Hiddink: ‘Ik herinner me Verbeek vooral als vakman, iemand die loyaal was’

Donderdag, 28 november 2019 om

Guus Hiddink heeft louter goede herinneringen aan Pim Verbeek, die donderdag na een lang ziekbed op 63-jarige leeftijd overleed. Het duo had een groot aandeel in het succes van Zuid-Korea op het WK van 2002. Hiddink en zijn assistent Verbeek schopten het tot ieders verrassing tot de halve finale. De huidige trainer van het Olympische elftal van China roemt vooral de mensenlijke kant van zijn voormalige collega.

Hiddink, die Verbeek een week geleden voor het laatst sprak, wist van de broze gezondheid van zijn assistent van weleer. Het nieuws over zijn dood kwam dan ook niet als een grote verrassing. "Ik herinner me hem vooral als een vakman", stelt Hiddink in een reactie aan de Limburger. "Iemand die loyaal was, maar niet met dichte ogen zoals ik dat altijd noem. Hij gaf zijn mening wel. Hij was geen meeloper, die hoefde ik ook niet."

De oud-coach van onder meer PSV en het Nederlands elftal kijkt met een zeer goed gevoel terug op de samenwerking bij het nationale elftal van Zuid-Korea. "Als ik iets wilde veranderen dan kon hij daar heel goed de oefenstof bij vinden om dat ook aan te passen", deelt Hiddink een compliment uit aan Verbeek. "En hij was iemand die naar het buitenland durfde te gaan. Die niet bang was voor andere plekken en culturen, dat zag ik ook graag."

De intensieve samenwerking in Azië leverde volgens Hiddink zelden botsingen op. "Het was gewoon heel plezierig samenwerken", aldus de ervaren trainer, die nadien altijd een goede band onderhield met Verbeek. Hiddink deed in dat kader een goed woordje voor de Rotterdammer bij de Zuid-Koreaanse bond, waardoor Verbeek in 2006 als assistent van Dick Advocaat naar het WK ging. Vier laar later gebeurde hetzelfde bij Australië. "Er wordt dan natuurlijk even gebeld voor advies. Daar hoefde ik nooit lang over na te denken. Maar je moet het dan wel zelf ook waarmaken. Dat heeft hij altijd gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Zuid-Korea

FIFA ranking: 38
8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller30
Jeong Tae-WookVerdediger
Jung Seung-HyunVerdediger00
Kwon Kyung-WonVerdediger00
Lee Ju-YongVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zuid-Korea.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zuid-Korea.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren