Italiaanse media uiten forse kritiek op Buffon en De Ligt: ‘Wat een ramp’

Zondag, 1 december 2019 om

Matthijs de Ligt leed zondag met Juventus duur puntenverlies in de Serie A. Het team van Maurizio Sarri kwam voor eigen publiek niet langs Sassuolo, mede dankzij een fout van De Ligt. De Nederlander probeerde bij een stand van 1-1 uit te verdedigen, maar schoot de bal recht in de voeten van Francesco Caputo. Het zwakke schot ging vervolgens via de blunderende Gianluigi Buffon in het doel. Cristiano Ronaldo redde een punt voor de regerend landskampioen van Italië, maar de kritiek is desondanks niet mals.

Het in Italië zeer populaire Tuttomercatoweb geeft in de verdediging alleen Leonardo Bonucci een voldoende: een 6,5. Buffon, Cuadrado (beiden een 5), Alex Sandro (5,5) en De Ligt (4,5) kregen een onvoldoende. “Cuadrado bracht De Ligt bij de 1-2 in moeilijkheden, maar de Nederlander had én moet het beter kunnen oplossen. Een stap terug ten opzichte van zijn uitstekende optredens in de voorbije periode.” Goal-correspondent Romeo Agresti geeft De Ligt een vijf, net als Buffon en Alex Sandro.

De Italiaanse versie van FOX Sports heeft een duidelijke kop: “Buffon-De Ligt, wat een ramp”, zo claimt de televisiezender. Beiden worden met een 4,5 beoordeeld en verder scoort ook Alex Sandro een onvoldoende: 5,5. Cuadrado (6) en Bonucci (6,5) krijgen een voldoende. “Een nachtmerrie”, zo worden de verrichtingen van de Oranje-international samengevat. “Een duidelijke stap terug na een reeks van positieve wedstrijden. De Nederlander was niet bij de les en dat was meteen te zien.”

“Hij stond ongemakkelijk op het veld, hij was altijd te laat en oppervlakkig in elk duel om de bal. Hij zorgde ervoor dat een ongevaarlijke bal recht in de voeten van Caputo kwam. Deze kon ongestoord op doel schieten, waarna Buffon de rest deed. Vanaf dat moment gingen de prestaties van De Ligt nog meer achteruit, voor zover dat mogelijk was.” Ook Calciomercato geeft alleen Bonucci een voldoende (6,5). De Ligt moet het met een 4,5 doen, net als Buffon. “Een eerste helft zonder grote zorgen, maar na rust stort het in. Hij leidde de treffer van Caputo in en hij was een puinhoop zodra Sassuolo het doel van Buffon opzocht”, zo luidt de kritiek op de ex-speler van Ajax.

De Italiaanse journalist Tancredi Palmeri, werkzaam voor beIN Sports, neemt geen blad voor de mond. “Verdomme, wat een ramp die De Ligt”, zo laat hij via sociale media weten. Het was voor het eerst sinds eind oktober (1-1 tegen Lecce) dat Juventus puntenverlies leed in de Serie A. Internazionale speelt vandaag nog tegen SPAL en kan de koppositie in de Serie A overnemen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door arepa)

Ik snap niet waarom Juve, Demiral niet laten spelen die behoorlijk in zijn vorm is de afgelopen weken

1 december 2019 om 15:25

Omdat de Ligt nou eenmaal een betere speler is ? Leer dat maar eens te accepteren want het begint een beetje zielig te worden allemaal.

1 december 2019 om 15:51

Ja dat zagen we vanaag zeg, zo’n goede speler dat hij een 4.5je weet te behalen van de Italiaanse media.... tegen Sassuolo, lol. Je bent er trouwens weer als de kippen bij om De Ligt weer te verdedigen ten opzichte van Demiral, je lijkt wel een obsessie te hebben voor die falende overschatte verdediger van je, altijd maar een beetje zijn fouten goedpraten, betaalt hij jouw huur of zo.

1 december 2019 om 17:42

Faalt keer op keer? Was tegen Milan, Torino, Atl Madrid en Atalanta gewoon goed. Demiral heeft een kans gehad tegen Verona en is kei en keihard op zn bek gegaan. Dan moet je gewoon rustig afwachten tot je weer een kansje krijgt van de trainer.

1 december 2019 om 17:56

Consy, volgens mij ben jij degene die De Ligt steeds omhoog probeert te praten en zielig reageert over Demiral. Als De Ligt minder presteert, mogen mensen toch wel aangeven dat Demiral een kans verdient?

1 december 2019 om 17:57

Hij heeft zes mindere potten gespeeld. Slecht heeft hij nog geen 1 pot gespeeld. Een penalty veroozaken staat namelijk niet gelijk aan slecht.

1 december 2019 om 17:58

Demiral is gewoon minder. Heeft niet het niveau wat juventus nastreeft. Anders zou hij direct spelen als de ligt niet fit is, maar dan speelt hij alanog niet.

1 december 2019 om 15:26

Ik vraag me af hoe een speler in vorm kan zijn terwijl hij niet eens speelt.

1 december 2019 om 15:29

Tjah ga je Ronaldo er ook uithalen voor Higuain?

1 december 2019 om 15:41

Dat gejank om Demiral begint echt lachwekkend te worden.waarom Demiral niet speelt en de Ligt wel? Omdat de Ligt een flink stuk beter is, simpel.

1 december 2019 om 16:54

Hij is helemaal geen flink stuk beter. Maar wel een flink stuk duurder! Daarom krijgt hij ook de voorkeur. Maar De Ligt is ook gewoon een goeie speler hoor dus ik vind het wel begrijpelijk dat Demiral moet banken voor hem.

1 december 2019 om 17:59

Waaom speelt demiral dan alsnog niet als de ligt rust krijgt. Simpel, demiral is niet goed genoeg.

1 december 2019 om 18:03

Hij is overduidelijk WEL een flink stuk beter: - Beter in het doordekken richting middenveld- Betere lange cross-pass(helaas mag/kan hij die weinig geven bij Juve)- Beter gevoel voor de afvallende ballen vanaf middenveld in de ruimte tussen middenveld en verdediging- Betere korte inspeelpass- Fysiek en conditoneel hoger niveau- Rust aan de bal(helaas nog niet altijd en overduidelijk zichtbaar bij Juve)het enige aspect waar Demiral van een gelijkwaardig niveau is(of wellicht iets beter) is het pure mandekken.een ieder die ook maar enig verstand van voetbal heeft ziet dat de Ligt overduidelijk beter is dan Demiral.

1 december 2019 om 15:49

Ach. Zelfs Rugani krijgt nog eerder de voorkeur boven Demiral. Dan lijkt het mij vrij duidelijk wat de rang van Demiral voor de CV positie is en waarom dat zo is. Die zal echt niet zomaar de laatste optie zijn.

1 december 2019 om 16:55

Oei oei oei Mathijs. Dit kan echt niet meer. In Nederland kom je met alles weg, eigen goals, domme penalties die je veroorzaakt, slechte acties en passes, en dat je soms totaal dolgedraaid wordt door een speler als Hasselbaink van Excelsior. Maar wij Nederlanders vinden je vooral een leuke jongen en vergeven je daarom al je tekortkomingen en schrijven vooral heel heldhaftig over jouw spel. Maar in het buitenland moet je er gewoon staan. Niks gunfactor. Dat betekent niet dat je perse foutloos moet spelen maar wel dat je niet continu moet blunderen. Want Mathijs maakt helaas geen fouten maar blunders. En dan komt er een moment dat ze er klaar mee zullen zijn bij Juventus en in Italie en dat ze de zeepbel gaan doorprikken. Gelukkig heb je in Oranje Virgil naast je en Frenkie voor je waardoor je beter lijkt dan je werkelijk bent maar helaas is dat bij Juve anders en verwachten ze wat meer van je eigen spel. Ik hoop nog steeds dat ik het mis heb en dat je je herpakt maar ik vrees nu wel dat men echt niet meer gelooft dat je werkelijk zo goed bent als er in de Nederlandse media jaren is beweerd (en ik vrees ook dat de Italianen gewoon gelijk hebben). Maar ik wens je wel het allerbeste want bij Ajax in de CL heb je klasse wedstrijden gespeeld.

1 december 2019 om 18:00

Heb je de wedstrijd gezien. Hij werd in de problemen gebracht door een teamgenoot

1 december 2019 om 18:13

@musi26 Ik heb de wedstrijd niet gezien maar wel de actie. Die is te lomp voor woorden. Dat heeft niets te maken met die pass van Guardado. Die was helemaal niet zo erg. De Ligt had alle tijd om de bal rustig aan te nemen en mee te nemen maar kiest totaal onnodig voor een wilde trap die hij ook nog eens zonder enige controle uitvoert. Jammer dat ik dit moet vaststellen maar het is helaas wel hoe het is. Gebeurt dit bij Ajax dan weet je dat de wedstrijd meestal toch wel gewonnen wordt en worden dit soort missers snel vergeven en vergeten. Dat is in een competitie als de Serie A met een aantal serieuze concurrenten wel even wat anders. Daar kom je er niet zomaar mee weg.

1 december 2019 om 23:43

Had niks te maken met de pass want die was niet zo erg? Was gewoon een onnodige slechte pass die je in de problemen brengt. Tuurlijk de ligt had hem gewoon uit moeten schieten maar het wordt hem zo niet makkelijk gemaakt. Juve is tevens normaal ook superieur in de serie a zoals ajax dit seizoen. Juve bakt er aanvallend alleen vrij weinig van dit seizoen waardoor er nauwelijks gescoord wordt.

1 december 2019 om 17:55

Heel simpel, de ligt is 3 klasses beter. Zet je turkse bril af en dan zie je wat de trainer ook ziet.

1 december 2019 om 20:35

Omdat er op trainingen bepaalde dingen gebeuren waardoor de coach een andere mening heeft.

Het Italiaanse voetbal ligt De Ligt totaal niet. Verdedigen verdedigen verdedigen , niks opbouwen. De Ligt moet naar Muenchen waar hij onder ten Hag volgend seizoen vaste steunpilaar wordt naast Suele.

1 december 2019 om 15:27

De Ligt word een fout van Cuadrado aangerekend. Wie speel er nou zo een bal terug naar het midden. De Ligt verwacht dat totaal niet ik denk niemand. En dan zie ik staan dat Cuadrado ergens een 6 krijg Hahahahahaha.

1 december 2019 om 17:16

Cuadrado maakt een fout en de Ligt kan niet met Buffon voetballen. In Italiaans voetbal is dit de fout van de Ligt, onomstotelijk. In Nederlands voetbal wordt dit normaal gesproken gewoon anders uitgespeeld. Niet een kwestie van goed of slecht, maar wel een beetje tekenend wat het verschil in voetbaldenken is.

1 december 2019 om 18:42

De Ligt kan niks met Buffon doen die sta te ver voor ze doel met een speler van de tegenpartij. Hij kon niet meer dan wat hij deed en dat hij hem slecht weg werk dat kom omdat hij via een rare positie een bal moet weg werken.

1 december 2019 om 15:38

Lucas Hernandez is niet voor niets gehaald en is dé ideale man om naast Süle te spelen. Hij is linksbenig, goed in opbouwen en bovendien enorm snel.

1 december 2019 om 15:57

Alaba wil niet bijtekenen ivm 1 jarig contract. Lucas kan dan linksback zoals bij les blues.

1 december 2019 om 15:48

Heb je die pass gezien die de ligt krijgt? Dat kan echt niet man. Zoiets durfde het fc barcelona van guardiola niet eens te doen

De Ligt moet daar zo snel mogelijk weg, met die opportunistische media en een club die hem niet op waarde schat.

1 december 2019 om 17:17

Nou nou 12m p/jr is anders aardig op waarde schatten. Dit is gewoon een speelstijlfout. Moet de Ligt gewoon beter wegrammen.Bij Ajax kon hij dit uitvoetballen.

Ik ben eerder benieuwd waarom Juventus als geheel al weken zo matig draait. Ik vind het toch verre van overtuigend in elk geval. Dan kun je er wel iedere keer individuen gaan uithalen en afkraken, maar daar los je het ook niet mee op. Ik heb zelf het idee dat er vooral op het middenveld een groot probleem ligt, middenvelder genoeg, maar allen ofwel niet in vorm of een gebrek aan kwaliteit en vooral creativiteit.

Dit is niet puur de Ligt zijn fout, cuadrado met een zaadbal en buffon moet gewoon blijven staan zodat de ligt kan terugspelen of die bal gewoon tegenhouden. Maar ja laat ik nu maar schreeuwen dat de vrij en demiral beter zijn want dat hoort nu eenmaal zo.

1 december 2019 om 15:37

laat mensen ook lekker een mening hebben. van mij mag De Ligt er gewoon in blijven staan maar dat andere mensen misschien liever De Vrij of Demiral zien omdat ze die meer indruk vinden maken in hun optiek dat is hun goedrecht. het is nou niet zo dat ze het over Jan Arie Vd Heijden hebben ofzo die De Ligt moet vervangen en smaken verschillen nu eenmaal

1 december 2019 om 15:39

Dat de Vrij momenteel beter is kunnen we gewoon zien, dus daar hoeven wij niet moeilijk over te doen, Demiral weet ik niet, want die krijgen wij niet te zien en tenzij er VZ bezoekers ook de training van Juventus bekijken, kunnen wij dat ook niet beoordelen, De Ligt had die bal gewoon het stadion uit moeten rossen

1 december 2019 om 17:19

Toch vind ik wel dat FcBami gelijk heeft dat Cuardado En Buffon hier niet bepaald helpen. Maar inderdaad, in Italie moet die bal gewoon het stadion uit.

Natuurlijk gaan De Ligt en Buffon niet vrij uit, maar een belangrijke schuldige is ook Sarri met zijn laffe tactiek. Dat eeuwige rondtikken op eigen helft/eigen 16 en dan wachten op een uitbraak waarmee je nipt wint. Dat gaat een paar keer achter elkaar goed, maar legt ontzettend veel druk op de defensie en gaat ongetwijfeld een keer fout. Juventus heeft het materiaal om wedstrijden tegen ploegen als Sassuolo te domineren, maar is daar te laf voor. Jammer voor Matthijs, maar blij dat het een keer afgestraft wordt. Hup Inter!

Bij deze actie moest de Ligt toch wel erg snel handelen door een grote pass van Cuadrado. Dat hij hem dan richting een tegenstander speelt is zeker ongelukkig, maar van de 3 van Juve is de Ligt toch degene die het minst debet is aan deze tegengoal.

De Ligt greep ongelukkig in en had die bal eigenlijk de tribune in moeten rammen maar laten we niet vergeten dat Cuadrado hem ook wel onnodig in de problemen brengt met zijn domme pass. De Ligt weet dat er een tegenstander aankomt in zijn rug en wil snel die bal weg hebben. dat deed hij vervolgens niet handig maar Cuadrado leid deze tegengoal wel in imo

Ik begrijp niet dat elke weer de verdedigers het nieuws zijn bij juve. Of goed, of slecht. Maar hoe vaak kan de volledige uitslag bij de verdediging gelegd worden. Hoe veel beter was juve dan de rest de afgelopen jaren. Toen ronaldo erbij.. nu de ligt erbij en hij lijkt ineens allemaal op hem aan te komen. Maar voetballend is het dramatisch ook, er wordt niks gecreeerd en er is niets leuks aan. Sterker nog, als de ligt een mindere pot speelt, dan wordt er gewoon niet gewonnen lijkt het wel. Wat dus tekenend is voor heel juve.

Die pass die mathijs krijgt kan gewoon niet. Ik dacht dat het een steekbal was van de tegenstander. Buffon ziet er ongelukkig uit maar de gehele situatie kan voorkomen worden als je niet zo een domme pass naar achteren geeft. Die pass die hij krijgt zou het FC barcelona van guardiola niet eens durven te geven

"hij zorgde ervoor dat een ongevaarlijke bal recht in de voeten van Caputo kwam. "ongevaarlijke bal? Cuadrado geeft een verschrikkelijke bal tussen De Ligt en Buffon in. De Ligt had daarnaast een speler in zijn rug lopen, dus hij moest er snel bij komen. Dat hij die bal dan slecht weg trapt, is zijn fout. Maar een ongevaarlijke bal was het zeer zeker niet.

Haha waarom keept Buffon uberhaupt nog. Laat lekker daar die Pool spelen. Ik vind dat Juve wat aan het systeem moet doen. Kap eens met dat laffe saaie voetbal.

Ohohoh de ligt wat doe je nou man bij ayax zei ik dat je 1 van de beste verdediger was maar nu kom je niet eens in de top 10 jongens laten we eerlijk zijn zoveel fouten mag je echt niet maken voor een verdediger van porsche prijskaartje

Wordt tijd dat juventus de ligt op de bank gooit en demiral laat spelen inplaats van hem, de ligt heeft volgens mij maar 1 goeie pot gespeeld sinds die bij juve zit. Denk dat d3 ligt nu wel inziet dat juventus uiteindelijk de slechtste keuze is geweest qua club voor hem

1 december 2019 om 18:05

Onzin;demiral is een klasse minder dan De Ligt en komt op dit moment nog tekort om basis speler te zijn.de Ligt begint juist steeds beter en beter de spelen en was de voorgaande 2 wedstrijden al de beste verdediger.

Italiaanse media wordt gespeculeerd dat de Ligt in de winter wordt verhuurd met verplichte optie tot koop naar de Spurs. Zou Mourinho echt interesse hebben in een verdediger die bijna elke week de mist ingaat??

Het is echt te treurig voor woorden. Allereerst Can niet meer opstellen. Wat een door de mand gezakte speler is dat. Daarnaast Bernadeschi eruit. Waar hij voorheen met zijn werklust een hoop compenseerde is die compensatie aardig weg. Uiteindelijk snap ik het wel maar als Ronaldo geen Ronaldo had geweest denk ik dat hij het bij (met al het respect) Heereveen nog lastig had gehad. Weet niet wat er binnen de club gebeurd maar die gast is echt hopeloos uit vorm. Terwijl je dus Dybala en Douglas Costa hebt lopen en ook nog eens Mandzukic die nergens meer te bekennen is maar zeker meer brengt dat deze Ronaldo. Sarri steld me tot op heden erg teleur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3613
3.Lazio3019
4.AS Roma2911
5.Cagliari2812
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger152
J. CuadradoMiddenvelder140
M. PjanićMiddenvelder143
F. BernardeschiAanvaller130
P. DybalaAanvaller134
Cristiano RonaldoAanvaller126
G. HiguaínAanvaller124
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

129 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 11 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus begint met drie nieuwe namen en De Ligt aan topwedstrijd in Serie A

Juventus begint zaterdagavond met Matthijs de Ligt aan de topwedstrijd in de Serie A tegen Lazio. De international van het Nederlands elftal vormt in het Stadio Olimpico het hart van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren