Tagliafico: ‘Alles wat we hadden opgebouwd werd in vijf seconden tenietgedaan’

Maandag, 25 november 2019 om

Ajax reikte afgelopen seizoen tot de halve finale in de Champions League en Nicolás Tagliafico droomt van een nieuwe gloriereeks in Europees verband, zeker nu de Amsterdamse club dicht bij de achtste finale is. De Argentijnse linksback is zeer trots op de prestatie van de voorbije voetbaljaargang, maar voelt aan de andere kant nog steeds de pijn van het echec in de halve finale tegen Tottenham Hotspur.

"Als iemand ons had verteld dat Ajax de halve finale zou bereiken, denk ik niet dat iemand dat serieus had genomen. Wat we toen gepresteerd hebben, daar ben ik tot op de dag van vandaag heel trots op", verwijst Tagliafico tegenover Ajax TV naar de eliminatie van Real Madrid en Juventus. "Dat we een stap verwijderd waren van de finale, is iets ongelooflijks en tegelijkertijd ook iets verschrikkelijks. We stonden op het punt om… of eigenlijk hebben we gewoon geschiedenis geschreven. Maar we hadden het ondenkbare kunnen doen." Lucas Moura scoorde ver in blessuretijd de 2-3 voor Tottenham Hotspur, waardoor Ajax in extremis werd uitgeschakeld.

Dest: 'Die fout bij de 4-1 blijft me langer bij dan mijn eerste goal voor Ajax'

Voor Tagliafico is 8 mei 2019, de dag van de nederlaag tegen Tottenham, dan nog steeds een gitzwarte dag. "Een moeilijk moment, heel moeilijk", verzucht de Zuid-Amerikaanse vleugelverdediger in Nederlandse dienst. "Alles wat we toen hadden opgebouwd werd in slechts vijf seconden tenietgedaan. Later, als alles een beetje bedaard is, denk je rustig na en besef je dat je iets prachtigs hebt bereikt met dit elftal."

Tagliafico verlegt de aandacht naar deze jaargang in de Champions League. Ajax is woensdag bij een zege op Lille OSC heel dicht bij overwintering in Europa. "Ik denk dat dit team er klaar voor is om zich te kwalificeren voor de volgende ronde", blikt de Ajacied met het nodige optimisme vooruit op het uitduel op Franse bodem. "Daarna zullen we wel zien wat er gebeurt. We hebben veel zin om Europa te laten zien dat Ajax nog steeds sterk is, en dat we het in ons hebben om hetzelfde voetbal op de mat te leggen. En de hele wereld tonen dat we een sterk team zijn."


Poll

Ajax bereikt dit seizoen wederom de halve finale in de Champions League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

De grootste fout in de halve finale van vorig seizoen was dat Ajax met een 2-0 voorsprong alsnog met twee centrale vededigers naar voren ging. Een kapitale blunder geweest!Vind dat Ten Hag toen had moeten ingrijpen. Nergens voor nodig om bij een 2-0 voorsprong nog twee centrale verdedigers voorin mee te hebben.

25 november 2019 om 13:18

Vind je? Ik begrijp de wissels van ten Hag die wedstrijd niet. Alleen maar verdedigers inbrengen waaronder Magalan. Dat die man halve finale champions league gespeeld heeft is onbegrijpelijk. Maar hoe dan ook, 5 seconden.... het doet inderdaad nog steeds pijn. Staat daar, naast de wk finale 2010...

25 november 2019 om 14:40

Meeste pijn voor mij is die kans vlak voor de 2-3... we maakten bijna 3-2 tadic en of ziyech geloof ik.... Zo pijnlijk...Ik wou het niet zien maar de 2e helft was tottenham heer en meester...

25 november 2019 om 16:46

Het pijnlijkste vond ik de uitwedstrijd. Ik kan me nog oo zo goed herinneren dat van de beek op neres moest afleggen of anders om. en dan kon hij in open goal scoren. En dan en dan.

25 november 2019 om 13:32

nee de spurs hielden het spel breed en waren fysiek en mentaal beter voorbereid op deze wedstrijd, de spelers van Ajax kond de 5 seconden regel niet meer toepassen of snel de bal veroveren omdat ze het spel breed hielden.de spurs waren voetballend niet beter maar Ajax kon het fysiek niet meer op brengen.je hebt wel gelijk dat nerez een gemis was in de laatste wedstrijd.

25 november 2019 om 13:32

Juist door dat opportunistische spel kwam Ajax zover. Achteraf is het altijd een 'als-verhaal' en is het makkelijk analyseren. Het nog steeds pijn, maar ze zijn verder gekomen dan verwacht, ook niet eens door geluk en uiteindelijk strijdend ten onder gegaan.

25 november 2019 om 15:55

Alleen je hoeft niet steeds maar continue opportunistisch te blijven spelen. Zeker niet als je de uitwedstrijd al met 0-1 hebt gewonnen en thuis met 2-0 voorstaat. Dan ben je zo dichtbij de finale dan hoef je echt niet meer opportunistisch te blijven spelen.

Nee Tagliafico, wat jullie hadden opgebouwd werd in een helft tenietgedaan. Zoals Mourinho en Gullit het na de uitschakeling op de Engelse zenders het zeiden. Ajax terecht uitgeschakeld. De Ajax filosofie kreeg voorkeur boven het tactisch juist aanpakken. Op Llorente had niemand van Ajax en met name Blind antwoord. En de uitschakeling was niks meer dan verdiend. Vooral Lucas Moura met een van de meest brute hattricks die ik ooit in mijn leven heb gezien. Die tweede goal waar hij vanuit een kluts op èèn vierkante meter met beiden voeten om zijn as draait, De Jong nog een panna geeft en hem linksonder binnenschoof. Genieten gewoon was dat.

25 november 2019 om 13:25

verdiend of onverdiend boeit verder niet zo. Als je 2 seconden van de finale af bent is het altijd balen.en je kijkt zeker nog niet zo lang voetbal als je dat al een bijzondere hattrick vond. T enige wat er echt bijzonder aan was, was het moment, een halve finale van de CL.

25 november 2019 om 13:29

Geen bijzondere hattrick? In 1 helft een hattrick maken en daarmee je club van een achterstand naar een voorsprong schieten en naar de finale voor het eerst in de geschiedenis. Bijzonder is het zeker.

25 november 2019 om 13:41

Inderdaad echt een zieke hattrick gewoon hoor. Voor een Ajax supporter misschien anders maar als Ziyech dit had gedaan werd er nog steeds elke dag over gesproken..

25 november 2019 om 13:49

nee hoor, ik kijk puur naar het voetballende gedeelte. Het moment is zeker bijzonder, maar de goals zelf niet.beetje t zelfde als Ronaldo een keer in de cl had. strafschop, een slecht schot dat van richting veranderde en 1 goede kopbal.doen ze helemaal lyrisch over, terwijl het 1 knappe goal was en verder niks.als je dan puur naar de goals kijkt, is het toch niet bijzonder.

25 november 2019 om 13:56

Een doelpunt maken in de halve finale is zeker bijzonder en voorals als je hattrick maakt en daardoor nog eens naar de finale gaat. Ook voetballend was het gewoon goed wat lucas liet zien. Zo in de druke een goal maken. De tandem Met Liorente waar Ajax geen antwoord op had.

25 november 2019 om 14:18

Hahah maar dit was toch heel anders? De eerste was een geweldige counter die precies goed viel, de tweede een hele moeilijke in de kleine ruimte en precies het gaatje gevonden en de derde schiet hij ook gewoon goed binnen. Dan is geen een goal meer knap. Nogmaals als een Ajax speler dit had gedaan dan hadden jullie er nog steeds elke dag over gepraat..

25 november 2019 om 14:45

Rajasthan. Je vergeet even de wedstrijd in londen waarin tottenham voetbal les kreeg. Als neres die bal erin krijgt is het gespeeld.

25 november 2019 om 18:59

Wat @Rajasthan allemaal aankaart met zijn eigen mening wat nergens op gebaseerd is, slaat nergens op. Als mijn club Ajax over beide partijen de onderliggende partij was, moet ik dat toe kunnen geven. Anders kan ik mijzelf toch ook niet meer serieus nemen. Maar iedereen heeft kunnen zien dat Ajax vorig jaar toch 1 van de beste clubs was van Europa dat goed voetbal speelde. En als je dat moet afwegen tegen een topclub uit Engeland, nou dan weet ik het wel. Dan kan niemand mij wijsmaken dat we terecht of verdiend uitgeschakeld zijn. Pure lariekoek!!! Hahahaha

25 november 2019 om 18:49

Over 2 wedstrijden was Tottenham alleen de 2e helft in Amsterdam heer en meester. En over het algemeen waren de meeste voetbalmensen over de hele wereld meer enthousiast over Ajax wat betreft het spel wat zij lieten zien. Verloren hebben we! Maar dat had meer met de tactiek te maken wat Ten hag bleef hanteren die wedstrijd. Dat zeg je ook zelf. Dus "meer dan verdiend" en "terecht uitgeschakeld" zijn uitspraken die nergens opslaan.

25 november 2019 om 19:34

Je noemt Mourinho en Gullit en dan weet je gelijk dat het pure nonsens is. Mourinho heeft een zeer groot ego en op een of andere manier lijkt hij ajax aan van Gaal en cruijff te koppelen waar hij een soort vete mee heeft/had. En Gullit, ach Gullit was een prima speler maar een door de mand gevallen trainer en analist die ook gewoon onzin praat. Ajax verdiende over 2 wedstrijden heen gewoon door te gaan, maar in voetbal wint niet altijd het beste team. Juist in de thuiswedstrijd merkte je het gemis van Neres die de countermogelijkheden die ajax kreeg beter had benut dan Sinkgraven. Dat kon je Sinkgraven niet kwalijk nemen, die jongen had lang amper gespeeld en heeft niet de snelheid die Neres wel heeft.

De gedachte aan die treurige en onverdiende uitschakeling kan wellicht de focus op een goed resultaat aanstaande woensdag vergroten. De spelers die er toen bij waren zullen er zeker op gebrand zijn andermaal tot na de winter Europees te overleven. Vooralsnog beleeft Ajax nu al weer een prachtig en gedenkwaardig Europees seizoen met al die voorronden en die spetterende wedstrijden in de groepsfase.

25 november 2019 om 14:44

Onverdiende uitschakeling? Het was erg dramatisch hoe ze werden uitgeschakeld maar dat Spurs doorging was echt niet onverdiend. Snap dat het zo voelt maar de realiteit was toch anders. Spurs had meer schoten, meer op doel, meer balbezit, meer corners etc.

25 november 2019 om 14:51

En toch was ajax gewoon de betere Tilburg.

25 november 2019 om 14:55

Viel mee, vond de wedstrijd in Amsterdam minimaal gelijkwaardig..

25 november 2019 om 15:43

De thuis wedstrijd was gelijkwaardig. Misschien waren de spurs iets beter. De uitwedstrijd was ajax oppermachtig. Op basis van 2 wedstrijden zou ajax de verdiende winnaar zijn geweest. Alleen telt dat niet.

25 november 2019 om 16:39

Dat Ajax het verdiende (wat duidelijk het geval was), betekent niet dat Spurs onverdiend door ging. Dat probeerde ik er mee te zeggen..

25 november 2019 om 16:50

Eerste helft in Amsterdam was ook voor ajax en de gehele in London. Dan ben je op 1 helft niet doorgegaan.

Kan me de details van de wedstrijd niet eens meer herinneren. Gelijk na het laatste fluitsignaal ging het verstand op nul en werd het een grote waas. Kan me van de wedstrijden tegen juve, real etc alle goals enzo nog herinneren. Van die wedstrijd ben ik echt alles kwijt.

25 november 2019 om 13:52

Ik heb hetzelfde en ik kan en wil ook gewoon niets meer van die wedstrijd terugzien. Hetzelfde heb ik met de verloren WK finale tegen Spanje, nooit meer beelden van terug gezien en dat wil ik graag zo houden.

25 november 2019 om 14:12

Precies. Zijn de enige 2 wedstrijden die ik heb meegemaakt waar ik niks meer van terug wil zien. EL finale van 2017 waren we gewoon de mindere en verloren we terecht. Maar dit was echt te onwerkelijk voor woorden.

25 november 2019 om 14:58

Haha, exact! Ik weet niet meer wie er hebben gescoord voor Ajax. Ik kan mij alleen nog Lucas Moura herinneren. Ik had ook niet verwacht zo ontdaan te zijn als ik toen was. Het heeft bij mij echt nog wel even een paar weken geduurd voordat ik er zonder pijn aan kon terug denken. Het kampioenschap en de beker voelde ook niet zo goed als ze dat normaal zouden doen.

En zo diep zit het dus nog bij die gasten. Hopelijk gaan die gevoelens/sentimenten niet in de weg zitten bij een herhaling cq nieuwe stunt dit jaar.

Ja dat was natuurlijk heel pijnlijk, Maar toch zie ik Ajax evenveel kans hebben als vorig jaar. Als ze echt in de wedstrijd zitten kunnen ze nog steeds van iedereen winnen

Al lezende van dit artikel krijg ik er weer de nare rillingen van. Zoals veel bovenstaande comments al zeggen zit die ene WK-finale van 2010 dwars en daar is die halve finale CL van Ajax van afgelopen seizoen bijgekomen. Vooral omdat je zelden zo dicht bij die finaleplek was gekomen. Je speelde Tottenham de eerste volledig kapot. Dat zij dit zo weten om te draaien is pure waanzin, maar realiteit gebleken. Een 2-0 voorsprong. Op de een of andere manier had Ajax dit moeten verdedigen. #achterafpratenhelaas

Begrijp me niet verkeerd. ETG is een geweldige en topcoach. En ik sta voor 97% achter hem en zijn keuzes. Maar de uitschakeling tegen Spurs lag niet aan de Ajax spelers maar aan Ten Hag zelf. Je haalt 2 middenvelders eruit bij een voorsprong 2-0 en 2-1 en brengt twee verdedigers erin. En je gaat vervolgens 5-4-1 of 6-3-1 spelen das vragen om problemen. Dat kunnen ultra verdedigende teams als Atletico Madrid niet eens.

25 november 2019 om 17:18

Ik had pas echt het gevoel dat het fout ging aflopen toen hij Magallan erin zette die al bewezen had bij topwedstrijden door de mand te vallen.

Het ging fout omdat Ajax zoals gebruikelijk bij Nederlandse voetbal ploegen; men op een gegeven moment dacht dat ze er al waren. Het is echt geen toeval dat Nederlands clubs en Oranje altijd zo dom uitgeschakeld worden of verliezen in halve finales en finales in de slotfases. Op een of andere manier leert het Nederlandse voetbal er nooit van, dan staan we daar weer met alle complimenten van de wereld maar, voor mij persoonlijk vergoede het winnen van het landskampioenschap helemaal niets. Daarvoor is de Champions League een te speciale prijs voor, en vorig seizoen was de kans om het te flikken. De koude rillingen lopen nog steeds over mijn lijf als ik terug denk aan die avond, en heb ik nog steeds niets terug gekeken/geluisterd van die avond. Dat moment van intense vreugde van "yes, we krijgen een kans om de vijfde te winnen"....en dan... een heel donder gat. Eerlijk gezegd vond ik het afgrijselijker dan het wk in 2010.

25 november 2019 om 17:20

Je denkt waarschijnlijk dat het iets typisch Nederlands is omdat je zelf vooral Nederlands voetbal volgt en je daar het meest bij voelt, maar dit gebeurt met alle clubs in alle landen. Wist je nog De halve finale Liverpool - Barcelona? Was misschien wel nog erger dan Ajax - Tottenham

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 17 3 5 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

Nicolás Tagliafico: ‘Ik wil het record verbreken van Darío Cvitanich’

Nicolás Tagliafico kon Ajax al na een halfjaar verlaten en stond ook afgelopen zomer in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Desondanks koos de Argentijnse linksback ervoor om zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren