Verdedigers helpen Real Madrid aan zwaarbevochten zege in Baskenland

Real Madrid overnacht als lijstaanvoerder van LaLiga. Het team van trainer Zinédine Zidane boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Deportivo Alavés en staat nu drie punten los van Barcelona, dat zondagavond tegen Atlético Madrid speelt. Het winnende doelpunt in Vitoria kwam op naam van Daniel Carvajal. Zidane koos voor enkele opvallende namen in de basiself: Alphonse Aréola nam de plaats van Thibaut Courtois in en verder kregen ook Eder Militao, Gareth Bale en Isco een plaats in de hoofdmacht.Z

In een aardige eerste helft in Mendizorroza had Real Madrid relatief gezien het overwicht, maar het balbezit was veelal ver verwijderd van het strafschopgebied van de Basken. Het team van Zidane had moeite om bij het doel van Sergio Pacheco te komen: het spel bestond vooral uit diagonale passes en lange ballen in de rug van de backs.

Real Madrid kwam niet verder dan twee kansen: een inzet van Isco die over ging en een ferm schot van Casemiro, die zag hoe Pacheco goed redding bracht. In de tiende minuut kwam de thuisploeg ook goed weg toen Ximo Navarro de bal tegen de paal van zijn eigen doel werkte. Bij Alavés ging de meeste dreiging uit van Lucas Pérez, die twee kansen onbenut liet. De Basken vroegen in het begin van het duel vergeefs om een strafschop na een duel tussen Eder Militao en Aleix Vidal. Laatstgenoemde kreeg echter geel vanwege een vermeende fopduik.

Het team van Zidane kwam goed uit de onderbreking en nam na zes minuten in de tweede helft de leiding. Sergio Ramos liep zich goed vrij na een vrije trap van Toni Kroos en knikte van dichtbij raak: 0-1. Zes minuten later vroeg Alavés opnieuw om een penalty, na een handsbal van Luka Modric, maar daar wilde de arbiter niet aan. De thuisploeg kreeg in de 64e minuut alsnog een strafschop: na overdreven elleboogwerk van Ramos op Joselu was het Pérez die het leer vanaf elf meter achter Alphonse Aréola schoot.

De vreugde bij Alavés was van korte duur: vier minuten later verscheen de 1-2 op het scorebord. Na een voorzet van rechts schoot Isco op doel en kon Pacheco half redding brengen. De rebound was een prooi voor Carvajal. Bale was enkele minuten eerder vervangen door Rodrygo en tien minuten voor het einde nam Federico Valverde de plek van Modric in. Ook in acht minuten extra tijd slaagde Alavés er niet in om een nederlaag af te wenden.

1
2

Werkelijk waar triest dat je hier als ‘real Madrid’ zijnde vanaf de 75e minuut moet tijdrekken tegen alaves

30 november 2019 om 14:59

Ik heb de wedstrijd helaas niet gezien. Iemand die kan vertellen hoe Real heeft gespeeld over het algemeen?

30 november 2019 om 15:05

Ik heb alleen de 2 de helft gezien en vondt dat ze te ver achteroverleunde toen ze voorkwamen na de 1-0 zaten ze te veel te verdedigen en na de 1-1 weer vol op de aanval en binnen no time was het 2-1 baalde er wel van als madridista dat ze niet doorgingen bouwen naar de 3-1 maar genoot wel weer van isco hij ziet er weer fit uit en valt me op dat die opvallend veel rent zidane heeft hem gemotiveerd en daar ben ik blij om

30 november 2019 om 15:01

Ach, eigenlijk doet toch elke club dat tegenwoordig? Je kunt er een punt van maken, maar uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter hoe ver je mag gaan.

30 november 2019 om 15:08

Heb jij de wedstrijd überhaupt gezien ?? Los was dat ze 90 vol hebben gegeven tegen PSG was vandaag het veld en het weer niet echt denderend. Knap en verdiende overwinning was een tegenstander die zeker weten goed tegenstand bood

Dat heet winnaarsmentaliteit en de overwinning over de streep willen trekken. En volgens mij viel dat tijdrekken wel mee.

Hele belangrijke overwinning voor Real Madrid. En ook eindelijk een keer de druk vol bij Barça neergelegd voor een lastige uitwedstrijd morgen tegen Atlético. Dit seizoen heeft Real al een paar keer verzuimd de druk op te voeren of te profiteren van een misstap van Barça.

Moeizame wedstrijd in waardeloze omstandigheden, lichtpuntjes deze wedstrijd waren Militao en Isco. 3 punten en snel naar huis.

Het was niet mooi vandaag, maar dat kan mij gestolen worden. Dit zijn de wedstrijden waarin kampioenschappen beslist worden, dus de drie punten zijn extreem welkom. Zonder Hazard en Valverde zit er echt bijna geen voorwaartse drang en creativiteit in het elftal, waardoor bijna alles van de backs moet komen. Duidelijk aandachtspunt om een creatieve middenvelder toe te voegen om Kroos op termijn te vervangen, hopelijk wordt dat Odegaard na zijn verhuurperiode bij Sociedad. Nu lekker achterover leunen en kijken naar het resultaat van Atletico - Barcelona.

30 november 2019 om 16:17

Naja, met Hazard erbij heb je ook niet veel creativiteit op dit moment. Ben zeker blij met z’n performance, van z’n laatste 5 wedstrijden maar qua creativiteit, assists etc valt het reuze mee. Je zag wel dat Valverde echt wel gemist werd. Dat zeker.

30 november 2019 om 16:39

Het rendement van Hazard kan (en moet) beter, maar hij wordt in dit soort potjes echt wel gemist. Er is nu niemand die de bal pakt en een actie maakt om meerdere tegenstanders voorbij te dribbelen. Hazard doet dit wel, waardoor hij aandacht van verdedigende spelers naar zich toe trekt en automatisch meer ruimte creã«ert voor Benzema en de rechterflank met de rechtsbuiten die wedstrijd, Valverde en Carvajal.

30 november 2019 om 16:52

Dat doet ie dan weer wel, ruimte creeeren voor de rest, maar doelde meer op het creeren van kansen voor zn ploeggenoten.

Zeg dat wel. Wat een matige pot was dit zeg. Het leek weet de oude en dat verbaasde me niet. Het was veel te statisch, geen diepgang, individuele klasse voorin en geen loopvermogen. Oftewel je miste Hazard en Valverde. Kon je meteen concluderen wat er nodig is en wat je mist. Dit team kon heel weinig creeeren. Het was erg pover. Gelukkig dat je hier en daar wat uit het niets scoort, alhoewel Alaves ook weinig had in te brengen. Gelukkig dat je deze match wint, was erg zuur geweest anders. En ook kun je nu mooi naar Atleti v Barca kijken.

Een zwaar bevochten wedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, de scheids is meer dan coulant geweest vandaag. Ben blij om te zien dat Real in een stijgende lijn blijft. We moeten deze lijn voortzetten zodat we 18-12 klaar zijn voor Barcelona uit. Het zijn El Clasicos die bepalend zullen zijn voor het kampioenschap.

Nee het zijn juist deze wedstrijden die bepalend zijn voor het kampioenschap

Geen beste wedstrijd, Alaves blijft gewoon een lastige ploeg met een paar draken van spelers erin. Maar goed, de drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. Modric takelt wel snel af, kan het geen hele wedstrijd meer belopen. De dynamiek is heel anders als Valverde speelt. Modric - Kroos - Case werkt al tijden niet meer. Trouwens wel genoten van Militao en Isco. Vooral Militao speelde een solide pot, wat een verademing. Varane schuttert de laatste tijd ontzettend veel. De druk ligt nu vol bij Barcelona. Laten we hopen op resultaat van Atleti zodat we drie punten los komen te staan.

30 november 2019 om 15:06

Drie punten en daar is alles mee gezegd.Matige Real gezien.Zonde voor de verloren tijd.

Wat een slechte wedstrijd, met een slechte scheidsrechter. Maar toch smaakt deze 3 punten wel heerlijk op de vroege zaterdagmiddag in een lastige uitwedstrijd in de stromende regen. Waar kwamen die 8 minuten blessuretijd dan ook? Ja, scheids had wat problemen met zijn apparaat, maar het duurde maar 4 minuten. Waar kwamen die andere 4 minuten dan? Maar goed. Het is duidelijk dat we nog moeten groeien. Ik snapte deze opstelling van Zidane niet zo goed. Op basis waarvan mocht Bale in de basis spelen? Tjonge jonge jonge, wat was die jongen belachelijk slecht. Nooit meer opstellen aub, en lekker laten vertrekken in de winterstop. Rodrygo was als invaller veel nuttiger dan wat Bale liet zien. Ook moet ik toegeven dat Alaves een penalty had moeten hebben in de zevende minuut. Dat was een duidelijk eentje maar geen idee waarom die hem niet gaf. Scheids stak zijn hand in de lucht, dus misschien stond vooraf buitenspel? Geen idee, we hebben ook nooit de herhaling gekregen. Penalty die Alaves wel kreeg was denk ik een goedmakertje. Kon er wel mee leven dat die hem gaf, want het was gewoon erg dom van Ramos om zijn elleboog daar neer te leggen. Wat een redding trouwens van Areola op het eind. 3 punten redding was dat. Top, morgen kijken naar Atleti - Barca. Militao gaf mij trouwens good vibes achterin. Wat een beest is dat zeg. Ik blijf het zeggen. Militao inplaats van Varane, 100%. Isco speelt ook opeens de pannen van de dak. Tegen PSG al de grote man en vandaag ook belangrijk. Nieuwe Isco onder Zidane? Wie weet.

30 november 2019 om 15:23

Een penalty, 2 goals en tijdrekken. Wissels erbij tellen en die 8 minuten volstaat dan wel.

Ben zo blij met de 3 punten dit voelde zoooooo lekker! Vooral omdat ik Alaves de meest smerigste en onsportieve team vind van wat ik heb gezien in La Liga. Ze hebben vandaag alleen zitten zuigen, zitten zeuren, zitten irriteren en alleen fysieke duels zijn aangegaan. Daarnaast heerlijk voor Vidal wat een walgelijke persoon, blijkbaar zit het hem nog heel diep dat hij een mislukking was bij Barca

Over Real, het was een uitwedstrijd na CL in de vroege middag en op een veld met schijt weer dus ik zeg vergeten en door gaan, want we zitten momenteel in een hele lekkere flow alleen zo zo jammer van Hazard dat hij is geblesseerd want die zorgde dat verdedigers ook meer bezig waren met hem.
Bale moet nog 8 wedstrijden spelen voordat hij weer wedstrijd fit is, zodat hij weer 1-2 hele goede wedstrijden speelt en daarna weer 4 weken is geblesseerd haha, zijn mensen daar nog verbaasd over dat is zo de afgelopen 3-4 seizoenen al het geval.
Militao ben ik zo blij mee!! Wat een beest van een verdediger en ook zo slim en goed gepositioneerd, ik ben het met vele eens Varane mag wel rustig op de bank plaats nemen, maar dat zal wel niet.

Belangrijkste zijn de 3 punten. Vorig jaar waren deze wedstrijden altijd garantie voor punt verlies. Militao verdiend vaker een kans. Vind varane niet meer de varane van een paar jaar terug.