Ten Hag mist Labyad tegen FC Twente en is in onzekerheid over Ziyech

Vrijdag, 29 november 2019 om

Ajax treedt zondagmiddag zonder Zakaria Labyad aan tegen FC Twente. De buitenspeler raakte afgelopen woensdag geblesseerd aan zijn knie in de groepsfase van de Champions League tegen Lille OSC (0-2 winst). De inzetbaarheid van Hakim Ziyech is onzeker, zo laat trainer Erik ten Hag vrijdag weten via het clubkanaal van de Amsterdammers.

Labyad viel woensdag in de eerste helft uit nadat hij geblesseerd raakte in een sprintduel. Ziyech liep een kwetsuur aan zijn arm op en verliet het veld in de slotfase. Ten Hag kan niet al te veel zeggen over de situatie van het tweetal. “Zakaria zal in elk geval zondag nog niet inzetbaar zijn”, aldus de coach op de clubwebsite. “Zijn knie wordt verder onderzocht en zodra er meer bekend is dan zullen we dat melden. Hakim heeft donderdag niet met de groep getraind, we moeten de komende dagen afwachten."

Ajax trainde donderdag nog op Franse bodem en reisde vervolgens met de trein terug naar Amsterdam. Zondag hoopt de koploper van de Eredivisie opnieuw succes te boeken. “We weten wat ons daar te doen staat. Ik zeg altijd ‘24 uur genieten en dan weer verder naar volgende tegenstander'”, zegt Ten Hag, die ook David Neres moet missen door blessureleed. De Braziliaanse buitenspeler is geopereerd aan zijn knie en komt pas na de winterstop weer in actie.

Ajax gaat nog altijd ongeslagen aan kop in de competitie. In uitwedstrijden tegen Twente hebben de Amsterdammers het doorgaans lastig. De laatste uitzege in competitieverband Enschede dateert van 2 maart 2013 (0-2). "We weten dat het bij Twente lastig is, maar we móeten winnen. Het stadion staat bekend om de entourage en goeie ambiance. Het is aan ons om goed voorbereid te zijn om de strijd daar aan te gaan. Dat het een gevecht wordt, dat is zeker."


Poll

Wat verwacht jij van FC Twente - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Even een periode overleven qua blessures en geschorsten dit. Maar tot dusver gaat het gelukkig goed. Lang gaat spelen voor Labyad en dat is alleen maar een verbetering. Had eigenlijk al zijn kans moeten krijgen toen Neres geblesseerd raakte obv de voorbereiding. Maar dan is in ieder geval nu het moment om het te laten zien. Zonder Ziyech is het elftal wel echt 50 procent minder.

29 november 2019 om 12:22

Dat ‘overleven’ mag ook wel gezien de selectie en aanwezige talenten, ook zonder Ziyech en Labyad moet je in de Eredivisie gewoon winnen. Huntelaar, Lang, Marin, Alvarez kunnen allemaal weer kansen krijgen.

29 november 2019 om 12:32

Mij ging het eigenlijk meer om de goede uitslag van afgelopen woensdag wat betreft 'overleven'. In die eredivisie moet je zeker winnen, alleen als je v. Bommel moet geloven kan het wegvallen van Ziyech en Neres bijv. je ook al enorm veel punten gaan kosten

29 november 2019 om 12:47

Inke make no.mistake , als ziyech bij ajax wegvalt hadden we 9 punten minder gehad

29 november 2019 om 12:56

Waar is dat op gebaseerd? Ziyech is fantastisch maar ook zonder hem is Ajax beter dan de rest van de eredivisie.

29 november 2019 om 12:59

Ik hoop Marin op 10 te gaan zien als Ziyech niet speelt. Was bij Luik erg goed op die positie. Lang heb ik niet zoveel vertrouwen in als de meeste anderen hier. Beetje type Kishna, El Ghazi, Ozbiliz of een van die andere net niet vleugelspelers die Ajax heeft gehad...

29 november 2019 om 13:03

Rinkschippers. Oh dat doe ik zeker niet. 9 punten weet ik niet, maar zeker wel minder punten dan nu inderdaad. De afhankelijkheid is bovendien dit seizoen nog groter geworden nu hij de sleutelpositie op 10 weer terug heeft. En in de eredivisie is hij overal op het veld te vinden. Daarom zeg ik ook dat het team 50 procent minder is dan wanneer Ziyech er wel bij is. Alleen denk ik dat Ajax ook dan goed genoeg is om het grootste gedeelte van de eredivisie te verslaan.

29 november 2019 om 13:05

Gaalmeister. Mij gaat het er vooral om dat ik meer vertrouwen heb in Lang dan in Labyad. Wellicht is het alleen een prima bankspeler voor als de basisspelers niet aanwezig zijn, maar wel een betere speler dan Labyad, en daar ging het mij in deze om.

29 november 2019 om 13:24

Lang speelde echt heerlijk woensdag. Durfde acties te maken, hield mannetjes bezig en was ook nog effectief. Maar eth kennende zal hij wel weer met een jank-oplossing komen. Kjh zodat Tadic naar de vleugel verhuist ofzo. Durf gewoon met lang aan de zijkant te spelen. Die speelde echt goed woensdag!

29 november 2019 om 13:41

Hoezo "eth kennende"? Hij is een geweldige trainer en heeft een paar verrassende veranderingen aangebracht. Natuurlijk was niet alles even goed, maar hij is niet perfect. Dat is niemand.

29 november 2019 om 14:41

@InkeMontana waarom zo denigrerend over Labyad. Jongen heeft nog nooit 3wedstrijden achter elkaar kunnen spelen. CL was wennen voor hem maar in de competitie heeft ie het sterk gedaan. Lang valt in tegen een verslagen Lille en op zijn initele actie na is het ook nog niet veel in 1. Vervelend moment voor een blessure voor Labyad. Had hem graag nu eens echt uitgetest.

29 november 2019 om 14:54

Glenn. Denigrerend? Waar? Ik vind Lang gewoon beter dan Labyad, en dan ben ik gelijk denigrerend? Ik heb Labyad vaak genoeg zien spelen, ook in de voorbereiding, om te zien hoe hij die positie nu bij Ajax invult. Mij bevalt dat niet, en ik zie liever de manier waarop Lang hem invult. Dat jou dat wel bevalt mag natuurlijk, maar dan is iemand anders niet meteen denigrerend. In de competitie speelde hij aardig tegen Utrecht, maar afgelopen zaterdag was het gewoon alweer zeer matig overigens.

29 november 2019 om 15:00

Ik zou gewoon met Promnes op 10, Huntelaar spits. Tadic links en Dest/Mazraoui op rechts.

29 november 2019 om 21:26

Gelukkig ben jij geen trainer bij Ajax, deze opstelling slaat nergens op

29 november 2019 om 12:25

@inkemontana Ik hoop ook dat Lang zijn kans krijgt, alleen ben ik bang dat hij mentaal niet goed in orde is. Overschat zichzelf te veel en daardoor niet open voor (opbouwende) kritiek. Hoop dat hij tegendeel bewijst en een goede basisspeler wordt die kan doorgroeien naar minstens niveau Justin.

29 november 2019 om 12:34

Mrkrilling. Vanwaar die angst? Ik ken hem qua karakter nog niet zo heel goed omdat hij bijv. ook in social team van Ajax niet erg vaak op de voorgrond zit. Maar van wat ik van hem heb gezien in wedstrijden van Ajax 1 en jong Ajax kan ik hem niet echt op een slechte mentaliteit betrappen. Presteert in Jong Ajax ook gewoon goed en heeft de bluf/branie om zijn actie te maken, maar werkt ook gewoon mee in verdedigend opzicht.

29 november 2019 om 12:41

@inkemontana puur vooroordeel van mijn kant. Als ik hem hoor praten of beelden (buiten voetbal) om zie, merk ik dat hij te veel gangster-wannabee gedrag toont. En ook zijn interview met ik leef voor grote wedstrijden, terwijl hij nog niet eens vaste basisspeler is (al wel 20 jaar) helpt niet in vooroordeel wat ik heb. Veel situaties gezien van zelfde gedrag/mentaliteit waar het uiteindelijk fout gegaan is (niet maximale eruit gehaald). Hopelijk kan zijn stiefvader Boukhari hem wel goed begeleiden en benen op de grond houden. Die toonde wel altijd inzet, ondanks dat hij vaak pispaal was en werd uitgefloten door eigen publiek.

29 november 2019 om 13:38

Het is een rare snuiter die lang. Maar hij kan goed ballen. En ik denk met de routiniers en ETH dat hij wel met beide beentjes op de grond blijft.

29 november 2019 om 15:03

Ibra is ook al sinds jaar en dag te vol van zichzelf. Vertekend beeld van jezelf hebben kan ook positieve effecten hebben.

29 november 2019 om 15:42

@woutersl laten we hopen. Heb ook wel vertrouwen in Eth, Tadic en Blind. Zou geweldig zijn als hij kan doorgroeien tot een vaste basisspeler voor Ajax.

29 november 2019 om 15:47

@frikx haha Ibra is wel een ander level dan Noa. In het begin - althans bij Ajax - viel het wel mee met Zlatan. Is pas later meer naar buiten gekomen. Hij was wel altijd echt een straatschoffie maar gedroeg zich niet als ghetto gangster. Zlatan kwam echt van de straat, terwijl Noa gewoon lekker opgroeide in buitenwijk met een profvoetballer als stiefvader. Zlatan kwam verder als 19/20 jarige bij Ajax na aantal jaren Malmo gespeeld te hebben. Kon voor veel geld naar Arsenal, maar ging voor bijna 8 miljoen naar Ajax. Noa Lang is al 20, is speler van Jong Ajax en staat dus ver verwijderd van Zlatan.

29 november 2019 om 14:22

Idd de blessure van Labyad is vervelend voor die jongen , maar als ploeg ga je er met Lang dik op vooruit.

Spijtig voor Labyad, hopen dat Lang mag spelen. Ik denk als hij het vertrouwen krijgt Ajax opnieuw goud in handen heeft.

Noa Lang maar de kans geven ipv Labyad. Kijken wat hij nu laat zien. En op de plek van Ziyech gewoon Marin de kans geven. Zal anders gevoetbald worden, maar verdient wel een kans. Ziyech rust geven en goed zijn arm laten herstellen. Hopelijk krijgen nog wat talenten de kans om in te vallen zoals Gravenberch, Traore en desnoods Ekkelenkamp.

Als beiden niet inzetbaar zijn wordt het erg improviseren. Huntelaar erin en Tadic op rechts, en dan Marin erin en Donny weer op 10? Noa Lang deed het trouwens ook niet onaardig.

29 november 2019 om 12:28

Lang op rechts en Marin erbij. Als je Neres 1 op 1 vervangt voor Labyad, dan kan je zeker Labyad 1 op 1 vervangen voor Lang. Die is namelijk beter.

29 november 2019 om 12:48

Op basis waarvan concludeer jij dat Noa Lang beter is? De 26 minuten die hij dit jaar heeft gespeeld bij Ajax 1? Noa Lang heeft het goed gedaan bij Jong Ajax dit seizoen, maar om op basis daarvan te zeggen dat hij beter is dan Zakaria Labyad vind ik net iets te ver gaan. Labyad heeft het bij Utrecht al laten zien en met 1 doelpunt en 1 assist uit 2 wedstrijden doet hij het dit seizoen ook tot dusver niet slecht. Tevens zal er een reden zijn dat Labyad wordt opgesteld en niet Lang. Klaarblijkelijk schat Ten Hag, Labyad hoger in.

29 november 2019 om 13:07

Labyad vond ik altijd erg goed bij PSV. Kreeg het een beetje hoog in zijn bol maar hij heeft een enorme karakter ontwikkeling doorgemaakt als je ziet hoe professioneel hij het afgelopen jaar is gebleven terwijl hij op de bank zat. Inderdaad goede speler. Lang moet ik nog maar zien, Ajacieden zijn altijd enorm goed in het ophemelen van de jeugd maar uiteindelijk zijn het er maar een paar die echt uitblinken in het eerste. Jongens als Denswil, El Ghazi, Riedewald, Tete, van Rhijn, De Sa... Zijn allemaal enorm opgehemeld maar bleek allemaal niks te zijn. Eerlijk gezegd heb ik datzelfde gevoel bij jongens als Lang, Brobbey en Traore, hoewel ik wel de potentie in Unuvar en Gravenberch zie. Maar ook die zijn nog lang niet klaar voor het eerste...

29 november 2019 om 13:09

Op basis van de voorbereiding, de invalbeurten en jong Ajax inderdaad. De minuten die hij in voorbereiding maakte was hij veel beter dan Labyad, toen ze ook nog eens vaak tegelijkertijd op het veld stonden. Ook nu maakte hij in Europese wedstrijd op het hoogste niveau gelijk een helft lang een stuk meer indruk. En daarbij heeft Labyad niks bijzonders laten zien in de minuten die hij nu heeft mogen maken bij Ajax. Ik vind Labyad te traag en enigszins onbeholpen op die positie. Mensen blijven maar over zijn inbreng bij Utrecht beginnen. Utrecht is alweer 2 jaar geleden, en een flink niveau lager. Ik kijk wat hij bij Ajax brengt en ik denk dat Lang dat een stuk beter kan invullen.

29 november 2019 om 14:07

@gaalmeister wat bedoel je met ophemelen van de jeugd? Geen 1 van de jongens uit je lijstje Denswil, El Ghazi, Riedewald, Tete, van Rhijn, De Sa is door welke Ajacied dan ook richting Europese top gehyped. Meeste van deze spelers hadden wel goede basisspelers kunnen zijn voor Ajax (met het niveau uit die tijd) maar weet zeker niemand zag ze in basis bij Real of Barca. Meeste hebben ook gewoon een keurige carriere en sommige niet potentie gehaald (soms moet je geluk hebben en soms gewoon niet goed ontwikkeld). Denswil had zeker toegevoegde waarde kunnen hebben voor dat Ajax, alleen FdB gaf voorkeur aan Moisander. El Ghazi botste met Bosz want Traore kreeg kans op kans terwijl hij in begin vaak slecht speelde. Al Ghazi heeft goede wedstrijden gespeeld en is ook met winst verkocht. Gratis naar Ajax gekomen en voor 6.5 miljoen verkocht (zeer goed bedrag in die tijd voor een wisselspeler). Hij is nog maar 24 jaar en basisspeler in de PL. Heeft goals en assist gemaakt en mogelijk maakt hij nog een stap. Riedewald heeft zich gewoon niet kunnen door ontwikkelen. Liet leuke dingen zien, maar kwam gewoon te kort. Uit de jeugd en voor 5 miljoen verkocht (was ook wisselspeler). Tete deed het naar behoren maar zijn spel past niet bij Ajax. Heeft ook verkeerde keuzes gemaakt. Speelt zijn wedstrijden (9 vd 14 matches), is redelijk jong 24, heeft zijn waarde gehad voor Ajax en ook voor 5.5 miljoen verkocht. van Rhijn werd gezien als opvolger voor vd Wiel maar niemand beweerde hij gaat rb worden van Real. Mogelijk is hij toen wel te snel gehyped. Begin leek het allemaal leuk. Toch 2.5 mijoen verkocht voor een eigen jeugdspeler. De Sa heeft echt niemand gehyped. Dat hij 1e gehaald had, was gewoon gebrek aan beter. Jij geeft deze jongens bleken allemaal niets te zijn, toch heeft Ajax bijna 20 miljoen aan deze jeugdspelers verdiend. In de tijd voordat markt explodeerde. De jongens die jij noemt zullen moeten blijken. Ik twijfel zelf ook over Noa Lang. Heb eerder eens gezegd zal me niets verbazen dat hij leuke speler wordt voor AZ, maar kan natuurlijk ook een Justin worden en voor 17 miljoen verkocht worden. Kan Noa leuke speler zijn voor Ajax, ja denk het. Topclub nee absoluut niet. Brobbey is nog heel jong. Traore gaat zeker basisspeler worden in Ajax 1. Schiet nu al KKD kapot 21 goals 29 wedstrijden. Die gaat zeker vaste spits worden voor Ajax 1.

30 november 2019 om 14:43

Met heel veel woorden zeg je eigenlijk gewoon precies wat ik zeg. Iedereen wil Noa Lang in Ajax 1 zien maar ik denk dat het meer een speler is voor AZ, net als Dani de Wit, Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp.

Ziyech is Ajax en Ajax is Ziyech de laatste maanden! Die man sleept en draagt letterlijk dit team elke wedstrijd weer .. ik moet er niet aan denken dat hij lang geblesseerd raakt iig! Mooie kans voor andere jongens nu

29 november 2019 om 15:34

Lijkt mij niet vsel meer dan een rookgordijntje. Ziyech heeft een blessure aan zijn arm, waarvan hij zelf al aangaf dat het niet gebroken is. Ik verwacht dat hij gewoon speelt.

De blessure van Labyad is zuur en extreem lullig voor hem omdat het er eindelijk op leek dat hij zijn kans kreeg en ging pakken, maar opzich is het voor Ajax zelf niet heel vervelend. Met Lang heb je een jonge speler met aardig wat talent die hem kan overnemen. Ik wil niet zover gaan om te zeggen dat hij al beter of gelijkwaardig is aan Labyad, maar het is wel een leuke speler om nu aan het werk te gaan zien. Ik hoop er ook op dat Schuurs weer de kans krijgt naast Blind.

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Tagliafico
Van de Beek
Ziyech
Martinez
Lang
Tadic
Promes

Als Twente dezelfde inzet toont als tegen VVV dan kun je zelfs Jong-Ajax opstellen en probleemloos winnen...

29 november 2019 om 12:51

Ik ben er ook bang voor. Zelfs zonder Ziyech zie ik geen enkele van onze verdedigers een Tadic of Promes tegenhouden. Ajax heeft het vaak lastig bij ons, maar dat is dan ook het enige feit waar ik enige hoop op kan vestigen.

29 november 2019 om 13:44

Ja, dat en ook een te naive tactiek dat uitgaat van balbezit zal bijdragen aan een afstraffing. Blok achterin en hopen op enkele uitvallen. De enige manier om er nog enigszins een wedstrijd van te maken

Zo krijgt Ziyech ook weer ff z’n rust. Hoop dat marin weer eens de kans krijgt op het middenveld. Die kan echt wel voetballen.

Ryan Gravenberch moet nu zijn kans krijgen als Ziyech niet speelt. Die jongen heeft echt ongelooflijk veel potentie.

29 november 2019 om 13:09

Maar nog lang niet goed en stabiel genoeg voor een basisplaats. Zou altijd met Marin beginnen op 10 (wat zijn positie is) en dan wellicht Gravenberch een keer brengen in de 70ste minuut ofzo...

29 november 2019 om 13:22

Men zegt wel vaker dat de tien positie de natuurlijke is van Marin, maar is dat wel zo? Ik heb even op transfermarkt gekeken en hij heeft vorig seizoen welgeteld vier keer op tien gespeeld bij Standard Luik. Hij heeft grotendeels als verdedigende middenvelder gespeeld (12 wedstrijden) en als centrale middenvelder (27 wedstrijden). Ik denk dat Marin prima een controlerende rol kan pakken bij Ajax. Hij moest overduidelijk nog wennen aan Ajax aan het begin van het seizoen, maar het lijkt er op dat hij steeds beter gaat presteren. Zijn laatste paar invalbeurten waren in ieder geval hoopvol.

Mooi moment om unuvar is bij de selectie te nemen!

Mooi geformuleerd weer door VZ: Ten Hag kan niet al te veel zeggen over de situatie van het tweetal. “zakaria zal in elk geval zondag nog niet inzetbaar zijn”, aldus de coach op de clubwebsite. Lijkt me toch wel veelzeggend dat hij niet kan spelen.on: ik denk dat je Ziyech wel mist, wat speelt die gast prima. Zoveel balgevoel en legt de bal steevast daar waar de bal moet zijn. Labyad is vervangbaar in deze selectie

Donny op 10, Edson ernaast, Lang op rechts en Veltman is terug.

Lekker Hakim rust geven tegen Twente. Desnoods op de bank. Zonder hem moet je kunnen winnen. Misschien weer eens de Hunter laten spelen.

Ik denk dat er geen taktiek is opgewassen tegen dit Ajax. De enige manier lijkt mij om er als team vol op te klappen (in de goede zin des woords). Er mag en kan geen 1 speler hierin verzaken want zij weten feilloos de vrije man te vinden, ongelofelijk knap!voordeel voor FC Twente is dat zij én een ongelofelijk slechte wedstrijd tegen VVV hebben gespeeld en zij nog heel wat goed te maken hebben én FCT niets te verliezen heeft.ik ben heel benieuwd naar wat de opstelling zal zijn van Fct!

Hunter in de punt Tadic en promes erbij Noa lang op plek Ziyech

Zonder Ziyech en/of Labyad wat natuurlijk jammer is, zullen we ook wel winnen. Geen risico's nemen met Ziyech. Deze wedstrijd kan zonder hem ook gewonnen worden. Volledig herstellen voor de laatste CL wedstrijd is nu een prioriteit wat voor Ziyech geldt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

280 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN: Ziyech gebombardeerd tot ‘priority summer transfer’ in Londen

Hakim Ziyech staat in de concrete belangstelling van Chelsea, zo verzekert ESPN dinsdagmiddag. De aanvallende middenvelder van Ajax is naar verluidt het belangrijkste transfertarget van manager Frank Lampard, die van de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren