Arnesen bij Feyenoord-presentatie: ‘De wintermarcato vind ik onzin’

Dinsdag, 26 november 2019 om

Feyenoord gaat in januari mogelijk de transfermarkt op in de zoektocht naar nieuwe spelers. Dat heeft technisch directeur Frank Arnesen dinsdag laten weten bij zijn presentatie in De Kuip. Algemeen directeur Mark Koevermans, die eveneens werd voorgesteld, laat weten dat de Rotterdammers financieel gezond zijn. “Afhankelijk waar Frank mee komt, zullen we kijken wat we kunnen doen in de winterstop.”

Arnesen geeft aan dat hij geen groot voorstander is van het aantrekken van spelers in de winterse transferperiode. “De wintermercato vind ik onzin. Het is niet leuk, maar het is wel nodig”, aldus de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. “Vaak is het moeilijk om goede spelers te krijgen. Waarom? Het zijn spelers die veel geblesseerd zijn geweest of vaak niet spelen. Het is de vraag of ze gemotiveerd zijn. Dus daar moet goed naar gekeken worden.”

“In ons geval zijn er plaatsen die ingevuld moeten worden”, aldus Arnesen, die niet wilde ingaan op specifieke posities. “Daar is het nu niet het moment voor.” De opvolger van interim-directeur Sjaak Troost sprak al met Dick Advocaat. “Dan weet je dat het over nieuwe spelers gaan. Ik heb ook heel veel met Sjaak gesproken. Feyenoord is een fantastische club waar veel potentie in zit. Ik ben blij dat ik hier mag werken en verheug me erop om te beginnen.”

Troost stapt uit zijn functie als technisch directeur en neemt plaats in de raad van commissarissen. Arnesen is blij dat Troost bij de club betrokken blijft. “Ik heb de laatste weken intensief gesproken met Sjaak en kreeg een goede indruk van hem. Het is fijn dat hij naar de raad van commissarissen gaat, omdat hij weet hoe het is om technisch directeur te zijn. Dat is goed voor mij, want ik heb dan een klankbord.”


Poll

Frank Arnesen is de juiste technisch directeur voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik snap dat Feyenoord graag nog een spits aan de selectie wil toevoegen want dat lijkt me wel het hardst nodig op dit moment. Jorgensen is al jaren aan het kwakkelen en lijkt dan toch een one-season-wonder te zijn geweest.

26 november 2019 om 16:40

En besef dat je gewoon 25 miljoen kon krijgen voor hem, maar Feyenoord deed highclass. Achteraf praten is makkelijk maar ik was niet de enige die vond dat je dat ten alle tijde moet accepteren, voor elke Feyenoord speler

26 november 2019 om 17:37

Het was 17 miljoen (blijft verrassend hoeveel eigen waarheden mensen erop nahouden), maar dat hadden ze inderdaad gewoon moeten doen. De voornaamste reden om hem te houden was niet om "highclass" (oké?) te doen, maar om hem om sportieve redenen te houden met het idee dat hij in de zomer hetzelfde zou opleveren. Viel op zich wat voor te zeggen.

"vaak is het moeilijk om goede spelers te krijgen. Waarom? Het zijn spelers die veel geblesseerd zijn geweest of vaak niet spelen. Het is de vraag of ze gemotiveerd zijn. Dus daar moet goed naar gekeken worden." misschien moet je dan een keer spelers halen die recent wel wat gepresteerd hebben en niet lang geblesseerd zijn geweest of lang hebben gezeten op de bank

26 november 2019 om 11:22

Die spelers zijn helaas niet te betalen voor Feyenoord, en al helemaal niet in de winterstop.

26 november 2019 om 11:25

haha Japie_krekel, de man die het altijd beter weet, maar ook vooraan staat wanneer het over het afbranden van beleid gaat. Wat is volgens jou presteren? Volgens mij waren Haps, St Justhe, Larsson, Ayoub allemaal spelers die goede prestaties lieten zien bij de subtop. Maar dat beleid vind jij niks.....ook al zitten daar soms uitstekende aankopen bij...kom eens met namen, wie zou jij halen in de winterstop?ik weet dat je vaak met buitenland komt, maar kijk nou eens naar Psv, die hebben de portemonnee vol opengetrokken, waar dat niet altijd een succes is.....

26 november 2019 om 11:56

@genieterr ik vond dat destijds maar twijfelachtige aankopen op Haps na want ik vond dat allemaal geen bijzondere voetballers. als ik alle voetballers ter wereld in kaart zou hebben dan zou ik nu een goed betaalde scout zijn. een club als Feyenoord zou meer wijsheid in pacht moeten hebben als de gemiddelde supporter als het het aankoopbeleid betreft dus die zouden sowieso ook namen in kaart moeten hebben waar wij nog nooit van hebben gehoord. toen Ajax bv zo een Davinson Sanchez haalde wist ik echt niet wie dat was op voorhand maar hij maakte Ajax wel degelijk heel veel sterker voor die 5 miljoen die hij kostte. in de Eredivisie zie ik alleen spelers als Stengs, Boadu en Ihatarren die Feyenoord naar een hoger niveau zouden kunnen tillen en die kunnen we niet betalen dus ik denk dat je toch in het buitenland moet gaan zoeken naar directe versterkingen. dat PSV dan de totaal verkeerde spelers scout is hun onkunde en dat zegt verder niks over de kwaliteit van spelers in het buitenland

26 november 2019 om 12:00

Japie, je blijft maar in het verleden leven en schrijven. Arnesen is er net, moet het scoutingsnetwerk weer gaan verbreden. Heeft een eigen netwerk. Geef m even tijd zou ik zeggen.

26 november 2019 om 12:07

@fr_jc ik geef hem zeker de tijd maar geblesseerde bankzitters halen lijkt me niet echt handig als je goede resultaten wil boeken dus ik hoop niet dat Arnesen daar net als Van Geel en Troost ook zijn vingers aan gaat branden. we hebben namelijk al gezien dat dat niet werkt en je kan niet eeuwig dezelfde fouten blijven maken als je als club vooruit wil

26 november 2019 om 13:03

Ja ja Japie. Nu komt weer de reactie waarin je uitgelegd wordt dat het lucratief is om een Sanchez te kopen, maar dat je ook Cassiera, Orejuela of Romero kunt hebben als je pech hebt. Dat risico kon Feyenoord nog niet nemen, want het had geen gevulde kas, waar Ajax het zich kan permitteren om risico te nemen. En ja, de spelers die Feyenoord haalt slagen ook niet altijd, maar die hoef je niet voor een appel en een ei naar Belenenses te sturen. En het risico blijft kleiner, want een Larsson blijft minimaal een nuttige speler, waar een Cassiera (om als voorbeeld te nemen) bij Groningen niets laat zien. Laat het een keer los. Ik zie al een jaar deze reactie onder elk artikel over Feyenoord..

26 november 2019 om 13:11

Heeft Arnesen niet prima ingangen bij Chelsea? Wellicht dat daar nog een topper in de U23 loopt die niet bij de hoofdmacht aan de bak komt. Ik bedoel, minder dan Sinesstera zal het niet worden toch?

26 november 2019 om 16:44

@bobiku29 dat klopt maar je kan ook een Vejinovic, Larsson, Amrabat en St.juste voor veel geld halen waar je allemaal ook geen drol aan hebt gehad. die Eredivisie aankopen zijn nog een grotere risicogroep gebleken voor Feyenoord want daar heeft nog nooit een voltreffer tussen gezeten

26 november 2019 om 17:46

Sinisterra is best een aardige vleugelspeler hoor, me groeipotentie. Het is alleen geen spits.

26 november 2019 om 21:32

Dirk Kuyt heeft het toen vrij aardig gedaan dacht ik en Feyenoord ook nog een smak geld opgeleverd Japie. Dus jouw theorie gaat niet op!!

26 november 2019 om 11:29

Ze hadden het al moeilijk om fitte spelers te halen in de zomer periode , dus ik begrijp dat Arnesen dit zegt ....

26 november 2019 om 11:48

Niet vergeten dat we Sjaak hadden als interim TD die totaal geen TD is. Die heeft zich een aantal spelers aan laten smeren, zie het gevolg. Nu hebben we dus een echte TD met Arnesen, eigen netwerk enz. Hij is iig duidelijk voor nu. Sowieso moet er een spits komen die al gehaald had moeten zijn.

26 november 2019 om 13:08

Feyenoord kan zich het beste gaan richten op het volgende seizoen . De winterstop gebruiken om die niet fitte spelers fit te krijgen . Dan heb je best een aardig team , die de schade kan beperken . Je kan in de winterstop ook al kijken voor versterkingen voor het volgende seizoen. Die kunnen dan al.wennen en hoeven dan ook niet veel te kosten

26 november 2019 om 11:41

Spelers die goed presteren zijn in de winter meestal wel moeilijk te halen omdat ander clubs een goed presterend basisspeler niet graag midden in een seizoen van de hand doen. Kan je goede seizoen tot dusverre verpesten, en je hebt weinig tijd iets terug te halen.

26 november 2019 om 11:57

@inkemontana dan kan je imo beter niks halen en je geld bewaren voor een echte versterking aan het eind van het seizoen. dit seizoen gaat toch niks meer worden en we moeten op de centjes letten. dan schiet het niet op het weinige geld dat je hebt weer uit te geven aan een speler die je niet verder brengt

26 november 2019 om 12:28

Oftewel, je bent het met Arnesen eens Japie. Zeg dat dan gewoon.

Wat een onzin zeg. Natuurlijk is de winterperiode lastiger dan de zomer, maar genoeg goede, fitte spelers die dan nog gewoon te halen zijn. Een Neres en Tagliafico zijn bijvoorbeeld in de winter gekomen, waarbij zeker de laatste er vanaf minuut 1 stond (toevallig ook tegen Feyenoord). Als je je scouting en technisch beleid op orde hebt valt er in de winter genoeg leuks op te halen, maar laat die twee zaken nou net het probleem zijn bij Feyenoord.

26 november 2019 om 11:56

Dat zijn allebei spelers uit Zuid-Amerika waar ze dan juist in de zomerstop zitten.

26 november 2019 om 12:39

Dus? Gaat erom dat hij onze wintertransfermarkt onzin vindt, omdat er dan te weinig goede en fitte spelers beschikbaar zijn. Dat is dus niet zo, omdat er bijvoorbeeld in Latijns amerika, waar ze dan inderdaad zomerstop hebben, genoeg leuks te halen is.

26 november 2019 om 13:16

Volgens mij lopen er nog flink wat vrije voetballers rond die makkelijk het niveau van Feyenoord omhoog kunnen krijgen. Bijvoorbeeld een Brian Fernandez, 11 goals dit jaar in de Mls. Of Lucas Silva, net uit contract van Real Madrid. Wilfred Bony als back-up.. why not?

26 november 2019 om 12:17

Neres moest toch een half jaar wennen?!

26 november 2019 om 12:41

Klopt, maar hij was in dat eerste half jaar zeker niet zo slecht als men vaak zegt. Haalde een prima rendement en had bij het huidige Feyenoord lachend in de basis gestaan.

Ik weet het niet , maar van de spelers die Feyenoord deze zomer hebben gehaald waren er ook veel die niet fit waren , dus het geldt niet alleen voor de winter periode . Daarnaast is het goed mogelijk om goede spelers te halen in de winterstop, je moet dan wel goed scouten .....

26 november 2019 om 11:51

Het moet inderdaad mogelijk zijn. Afgelopen zomer was het natuurlijk moeilijker met een combinatie van een interim TD en makelaar die toch een en ander hierheen bracht. Nu staat er inderdaad iemand met een enorm netwerk en iemand die veel waarde hecht aan scouting. Dan moet je toch vooral denken aan talenten. Maar dat maakt z'n uitleg daarentegen niet minder waar. Het is alleen een stuk moeilijker en in de winter willen clubs goed presterende spelers toch minder snel ofwel voor meer geld kwijt.

26 november 2019 om 13:05

In de winterstop kan je het beste spelers halen met het oog op het volgende seizoen, zodat ze kunnen wennen aan de club. En ik denk dat Feijenoord voor dit seizoen het beste er aan doet de schade te beperken en zich alvast gaat richten op het volgende seizoen. Je kan in de van de winterstop gebruik maken om die niet fitte spelers fit te krijgen , dan heb je na de winterstop een aardig elftal

Haal van der Venne maar is op bij Go Ahead, perfecte toevoeging voor het middenveld

26 november 2019 om 11:56

We hebben 8 middenvelders, eerst maar eens enkele daarvan verkopen denk ik zo.

Waarom geven ze Bannis niet de kans?

26 november 2019 om 13:16

Is er fysiek nog niet klaar voor.

26 november 2019 om 13:49

Zeer talentvolle jongen, maar nog te jong en licht. Je doet meer kwaad dan goed door hem er nu in te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4312
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2113
L. SinisterraAanvaller215
L. FerMiddenvelder202
S. LarssonAanvaller204
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 februari
Liverpool houdt de verrichtingen van Gabriel Martinelli en Bukayo Saka nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren