Feyenoord start met debutant Marsman in Europa League-kraker

Donderdag, 28 november 2019 om

Feyenoord speelt donderdagavond in De Kuip de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC en trainer Dick Advocaat kan voor dat treffen geen beroep doen op eerste doelman Kenneth Vermeer. De sluitpost is vanwege een blessure niet inzetbaar en wordt in het doel vervangen door Nick Marsman, die zijn officiële debuut voor de Rotterdammers maakt.

Advocaat is bij Marsman uitgekomen omdat Justin Bijlow eveneens geblesseerd is. De twintigjarige Elber Evora zit op de bank als reservedoelman. Net als afgelopen weekend tegen FC Groningen ontbreken verder ook Nicolai Jörgensen, Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp in de basiself. Zij worden vervangen door respectievelijk Sam Larsson, Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia. Luis Sinisterra zal net als afgelopen weekend als gelegenheidsspits spelen.

Advocaat op zijn hoede: 'Rangers hebben echt een goed team'

Feyenoord zal moeten winnen om uitzicht te houden op de knockout-fase van de Europa League, aangezien de ploeg van Advocaat bij een gelijkspel Rangers op onderling resultaat voorrang zal moeten verlenen als de twee teams op hetzelfde puntenaantal eindigen. Als Feyenoord verliest en BSC Young Boys tegelijkertijd van FC Porto wint, zit het Europese avontuur er donderdag zelfs al op voor de Eredivisionist.

Een overwinning zou de manschappen van Advocaat met zeven punten naast Rangers op een gedeelde tweede plaats in de groep brengen. Feyenoord zou tijdens een bezoek aan FC Porto in de laatste speelronde Europese overwintering dan veilig kunnen stellen.

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Kökçü, Toornstra; Berghuis, Sinisterra, Larsson

Opstelling Rangers FC: McGregor; Tavernier, Goldson, Helander, Barisic; Jack, Kamara, Davis; Ojo, Kent, Morelos.


Poll

Denk jij dat Feyenoord gaat winnen van Rangers FC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Ik vrees toch dat het hem net niet gaat worden voor Feyenoord vanavond

Is Bijlow geblesseerd of is hij echt gepasseerd door Marsman...

28 november 2019 om 17:50

Geblesseerd

28 november 2019 om 18:04

Ben ik ook lekker op de hoogte, dankje!

Ik heb er een heel slecht gevoel over nu Marsman op doel staat. Hopelijk hoeft hij niet veel te doen vanavond en spelen we gewoon naar behoren en winnen.

Is bijlow ook geblesseerd ?

28 november 2019 om 17:54

Zowel Bijlow als Vermeer zijn geblesseerd. Marsman in het doel vanavond en Elber Evora als reservekeeper.

Dan kun je het beter schriftelijk af doen, heb dit toch altijd een wel heel matige keeper gevonden. Hoe komt zo iemand in godsnaam bij Feyenoord terecht terwijl iemand als Hahn wordt weggestuurd?

28 november 2019 om 17:51

Hahn wou geen 3de keeper zijn en Marsman wel. Simpel.

28 november 2019 om 17:52

Hahn is een betere keeper dan Bijlow en heeft de potentie ook beter te zijn dan Vermeer.

28 november 2019 om 17:55

Ja maar ja, ik wil ook best 3e keeper zijn bij jullie, maar dat betekent niet dat ik dan op de bank mag zitten... Denk dat consy zo iets eerder bedoeld...

28 november 2019 om 17:56

Nu wel ja. Eerste periode bij Heerenveen was hij matig.

28 november 2019 om 18:40

Te zwart-wit gekeken, consy, Brad Jones was er ook nog. Toen Hahn er zat, was er veel minder perspectief op een basisplek dan voor Bijlow nu. Nou, niet letterlijk nu dan.

28 november 2019 om 17:53

Heel simpel. Hahn had Jones Vermeer voor zich raakte geblesseerd keepte matig. Bijlow steefde hem voorbij. En Hahn doet het nu pas goed bij Heereveen daarvoor echt matig. Marsman is gehaald als derde keeper want de Evora is nog slechter.

28 november 2019 om 18:01

echt zo'n makkelijke en ondoordachte reactie. Waarom was Verhoeven wel 3e keeper bij Ajax maar is Vermeer weggegaan. Juist ja

28 november 2019 om 19:00

@consy dat vroeg ik mezelf vorig jaar ook af over die Bijlow. alleen Vermeer vind ik nog engiszins Feyenoord waardig. de rest van onze keepers zouden ook niet opvallen bij een RKC imo

Gebeurt niet vaak dat je 2 keepers geblesseerd zijn, maar hey, bij Feyenoord gebeurt het op een avond als deze. Veeg me op.

28 november 2019 om 18:15

Het kan nog gekker! Uit de oude doos: Op 7 december 2002 verloor Feyenoord met 3-1 van Heerenveen. De eerste twee keepers, Zoetebier en Lodewijks, waren geblesseerd. Derde doelman L'ami viel in Heerenveen al snel en bij een 0-0 stand uit met een schouderbreuk. Ook de nummers vier en vijf, Graafland en Van Wegen, waren door blessures niet beschikbaar. Trainer Van Marwijk moest daarom eerstejaars A-junior Hogedoorn oproepen, de zesde doelman.

28 november 2019 om 18:22

Wow haha. Dat is heel wat gekker inderdaad. Iets voor mijn tijd, dus "helaas" niet mogen meemaken! Nooit eerder gehoord ook tbh.

28 november 2019 om 18:26

Voor jouw tijd!! Wat voel ik me ineens oud nu😉

28 november 2019 om 18:32

@vbd ik was er bij en weet nog hoe hij keepte, tegen de middellijn! Nog erger :P

28 november 2019 om 18:34

Hahahaha die kwam laatst ook nog een keer voorbij op FOX bij de eretribune ofzo. dico koppers maakte destijds ook een keer zijn debuut als 4de linksback bij Ajax door blessures en schorsingen bij Anita, Blind en Boilesen. Wel leuke verhalen om over 15 jaar weer zo'n "oja hij" te hebben. Was de keeper van jong feyenoord waarschijnlijk overkomen als marsman geblesseerd was.

En Bijlow is ook alleen maar geblesseerd. Als zelfs wisselspelers geblesseerd raken zou ik heel de medische staf onder de loep nemen bizar.

Het missen van Karsdorp en Haps, oké. Jorgensen missen we al het hele seizoen, maar geen Vermeer of Bijlow is heeeeeel zuur.

28 november 2019 om 18:12

Vind Haps ook wel een aderlating man. Karsdorp speelt nog niet op zijn niveau maar Haps is al weken aanvallend zo verschrikkelijk belangrijk. Die jongen houd wel gewoon twee jongens bezig op de linkervlank. Malacia heeft beduidend minder spelintelligentie en een veel mindere inspeelpass.

28 november 2019 om 18:19

Zeker weten. Haps is onze beste speler, maar in tegenstelling tot bij de andere spelers die wij missen staat er nog een enigszins solide vervanger klaar.

28 november 2019 om 18:24

Ja dat is wel zo natuurlijk. Malacia is een degelijke linksback. Ik heb er zin in zometeen man veel succes!

28 november 2019 om 18:29

Voor de volle 3punten!!

Man man man! Geen Karsdorp, geen Haps, geen Jorgensen en nu ook geen Vermeer.. Wat een zooitje weer! Zo vlak voor de wedstrijd kan ineens Vermeer niet meer keepen. Je zou bijna zeggen dat er meer achter schuilt.

28 november 2019 om 17:58

Ja maar Karsdorp en Haps missen jullie als een boer met kiespijn als ik iedere kenner hier mag geloven, jorgenson mis je al het hele seizoen dus die mis je niet. Het is dus alleen Vermeer die je voor nu echt gaat missen.

28 november 2019 om 18:01

"Jorgensen mis je al hey hele seizoen dus die mis je niet" wat een kromme logica haha.

28 november 2019 om 18:02

Haps speelt over het algemeen uitstekend, als hij speelt

28 november 2019 om 18:02

Karsdorp inderdaad, maar over Haps hoor ik over het algemeen de Feyenoorders positief, die was ook onder Stam een van de weinigen die het gewenste niveau haalde.

28 november 2019 om 18:11

Haps speelt dit seizoen echt top idd, maar daar hebben we nog een adequate vervanger staan met Malacia.

28 november 2019 om 18:37

@ maradungatje - Haps is dit seizoen een van onze beste spelers. Die jongen doet het echt goed momenteel. Jorgensen is degene die je al heel het seizoen mist (maar dan ook echt mist). Met een fitte en gretige Jorgensen is Feyenoord veel sterker maarja, die mist standaard de helft van de wedstrijden. Karsdorp is mwa.. Valt erg tegen dit seizoen. Kwakkelt ook al 2 a 3 seizoenen met de meest uiteenlopende blessures bij AS Roma en nu Feyenoord. Vermeer is schijnbaar ook een blessuregevoelige keeper. Wist niet dat het bestond maar hij heeft het echt uitgevonden.

28 november 2019 om 18:38

@ Angelo77 - Malacia is op papier een goede vervanger maat als ie speelt zoals de vorige wedstrijd dan komt er weinig uit. Hij lijkt telkens maar verder weg te vallen.

28 november 2019 om 18:47

Ja, laten we daar maar niet vanuit gaan haha. Is voor hem natuurlijk ook wel lastig om in een ritme te komen met een Haps die dit seizoen niet veel geblesseerd is en het top doet.

28 november 2019 om 19:13

Laten we hopen op een goede pot, voor het Nederlandse voetbal en jullie zelf natuurlijk.

28 november 2019 om 19:01

@wazza Karsdorp, Haps en Jorgensen zijn al 2 jaar lang structureel geblesseerd dus die zijn gewoon extreem blessuregevoelig waarschijnlijk

Nou nou. Zowel 1e als 2e keeper geblesseerd en dan kom je bij Marsman uit. De jongen die zelfs bij Utrecht tekort komt. Het is echt pijnlijk hoe zwaar Feyenoord in 2 jaar achteruit is gegaan.

28 november 2019 om 18:01

Hoeveel goede 3e keepers zijn er dan? Dat is echt niet alleen bij Feyenoord Matig of verwacht je een keeper als Onana als 3e keeper?

28 november 2019 om 18:22

inderdaad. Net of je de kwaliteit van een selectie (die overigens inderdaad wel matig is) kunt afmeten aan de 3e keeper. Bij ajax kom je dan ook gewoon bij Lamprou terecht hoor.

28 november 2019 om 18:43

Lamprou speelt niet meer bij Ajax. Volgens mij bij Vitesse.

Mooi dat begin van het seizoen er nog werd gezegd, toen deze transfer terecht werd afgekraakt: 'ja wie maakt zich nou druk over de 3e keeper, is toch niet van belang wie het is'. Nou zie hier waarom. Ik weet ook wel dat je 3e keeper nooit een topkeeper zal zijn, maar marsman is het uiterste. Toch pijnlijk dat je als club geen jeugdkeeper kan opleiden die beter is dan marsman. Natuurlijk heb je bijlow al, maar een fatsoenlijke 3e keeper uit de jeugd moet toch niet zo moeilijk zijn?

Oof, nu maar hopen dat alle schoten van Rangers naast gaan.. Ik heb dit niet snel bij spelers, maar Marsman is echt zo’n speler waarvan ik niet snap dat hij in het profvoetbal terecht is gekomen. Ik heb oprecht nog nooit een slechtere keeper als hem gezien. Ik denk dat Feyenoord kwa niveau niet achteruit zou gaan, als ze een topkeeper uit de topklasse oppikken.

Mindfuck. Bij Ajax hoorde je niemand terwijl er 3 a 4 spelers afwezig waren. Wat ik wil zeggen: mouwen opstropen met borst vooruit of al in slachtoffer rol gaan zitten. Gvd, spelen thuis en niet tegen Bayern ....

28 november 2019 om 18:10

Nou, bij Ajax is er genoeg gezegd over het centrale duo dat miste, maar ik begrijp je punt. Feyenoord speelt thuis en niet tegen een topclub. Het is niet dat ze kansloos zijn.

28 november 2019 om 18:46

Je speelt niet tegen Bayern, maar je bent ook geen Ajax. Je bent Feyenoord. En tegenwoordig wilt dat helaas weinig zeggen. Niet zo gek dat er hier meer een drama over wordt gemaakt dan.

Dit is de enige reden om te gaan kijken. Veruit de slechtste keeper die ik in de afgelopen 5 jaar heb gezien.

Nou kom op jongens, ff drie keer winst in die Europa League nou een keer. Feyenoord moet echt sowieso winnen voor overwintering. AZ kan gewoon nog eerste in de poule worden. PSV moet eigenlijk ook winnen, wat hebben die lopen kloten zeg.

Marsman gaat een moeilijk avondje krijgen tegen Morelos! Hoop voor Marsman dat ie zn koppie erbij houdt en geen domme fouten kan maken. En wat een blessures voor zo'n cruciale wedstrijd, jemig.

28 november 2019 om 20:40

Bleef 2 x als aan de grond genageld staan. Mooi ingekopt, maar een fatsoenlijke keeper met sprongkracht plukt die ballen er gewoon uit.

Helaas, er zit gewoon niet meer in deze ploeg. Gevochten als leeuwen, maar het is niet anders. Er zit oprecht geen idee achter deze ploeg, dat eindeloze achterin getik, verschrikkelijk. Het feit dat je aan het begin van het seizoen, wetende dat Nicolai nog een tijdje geblesseerd zou zijn, geen tweede sterke spits achter de hand hebt is een schande te noemen. Elke ED club en sommige KKD clubs hebben een spits die van toevoeging zouden zijn. Een beetje spits had er in de eerste helft al 3 ingejast. Rangers echt een vreselijke ploeg. Ryan Kent was wel echt goed, snel wegdraaien constant en die Morelos is gewoon een prima spits. Voor de rest bakken ze er weinig van. Zo'n ploeg die tweemaal 5-0 op de klote zouden krijgen. Zeg ik als Feyenoorder voordat ik weer gezeik krijg. Dan als laatste nog de extra tijd. Drie wissels, drie goals, een keeper die alleen al ruim twee minuten tijdrekte en dan +2 aangeven, belachelijk. Wel gevochten maar gewoon niet het vermogen om af te maken of een plan B hebben. Helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren