Scorende El Ghazi helpt eindelijk winnend Aston Villa uit degradatienood

Maandag, 25 november 2019 om 22:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:51

Aston Villa heeft maandagavond een broodnodige overwinning geboekt in de Premier League. Op het eigen Villa Park werd Newcastle United met 2-0 opzij gezet. De ploeg van manager Dean Smith sloeg in de eerste helft binnen vijf minuten twee keer toe met een vrije trap, waarvan de laatste uiteindelijk werd benut door Anwar El Ghazi. Villa, dat drie keer op rij had verloren, stijgt twee plekken naar de vijftiende plaats en heeft weer even lucht. Newcastle staat daar een plek boven.

Na een gelijk opgaande openingsfase was de eerste goede mogelijkheid na een half uur voor de thuisploeg. Douglas Luiz werd over grote afstand prachtig bediend door Jack Grealish, maar het schot van de middenvelder kon over getikt worden door doelman Martin Dubravka. Twee minuten daarna was het alsnog raak voor Aston Villa. Conor Hourihane nam een vrije trap kort, waarna Grealish de bal stillegde voor eerstgenoemde, die hem fraai langs de muur in de korte hoek knalde: 1-0.

Vier minuten later scoorden the Villans opnieuw uit een vrije trap. Ditmaal legde Hourihane de bal bekeken bij de tweede paal, waarna El Ghazi het speeltuig van dichtbij kon binnen lopen: 2-0. Op slag van rust had Newcastle een uitgelezen kans om terug te komen, ware het niet dat de kansrijke kopbal van Federico Fernández uit een hoekschop knap gekeerd werd door Tom Heaton.

Na rust redde diezelfde Heaton twee keer op gevaarlijke inzetten van respectievelijk Allan Saint-Maximin en Isaac Hayden. Zelf creëerde Villa ook voldoende kansen, maar steeds ontbrak het aan precieze afronding. Een kopbal van Ezri Konsa werd gepakt door Dubravka, terwijl een schot van Grealish op aangeven van El Ghazi over vloog. Een kwartier voor tijd had invaller Wesley de derde voor Villa moeten maken, maar de Braziliaan mikte van dichtbij op Dubravka.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door tijnab)

Waarom krijgt El Ghazi nooit geen oproep meer? Hij zit in een goede flow dit seizoen

25 november 2019 om 22:56

Dat valt reuze mee. Zit vaak genoeg ook op de bank. En dat bij een degradatiekandidaat. Maar goed, dat lees je dan weer niet (of zelden op Vz)

25 november 2019 om 23:05

Dat valt reuze mee; hij begon dit seizoen 3 keer op de bank (en viel van die 3 keer in 2 gevallen nog in) en stond 10 keer in de basis. In totaal goed voor 3 goals en 3 assists in de PL. Vrij aardig moet ik zeggen. Ook in de beker 2x 90 minuten en goed voor een goal en een assist.

25 november 2019 om 23:11

Dan kijk ik op de verkeerde site. Ik lees dat ie 5 keer wissel heeft gestaan, waarvan ie 2 keer is ingevallen

26 november 2019 om 00:26

Dit is heel makkelijk op te zoeken. El Ghazi heeft 10 basisplaatsen en twee invalbeurten gehad, met 3 goals en 3 assists tot gevolg. Ook twee basisplaatsen in de League Cup met 1 doelpunt. Tja, of hij echt wat toevoegt aan Oranje vind ik moeilijk te zeggen. Als hij het nou goed blijft doen en een stap maakt wellicht, maar voor nu is hij na meerdere jaren aanmodderen net een paar maanden leuk bezig. Ik betwijfel of hij echt beter is dan Promes en/of Babel, terwijl ik Koeman wel begrijp dat hij (grote) talenten verder de kans geeft en hem niet meteen deze maanden heeft opgeroepen, hoewel hij van mij best in plaats van Berghuis bij de selectie mag zitten. Als hij nou eerst het hele seizoen goed blijft spelen en misschien een stap maakt zou er wat te zeggen vallen voor een oproep.

26 november 2019 om 00:49

Ik ben zelfs beter dan Babel, even serieus die gast heeft naar mijn menimg echt niets te zoeken in Oranje. Ik vind spelers als El Ghazi, Dilrosun, Danjuma, Ihattaren en Berguis echt veel beter.

26 november 2019 om 01:56

Dan heb ik liever Stengs op zijn plek. Als hij nou onomstreden basisspeler is bij Villa dan gun ik hem de kans zeker. Maar in mijn optiek is hij nu nog minstens 1 stap verwijderd van het in overweging meegenomen worden.

26 november 2019 om 07:14

HZ7 gasten zoals jij hebben weinig verstand van het spelletje en denken dat scoren en assists afleveren alles is. Babel is balvast, altijd aan te spelen, maakt de meeste vuile meters en heeft veel ervaring. Zo iemand heb je nodig op het EK

26 november 2019 om 09:15

@arsen(e)al: transfermarkt is normaal gezien de beste bron voor dit soort cijfers. Werkelijk alle competities en spelers zijn er op te vinden, zeer compleet en ze zitten er zelden naast!

26 november 2019 om 12:18

Zelden? Dan heb jij niet vaak spelers opgezocht. Vooral van de kleinere competities zitten ze er wel is naast. Daarnaast rekenen zij altijd eerder een assist dan officieel gemaakt wordt. Zo zie je dat een speler van bv uit de Eredivisie Meer assists heeft op Transfermarkt dan wat de Eredivisie zelf officieel aangeeft.

25 november 2019 om 22:58

Begrijp ik ook niet. Hij is in mijn ogen beter dan Babel en laat het ook in een veel betere competitie zien. Verwacht wel dat die word opgeroepen volgende periode al is het maar om te experimenteren en te zien hoe die er nu voor staat.

25 november 2019 om 23:09

Babel is gewoon belangrijk geweest de afgelopen jaren voor oranje, dan ga je hem natuurlijk niet zomaar vervangen. Gaanderweg het ek kun je natuurlijk wel kijken of el ghazi beter is, voor het nederlands elftal, dan rio. Zou het wel leuk vinden als el ghazi zich terug zou weten te knokken bij het Nederlands elftal, altijd een sympathieke gast gevonden.

25 november 2019 om 23:18

Babel bij Fulham was overtuigender dan El Ghazi bij Villa. Die maakte daar in een halfjaar tijd echt een degelijk verschil. El ghazi doet leuk mee, maar zeker tegen betere tegenstanders komt hij er niet aan te pas. Hij passeert niet makkelijk en heeft geen hoog rendement. Vanavond ook op een intikker na geen wereldpot.

25 november 2019 om 23:21

Persoonlijk heeft Babel mij nooit kunnen overtuigen en vind ik hem een matige speler die te kort komt voor Oranje. Sinds El Ghazi het nu al een tijdje goed doet bij Aston Villa verwacht ik wel dat hij de voorkeur gaat krijgen boven oa Babel zeker gezien het feit dat hij ook jonger is en simpelweg al langere tijd beter doet dan sommige spelers die wel worden geselecteerd. Berghuis, Babel, Vilhena out , Stengs, El Ghazi, Ihhataren in.

25 november 2019 om 23:25

Viel wel mee dat verschil want uiteindelijk is Fulham gewoon gedegradeerd afgelopen seizoen. Maar goed we gaan het zien, tot nog toe doet El Ghazi het statisch gezien en in de wedstrijden dat ik hem heb gezien, zo slecht nog niet en acht ik hem beter en is hij denk ik nuttiger dan Babel.

26 november 2019 om 00:30

Babel was echt sterk bij Fulham! Natuurlijl kon in dit half jaar het tij niet meer keren, maar was een van de betere spelers daar en viel positief op. In oranje heeft ie t ook vaak goed gedaan deze Kwalificatiereeks. Ervaring en gwn prima om er bij te hebben. Die kan je nu niet meer laten vallen. Je moet gaan kijken naar de berghuisjes en Stengs etc als je mensen wilt vervangen in dit huidige oranje, denk

26 november 2019 om 00:30

Babel heeft wel degelijk een verschil gemaakt ondanks dat ze zijn gedregadeerd. Kwam in een dramatisch draaiend team terecht en heeft in 16 wedstrijden, 5 goals en 4 assists. Dat klinkt niet geweldig maar als je ziet dat Fulham maar 14x heeft gescoord in die 16 wedstrijden is dit gewoon meer dan uitstekend. Bij 9 van de 14 Fulham goals betrokken. Had daarnaast ook gewoon sterke acties maar speelde gewoon met middelmaat. Daarnaast haalde Fulham 12 punten in de 16 wedstrijden met Babel. In de 22 wedstrijden daarvoor haalde ze 16 punten. Dus Babel heeft echt een groot verschil gemaakt bij Fulham. Zonder hem hadden ze nog minder punten. In de kwalificatie was hij ook gewoon erg belangrijk. Babel heeft zijn plek bij het Nederlands elftal tot noch toe verdiend in mijn ogen!

26 november 2019 om 09:19

Babel is een van de sleutels in het Nederlands Elftal. Meest balvaste aanvaller die er is en iemand die hard werkt voor het team. Hij is ouder dan de rest maar heeft ook veel ervaring. Zo'n iemand kan je niet missen op het EK. Nee hij scoort niet veel en geeft ook niet veel assists, maar hij beweegt altijd en is heel vaak aanspeelbaar en dat kan je niet missen.

25 november 2019 om 22:59

Omdat er betere vleugelspelers beschikbaar zijn dan hij normaliter. Wel met je eens dat hij in een aardig goede flow zit, maar het blijft bij een laagvlieger natuurlijk. Als hij zo' vorm dik een half jaar door kan trekken zal Koeman hem wel weer met een schuin oog gaan volgen, maar ik zie hem er zo 1, 2, 3 niet bij komen hoor.

25 november 2019 om 23:10

@sanderk91 toch haalt El Ghazi geen mindere statistieken als Babel terwijl hij toch in een veel sterkere competitie speelt als de Turkse

25 november 2019 om 23:13

Juist knap om zulke statistieken neer te zetten bij een laagvlieger in de sterkste competitie ter wereld.

26 november 2019 om 02:36

Gaat toch niet alleen om Babel? Er kunnen 23 man mee naar het WK. Dat zijn ongeveer 3 keepers, 8 verdedigers, en ongeveer 6 middenvelders en 7 aanvallers. Memphis, Promes, L. de Jong, Malen, Bergwijn, Berghuis, Stengs, Boadu en Weghorst krijgen sowieso de voorkeur boven El Ghazi en dan neem ik voor het gemak Babel even niet mee omdat iedereen hier zo denigrerend doet over Babel. Dit terwijl Babel een prima aandeel heeft gehad in de kwalificatie.

25 november 2019 om 23:30

We hebben al een hoop spelers voor de linksbuiten positie. Beetje hetzelfde verhaal als met bijvoorbeeld Erik Pieters en Martins Indi een tijdje terug, speelden goed bij laagvliegers in de Premier League, maar daardoor ook vaak in een meer verdedigend/counter speltype dat Oranje niet speelt.

26 november 2019 om 08:44

Hij doet het aardig, maar om nu al te zeggen dat hij weer bij het Nederlands elftal moet lijkt me wat voorbarig. Dat er nu om hem geroepen wordt bij het Nederlands elftal lijkt me een zwaktebod van het Nederlands elftal. Begrijp me niet verkeerd, hij mag er van mij best een keer bijzitten om hem te stimuleren, maar om nou te zeggen dat het elftal er direct sterker op wordt, lijkt me niet.eén voordeel voor hem... het Nederlands elftal komt pas in maart ofzo weer bij elkaar... dan heeft El Ghazi nog 4 maanden om de stijgende lijn door te zetten. Dan wie weet...

Leuk voor hem en Villa. In de periode dat ik het voetbal ontdekte begin jaren 2000 was het een goed team die regelmatig uefa cup speelde maar er is niet veel meer van over. De potentie is er nog zeker

25 november 2019 om 23:32

Hebben meer PL titels dan een Chelsea en een Man City

26 november 2019 om 04:20

Toen ik football manager begon was het mijn tweede ploeg. Heerliuke team met John Carew, Agbanlahor, Ashley Young, Olof Mellberg, Garreth Barry, Wilfred Bouma, Stylan Petrov pffff prachtig.

Hij heeft de gun factor. Hoop dat het beter begint te draaien met hem. Er was afgelopen weekend een leuke reportage over hem bij Ziggo.

Die Grealish. Wat een speler. Lijkt me toch wel dat hij in de Engelse selectie zal zitten aankomende zomer?

Villa was veel beter. Bijzonder slechte eerste helft van Newcastle. Jammer dat ze na een goede start na rust weer inkakte...had de wedstrijd wat interessanter gemaakt.

Dus met 1 overwinning zijn ze uit degradatie nood? Het seizoen is nog heel lang. Als dit nou aan het eind van het seizoen zou gebeuren, dan kan je dat inderdaad zeggen. Nu nog niet.

26 november 2019 om 00:05

Voorlopig. Iedereen snapt dat het seizoen nog lang is.

Villa heeft toch wel, op de eerste 5 minuten van de 2e helft na, keihard gedomineerd. En wat geniet ik iedere keer weer van Grealish. Zoveel overtredingen op zich krijgen maar toch nogsteeds zo bepalend en goed zijn.

Wat heb ik mooie duels genoten van Guibert vs Saint-Maximin. Echt een strijder die Guibert. El Ghazi speelde vrij onzichtbaar. Uit zichzelf komt vrij weinig creativiteit uit. Het is alsof hij met handrem speelt. Ook is Hij een speler die je moet bedienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. KonsaVerdediger50
M. CashMiddenvelder51
D. IngsAanvaller52
T. MingsVerdediger40
M. TargettVerdediger40
A. TuanzebeVerdediger40
A. YoungVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

131 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren