Van Bommel mist drie sterren: ‘Dat zijn vijftig goals en twintig assists’

Donderdag, 28 november 2019 om

Tweeënhalve maand geleden stelde Mark van Bommel dat PSV dit seizoen over een betere selectie beschikt dan vorig jaar, maar inmiddels geeft de trainer toe dat het vertrek van enkele bepalende spelers de club zwaar is gevallen. Na de 4-0 nederlaag bij Sporting Portugal van donderdag wordt Van Bommel door FOX Sports gevraagd of hij nog achter zijn uitspraak van september staat. Hij wijst vervolgens naar drie spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken uit Eindhoven.

"Je bent Luuk de Jong kwijtgeraakt, je bent Hirving Lozano kwijtgeraakt, je bent Angeliño kwijtgeraakt...", somt de geplaagde oefenmeester op. "Bij elkaar zijn dat denk ik vijftig goals en twintig assists. Luuk de Jong is 28 jaar (29, red.), heeft een aantal keer in het buitenland gespeeld en is een ervaren jongen. Die ben je kwijt. Angeliño is gewoon een heel goede linksback, en we zijn nu een beetje aan het zoeken wie daar de beste oplossing is. Ik denk dat we daar op dit moment de beste oplossing hebben staan", doelt hij op Michal Sadílek.

"Lozano is gewoon een ervaren speler die weet wat er op dit niveau gevraagd wordt. Daar zijn we naar op zoek. Ik kan van Mo Ihattaren niet verwachten dat hij het elftal bij de hand neemt. Dat kan hij misschien wel over drie of vier jaar", maakt Van Bommel duidelijk. Of het seizoen van PSV verloren is, wil hij niet volledig bevestigen. "We zijn uit Europa, ja. Wij wilden graag overwinteren in Europa. Maar ik zie altijd perspectief. Als ik zie hoe de jongens elke dag trainen, en wat voor energie erin zit... Dat ziet er gewoon goed uit. Of ik het nog aan de praat krijg? Ja, natuurlijk."

De verklaring over het gemis van de drie sterspelers verbaast analist Kenneth Pérez weinig. 'Een blinde' kan zien dat het gemis van de genoemde spelers zijn wissel trekt, geeft hij aan. "Iedereen kan zien dat Angeliño honderd keer beter is dan Sadílek. Ik weet niet of Malen minder is dan Luuk de Jong, maar het is een ander soort speler met een andere ervaring." Of een groot deel van de huidige selectie over drie jaar veel verder is, zoals Van Bommel suggereerde met betrekking tot Ihattaren, betwijfelt hij. Er zitten ook een heleboel spelers die de komende drie, vier jaar echt niet beter worden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door de10)

Hahaha het was wachten op de volgende smoes. Hoe verzint hij het? Ga bij jezelf te rade man ipv achter van alles en nog wat schuilen. Dit is 100% jouw schuld samen met De Jong!!!

29 november 2019 om 00:03

Grappige is dat hij in september nog aangaf dat de selectie beter is dan vorig jaar. Daarnaast was Van Bommel degene die Lozano continu vroegtijdig naar de kant haalde. Aan alles zag je dat het niet boterde tussen Chucky en Mark. En nu mist hij Lozano ineens lol. Lekker zoeken naar excuses, zodat je je zelf maar niet de schuld hoeft te geven.

29 november 2019 om 00:10

Past inderdaad wel in zijn rijtje excuses tot dusver maar dit is wel echt genant. Het is alweer eind november. Ten Hag heeft het vertrek van De Ligt, De Jong en Lasse toch ook kunnen opvangen. Dat is dus het werk van een trainer, misschien word het tijd dat hij zijn eigen functioneren eens wat beter beoordeeld. Al lijkt het daarvoor wel te laat nu, die kan nu toch nooit meer blijven zitten?!

29 november 2019 om 02:14

Gedeeltelijk mee eens.Het is zeker zijn schuld maar absoluut ook die van De Jong, kom op zeg..Met zo een verdediging kan je toch niet aankomen..?

29 november 2019 om 08:35

Mark is meer bezig geweest met bedenken van een nieuw Excuus dan met de wedstrijd tegen Sporting... Zelfs onze boekjesschrijver moet nu wel wat gaan doen. Komop boekenwurm neem eens een beslissing en niet altijd de makkelijkste zoals De Jong doorschuiven naar TD dat werkt dus ook niet.

29 november 2019 om 08:39

Maar dat had Mark van Bommel twee maanden geleden toch ook wel in de gaten moeten hebben? Eerst zegt ie dat hij het elftal sterker vind, hij is zeer tevreden over het werk van de Jong. Nu ligt ie uit de EL, wordt PSV geen kampioen en rest alleen de beker nog en dan is het ineens, we zijn zwakker geworden, we missen de sterren van verleden jaar. Kom op zeg, wat zijn dit voor zwakke excuses.

29 november 2019 om 10:30

Dat de verdediging niet staat is ook deels van Bommels schuld. De CBs zijn niks minder dan vorig jaar, de RB is hetzelfde. Sadilek had allang niet meer in het veld moeten staan. Veel slechter kan die Lato niet zijn, of zet desnoods Viergever er neer. En zet een keer je middenveld fatsoenlijk neer, dan heeft je verdediging het niet zo zwaar. Want laten we wel wezen, de wanprestatie van gisteren komt voornamelijk omdat het middenveld Bruno Fernandes niet kan afstoppen. Ik denk dat het middenveld van PSV het grootste manco is, fiks dat en dan staat je verdediging ook niet meer zo onder druk.

29 november 2019 om 09:32

Het is wel gewoon de waarheid, ondanks dat het wat zwak is hier nu mee te komen.het is niet vanzelfsprekend om direct het seizoen erop het verlies van je aanvoerder/topscorer + lozano op te vangen. Echter heeft hij hier wel talentvolle aanvallers voor terug gekregen waar hij beter mee moet presteren als nu wordt gedaan.

29 november 2019 om 11:55

Heel erg slap dit. De selectie is gewoon slecht in elkaar gezet door de verantwoordelijken. Had toch heel graag gezien dat PSV weer eens wat liet zien in Europa. Heel jammer. PSV zal echt kritisch naar de selectie moeten kijken in de winter.

Typisch Van Bommel...

29 november 2019 om 09:12

Ja en ik ben daar wel klaar mee, het is een triest verhaal aan het worden met onze cultheld van vroeger. Hij gaat het niet meer op de rit krijgen, als hij egt om PSV geeft dan stopt hij ermee en neem John de Jong ook mee aub. Wat een kansloos jaar wordt dit zeg, het heeft ook gelijkenissen met het eerste jaar van Cocu. Daar waren we ook vroegtijdig uitgeschakeld voor de titel en Europees voetbal. Ook dat was een jong elftal met goede talenten, met Depay, Wijnaldum en ook Locadia t.o.v. Malen, Ihattaren en Bergwijn. Toch had ik veel meer vertrouwen in Cocu en Brands. We moeten dit als een tussen jaar zien en volgend seizoen er weer voor gaan, dit jaar is de beker het hoogst haalbare.

Dit is gewoon zielig, eerste de rode kaarten, toen de geblesseerde spelers, daarna halve ingrijpen met het wissel van keeper en aanvoerder en nu dit. Hou op ajb

29 november 2019 om 00:00

"Zucht" ik geloof dat ten Hag ook wat aardige spelers kwijtraakte afgelopen zomer...

29 november 2019 om 03:54

Ja, maar dat waren geen 50 goals en 20 assists... Genante uitspraak.

29 november 2019 om 05:09

Nee, het was alleen maar de Golden Boy en de beste middenvelder van Europa van afgelopen seizoen...

29 november 2019 om 06:49

Over gênant gesproken haha, er is wel even heel wat ander kaliber vertrokken bij Ajax.

29 november 2019 om 07:14

De vervangers pakken daarentegen wel iets beter uit dan die in Eindhoven. Er is 35 miljoen uitgegeven en geen enkele aankoop trekt het niveau echt omhoog.

29 november 2019 om 07:27

@UitNistelrooy, dat ligt toch ook aan de trainer? Spelers die gehaald zijn kunnen echt wel beter dan ze tot nu toe doen.

29 november 2019 om 07:28

En bij Ajax doen die vervangers het beter, omdat Ten Hag de speelstijl heeft aangepast naar zijn huidige selectie. Bij PSV zag ik een hele lange tijd nog steeds hoge voorzetten richting de spits... Je moet de spelers die je hebt in hun kracht zetten.

29 november 2019 om 08:39

@ramboetan Genant is de uitspraak twee maanden terug dat Mark van Bommel PSV dit jaar sterker vond dan verleden jaar.

29 november 2019 om 09:39

Dit dus er is totaal geen passende tactiek bedacht, lekker lange ballen spelen op een aanval van 1.74 meter

Ach man ik zit al sinds m’n geboorte in t stadion en heb al heel erg veel excuses en gezeik voorbij horen komen. Maar dit dit is echt de overtreffende trap excuus op excuus van meneer dit kan niet dit kan echt niet dat dit de trainer is van PSV. Ik ben ook enorm teleurgesteld in Toon want die had deze pannekoek allang de laan uit moeten sturen

29 november 2019 om 02:39

Precies, als voetballer veel respect voor hem... maar als coach een grote clown

29 november 2019 om 09:20

Als voetballer ook al een clown. Wel een goeie. Maar dezelfde smoesjes die nu als coach langskomen.

Wat een zwak excuus....

29 november 2019 om 06:17

Inderdaad. Totaal geen zelfreflectie tonen en maar doorgaan met iedere week, op de keeper na, dezelfde spelers opstellen.

29 november 2019 om 08:09

Het bizarre vind ik dat het vorig jaar ook verschrikkelijk was alleen wonnen ze toen zoveel wedstrijden in de laatste minuten. Toen was het resultaat heilig, het een kwaliteit om altijd in de laatste minuut te scoren, PSV volgens sommige fysiek heel goed waardoor ze het verschil aan het einde konden maken, de vechtlust etc etc etc. Toen was het ook verschrikkelijk maar alles wat op het hoofd van de Jong werd geschoten veranderde in een goal. Haal Luuk weg en klaar. Nog erger vind ik met het defensieve blok van vBommel het aantal tegengoals. Want ineens maak je er geen 2 meer maar je krijgt er ook met regelmaat 3 of 4 om je oren nu. En dat ligt niet alleen aan 2 aanvallers en een linksback. Maar nogmaals vorig jaar teveel naar resultaat gekeken niet naar proces.

Ik ben helemaal klaar met dat ‘Ik zie nog perspectief’ geneuzel van hem. Sinds Emmen uit vorig jaar is PSV werkelijk als een 10 ton stuk beton naar de bodem gezakt. Sinds dat duel is er al geen perspectief meer. Eerst lag het aan de rode kaarten, toen aan het gemis van Bergwijn en Malen, nu ligt het aan spelers die afgelopen zomer vertrokken. Wat is de volgende smoes? Dit doet echt enorm pijn in mijn psv hart.

29 november 2019 om 00:02

Moet gezegd worden: John de Jong heeft zijn werk ook abominabel gedaan. Het is echt met weemoed terugdenken aan Marcel Brands.

29 november 2019 om 01:18

En dan zie je een ervaren Frank arnesen, met een groot netwerk bij Feyenoord aan de slag gaan. Nota bene met een PSV verleden.

Begin hier nou gewoon niet over na zo'n wedstrijd.. Je mist ook Romario en Koeman. Richt je op de selectie die je hebt, spelers die zijn vertrokken moet je niet benoemen

Echt, ik wordt gek.Dit slaat nergens op.Hoezo "we proberen uit te zoeken wie het best kan spelen op de lb positie". Sadilek is toch je geniale oplossing? Dat Ihattaren de kar niet kan trekken zei ik afgelopen zomer al. Dan speel je daar toch op in?! Maar nee, geen enkele aankoop op het verschrikkelijke middenveld gezien. Hij schuift nu indirect de schuld in de schoenen van John de Jong om zijn eigen hagje te redden. Maar daar trap ik niet in. Beide hebben ze er een potje van gemaakt. Zoveel geld verbrast, dat het bijna crimineel is. Wegwezen dus, allebei!!!

Weer een nieuw excuus, toch knap. Ook wel duidelijk dat de blessures van Malen en Bergwijn niet de reden van de crisis waren, en dus ook niet de oplossing. Probleem zit veel dieper bij psv en duurt eigenlijk gewoon al het hele jaar, ook met Lozano, de Jong en Angelino. De recente blessures waren hooguit het laatste zetje naar deze situatie. De selectie is uit balans en niet heel geweldig, maar ook niet zo slecht als ze nu spelen. Je wint er de CL niet mee maar als je de huidige vorm even wegdenkt is dit gewoon een prima elftal waar je best mooie dingen mee kan doen: Unnerstall, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli, Rosario, Gutierrez, Ihattaren, Bergwijn, Malen, Gakpo. Dan ook nog oa Doan, Bruma, Lammers, Hendrix en Schwaab. Op papier echt niet minder dan Sporting en AZ. Blijft er een mogelijkheid over: Mark van Bommel. Zit gewoon al een jaar lang geen enkel idee achter, en denk zelfs dat dat sterke eerste halfjaar vooral een opleving was door het respect van de spelers naar MVB, niet vanwege zijn tacktiek. Zei iemand bij live meepraten dat Ten Hag met dit team groepswinnaar was geworden. Werd toen vooral om gelachen maar ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat dat gewoon zo is, zit echt veel meer in dan dit. En normaal gun ik niemand een ontslag, maar na al die arrogante optredens van van Bommel (journalisten belachelijk maken, tegenstanders niet feliciteren, constant zuigen) heb ik hier weinig moeite mee.

Van Bommel in september: "dit PSV is beter dan vorig jaar". Van Bommel in augustus: haalt Lozano continu naar de kant in cruciale wedstrijden en gunt hem niet eens een invalbeurt in de wedstrijd tegen Twente (1-1).

29 november 2019 om 08:41

Precies en nu is bankzitter Lozano ineens de ontbrekende schakel. Wat een slap excuus zeg.

Mitroglu, Doan en Bruma daarvoor terug. Daarnaast zijn spelers als Bergwijn en Malen een heel stuk verder dan vorig seizoen en is er aardig wat geld geïnvesteerd in de verdediging.

29 november 2019 om 00:11

En helemaal niks in het middenveld, dat was vorig jaar al ruk. Blijf me erover verbazen hoe vaak ze het grootste gedeelte van het transferbudget in de aanval pompen. Serieus, hoe kun je nou 8 aan Doan uitgeven, 15 aan Bruma terwijl je met Rosario en Hendrix speelt. En dan ook nog Schwaab of Viergever erin.

29 november 2019 om 00:17

Middenveld is vol genoeg lijkt me, Met spelers als Hendrix, Rosario, Sadilek, Gutierez, Affelay, Thomas. Daarnaast kunnen Pereiro, Ihatarran en Doan ook op het middenveld uit de voeten. Dat betekent dus dat die posities 3 dubbel bezet zijn.

29 november 2019 om 00:58

Driedubbelbezet met niks. Alleen Ihattaren is goed genoeg voor PSV. De rest is bankmateriaal tot schande dat ze een contract bij PSV hebben.

29 november 2019 om 05:56

Daar doe je pereiro zo mee te kort. Dat is voetbaltechnisch mijn mening de beste die we hebben. Sinds van Bommel die eruit gehaald heeft vorig jaar na de winterstop storten er steeds verder in. Ok was wel eens onzichtbaar in een wedstrijd maar zorgde dan nog steeds voor gevaar met een goede pass of scoorde zelf. Maar ja het is geen ja-knikkend blind renpaard, houdt v bommel meer van.

29 november 2019 om 08:53

Een middenveld met Thomas, Guti en Ihattaren is in de eredivisie toch gewoon top

29 november 2019 om 09:41

Te aanvallend voor deze coach

Van Bommel is een soort van excuus Truus aan het worden. Dan dit, dan dat. Feit is dat hij het als trainer niet in de vingers heeft. Die 3e ster gaat er onder zijn leiding niet komen.

29 november 2019 om 01:13

Ook niet als ie het heel goed deed..

Wauw, heeft Van Bommel dit echt zo gezegd? Dat zijn spelers van vorig jaar, echt heel zwak om dat nog eens naar boven te halen. Wat moeten je spelers wel niet denken.

29 november 2019 om 00:20

De 2e spits van Sevilla en de zoveelste back van City. In de eredivisie waren ze leuk ja, maar op Europees podium hadden Angelino en Luuk de Jong ook hun mannetje niet gestaan. Alleen Lozano is een gemis maar daardoor heb je nu ook wel Ihatarran en Malen.

29 november 2019 om 02:54

Luuk heeft zich genoeg bewezen voor psv ook europees

dat je voorin minder productief bent wil nog steeds niet zeggen dat je 2 keer op rij 4 goals moet tegen krijgen in de EL

Dit is de eerste goede en enige reden die er is. Zo jammer dat hij hiervoor allemaal andere redenen verzon. Nu komt MVB niet geloofwaardig over. Met Angelino, LDJ, Lozano, zag het spel er niet uit. Maar het was wel effectief en leverde punten op en goals. Nu ben je afhankelijk van 3 talenten. En een aantal miskopen en een paar niet PSV waardige spelers. Tussen de 40-50 miljoen geïnvesteerd en eigenlijk geen een is een aanwinst. Geen CL dit jaar en volgend jaar gok ik ook niet. Een onervaren coach en td en een te lieve AD die de mannen van de club nu zou moeten ontslaan. Lastige situatie in Eindhoven. Uitgeschakeld in de EL en derde op een grote afstand van Ajax. Die daarentegen mooi voetbal speelt, Europees goed presteert en de miljoenen binnenharkt. Erg erg moeilijk om dit om te keren.

29 november 2019 om 00:36

Goede reden? De selectie was toch beter dan vorig jaar volgens hem? Het is kolder van de bovenste plank!

29 november 2019 om 05:58

En dan nog kan je met de selectie die je hebt niet 7 keer niet winnen in 8 wedstrijden. Dat ligt toch echt aan hem.

Wat een onzin. In het begin van het seizoen was psv nog opeens de favoriet om mee te doen om de titel en zou met gemak groepswinnaar worden. Donny malen werd geroemd om zijn snelheid en goals en noem het maar op. Toen hoorde je van Bommel niet met domme excuses. En nu zoekt hij de schuld bij iedereen behalve zichzelf.

Ja daaaag Van Bommel, de onverstoorbare coach van Psv, dat nota bene predikt dat voor topsport geen excuses gelden. Malen heeft een beter rendement dan Luuk de Jong, voor Angeliño heb je er samen met De Jong voor gekozen om Boscagli en Lato aan te trekken en Lozano zat tijdens zijn laatste wedstrijden bij PSV zelfs op de bank. Intussen heb je met Ihattaren een middenvelder erbij die vorig jaar ontbrak en zou ook Baumgartl een verbetering moeten zijn ten opzichte van Schwaab. Technisch falen bij De Jong (in samenspraak met Van Bommel) mag daar dan een grote rol spelen - hoewel Van Bommel in september nog beweerde dat zijn selectie beter was dan vorig jaar - maar wat Van Bommel buiten De Jong, Lozano, Angeliño en een slimme TD achter hem vooral mist is creativiteit en de kwaliteiten van een peoples manager. De man denkt heel eenzijdig alleen maar in zijn eigen gelijk, heeft geen empathie en slaagt er ondanks bijdehand gepredik niet in vertrouwen te geven en rust te bewaren.

29 november 2019 om 08:51

Qua management skills valt het denk ik nog wel mee. Ondanks de hele slechte resultaten en spel hoor je toch relatief weinig spelers klagen. Ik vind ook niet dat er weinig energie in de wedstrijd wordt gelegd, maar juist de meters die ze maken zijn vaak niet goed. In mijn ogen is het meer een gebrek aan creativiteit. Ik heb nog steeds geen flauw benul wat zijn zogenaamde principes zijn nu dat Angelino en De Jong niet meer aanwezig zijn. Dat we het twee dagen voor december nog over drie vertrokken spelers hebben, zegt genoeg over de doorontwikkeling van het team. Ligt het volledig aan Van Bommel, nee. De selectie is totaal niet in balans doordat er met Bruma een jongen gehaald is die veel liever speelt vanaf links, net zoals Bergwijn,gakpo en zelfs Malen kan daar renderen. Daarnaast vind ik Rosario en Guti totaal geen verdedigende middenvelders, waardoor het lastig is om een middenveld samen te stellen wat complementair is. Echter halsstarrig aan 4-3-3 vasthouden, waardoor je genoodzaakt bent om alsnog Doan aan te trekken, is een gebrek aan inlevingsvermogen.

29 november 2019 om 10:17

Los van het tactisch verhaal, waarin je helemaal gelijk hebt, kun je toch niet zeggen dat Van Bommels managementskills niet vreselijk te over laten? Nog los van dat wanhopige geschuif van hem op het middenveld - met als dieptepunt Hendrix, Rosario én Sadílek - laat hij bijvoorbeeld zien totaal niet met de Latijnse culturen om te kunnen gaan. Mauro Júnior was een uitstekende toevoeging geweest aan dit Psv, waarmee je de dure komst van Doan had kunnen besparen. Van Bommel heeft hem echter keihard links laten liggen en nu speelt de Braziliaan de pannen van het dak bij Heracles. Maxi Romero kreeg in de zomer niet eens de kans om zich eindelijk te bewijzen en terwijl hij wekelijks speelminuten maakt weten wij inmiddels dat de baard van Mitroglou een afleiding is om de voetbalinbreng van de Griek te maskeren. Het gaat me te ver om Van Bommel de schuld te geven van Pereiro's manco's - daarvoor is de Uruguyaan al te lang een teleurstelling - maar dat Gutierrez met zijn ziel onder de arm zijn tijd verdoet in Eindhoven en dezelfde Lozano waar hij nu naar terugverlangt als sterspeler op de bank werd gezet dit seizoen en die nu onbetwist basisspeler is bij Napoli, zegt veel over Mark van Bommel de manager. Dat hij een geblesseerde routinier in verval aanvoerder heeft gemaakt en zijn slechtste basisspeler vice-aanvoerder zegt ook een hoop, waarna de rel rond Zoet het volgende dieptepunt werd. Van Bommel is dus niet zo'n geboren manager en uit die eigenwijze perspraatjes van hem maak je op dat daar weinig verbetering in komt.

29 november 2019 om 12:15

Als je management skills wat breder trekt dan geef ik je volledig gelijk. Ik bedoel enkel dat het allemaal relatief rustig is (behalve het Zoet debacle), voor een club die al een jaar dramatisch presteert. Dat Van Bommel uit geen enkele speler het maximale haalt, zou vast ook met een stuk individuele begeleiding te maken hebben, maar in mijn ogen ook vooral door een gebrek aan visie.ik denk eerlijk gezegd dat Baumgartl, Bruma en Guti redelijke aankopen zijn, maar ze worden niet dusdanig ingezet dat ze hun kwaliteiten kunnen etaleren. Maar ik denk dat we beide dezelfde conclusie hebben dat Van Bommel niet goed genoeg is. Ik heb echter bar weinig vertrouwen in De Jong dat hij met een opvolger kan komen die wel out-of-the-box kan denken.

Beide van Bommel en John de Jong zijn schuldig aan de situatie. De technisch manager heeft gewoon niet goed ingekocht. Er was geld aanwezig, maar in principe lijken alle spelers miskopen. Dat kan je de trainer niet aanrekenen. Van Bommel is schuldig aan een ploeg die totaal de weg kwijt is. Bijvoorbeeld Rosario captain maken is lachwekkend. Sadilek op links is ook de fout van de trainer. Dan de situatie met Zoet. Ook daar gaat van Bommel de fout in. Ik heb het interview niet gezien dus vind de gestelde vraag wat vreemd, maar van Bommel moet niet doen als of alleen PSV goede spelers heeft kwijtgeraakt. Waren de Ligt en Frenkie de Jong ook niet van grote invloed op het goede jaar van Ajax. Op papier is Ajax echt niet beter geworden, maar van Bommel lijkt op dit moment niet de kwaliteiten te hebben die Ten Hag heeft. Het zou me niet verbazen als van Bommel op straat wordt gezet, maar dan zou ook de Jong moeten vertrekken. Misschien wat te veel van het goede zo midden in het seizoen. Hoe dan ook zou de PSV trainer blijven gaat de ploeg in de wedstrijd in Emmen heel veel druk voelen. Het is nu echt D-Day voor PSV.

Weetje.. ik ben normaal de laatste persoon die op zo’n grote speler zou zeuren.. Maar ik snap niet dat zo’n grote speler als Van Bommel was. Dat die nu gewoon niet de capaciteiten heeft om zijn elftal te motiveren🤯Hij snapt toch wel inmiddels dat de beste en grootste teams uit connectie, motivatie en strijdlust bestaan. Willen vechten voor elkaar daar gaat het om em dat zie je bij Ajax nu ook terug! En dat zeg ik als PSV fan, maar de sfeer bij Ajax is gewoon zoveel beter! Dat zie je ook bij het Nederlands elftal terug. Ik vindt dot echt zonde! Want met in ieder geval wat inzet en tactisch inzicht had je hier goed kunnen winnen met dit team.

Mark, hou toch op! Ze kunnen elkaar nauwelijks vinden op het veld, zit totaal geen lijn in. Hoe train je dan? Begin helaas toch te moeten toegeven dat je op dit moment ongeschikt bent!!

Hoe kan je als MVB in de allergrootste wedstrijden bij de allergrootste clubs hebben gespeeld en telkens zo voor de dag komen. Het zijn alleen maar smoesjes, hij trekt nooit t boete kleed zelf aan. Wat een grap van een gozer.

Dat was een vrolijke pers conferentie tussen Slegers en Maalderink, waar Slegers zich naar mijn mening zichzelf echt voor paal zette. Nu zijn er in het recente verleden nog wat kleine dingetjes geweest, maar man man man, wat is die kerel te nadele veranderd zeg.

Dus eigenlijk zit van bommel nog in de voorbereiding? Als die jongens zo een groot gemis zijn gebleken dan begrijp ik niet helemaal hoe ze tot een maand terug wel normaal konden presteren. Dat je de periode zonder malen, bergwijn, en dan in de competitie zonder viergever, ff minder presteerde kon ik nog begrijpen. Maar deze kul gaat nergens over. Vreemd hoe hij in een jaar tijd van hero tot zero lijkt te glijden.

In de laatste 8 wedstrijden 5 voor en 20 tegen. Geen inzet, passie en strijd. Het ligt niet aannde aanval. Middenveld en verdediging is al jarenlang onder niveau. Dat werd tenietgedaan door echte toppers in de aanval. Maar met jongens die top kunnen worden valt het af en toe tegen. Sorry om te beoordelen, het is echt PSV onwaardig op het middenveld en verdediging. Met Baumgartl en Bruma voor 25 miljoen had je toch echte versterking kunnen kopen. Bruma is een echte miskoop. En Baumgartl is een 13 in een dozijn speler. De jong heeft ook gefaald als TD. Ga al tientallen jaren kijken. Maar het doet pijn aan je ogen om ze zo te zien spartelen.

Dus met 3 sterren erbij had hij met 4-5 gewonnen denk ik. Wat een ongelofelijke slechte smoes weer. Maar de Jong is ook schuldig aan deze wanvertoningen. Allemaal miskopen in mijn ogen. Als je ziet dat geen 1 aankoop dit seizoen een vaste basisspeler is, zegt genoeg.

De mega misplaatste arrogante houding van Van Bommel is werkelijk stuitend. Van Bommel Out!!

deze man is echt niet meer serieus te nemen hoor ! Eerst kon hij zich achter zoet verschuilen , dat het daar aan lag en de manier hoe hij hem afgeserveerd heeft , daarna was het omdat de grote 2 geblesseerd waren en nu dit weer pfffff van zo,n man wordt je toch moe, misschien ben jij wel geen goede coach want niet elke goede ruiter is automatisch een goed paard , net als van basten. Trek je conclusies markie en steek nu je hand in eigen boezem en neem een voorbeeld aam jaap stam.

Niet voor niets dat Van Basten en Van Gaal walgden van die vent. Een enorme betweter met 0.0 zelfreflectie.

29 november 2019 om 09:20

En dan zeggen dat die niet eigenwijs is haha

Uiteraard is het niet te vergelijken misschien maar een club als Ajax mist minimaal 2 van zijn belangrijkste spelers en speelt toch een leuke partij mee in Europa. Ik krijg het idee dat van Bommel zich gaat verschuilen achter lullige verhalen. Natuurlijk mis je de Jong en Angelino. Lozano speelde al een hele tijd slecht. Maar het aankoopbeleid is wel van een zeer laag niveau en dat ligt zuiver aan de t.d en de technische staf met o.a. van Bommel)

Van bommel is gewoon een waardeloze trainer. Als psv slim is zetten ze iemand anders voor de groep. Als van bommel te lang bij PSV blijft dan gaan ze heel hard Feyenoord achterna

Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Baumgartl, Viergever, Thomas, Guti, Ihattaren, Gakpo, Bergwijn, Peirero Probeer dit een van Bommel. Pereiro is een lui varken maar is zo verrekte effectief in zijn spel.

29 november 2019 om 09:19

Ja Thomas idd, speelt afgelopen weekend sterk om vervolgens beloont te worden met een plek op de bank...

Hij blijft smoesjes verzinnen hè. Die man kan je toch niet meer serieus nemen. Lach me helemaal suf. Ajax is de ligt en de jong en Schöne kwijtgeraakt en kijk waar ze nu staan. Ligt aan jezelf Mark.

V bommel moet oprotten met zn excuses, want lozano was in zn laatste tijd bij PSV zo belangrijk dan? Die zat gwn op de bank... V bommel is serieus de tactisch matigste trainer bij PSV in lange tijd. Je wist in de voorbereiding al dat de jong wegging en je een andere manier van voetballen moest bedenken, DAT is namelijk de taak vd trainer. Nog steeds de lange ballen tactiek, terwijl je voorin hem 1.74 ofzo bent. En tot slot gisteren ook weer de laffe opstelling...speel je met Thomas voor het eerst in tijden een goede helft, offert die het nu weer op voor de defensieve zekerheid van hendrix. VBOMMELOUT

29 november 2019 om 10:01

Lijkt gewoon totaal niet bij PSV te passen om echt aanvallend te voetballen met hoge druk naar voren, terwijl ze daar nou juist de spelers voor hebben.ik snap verder al 2 jaar niet waarom Hendrix niet op LCV staat, prima speler en brengt wat voetballend vermogen, handelingsnelheid is te laag voor een middenvelder maar prima voor een verdediger.

29 november 2019 om 11:26

Wilde die zelf niet, is eigenlijk gwn een verdediger met wat zelfoverschatting betreft voetballende kwaliteiten

Jezus wat triest dit....Ben blij dat ik geen psv supporter ben....als je weet dat ze weggaan moet je zorgen dat er weer opvolgers klaar staan.....of je ze nou koopt of opleid....wzawzb xxx

"of ik het nog aan de praat krijg? Ja, natuurlijk."wanneer dan? Zodra ajax al kampioen is en dat AZ al 10 punten los is? Zelden een trainer zijn kop zo diep in het zand zien steken. Het Feit dat hij begint te klagen dat hij Lozano kwijt slaat helemaal alles. Van Bommel was toch echt de gene die hem juist niet liet spelen. Volgens mij is van Bommel de weg een beetje kwijt en weet hij zelf niet meer wat hij allemaal geroepen heeft.

Nu zakt van Bommel echt door het ijs. Eerst was de huidige selectie beter dan die van vorig seizoen. Na een tegenvallende periode, waarin de titel zo goed als zeker werd verspeeld, werden Bergwijn en Malen gemist. En nu, na het ontluisterend demasquã© in Europa, worden opeens drie spelers van de selectie van vorig seizoen, gemist. Wat ik constateer bij Psv, is bijzonder slecht inkoopbeleid; daarvoor mogen de Jong en ook van Bommel, aansprakelijk worden gesteld, in combinatie met de steeds slechtere staat van de selectie. Waar bij b.v. Ajax na een moeizaam begin, er wel een duidelijke verbetering - op basis van technisch beleid - zichtbaar is, volgt PSV de omgekeerde richting. Daar mag je de technische staf verantwoordelijk voor houden. Dit seizoen is alleen de beker nog een tastbaar haalbare prijs. En daarnaast moet er nog een enorm robbertje met AZ gevochten worden voor plek 2. Gezien de huidige staat van beide ploegen, geef ik PSV daarop ook al geen grote kans. De vraag voor Toon Gerbrands is nu: doormodderen en gewoon hopen op betere tijden - en daarover een roman publiceren - of knopen doorhakken nu het seizoen toch al bijna reddeloos is verloren. Met in het achterhoofd dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, zie ik weinig veranderen binnen de familieclub Psv....

Als ik dit lees "ik denk dat we daar op dit moment de beste oplossing hebben staan", doelt hij op Michal Sadílek." dan wil ik heel veel sterkte wensen aan de PSV supporters hier. Ik ben bang dat het een lang en moeizaam seizoen gaat worden voor jullie. Nu je uitgeschakeld bent in Europa en kans groot is dat je geen kampioen wordt, zou ik alvast proberen te werken aan team voor volgend seizoen. Ik ken de afspraken niet, maar in de winter in ieder geval proberen Mauro Júnior en Obispo terug te halen. Overstappen op systeem net als Ajax met 1-4-2-3-1 opstelling. En 2e seizoenshelft met volgende opstelling: KP: Unnerstal RA: Dumfries Rcv: Baumgartl of Schwaab Lcv: Obispo LA: Viergever (deed het bij Ajax als linkachter naar behoren). VCM Rosario of Hendrix of Sadilek VCM Guti of Afellay of Thomas. Amr: Mauro of Doan AM Ihattaran AML Bergwijn Spits Malen. Laatste 4 geef je veel vrijheid om ook van posities te wisselen. Op de bank jongens als Lammers, Boscalgi. Wegdoen/verkopen in de winter Lato terug sturen, Zoet verkopen (waarde transfermarkt 12 mil), Rosario (13 miljoen) of Hendrix (6 miljoen) proberen te verkopen. Rosario laat het al lang niet meer zien en Hendrix speelt gewoon redelijk. Dus beste zou zijn Rosario verkopen. Bij beter bod dan wat op transfermarkt ook Guti (6.5 miljoen) wegdoen. Pereiro (12 miljoen, maar contract loopt af) en Mitogorlu terugsturen. Mocht de Jong een goede TD zijn, mogelijk haalt hij tussen de 20 en 25 miljoen op. Met dit elftal en wissels moet PSV wel gewoon spelen voor plek 2. Volgend seizoen gaat Bergwijn (35 miljoen) weg. Zijn plek laten innemen door Gakpo en Bruma. Als Malen ook weggaat, zijn plek laten innemen door Lammers en als back-up Romereo. PSV moet proberen niet weer te veel investeren. Gewoon kapitaal proberen op te bouwen zoals Ajax deed. Enige plekken voor aankopen zijn voor de verdediging en middenveld (cm).

Van Bommel. best goede voetballer maar net zoals Van Basten, Seedorf, van 't Schip, Danny Blint, Wouters, en noem ze maar op Geen goede trainer. Jammer maar helaas is het zo.!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez: ‘Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest’

Het optreden van Bert van Marwijk in het programma Rondo van Ziggo Sport maakte tongen los. De 67-jarige oefenmeester nam het op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die onlangs zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Olympique Lyon heeft net als onder meer Chelsea ook winterse interesse in Robin Gosens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren