‘Veertig jaar later had het zomaar weer die kant op gekund voor PSV’

Vrijdag, 29 november 2019 om

PSV had donderdagavond een goed resultaat tegen Sporting Portugal nodig om uitzicht te houden op de volgende ronde van de Europa League. In plaats daarvan gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit in Lissabon, waardoor de laatste groepswedstrijd tegen het Noorse Rosenborg niet meer van belang is. De Nederlandse kranten zijn niet mals in hun oordeel na het echec in het José Avalade.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat PSV eigenlijk afscheid moet nemen van Mark van Bommel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door mt87)

Van Bommel heeft bijna al zijn geloofwaardigheid inmiddels verloren. Dat is ook onderdeel van het probleem. Iedere maand krijgen we weer een ander verhaal te horen, met een andere motivatie. In augustus serveert ie Lozano af door hem niet op te stellen. In september is deze selectie beter dan vorig seizoen volgens van Bommel. In oktober worden er mindere resultaten behaald door domme rode kaarten. In november ligt het aan het ontbreken van Bergwijn en Malen. Hij slachtoffert alleen zijn keeper naar het demasque in Linz (alsof de rest het zo lekker deed). Tegen Willem II had niemand schuld, want hij kon niemand iets verwijten, pure pech was dat. Om daarna een andere speler de aanvoerdersband te geven. Nu komt het weer omdat er 50 doelpunten en 20 assists verkocht zijn. In september riep ie toch iets anders over deze selectie en in augustus stelde hij dat deel van die 50 doelpunten die hij nog wel had niet op. Moeten we dit gebazel nog serieus nemen?

29 november 2019 om 07:52

Precies zoals Master het omschrijft. En steeds dat gelul over het rijke Ajax: als je zelf presteert, sta je geen 11 punten achter én ga je gewoon lekker furore proberen te maken in de EL. Succes voor de psv-fans deze komende maanden, niet prettig als het zo vroeg allemaal gebeurd is.

29 november 2019 om 07:59

Oké er is een financieel verschil met Ajax. Maar als je “gewoon” genoeg punten haalt in de ED doe je gewoon mee om de titel. Dat heeft niets met de financiële van Ajax te maken. Ik ben benieuwd hoe ze dit in Eindhoven gaan aanpakken.

29 november 2019 om 08:11

Het sportieve en financiële verschil tussen AZ en PSV is ook gigantisch. Het ligt niet aan geld maar aan beleid

29 november 2019 om 09:37

"en steeds dat gelul over het rijke Ajax" Volgens mij heb ik hem daar 1 x een opmerking over horen maken, dus dat valt wel mee. Of heb ik iets gemist?on: Lastig om in te schatten wie er meer schuld heeft, Van Bommel of De Jong. Ik hou het toch maar op die laatste.

29 november 2019 om 09:59

De Jong is hierin ook zeker niet onschuldig. Echter vraag ik me af wie van waarde Van Bommel nu echt is kwijt geraakt? De Jong zou ik zo inruilen voor de huidige Malen (ook al dien je wel direct je speelstijl te veranderen). Lozano was het laatste half jaar bij PSV echt niet goed. De enige die je echt mist tov vorig jaar is Angelino. Of zie ik nu echt iemand over het hoofd?

29 november 2019 om 10:34

Je ziet niemand over het hoofd. Maar toen kon PSV nog profiteren van het momentum van het kampioenschap en liep alles en schoten de voorste 3 alles er in wat los en vast zat. Ook toen hebben ze in Europa niks gepresteerd en ook toen was het spel na de winterstop dramatisch. Ook toen wist iedereen dat Viergever-Schwaab een droevig centraal duo was, ook toen mocht Guti (terecht) niet spelen, ook toen hadden we nul voetbal met Rosario/hendrix. Zoals je zegt, PSV is niemand kwijt geraakt, het was vorig jaar ook al gewoon arme troef.

29 november 2019 om 08:13

Sterke opsomming. Haal het woordje ‘bijna’ in je eerste zin maar weg. Van Bommel vliegt er meteen uit zodra PSV een opvolger op het oog heeft.

29 november 2019 om 09:46

Helemaal mee eens, waarbij ik graag opmerk dat in plaats van excuses te vinden uit die rode kaarten Van Bommel en co ook de kans (!) zouden kunnen grijpen om te erkennen dat de ontvangers van die rode kaarten gewoonweg niet voldoen voor dit Psv. Ik vind het onbegrijpelijk dat de verdediger die het meest vakbekwaam wordt geacht binnen PSV een transfervrij afdankertje is van de aartsrivaal. En hoe het bestaat dat Hendrix en Rosario na anderhalf jaar maar het vertrouwen blijven houden voor een basisplaats is toch een teken aan de wand dat je een selectie hebt die totaal uit balans is? Net als de verdediging zullen die twee echt niet opvallen als ze gewoon in de Nederlandse subtop hun balletjes breed geven. Maar Van Bommel stelt ze op - in dat eeuwige 4-2-1-3-countersysteem. Vind-ie onverstoorbaar, maar in het Nederlands van zelfreflectieve mensen is koppigheid het juiste begrip daarvoor.

29 november 2019 om 10:35

Bijna? Als van Bommel na deze draak van een wedstrijd nog niet wordt ontslagen dsn lach ik de ballen uit mijn broek. Die slappe hap smoesjes nemen jullie Psv supporters toch niet meer serieus? Als Ajacied hoopte ik dat van Bommel langer bleef. Aangezien ik Psv verder zie afglijden dankzij hem. Echter nu ze Nederland zo voorschut zetten pleit zelfs ik als Ajacied voor het vertrek van die clown.

Het is vooral de schuld van de scouting en John de Jong. Zij hebben een selectie samengesteld waarin het merendeel niet goed genoeg is om voor PSV te spelen. Ook is elke aankoop van afgelopen zomer tot nu toe mislukt. Over kapitaalvernietiging gesproken. Met dat geinvesteerde geld in o.a. Bruma, Doan en Baumgartl hadden ze meer kunnen doen. Mijn oma had nog kunnen zien dat deze spelers PSV niet verder helpen.

29 november 2019 om 08:14

Het ligt ook aan van Bommel die heel stug blijft vasthouden aan ietd wat al een jaar niet werkt. Zoals Hendrix en Rosario. Terwijl hij ook andere opties heeft. Dat is een groot verschil met Ten Hag die blijft puzzelen tot hij de beste oplossing vindt.

29 november 2019 om 10:03

Welke opties dan precies . Van Bommel heeft ook alles al geprobeerd . Gutti, Pereiro , Gakpo. Het is gewoon allemaal niet goed genoeg. Ik zou Hendrickx - Ihataran - Pereiro doen maar ook dat is allemaal pure middelmaat of nog te jong.

29 november 2019 om 10:37

Van Bommel snapt er ook niets van maar het blijkt gewoon allemaal pure middelmaat. Hendrix, Rosario, Thomas en Guti zijn kwalitatief gewoon allemaal vreselijk.

29 november 2019 om 13:04

Voor de goed orde: naast Dumfries en Angeliño, kwamen er sinds de aanstelling van John de Jong Ryan Thomas, Erick Gutierrez, Aziz Behich, Trent Sainsbury, Toni Lato, Olivier Boscagli, Timo Baumgartl, Daniel Schwaab, Ibrahim Afellay, Bruma, Ritsu Doan en Kostas Dimitroglou een aantal spelers waarvan je je bijzonder kritisch kunt afvragen wat ze in hemelsnaam hebben toegevoegd of gaan toevoegen aan Psv's ambities om Ajax bij te benen en vooral bij de beste 32 clubs in Europa te horen? Dat ze allemaal geen symptomen van meerwaarde vertonen is de schuld van De Jong, dat geen enkele ook rendeert of progressie doormaakt mag op Van Bommels conto, die ook nog steeds op de koop toe neemt dat ook eigen spelers als Sadilek, Rosario, Hendrix en Viergever week in week uit dezelfde fouten blijven maken. Ik zou zeggen: de bezem door die selectie, stel een progressieve trainer aan (even kijken welke kant Leverkusen zich op beweegt in de Bundesliga) en geef een slimme, ervaren TD als Ted van Leeuwen zijn welverdiende kans in de top.

29 november 2019 om 14:13

Kan de bezem financieel gezien nog wel door de selectie? Het Lozano / De Jong-geld raakt ook een keer op. En CL kun je al op je buik schrijven dus dat maakt je een stuk minder aantrekkelijk. Eigenlijk had de bezem er bij aanvang van dit seizoen al door gemoeten. Overigens hebben alle door jou benoemde aankopen een ding met elkaar gemeen: er wordt gegokt. Op doorgroei, op terugkomen op niveau, op aanhaken op een hoger niveau. Geen van die spelers is 'een echte' aankoop die er meteen staat. Nu moeten we een basiswaardige linksback, een ervaren (linker)centrale verdediger, en een type Van Ginkel kopen (dus een scorende box to box speler). Ik zie John de Jong dit niet voor elkaar krijgen, want al dat type spelers is schaars en gewild zodra ze enig niveau aantikken. Ted van Leeuwen zou het inderdaad wel kunnen, en wat je zegt, een kans voor hem in de top is welverdiend. Een ding is echter zeker: er mag niet meer gegokt worden want we zijn keihard aan het verliezen. Meest ongelooflijke vind ik de aankoop van Bruma. Was dit niet gewoon een ordinair ego-project? " Wat Brands niet lukt, lukt mij wel." 15 miljoen! En dat voor een speler waar het Red Bull concern al heel snel van af wilde. Als die het niet meer in een speler zien zitten moet je er vooral vanaf blijven. Red Bull laat echt geen speler gaan waarvan ze de waarde nog kunnen vermeerderen. Maar die lachen zich nu helemaal ziek dat ze het aankoopbedrag terug hebben.

29 november 2019 om 10:07

Toon Gerbrands is de enige met senioriteit bij Psv. John de Jong is een broekie die meent als hoofdscout de stap naar TD wel aan te kunnen - iets dat Marcel Brands ondanks zijn ervaring al moeizaam invulde - en Van Bommel laat zich omringen door jaknikkende leeftijdsgenoten en zijn schoonvader die precies dezelfde behoudende denker is als hijzelf. Op advies van de scouting waar De Jong jarenlang hoofd van was en/of uit zijn naam als technisch directeur mag je alleen Angelino (naar mijn idee een toevalstreffer door zijn periode bij Nac) en Dumfries een succes noemen, waarbij je bij laatstgenoemde de kanttekening mag plaatsen dat je hem voor een enorm bedrag aan een topclub gaat verkopen, zoals Ajax in de toekomst met Tagliafico en Martinez waarschijnlijk wel lukt. Daarnaast stond Dumfries ook vóór zijn komst naar Heerenveen al op Psv's lijstje en had de club hem voor 750.000 euro als stand-in van Arias kunnen halen. Intussen kun je van Ryan Thomas, Érick Gutierrez, Aziz Behich, Trent Sainsbury, Olivier Boscagli, Toni Lato, Timo Baumgartl, Daniel Schwaab, Ibrahim Afellay, Bruma, Kostas Mitroglou en Ritsu Doan wel de conclusie trekken dat ze op zijn zachtst gezegd niet bepaald symptomen van meerwaarde laten zien. Bij elkaar een aanschafwaarde van meer dan 45 miljoen euro, waarmee je eigenlijk je financiele succes van de transfer van Lozano meer dan uitwist. Dat ze allemaal geen meerwaarde betekenen voor PSV lijkt me de schuld van de TD, dat ze allemaal ook niet renderen en beter worden lijkt me die van de trainer. Laatstgenoemde zal het tij niet kunnen keren denk ik, Van Bommel zit met een rustige hartslag bij de kerstboom over een paar weken. En het is te hopen dat John de Jong in 2020, in zijn eigen huis en ver van de Herdgang, weer gewoon toiletpapier door de wc spoelt; iemand met meer netwerk en ervaring kan zich dan over de transfercenten bekommeren.

29 november 2019 om 10:35

Als je dat lijstje zo oplepelt dan moet ik wel lachen ja. Pure en pure middelmaat alles wat is aangekocht.

29 november 2019 om 11:42

@gomes1psv ik snap je frustratie maar focus je niet alleen te veel op de slechte zaken. De jong is ook (mede)verantwoordelijk voor jongens als Malen. v Bommel ook verantwoordelijk voor het doorstromen van Malen, Gakpo, Ihattaran.

29 november 2019 om 12:17

@MrKrillin Gomes noemt een rijtje van 13 namen die de laatste 2 jaar zijn aangetrokken en niet een meerwaarde zijn en daar stel jij 1 voltreffer tegenover van de Jong? Dat bewijst toch wel zijn punt. Je kan dus niet zeggen dat de aankoop van Malen een kwaliteit is van John, maar meer gewoon een puur gelukje. Verder staat tegen het noodgedwongen opstellen van Malen (blessure Lammers) en het inderdaad kansen geven aan gakpo en Ihattaren, ook alle belachelijke situaties die dit seizoen al hebben plaatsgevonden. Ik denk aan zoet die heel 2019 aan het grabbelen is en niet op tijd vervangen wordt. Als hij vervangen wordt gebeurd dit op een zo al dramatische wijze dat elke keeper bij PSV nu denkt aanspraak te maken op de plek onder de lat. Verder krijgen dramatische spelers als Rosario en Sadilek een onaantastbare status. Voor Rosario is dit volgens mij de eerste keer in 2019 dat hij eens gewisseld is en ik heb hem nog geen goede wedstrijd zien spelen dit jaar. Sadilek is nog een tandje erger, dat is een speler die op het middenveld al tekort komt en op linksback nog net niet bij NAC Breda in de basis zou staan. Echter krijgt hij het volste vertrouwen. Ik weet niet wat Lato met de vrouw van Mark heeft gedaan maar waarom de tweede linksback van Valencia met 30 duels in de benen geen kans krijgt terwijl Sadilek dramatisch speelt is niet te bevatten. Ze hebben er gewoon allebei een potje van gemaakt en ik ben misschien een beetje aan het doordraaien in dit bericht, maar het doet gewoon pijn om mijn clubje zo af te zien gaan. Het erge is nog dat ze zo erg afgaan maar niemand de ballen heeft om te doen wat er nu echt nodig is en dat is Mark en John per direct op straat te zetten.

29 november 2019 om 12:24

Verder moet van Bommel wel jongens als Ihattaren en Gakpo de kans geven omdat aankopen van 12-15 miljoen (bruma) en 10-12 miljoen (Doan) gewoon niet aantoonbaar beter zijn dan GRATIS jeugdspelers. De Jong heeft tegen de 40 miljoen uitgegeven deze transferperiode en geen van deze spelers is een absolute versterking gebleken voor PSV. Ik weet niet hoe erg je het wilt hebben maar als je niet nog verder weg wilt zakken moet je ingrijpen.

29 november 2019 om 12:38

@mrkrillin, ook Malen is aan komen waaien. Deze jongeman is door Ajax opgeleid en overgegaan naar Arsenal, waar hij geen perspectief zag en weg wilde. Ajax had ook grootste plannen en verwachtingen met hem, zelfs een baby kon zien dat hij goed was, maar helaas tekende hij bij Arsenal. Spelers snel laten verkassen is overigens de taktiek van zaakwaarnemer Raiola, want dan kan hij regelmatig tekengeld opstrijken. Daarnaast zijn de producten uit de eigen opleiding nog niet permanent doorgebroken, juist die twee die jij opnoemt, konden het ontbreken van Malen en Bergwijn niet opvangen; met name Gakpo zakte als basisspeler door het ijs. Dat is helemaal niet erg gezien de toekomst, want ze hebben voldoende rek om beter en constanter te worden, maar vooralsnog komen beiden tekort op het hoogste niveau. Obverigens voor de 17 jarige en dus zeer jeugdige Ihattaren uiteraard meer dan normaal, men mag niet verwachten dat een 17 jarioge constant speelt en een team draagt. Wat je de Jong mag aanrekenen, is dat MvB in de positie komt dat hij jeugdspelers moet opstellen omdat de volwaardige profs uit de selectie niet voldoen. Blijft staan dat Ajax als rijk bestempelen, wat MvB doet, een zwaktebod is. Ajax heeft ruim 7 jaar geleden een nieuw beleid ingevoerd en plukt daar nu de vruchten van, terwijl PSV in pole position had kunnen staan door de jarenlange periode van CL voetbal, maar een andere weg koos en zelf verantwoordelijk is voor enig gebrek aan geld.

Bij PSV is men niet kritisch genoeg. Vorig jaar had van Bommel al geevalueerd moeten worden, want hij had geen van de doelstellingen gehaald. Bij Ajax bijvoorbeeld werd Bosz in zijn enige jaar wel geevalueerd, waardoor hij gepikeerd was en vertrok. Daarbij mogen de doelstellingen wel wat realistischer....technisch gezien was het ook onder Marcel Brands niet geweldig, maar die haalde af en toe nog wel een goede speler.

29 november 2019 om 08:15

Bosz was niet vertrokken omdat hij een evaluatie gesprek heeft gehad maar vanwege conflict met Bergkamp en een kans om bij Dortmund te werken.

29 november 2019 om 10:11

Dit heeft hij zelf ontkracht. Bosz had een aantal eisen gesteld, die hebben van der Sar en co geevalueerd en besloten die eisen niet in te willigen. Pas toen is Bosz naar Dortmund gegaan, heeft zelf aangegeven dat hij anders was gebleven.

Ik vind het zo laf om alleen naar de verdediging te kijken. Ihattaren, Bergwijn en Malen hebben gisteren ook niets laten zien. Het hele elftal was 1 lamlendig geheel. Ze leken er helemaal niet voor te willen gaan. Dat zou je Van Bommel naast de spelers moeten verwijten! Gisteren was een complete afgang waarbij psv mazzel had dat Sporting het rustiger aan ging doen.

29 november 2019 om 10:07

Naja het is ook wel lastig om te voetballen met 8 prutsers om je heen. Baumgartl, Schwaab, Sadilek, Rosario, Guti, Thomas, Zoet, Unnerstall en Hendrix zijn echt pure en pure middelmaat, die trekken zonder grappen de kar nog niet bij De Graafschap. Viergever is een leuke 3e Cv; als alles goed loopt kun je best wegkomen met Dumfries; Gakpo lijkt me niks te worden en Doan is een leuk meevoetballertje, die nooit het verschil zal gaan maken. Ergo; je hebt echt een dramatische selectie, als dan diegene die wat kunnen ook niet thuis geven, krijg je gisteren. Als die drie wegvallen, krijg je afgelopen maanden. psv heeft gewoon dramatisch ingekocht en Van Bommel blijkt gewoon een slechte coach. Afellay aanvoerder maken? Rosario aanvoerder maken? Na een paar maandjes de band afpakken en leeghoofd Dumfries aanvoerder maken? Stug vasthouden aan Rosario/hendrix? Een jaar Guti negeren (dus eigenlijk te slecht achten) en vervolgens hem basisspeler maken? 12 linksbacks aantrekken en vervolgens onze slechtste CVM daar zetten? De lijst gaat door en door en door, en zijn verklaringen/persconferenties zijn helemaal tenenkrommend.

29 november 2019 om 12:52

Ik vind het ontzettend makkelijk om maar naar dat trio te kijken als er wat moet gebeuren. Ze zijn al regelmatig degenen die het verschil maken, maar nog wel maar 20 jaar gemiddeld. Ik vraag me af waarom een 24-jarige Bruma met zijn ervaring eens zijn rol wat meer pakt voorin, of Hendrix en Rosario misschien eens wel de concentratie op kunnen brengen om niet voor de zoveelste keer te laat te komen of de bal van hun voet af te laten springen of een routinier als Viergever nu eindelijk eens gewoon zijn man een hele wedstrijd in de pocket kan houden op Europees niveau. Het is juist laf om al die gebreken niet in ogenschouw te nemen en alleen maar te kijken naar de drie spelers die ondanks hun leeftijd wel het beoogde niveau hebben.

Ik schreef het al na de wedstrijd tegen Willem II, de selectie van PSV is niet veel beter dan die van Feyenoord. Als je bij PSV de 3 grote talenten voorin weg haalt is het net zo zwak als Feyenoord. Er wordt geen bal over 10 meter in de voeten gespeeld, technisch zijn ze zwak, positioneel staan ze vaak verkeerd, amateuristisch hoe men verdedigd. Je kan van elke speler wel een mooi zwaktebeeld geven, zoals hierboven van Rosario, maar dat verandert niks. Er is totaal verkeerd gescout de laatste jaren bij PSV en verkeerd beleid geweest.

Van Bommel leeft in zijn eigen wereldje. Hij kan de groep niet meer uit het moeras halen. Een vertrek zou beter zijn. PSV heeft geen plan B en pleegt roofbouw op Malen en Bergwijn.

PSV zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Blessures, ballen die net verkeerd vallen, wat pech en veel negativiteit. Ik denk dat het wijs is om voornamelijk de rust proberen te behouden en geen al te gekke dingen te doen. Daarnaast kijken waar je qua middenveld en verdediging kan versterken.

Kapitaalvernietiging, al twee seizoenen op rij met deze angsthaas. Vorig seizoen kampioenschap verspeeld, en maar blijven counteren "er is niets aan de hand, we staan toch bovenaan?" Ja Mark, dream on. En dit seizoen weer verkloot. Wat dit allemaal kost zeg... En hij mag gewoon door blijven gaan. Hoe bestaat het. Zouden er gisteren weer pizza's zijn bezorgd in de kleedkamer...?? Topsport klimaat van Toontje.

Dit PSV ontbeert gewoon kwaliteit en daar kan Mark van Bommel weinig aan veranderen geen enkele andere trainer zou het met dit materiaal beter doen , buiten de voorhoede en die Ihataran heeft PSV teveel middelmatige spelers en wat op de reservebank zit is helemaal dramatisch dus de mensen kunnen wel gaan schieten op v Bommel maar ze moeten bij de technisch directeur zijn die deze middelmatigheid heeft aangekocht .

29 november 2019 om 10:09

Dat klopt wel , maar PSV hoeft niet nu al 11 punten achter te staan en met 8-1 te verliezen van linz - sporting. Kijk alleen al naar het aanvoerder beleid. Eerst affelay die nooit speelt . Dan Rosario die in een enorme vormcrises zat en nu Dumfries. Die voelt zich veel te verantwoordelijk en mist intelligentie . Gisteren deed hij alles behalve gewoon verdedigen .

29 november 2019 om 10:48

Rosario zit niet in een vormcrisis, dit is gewoon zijn niveau.

29 november 2019 om 10:48

Dat gezeur over affelay snap ik niet, denk dat hij best zijn waarde bewijst buiten het veld om als aanvoerder. Verder had psv geen 11 punten achter gestaan zonder de rode kaarten en blessures. Wat ik persoonlikk niet de schuld vind van v bommel. En zonder malen en bergwijn zit er nauwelijks kwaliteit in dit elftal, ja ihattaren maar die kan het team niet op sleeptouw gaan nemen met zn 17 jaar. Tuurlijk v bommel had dumpfries nooit aanvoerder moeten maken, maar weet niet of andere trainers buiten dat zoveel beter zouden presteren met deze middelmatige selectie

29 november 2019 om 10:54

Dus maak je Afellay aanvoerder? Nog nooit in de historie vh voetbal is een vaste bankzitter aanvoerder gemaakt.

29 november 2019 om 10:12

Dus eigenlijk beweer je dat van Bommel het maximale eruit haalt? Geloof ik niet.

29 november 2019 om 10:39

(quancios )Ja grotendeels wel ja als je dit PSV ziet dan is het inderdaad zo dat v Bommel met deze groep niet veel meer kan dan nu en dat een tweede plaats het hoogst haalbare is en zelfs die zie ik die niet meer halen , want ook AZ heeft een veel beter ploeg en ook meer kwaliteit als dit PSV , ik denk zelf dat AZ dicht in het spoor van Ajax blijft want die winnen hun wedstrijden vrij makkelijk .

29 november 2019 om 10:49

Een goede coach had nooit dat gezeik met Zoet gehad, of met de aanvoerders, had niet met Sadilek op linksback gespeeld. Een goede coach had Bergwijn gewoon aanvoerder gemaakt, met druk naar voren gespeeld en waarschijnlijk Sadilek en Rosario in het tweede gelaten, waar ze horen.

Een plekje bij de beste 32 van Europa? Na dit seizoen vallen ze buiten de top 50 van Europa. De huidige 38e plek hebben ze aan een goed seizoen in Europa te danken waarin ze 18000 punten haalde, de helft van hun totale punten. Deze vervalt na dit jaar en dan hebben ze in totaal maar 18000 punten waarmee je rond de 82e plaats uitkomt.

29 november 2019 om 11:45

@gerard13 waar kan ik dit opzoeken? Ik dacht namelijk dat voor clubs gekeken wordt naar laatste 10 jaar. Daar wordt ook de extra bonus op gebaseerd voor clubs in de CL.

29 november 2019 om 12:47

Bij clubcoefficients op de Uefa site.

29 november 2019 om 13:02

@gerard13 thanks! Zo voor volgens seizoen valt de helft van hun punten weg! Ajax heeft seizoen 17/18 maar 1.500 punten behaald. Hopoelijk pakt Ajax dit seizoen en volgend seizoen heel veel punten om dat ene jaar te compenseren. over 3 jaar vervalt slechte score dan weer stijgen

Van Ginkel maar weer proberen te halen en een fatsoenlijke verdediger erbij en Rosario eruit halen. Speel met Guti, afellay en ihatarren en pereiro en malen bergwijn voorin.

Heeft er ook iemand een linkje naar de wrap up van de nederlandse kranten over de wedstrijd van Ajax?die heb ik nog nergens gezien.

Van Bommel blijkt ongeschikt. Hij weet niet het maximale uit de selectie te halen. Als het minder gaat moet men terug kunnen vallen op structuren en bepaalde organisatie in het elftal, ook dit ontbreekt volledig. Qua goals zijn Lozano en de Jong weg gevallen, hierop had veel eerder en beter geanticipeerd moeten worden. Je kunt niet verwacht dat Malen en Bergwijn dit even opvangen. Met aankopen als Bruma en Baumgartl is 25 weggepist en aan pure middelmaat besteed. Kortom, zowel v Bommel als John de Jong blijken tot op heden ongeschikt met de huidige puinhoop als gevolg. PSV moet prima in staat te zijn om met sterk beleid en goede structuur en selectie neer te zetten. Simpel voorbeeld is dat Ajax de afgelopen jaren al in de 2e seizoenshelft bezig is met aankopen voor het volgende seizoen, iets waar PSV toch in staat zou moeten zijn.

De media zijn toch wel mild voor van Bommel, daarnaast ook de analisten in Nederland. Als ten Hag zo een slechte reeks als van Bommel had neergelegd, zou heel Nederland om het ontslag roepen van deze trainer.van Bommel mag maar aankloten en met smoesjes aankomen. Heb medelijden met de supporters van PSV op dit moment met zo een laffe trainer als van Bommel aan het roer.

“maar dit is het PSV van pak 'm beet Pablo Rosario" Pijnlijk voor die jongen maar wel goed verwoord door de media. Ik denk dat PSV er goed aandoet om de in de winter van bepaalde spelers afscheid te nemen en paar verhuurde spelers terug te halen(obispo en Mauro). Dit had ik ergens anders getypt dus even hier kopieren. Overstappen op systeem net als Ajax met 1-4-2-3-1 opstelling. En 2e seizoenshelft met volgende opstelling: KP: Unnerstal RA: Dumfries Rcv: Baumgartl of Schwaab Lcv: Obispo LA: Viergever (deed het bij Ajax als linkachter naar behoren). VCM Rosario of Hendrix of Sadilek VCM Guti of Afellay of Thomas. Amr: Mauro of Doan AM Ihattaran AML Bergwijn Spits Malen. Laatste 4 geef je veel vrijheid om ook van posities te wisselen. Op de bank jongens als Lammers, Boscalgi. Wegdoen/verkopen in de winter Lato terug sturen, Zoet verkopen (waarde transfermarkt 12 mil), Rosario (13 miljoen) of Hendrix (6 miljoen) proberen te verkopen. Rosario laat het al lang niet meer zien en Hendrix speelt gewoon redelijk. Dus beste zou zijn Rosario verkopen. Bij beter bod dan wat op transfermarkt ook Guti (6.5 miljoen) wegdoen. Pereiro (12 miljoen, maar contract loopt af) en Mitogorlu terugsturen. Mocht de Jong een goede TD zijn, mogelijk haalt hij tussen de 20 en 25 miljoen op. Met dit elftal en wissels moet PSV wel gewoon spelen voor plek 2. Volgend seizoen gaat Bergwijn (35 miljoen) weg. Zijn plek laten innemen door Gakpo en Bruma. Als Malen ook weggaat, zijn plek laten innemen door Lammers en als back-up Romereo. PSV moet proberen niet weer te veel investeren. Gewoon kapitaal proberen op te bouwen zoals Ajax deed. Enige plekken voor aankopen zijn voor de verdediging en middenveld (cm).

Dat De Telegraaf het uberhaupt nog heeft over tweede worden en er staan in de voorrondes van de Champions League van volgend seizoen... Ik zou er maar niet vanuitgaan dat AZ zomaar gaat instorten en die 2e plaats weggeeft, laat staan dat ik PSV in staat acht om echt een inhaalrace te volbrengen. Nee, in Eindhoven kunnen ze zich gaan concentreren op de beker, dat is de beste optie, en ondertussen maar zorgen dat ze in de Eredivisie niet nog verder afglijden. Wat een waardeloos seizoen hebben ze zeg, dat houd je toch niet voor mogelijk? En dan Derksen een paar weken geleden na een incidenteel goede wedstrijd (de voorhoede verbloemt veel) maar roepen dat PSV eigenlijk net als Ajax zo'n beetje tegen de Europese top aanschurkt en echt in opkomst is... Iedereen zag toen al dat dat enorme onzin was, maar PSV lijkt wel met de week meer te willen bewijzen wat een onzin dat was. Zoals ze gisteren speelden ga je toch denken: dat hadden bijvoorbeeld Heerenveen of Heracles nog wel beter kunnen doen. PSV zit echt in een enorm diep dal, ik heb al weken enorm veel medelijden met de supporters, en dat lijkt me niet de bedoeling.

PSV mist creativiteit, kwaliteit, karakter, ervaring, doelpuntenmakers en een slimme coach die mensen kan motiveren. Dat is allemaal nogal wat....

Het ontslaan van V Bommel heeft mijn inziens geen zin. Een trainer ontslaan heeft alleen zin als het vertrouwen tussen hem en de spelers weg is. Of als je een Advocaat-achtig alternatief klaar hebt staan.het probleem bij dit zwalkende PSV ligt veel meer in het feit dat dit team geen goede balans heeft. De aanval is met Malen, Bergwijn en Ihattaren zeer getalenteerd, maar zowel het middenveld als verdediging zijn zelfs voor de Eredivisie zeer matig.het middenveld heeft meer voetbal nodig, of op z'n minst een speler die het gras opvreet. En in de verdediging moet minimaal 1 goede CV erbij en een linksback.

Je kan de trainer wel weg doen ,, maar kijk nu eens naar de spelers die komen fysiek zoveel te kort dat zag je tegen sporting 28-11 de spelers van sporting zijn veel sterker de combinatie liepen gewoon goed ,,zoveel power ,,, En niet om Bergwijn en Malen dat zijn goede spelers voor de eredivisie Het midden veld en achter is helemaal hopeloos Ik ben al 40 FAN van PSV maar word steeds weer teleurgesteld Kijk nu eens naar de Knvb beker al jaren ook hopeloos Al het geld is weggegooid de 42 miljoen van Lozano En dan Ajax zoveel beter ook veel meer Power ,,,,dat gaat PSV de eerste 10 jaar niet meer inhalen Wat moet ik nu geen PSV FAN meer ,,,,,, .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez: ‘Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest’

Het optreden van Bert van Marwijk in het programma Rondo van Ziggo Sport maakte tongen los. De 67-jarige oefenmeester nam het op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die onlangs zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Olympique Lyon heeft net als onder meer Chelsea ook winterse interesse in Robin Gosens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren