PSV-talent racistisch bejegend: ‘Ik werd uitgemaakt voor Zwarte Piet’

Zaterdag, 30 november 2019 om

Sekou Sidibe is vrijdag bij de wedstrijd van Jong PSV tegen Helmond Sport naar eigen zeggen racistisch bejegend. De achttienjarige aanvaller, die twee keer wist te scoren tijdens de 2-3 zege van de Eindhovenaren, is na afloop teleurgesteld en boos. "Ik wil niet in het negatieve blijven hangen", begint de aanvaller in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd", vervolgt het talent. "Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken. Ik wil het positieve laten overheersen en dat is dat we met ons team de drie punten hebben gepakt in een uitwedstrijd."

Sidibe ging tijdens de wedstrijd ook enkele keren de confrontatie aan met een deel van het thuispubliek en na afloop ging de supporter dus over de schreef. Scheidsrechter Sam Dröge heeft een melding gemaakt bij de KNVB van het incident. "Dan is het vervolgens aan de bond wat ermee gebeurt. Ik geef dit in een mail aan. Let wel, ik heb het niet zelf gehoord en van horen zeggen."

In de afgelopen periode is er veel te doen geweest rond racisme. Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira werd bij het uitduel met FC Den Bosch racistisch bejegend, waarna er veel discussie in Nederland losbarstte hoe het probleem aan te pakken. De KNVB heeft inmiddels in samenspraak met de politiek plannen gesmeed om racisme harder aan te pakken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Belachelijke actie. Ik hoop dat er van elk racistisch incident een nieuwsbericht komt. Maar dan gaan mensen misschien eens beseffen hoe groot dit probleem is in onze huidige maatschappij. Hoop dat ze de dader te pakken krijgen

30 november 2019 om 00:28

Doe het dan ook gelijk van discriminatie, net zo erg als racisme en komt nog vaker voor dan racisme.

30 november 2019 om 00:32

Als er tijdens een voetbalwedstrijd gediscrimineerd wordt dan ben ik het zeker met je eens, mijn voorstel had ook betrekking op voetbalwedstrijden en nieuwsberichten op bijvoorbeeld Vi en voetbalzone.

30 november 2019 om 00:49

Dat hoeft van mij niet. Als er met de ergste ziektes wordt gescholden of over overleden dierbaren van spelers wat wordt geroepen, dan is het geen nieuws terwijl het minstens net zo erg is. Ik vind het een kwalijke zaak dat het nu enkel te doen is om racisme, terwijl al dat andere aso en grensoverschrijdend totaal niet wordt benoemd. Pak nou gewoon dat hele tokkie gedrag eens aan in stadions.

30 november 2019 om 08:17

Ik ben het hier volledig mee eens. Ik keur het absoluut niet goed en weet dat het helaas veel te vaak voorkomt. Maar ik heb het al zien gebeuren dat iemand flink uitgescholden werd met allerlei ziektes en verwensingen. Als reactie hierop werd gezegd; hou toch je mond zwarte Piet. Door dit laatste was de wereld ineens te klein, want rascisme.... Ik vind het in beide gevallen triest om zo met je medemens om te gaan.

30 november 2019 om 09:57

Precies, ondanks dat het verwerpelijk gedrag is wordt de context niet meer meegenomen. Als ik bijvoorbeeld in het stadion na weer een verkeerde bal van Siem de Jong een serie verwensingen zou slaken waaronder 'die bleekscheet of melkfles' kan er helemaal niets van", heeft dat weinig te maken met rassenhaat. Zo ook met zwarte piet. En ik kan er donder op zeggen dat de slavenkaart nu weer door 95 van alle leden hier wordt getrokken, maar die ken ik nou wel *gaap*. Op een gegeven moment mag je toch verwachten dat je het verschil kan zien tussen xenofobie en een in emotie geroepen woord dat puur de uiterlijke kenmerken van iemand reflecteert, of het nou wit, zwart, dik of dun is. En nee ik keur het niet goed en nee ik moedig het niet aan, dus alle moraalridders kunnen hun kooi weer in. Maar ik vind de personen die in de krochten zitten te wachten op een incident om daardoor weer in de publiciteit te kunnen treden over de rug van (vermeend) racisme nog vele malen erger dan de uit een achterstandswijk afkomstige niet-opgevoede dorpsidioot met een rugzakje die in een opwelling iets roept. Hoe minder aandacht je dat soort lui geeft hoe beter. Maar kom er maar in hoor alle Kuyt-achtigen, laat de ideale schoonzoonpraat maar weer horen. Misschien kunnen jullie nog een ban aanvragen want wat ik hier stel kan echt niet.

30 november 2019 om 11:13

Als iemand om een ban zou vragen is dat raar, het mooie van dit soort topics is dat je ziet hoe een ieder in het leven staat. En bij de meeste is dat geen verrassing, als je lang actief bent op deze website kan je al veel halen uit "reguliere" reacties. En het is altijd wel grappig om de bevestiging te krijgen. Zowel discriminatie of racisme naar een blank iemand, of iemand met een kleurtje is altijd verwerpelijk en niet te accepteren! Wanneer heb jij iemand of een groot deel van een stadion, waar dan ook iemand massaal melkfles of bleekscheet zien roepen? Snap helemaal niks van dat voorbeeld, afgelopen weken zijn al 4,5 of misschien wel meer gevallen van zwarte piet geweest naar een donker individu. En dat terwijl de pro pieten beweging er alles aan doet om mensen te overtuigen dat zwarte piet geen racisme is, als een donker persoon er mee wordt vernederd en beledigd. Mij zegt het gewoon heel veel hoe iemand als mens is, en een gebrek aan inlevingsvermogen en empathie in het algemeen zal ook wel een rol spelen. Maar nogmaals racisme of discriminatie iedere kant op is verwerpelijk, en persoonlijk zou ik dat altijd veroordelen. Maar dit niet veroordelen dan ben je in mijn ogen deel van het probleem, en veroordelen beide kanten op of een blank persoon of iemand met een kleurtje nou racistisch of discriminerend bejegend wordt.

30 november 2019 om 11:26

Ik ben het grotendeels met je eens, maar ik vind zwarte piet ansicht geen racisme, er was er was een sterkte stereotypering dat klopt daar is de afgelopen jaren wat aan gedaan, dus de stelling zwarte piet is racisme ben ik het niet mee eens, daarentegen als je iemand die gekleurd is uitscheldt voor zwarte piet is dit natuurlijk wel racisme. Maar in essentie heeft dat niets met zwarte lirt ze te maken. Buiten deze discussie moet elke vorm van racisme en discriminatie of welke vorm van verbale of fysiek geweld zwaar aangepakt worden.

30 november 2019 om 12:13

Ajax33 over die discussie in het algemeen, heb ik me nooit gemengd persoonlijk. Dus ik begrijp je heel goed, ik had het puur zoals je dat zegt over dit soort gevallen van de laaste weken. Wat overduidelijk racisme is.

30 november 2019 om 12:51

Prima dat je een eigen mening hebt, maar je doet net alsof ik het niet veroordeel terwijl ik in mijn eerste zin al aangeef dat het verwerpelijk is. Ik probeer echter context aan te geven en daarnaast ook te hinten op het niet al te serieus nemen ervan. Jij vindt dat die betreffende fan blijkbaar een racist is, terwijl ik daar niet per definitie vanuit ga, ondanks dat het zeer onbeschaafd is wat hij doet. Ik heb in het leven ook wel eens iets ongepasts gezegd tegen mijn vriendin over een buitenlander, maar dat heb ik ook wel eens gedaan over een dikke vrouw of over een fietsende Duitser. Maar dat was dan beschrijvend of gekscherend, puur op basis van wat ik zag. Maar definieert zo’n uitspraak dan wie ik ben? Ik kan het juist hartstikke goed met allochtonen vinden, vaak beter dan met de doorsnee blanke Nederlander. Ik kreeg zelf eens bij het kerstdiner van ons bedrijf als grap een Ken-pop, zou je ook als stigmatiserend kunnen betitelen. Ik moest er vooral heel erg om lachen, het was mijn collega’s te doen om bepaalde uiterlijke kenmerken van mij, maar niet om mij als persoon te beschadigen. Alleen is die hypersensitiviteit die ik in Nederland nu opmerk in mijn ogen niet nodig, ik denk juist dat het een instandhoudende factor is, want zo blijft het ook allemaal heel zwaar. Het is heel makkelijk om op de barricaden te gaan staan voor de arme donkere man, maar daarmee hou je in mijn optiek het beeld in stand want dat heeft hij helemaal niet nodig en velen ervan willen dat niet eens. Maar ieder zijn perspectief, alleen denk ik dat je half Nederland kan opsluiten als je alles zou horen wat er gezegd wordt. Oh en waaruit of uit welke voorgaande reactie denk jij heel veel op te maken? Ik denk over het algemeen dat ik een heel andere kijk heb op zaken dan anderen, maar ook daarin zou het heel makkelijk zijn om dat te labellen als incorrect of afwijkend van de norm, puur omdat het haaks staat op hoe jij het ziet. Klinkt ook als stigmatiserend, maar van mij mag je hoor want mijn tenen zijn heel kort

30 november 2019 om 14:46

"en bij de meeste is dat geen verrassing, als je lang actief bent op deze website kan je al veel halen uit "reguliere" reacties. En het is altijd wel grappig om de bevestiging te krijgen.zowel discriminatie of racisme naar een blank iemand, of iemand met een kleurtje is altijd verwerpelijk en niet te accepteren! Wanneer heb jij iemand of een groot deel van een stadion, waar dan ook iemand massaal melkfles of bleekscheet zien roepen? ". Je kunt inderdaad heel veel uit reacties halen, zelfs dingen die er niet in zitten. Misschien zou je ons bijv. eens kunnen uitleggen waarom iemand uitschelden voor " bleekscheet " of "zwartepiet" volgens jou discriminerend of racistisch zou zijn. De definitie van discriminatie is het ongelijk behandelen of achterstellen van een bepaalde groep mensen. Sinds wanneer wordt iemand ongelijk behandeld of achtergesteld als je hem voor "bleekscheet" of "zwartepiet" uitmaakt?. Waarom is het bijvoorbeeld wel discriminerend om iemand uit te maken voor " bleekscheet " en niet voor " dikzak ", terwijl het in beide gevallen om een uiterlijk kenmerk gaat en kwetsend voor iemand is?. En wie bepaalt volgens jou of iets racistisch is? Als iedereen daar kennelijk anders over denkt, wat is dan nog de waarde van het begrip? Racisme is gebaseerd op de ubermensch-theorie van Nietsche, waarin wordt gesteld dat er onderscheid zou zijn tussen diverse rassen en het ene superieur zou zijn aan de ander. De definitie van racisme komt er daarom op neer dat mensen op basis van hun ras achtergesteld worden of ongelijk behandeld. Daarom wordt mensen als groep beledigen, zoals Wilders heeft gedaan met zijn Marokkanenuitspraak, aangemerkt als racisme en is strafbaar, iemand de maat nemen op basis van een uiterlijk kenmerk, of hij nu wit is of zwart, is dat niet. Geen enkele rechter zal iemand dan ook veroordelen als hij een ander voor " bleekscheet " of " zwartepiet " heeft uitgemaakt en geen enkele rechter zal iemand veroordelen omdat hij een sinterklaasliedje heeft gezongen, terwijl daar sinds kort wel het predicaat racistisch aan wordt gehangen. Juridisch gezien maken mensen die dat toch doen, zich dan ook schuldig aan laster en dat is, hoewel lastig te bewijzen, ook een strafbaar feit. Zwarte Piet is een sprookjesfiguur en zegt helemaal niets over een ras. Volgens de overlevering is hij zelfs helemaal niet zwart vanwege zijn ras, maar zit zijn gezicht onder het roet vanwege zijn werk als schoorsteenveger. De term " neger " wordt wel als racistisch gezien omdat die term dat wel doet. Het probleem is dat zaken als racistisch worden aangemerkt terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn en het begrip inmiddels zo ver is opgerekt, dat er nog maar weinig voor nodig is om onder die categorie te vallen. Vandaar dat je inderdaad gelijk hebt met je opmerking dat je veel uit reacties kan halen, ook zaken die de schrijver van die reactie er helemaal niet heeft ingestopt. Dus wat is daar nu helemaal de waarde van?

30 november 2019 om 01:39

Ik herken mij er anders totaal niet in, het vervaagt eerder dan dat het nog indruk maakt. Als zwarte piet racisme is, dan neem ik dat niet serieus, jammer want echt pure rassenhaat moet je aanpakken.

30 november 2019 om 09:58

" Ik herken mij er anders totaal niet in, het vervaagt eerder dan dat het nog indruk maakt. Als zwarte piet racisme is, dan neem ik dat niet serieus, jammer want echt pure rassenhaat moet je aanpakken ". Je slaat de spijker op zijn kop. Bij de criteria die tegenwoordig worden gehanteerd voor het definieren van het begrip racisme, is vrijwel iedere blanke een racist en het begrip feitelijk een synoniem geworden voor blanke. Daarmee is het begrip vrijwel betekenisloos geworden omdat als iedereen voor racist wordt uitgemaakt het natuurlijk veel minder erg is als dat een individu overkomt. Je moet dan ook niet gek kijken als mensen het op een gegeven moment als geuzennaam gaan gebruiken. Zonder het voorval in Den Bosch te willen bagatelliseren (het hoort inderdaad niet in een voetbalstadion thuis), kan je niet anders concluderen dat de reacties die er op zijn gevolgd ronduit autistisch waren en dat er opzichtig met twee maten wordt gemeten. Wijnaldum heeft in zijn interview gezegd dat hij dit nog niet eerder had meegemaakt in NL. En dat is ook logisch omdat het een kwestie van oorzaak en gevolg was en een regelrechte reactie op de lastercampagne van Kozp. Het is stuitend dat daar met geen woord over is gesproken. Wilders is volkomen terecht veroordeeld voor groepsbelediging en opruien, maar de rechtspraak van NL zou zich onsterfelijke belachelijk maken door de straf in hoger beroep te handhaven en Kozp maar haar gang te laten gaan. Een heel volk voor racist uitmaken zonder dat je in staat bent om daarvoor zelfs maar iets dat op een argument lijkt, voor in te brengen en waarvoor je keer op keer door de rechter met een kluitje in het riet bent gestuurd, terwijl racisme een strafbaar feit is in een democratische rechtstaat, is ook groepsbelediging en uit de situatie in Den Bosch is gebleken dat het ook een opruiende werking heeft. De blokkeerfriezen en Wilders worden veroordeeld, maar Kozp kan niet alleen gewoon doorgaan met haar lastercampagne, maar wordt daarbij zelfs gefaciliteerd en gesubsidieerd. Dat is te krankzinnig voor woorden en zolang deze situatie blijf voortduren, zal de kans op reacties als die in Den Bosch alleen maar toenemen en moet je niet gek op kijken als het alleen maar vaker gaat gebeuren dat mensen die het zat zijn, het recht in eigen hand nemen. En dat is uitermate triest omdat die arme jongen van Excelsior het slachtoffer is, terwijl hij natuurlijk helemaal niets aan de situatie kan doen. Wie zijn oor goed te luister legt in de Surinaamse gemeenschap, zal horen dat er veel Surinaamse Nederlanders zijn die geen enkele moeite hebben met de zwartepietenfiguur en velen van hen vieren het feest gewoon met een zwartepiet. Zoals dat ook op de Antillen gebeurt. Googel maar eens op " Adjiedj Bakas " en " Aandachtsoorlog " en je zult op een opiniestuk van de geweldige trendwatcher Adjiedj Bakas stuiten waarin hij (zelf een kleurling) op een werkelijk vernietigende manier hij afrekent met de anti-zwartepietencultuur. Het meest krankzinnige is dat de instigator van het hele circus, Jeffrey Affriye, NL voortdurend de maat neemt vanwege de slavenhandel in het verleden, terwijl hij zelf een afstammeling is van de Ashanties en dat waren de voornaamste toeleveranciers van de wereldwijde slavenhandel en die gingen daar zelfs mee door tot lang nadat de slavenhandel in NL was afgeschaft. Zolang de oplossing maar van 1 kant moet komen, zal die alleen maar verder uit het zicht geraken en hoe langer het duurt, hoe moeilijker het zal worden om uit de impasse te geraken. En autistische reacties waarin alleen maar aandacht is voor het eigen leed en waarin net wordt gedaan of het de normaalste zaak van de wereld is dat een heel volk voor racist wordt uitgemaakt omdat het hangt aan een eeuwenoude traditie die net zover van racisme afstaat als Jupiter van Mars, gaan het er natuurlijk niet bepaald beter op maken. Als je afgaat op de acties van Kozp kun je je bovendien zo langzamerhand ook gaan afvragen wie hier nu de echte racisten zijn. Googel voor het andere geluid maar eens op de trefwoord " Adrian Hart " en " zwarte piet " en je zult een opiniestuk uit de Trouw van 2014 tegen komen, waarin Adrian Hart haarfijn uit de doeken doet hoe groeperingen als Kozp het racisme juist in stand houden ipv een bijdrage te leveren aan de inperking ervan.

30 november 2019 om 09:14

En dan ook dezelfde ophef als er 'joden aan het gas' geroepen wordt. En schelden met k ....vindt ik ook niet kunnen.

Tja wat moet je hiervan zeggen. Voor veel mensen is voetbal een uitlaatklep en dan heb je van die figuren ertussen lopen die het leuk blijven vinden om zulke dingen te roepen. En dan onzeker om zich heen kijken of de meelopers erom lachen. Ondertussen te dom zijn dat er in het publiek of bij hun eigen team ook donkere mensen lopen. Ervan uitgaande dat ze voor zwarte Piet zijn zichzelf hiermee in hun voet schieten. Anti zwarte Pieten gaan dat gebruiken en mensen die wel normaal traditioneel Sinterklaas willen vieren worden daarmee geconfronteerd. Een oplossing is camera’s ophangen en stadionverboden uitdelen. Daarnaast ook straffen daarbuiten opleggen. Ik vind deze personen zo onnozel dat ze dat verdienen.

30 november 2019 om 08:23

Deze onderontwikkelde mensen die zulke dingen roepen doen dat niet eens als uitlaatklep, die zullen het op elk willekeurig moment roepen naar een gekleurd persoon omdat het in hun bekrompen brein volstrekt normaal is. En dat komt dan weer doordat hun ouders het ook normaal vonden en zij geven diezelfde norm door aan hun kinderen etc etc. Het is een wijdverspreid en bijna incestueus probleem.

30 november 2019 om 12:20

" Deze onderontwikkelde mensen die zulke dingen roepen doen dat niet eens als uitlaatklep, die zullen het op elk willekeurig moment roepen naar een gekleurd persoon omdat het in hun bekrompen brein volstrekt normaal is ". Is wel een hele simpele voorstelling van zaken. En 1 die natuurlijk niet altijd klopt. Als mensen ruzie hebben of elkaar niet moeten, schelden ze elkaar wel eens uit. En dat doen ze vaak op basis van uiterlijke kenmerken. Iemand die geen haar heeft wordt dan voor kale uitgemaakt, iemand die dik is voor varken, iemand die brildragend is voor schele en iemand die met een donkere huidskleur heeft voor zwarte. Heel veel zaken worden als racisme verkocht terwijl ze dat niet zijn, jurididsch gezien al helemaal niet. Supporters die Hamas Hamas Ãâ¢ã¢â€šâ¬ã¢â¦ zingen, doen dat niet omdat ze antisemitisch zijn maar omdat ze een pleurishekel hebben aan Ajax. De maatregelen die de Knvb en het Kabinet hebben genomen, zijn symptoombestrijding en bovendien gedoemd om te mislukken omdat ze juridisch gezien geen schijn van kans maken bij de rechter. Volgens het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie, betekent raciale discriminatie "elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft.". Geen enkele rechter zal het in zijn hoofd halen om bijv. het zingen van sinterklaasliedjes, dat volgens de nieuwste normen ook als racisme word aangeduid, te duiden als doel om " erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten ". Zelfs de vermeende Hitlergroet die een supporter van Den Bosch gebracht zou hebben, is alleen strafbaar in combinatie met verbale en beledigende uitingen. Dat is waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat de politie het heeft afgedaan als het maken van een wegwerpgebaar omdat men wist dat de gang naar de rechter al bij voorbaat een verloren zaak zou zijn. Ook iemand voor zwarte piet uit maken voldoet niet aan dat criterium en is in wezen niet anders dan iemand kale of schele noemen. Het is niet voor niets dan de Kozp keer op keer met een kluitje in het riet wordt gestuurd als men van de de rechter eist dat de zwartepietenfiguur in de ban wordt gedaan. Dat komt omdat men op geen enkele manier in staat is om te bewijzen of te beargumenteren dat de zwartepietenfiguur daadwerkelijk racistisch is en dat is natuurlijk omdat die dat helemaal niet is. Wat nog het dichtst in de buurt komt van een argument is dat sommige primitievelingen het nodig vinden om kinderen ermee te pesten, maar dikke kinderen worden ook vaak gepest en uitgemaakt voor varken en dat is toch ook geen aanleiding om daarom dan maar de hele varkenspopulatie uit te roeien. Het is inderdaad wijd verspreid en neemt ook steeds meer toe. Dat is echter niet omdat er steeds meer racisten bij komen, maar omdat het begrip racisme door de politiek correcte elite steeds verder wordt opgerekt waardoor je steeds eerder in aanmerking komt om als racist te worden aangemerkt en daar als blanke die op traditionele manier het sinterklaasfeest viert, feitelijk al bijna niet meer aan ontkomt.

30 november 2019 om 13:44

Fijn dat er nog mensen zijn die er precies zo over denken, ik gaf hierboven iets soortgelijks aan. En ik heb smakelijk gelachen om de manier waarop je het omschrijft, lekker chargerend en met een vleugje humor, vooral dat over die varkenspopulatie. You made my day!

30 november 2019 om 14:15

@samcro dat durven ze niet zonder een groepje achter zich. Daarbij vraag ik me af of ze echt racistisch zijn of de frustatie van hun eigen zielige levens af te reageren op iemand die meer succes heeft.

Sommigen blijven maar volhouden dat het racisme wel meevalt, want: kijk maar naar het buitenland, daar is het pas erg. Een onnozele drogreden. Er is racisme in NL en het voetbalstadion is 1 v/d plekken waar het aanwezig is. Net als op de werkplek en andere openbare ruimtes. Anno 2019 zouden we toch beter moeten weten.

Tsja de definitie van Racisme is ook totaal niet meer relevant tegenwoordig geloof ik,iemand uitschelden voor zwarte piet is voor mij hetzelfde als iemand die uitgescholden wordt voor brillenjood of kaaskop of schele enz enz...ze zoeken een trigger gebaseerd op een uiterlijk kenmerk en of andere afwijkend verschillen om iemand te kwetsen of uit zijn spel te halen. Mensen die dat roepen zijn hooguit dom in de meeste gevallen maar het maakt iemand niet meteen een racist. En ondertussen trekken dit soort verhaaltjes de aandacht weg van de echte problematiek in dit landje en gevallen van echte discriminatie of racisme hoor je bijna niet. Mensen kweken tegenwoordig ook totaal geen ruggengraat meer en zijn gekwetst en huilen om alles....

Ouwe, rooie, dikke, kale, vuurtoren, lange, pizzabakker, brillenjood, boer, bleekscheet, schele, flappie, shrek, ET, cousin it, je mag iedereen pesten met uiterlijk, maar zodra iemand een kleur heeft mag je niks zeggen waardoor iemand zich gekwetst kan voelen. Natuurlijk moet je racisme aanpakken maar dan wel op de juiste manier. Uitlating richten een donkere speler zijn niet per definitie erger dan andere uitlating; dat is pas echt discrimineren. Zeker in een voetbalstadion proberen supporters van de tegenstander jou uit je spel te halen. Dit doen ze door gevoelige punten te raken. Toen ze richting Louis van Gaal zonden dat hij een k*wijf had (zijn vrouw was net overleden aan deze ziekte) vond een enkeling dit toch wel kwetsend.. Maar de keeper in Den Haag die had iets in zijn maag vonden de meeste weer wel ludiek. Pizza roepen richting Verhoeven was helemaal lachen volgens de meeste. De pop van Vermeer aan een galg vonden de meeste mensen ook over de schreef gaan. Maar zwarte piet roepen dat gaat pas echt te ver! Wij zouden allemaal wat liever tegen elkaar moeten zijn. Dit moet niet ras of kleur afhankelijk zijn.

Sinds wanneer is zwarte Piet een scheldwoord geworden? Wat een droeftoeters die dit woord gebruiken om te beledigen. Op deze manier zal zwarte Piet steeds meer geassocieerd worden met racisme. Ik blijf het overigens geen racisme vinden. Het komt bij mij meer over als iemand beledigen op iets wat anders is. Als iemand kaaskop roept spreken we toch ook niet van racisme? Ik vind het behoorlijke discriminatie dat een blanke nooit slachtoffer kan zijn van racisme, want zo gedraagt de maatschappij zich nu wel.

30 november 2019 om 11:40

In de basis is zwarte piet geen racisme. Een gekleurd iemand zwarte piet toe roepen terwijl hij niet als zp verkleed is,is gewoon racisme net zo goed dat het uitschelden van een blanke voor bleekscheet racisme is. Alleen als iemand mij bleekscheet n liet maak ik me er niet druk om. Maar dat is voor een ieder persoon persoonlijk hoe zij het opvatten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
H. JurjusKeeper
J. ZoetKeeper
T. BaumgartlVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 12 augustus
Richie Musaba wil Vitesse deze zomer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren