Almere City breekt per direct met trainer en noemt drie redenen voor ontslag

Dinsdag, 26 november 2019 om

Almere City FC neemt per direct afscheid van trainer Robert Molenaar, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie dinsdag. 'Tegenvallende resultaten, de manier van spelen en gebrek aan progressie liggen ten grondslag aan deze beslissing', zo geeft de club aan. Assistent-trainer Ole Tobiasen maakt het lopende seizoen als hoofdtrainer af.

Molenaar werd aan het begin van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van Almere City FC. Zestien wedstrijden lang stond hij bij de club aan de zijlijn en daarin overlegde hij zes zeges, vier gelijke spelen en zes nederlagen. Met 22 punten en een doelsaldo van -2 staat Almere City FC momenteel op een elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Molenaar zette afgelopen zomer nog een krabbel onder een tweejarige deal in Flevoland, nadat hij eerder dit jaar was ontslagen bij Roda JC Kerkrade. De trainer presteerde echter slecht met Almere City, waardoor de club nu snel ingrijpt. De club geeft aan dat men door de promotie van Tobiasen op zoek gaat naar een nieuwe assistent.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Interview | Maaskant: ‘Ik denk dat heel veel mensen mij een arrogante lul vinden’
Meer video's

Poll

Een goed besluit van Almere City FC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door meliora)

Was toch al duidelijk bij Roda dat die er niets van kan? absurd dat uberhaupt ze hem hadden aangesteld. Brevet van onvermogen en de directie had ook wel naar zich zelf mogen kijken zij stellen hem aan. Wie stap daar dan nu op?

26 november 2019 om 12:00

Niemand. Molenaar paste zeker niet in de filosofie van de club, maar er was niemand anders. De nieuwe TD start in januari en zal rustig zoeken naar een goede coach. Bestuur doet het in Almere juist al jaren fantastisch

26 november 2019 om 12:25

Ik snapte zijn aanstelling inderdaad ook al niet. Ze hebben destijds een mooie visie neergezet, waarbij relatief onervaren en frisse trainers kansen kregen. Vond Molenaar daar ook niet tussen passen. Ik blijf zeggen dat ze Michele Santoni langer het vertrouwen hadden moeten geven.het is een jaarlijks terugkerend ritueel bij Almere City: trainers ontslaan rond de winterperiode, nieuwe trainer heeft een aardige 2e seizoenshelft, maar heeft weer moeite in het nieuwe seizoen en wordt ontslagen.

26 november 2019 om 12:51

Niet mee eens. Bij Roda deed hij het naar mijn mening niet fantastisch, maar ook niet slecht. Dat Roda uit de Eredivisie degradeerde was gewoon een kwestie van kwaliteit. De aanvallende creativiteit van Roda stond en viel met de aanwezigheid van Avdijaj. In de KKD deed hij volgens mij ook prima. Verwachtingen van de buitenwacht waren misschien onrealistisch hoog, maar hij lag gewoon op koers voor de play-offs met een piepjonge selectie. Na zijn vertrek en het aanstellen van Van der Luer stortte alles in bij Roda.

Wat een beleid daar, je wist voor dat je Molenaar ging aanstellen dat je een middelmatige trainer had. Als je uiteindelijk halverwege het seizoen je trainer ontslaat met nog 1,5 jaar contract, mag de verantwoordelijke hierover ook op het matje geroepen worden.

Ik heb bij Almere City wel het gevoel dat de directie hogere eisen stelt, dan wat realistisch is. Neemt natuurlijk niet weg dat, als Molenaar onder verwachtingen heeft gepresteerd qua voetbal en resultaten, hij weg moet.

Wat is dat toch met die kul argumenten altijd? Wat hadden ze dan verwacht? Spelen om Europees voetbal? Als je geen progressie ziet bij individuele spelers oké . Als het niet past, dan past het niet. Maar ga niet lullen over tegenvallende prestaties als je met Emmen 11e staat...

26 november 2019 om 12:14

Emmen heeft zo'n beetje de kleinste begroting van de eredivisie, dus wat verwacht je dan?

De arrogantie van de Almere City directie is goed afgestraft doordat ze Molenaar aanstelde als hoofdtrainer i.p.v. Tobiasen die het vorig jaar ook niet slecht deed. Ben bang dat het een tijdje gaat nemen voordat Almere zich weer kan terugwerken tot de vorm van hun spel onder Tobiasen vorig seizoen maar dat komt vast goed.

26 november 2019 om 14:33

Tobiasen heeft het meer dan prima gedaan en een hele mooie reeks neergezet. Het verbaasde mij toen dat hij niet als hoofdtrainer voor dit seizoen is aangesteld.

De verwachtingen zijn denk ik gewoon te hoog. Zowel qua voetbal als qua resultaten. Jack de Gier presteerde heel goed en deed dat ook nog eens met goed voetbal. Dan ben je dat gewend en wil je dat elk seizoen zien. Molenaar wil resultaat en speelt totaal ander voetbal. En ja als je dan Venema ook op de bank zet.

Werd tijd! Nooit begrepen waarom ze hem hadden aangesteld.

De negatieve reacties over Molenaar verbazen me een beetje. Als je op Voetbalzone het bericht over zijn aanstelling terugzoekt zie je een handjevol reacties waarvan er geen één negatief is. Nu wordt hij ontslagen wordt komen er opeens achteraf mensen vertellen dat Almere sowieso had kunnen weten dat het een matige trainer was. On: Ik vond het jammer dat hij vorig jaar het seizoen bij Roda niet mocht afmaken (door waarschijnlijk interne problemen). Vond dat hij het met een piepjonge selectie aardig deed en had hem bij Almere wel weer een succesje gegund. Wat vinden Almere City fans hier zelf van? De elfde plaats is niet enorm hoog, maar als ik naar de selectie kijk heb ik ook niet het idee dat er heel veel meer in zit. Ik zie Almere sowieso niet meedoen om de top-5, en daaronder staat alles qua punten heel kort bij elkaar.

26 november 2019 om 13:28

Het voetbal was niet om aan te zien. Hij weigerde, zowel in de loop van het seizoen als in wedstrijden zelf, in te grijpen terwijl je zag de veldbezetting waardeloos was. Uit hebben we geen enkele wedstrijd gewonnen en thuis eigenlijk maar een goede wedstrijd gezien. Al met al veel te mager. Daarnaast heb ik als ik naar de selecties in de KKD kijk het idee dat Almere absoluut een top vijf selectie heeft. Veel ervaring afgewisseld met jong talent. Zijn aanstelling is gewoon een enorme fout gebleken. Schijnt een sympathieke man te zijn, dus gun het hem persoonlijk absoluut niet. Maar komt veel te kort voor de ambities van dit Almere. Heb er overigens ook een hard hoofd in dat Tobiassen het veel beter gaat doen.. Vorig jaar een goede reeks gekend, maar bij de eerste beste serieuze tegenstanders was er niet veel van over. Daarnaast had de toenmalige assistent daar volgens mij ook een belangrijke rol in.

26 november 2019 om 14:04

Als het echt zo slecht was is dat inderdaad wel een goede reden om niet met elkaar verder te gaan. Als ik verder zelf naar selecties in de KKD kijk schat ik Cambuur, Nac, Nec, Excelsior en de Graafschap al makkelijk hoger in dan Almere. Ik vind Almere meer een beetje om het even met ploegen als Go Ahead en Volendam, al loopt het bij die laatste twee wel wat lekkerder dit seizoen.

26 november 2019 om 13:33

De slechtste trainer sinds jaren in Almere. Alle overwinningen waren met veel geluk, alleen van NAC verdiend gewonnen. Verder constant lange ballen op korte, fysiek zwakke aanvallers. Spelers die geen idee hadden wat er van ze verwacht werd, inspiratieloos, ongemotiveerd. Zo kunnen we nog wel ff doorgaan. Ondanks de blessures(10 stuks) staat er nog steeds een prima selectie. Smits topkeeper, Balker enorm talent en Mirani en Koppers genoeg ervaring. Middenveld redelijk, Bensabouh talentje en Loen veel ervaring. Aanval op papier bovengemiddeld, maar je voorhoede wordt totaal niet bereikt

Maaskant maar weer terug, als manager en trainer/ coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC274
11.Telstar260
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. LoenMiddenvelder194
T. HunteAanvaller180
M. KaandorpAanvaller173
N. VenemaAanvaller154
T. VerheydtAanvaller53
A. EtemadiKeeper00
I. KortKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren