Nederland levert twee plaatsen in op FIFA-ranking

Donderdag, 28 november 2019 om

Nederland is twee plaatsen gezakt op de FIFA-ranking, zo heeft de wereldvoetbalbond donderdag bekendgemaakt. Oranje stond op de twaalfde plek, maar is ingehaald door Zwitserland en Italië. Zodoende sluit het team van bondscoach Ronald Koeman 2019 af als de nummer veertien van de wereld. De top vijf blijft onveranderd: België blijft koploper, gevolgd door Frankrijk, Brazilië, Engeland en Uruguay.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Slaat nergens meer op. Win van de twee laatste wereldkampioenen, stijg 1 plaats. Speel gelijk en win, plaats je voor het EK, je zakt.

28 november 2019 om 10:38

Zwitserland en Italië hebben hun wedstrijden allebei gewonnen, het gelijkspel tegen Noord-Ierland heeft ons de das om gedaan. Op zich maakt dit niet zoveel uit, ik vind het persoonlijk een betekenisloze graadmeter.

28 november 2019 om 11:43

Ik zie mijn land liever in de top 10, waar we thuis horen. Alsnog is het krom hoe er wordt gemeten

28 november 2019 om 10:39

Obv de laatste speelronde is dit niet zo raar natuurlijk. Je speelt gelijk tegen noord ierland die heel laag op deze lijst staan. Terwijl italie en zwitserland beide potten winnen.

28 november 2019 om 11:19

@acepluto wat ik nog schrijnender vind is dat ze oefenwedstrijden mee tellen voor die ranking

28 november 2019 om 11:46

Dat is inderdaad precies het probleem Japie. En dan gaan wij als Nederland ook nog regelmatig oefenen tegen toplanden in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Belgen.

28 november 2019 om 12:02

Mag ik eens aan jou vragen hoeveel oefenmatchen België de laatste 4 jaar gespeeld heeft? Ik zal het voor je beantwoorden, 10. Waaronder tegen landen als Portugal, Nederland, Zwitserland. En dat van de 47 wedstrijden. Nederland heeft er bijvoorbeeld 6 gespeeld tegen Italië, Portugal, Engeland en België van de 30 matchen die ze gespeeld hebben de laatste 4 jaar. Maar ja het zal wel weeral komen doordat België al die oefenmatchen gespeeld heeft (die trouwens niet eens allemaal gewonnen worden, zo was er een 1-1 tegen Finland) dat ze zo hoog op de fifa-ranking staan.

28 november 2019 om 12:14

Oefenwedstrijden leveren bijna geen punten op en al helemaal niet tegen niets zeggende landen. Maar goed dit verhaal kun je iedere keer uit gaan leggen als er een nieuwe ranglijst wordt gepubliceerd.

28 november 2019 om 12:36

Is dat niet sinds dit jaar / vorig seizoen dat de puntentelling / verdeling anders is geworden? Want volgens mij stond Belgie bovenaan de lijst met het WK en hadden allemaal (of merendeels) mindere tegenstanders gehad en was er toen nog veel kritiek op de punten verdeling?

28 november 2019 om 12:55

Lierse1997 Ik zeg nergens dat Belgie door enkel oefenwedstrijden zo hoog op de ranking staat toch? Of ben jij er zo een die, net als mijn vrouw, makkelijk woorden verdraaid? Feit blijft dat die oefenwedstrijden meetellen, zij het minder, maar die tellen wel mee. Je kunt niet ontkennen dat Belgie over het algemeen oefent tegen zwakke broeders. Ik zeg ook nergens dat dat niet mag, maar dat het dan meetelt in deze discutabele ranking verbaast me.

28 november 2019 om 13:10

Klopt Japie, slaat nergens op. Voorheen werd oefenwedstrijden overslaan gewoon beloond. Als je wint van een top 3 land hoor je gewoon meer punten te krijgen, that’s it.

28 november 2019 om 13:18

@acepluto inderdaad! oefenwedstrijden zijn er zodat coaches nieuwe spelers en systemen kunnen uitproberen maar als dat je punten kan gaan kosten dan word dat lastig

28 november 2019 om 14:15

@Twenteov, ik had misschien niet zo persoonlijk op jou moeten reageren, maar het is wel een feit dat er door heel veel mensen zeer vaak onder dit soort topics gereageerd wordt dat België alleen maar op die eerste plek staat omwille van het feit dat ze tegen kleine landen oefenen.

28 november 2019 om 14:19

Het komt in ieder geval niet door het winnen van een toernooi dat deBelgen bovenaan staan. Totaal zinloze ranglijst die jarenlang door landen is bespeeld. Dat is nu iets moeilijker, maar de oefenwedstrijden moeten gewoon niet mee tellen. Het is niet voor niets een oefenwedstrijd. Of zullen we als een land scoort op de training ook maar punten uitdelen.

28 november 2019 om 14:57

Goed ja, toen NL enkele jaren geleden op 1 stond was dat ook niet omdat ze de toernooiwinsten aan elkaar rijgden, nietwaar?

28 november 2019 om 15:02

@thenru_228 dat sloeg ook nergens op idd! ze moeten gewoon het systeem veranderen. wedstrijden op een eindtoernooi moeten meer punten opleveren als kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden moeten ze helemaal niet meer meenemen in de ranking imo

28 november 2019 om 17:42

Oefenwedstrijden tellen al veel minder mee. Ook EK wedstrijden tellen zwaarder dan kwalificatie wedstrijden.

Echt een lijst van niks. Afgelopen 2 jaar gewonnen van frankrijk, Duitsland en Engeland...pfff. Ook verloren van Duitsland en Portugal. Maar alleen toplanden. Waar andere landen de mindere goden tegenkomen en punten sprokkelen voor deze nietszeggende lijst.

28 november 2019 om 10:41

Je moet weten dat Oranje 2 eindtoernooien geen punten heeft gekregen en dat is toch vrij doorslaggevend geweest.

Duurt nog wel een aantal jaar voor we iets zinnigs kunnen zeggen over deze ranking. De nieuwe rekenmethode heeft nog amper de tijd gehad om iets van een impact te hebben. Tot die tijd niet serieus te nemen.

28 november 2019 om 13:14

Belgie staat ook op nummer 1 in de Elo-rating ... Nederland staat daar wel vijfde (belgie, Brazilie, Frankrijk, Spanje, Nederland is de top 5).

Een plek op de ranglijst maakt niets uit.we zijn geplaatst voor het EK, dat is het belangrijkste.

28 november 2019 om 11:33

Die ranglijst is wel zeer belangrijk voor de groepsindeling op eindtoernooien (al is de EK daar door de speciale vormgeving een uitzondering op)en voor de kwalificatiecyclus. Als je aan de lage kant staat kun je kleppers tegenkomen in die groepsrondes.

Er wordt hier zoveel onzin geroepen. Een simpele blik op de fifa website leert ons dat: (1) The points which are added or subtracted are partially determined by the relative strength of the two opponents. (2) Less importance to friendly matches and more importance to final round competitions, such as the Fifa World Cup Finals (3) More importance to knock-out stage matches than group stage matches in finalcompetitions. Ervan uitgaande dat de eindronde's mee zijn genomen, compenseert Nederland dus vooral een sterke positie omdat er tegen relatief sterke landen is gewonnen. Klein voorbeeld: P = Pbefore I * (W – We)• I= 05 Friendly matches played outside of International Match Calendar windows• I= 60 Fifa World Cup final competition matches from QF stage onwards

Dit blijft toch een nietszeggende lijst. Dat wij rond de 15e a 10e plek rondhangen kan ik wel inkomen door de laatste 2 eindtoernooien die wij hebben gemist, maar dat België zolang al op de 1e plek staat is zo vreemd. Rekentechnisch zal het wel kloppen, maar de prestaties? Hebben met de eindrondes altijd in 1 van de makkelijkste poules gezeten (kwalificatie ook), en kwam er een serieuze tegenstander, dan was het vaak snel uit met de pret. Hebben de laatste 10 jaar toch niet een officiële wedstrijd van een serieus land gewonnen, naast de winst op Brazilië en de winst op Engeland om de 3e en 4e plek? Zaten ook nog eens in de makkelijkste nation league divisie A poule en ook daarin bezweken de Belgen. Ik vind het overigens wel knap dat België als zo'n klein land, zolang deze lijst aanvoert hoor, maar echt representatief? Zelfde als toen wij even 1e stonde, dat zei toen ook al genoeg over deze lijst.

28 november 2019 om 11:35

Ik, als Belg, volg je redenering. Het is, en hierover al vaak discussies gehad met mijn landgenoten, gewoon een feit dat Belgie tegen tegenstanders van enig formaat door de mand vallen. De wedstrijd tegen Brazilië is daarop de enige uitzondering want Engeland vind ik van een minder niveau dan ons en dus maar logisch dat we daarvan winnen. Daarnaast is het zo dat Belgie steeds in de zwakste kwalificatiepoules zit maar daar kunnen we weinig aan doen want door onze nr 1 plaats, zijn we steeds reekshoofd waardoor we , jammer genoeg, de echte toplanden ontlopen. Het zou nochtans goed zijn voor Belgie om wedstrijden met inzet te spelen tegen sterke tegenstanders zodat ze die ervaring ook hebben voor op eindrondes. Voorts is de lijst inderdaad verre van representatief want van de laatste 50 matchen die Belgie gespeeld heeft waren er 45 tegen B,C en D landen, waar ze op 60% van hun mogelijkheden ook van winnen. Desalniettemin zal ik deze periode binnenkort wel missen wanneer Belgie terug naar zijn normale niveau zakt en we opnieuw met bruin in de broek tegen landen als Schotland of Roemenië spelen😀

28 november 2019 om 12:36

Wat een geslijm. België valt echt niet door de mand als ze tegen een goede tegenstander moeten. De enige zwakke wedstrijden van afgelopen jaren waren tegen Wales op het Ek maar toen was de hele defensie geschorst of gekwetst en een oefenwedstrijd tegen Spanje. Toen werden ze echt zoek gespeeld maar voor de rest was het altijd heel nipt en kwam het op details neer. Tegen Frankrijk was het onverdiend en goal viel via corner, voor de rest niet veel gezien van Frankrijk. Ze hebben hun kwalificatiereeks gewonnen zonder 1 punt te laten vallen dus staan ze daar terecht

28 november 2019 om 13:46

We hebben het wel over de halve finalist van het WK. Ze hebben niet de moeilijkste tegenstanders gehad, maar ik heb ons ook niet horen klagen toen wij in dat schuitje zaten en eigenlijk van 2010 tot 2014 structureel bij de top 3 zaten. Toen speelden wij ook alleen maar tegen kleintjes buiten de eindrondes om. Ik bedoel; alleen de Fransen hebben een minstens zo sterke selectie als de Belgen, dus ik vind de lijst redelijk representatief. We hadden toch niet serieus verwacht dat we na twee misgelopen eindrondes nu alweer richting de top 5 zouden gaan? We stonden twee jaar geleden nota bene nog op plek 37(!). Ik ben allang blij dat de toekomst van het Nederlandse voetbal er weer veel positiever uitziet.

Je moet ver raken op toernooien of ze winnen dan kan je wel grote stappen maken op de Fifa ranking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren