PSV als ‘uitgeknepen citroen’: ‘Sinds de zestigste minuut in Utrecht’

Zaterdag, 30 november 2019 om

PSV is uitgeschakeld in de Europa League en heeft in de Eredivisie een achterstand van elf punten op koploper Ajax. Aad de Mos stelt dat de Eindhovenaren zo snel mogelijk orde op zaken moeten stellen en in januari de selectie van een kwaliteitsinjectie moeten voorzien. De trainer in ruste denkt dat het van groot belang is dat het team van trainer Mark van Bommel in de komende weken het vertrouwen moeten terugwinnen. “Het vertrouwen is er niet, wat er wel was met spelers als Angelino, Hirving Lozano en Luuk de Jong”, zegt hij in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Op welke plaats eindigt PSV dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Ik vind persoonlijk dat er geen echte leider op het veld staat. Rosario had de band maar durft nog geen scheet te laten. Dumfries heeft wel de mentaliteit maar niet het inzicht.

30 november 2019 om 11:27

Eens, PSV zou mijns inziens moeten investeren in een creatieve middenvelder. Ik zou verder gewoon met Schwaab en Viergever achterin spelen nu ze in Europa zijn uitgeschakeld. Dat is gewoon een degelijk centrum die vrijwel nooit door de ondergrens zakt. Door een creatieve middenvelder (liefst ook aanvoerder) te hebben, komt er meer aanvoer naar de voorhoede die gewoon top is.

30 november 2019 om 21:33

Er is 1 groot probleem, de begroting van PSV laat niet toe om ervaren spelers met toegevoegde waarde aan te trekken. Tadic, Blind en Promes koste ieder al zo'n 20 miljoen en verdienen al rond de 3 miljoen p.j..

30 november 2019 om 11:44

Is hier een PSV er die mij de financiële situatie van PSV kan schetsen. Volgens mij zijn de transfer opbrengsten opgegaan aan de aankopen. Is er dit jaar een minimale opbrengst van Europees voetbal en ook volgend jaar zal er naar alle waarschijnlijkheid geen CL worden gespeeld. De talenten kunnen zich niet verder ontwikkelen op CL niveau. Is er nog geld in Eindhoven?

30 november 2019 om 12:19

Je ziet nu gewoon het gemis van Brandts, zijn visie, netwerk en kunde. Was altijd jaloers dat jullie hem hadden. Wij hebben nu onze eigen parel aka Overmars. Ik weet zeker dat met Brandts dit niet was gebeurd.

30 november 2019 om 12:26

@nforl guti komt uit koker brands, brands zat ook jaren achter bruma, brands zou ook doan gekocht hebben. Brands denkt ook niet aan versterken verdediging. Hij kon wel goed verkopen. Hij heeft vooral geluk gehad dat Ajax toen niet zo sterk was en natuurlijk beterr coaches. Een Huub Stevens zou uit dit elftal veel meer halen.

30 november 2019 om 12:27

Brands kwam wel met crratieve oplossingen on Guardo, Moreno erc te halen. Goede ervare spelers

30 november 2019 om 14:02

@nforl het is niet zo dat brands foutloos is geweest in het verleden, kan me nog herrineren in een van de seizoenen onder Rutte toen de bus werd stilgezet. Iedereen was erover eens dat brands moest gaan, na het aantrekken van 'vele miskopen'. Nou vind ik dat john de jong niet sterk heeft ingekocht, het middenveld is dramatisch op Mo na en op lb staat een cm omdat de rest niet goed genoeg is. Van Bruma, die het goed gedaan heeft in Turkije en Portugal en opgepikt was de Red Bull, kon je ook niet verwachten dat hij er niks van bakte. Doan vond ik dan wel weer een onnodige aankoop (zoals Luckassen onder brands) en baumgartl kende ik eerlijk gezegd ook niet. Kort gezegd moeten we niet iedereen te gauw afvallen, Brands en Overmars deden het ook slecht in het begin en zo zijn er meer voorbeelden.

Dat lijkt me nou juist niet de oplossing. Zowel van Bommel als de Jong hebben bewezen het geld niet op juiste manier te investeren in het afgelopen 1,5 jaar. Op Angelino na vorig jaar(onder brands nog) heeft psv de ene na de andere miskoop en middelmatige spelers naar Eindhoven gehaald. Ik zou totaal geen vertrouwen hebben in deze beide heren om ze nog een zak met geld te bieden en dit goed te investeren en al helemaal niet in januari.

30 november 2019 om 08:39

Helemaal mee eens! Als je deze 2 nog een keer je geld toevertrouwt dan zal PSV er financieel slecht uitkomen. Ze weten niet de spelers te kopen die nodig zijn (lees ervaring en LB, RCV en Cvm) en de trainer maakt de spelers die gekocht worden alleen maar slechter. Er moet een ervaren supervisor komen (hiddink?), die zorgt dat er drie ervaren spelers komen en dat v Bommel wordt begeleid als beginnend trainer. En die De Jong begeleid als beginnend TD

Ik vind het opvallend dat het zo rustig blijft in Eindhoven. Een topclub in Nederland wint slechts 1 van de laatste 7 wedstrijden, uitgeschakeld in Europa, de titel die ver weg is, het spel dat nergens op lijkt en het lijkt allemaal business as usual. Trainer niet echt onder druk. De TD die niet in beeld hoeft te verschijnen en de AD die kan volstaan met een obligaat tweetje 3 weken terug. Ik heb ook niet het idee dat de druk wordt opgevoerd van buitenaf. Dan blijf je dus een beetje doormodderen zonder dat er iets veranderd.

30 november 2019 om 08:33

Het gaat om een clubicoon en dan wordt er vaker gewoon meer geaccepteerd. Ik denk ook dat het feit dat Ajax een paar klassen beter is en dat dit ook door iedereen geaccepteerd wordt een beetje mee helpt hierin. Persoonlijk vind ik dat hij een absurd slecht 2019 aan het afwerken is en dat hij onmogelijk aan kan blijven als trainer, maar wie maakt de beslissing is dan de vraag.

30 november 2019 om 10:21

@Giodinho, ook al zou Ajax een paar klassen beter zijn, dan nog hoort PSV in staat te zijn te winnen van het gros van de overige clubs in Nederland. Daarom kan Ajax geen jarenlange heerschappij á la Bayern verkrijgen. PSV kan misschien slechter zijn dan Ajax maar altijd beter dan de rest. En op dit moment lijkt het alsof elke club van PSV kan winnen.

30 november 2019 om 10:37

Daarom geef ik aan dat hij in mijn persoonlijke optiek niet langer kan aanblijven als trainer en dat hij een beroerd 2019 aan het afwerken is. De vraag was waarom het zo rustig bij psv blijft. Nou dat lijkt mij, omdat er bij voorbaat al verwacht werd dat Ajax veel meer klasse had en dat het kampioenschap een lastig verhaal zou worden.

30 november 2019 om 10:44

Dat Ajax beter is dan Psv is natuurlijk niet relevant voor de prestaties die psv laat zien. Verliezen van Willem II, FC Utrecht, AZ, LASK, Sporting. En eigenlijk waren dat vrijwel kansloze nederlagen. Een club als psv had minstens de groepsfase EL moeten overleven. Zeker gezien de investeringen.

30 november 2019 om 10:59

Je moet helemaal niet naar Ajax kijken maar naar je zelf. Je moet gewoon zorgen dat je aan het einde van de competitie uit 34 wedstrijden meer dan 90 punten haalt. Of dat dan genoeg is voor de titel blijkt dan vanzelf wel

30 november 2019 om 08:39

Nee het lijkt alsof de kritiek fase is overgeslagen. We zijn nu al bij het uitlachen en sympathie omdat PSV al dermate kansloos is dat een uitstekende reeks ook niet meer helpt. Verder doet van Bommel bijna alles fout maar door zijn ontzettend slechte irriterende en lachwekkende interviews neem je hem totaal niet serieus en vergeet je serieuze kritiek te geven. Van Bommel presteert het om het team verkeerd neer te zetten, verkeerde spelers, geen tactiek, geen vertrouwen, verkeerde wissels, slecht people management en ga zo maar door. In het begin werd dit verbloemd door veel ontsnappingen in de laatste 5 minuten maar vanaf januari gaat het eigenlijk al fout. Aankopen beginnen goed maar na 5 wedstrijden is het over. Nu wordt er naar de jong gewezen maar ik weet zeker dat bv advocaat van baumgartl wel een betrouwbare verdediger kan maken. Dat dumfries wat rustiger speelt. Dat guti zijn 6 mil waard wordt...

30 november 2019 om 08:48

Dat geeft misschien wel de ambities van de club aan. Ze erkennen dat Ajax te sterk is en laten het seizoen lopen. Ervaring op doen om volgend seizoen opnw de strijd aan te gaan. Anders kan het niet, want anders was Van Bommel al lang en breed de laan uitgestuurd, want zulke slechte resultaten kunnen simpelweg niet. Er is ook geen cohesie tussen de spelers en de coach...

30 november 2019 om 09:37

Onzin. Aan het begin van dit seizoen is de ambitie om bij de beste 32 clubs van Europa te horen nog uitgesproken.

30 november 2019 om 09:15

Geen enkele reden tot paniek. You win some, you lose some. Dit seizoen gewoon uitvoetballen en proberen volgend jaar weer mee te doen. Doorselecteren waar nodig en hopen dat spelers stappen kunnen maken. Begin van het seizoen zag het voetbal er met vlagen prima uit.

30 november 2019 om 09:52

Dit seizoen gewoon uitvoetballen?? het is november en er staat nog veel op het spel. Ze moeten tweede worden en champions leauge halen. Denk niet dat dit met Van Bommel gaat lukken

30 november 2019 om 11:18

Nu een nieuwe ervaren iemand voor de groep zetten en dit seizoen redden wat er te redden valt + klaar stomen voor volgend jaar, dat lijkt me de beste oplossing

30 november 2019 om 18:21

@ fatball "geen enkele reden tot paniek. You win some, you lose some."buiten de flinke investeringen die PSV heeft gedaan, lijkt mij juist wel dat er reden tot zorg moet zijn. Doordat Ajax onverwachts de Europa League en halve finale Champions League haalde en nu weer goed op weg lijkt te zijn, was het juist van belang dat PSV in enig sinds in het spoor zou blijven dit seizoen. Of we het nu wel of niet leuk vinden, maar we staan ook aan de vooravond van grote veranderingen in het Europese club voetbal die de Uefa zal gaan doen. Waarbij de huidige Europese prestaties nog belangrijker gaan worden om te bepalen in welk van de drie nieuwe Europese club toernooien je instroomt. Ondanks dat PSV niet op Champions League niveau begroot lijkt het mij wel essentieel voor PSV dat ze toegang houden tot de nieuwe Champions League opzet. Daar moet je dus nu al op voor sorteren door zoveel mogelijk club coëfficiënten te verdienen.

30 november 2019 om 09:38

Het is met name het bestuur die er rustig onder blijft. De supporters zijn er helemaal klaar mee.

Hoeveel geld heeft PSV afgelopen zomer geïnvesteerd? Heel veel. Volgens mij met de gedachte om vol voor het kampioenschap te gaan. Helaas heeft geen enkele aankoop het goed gedaan. Of hebben de potentie om dat wel te gaan doen. Tussen de 40-50 miljoen is er geïnvesteerd. Ik weet niet of PSV nog geld heeft? Weet iemand hier dat? Misschien moet PSV van de zomer of winter eerst verkopen om te kunnen investeren. Geen CL miljoenen dit jaar en waarschijnlijk aankomend jaar ook niet. De spelers zullen echter door de uitschakeling minder waard zijn. Ik hoop dat Ajax Ihataren oppikt. Is nog maar 17-18 dus kan zich bij Ajax nog goed ontwikkellen op CL niveau. En PSV kan de opbrengst gebruiken om het team weer in balans te brengen. 2 cv's een lb en een creatieve middenvelder. Tussen de 20-25 miljoen zal Marc wel willen betalen. En Mo zal het zelf ook graag willen. Een dik salaris, spelen met top spelers en CL. En hij kan bij zijn familie in de buurt blijven wonen. Hopen voor Mo dat PSV meewerkt. Voor iedereen win win.

30 november 2019 om 09:12

Ja, het geld dat Ajax aan die Braziliaan wil steken, kunnen ze beter spenderen aan Ihattaran. Die komt met de speelstijl van Ajax fantastisch tot zijn recht. Daar kan hij CL voetbal spelen en nog sneller rijpen. En met Ziyech heeft hij al een broeder in het team. Maar Psv zal hem niet laten gaan, hij is samen met Malen een speler met bovengemiddelde kwaliteiten.

30 november 2019 om 09:30

PSV zal hem zelfs bij 50 miljoen niet naar Ajax laten gaan. Ego, status en imago staan dan op het spel en supporters zullen woest zijn. Bestuur kan dan net zo goed direct opstappen.

30 november 2019 om 09:55

Mee eens ik denk zelfs niet voor 80 miljoen. Ik denk ook niet dat dat Ajax überhaupt zo’n bedrag wil betalen. Ihattaren is nog een van de weinige redenen dat PSVers nog een beetje geloof houden in de toekomst momenteel. PSV kan beter gaan doorselecteren en veel jeugd de kans geven dit seizoen. Ik snap dat Ajax momenteel een paar klassen beter is maar veel Ajacieden doen net alsof ihattaren op zn blote knieën hoopt op Ajax, echt wat een arrogantie weer. Alsof het hetzelfde is als een broodje kaas kopen. Ihattaren heeft zelf ook nog een voorkeur (heel veel mensen hier schijnen hem ook persoonlijk te kennen?) en bovendien een contract bij PSV. Nee stop met dromen, eet je pizza.

30 november 2019 om 10:06

Waarom niet? In Duitsland zie je toch ook dat Bayern constant spelers bij Dortmund weghaalt? Denk dat PSV hem wel zal laten gaan. Ze hebben bovendien het geld nodig.

30 november 2019 om 10:22

#kevin1989: De enige die hier "droomt" ben jij; "nog niet voor 80 mln" ? Wat is dat dan voor een lachwekkende uitspraak ? Los van het feit dat Ajax zo'n bedrag inderdaad niet zal betalen (dat is je enige juiste punt) zal PSV maar al te graag rond de 30-40 mln willen cashen voor een 17 jarige talentvolle jongen, waarvan de ontwikkeling niet 100% vaststaat. Daarbij heeft hij een kontrakt tot 2022.hij zal wellicht niet "op zijn blote knieen hopen" op een transfer naar Ajax, maar totaal vreemd zou dat niet zijn; hij komt dan terecht in een team waar hij zich beter kan ontwikkelen (betere spelers om zich heen) en speelt nagenoeg zeker CL (en in ieder geval in Europa). Ken jij overigens zijn voorkeur ? Je stelt wel dat iedereen hem persoonlijk lijkt te kennen, maar hoe zit het dan met jou ? Psv zit nu (en waarschijnlijk nog langer) in de hoek waar de klappen vallen, zowel sportief als financieel, dus jouw aannames zijn nogal kortzichtig...

30 november 2019 om 10:30

@touro lees de reactie van tubes en mij. Wie zegt trouwens dat ihattaren weg wil? Malen zou ook naar Ajax komen in de vorige transferwindow. Misschien kan Ajax buiten ihattaren ook nog ff boado en stengs en koopmeiners halen samen voor 40 miljoen. Miss Suarez nog terug wellicht? Misschien ook Pogba halen die kan dan volgend jaar CL spelen. Ik denk dat vanaf 100 miljoen PSV met Ajax wil gaan praten over een eventuele verkoop.

30 november 2019 om 10:41

@dennis van leeuwen we gaan het zien in de transferwindow. Ik heb hier vast een screenshot van gemaakt Goed dat je ‘droomt’ tussen haakjes zet want daar is inderdaad geen sprake van. Ik benoem alleen wat ik denk. Ihattaren staat onder contract van PSV. Dat jij erover droomt om hem bij Ajax te zien is wat anders. Ik denk trouwens dat PSV liever een goede speler op het veld heeft staan dan weer een zak geld van 40 miljoen verprutsen aan middelmatige aankopen. Tevens geef ik gewoon mijn mening met daarin zeker aannames net zoals jij dit doet. Jouw goed recht dat jij mijn aannames kortzichtig noemt. Gelukkig mag ik deze gewoon uiten op een voetbalforum. Wel apart dat 80 miljoen een lachwekkende uitspraak is maar 20 miljoen dan weer niet? Lijkt me weer een andere uiterste. Verder kan ik ihattaren niet persoonlijk. Ik kijk alleen zijn interviews en kom zo tot deze kortzichtig aanname.

30 november 2019 om 11:11

@kevin1989:hij staat inderdaad onder kontrakt bij Psv, tot 2022, maar vanwaar jouw conclusie dat ik ervan droom dat ik hem bij Ajax wil zien ? Het is een talent, dat klopt, maar hoe hij zich gaat ontwikkelen weten wij beide niet. Ik ben het met je eens dat 20 mln net zo belachelijk is als de 80 mln die jij noemt. Wat wij beiden echter niet weten is wat voor rare sprongen PSV gaat maken nu er zowel sportief als financieel (+/- 40 mln verspilt aan middelmatige aankopen) klappen zijn gevallen; natuurlijk breekt de pleuris uit bij de supporters als Psv Ihattaren zou verkopen aan de grootste concurrent; alleen daarom al zie ik het als uiterst onwaarschijnlijk, hoewel ik het niet uitsluit. Jij weet overigens net zo goed als ik dat wat er in interviews gezegd/gesteld wordt een moment opname is. Inderdaad, Ihattaren zal nu nog melden dat hij PSV trouw wil blijven, maar wat nu als (wat niet gaat gebeuren) PSV nog verder wegzakt ? Zou hij dan niet open kunnen staan voor een switch naar Ajax, waar hij met (momenteel) betere spelers als een Ziyech of Tadic zich beter kan ontwikkelen en zo goed als zeker CL kan spelen ? De tijd zal het leren...

30 november 2019 om 12:34

@kevin1989 Jij stelt dat PSV hem nooit zal verkopen aan Ajax. Ik denk dat PSV hem best zal willen verkopen voor het juiste bedrag. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren weet ik niet. Heb ook geen idee of Ajax überhaupt geïnteresseerd is in hem. Maar om te stellen dat het onmogelijk is, is niet juist. In de voetballerij zie je constant dat clubs bij de concurrent spelers weghalen. Verder doen je voorbeelden van die andere geruchten niet ter zake, want daar had ik het niet over. Ik had het er alleen over dat het niet raar is als een club een speler aan een concurrent verkoopt, dat gebeurt constant.

30 november 2019 om 10:13

Ik zie je dit in bijna elk topic over PSV posten. Ajax kan helemaal geen spelers van PSV 'oppikken'. Simpelweg omdat PSV dat niet laat gebeuren. Maar het lijkt me meer dat je dit post om te provoceren aangezien je al zeker weet dat Mo dit ook wel en dat je denkt dat voor iedereen een win win is.

30 november 2019 om 10:58

Ik denk dat omstandigheden wel eens meer invloed kunnen hebben dan je denkt. In dit geval gaat het om de financien. Het zal er van af hangen hoe de financiele situatie van PSV is op dit moment. PSV is heel erg afhankelijk van transfergelden, zeker nu er Europees weinig meer binnen zal komen. PSV kan dan gedwongen worden om iets te doen wat ze liever niet zouden willen...

30 november 2019 om 10:58

Ik denk dat Berwijn zich nog wel eens achter de oren heeft gekrabd. Net als Viergever trouwens.. Als er volgend jaar weer geen Europees voetbal wordt gehaald ziet de wereld er voor Psv ook ineens heel anders uit.

30 november 2019 om 11:03

Dit gaat helemaal niet om financiën. Het is gewoon uitgesloten dat PSV een speler aan Ajax verkoopt. Al ze de financiën nodig hebben, zijn er genoeg andere clubs waar PSV wel aan wil verkopen.

30 november 2019 om 11:37

Dat zijn mooie praatjes van een supporter. Voor een voetballer is het maar gewoon zijn werk en dat vergeten mensen nog wel is. Jij zal zeker ook niet bij de concurent aan de slag gaan als je daar 3 x zoveel kan verdienen en het een drama is op je eigen werk? Gewoon even dat stoere trotse misplaatste Psv gevoel opzij zetten en even realistisch blijven. Als Ajax het juiste bedrag betaalt kan het zo iedereen overnemen van Psv. Gelukkig verwacht ik voor ons beide dat het niet gaat gebeuren. Heb je überhaupt enig idee hoeveel geld Ajax heeft? Jij praat vanuit je supporters gevoel. Ik denk dat Psv een bod van 100 miljoen echt wel zou accepteren. Praat dus geen onzin. Als Ajax het zou willen dan zouden ze het kunnen maar gelukkig willen ze het niet. Buiten dat loopt er bij Psv geen speler rond die meer waard is dan 25/30 miljoen. Voor dat bedrag kun je ook wel betere spelers scouten. Alsof Ajax blij moet zijn als een Malen of Bergwijn bij Ajax komt. Hou op hoor het zou andersom moeten zijn. Er zijn gelukkig nog duizenden voetballers die misschien wel beter kunnen worden. Buiten dat is de selectie van Ajax prima en hebben we geen renpaardjes nodig. Dat klinkt misschien een beetje lullig maar dat is wel wat ik er echt van vind. Ik vind ze beide niet zo bijzonder. Teveel opgehemeld door Derksen. In de eredivisie goed spelen kunnen ze wel maar Europees hebben ze weinig laten zien. Psv is alweer uitgeschakeld Europees daar worden spelers ook niet meer waard van. De ellende bij Psv begint pas net zeker als ze MvB aanhouden.

30 november 2019 om 11:51

Als Ajax een bedrag biedt dat PSV hoog genoeg acht, weigeren ze het en zeggen ze tegen andere clubs: voor dit bedrag heb je Ihattaren. Heel simpel.

30 november 2019 om 11:52

Psv zal blij moeten zijn haha. Hou op hoor. Je mist gewoon elke vorm vam realisme.

30 november 2019 om 12:07

Beste Benzema, je gaat even aan het gegeven voorbij dat PSV niet meer in de situatie zit dat zij hoge bedragen zomaar kunnen weigeren. Natuurlijk, liever wordt er verkocht aan een buitenlandse club, maar wat nu als die niet willen betalen wat Ajax wel zou doen ? Denk je nu echt dat een bod van 40-50 mln geweigerd wordt als een buitenlands bod daaronder ligt ? PSV is, net als andere profclubs, eerst en vooral een bedrijf, en zoals alle bedrijven afhankelijk van inkomsten. Natuurlijk, supporters denken er anders over, maar die nemen geen beslissingen; dat doet de clubleiding en de raad van commissarissen...

30 november 2019 om 12:20

Veel ajacieden op VZ zijn echt compleet kwijt hoe de markt in elkaar zit en werkt. Die denken maar dat als Ajax langs komt elke speler meteen wilt en clubs daardoor geen recht meer hebben om biedingen af te wijzen

30 november 2019 om 14:00

Ja Dennisvanleeuwen. Dat wordt geweigerd. Om het bij PSV is een bedrijf te houden. Een verkoop van Mo aan Ajax gaat tot veel woede bij de supporters leiden en dat gaat een veel groter probleem worden op langere termijn. Dus als je als bedrijf denkt, is het slimmer om met 10 miljoen minder genoegen te nemen.

30 november 2019 om 14:28

Arrogantie ten top, jullie weten allemaal dat Mo geheel onhaalbaar is voor Ajax gebeurd nooit. Anders had Bergwijn dit seizoen in Amsterdam gespeeld. Mo is de toekomst van PSV.

30 november 2019 om 15:05

Benzema: als je dat echt denkt weet je blijkbaar niet hoe het in het bedrijfsleven er aan toe gaat... Met 10 mln minder genoegen nemen gaat nooit gebeuren, daar steek een raad van commissarissen wel een stokje voor. 1 van de doelstellingen van een bedrijf is winst maken, een andere continuiteit waarborgen. Als bedrijf denken betekent dus het hoogste bod accepteren (mits de speler zelf ook wil natuurlijk)

30 november 2019 om 15:55

Oke Dennisvan Leeuwen. Jij weet dan blijkbaar niet hoe het in de voetbalwereld gaat. Dan kunnen we ook beter ophouden met deze discussie. Ik zou zeggen, blijf lekker dromen van Ihattaren in een Ajax shirt. Meer dan een droom zal het nooit worden. Maar tot die conclusie kan iedereen die een beetje logisch nadenkt wel komen.

30 november 2019 om 17:35

@benzema:zoals ik hierboven al eerder zei, ik droom niet van Ihattaren in een Ajax-shirt, dat maak jij ervan. Ik zeg alleen dat PSV een hoog bod vanuit Amsterdam niet kan weigeren en dat ook niet zal doen. Jij stelt dat ik niet weet hoe het in de voetbalwereld gaat, maar hoe het in het bedrijfsleven gaat weet ik wel. Als jij de illusie hebt dat PSV vanwege supporters die jongen niet aan Ajax zou willen verkopen bij een reeeel bod dan ben jij degene die niet begrijpt hoe het in de voetbalwereld gaat. Overigens mag je de volgende keer ook gewoon inhoudelijk reageren op mijn reactie, want daar ben je in je emotie blijkbaar aan voorbij gegaan. Of denk je nog steeds oprecht dat PSV een speler voor 10 mln minder van de hand doet dan het hogere bedrag dat een concurrent biedt ? Zo ja, dan heeft een verdere discussie met je inderdaad geen zin...

30 november 2019 om 12:32

@WouterSL PSV had iets van 40 miljoen verdiend aan de CL inkomsten. Daarnaast heeft PSV ook veel verkocht met dacht ik Lozano voor 40 mil, Luuk, 12 mil, Angelino 12 mil en mogelijk vergeet ik nog iemand. Ze begroten altijd op EL. Dus lijkt erop dat PSV nog zeker geld heefr

De combi Jean-Paul de Jong en Mark van Bommel geeft tot op heden niet veel hoop op een betere toekomst. Jean-Paul moet er voor zorgen dat Mark kan functioneren maar volgens mij is hij nog te druk met zijn eigen functioneren wat ongetwijfeld nog niet van een leien dakje zal gaan. Tijdens de winterstop zullen ze de nodige reparatiewerkzaamheden moeten uitvoeren om een betere fundering voor de 2e helft van het seizoen neer te zetten. Daaruit zal blijken of beide heren voldoende ontwikkeling in hun functioneren laten zien om hun toekomstperspectief te bepalen.

30 november 2019 om 09:19

Is Jean-Paul de broer van John, haha? PSV zie ik nog best tweede worden dit jaar. Dan hebben ze volgend jaar weer alle kans op een frisse start.

30 november 2019 om 11:23

Nee daar moeten ze nu al mee beginnen, nu redden wat er te redden valt en klaar maken voor volgend jaar

Beetje overdreven allemaal. Ze moeten gewoon een paar keer dik winnen en geen zware blessures meer krijgen, dan is het lek weer boven. Maar het is deels ook een mentale kwestie. PSV had vorig seizoen kampioen kunnen en wellicht zelfs moeten worden, maar omgaan met tegenslagen doen ze niet goed. Uit een nederlaag moet je inspiratie putten om er de volgende wedstrijd nóg harder tegenaan te gaan. Dat heeft ze vorig seizoen de titel gekost, en ook nu zie je dat ze een tegenslag totaal niet goed verteren. Dat reken ik Van Bommel toch wel aan, omdat juist hij steeds hamert op onverstoorbaarheid. En dan kun je zeggen dat ze daar wellicht niet de spelers voor hebben, want niet ervaren genoeg, maar daar had je dan beter op in moeten spelen.

30 november 2019 om 12:04

Droom verder Niels..... Deze selectie is gewoon topclub onwaardig, dat is wel gebleken. Een paar wedstrijdjes winnen doet daar niets aan af, dat is jezelf zand in de ogen strooien. Zowel AZ als Ajax zijn echt een klasse beter momenteel. Daar zal je echt een investering tegenover moeten zetten. Maar heeft psv dat geld wel na alle miskopen dit seizoen?

Ik zou van de winter maar eens wat damage control doen. Die 8 aankopen? Verkoop ze weer. Allemaal. Neem je verlies en veeg alles weer schoon . Dan kun je van de geïnvesteerde 40 miljoen er wellicht nog 25 terugverdienen + salarissen. Dan geef jeugdspelers de kans het komende 1/2 jaar , opdat je weet aan wie je komend seizoen echt war gaat hebben. En begin dan in februari al met de transfermarkt opdat je dit keer spelers in juni haalt en niet als de competitie al begonnen is. Huur voor de inkoop een extern bureau in die adviseert , want op de kennis en connecties van John de Jong kun je duidelijk niet varen

30 november 2019 om 13:08

Je moet als PSV oppassen voor het Feyenoord-syndroom dat Martin van Geel in Rotterdam heeft achtergelaten. Zeker als je De Jong in het zadel houdt. Erger nog dan dat je spelers waarde verliezen, is dat niemand ze wil hebben. Ik ben helemaal voor een uitverkoop. Spelers als Hendrix, Rosario en Zoet zou ik voor elk aannemelijk bod verkopen. En gelukkig loopt het contract van Schwaab af, want diens zaakwaarnemer slaagde er niet in een club voor hem te vinden afgelopen zomer. Van Pereiro, Mitroglou en Lato ben je ook af, terwijl het me sterk lijkt als PSV na dit seizoen verder gaat met Afellay. Maar hoe je van spelers als Bruma en vooral Boscagli en Sadilek afkomt is me een raadsel. Niettemin zou het restant van deze exodus duidelijk maken dat er volop moet worden geinvesteerd in de verdediging. Hooguit bij een vertrek van Bergwijn zou ik Lainez zijn herkansing in Europa bij PSV gunnen, maar voor de rest: een volwaardige linksback, een ijzersterke centrumverdediger erbij en nog een volwassen middenvelder met loopvermogen. En die zou ik alleen in de winter halen als het een echte versterking betekent; boedelbakkoopjes waar men graag vanaf wil hebben we zelf genoeg rondlopen. Verkoop van Zoet (6), Rosario (6), Hendrix (6) en Bergwijn (40) zou je bijna 60 miljoen op kunnen leveren. Wanneer je daarvoor Lainez (7), Guzman (7, contract tot dec 2021), Lyanco (15) en voor 7 á 8 miljoen een linksback uit Zuid-Amerika opduikelt, kun je daar een prima elftal omheen bouwen met resterende spelers als Malen, Gutierrez, Dumfries, Lammers, Ihattaren en Unnerstal, terugkerende spelers als Obispo, Mauro Júnior en Romero en een doorstromer als Ledezma.

Unnerstal
Dumfries
LYANCO
OBISPO
?
GUZMAN
Gutierrez
Ihattaren
LAINEZ
Lammers
Malen
1 december 2019 om 12:23

Mee eens. Deze winter vast al die middelmaat eruit gooien . Bruma , Doan , baumgartl , schwaab , sadilek , Pereiro, zoet , boscagki, mitrego, sadilek , Rosario . En waarschijnlijk zul je in de zomer dan nig Bergwijn moeten verkopen omdat je anders geeen geld hebt . En dan een heel nieuw team opbouwen , waarbij ik eigenlijk ook eerst een nieuwe TD directeur zou aannemen. Joris Mathijssen bij Willem II bijvoorbeeld . Die heeft alleen nog maar voltreffers binnengehaald .

Ik denk dat er bij PSV veel meer mis is dan aan buitenkant zichtbaar is. Toon Gerbrands zal nu moeten tonen dat hij de geweldige manager is die hij zichzelf vindt, want anders kan PSV het wel eens jarenlang heel moeilijk krijgen. Ze zullen een eigen beleid moeten ontwikkelen in plaats van in alles Ajax na te doen. Wat Aad zegt over de groep is een logisch gevolg van de situatie. De ploeg dacht beter te zijn dan ze zijn, dus toen de ballon lek geprikt werd liep de lucht er uit. Nu komt de volgende uitdaging: hoe houd je je spelers scherp als er maar weinig om voor te spelen over is? Ik kan me niet voorstellen dat de spelers de beker als de ultieme prijs gaan zien. Spelers zullen nu ook eerder over te halen zijn voor een transfer.

30 november 2019 om 12:26

Naar de buitenwacht predikt de club rust, maar intern schijnt Gerbrands best door de glazen te kunnen gaan als het tegen zit. Als hij zo'n topbestuurder is als hij pretendeert in zijn boeken, verwacht ik niets minder dan een zeer kritische kijk op het presteren van John de Jong. Niet alleen falen diens keuzes als TD stuk voor stuk, maar ook de scouting waar hij jarenlang het hoofd van was heeft moeite om spelers te vinden van het niveau dat vereist is om Toons ambitie om bij de beste 32 clubs in Europa te horen. Waarom vindt Ajax in Argentinie voor 11 miljoen twee linksbacks vanaf hun eerste speeldag moeiteloos meedraaien en zich binnen no time op Champions League-niveau bewijzen? En haalt PSV voor 12,5 miljoen een gedegradeerde Duitser waar geen Bundesligaclub in geinteresseerd is en een middelmatige Fransman uit het rechterrijtje van de Ligue 1? En terwijl de concurrent met Promes een uitermate slimme transfer tot stand bracht voor 15 miljoen, spendeerde De Jong na hem drie jaar lang gevolgd te hebben hetzelfde bedrag aan een gemankeerde voetballer als Bruma, terwijl PSV op dat moment al drie linksbuitens had die graag naar binnen komen? En terwijl het 'op linksback' een grote kermis is, vond De Jong het ondanks de aanwezigheid van Bergwijn, Ihattaren en Pereiro noodzakelijk om ook Doan nog eens aan te trekken. Nu die keuzes, net als eerdere falikant in het water vallen lijkt me duidelijk dat het doorselecteren allereerst bij de functie van TD begint.

30 november 2019 om 14:34

Daar kun je nog bij optellen dat hij Zoet niet heeft kunnen slijten terwijl hij al twee jaar aan een stap toe is. Nu hij terecht op de bank zit is dat kapitaalvernietiging. Luckassen weer alleen verhuurd. Romero terugverhuren vind ik ook zo'n vage actie, wat wil je ermee bereiken? Pereiro niet kunnen slijten ondanks aflopend contract (oké, die heeft een lastige zaakwaarnemer, maar juist dan is een goede TD zo belangrijk). Het mag allemaal wel wat proactiever. Lozano en De Jong had ik ook nog wel kunnen verkopen, en Angelino ging terug met een clausule. Maar goed, ik noem dit omdat we met een boel rommel zitten en De Jong in de drie kansen die hij had niet heeft bewezen een goede verkoper te zijn. De Jong faalt zowel bij ingaande als uitgaande transfers. Grootste nachtmerrie zou natuurlijk zijn dat deze jongens in al hun matigheid gewoon rustig hun contract uitdienen. Dat is het Feyenoord scenario. En nu ik De Jong toch onder de loep heb, wat denk je van die huur van Toni Lato? Dat was in retroperspectief eigenlijk toch ook waanzinnig. Je komt om hem te kopen, er is een deal; op het laatste moment trekt Valencia de keutel in... dan is het toch klaar? Waarom huren dan. Het slaat nergens op. Hoe kritischer je naar De Jong kijkt, hoe meer faalhazerij je vindt: Kan niet inkopen, kan niet verkopen, kan niet scouten, is niet proactief, heeft geen langetermijnvisie... immers, we begonnen het seizoen zonder CV, terwijl we al lang wisten dat Schwaab weg ging. En als laatste heeft hij dan dus ook nog eens totaal geen verstand van selectiesamenstellingen. Met zijn 4 rechtsbenige linksbuitens. Pfff als je het allemaal op een rijtje zet is het toch wel schokkend hoor.

30 november 2019 om 14:55

PSV had Edson Alvarez een klein jaar geleden in de winterstop kunnen halen voor ca. 8 miljoen. Je had die jongen dan een half jaar de tijd kunnen geven te wennen aan zijn nieuwe omgeving en hem vanaf het begin van de voorbereiding mee kunnen laten draaien. Daar zag De Jong vanaf, trakteerde zichzelf op Bruma zodra Luuk de Jong verkocht was, waarna PSV later verklaarde dat het niet eenvoudig is om een haalbare centrumverdediger te vinden. Door het WK O20 was Lyanco ineens te duur geworden. Als je wat wilt moet je dus niet de zomer afwachten, maar in de winterstop al deals sluiten. Niet om per se dit seizoen nog te redden, maar vooral om ervoor te zorgen dat je aan het begin van het nieuwe seizoen je basis hebt staan. En niet in oefenwedstrijden met Sander Theunissen, Derrick Luckassen of Justin de Haas aan komt kakken!

30 november 2019 om 15:06

Haha, je hebt de voorbeelden ook zo klaar. Jouw argumenten bekrachtigen eens te meer dat De Jong niet pro-actief is en geen langetermijnvisie heeft. Denk dat we zo met zijn tweeen heel sterk beargumenteerd het oordeel 'ongeschikt' vellen. Misschien maar eens een dossier van maken en naar Toon sturen

30 november 2019 om 15:14

Kunnen Toon wel een boekpresentatie aanbieden? 'de prijs voor het vertrouwen op onervarenheid.' :D

Goh meneer de Mos, dus ze moeten orde op zaken stellen en de rust moet terugkeren? Zelfs mijn oma (god hebbe haar ziel) zou dit nog kunnen benoemen. Wat is dst tegenwoordig met verslaggevers/oud voetballers/analytici dat ze zo open deuren intrappen en weinig tot niks zinnigs zeggen? Vertrek van enkele spelers en de daarbij komende onrust kan een kleuter ook constateren. Kom eens met het echt probleem/problemen. Denk eens aan v.Bommel en dhr de Jong. Misschien dat daar wat problemen schuilen? Of bij sommige spelers? P.s.: vergat ik nog te vergeten over het aantrekken van nieuwe spelers, wat een super analyse van de Mos.

Dit seizoen is verloren. Terecht uitgeschakeld in Europa en kampioen en zelfs tweede ga je niet meer worden. PSV moet gewoon flink gaan doorselecteren. Zoet, Baumgartl, Boscagli, Sadilek, Hendrix, Rosario, Pereiro, Guitierez: ze moeten allemaal weg. Vol inzetten op de jeugd, want veel geld om te investeren is er ook niet. PSV moet oppassen dat ze niet richting Feyenoord gaan, want Ajax en zelfs AZ zijn aan het weglopen.

30 november 2019 om 15:03

Op de een of andere manier heb ik bij Gutierrez het gevoel dat er meer inzit. Ik kan zijn entree bij PSV niet uit het hoofd zetten en denk dat hij onder een empathischer trainer en in een beter gebalanceerd elftal nog wel wat kan gaan betekenen in Eindhoven. De rest zou ik per opbod inderdaad verkopen, links en rechts je verlies nemen en verder Bergwijn voor de hoofdprijs laten transfereren. En de herinvestering van de inkomsten in de goede handen van Ted van Leeuwen leggen, om met Unnerstal, Dumfries, Gutierrez, ihattaren, Malen, Romero, Mauro, Bruma, Doan en Obispo te bouwen aan een PSV dat uitgaat van voetbal en uitgesproken aanvallend voetbal wil spelen. Dat laatste moet echt een clubopvatting worden, want niet alleen is iedereen dat behoudende countervoetbal onder Cocu en Van Bommel schijtzat, maar rendeert het sportief niet en zie je de weinige belangstelling voor het type voetballers waar de club nu op vertrouwt terug op de transfermarkt.

Zullen er toch eerst wat miskopen verkocht moeten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren