‘Toen ik scoorde zei ik tegen mijn ploeggenoten dat ze met tien verder moesten’

Woensdag, 27 november 2019 om 14:16Rian Rosendaal • Laatste update: 14:27

Club Brugge kwam dinsdagavond tegen Galatasaray (1-1) in extremis op gelijke hoogte, maar na afloop werd voornamelijk gesproken over de rode kaarten voor Clinton Mata en Krépin Diatta tijdens het vieren van de treffer. Diatta kreeg een tweede gele kaart van scheidsrechter Ivan Kruzliak vanwege het uittreken van zijn shirt. Spijt heeft de held van Club echter geenszins.

"Ik wist dat ik al geel had gepakt maar met mijn gebaar wilde ik de fans die me al de hele wedstrijd hadden uitgejouwd van antwoord dienen", verklaart Diatta zijn manier van juichen aan Het Nieuwsblad. "Ik wilde hen mijn mentale sterkte tonen. Toen ik scoorde zei ik ook tegen mijn ploeggenoten dat ze met zijn tienen verder moesten spelen en geen tegengoal meer moesten krijgen." Met het doelpunt in het miljardenbal kwam voor Diatta een kinderdroom uit. "Het is alleen jammer dat ik een rode kaart pak in de fase na de goal. Maar het allerbelangrijkste is dat het team nog maar eens mentale sterkte heeft getoond. De groepsgeest is belangrijker dan mijn doelpunt."

Mata, die de cornervlag doormidden trapte na de gelijkmaker van Diatta, moest eveneens het veld verlaten met een tweede gele kaart. "Ik ga in de fout", erkent de verdediger in Belgische dienst. "Ik had niet zo mogen reageren. Het was moeilijk om mijn emoties onder controle te houden en dan doe je zoiets. Ik dacht echter niet dat ik er geel voor zou krijgen. Maar het was een uiting van vreugde."

"Geloof me: in Istanbul spelen is geen pretje, je wil niet weten wat ze ons tijdens de wedstrijd allemaal hebben toegeroepen. Zo een helse sfeer heb ik nog nooit meegemaakt", voegt Mata daaraan toe. De mandekker vindt dat Galatasaray zich ook niet onbetuigd liet. "Zij verdienden zeker ook rode kaarten. Ik ben enkele keren hard aangepakt, moest zelfs een elleboog incasseren. Maar het belangrijkste is dat het team overeind is gebleven. Zij dachten dat de buit binnen was maar we hebben de clubslogan 'No Sweat, No Glory' alle eer aangedaan. En we waren beter dan Galatasaray. Naast het doelpunt hebben ze weinig getoond, vond ik."


Poll

Vond jij de rode kaarten voor Krépin Diatta en Clinton Mata terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door becksss)

Schande die supporters, waardeloos pest gedrag wat in hetzelfde rijtje moet worden beoordeeld als racisme en niet thuis hoort in een voetbalstadion.

27 november 2019 om 14:29

Ik heb een klein deel van de wedstrijd gekeken, dus heb het gedrag van de supporters gemist. Maar wat was er zo ernstig dat je het met racisme vergelijkt?

27 november 2019 om 17:52

Vind dit zeer dom. Ook laat hij zijn team nu in de steek.

27 november 2019 om 15:12

Hij werd net als elke andere speler van Brugge uitgejouwd, wat is daar racistisch aan?

27 november 2019 om 15:26

Ik noem nergens dat de supporters racistisch bezig waren, ik noem dat ze gedrag vertonen waar ze spelers mee kwetste en dat plaats in ik hetzelfde rijtje als racisme.

27 november 2019 om 17:09

Als een speler zich gekwetst voelt als hij 90 minuten lang wordt uitgefloten door de supporters van de tegenstander, mag hij een ander beroep gaan zoeken. In gevallen van racisme ok, maar uitfluiten en zelfs uitschelden, daar moet je tegen kunnen. Misschien dachten Diatta en Mata dat de supporters het op hun gemunt hadden, maar dat is echt niet zo. In iedere Turkse derby is het heel normaal dat er gefloten wordt als de tegenstander aan de bal is.

27 november 2019 om 17:20

Ik vind het toch een stuk erger als iemand mijn familie 90 minuten lang met k*nker uitscheld dan om 90 minuten racistisch te worden bejegend.

27 november 2019 om 18:27

Mag je vinden gerard, de meeste mensen vinden racistische opmerkingen velen malen erger. In principe is dat het ook. Racisme heeft door de geschiedenis heen voor veel meer verdriet, haat en geweld gezorgd dan iemand zijn moeder uitschelden. Om die reden vind ik racisme erger.

27 november 2019 om 15:13

fouten en achterlijke acties van Onze eigen landgenoten goed willen praten en dat over een onderwerp dat gaat over Racisme.geloof me turken zijn de minste racisten op aarde.dit zeg ik uit mijn hart.je zult nooit apengeluiden horen in Turkse stadion of achterlijke idioten die geld gooien op straat naar mensen die geld bedelen.voor wat heb je supporters om te juichen bij een tegengoal ?nee, om de tegenstander mentaal kapot te maken en hopen dat je eigen club hier van profiteren...maar ga geen idiote supporters zonder IQ die apengeluiden maken met fanatieke supporters die soms wel is waar te veel enthousiast zijn maar zeker geen zielige IQ Loze Racisten ik heb liever als speler dat de tegen supporters me mentaal gek maken dan dat ze me Voor AAP UIT Maken EN Apen Geluiden Gaan Maken EN DAN NOG Roepen Waren Kraaien.zieliger dan dit zal het niet worden sorry. met je vergelijking zeg je eigenlijk dat het overal gebeurt en we niet moeten zeuren...maar je weet dondergoed dat racisme niet aangeboren is en het aangeleerd is bij de west Europees hypocrieten.ben overigens zelf een trotse Nederlander..maar wat jij doet kan gewoon niet (naar andere wijze met de hoop dat je zelf ermee weg wil komen )

27 november 2019 om 15:25

Ik vind mensen uitschelden en kwetsende spreekkoren net zo erg als racisme. Spelers worden er door geraakt, en dat verschuil jij onder het mom van mentaal gek maken. Het hoort gewoon niet in het stadion. Uitfluiten prima, maar ga verder lekker achter je eigen ploeg staan en laat zien dat je een fan van je eigen ploeg bent ipv een hater van de andere ploeg.

27 november 2019 om 16:29

Kwetsende spreekkoren zijn nog geen misselijkmakende dierengeluiden. Racisme en enthousiasme komen uit twee verschillende werelden.

27 november 2019 om 16:33

Wat een domme reactie zeg, dit gebeurd in elke stadion wat verwacht je dat iedereen netjes op zijn plekje gaat zitten en handjes gaan klappen voor alles en iedereen? Dat jij dit net zo erg vind als racisme vind ik lachwekkend.

27 november 2019 om 16:45

@becks respect voor je betoog, sluit me ook bij het grootste deel aan. Maar bedelaars geld geven kun je moeilijk veroordelen, want wie heeft daar last van? De bedelaars krijgen geld, en de geld gevers halen er een lolletje uit. Of mogen ze elkaar niet helpen? En hebben dan alleen andere mensen die het enkel zien last van? Hebben die dan wel recht van spreken? Komt bij mij over als: Dat wil ik niet zien dus het is schandalig. Ten koste van de bedelaars die dan geen geld krijgen. Vind het trouwens super tof dat je Nederland omarmt en een trotse Nederlander bent!

27 november 2019 om 16:49

Wat ik dom vind is dat we met de hele wereld racisme het grootste probleem maken terwijl iedereen discriminatie maar goed blijft praten. Iemand rooie, vuurtoren, dikzak, lelijkerd noemen. valt allemaal in hetzelfde rijtje als iemand zwart noemen. Waar we van het 1 een groot probleem maken zijn we wel allemaal zo hypocriet dat we het ander allemaal wel accepteren in de wereld. Terwijl het op hetzelfde neerkomt en hetzelfde effect heeft.

27 november 2019 om 16:52

Maar racisme en kwetsende spreekkoren komen wel uit dezelfde wereld.enthousiasme en je team aanmoedigen dat komt uit een andere wereld.

27 november 2019 om 17:06

Zijn rooie mensen of dikke mensen als slaven behandelt vroeger? Worden zij gediscrimineert om hun afkomst of huidskleur? Ik ben vaak in stadions geweest heb nooit meegemaakt dat er een rode voetballer de grond in werd geboord, kom je met voorbeelden en gil niet zomaar wat, Verhoeven was dik werd zelfs door eigen publiek Pizza genoemt en dat vond hij niet eens erg kom jij een drama van maken, Ronaldo was ook iets te dik die werd ook gerespecteerd door vele voetbal liefhebbers, je kraamt steeds meer onzin uit, dus iemand klein, lang of mager noemen is ook van het categorie racisme? Zoek het lekker uit man

27 november 2019 om 17:13

Er is geen een ras dat NIET onderworpen is geweest aan racisme. En slavernij komt nog genoeg voor tegenwoordig

27 november 2019 om 17:14

Bij racisme en discriminatie gaat het om interpretatie van het slachtoffer. Niet ieder getint persoon die neger wordt genoemd vind het kwetsend en niet iedere dikzak die dik wordt genoemd vind het kwetsend. Maar er zijn ook genoeg mensen die het wel kwetsend vinden. Waarbij jij je alleen reflecteert op het voetbal reflecteer ik op de gehele maatschappij. Er zijn bijvoorbeeld meer zelfmoorden gepleegd door mensen die werden gepest/gediscrimineerd doordat ze dik waren dan mensen die racistisch zijn bejegend. Het gaat om de interpretatie van het slachtoffer. Dan is de vraag waar ga je de grens stellen, iedereen moet gelijk behandeld worden. Vind je dat je dingen mag zeggen die iemand anders kwetsend kan opvatten zoals discriminatie en racisme of ben je tegen racisme en hypocriet en vind je dat je iedereen mag kwetsen behalve mensen met een andere huidskleur? Of ben je realistisch en ben je tegen alle kwetsende dingen die worden geroepen?

Hij wilde zijn mentale sterkte tonen aan de fans die hem uitjouwden. In plaats daarvan heeft ie mentale zwakte laten zien. Daarnaast is het onbegrijpelijk dat ie bewust rood pakt met nog een wedstrijd te gaan.

27 november 2019 om 14:30

Inderdaad, en daardoor missen deze twee alvast de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. Toch een wedstrijd die je als speler graag wil spelen. Onbegrijpelijk dat ze dan op zo een domme, lompe manier rood pakken.

27 november 2019 om 14:43

Kom op! Dit is toch het mooie van voetbal. De thuisclub die het thuisvoordeel volledig uitbuit en de uitclub die vechtend overeind blijft. Die rode kaarten waren toch mooi man. Lekker om die spelers zo te zien. Verplaats je is in hun, hoe heftige emoties dan los komen. Echt een mooie cup avond wedstrijd!

27 november 2019 om 16:38

Precies, makkelijk lullen dat het dom is masr waarschijnlijk had ik hetzelfde gedaan.
Kan me overigens niet voorstellen dat Galatasaray alsnog naar de Europa League gaat.
Zijn echt zwak, uit helemaal.

Ik denk dat je met deze actie eerder laat zien dat je mentaal niet sterk bent. Als je mentaal sterk was had het je niks gedaan en zou je niet "je hoofd verliezen." Je laat gewoon je ploeggenoten in de steek. Vind het nog dommer overkomen als je dit expres doet met geel. Ik weet niet zoveel over Brugge, eerst dat penalty gedoe, nu dit, zijn er wat problemen in de selectie qua dominantie en cohesie?

Je mentale sterkte door je shirt uit te trekken? Dan toon je toch eerder een gebrek aan professionaliteit.

27 november 2019 om 14:33

"professionaliteit". "verstand" was het woord waar ik aan dacht. Hoe dom kun je zijn?

27 november 2019 om 14:58

Exact dat! ik keek de match in een café met vrienden en zei nog tegen een vriend dat die Datta me er niet al te snugger uitzag.mijn woorden waren nog niet koud of hij deed dit! Stel je voor dat Galatasaray alsnog had kunnen profiteren van de (2) man meer situatie? Onwaarschijnlijk hoe onprofessioneel en dom iemand kan zijn.

Mentale sterkte tonen door je shirt uit te trekken? Bijzonder. Geeft alleen maar aan dat hij liet zich provoceren. Nu moest de club door met 10 man (achteraf zelfs 9) en je bent geschorst de volgende wedstrijd.

Als ik op mijn werk kritiek krijg van een collega, dan sla ik hem op zijn neus. Zo toon ik mijn mentale sterkte. Ik moet wel vaak nieuw werk zoeken, maar mij krijgen ze niet kapot.Te domme reactie natuurlijk. Zou als werkgever en teamgenoot behoorlijk chagrijnig hier van worden.

27 november 2019 om 16:28

wat een domme jongen als je z'n uitspraken hoort en actie ziet. Lastig om als teamgenoot te hebben lijkt me. Vraag me ook af of ze boos op hem worden of accepteren dat hij simpelweg niet, op z'n zachtst gezegd de slimste is.

Wat een domme, domme mannen. Ten eerste neem je het risico dat je zwaarbevochten punt alsnog verdwijnt, doordat je een tegengoal krijgt in de resterende tijd en ten tweede mis je hierdoor de volgende wedstrijd, die ook heel belangrijk is.mentaal sterk? Nou nee, niet echt...

Als ik coach was van Brugge zou deze pannenkoek niet meer spelen. Eigen belang voor club belang is valt imo nooitbte tolereren

Hahahaha wat een domme guy, niets van wat hij zegt klinkt logisch. Hoe laat je je teamgenoten trouwens in de steek???

Hoe dom kan je zijn? Nu mis je een thuiswedstrijd die elke speler toch wil meespelen?tegen Real Madrid, de ploeg die je in hun eigen huis bijna versloeg!door het gelijkspel van Real-PSG, is PSG ook al zeker van de 1ste plaats en bestaat de kans zeker dat zij met een B/C ploeg spelen tegen Galatasaray.stel je voor dat Brugge nu alsnog de kwalificatie voor EL misloopt...

Je weet haast niet wat dommer is; shirt uittrekken of z'n commentaar na de wedstrijd...

27 november 2019 om 15:44

Wat mij betreft het commentaar, in de wedstrijd kan de adrenaline of emotie het nog wel eens overnemen. Maar na de wedstrijd met dit soort teksten komen is los van heel grappig nogal het teken dat meneer ze niet helemaal op een rijtje heeft.

Nooit meer opstellen die vent. Toont hier aan uitermate zwak te zijn en alles behalve teamgeest te tonen. Moet je helemaal niet in je elftal willen hebben.

Om Tedje van Es te citeren, das gelul van een dronken aardbei!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger91
C. De KetelaereMiddenvelder94
N. LangAanvaller93
B. MecheleVerdediger80
S. MignoletKeeper80
É. BalantaMiddenvelder81
H. VanakenMiddenvelder83
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren