Gerrard ziet Feyenoord goed wegkomen en heeft dringende oproep aan UEFA

Vrijdag, 29 november 2019 om

Steven Gerrard is blij met het optreden van Rangers FC in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-2), waardoor overwintering in Europa een realistische optie blijft voor de Schotse club. De Engelse manager heeft aan de andere kant weinig waardering voor de inbreng van scheidsrechter Damir Skomina, die het in de ogen van Gerrard naliet om Alfredo Morelos een strafschop te geven na een overtreding van Leroy Fer.

"We hadden overduidelijk een strafschop verdiend", stelt Gerrard onomwonden op de persconferentie na afloop van het gelijkspel in De Kuip. "Als de scheidsrechter de beelden terugziet, zal hij waarschijnlijk woest op zichzelf zijn. Ik zou graag eens een goede uitleg van de UEFA willen waarom wij nooit een strafschop krijgen. Fer klimt gewoon over Morelos heen. Het is wanhopig verdedigen en hij brengt hem duidelijk naar de grond. Als het ergens anders op het veld gebeurt is het altijd een overtreding, dus dit was ook een strafschop."

Advocaat tevreden met gelijkspel Feyenoord: 'Verwijt mijn spelers niks'

Toornstra wist de score te openen voor Feyenoord, al werd zijn schot wel van richting veranderd door Rangers-verdediger Filip Helander. Morelos poetste de achterstand echter weg met twee rake kopballen. Gerrard, die de aanvaller een transfersom van vijftig miljoen euro toedicht, is dan ook maar wat blij met de spits uit Colombia. "Hij is niet te koop, voor geen enkel prijs."

Gerrard prijst zich gelukkig met de veerkracht die zijn elftal toonde tegen Feyenoord. "Ik heb de spelers in de rust gevraagd om te onthouden waar we voor speelden en hoe hard we in de voorbije periode hebben gewerkt om op dit niveau te mogen spelen. Ik vroeg ze om het echte Rangers te laten zien na in de tweede helft. Dat hebben ze zeker gedaan. We maakten de 2-1 en dat verdienden we ook."


Poll

Had Rangers FC een strafschop moeten krijgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door rflesse)

Ach gerrard als je daar al een penal voor wilt. Morelos zoekt het toch ook zelf op om zich klein te maken en voorover te buigen..

29 november 2019 om 12:50

Hij houdt zn armen naar achter om m op te vangen.

En eigenlijk mag je niet klagen want die Jack had een rode kaart moeten hebben. Eerst dat met Malacia waarbij hij nog een keer extra op Malacia gaat zitten en daarna die overtreding waar hij wel geel voor kreeg.

29 november 2019 om 12:39

Is het niet zo dat iedere clubgebonden official, of het nu een speler, trrainer of weet ik wat is, altijd door de eigen, gekleurde bril kijkt.als hetzelfde in het eigen strafschop gebeurt, staan ze vooraan om het te bagatelliseren.

Als het ergens anders op het veld gebeurt is het een overtreding nou Gerrard volgens mij zat die Jack op Malacia in de tweede helft en gaf hem nog een duw, maar kreeg hij geen kaart. Later krijgt die Jack wel een gele kaart wat dus zijn tweede had moeten zijn.

Aan de ene kant heeft ie gelijk dat Feyenoord daar goed wegkwam, want hij had op de stip gekund. Aan de andere kant zou ik mij meer druk maken om mijn eigen ploeg, die op een 1-2 voorsprong staat en zich vervolgens in de counter laat verrassen. Bij zo'n stand mag je niet in die positie komen. Daar is zijn eigen ploeg schuldig aan en niet de arbitrage.

29 november 2019 om 12:53

Zo ook aan de andere kant. Feyenoord had Rangers in de eerste helft al op onoverbrugbare achterstand moeten zetten.

29 november 2019 om 13:10

Absoluut. Bij rust had Feyenoord 3-0 voor moeten staan. De kansen waren er. Bijzonder dat het na rust zover terugviel.

29 november 2019 om 14:06

Waarom kwam Feyenoord daar goed weg? Een goede scheidsrechter moet hem niet geven, lijkt me? Het is helemaal geen penalty. Morelos deed een ouderwetse actie om uit te lokken. Je moet voor de bal gaan en die was hoog genoeg. Waar maakt hij zo erg klein voor.

Ben het hier persoonlijk toch totaal niet mee eens. Hier begaat Fer absoluut geen overtreding, het is er nog eerder een van die spits. Die sliding van Geertruida vond ik echter wel een penalty voor de Rangers. Verder had die Jack ook meteen rood en minstens een tweede gele kaart moeten hebben voor die bizarre actie op Malacia. Al met al denk ik dat zowel Rangers als Feyenoord niet echt kan klagen over de scheidsrechter na deze wedstrijd.

29 november 2019 om 13:00

Geertruida maakte volgens mij net buiten de 16 contact, dus dan zou het een vrije trap zijn.

Ach ja, tegenwoordig worden lichte aaiingen in de 16 al met een penalty beloond, dus ik snap zijn redenatie. Echter, in de eerste 10 minuten van de eerste helft gebeurde er 2 x iets in hun 16, 1x een armpje bij Larson en een duwtje bij Kocku bij die doelpoging en daar hoor ik hem niet over. En die Jack had minstens 2x geel verdiend met die acties tegen Malacia. En wat Senessi deed vlak voor tijd sloeg ook nergens op, die harde sliding/lompe inkomen langs de lijn.

Dat was eerder een overtreding van die Morelos dan van Fer. Maar prima, als dat een penalty was, had Larsson er in de eerste helft ook 1 moeten krijgen.

Lachwekkende reactie van een gentleman als Steven Gerrard. Kijk even hoe klein die Morelos zicht maakt. Logisch dat Fer met zijn lange lijf over hem een valt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Glasgow Rangers

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. MorelosAanvaller1510
S. OjoAanvaller141
J. DefoeAanvaller1310
A. McGregorKeeper130
B. BarišićVerdediger112
R. JackMiddenvelder104
G. StewartMiddenvelder93
Voor de complete selectie: Clubpagina Glasgow Rangers.

75 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren