Ajax beleeft beste decennium ooit en kan PSV voorbij tegen FC Twente

Zondag, 1 december 2019 om 09:49Yanick Vos • Laatste update: 09:51

Het vizier van Ajax is weer gericht op de Eredivisie, nadat afgelopen woensdag een 0-2 uitzege werd geboekt in de groepsfase van de Champions League tegen Lille OSC. Het team van Erik ten Hag gaat in de competie nog altijd ongeslagen aan kop en hoopt die status te behouden tegen FC Twente. De Tukkers zijn terug te vinden op de twaalfde plaats en gingen vorige week met 2-1 onderuit tegen VVV-Venlo. Opta beschouwt voor op het duel in de Grolsch Veste, zondag vanaf 12.15 uur.

o Ajax wist geen van de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden tegen FC Twente in Enschede te winnen: vier keer gelijk, een keer verlies. De laatste zege van de Amsterdammers in de Grolsch Veste was op 2 maart 2013 (0-2).

o Ajax verloor slechts één van de laatste vijftien ontmoetingen met FC Twente in alle competities: acht keer winst, zes keer gelijk. Op 11 december 2016 werd een 1-0 nederlaag geleden.

o FC Twente won slechts 1 van de laatste 31 competitieduels met ploegen uit de traditionele top 3: tien keer gelijk, twintig keer verlies.

o Alleen Ajax stond dit Eredivisie-seizoen langer op voorsprong in thuisduels (334 speelminuten) dan FC Twente (292 minuten).

o Emil Berggreen creëerde dit Eredivisie-seizoen per negentig minuten meer kansen voor zijn ploeggenoten dan iedere andere speler van FC Twente: 2,7 – 6 in 203 speelminuten).

o Slechts drie doelmannen hebben deze Eredivisie-jaargang een hoger reddingspercentage dan Joël Drommel (71,1% - meer dan 2 duels); persoonlijk kent Joël Drommel qua reddingspercentage zijn beste Eredivisie-seizoen (66,3% in 2017/18, 55,7% in 2015/16).

o Ajax verzamelde dit decennium 780 punten in de Eredivisie en kent qua Eredivisie-punten het beste decennium uit de clubhistorie (778 punten in de jaren zeventig, omgerekend naar 3 punten per zege); wanneer Ajax minimaal een punt pakt tegen FC Twente beleven de Amsterdammers het beste Eredivisie-decennium ooit voor een club (PSV ook 780 punten in het eerste decennium deze eeuw).

o Hakim Ziyech (68), Dusan Tadic (66) en Quincy Promes (32) kwamen in totaal 166 keer in actie voor FC Twente in de Eredivisie en waren daarin individueel gezien direct betrokken bij 133 doelpunten (Ziyech 57, Tadic 57, Promes 19).

o Hakim Ziyech scoorde tegen 25 van de 26 teams die hij ontmoette in competitieverband, alleen tegen FC Twente kwam hij nog niet tot een treffer (6 duels).

o Ajax scoorde vier keer in elk van de laatste vier competitieduels, in 1995 scoorden de Amsterdammers voor het laatst minstens vier keer in vijf Eredivisie-duels op rij.

Ajax-musketiers terug in Enschede

Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes hebben allen een verleden bij FC Twente en keren zondag terug in de Grolsch Veste. Gezamenlijk speelden zij 166 competitiewedstrijden voor de Tukkers en waren daarin direct betrokken bij 133 goals. Ziyech en Tadic waren de schutter of aangever bij 57 doelpunten, Promes was direct betrokken bij 19 treffers in de competitie, zo weet Opta.

Geen enkele andere speler was dit Eredivisie-seizoen bij meer doelpunten betrokken dan Tadic (18), Ziyech (15) of Promes (13). De afgelopen weken is er veel gezegd en geschreven over de connectie tussen de laatste twee spelers. Promes verstuurde dit Eredivisie-seizoen meer passes naar Ziyech dan naar elke andere speler (89), vice versa is dat net zo (Ziyech 88 passes op Promes). Ziyech bereidde in de competitie drie goals van Promes voor.


Poll

Wat verwacht jij van FC Twente - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door harisfuckic)

Tja concurrentie in Nederland is nu ook wel echt marginaal. Clubs als FC Twente waren 10 jaar geleden een stuk beter. Nu is het een verkapte degradatiekandidaat. En zeker met de extra CL miljoenen gaat Ajax clubs als Twente meer en meer van de mat tikken. Verschil in financiën tussen subtop/middenmoot Eredivisie en een structurele CL deelnemer als Ajax is nog nooit zo groot geweest. Gaan nog heel wat records sneuvelen de komende jaren door Ajax. Uitgaande transfer records, ingaande transfer records, langst ongeslagen, meeste punten/goals in een seizoen. Mark my Words.

29 november 2019 om 12:06

Ach zo dacht ik 3 jaar geleden nog precies over Ajax. Dat wij nooit meer de aansluiting zouden kunnen vinden bij de europeese (sub)top. Heb toen aan iedereen lopen vertellen dat Ajax het met de huidige financiele afspraken nooit meer bij de sub top van europa zou kunnen aanhaken omdat die clubs allemaal in grotere comptetities spelen waar veel meer geld wordt verdient door Tv/sponsoring etc.het ziet er nu inderdaad slecht uit maar misschien koopt ajax straks wel Stengs voor 25M en dan wordt het CL geld van ajax toch nog beetje verdeeld

29 november 2019 om 12:10

Beter Ihataren kopen. Kan hij zich aan de hand van Hakim en Dusan ontwikkelen in de CL.

29 november 2019 om 12:30

FCUTRECHT0030, Ajax is pas voor het tweede jaar een CL-deelnemer, dus zo structureel is het (nog) niet. Echter heeft het een voorsprong omdat het met jonge, mede zelf opgeleide spelers, de halve finale bereikt heeft. Dit door een stijl te hebben die aansprekend is voor de liefhebber, de zgn Ajax-filosofie of Hollandse school. Die is aangepast de afgelopen decennia, maar het idee erachter is altijd aanvallen en vanuit voetballend vermogen. Als clubs als Feyenoord en PSV dit ook (meer) gaan doen, zou dat ook meer aansprekend zijn. Dan kan je tegen optaters aanlopen, maar dat gebeurt nu ook. AZ doet het altijd al op hun manier en dat werkt met golfbewegingen, net als bij Ajax (alleen bij Ajax iets meer naam en geld). Wat ik wil zeggen: hou een positieve filosofie, daarmee kan je het verschil maken. De Cruijffs en Guardiola's worden onthouden, de Mourinho's en Dechamps vergeten.

29 november 2019 om 18:25

Pas voor de tweede keer CL deelnemer. Dat klopt inderdaad, maar wel daardoor ineens een verschil van 150 miljoen aan inkomsten. (en dan reken ik de transfer inkomsten door de CL niet eens mee) Ik denk dat dit weleens een cruciaal keerpunt kan zijn, waardoor Ajax ineens een gat van 500 miljoen trekt in de komende jaren. Een gat wat in mijn ogen onoverbrugbaar is.

30 november 2019 om 17:21

Voor de goede orde even wat cijfers op een rij. Ajax staat van alle Nederlandse clubs fier aan kop met 70.500 punten en bezet daarmee de 20e plek op de Uefa ranking. Ze worden gevolgd door PSV die op de 41 plek staat met 37.000 punten. Daarachter zitten Feyenoord en AZ die op de 71e en de 119e plek staan met 22.000 en 10.500 punten. Dus Ajax heeft in zijn 1tje meer punten behaalt dan alle genoemde achtervolgers.bron: uefa.com

29 november 2019 om 12:08

Je hebt Utrecht als club. Maar als ik jou comments lees lijk je een Ajacied. Neemt niet weg dat ik ze graag lees. Ajax is dit seizoen sterker dan vorig seizoen. De mooiste horde wordt az uit. Hopelijk beide teams op volle oorlogssterkte in het AFAS stadion.

29 november 2019 om 12:17

Nee ik ben voor FC Utrecht. Maar ik kijk zoals elke Nederlander op dit moment graag naar Ajax in de CL als voetballiefhebber. Echter, net als elke Nederlander buiten de Ajacieden boezemt het mij ook angst in op nationale schaal. Voor een club als Twente of wij als Utrecht zijnde is het kwaliteitsverschil met Ajax echt ontzettend groot. En dat vind ik soms wel jammer. Twente heeft as weekend alleen maar kans tegen Ajax wanneer ze op 70/80% gaan spelen.

29 november 2019 om 12:34

Alles gaat in golfbewegingen. Ajax hanteert een heel goed beleid, mede gedwongen door fouten in het verleden. Marc Netto werd bekritiseerd, Van der Sar kon er niks van, Ajax speelde twee jaar geleden niet eens Europees, 1e keer ooit. En kijk nu. Geluk, wijsheid en standvastigheid. Dat kunnen we allemaal. Alleen moet je er geduld en lef voor hebben dat te doen. Want dat eerste wordt lang niet altijd getolereerd in de voetbalwereld.

29 november 2019 om 13:19

@fcutrecht0300die angst moet je vanaf, ook Utrecht kan stappen zetten in mijn ogen en hebben al een heel aardig elftal staan, met nog een paar stappen kun je echt wel wat in de EL en de ED.

29 november 2019 om 14:08

@lausho wat er ook gebeurd, Ajax loopt nu zo hard weg van de rest van Nederland (geheel terecht, ze halen dit op eigen kracht door hun eigen successen). Natuurlijk gaat mijn Utrecht nog stappen zetten (hoop ik) maar voor elke stap die wij zetten, zet Ajax er 10.. PSV en AZ zitten daar een beetje tussen in, wat overblijft is hopelijk een leuke strijd om p4 voor Feyenoord, Vitesse en Utrecht.. Tenzij er bij 1 van deze clubs ineens een smak geld binnen harkt door uitzonderlijke talenten die niet al heel vroeg weg gekaapt worden door Ajax/psv of buitenland of (buitenlandse) investeerders ga je never meer mee doen om wat dan ook.

29 november 2019 om 14:47

Er is altijd wel een groot verschil geweest. Ajax is eerder door wanbeleid door de ondergrens heen gegaan waardoor ze niet de uitgesproken favoriet waren. Neemt niet weg dat door de Europese prestaties en het goede beleid het (financïele) gat steeds groter wordt.clubs moeten creatief zijn en een basis vormen middels solide beleid. Ajax werd ook nooit meer geacht de Europese top te kunnen uitdagen, het financiële verschil met de Europese top is immens groot (ajax staat op een 27e plek met een waarde van 315 miljoen). Het verschil wordt gemaakt in de jeugdopleiding en de beleidsmakers, Utrecht zou voor Nederlandse standaarden ook meer kunnen verrassen ipv zich op krachtsverschil te focussen. Kijk naar een AZ, die presteren de laatste jaren fantastisch, prima jeugdopleiding en goed beleid.

1 december 2019 om 10:43

Nou Marc heeft zojuist wel weer een batterij aan slechte aankopen gedaan. Marin, alvarez, die jongen van Heerenveen. Zo weer 30 mln weggegooid. Dus qua financiã«n gaat het echt niet zo snel uit elkaar. Daar zorgt Marc wel voor

29 november 2019 om 12:50

Men kan de prestaties van Ajax bagatelliseren door naar geld te wijzen, maar 6 van de 10 jaar uit deze periode was Ajax zwaar aan het bezuinigen. Dure spelers gingen de deur uit, er werd een salarisplafond ingevoerd en er werd vol op de jeugd ingezet, terwijl spelers als Sana, van der Hoorn en Lerin Duarte werden gekocht.. Als je die namen leest, is het des te knapper wat FdB presteerde in die onrustige, karige tijden. Dat beleid werpt pas de afgelopen seizoenen zijn vruchten af, dus pas volgende periode zou je de gevolgen van het grote geld moeten gaan zien. Wat betreft de kampioenschappen van Twente en AZ: hoe knap ook, en ik wil er niets vanaf doen, we weten nu dat die het gevolg waren van financieel gesjoemel van Munsterman en Scheringa. AZ laat nu ook zien dat het met eigen jeugd geweldig kan presteren en PSV zet nu ook vol in op eigen jeugd; het kan dus weer dichter bij elkaar komen. Zeker als Ajax een periode van slechte investeringen doet, wat er altijd inzit. Kijk bv naar instituten als AC Milan en Man United.

29 november 2019 om 13:19

Daar ben ik het niet mee eens, zelf ben ik er nog steeds van overtuigd dat ons kampioenschap eerlijk is verkregen, daarna ging het helemaal mis. Toen dacht Munsterman structureel aan te kunnen haken bij de top en ging hij gekke dingen doen om dat te bereiken. Tijdens het kampioenschapjaar was er sprake van een heel goed beleid, dan kan een subtopper een keer verrassen als alles mee zit.

29 november 2019 om 14:27

Munsterman betaalde spelers als Perez, Nkufo en Bryan Ruiz al voor het kampioenschap ontzaggelijke miljoenensalarissen. Dat is ook logisch, anders hadden die spelers nooit bij Twente gespeeld, maar dergelijk hoge salarissen zijn kunnen onmogelijk betaald worden met de begroting van die club. Scheringa deed overigens hetzelfde.

29 november 2019 om 14:28

@doncoxxx Ajax heeft het inderdaad op eigen kracht behaald, ze hadden voorheen al meer financiele middelen dan de andere clubs (ook dit voordeel is behaald op eigen succes). Echter kan er wel naar het geld gewezen worden, ik ben zelf voor Utrecht.. En door het succes van Ajax en de spelers die ze daardoor kunnen halen en betalen gaan wij never meer ook maar een beetje in de buurt komen van Ajax en door het (huidige) succes van Ajax gaat dit gat alleen maar groter worden helaas voor de rest van Nederland.

29 november 2019 om 17:57

@janh helemaal mee eens! kijk hoe snel City, PSG en Chelsea uitgegroeid zijn tot Europese topclubs. daaruit blijkt dat geld wel degelijk veel zoden aan de dijk zet. dat Ajax het heeft gedaan zonder oliesjeiks door een goed beleid te voeren verdiend een dikke pluim maar het is natuurlijk wel zo dat Psv, AZ en Feyenoord steeds verder uit zicht raken omdat die niet de aankopen kunnen doen die Ajax haalt door hun vermogende positie. dan speelt Ajax straks ook nog elk jaar CL wat ze nog vermogender maakt waar de rest het moet doen met EL geld wat aanzienlijk minder is

29 november 2019 om 18:26

@japie_krekel. Grappig, maar onwaar. Elke achterhoede speler die Ajax heeft, zouden andere clubs ook kunnen hebben op Blind na (en Alvarez als die daar ooit neergezet gaat worden). De beste aankoop van deze zomer, Martinez, was voor de gehele top 6 haalbaar geweest. Tagliafico idem. Onana had de gehele eredivisie kunnen betalen. Het is dus meer dan geld. Ajax kan zich wat makkelijker een mispeer veroorloven en ervaren spelers langer binden, maar langzaam wordt er gedaan alsof het complete Ajax elftal 300 miljoen heeft gekost. En dat is niet zo. Ziyech, Tadic en Promes had PSV ook kunnen kopen, getuige de aankoop van Bruma. Het langer binden was moeilijker geweest. Daarnaast doet Ajax een ding heel goed. Verkopen op de juiste momenten. Hier pist met name Feyenoord vaker naast het potje. Net te veel willen, waardoor je uiteindelijk niets hebt.

29 november 2019 om 19:14

@janh, Ajax heeft in het verleden helemaal niet altijd meer financiele middelen gehad dan de andere topclubs, PSV heeft van eind 70 t/m ver in de 90s met Philipsmiljoenen kunnen smijten; de suikeroommethode. Pas toen voetbal big business werd in de jaren 00, haakte Philips af. De meest verschrikkelijke periode voor Ajacieden en Feyenoorders was toen Kraaij Sr. met een zak Philipsgeld Koeman, Vanenburg, Gullit en Nielsen weghaalde bij Ajax en Feyenoord. Daarna hadden Ajax en PSV ongeveer dezelfde begroting, evenals Feyenoord dat er vlak achter zat qua begroting en pas zo'n tien jaar geleden financieel afhaakte toen alle grote Nederlandse clubs in moesten binden en zwaar moesten bezuinigen omdat geen van allen de begroting rondkreeg. Pas na 2016 is Ajax de financiele grootmacht die het nu is, dat is dus zeer recentelijk gebeurt. Wat betreft de recentelijke vorsing: Ajax, Psv, Feyenoord, AZ en Feyenoord hebben allemaal beleidsmatige keuzes gemaakt die heeft gemaakt waarom het nu is zoals het is. De meeste volgers hebben hard gelachen om Marc Netto en zijn zware saneerbeleid, maar die lachen nu niet meer. @ninjakai, dat is niet helemaal waar. Transfersom betalen misschien wel, maar er kleeft nog een enorm salaris aan de overgang. Spelers als Tadic, Ziyech en Blind verdienen inmiddels een enorm salaris, ik schat zon 4 miljoen per jaar. Daarnaast kan Ajax veel hogere transfersommen vragen; heeft overigens ook met kwaliteit te maken, maar ook door reputatie.

30 november 2019 om 23:49

Het bedrijf van Scheringa was discutabel, de wijze waarop AZ gerund werd was volgens mij altijd wel aardig straight. Daar is in elk geval een goede structuur gecreëerd, dat was bij Twente veel minder het geval.

1 december 2019 om 00:58

"munsterman betaalde spelers als Perez, Nkufo en Bryan Ruiz al voor het kampioenschap ontzaggelijke miljoenensalarissen." Waarom breng je zo wat gebakken lucht de wereld in? Hoe kom je hierbij? Nkufo speelde al 6 seizoenen bij ons voordat we kampioen werden. Perez kwam bij zowel Ajax als PSV niet aan de bak en kwam op z'n oude dag bij Twente. Ruiz was de enige aankoop wat gewoon een voltreffer bleek te zijn.

1 december 2019 om 10:08

Kom eens met feiten. Je weet klaarblijkelijk helemaal niets van de financiële malaise bij ons. Toen we het tweede kampioenschap verloren is het hard misgegaan. Er werd begroot met champions League geld wat in Amsterdam misging. Er werden spelers voor miljoenen gehaald om aan te sluiten bij de top van Nederland. Het dakdrama waar miljoenen achteraan gingen. De uitkomst weten we inmiddels allemaal.Waar baseer jij op dat Twente een uitgerangeerde Perez en Nkufo miljoenen betaalde? Ruiz werd voor een peuleschil uit België gehaald. Het eerste kampioenschap is een terecht kampioenschap, alles wat er daarna gebeurde waren luchtkastelen van Joop en bracht de club naar de rand vd afgrond. Voor jou misschien een tip: lees het boek van Munsterman zelf eens, dan verkondig je ook iets minder onzin over kampioenschappen van Twente en Az. Je doet alsof je heel goed ingelezen bent, maar weet er maar barweinig van. Google ook eens op fraude en Ajax en gemeentesteun Arena. Gun Ajax het beste, maar de hele voetbalwereld hangt aan elkaar door financiële wanpraktijken, daarmee keur ik dat van ons trouwens niet goed. Hoe je het went of keert, wij komen wel weer terug waar we horen richting de subtop. Ondanks alles zitten er wekelijks bijna 30.000 mensen, een slapende reus.

29 november 2019 om 13:16

Ik hoop dat het beter wordt, moet wel zeggen dat ik Utrecht en AZ beide een prima elftal hebben staan, AZ maakt ook grote stappen op basis van goed beleid. Twente leefde destijds duidelijk boven hun stand en betalen daar nu de prijs voor, worden wel weer minimaal een subtopper in time. Ik hoop dat andere clubs zich vooral optrekken aan Ajax en het niet bij klagen blijft over dat het verschil zo groot is, ook Ajax is opnieuw begonnen met 20 miljoen verlies en op het nippertje EL.

30 november 2019 om 12:05

Ajax was vooral slechter heb ik het idee. Twente ook wel wat beter natuurlijk. Alleen maar goed voor de competitie. De overige clubs moeten maar een plan bedenken hoe ze Ajax kunnen stoppen. Lijkt mij best een leuke uitdaging voor een andere club. Dat gehuil allemaal dat Ajax nu zo goed is begint me wel een beetje de strot uit te hangen. Het is pas het 1e jaar sinds hele lange tijd dat Ajax überhaupt een keer in de competitie een voorsprong heeft. We zijn echt goed in overdrijven en aanstellen in Nederland zeg sjongejonge..

Hmm dat klinkt niet erg hoopvol, een keer winnen in 30 wedstrijden van de top drie. Heb wel vertrouwen in een gelijkspel, al is het vooral hoop. Drommel moet een goede dag hebben en we moeten minimaal een goal maken. Met onze lekke verdediging is 0-0 gewoon onmogelijk.

1 december 2019 om 10:16

Het is hoop, je denkt met weemoed terug aan de tijd dat we het Ajax lastig maakten, terug aan de tijd dat Joop de strijd met het westen aan ging. De hoop is er altijd, maar het realisme zegt een nulletje of 4 a 5.

Ik verwacht dat Ajax wel een goede kans heeft om 3 punten mee te nemen. Het is natuurlijk een heel ander Twente dan voor de degradatie, dus die statistieken die hierboven staan zijn toch niet meer echt iets waard. Wel zal Ajax focus moeten hebben en houden, want als ze niet de juiste focus hebben dan kunnen ze zomaar ook van iedereen verliezen.

Ik maak me geen illusies, dit wordt gewoon een walk over

Het eind van het decennium is nabij ... Hoezee ...

Aparte leuke discussie waarin het opvalt dat er gelukkig ook Ajax supporters zijn die kunnen relativeren. Uiteraard zijn er ook gekleurde reacties.van der Sar staat nu 7 jaar aan het roer en in de wetenschap dat Ajax de laatste twee jaren succesvol is kun je ook interpreteren als een falen gedurende de eerste vijf jaren. In het bedrijfsleven had hij het niet gered. Hetzelfde geldt voor Overmars.goed, je mag zeer tevreden zijn dat het nu crescendo gaat en dat, volgens mij een noodgreep na de eerste vijf mislukte jaren, Ajax het salarisplafond heeft opengebroken. Het betaalt zich uit.wel ben ik bang dat de kansen voor Ajax-talenten in het eerste van Ajax zeer beperkt zullen worden. Dest krijgt de kans door het falen van Veldman. Echter wanneer Ajax een talent uit het buitenland aantrekt zullen deze twee verdwijnen. En voor hen die weigeren andere clubs positief te benaderen en alleen maar over Ajax kunnen nadenken; bespaar mij de opmerkingen dat ik niet kan lezen, het niet begrijp, dat ik niets onderbouw, dat ik anti-Ajax ben.......... Ik kan mij de jaren nog herinneren dat ondanks dat de Arena uitverkocht was, op televisie slechts de eerste rijen in beeld werden gebracht want veel supporters bleven thuis uit protest tegen het vertoonde spel. En ja, ik ben oud. Maar in mijn jeugd ging ik met Az'67 met de bus mee naar uitwedstrijden en heb in de Meer het echte Ajax met Cruijff, Keizer en....... zien schitteren. Al deze wedstrijden gingen in mijn geheugen verloren met 8 - 1. :-)

30 november 2019 om 10:23

Voor spelers uit de jeugd is de kat hoger komen te liggen. Dat wil niet zeggen dat ze geen Jansen krijgen. Kijk dit seizoen ook maar weer naar Dest, Lang, Gravenberch. De weg naar Ajax1 is alleen iets langer geworden en loopt veelal vis Jong Ajax. Wat mij betreft een goede ontwikkeling. Spelers die het halen kunnen dan ook echt mee in het gewenste niveau. Spelers die het niet redden kunnen altijd nog voor een redelijke prijs verkocht worden en zo voor hun kans in het betaalde voetbal gaan, zie bijv. Dani de Wit. Degenen die al eerder afvallen vinden vaak ook nog via andere clubs hun weg in de lagere regionen van het betaald voetbal

30 november 2019 om 12:15

Aparte kijk op voetbal heb je. Hoe oud je ook bent. Dus jij ziet die eerst jaren van VdSar en Overmars als falen? Besef je je dan ook even dat dat geld wat we nu hebben toen nog niet hadden en een salarisplafond van 1 miljoen of zelfs minder. Overmars heeft eerst schoon schip moeten maken en een buffer op moeten bouwen. De Boer heeft daar goed aan meegeholpen door zijn kampioenschappen en zuinige beleid. Ze hebben beide fouten gemaakt en ook wel is foute spelers gehaald maar noem mij is een directeur waarbij elke aankoop een top aankoop is? Het enige waar ik je gelijk in geef hoe we die talenten gaan managen. Het niveau is flink omhoog gegaan dus zal inderdaad moeilijker worden voor talenten maar dat lijkt me geen reden om weer terug te verlangen naar een jaar of 8 geleden. Ach ja en anders is Psv wel blij met de Ajax afvallers.

30 november 2019 om 23:54

Inderdaad. Ronald de Boer, Reiziger, Vertonghen, Daley Blind. Ze hebben allemaal eerst een uitstapje gemaakt elders in de eredivisie. De Boer was zelfs verkocht aan Twente.

Het blijft wel leuk om te zien, dat ex Tukkers ten Hag , Promes, Tadic en Ziyech het goed doen, uiteindelijk hebben ze het ergens anders geleerd dan in de Ajax opleiding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 10 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea heeft er genoeg van en stuurt Frank Lampard de laan uit

Frank Lampard heeft zijn laatste wedstrijd als manager van Chelsea achter de rug. De clubleiding van de Londense club brengt maandag namelijk officieel naar buiten dat de Engelse coach een dag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Odsonne Edouard is momenteel de voornaamste kandidaat om Sébastien Haller op te volgen bij West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren