Ten Hag verklaart wissel Mazraoui en heeft mooie woorden over voor pupil

Woensdag, 27 november 2019 om

Erik ten Hag is gematigd tevreden na de 0-2 overwinning van Ajax op Lille OSC in de Champions League. Hakim Ziyech schoot de Amsterdammers woensdagavond in Noord-Frankrijk al na twee minuten voetballen op voorsprong, waarna de klus in de tweede helft werd geklaard door Quincy Promes.

Door de overwinning kan Ajax de knock-outfase van het miljardenbal ruiken: de ploeg van Ten Hag is met de laatste groepswedstrijd nog voor de boeg koploper in Groep H en heeft twee punten meer dan Chelsea en Valencia, dat op de laatste speeldag de tegenstander van Ajax is in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben hartstikke blij, heel erg content. We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet. We hebben nog minimaal een gelijkspel nodig in de laatste wedstrijd, maar het is natuurlijk wel een uitstekende prestatie", reageert Ten Hag na afloop voor de camera van de Veronica.

Ten Hag noemt de uitvoering van Ajax vanavond 'wisselend'. "Ik vond een aantal dingen wisselend. Soms verloren we de focus en de concentratie: dat kan niet op Champions League-niveau. Zowel in de eerste helft als in de slotfase van de tweede helft kunnen we het veel beter uitspelen. Het was bij tijd en wijle onnodig hectisch. We gingen onnodig lange ballen spelen en dat is niet goed. Ook in de omschakeling stonden we niet altijd goed in de restverdediging. Dat kun je je op Champions League-niveau eigenlijk niet veroorloven", kraakt de Ajax-trainer enkele kritische noten.

Ten Hag moest het vanwege schorsingen tegen Lille stellen zonder centrumverdedigers Joël Veltman en Daley Blind. Daardoor speelde Lisandro Martínez samen met Perr Schuurs in de verdediging en begon Noussair Mazraoui in een controlerende rol op het middenveld. Mazraoui maakte de negentig minuten echter niet vol: hij werd in de rust gewisseld, nadat hij in de eerste helft op de bon was geslingerd en dicht bij een tweede gele kaart leek. "Het was allemaal een beetje onvoorspelbaar op het veld. Dan kan het zo zijn dat je met tien man komt te staan. Ik denk dat deze wedstrijd vroeg om een wissel", licht Ten Hag het wisselen van Mazraoui toe.

Mazraoui voldeed in principe wel als controlerende middenvelder, zo benadrukt Ten Hag. "Ik vond de balans op het middenveld uitstekend. Daar markeerde niets aan. Ik denk dat we heel goed gestaan hebben, als we deden wat we moesten doen. Het heeft puur met concentratie te maken", aldus Ten Hag, die tot slot complimenten overheeft voor Martínez en Schuurs. "We hebben aan het begin van het seizoen al gezien dat het een goed duo is en dat is vanavond nog maar weer eens bevestigd. Ik vond Perr uitstekend. Natuurlijk valt er wat op aan te merken, maar over het grote geheel was het een uitstekende prestatie en heeft hij laten zien waarom we hem hebben opgesteld."


Poll

Vind jij dat Noussair Mazraoui heeft voldaan als middenvelder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ewoud)

Veel te ongecontroleerd als cm. Als rechtsback behoudt hij verdedigend meer overzicht ofzo, waardoor hij minder overtredingen nodig heeft. Ik zie dan liever alvarez, eiting (indien weer fit) of marin

28 november 2019 om 00:01

@ng87 Mazraoui speelde gewoon heel erg goed totdat hij die ongelukkige gele kaart kreeg (die absoluut geen geel was). Mazraoui is duidelijk meer een middenvelder dan een back. Hij voegt ook veel toe aan het middenveld van Ajax met zn dynamiek en creativiteit. Gelukkig begrijpt Ten Hag dat wel.

28 november 2019 om 00:11

Inderdaad. Vind het technisch, tactisch en qua beweeglijkheid een prima speler die naast rechtsback ook op het middenveld kan spelen. Als rechtsback vind ik hem gepolijster dan Dest, die het op zijn manier overigens ook heel goed invult.

28 november 2019 om 01:15

Vind Maz beter op RB dan op t middenveld. Net één tiende van een seconde te traag als er druk op staat. Maakt dan ook foute keuzes. Maar wat was Martinwz goed. Met Schuurs zo stabiel. Geen fratsen en soms heel sober. Schuurs ennDonny ook goed. Tadic en Ziyech tweede helft ook goed. Goede pot, alleen jammer van de uitslag van de andere

28 november 2019 om 01:27

Voetballend vond ik hem inderdaad prima spelen. In de duels is hij echter wat onbeholpen op het middenveld. Op zich niet gek, want de duels als rechtsback zijn echt heel anders. Op het middenveld weet hij niet helemaal hoe hij nou precies zo'n duel aan moet gaan en dan is het risico op kaarten erg groot. Die eerste gele kaart was overigens absoluut geen kaart, maar ok vond het daarna wel echt riskant. Je merkte ook dat hij zelf van die tweede overtreding geschrokken was en daardoor al helemaal niet meer in duels durfde te gaan.

28 november 2019 om 01:51

Denk dat ie er bewust uitbleef om de rust te halen

Ook Ten Hag leert en wordt nog steeds beter.

Waarom niet Gravenberch inbrengen ipv De Jong? Jammer. Verder mooie pot en 3 punten. Lekker.

27 november 2019 om 23:58

Omdat ze een beetje laks aan het spelen waren het laatste kwartier.. Gravenberch oogt al normaal al een beetje flegmatiek dus dat zou niet meehelpen denk ik. Ten hag was ook best wel met een zuur gezicht aan het coachen dat laatste kwartier.. Het liep niet lekker, de hele avond eigenlijk kon Ajax veel beter maarja we hebben de punten!

28 november 2019 om 00:40

Omdat je in de 82 minuut niet opeens de 1-2 wil krijgen. De Jong is ervaren genoeg om de wedstrijd te controleren. Gravenberch is een enthousiaste nieuwe speler die waarschijnlijk nier behoudend zal spelen.

28 november 2019 om 07:59

Zal niet meevallen he, iemand inbrengen die niet bij de selectie zit. Gravenberch zat niet op de bank dus die kun ook niet inbrengen. Bovendien is die veel nonchalanter en erg kwetsbaar in de omschakeling (en laat dat nou net het enige zijn wat Lille wél een beetje aardig kan met al die snelle spelers). Siem viel gewoon prima in overigens, ervaring is belangrijk in de CL, dit was zijn 50e Europese duel voor Ajax!

Alvarez speelde als vervanger zoveel beter. Beetje laf in de pasing maar continu vrij lopen, geen bal verloren en geen 1 keer er uit gelopen. Mazraoui speelde echt als een kip zonder kop op het middenveld.

Martines foutloos. Wat een bizar goede wedstrijd heeft die gespeeld. Per Schuurs speelde ook een topwedstrijd. Samen met Martines misschien wel een beter centraal duo dan Blind en Veltman. Als Schuurs meters gaat maken hebben we we weer een hele goeie achterin. Noah Lang. Niet normaal hoe goed die gast is. Wat doet die jongen bij Jong Ajax. Dat kan echt niet. Labyad gewoon slecht. Heeft geen snelheid, mist de techniek, loopt er als een kroegbaas bij op het veld. Wat een matige speler en totaal geen Ajax niveau. Op die positie moet natuurlijk altijd Noa Lang staan zolang Neres geblesseerd is. Ziyech en Promes sla ik dit keer over.

28 november 2019 om 00:13

Nou vind Blind wel echt onbetwist op cv bij Ajax. Positioneel geniaal en denk ik wel de cv met de beste inspeelpass. Vindt Veltman het verder ook prima doen, dus dat wordt een strijd tussen Schuurs en hem waarschijnlijk. Martinez zou ik wel gewoon weer op het middenveld neerzetten. Heerlijk om zon felle speler op die positie te hebben die ook nog gewoon goed kan voetballen. Lang viel inderdaad goed in, maar laten we nou niet gelijk doen of hij de nieuwe Messi is. Gewoon rustig minuten laten maken en dan gaan we het zien.

28 november 2019 om 00:31

Blind is zeker onbetwist. Die gaat niemand eruit spelen dus snap ook niet waar die hosanna vandaan komt. Bovendien is het middenveld met Martinez veel meer in balans dan met Nous op zijn positie. Waanzin om Blind ter discussie te stellen op basis van een wedstrijdje tegen Lille. Wel zou ik Schuurs graag veel meer minuten zien maken. Hij is niet alleen erg verbeterd maar zal ook klaargestoomd moeten worden om volgens seizoen het stokje van Veltman over te nemen.

28 november 2019 om 00:32

Labyad speelde vandag uitstekend. Moet je ook niet vergeten dat hij amper wedstrijdritme heeft, en dan meteen in de CL goed meespelen. Dan ben je echt wel een goede speler. Voor Ajax 1 max een speler voor de breedte, maar houdt zich echt wel staande. Lang is een heel andere speler. Technischer, creatiever, maar ook chaotischer. Labyad was een rustige zekerheid. Geen rare fouten en degelijke passing. Niet niveau ziyech, maakt speelde een goede voldoende. Lang speelde ook een voldoende, maar maakte een aantal fouten in het meeverdedigen. Daaraan zie je dat hij wat meer rust in zijn spel moet krijgen en tactisch nog moet bijspijkeren. Verder heerlijk om zijn enthousiasme te zien en zijn creativiteit. Als Lang wat meer rust en overzicht in zijn spel krijgt kan hij een mooie toevoeging worden voor Ajax1.

28 november 2019 om 00:41

@iseldiroed ik stel voor dat je de wedstrijd morgen nog een keer bekijkt en op Labyad gaat letten. Fout na fout. Wandelt over het veld, is traag en heeft werkelijk nul dynamiek. Technisch schiet hij ook aan alle kanten tekort. Ik begrijp echt niet wat je hier zegt of je moet familie van hem zijn. En als je de wedstrijd terugkijkt zou ik vooral ook op Noa Lang letten want wat die jongen vandaag heeft laten zien, met nog veel minder minuten in Ajax 1 dan Labyad, is ronduit bizar goed.

28 november 2019 om 07:03

@Iseldiroed Een heel simpel dingetje. Labyad kreeg heel weinig de bal. Lang kreeg veelvuldig de bal. Dat zegt genoeg over wie beter was gisteren. Lang bracht peper maar ook bravoure. De trukendoos ging bij elke creatieve voetballer open, maar er werd ook harder gevochten. Labyad gaat de komende tijd zakken in de pikorde, let maar op.

Schuurs mag nog wel even een paar keer het krachthonk in, want hij werd soms wel makkelijk aan de kant gezet. Die nette scheiding even uit zijn haar. Verder was hij positioneel en aan de bal ok. Ga zo door

28 november 2019 om 08:03

Dat heeft niet per se alleen met kracht te maken maar denk ik meer met slimheid. Blind bijvoorbeeld is echt niet beresterk maar wordt zeer zelden aan de kant gezet. Overigens heb ik Schuurs minstens zo vaak die grote aanvallers van Lille aan de kant zien zetten dan andersom hoor. Ik vond hem erg sterk voor een eerste basisplek in de CL.

28 november 2019 om 08:13

Heb je Blind wel eens zonder shirt gezien? Die staat qua lijf na Tadic op plaats twee. Blind heeft echt wel spieren! Schuurs is het afgelopen jaar al ontzettend veel aangekomen in het krachthonk en ik vermoed dat daar nog iets bijkomt. Uiteindelijk is het ook leren om je kracht te benutten en dat lijkt mij alleen een kwestie van tijd. Tegen Franse en Engelse spitsen zal het altijd fysiek aanpoten zijn.

28 november 2019 om 08:51

Klopt, Blind is droog getraind en is vrij gespierd ja, maar dat maakt hem nog niet beresterk toch. Hij is vrij klein van postuur en rendeert goed op CV omdat hij slim met zijn duels omgaat: hij vermijdt ze of hij gaat ze slim aan. Dát is iets wat Blind moet leren aan Schuurs (en al onze jonge verdedigers). Alleen maar sterker en sterker worden heeft Schuurs m.i. niks aan, dat gaat ook ten koste van zijn snelheid.

Waar de vorige wedstrijd er heel veel over de scheidsrechter en in vele ogen onterechte beslissingen gesproken werd wordt deze dagen er maar stil zwijgend de foute beslissing van de scheids geaccepteerd. Het blijft een groot raadsel waarom Mazraoui geen 2de gele kaart kreeg.ondanks dat heb ik niet het gevoel dat dit voor de wedstrijd veel uit zou maken. Ten eerste staat Onana in de goal en daarnaast had lille wel eerst binnen de palen moeten schieten voordat er een redding uitgevoerd diende te worden. Wat waren zij (beide wedstrijden tegen Ajax) slecht in de afronding.

28 november 2019 om 10:17

Zwijgend? Ik zie overal benoemd worden dat Mazraoui een 2e gele kaart had moeten krijgen. Verder vond ik de scheidsrechter overigens uitstekend fluiten.lille is overigens al het hele seizoen dramatisch in de afronding. Dat was ook een probleem in de overige CL duels en dat is (een van de) redenen dat ze in de competitie 10e staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Soms zie je dat hij zoekende is, dat is niet meer dan logisch’

Ryan Babel maakte onlangs voor de tweede keer zijn rentree bij Ajax en zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam volgde het debuut van de van Galatasaray gehuurde aanvaller. De Oranje-international slaagde er in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Barcelona en Manchester City hebben een blauwtje gelopen bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren