AZ krijgt dramatisch nieuws na duel met Partizan: seizoen ten einde

Vrijdag, 29 november 2019 om

Het seizoen van Pantelis Hatzidiakos zit er al op, zo maakt AZ via zijn officiële kanalen bekend. De Griekse verdediger liep in de Europa League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado een zware knieblessure op, die hem dus lange tijd aan de kant houdt. De Alkmaarders melden niet wat precies de schade is aan de knie van Hatzidiakos, maar er wordt gesuggereerd dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd.

Hatzidiakos moest donderdagavond na 54 minuten met een brancard het veld verlaten, nadat hij een ogenschijnlijk zware blessure aan de knie had opgelopen. “Het is zijn knie. We weten niet precies wat er aan de hand is, daar komt vrijdag meer duidelijkheid over. Maar als je met je handen voor je gezicht van het veld wordt gedragen, is dat over het algemeen geen goed teken”, zei AZ-trainer Arne Slot in gesprek met het ANP.

De vrees die al bestond, is nu dus uitgekomen na nader onderzoek. Hatzidiakos zal dit seizoen niet meer in actie komen voor AZ. De 22-jarige verdediger dwong tijdens deze jaargang een basisplaats af in het elftal van Slot en speelde dit seizoen twintig officiële wedstrijden voor Alkmaarders. In oktober kreeg Hatzidiakos de ultieme beloning voor zijn ontwikkeling, met de eerste uitnodiging voor de Griekse nationale ploeg. Hij speelde tot dusver vier interlands voor Griekenland.

Het betekent uitermate slecht nieuws voor AZ, dat ook Ron Vlaar al tot de winterstop moet missen. Met Stijn Wuytens, Leon Bergsma en Joris Kramer is de spoeling daardoor dun in de defensie van de Alkmaarders. Door het 2-2 gelijkspel tegen Partizan verzekerde AZ zich van overwintering in de Europa League, terwijl komende zondag een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma staat.


Poll

Moet AZ in de winter een nieuwe verdediger halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door kaassie)

Erg sneu , was heel goed bezig bij AZ dit seizoen. Echt een aderlating lijkt me, welke spelers komen daar nu achter los van Vlaar?

29 november 2019 om 14:44

Wuytens gaat dan met Vlaar het centrum vormen denk ik. Dan heb je daarachter nog Kramer en Bergsma, en die zullen dan voor de leeuwen geworpen moeten worden, want de spoeling is erg dun centraal. Een andere optie waar ik bang voor ben is dat Koopmeiners een linie teruggeschoven gaat worden, wat hij wel kan, maar zonde is van zijn kwaliteiten. Als kramer en Bergsma te licht worden bevonden voor het grote werk moet AZ in de winter een vervanger halen. Wie dat zou moeten worden kan ik nu ook niet zo bedenken

29 november 2019 om 14:58

misschien pierie van ajax?

29 november 2019 om 15:27

Kan een optie zijn. Maar heb toch liever een wat meer ervaren man. Vlaar ook veel pijntjes en kan lang niet alles meer spelen dus lijkt mr handig als er een stand-in voor hem gevonden gaat worden. Anders kun je net zo goed kramer of bergsma proberen. Het is helaas niet anders. Misschien ook een optie om alleskunner sugawara centraal rechts te proberen. Je moet helaas iets en koopmeiners misbruiken als cv zou zonde zijn.

29 november 2019 om 15:51

@consy e @fonsreff staat in het artikel: "dat ook Ron Vlaar al tot de winterstop moet missen. Met Stijn Wuytens, Leon Bergsma en Joris Kramer" Dus komende wedstrijden Wuytens, Bergsma en Kramer. Ik denk zelf dat Koopmeiners een linie terugzakt en Claisie op het middenveld. Kans verder groot dat AZ nu punten gaat verspelen

29 november 2019 om 15:52

@w.afca en @azb100 "misschien pierie van ajax?" Normaal geen gekke gedachte maar denk niet dat AZ behoefte heeft aan een Lcv. Zowel Wuytens als Kramer spelen daar al en Koopmeiners kan er spelen. Bergsma is enige rechtspoot. Dus denk AZ heeft meer behoefte aan een rechtspoot. "vlaar ook veel pijntjes" Vlaar is volgens het artikel ook uitgeschakeld tot winterstop.

29 november 2019 om 14:44

Mooie kans voor Joris Kramer, ook een jeugdig talent met een goede bouw. Zat gisteren ook al op de bank.

29 november 2019 om 15:44

Ongelooflijk zuur inderdaad voor zowel hem als voor de club. Hij was voorheen eigenlijk de schlemiel/zondebok onder de fans en had zich de laatste maanden ijzersterk ontwikkeld. Ook gedebuteerd voor Griekenland dus hij zat er lekker in. Deze blessure kon bijna niet op een slechter moment komen voor hem. Voor AZ is dit ook een groot probleem, aangezien Vlaar al tijden sukkelt met blessures, Wuytens blessuregevoelig is en de jongens erachter (nog) niet goed genoeg zijn. Weigelt, Kramer en Bergsma weten me allemaal niet te bekoren. Vrijwel iedere AZ-fan hoopte afgelopen zomer al op een CV, gezien de steeds ouder wordende en blessuregevoelige Vlaar en Wuytens. Deze winter wordt het dus hopen op een ervaren CV. De overwintering zal hopelijk meehelpen om een goede speler aan te trekken. Tot die tijd denk ik Svensson RCV (als Vlaar dan tenminste nog niet hersteld is), die heeft daar al een handvol wedstrijden gespeeld.

29 november 2019 om 15:58

@azchelsea Is die vd Heyden niets voor jullie voor korte termijn (desnoods als back-up). Mag (gratis) weg bij Feyenoord, wel een linkspoot (hebben jullie al Wuytens en Kramer en Koopmeiners) maar wel goede opbouwer. Redelijk ervaren en denk in een ploeg als AZ komt hij juist beter tot recht. Aan de andere kant, AZ heeft geld zat dus kunnen ook makkelijk de markt op gaan. Bij Roda loopt een jonge (duits/kameroens) verdediger gehuurd van Koln. Schijnt een grote toekomst voor zich te hebben. Groot, sterk en een moderne verdediger. Proberen die los te weken zou ideaal zijn.

29 november 2019 om 17:03

Vd Heyden? We hebben Clasie ook al afgenomen. Het goede doel is nu wel gesloten.

29 november 2019 om 18:13

Botteghin mag ook heb je een rechtspoot

29 november 2019 om 17:37

Bergsma, Weigelt, Koopmeiners naar achter en Clasie op zijn plek, Aboukhlal door middel van Koopmeiners naar achter Midtsjo naar verdedigend middenveld en De wit naar Mid Mid en Stengs aanvallend, dit zelfde geldt voor Gudmunsson, Joris Kramer, Sugawara en eventueel Ouwejan naar Mid en Koopmeiners naar achter. Genoeg keuzes dus

Erg jammer voor hem. Deed het echt prima dit seizoen. Ben vaak genoeg kritisch op hem geweest, maar was niks op aan te merken dit seizoen.

Heel triest, veel beterschap toegewenst! Hopelijk komt die jongen sterker dan ooit terug.

Die gozer heeft wel pech zeg. Zonde

Heel erg jammer dit! Was ijzersterk dit seizoen.

Pfff wat zuur zeg. Buiten het feit dat Panta het dit seizoen het gewoon goed deed, heeft tevens zijn debuut gemaakt voor Griekenland, hebben we nu ook niemand achter de hand mocht er (weer) iets zijn met Vlaar. Zit er ook niet echt op te wachten om Koopmeiners naar de verdediging te zien verhuizen, en Joris Kramer komt denk ik gewoon te kort.

Misschien toch maar eens stoppen met dat kunstgras? Op exact dezelfde wijze hebben al tal van spelers hun kruisband gescheurd. Op het kunstgras bij Pec laatste seizoenen zelfs al 5(!) spelers. Heb het zelf ook al eens meegemaakt op zo’n tapijt. Je voet staat muurvast en je knie beweegt lekker door. Tja waar investeer je als club dan in??

29 november 2019 om 14:46

En moet je nagaan Stengs speelt daar nu ook steeds op kunstgras. Dat is een super groot risico voor zijn carrière want nog een keer zijn kruisbanden scheuren en het is einde sportieve carrière voor hem. Op kunstgras spelen vergroot het risico enorm op zo'n blessure. En wat mij betreft gaat Ajax dan ook niet meer dan 15 miljoen uitgeven aan Stengs mochten ze hem willen kopen. De kans dat je een kat in de zak met hem koopt is namelijk aanwezig.

29 november 2019 om 14:53

Stengs raakte geblesseerd in Eindhoven, daar hebben ze geen kunstgras. Ook dit kwam gewoon door het raken van de spits. Het kunstgras is een minimale factor in deze.

29 november 2019 om 14:59

Op gewoon gras kan het ook. Maar op kunstgras gebeurt het zoveel vaker. Uitsluiten kun je blessures natuurlijk nooit, maar je kunt toch proberen zoveel mogelijk te voorkomen? Beetje kortzichtige reactie.

29 november 2019 om 15:01

@LawPi, wil je alsjeblieft ophouden met die opmerkingen van je dat Ajax Stengs op moet halen voor 15 miljoen? Je moet toch ook wel weten dat dit geen realistisch bedrag is. Ja, hij is geblesseerd geweest maar dat betekent niet dat AZ hem voor dat bedrag gaat verkopen. Je onrealistische opmerkingen raken kant noch wal.

29 november 2019 om 15:07

Dat is gewoon mijn eigen mening kyle dat Ajax wat mij betreft niet meer dan 15 miljoen moet uitgeven voor Stengs vanwege zijn zware knieblessure verleden, dat hij veel wedstrijden hier in de eredivisie op kunstgras moet spelen maakt hem een groot financieel risico om hem te kopen. Of dat nu een onrealistisch bedrag is of niet. Of Ajax nu meer bereid is voor hem te betalen of niet. Dat is gewoon mijn eigen mening dat Ajax niet verder moet gaan dan 15 miljoen voor Stengs, die mag ik hier toch geven of niet?

29 november 2019 om 15:18

Op elk topic van az weet je weer naar boven te halen dat Ajax stengs moet kopen voor 15 miljoen. Begint erg vermoeiend te worden jongen. Dit is een topic waar een speler zwaar geblesseerd is geraakt en toch weet jij het weer naar boven te halen... On: wat erg dit voor pantelis, heb hem de afgelopen seizoenen wat vervloekt in het az shirt. Maar hij begon dit seizoen echt zijn draai te vinden en heeft het zelfs tot international geschopt. Dit zal ook wel een mentale klap zijn voor hem. Heel veel sterkte Pantelis!

29 november 2019 om 15:49

Zo vreemd is dat niet dat ik het vergelijk met Stengs naar boven haal. Stengs had ook zijn kruisband afgescheurd. En is ook speler van AZ.

29 november 2019 om 15:55

Het zou niet vreemd zijn geweest als je alleen iets had gezegd over de blessure van Stengs. Maar jij haalt er meteen Ajax bij. Waarom?

29 november 2019 om 16:58

Niet de eredivisie bepaald je transferbedrag maar hoe presteer je internationaal en dan is Astana geen maatstaf, dat is KKD niveau.

29 november 2019 om 17:25

Omdat hij mogelijk naar Ajax gaat na dit seizoen. Zou een logische vervolgstap voor hem zijn, qua speelstijl enzo. Ook in de media verwachten ze deze vervolgstap voor Stengs. Hier op het forum wordt vaak aangehaald dat hij 25-30 miljoen waard zou moeten kosten. Veel te veel risico vind ik om zoveel geld aan een speler van AZ met een zware knieblessure verleden neer te leggen zeker als hij zoveel wedstrijden ook op kunstgras moet spelen wat een verhoogd risico geeft op het verkrijgen van een zware knieblessure. Kijk maar naar Hatzidiakos.

29 november 2019 om 17:25

Haha hoe jij het altijd weet te draaien man man man. Heb je een bet op ajax die Stengs koopt voor 15 miljoen ofzo? Veijnovic heeft ook een keer zijn kruisband afgescheurd, was ook speler van AZ. Als je dan toch niet relevante spelers erbij haalt, waarom hem dan niet..?

29 november 2019 om 17:33

Was Vejinovic alweer lang vergeten om eerlijk te zijn.

29 november 2019 om 17:52

@ Janta, Ik ga je niet tegenspreken maar ene Guus Til is verkocht voor het lieve sommetje van 18 miljoen euro en dat terwijl hij het afgelopen seizoen nauwelijks speelminuten heeft gemaakt in Europa. Leg me dat dan eens uit als je wil of is Guus de bekende uitzondering op de regel?

Ai vervelend zeg. AZ speelt goed voetbal, presteert prima en doet dat op basis van uitstekend beleid. Ik juich voor ze in Europa en ben als Ajacied blij dat er iig nog één andere club in Nederland het (enigszins) spannend houdt in de competitie. Dan baal ik als een stekker als juist dat team één van de basisspelers kwijt raakt voor de rest van het seizoen. Dat gun je niemand, maar zeker AZ niet. Hoop van harte dat ze het kunnen opvangen en alsnog ver reiken in de EL.

29 november 2019 om 14:48

Zouden ze geen interesse hebben in een huurspeler van Ajax? Weet zo even geen namen (Pierie?) waar de iets aan hebben. Maar mogelijk een win win situatie.

29 november 2019 om 15:03

Ik weet niet of verhuur een optie is voor zowel Ajax als AZ, maar Pierie verhuren aan AZ zou ik wel toejuichen.

29 november 2019 om 16:01

@passionforpink "doet dat op basis van uitstekend beleid." Ze doen het goed maar niet uitstekend. Voor het seizoen was al bekend dat ze verdedigers nodig hebben. Veel geld ontvangen maar geen verdedigers helaas gehaald. Dit kan nu opbreken om voor de 2e plek te spelen met het missen van Vlaar en deze jongen. PSV heeft door te laat verdedigers te halen ook de VCL verpest.

29 november 2019 om 18:09

Vorig jaar schreeuwde half Nederland dat AZ een knappe spits moest kopen, Dat deden ze niet en werden snel uitgeschakeld in Europa maar werden toch 4e. Nu kochten ze geen verdediger maar overwinteren ze in Europa, hebben de minst gepasseerde verdediging in de eredivisie en staan ze 2e. Ik denk dat ze het meer dan goed doen. Buiten dat denken de supporters er wel erg gemakkelijk over. We kunnen wel zeggen, haal een verdediger, maar als er op dat moment geen verdediger rondloopt die in het plaatje past of te duur is dan ben je snel klaar. AZ heeft de laatste jaren zeer goed geboerd maar dat betekent niet dat ze hun geld over de balk moeten gooien.

Aiii erg spijtig nieuws voor AZ. Ook zo vlak voor de confrontatie met Ajax. Hoe gaan ze dit nu oplossen?

Was er al bang voor na gister en avond. Echt ontzettend sneu voor hem zeker gezien de wederopstanding die hij dit seizoen mee maakt. Het leek wel alsof er ineens een heel andere speler stond, die ook nog eens ontploft leek qua postuur in de goede zin uiteraard. Nu hopen op een spoedig herstel van Vlaar (overbelast) of Koopmeiners maar naast Wuytens posteren tot die tijd.

29 november 2019 om 15:04

Laat Koopmeiners maar lekker op het middenveld staan, die is daar onmisbaar. Dan liever Kramer (hoewel 2 linkspoten niet ideaal is), of zoals gisteren Svensson centraal en Yuki rechtsback

Het zit em ook niet mee. Eerst z’n tanden eruit, nu dit

Echt zo jammer dit. Ik ken deze jongen persoonlijk en dit is echt een klap voor hem. Was lekker bezig in een prima draaiende team en dan dit. Echt zo zuur. Dit zijn de nare kanten van het voetbal.

Was er al een beetje bang voor. Bijzonder sneu voor die jongen, die eindelijk zijn plek begon te vinden. De foutjes waren grotendeels weg en aanvallend was hij steeds meer een meerwaarde.denk wel dat AZ nu in de winterstop naar een altneratief op zoek moet, want met Vlaar en Wuytens alleen (en Koopmeiners als (liever niet) alternatief) is de spoeling te dun.

Baal hier echt van. Deze jongen is vorig seizoen vaak de schlemiel geweest, maar dit seizoen was hij erg goed bezig. Daarnaast vrees ik dat Koopmeiners nu een linie moet zakken, als Vlaar er niet is. En dat terwijl het team, afgezien van gisteravond, in de normale opstelling gewoon goed draait. Daar wil je niks aan veranderen, en dat is nu misschien wel noodzakelijk. Beterschap Panta!

Ai, dat is echt heel erg voor hem. Spoedig herstel gewenst voor hem!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
L. BergsmaVerdediger
P. HatzidiakosVerdediger
J. KramerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren