‘Koeman zei: ‘Als er iets met Frenkie gebeurt, is hij mijn eerste keus’’

Maandag, 25 november 2019 om

Teun Koopmeiners is bezig aan een sterk seizoen in het shirt van AZ en wordt steeds vaker in verband gebracht met het Nederlands elftal. Vooralsnog moet de aanvoerder van de Alkmaarders het doen met wedstrijden in Jong Oranje. Volgens Hans Kraay jr. zal Koopmeiners nog wat geduld moeten hebben omdat bondscoach Ronald Koeman blijft vasthouden aan Kevin Strootman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zie jij liever in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door gloryunited)

We mogen dan wel alvast met heel Nederland gaan duimen dat Frenkie heel blijft, voor en tijdens het EK.

25 november 2019 om 22:13

Dat mogen we sowieso. En datzelfde geldt voor Wijnaldum, Depay en nog meer spelers.

Waarom niet gewoon een middenveld met Frenkie en Koopmeiners. Of frenkie en Donny of Wijnaldum meer teruggetrokken en Mo op 10 echt alles beter dan een middenvelder naast Frenkie die amper basiswaardig is en geen doorgroeimogelijkheden heeft (en dat geld niet alleen voor Strootman).

25 november 2019 om 22:31

@origineel mee eens! Ihatarren op 10 met Wijnaldum en Frenkie erachter zou echt een fenomenaal middenveld zijn. daar zit echt alles in

25 november 2019 om 22:38

Ja we hebben mijn inziens meerdere opties momenteel. Ook Donny maakt reuzenstappen nu hij bij Ajax meer teruggetrokken speelt dus die zou ik zeker niet afschrijven. Maar Mo is inderdaad een prima optie ook. Punt is meer dat we teveel toekomstige toppers hebben rondlopen om een kostbare basisplek aan spelers als Strootman, de Roon of Propper te geven.

26 november 2019 om 01:51

We hebben wel gezien dat en waarom Wijnaldum gewoon op 10 moet spelen toch? Verder zal ik wel kiezen voor Koopmeijnders op de bank. Als vervanger voor Frenkie hebben we dan de Roon en vd Beek. Evt nog Wijnaldum een plekje terug en Ittaharen of Depay of Promes op 10. Genoeg keus om Strootman niet meer nodig te hebben.

26 november 2019 om 01:52

Pröpper natuurlijk ook een van de betere opties nog voor het middenveld!!

26 november 2019 om 07:39

Hoe weet je dat zon middenveld fenomenaal is. Laat ze eerst maar een keer kennismaken en een training samen doorbrengen.

25 november 2019 om 23:10

Als Ihattaren de rest van het seizoen zo speelt als afgelopen zondag, lijkt hij me de man op tien. Daarachter zou ik De Jong en Wijnaldum op het middenveld posteren. Donny van de Beek is de logische vierde man in dat geval. Het zou naar mijn idee zonde zijn om de overige plekken door Strootman én De Roon te laten opvullen. Met zijn fysiek en de stijgende lijn die hij doortrekt vind ik dat een van hen - maakt niet uit wie - het veld mag ruimen voor Koopmeinders.

25 november 2019 om 23:39

Helemaal mee eens. Denk alleen niet dat we van een 17 jarige mogen verwachten dat hij altijd zo'n goede wedstrijd levert. Toch liever een groot talent ipv eeuwige middelmaat. Met Frenkie, Wijnaldum, Mo, Donny en Koopmeiners mogen we ons echt gelukkig prijzen, zeker na de afgelopen magere jaren. Persoonlijk zou ik voor De Roon kiezen aangezien Strootman altijd wel iets mankeert plus De Roon brengt in ieder geval nog iets wat in de selectie ontbreekt.

26 november 2019 om 04:20

Haha we zijn het eindelijk een keeertje eens met elkaar.ik hoop zo dat Mo blijft groeien, dan zou dat inderdaad geweldig zijn en Donny kan op alle posities uit de voeten.

waar is dat dan op gebaseerd? in Oranje selecteer je op sportieve prestaties normaal gesproken. kan zijn dat Strootman het dan geweldig doet bij Olympique Marseille maar waarom wil die club dan van hem af als hij het daar goed doet?

25 november 2019 om 22:25

Weet niet of hij het goed doet, maar de club wil van hem af door z'n salaris.

25 november 2019 om 22:29

@angelo77 ok, maar dat betekend voor mij dat hij daar te weinig brengt waarschijnlijk. als een speler echt geweldig speelt dan is zo een salaris vaak geen probleem voor zo een club en dan doen ze iemand anders van de hand

25 november 2019 om 23:03

Hij doet t prima daar, niet speciaal of fantastisch maar hij speelt er naar mijn bescheiden mening gewoon goed. Vind de aannames hier over strootman vaak overdreven. Het is inderdaad zo dat marseille hem graag ziet vertrekken vanwege zijn hoge salaris, ook is het zo dat hij dit hoge salaris niet waarmaakt. Vind wel dat het leuk en aardig is dat er veel talenten opstaan in nederland en aansprake maken op een plaats in het nederlands elftal, maar er is ook veel te zeggen voor een bepaalde balans qua ervaring in de selectie en denk dat strootman daarin een prima bankspeler is die lekker mee kan doen op de trainingen en zijn ervaringen mee kan geven aan nieuwe jongens. Uiteindelijk zal koopmeijers hem er toch wel uitspelen mits hij zover is

25 november 2019 om 23:07

Marseille heeft gegokt en verloren. Ging uit van topklasseringen met de daarbij horende europese inkomsten. Dat viel vies tegen en strootman kreeg als grootverdiener te horen dat ze hem niet kunnen betalen. In potentie hebben ze ook al een vervanger binnen de selectie. Dan lijkt het mij vanuit de club logisch dat je van een grootverdiener af wil (ook al gaat je eigen mismanagement er aan vooraf).

Dit onderstreept toch wel weer het gebrek aan (tactisch) vermogen van Koeman. De man is zelf totaal niet creatief. Heeft nul bravoure. En dan heb je in potentie de beste selectie van Europa. Ik zeg 't wederom, Oranje gaat misschien ver komen op het EK maar uiteindelijk zullen deze grappen van Koeman ons de das om doen. Gelukkig ben ik voorbereid.

25 november 2019 om 22:43

Denk dat het inderdaad een gebrek aan bravoure is om eerlijk te zijn. Heeft toch al bij meerdere clubs aangetoond een speelwijze te kunnen bedenken die bij het team past. Denk bijvoorbeeld aan zijn tactiek bij Feyenoord met pompen op Pelle met bijsluitende middenvelders, dat was gewoon erg goed bedacht en uitgevoerd. Toch vind ik het vreemd dat een trainer die zelf als speler onderdeel was van meerdere voetbalmachines geen raad weet met een groot aanbod aan voetbaltechnische spelers.

25 november 2019 om 23:08

Persoonlijk denk ik (dit is invulling niet gebaseerd op feiten maar wat mij logisch lijkt) dat koeman een bepaalde balans heeft gevonden in het elftal en het nu te vroeg vind om daar erg veel verandering in te brengen, met name qua spelers die hij selecteerd. Daarbuiten denk ik wel dat er qua speelstijl en ook qua basis vooruitgang mogelijk is en er veel winst behaald kan worden van balbezit spelen en uitgaan van eigen creativiteit in het elftal, alleen zijn dat soort dingen ook een proces en kunnen we nu helemaal niet oordelen of koeman dit weet te bewerkstelligen of niet. Kan het persoonlijk ook wel waarderen dat hij hogere eisen stelt aan nieuwe spelers in de selectie dan het spelen van een leuk half seizoen in de eredivisie

25 november 2019 om 23:11

Creativiteit en bravoure hebben oranje in het verleden ook geen prijzen gebracht. De kans dat oranje de titel pakt is sowieso zeer klein, dus ga er maar vast vanuit dat het niets wordt. De rest is mooi meegenomen en geniet daar van!

25 november 2019 om 23:27

@ijsmuts dat niet maar ze hebben ons als klein voetballand wel wereldwijd respect opgeleverd en een hoop historische wedstrijden. er zijn qua selecties veel sterkere landen aanwezig op het EK dus ik hoop gewoon dat we lekker aanvallend gaan spelen want de kans op de EK titel is toch niet heel groot en misschien kunnen we net als Ajax in de CL verassen met avontuurlijk aanvallend voetbal

25 november 2019 om 23:32

Klopt Ijsmuts, maar we hebben ook niet altijd de passende trainers bij de selecties gehad. De keren dat wij een prijzen hadden kunnen dan wel moeten winnen: '98 - We hadden op papier het beste elftal van de wereld dat waarschijnlijk ook wel het beste voetbal speelde, ondanks Hiddink. Later is gebleken dat de trainer een verlengstuk van de spelers was in plaats van andersom. Dat team bestond uit allemaal spelers die met Ajax de CL had gewonnen, aangevuld door wereldsterren als Stam, Bergkamp en Cocu. '00 - Een zeer onervaren coach als Rijkaard met allemaal gevestigde namen die niet thuisgaven op penaltygebied op een toernooi in eigen land.' '10 - Een zeer realistische coach bracht Nederland onrealistisch ver en had op een teen na de Wereldtitel '14 - Een zeer tactisch vernuftige coach die eigenlijk in '98 het Nederlands Elftal had moeten leiden moest zeer realistisch spelen met het matige elftal dat er was. Hij deed het ook boven verwachtingen en uiteindelijk vloog je er nog lullig uit tegen Argentinie '20 - Het beste elftal sinds '98 met wederom een te verdedigende 'people manager'. Nu zou je Ten Hag best wel kunnen gebruiken. Over'74 en '78 moeten we het maar niet hebben. Nederland had zoveel prijzen (meer) moeten en kunnen hebben..

26 november 2019 om 06:41

In 98 had Nederland echt geen betere selectie als Brazilië of Frankrijk schei toch uit.ook in al die andere jaren had je niet verdient te winnen.

26 november 2019 om 09:22

Ben het met je relaas eens hoor... maar ik vind zelf helemaal niet dat onze selectie momenteel zo sterk is. 3 wereldtoppers achterin waarvan je er 2 op kan stellen. 2 wereldtoppers op het middenveld en een halve topper voorin die zich niet structureel op het hoogste niveau kan onderscheiden. Als ik dat wegzet tegen de selecties van Frankrijk en momenteel ook Engeland, dan wijs ik die landen direct aan als favoriet. Daarnaast vind ik onze selectie nauwelijks beter dan die van Duitsland, Spanje en misschien ook wel Italie.

26 november 2019 om 09:53

@ryan030: Daar zijn de meningen over verdeeld, de hele basis was wereldtop. Vd Sar, Reiziger, F de Boer, Jaap Stam, Philip Cocu, R. De Boer, Davids, Jonk, Zenden, Bergkamp en Kluivert...noem het maar niets. Daarbij zou je even terug moeten kijken naar de wedstrijd waar Oranje prachtig Argentinie verschalkt, daar zat echt voetbal in. Daar had je dus ook een coach moeten hebben met voetbal vernuft. Tegen Brazllie is Oranje gewoon genaaid, (pengelmoment V Hooijdonk)@ijsmuts: Ajax had vorig jaar ook wel een stuk of wat teams die individueel beter zijn dan dat Ajax, maar ik durf te zeggen dat Ajax als team het beste van Europa was. Zo geolied zou Koeman Oranje ook kunnen maken, maar dan moet je wel durven.

25 november 2019 om 23:57

We hebben 3 top cv's en 2 topmiddenvelders maar de rest is toch echt subtop in Europa hoor. Een Frankrijk heeft op papier toch een veel betere selectie. Vooral een veel bredere selectie

26 november 2019 om 00:14

We hebben zelfs 4 top cv's aangezien Blind zich wekelijks bewijst als absolute topper in de defensie. Maar als back komt hij echt tekort en ook op rechtsback zijn we bijzonder zwak. Op links hebben we een voetbal slimme back die goed aan de bal is maar fysiek en snelheid mist voor die positie en op rechts hebben we een back die fysiek en snel is maar geen beetje voetbal slimheid bezit. Hoe verzin je het

26 november 2019 om 00:47

@origineel , maak er maar 5 van, ik vind Aké ook echt beresterk bij Bournemouth en was afgelopen interland, weliswaar tegen Estland, een van de smaakmakers en oogde zeer volwassen. Wat backs betreft is het inderdaad erg pover.

26 november 2019 om 12:04

Ik vind Ake en Blind wel een klasse minder dan De Vrij, De Ligt en Van dijk. Desalniettemin zijn het hele goede verdedigers

De zwakste plekken in oranje zijn links en rechts back. Wat ik niet begrijp is dat niet Koeman deze plekken simpel weg niet dr uit haalt, en gaat spelen In een 3-4-3 formatie met een ruit in t midden. Of 5-3-2 met wingbacks als promes en iemand anders dan die tot nu toe gespeeld heeft op links. We hebben 4/5 echt solide, zelfs 3/4 top nivo, centrum verdedigers en geen een back die de middelmaat oversteigd. Als we met 3 centrum verdedigers spelen met frenkie dr voor is er geen noodzaak voor de Roon in de basis en kan dan vd beek of ihataren i.p.v. spelen. Maar daar is Koeman denk ik te bang voor en kiest voor wat hij zelf kent. Mss te weinig bravoure of durf. Maar ook gewoon behoudend en conservatief en Apel opvatting (Mss).

25 november 2019 om 23:58

van Beek werkt niet in dit Nederlands elftal. Dat komt grootendeels door Wijnaldum.

26 november 2019 om 00:29

Dat van Beek niet werkt in oranje komt toch echt door van Beek zelf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren