Nog niets beslist na spektakelstuk tussen Valencia en Chelsea

Woensdag, 27 november 2019 om 20:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:03

De krachtmeting tussen Valencia en Chelsea in de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in Mestalla eindigde in 2-2 en dat betekent dat de strijd om de bovenste drie plekken in Groep H nog volledig openligt én pas in de zes speelronde wordt beslecht. Valencia en Chelsea staan op acht punten, terwijl Ajax een punt minder heeft én vanavond nog tegen Lille speelt. Bij een zege op de Noord-Fransen heeft Ajax aan een gelijkspel tegen Valencia voldoende om in de Champions League te overwinteren.

De eerste helft in Mestalla mocht er zijn: doelpunten, goede reddingen van Jasper Cillessen en Kepa Arrizabalaga, missers van Maxi Gómez en voortdurende dreiging zodra het team van Celades of Frank Lampard de vijandelijke helft betrad. De thuisploeg nam na 41 minuten spelen de leiding, maar had via Gómez al eerder twee grote kansen op de 1-0 gekregen. Na nog geen twintig minuten kon de aanvaller de bal in een leeg doel werken, maar het leer verdween door zijn benen. Tien minuten later kon de Uruguayaan zich revancheren, na een goede pass van Dani Parejo, maar Kepa hield de Londenaren met een goede redding op de been.

Cillessen wekte na 38 minuten verbazing door met een onmogelijke redding een inzet van Tammy Abraham te keren. Een cruciaal moment, daar Valencia luttele minuten later de leiding nam via Carles Soler. De buitenspeler scoorde op aangeven van Rodrigo, al had Kepa wellicht meer kunnen doen. De vreugde van los Che duurde welgeteld 108 seconden: Kovacic kreeg net buiten het strafschopgebied ruimte om uit te halen en zag zijn lage inzet in de linkerhoek verdwijnen, achter een compleet gestrekte Cillessen: 1-1.

Het was aan Cillessen te danken dat Chelsea niet met een voorsprong de rust in ging: na een sublieme actie van Christian Pulisic stuitte Kovacic op de Nederlander. Het team van Lampard sloeg vijf minuten na de onderbreking alsnog voor een tweede keer toe. Na een voorzet van Ngolo Kanté belandde een kopbal van Kurt Zouma in de doelmond voor de voeten van Christian Pulisic, die van dichtbij scoorde. De VAR constateerde geen buitenspel, daar de positionering van Ezequiel Garay buitenspel ophief. Laatstgenoemde kreeg overigens geel voor protesteren en is er zodoende tegen Ajax niet bij.

Valencia ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg na nog geen uur spelen een dot van een kans, na een misstap van Andreas Christensen. De stift van Rodrigo ging over de uitgekomen Kepa maar ook over het Londense doel. Vijf minuten later miste Valencia zelfs een penalty: na een overtreding van Jorginho op José Luis Gayá nam Parejo de verantwoordelijkheid op zich, maar Kepa raadde zijn intenties. Celades zette alles op alles en bracht in de laatste twintig minuten Kévin Gameiro, Francis Coquelin en Lee Kang-in binnen de lijnen.

De slordigheid in de afwerking leek Valencia te gaan opbreken, maar acht minuten voor het einde verscheen alsnog de 2-2 op het scorebord. De zonder mislukte voorzet van Daniel Wass vanaf de rechterkant eindigde via de linkerpaal achter de verbouwereerde Kepa. In de resterende minuten was het Valencia dat meer wilde, maar Chelsea bleef met hangen en wurgen overeind en had ook pech dat Cillessen ternauwernood zijn voet tegen een van richting veranderde inzet van Michy Batshuayi kon zetten. Ook in de zeven minuten (!) extra tijd was de spanning te snijden, maar mede door een misser van jewelste van Rodrigo vielen er niet meer doelpunten.


Poll

Wie gaat niet in de Champions League overwinteren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door hangover96)

Wat een heerlijke pot en wat een tempo. Zeker niet ongunstig voor Ajax, hebben ze de 1e plek in eigen hand als ze vanavond winnen. Mega spannende poule zo met 3 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

27 november 2019 om 20:55

Opzich wel ongunstig voor Ajax toch? Wie er ook won, Ajax heeft het sowieso in eigen hand.

27 november 2019 om 20:56

Heel ongunstig. Elke winst was beter geweest

27 november 2019 om 20:55

Zeker wel ongunstig voor Ajax? Als 1 team had gewonnen en Ajax wint vanavond dan was je zo goed als door.

27 november 2019 om 20:56

Inderdaad. Heel ongunstig dit! Straks lig je er met 10 punten gewoon uit

27 november 2019 om 20:59

Voor de eerste plek is het niet ongunstig. Het is maar net hoe je het bekijkt.

27 november 2019 om 20:59

Nee hoor. Als Valencia had gewonnen, kan Ajax alleen nog door door minimaal gelijk te spelen. En als Chelsea niet van Lille wint.

27 november 2019 om 21:02

Uitgaan van eigen kracht, Ajax kan door het puntverlies van Chelsea vol voor plek 1 gaan. Scheelt enorm in de knockout fase. Terwijl ik dit type 0-1 Ziyech!

27 november 2019 om 21:06

Ajax kan eerste worden, maar ze kunnen ook nog de Europa League mislopen.

27 november 2019 om 21:16

Dat kan zowieso niet meer. Tenzij ze met 5-1 van Lille verliezen.

27 november 2019 om 21:25

Dan moeten ze wel 2x worden afgedroogd met ruime cijfers door Lille en Valencia, en eerlijk als dat gebeurd hoor je ook niet thuis in de knockout fase. Ajax kan gewoon 2x winnen en ze zijn eerste.

Wat een fantastische pot voetbal! Genoten tot en met

Iets moeilijker om door te gaan voor Ajax nu, maar de 1e plek kun je iig nog vol voor gaan.

Iets moeilijker om door te gaan voor Ajax nu, maar de 1e plek kun je iig nog vol voor gaan.

27 november 2019 om 20:55

Kon toch ook als iemand had gewonnen? Dan stond je als je vanavond wint nog steeds bovenaan

27 november 2019 om 20:56

Nope als Chelsea won stonden zij bovenaan. Onderling resultaat.

27 november 2019 om 21:00

Doelsaldo telt niet dus ??

27 november 2019 om 21:04

Nee

Er hoefde maar één iemand scherper te zijn in de afronding maar nee hoor. Doen ze denk ik expres om het Ajax nog lastig te maken haha. Gelijkspel is natuurlijk het meest ongunstig, maar Ajax heeft nog steeds wel alles in eigen hand. Overigens één van de leukste wedstrijden dit seizoen om te kijken

Lekker toch! Ajax kan zich al verzekeren van CL voetbal zo, als ze winnen tenminste.

27 november 2019 om 20:56

Waar heeft iedereen het over? Ookal win je vanavond sta je maar 2 punten los van de twee teams. Verlies je dan van Valencia en Chelsea wint van Lille lig je eruit

27 november 2019 om 20:56

Als chelsea en valencia in de volgende ronde winnen is ajax eruit toch?

27 november 2019 om 21:19

Idd.

27 november 2019 om 20:57

Niet als ze thuis dan verliezen van Valencia en Chelsea van Lille wint. Voor Ajax valt er niet zo veel te vinden van dit resultaat, die moeten thuis Valencia gewoon pakken. Dat was voor Val-Che zo en dat is nu ook zo.

27 november 2019 om 21:10

@Terry: Als Chelsea had gewonnen en Ajax vandaag wint dan had je Valencia niet hoeven pakken en had je mogen verliezen met een kleine uitslag. Nu moet je minimaal gelijkspelen tegen Valencia. Voor plaatsing is de uitslag dus minder gunstig, voor eventuele koppositie is het gunstig ja

27 november 2019 om 20:57

Huh? Met Chelsea en Valencia op 8 is Ajax van niets zeker. Als ze vanavond winnen komen ze op 10. Als je dan verliest van Valencia dan komen zij op 11 en Chelsea idem als zij de laatste pot winnen van Lille. Beste was als Chelsea had gewonnen. Dan had je vanavond na een eventuele winst de luxe om er louter voor te zorgen dat je niet met een groter verschil van 2 doelpunten verliest van Valencia.

27 november 2019 om 20:58

Nou daar vergis je je in.als we vanavond winnen dan kan Valencia en Chelsea nog beiden op 11 punten komen als Ajax tegen Valencia verliest en Chelsea wint thuis tegen Lile.

27 november 2019 om 21:11

Stand van zaken voor nu: Als Ajax wint tegen Lille is een gelijkspel of overwinning tegen Valencia al voldoende voor de laatste 16, bij een gelijkspel mag Ajax een nederlaag tegen Valencia incasseren als er maar niet verloren wordt met 0-3 want dan gaat het denk ik op doelsaldo beslist worden wat ik niet zeker weet en mocht het gekker worden zoals dat Valencia met 1-4, 2-5 of 3-6 wint (of allemaal daarboven met 3 doelpunten verschil of meer dan 3 goals verschil in het voordeel voor de Spanjaarden) dan gaat Valencia boven Ajax eindigen op onderling resultaat omdat ze meer uitgoals of sowieso meer goals onderling gemaakt hebben en dan kan Ajax er ook nog uitgeknikkerd worden mocht Chelsea dan ook nog thuis winnen van Lille.

Ben echt onder de indruk van Valencia, kunnen echt fantastisch voetballen. Na Ajax de ploeg die het meest indruk hebben gemaakt deze poule, ze missen alleen een killer, want vandaag hadden ze er minimaal 4/5 moeten maken. Maar qua positiespel is het echt een geweldige ploeg, strakke passes naar voren, altijd goede controle, goed wegdraaien etc. Dat wordt nog een heet potje in Amsterdam..

Dit laat dus zien dat we nog niet goed genoeg zijn voor de (sub)topploegen. Jammer hopelijk volgend jaar beter. Nu vol voor de top 4 gaan.

Leuke pot, veel kansen aan beide kanten en wonderlijk dat het maar 2-2 is geworden. Reclame voor het voetbal, met twee ploegen die tot het einde voor de winst gingen.

Wat een ontzettend lekkere wedstrijd was dit met twee teams die tot de laatste seconde voor de overwinning gingen.. kansen over en weer, heerlijk!

Wat komen wij goed weg hier met al die gemiste kansen van Valencia zeg. Aan de andere kant keepte Jasper ook echt de wedstrijd van zijn leven. Maar die scheids was wel echt belachelijk... Niet eens even naar de VAR na zo’n moment voor de penalty? Het uitvallen van Tammy was zo pijnlijk, met Bats speel je gewoon met 10. Die kan echt niks, net als Christensen. Iedereen mag uit zn rug weglopen en elke clearance komt mooi in de voetjes van de tegenstander. Snel naar Barcelona als die hem echt willen.

27 november 2019 om 21:57

Bats kan niks maar hij heeft wel voor 2 extra punten gezorgd in Amsterdam, zonder hem had Chelsea er slechter voorgestaan!

27 november 2019 om 22:02

Dat is waar maar eerlijk, Onana lag al en met die kans had Tom van Weert ook nog raad geweten. Bats heeft op de een of andere manier een bijzonder hoog moyenne maar als hij niet scoort heb je achteraf altijd het idee dat je met 10 hebt gespeeld. En als de geruchten kloppen dat Abraham ergens in Valencia in het ziekenhuis ligt heb ik er toch even de p in.

27 november 2019 om 23:27

Ja ik snap je wat dat betreft, Abraham missen is sowieso zuur. En eerlijk, ik kijk niet genoeg Chelsea om te oordelen over het functioneren van Bats, daar zal ik jou in vertrouwen!

Ik wil een ding even kwijt. Cillissen pure wereldklasse deze wedstrijd!!!!

27 november 2019 om 21:05

Zeker vandaag absoluut! 2 onmogelijke reddingen, hij heeft de nederlaag voorkomen vandaag. Verdient alle lof!

27 november 2019 om 22:03

De twee goals waren daarentegen wel weer houdbaar. Maar oke, redelijke pot.

27 november 2019 om 22:04

De twee goals waren daarentegen wel weer houdbaar. Maar oke, redelijke pot.

Fantastische pot! Spel ging op en neer, vier goals, bij vlagen goed spel! Hier ga je voor zitten. Maar wat heb ik weer kapot zitten ergeren aan die scheidsrechter. Fluit voor overtredingen wanneer 100% de bal wordt gespeeld. Om over de penalty nog maar te zwijgen. Hoe is het toch mogelijk dat iemand zo'n wedstrijd krijgt toegewezen. Belachelijk!

27 november 2019 om 20:57

Ja die “overtreding” van Kante, ook nog is geel haha! Was echt een mooie tackle op de bal

27 november 2019 om 21:01

Precies Maas12! En ook die laatste tackle op het middenveld. Onbegrijpelijk. Er wordt 100% de bal gespeeld. Dan heb je als scheidsrechter nooit zelf gespeeld. Ik erger me dan echt kapot. Ik vind een correctie tackle fantastisch op te zien. Denk ook aan zo'n Matthijs de Ligt van gisteren. Ieder klein tikkie wordt tegenwoordig afgefloten. Belachelijk!

Wat een pot! Het had echt alles op rode kaarten na. Dit was genieten en de 2 - 2 stand tjaa past wel bij de wedstrijd! Haha wauw wat was dit nou weer.

Chelsea heeft hier echt een punt gestolen. Valencia speelde prima en verdiende absoluut de drie punten. Als ze een beetje scherp voor doel waren had Chelsea er vijf om de oren gehad. Verdediging blijft een drama en het middenveld is verdedigend ook ruk. Het is een wonder dat Chelsea nog door gaat naar de volgende ronde.

27 november 2019 om 20:57

Ik denk dat Valencia meer zich zelf heeft bestolen.

27 november 2019 om 21:01

Dat is idd nog beter verwoord!

Wat een wedstrijd zeg.. Hart zit in de keel! Hrt is jammer dat we 2-2 spelen door een verkeerde voorzet, maar het is niet meer dan terecht dat deze pot gelijk eindigt. Jammer maar helaas, nu maar winnen van Lille zodat Chelsea alsnog door is!

27 november 2019 om 21:11

Mijn hartslag ligt echt nog steeds 5 keer zo hoog als normaal... Tevens is mijn shirt zeik nat, wat een spanning!

27 november 2019 om 22:01

Hier hetzelfde haha. Zeker in die 7 minuten extra tijd met al die kansen op en neer, echt ongelooflijk spannend.

Misschien klinkt het raar, maar heb liever dat Ajax moet winnen van Valencia. We zijn niet goed om op een gelijkspel te spelen. Liever alles of niks. Zouden we dan derde worden is dat ook goed.

wat een kansen heeft valencia laten liggen, zowel in de eerste als de tweede helft, niet normaal meer. zal je zien dat ze die ballen tegen ajax vanuit alle hoeken en gaten in gaan knallen. Mooie pot wel, lekker open wedstrijd vanuit beiden met snel spel op en neer, zoals alle potjes wel in deze poule. Wel jammer deze uitslag voor ajax, een winst van een van beiden was wel fijn geweest, maar alsnog heb je het nog in eigen handen en moet je het dus ook zelf afmaken. Alleen die thuiswedstrijden in de CL he...

Wat een geweldige wedstrijd. Moet nu echt even bijkomen en neem Ajax op voor later op de avond. Chelsea: wisselvallig. Geweldig en creatief in de aanval en erg onzeker en knullig in de verdediging. Van Christensen had ik meer verwacht. Pulisic is een absolute geweldenaar. Alles gaat zo makkelijk bij hem. Kovacic, Abraham en Willian vond ik ook goed spelen. Emerson viel ook goed in. Hoop hem vaker te zien spelen. Valencia zoals vaak, geven hun leven in de Champions League daar waar ze in hun eigen competitie bijna altijd falen. Hebben deze wedstrijd gelijk gespeeld op pure hartstocht en een beetje geluk. Geluk in de vorm van een onterechte penalty en de tweede goal die er op gelukkige wijze in viel. Voor het voetbal hoop ik dat Chelsea de volgende ronde haalt.

Wat een bizar matige scheidsrechter, toch gewoon een paar uitstekende tackles gefloten, en onterechte penalty tegen. Jammer dat Abraham uitviel want hij had er zeker 1 in gelegd. Jammer dat we niet winnen nu hebben we groepswinst niet in eigen hand

27 november 2019 om 21:05

Valencia draait op dit moment een stuk beter dan tijdens de wedstrijd van ajax in Mestella.ik had graag gezien dat Chelsea gewonnen had en ajax aan een kleine nederlaag (en winst vanavond) ook genoeg had gehad. Nu zullen we maar voor de groepswinst gaan zeker

Als je poulewinnaar wint worden is dit een gunstige uitslag, als je wat meer zekerheid wil had Chelsea beter kunnen winnen. Desalniettemin een goede wedstrijd.

Man, wat doet Valencia zich tekort deze CL campagne zeg. Zowel tegen Ajax als Chelsea thuis laten ze het na om de vele kansen te benutten en krijgen ze daardoor te weinig. Tegen Lille ook nog eens in extremis een bijna zekere overwinning weggeven. Als ze niet doorgaan kunnen ze zich dat alleen zichzelf verwijten.

27 november 2019 om 21:30

Als als als, in Londen verdienden ze het absoluut niet om te winnen. Scoorden toen geloof ik uit hun enige schot op doel.

27 november 2019 om 21:32

Ze hebben alles gewoon in eigen hand, volgende pot winnen van Ajax en ze zijn door.

Waarom heeft Barça niet gewoon Gaya gehaald als toekomstig vervanger/ concurrent van Alba. Fantastische linksback, past perfect bij Barca

Wat een leuke pot man, open match met giga kansen voor beide teams. Bizarre poule dit, lijkt een beetje zoals psv destijds had. Dat je met 10 punten er misschien ook nog uit ligt. Iig genoten van de matches in deze poule ipv loopgraven zeikvoetbal te kijken en dan alsnog eruit moeten

Verandert weinig. Alleen mag je nu 2 keer gelijk spelen. De laatste wedstrijd mag je sowieso niet verliezen tenzij Chelsea dan punten laat liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder346
T. WernerAanvaller336
C. PulisicMiddenvelder254
C. Hudson-OdoiAanvaller232
E. MendyKeeper290
H. ZiyechMiddenvelder222
T. AbrahamAanvaller226
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

22 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren