Berghuis uiterst positief: ‘Het vergrootglas lag er zó erg op bij hem’

Maandag, 25 november 2019 om

Marcos Senesi stond zondag weer in de basiself bij Feyenoord en liet een goede indruk achter in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-1). Dick Advocaat en Steven Berghuis laten zich in gesprek met De Telegraaf uiterst positief uit over de Argentijnse verdediger, die afgelopen zomer werd overgenomen van San Lorenzo en in zijn eerste wedstrijden niet altijd een geweldige indruk achterliet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Marcos Senesi een aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door stua)

Ja daar heeft Berghuis wel een punt. PSV haalt die Baumgartl voor 10 miljoen, Senesi zie ik persoonlijk meer potentie in. Was gisteren erg stabiel. Tegen rkc onze beste speler, gisteren eigenlijk weer.

25 november 2019 om 08:37

3 wedstrijden kut en hij was de allerslechtste aankoop ooit, twee wedstrijden goed en iedereen loopt met hem weg. Zie hier: de voetballerij!

25 november 2019 om 10:27

Schrijf mijn naam maar op Orgullo. Ik geloof dat Baumgartl het nog wel gaat maken namelijk

25 november 2019 om 12:45

Volgens mij loopt niet zozeer iedereen al met hem weg, maar is iedereen bij Feyenoord blij om te zien dat hij speeltijd krijgt en dat hij z'n kans grijpt. Die jongen heeft natuurlijk erg veel over zich heen gehad, eerst Stam die maandenlang met hem wachtte, daarna Advocaat die eist dat z'n verdedigers kunnen communiceren. Verademing om eens een CV te zien die een inspeelpass heeft, niet bang is om in te dribbelen en die kopsterk is.

Toch verwonderlijk dat je als voetballer, die een internationale carrière ambieert, je binnenkomt en echt 0,0 Engels kan. Als profvoetballer heb je genoeg vrije tijd om zelf een cursus te volgen. Investeren in jezelf wordt dat ook wel genoemd.

25 november 2019 om 08:37

Voetballers staan nou niet bekend om hun vooruitdenkende en intellectuele vermogens.

25 november 2019 om 08:50

Dat zouden de mensen om hem heen dan moeten doen!! Spaans en Engels kunnen maakt het wel makkelijker!!

25 november 2019 om 15:36

Als Argentijn zit dat Spaans wel goed. En ik maakte net een gekscherende opmerking, je hoort uberhaupt in deze moderne mondiale maatschappij als inwoner van een groot en relatief welvarend land natuurlijk wel gewoon een beetje Engels te kunnen.

25 november 2019 om 08:45

Argentijnen hebben gewoon moeite met de Engelse taal. Kijk naar Aguero, Tevez, Lamela, Poch etc. Daarnaast zijn er genoeg landen in Europa waar ze binnen de club geen Engels met elkaar spreken. Dus ik snap dat als je op jonge leeftijd vanuit school die stimulans niet krijgt je het op ‘latere leeftijd’ niet zelf oppikt tenzij het moet.

25 november 2019 om 09:30

Niet met elkaar spreken ja, maar wel kunnen spreken met elkaar mocht het nodig zijn.

25 november 2019 om 10:01

Als je de taal niet kan spreken, dan kan je het ook niet als het nodig is..

25 november 2019 om 08:50

Makkelijk praten als Nederlander waar de scholen van een hoog niveau zijn en je competente leraren hebt. Ik heb in Argentinië op school gezeten en dat is een grote puinhoop. Er wordt niks of nauwelijks aan Engels besteed en daarnaast krijgen de leraren bagger betaald dus ze doen bijna niks de hele dag ( waarom zouden ze voor zo'n hongerloon) verder hangt er nog steeds een dictatoriale sfeer daar, alles is streng, de leraren schreeuwen tegen je. Niemand die controleert of je aanwezig bent. De meeste verkiezen een carrière als voetballer of simpelweg gaan werken om de familie te onderhouden boven naar school gaan. Niet te snel oordelen als je uit een omgeving komt waar alles goed geregeld is en niks weet over andere situaties

25 november 2019 om 09:27

Ik heb het toch niet over school? Maar over een cursus of zelfstudie. Genoeg Argentijnen die wel een woordje Engels kunnen, dus het is wel mogelijk? En heb het ook niet over vloeiend Engels praten, maar een paar simpele woorden (voetbaltermen) is toch niet teveel gevraagd?

25 november 2019 om 10:14

Je hebt het niet over school, maar wel over een cursus of zelfstudie? Dat valt dan allemaal onder de noemer scholing. Ik vind de uitleg van GdonCaballito meer dan redelijk over hoe het eraan toegaat in Argentinië. Dat het niet vanzelfsprekend is dat je Engels krijgt. Denk dat een Argentijn met Engels op zak een grote plus is, juist omdat er weinig Argentijnen zijn die Engels spreken. En met alle respect, ik spreek vloeiend Engels en goed Duits. Ben momenteel bezig om het Spaans onder de knie te krijgen, maar vraag me niet in het Duits de voetbaltermen op te noemen. Die kan je niet zomaar 1,2,3 leren en zit in geen enkel pakket

25 november 2019 om 08:53

haha Waarom zou je Engels moeten kunnen?leert iedere voetballer ook Spaans en Duits.misschien wel paar woordjes Italiaans.chinees is ook wel erg handig tegenwoordig.....

25 november 2019 om 09:29

Nou misschien omdat je met Engels jezelf wereldwijd het beste kan redden? Is wel handig als je met je teamgenoten kan communiceren. Zorgt er ook nog eens voor dat je je minder eenzaam gaat voelen.

25 november 2019 om 15:49

Dan volg je een cursus Engels en kom je te spelen in Itali㫠of Frankrijk of Spanje, waar je niks aan je Engels hebt. Spanje is voor hem geen probleem, want hij spreekt Spaans. Als niet voetballer heb je ook genoeg vrije tijd om allerlei cursussen te gaan doen en dus om te investeren in jezelf. Maar dat doet ook niet iedereen. Zullen we die mensen ook scharen onder de noemer ‘niet bekend staan om hun vooruitdenkende en intellectuele vermogens’ zoals Johan Vlerksen in zijn commentaar zegt.

Die jongen kan echt wel wat en dat zag je gister ook weer. Prima inspeelpass ( speelt spelers tussen de linies goed in) en verdedigend fel. Die jongen is erg ongelukkig begonnen maar langzaamaan zie je toch wel waarom die voor veel geld is gehaald. Die komt er wel en als Feyenoord dit seizoen of volgend seizoen eindelijk beter gaat draaien zal men het zelf ook gaan zien.

Nu hij steeds beter gaat spelen en zich kennelijk ook zelfverzekerder en meer op zijn gemak voelt, kan hij beter eerst Nederlands gaan leren dan Engels.

25 november 2019 om 08:38

Die blijft maar 2 seizoenen maximaal. Nu al te goed voor Feyenoord . Dan ga je toch gelijk engels leren

25 november 2019 om 08:51

Je zegt het als een sneer, echter is day precies wat we nodig hebben. Verkopen voor 15 en je kunt weer 2/3 Senesi kopen. Zou ideaal zijn!! Kunnen we eindelijk weer vooruit.

Hier hou ik nou van en waar ik altijd op hoop dat als een speler alleen maar kritiek krijgt en eindstand is hij degene die het laatst lacht. Het maakt me niet uit om wie het gaat ik hou er gewoon niet van als iedereen als een schaap volgt is gewoon niet fair. Hoop dat senesi het nog veel beter gaat doen en echt iedereen de mond snoert.

Heb me best vaak verwonderd over de reacties als het om Senesi ging, net of ze bij Argentinië onder 23 en bij zijn voormalige club niet weten wat verdedigen is, en hij zat nb ook in de voorselectie van het 'grote' Argentinië. Ga er maar aan staan, vliegtuig naar Europa en dan spelen in een elftal wat als een drol speelt, klote weer buiten, en zonder familie wat alles is voor een zuid Amerikaan.

25 november 2019 om 10:41

Zoals je het schrijft zal hij niet slagen. Ik hoop dat hij zich ontwikkeld. Want laten we eerlijk zijn de tegenstand was ook minimaal. Kijken hoe hij tegen de top drie speelt en Europees.

Vond hem gister inderdaad best overtuigend spelen. Rustig aan de bal en in de lucht ijzersterk. Moet alleen geen slidings maken want dat kan die blijkbaar echt niet, zat er een keer echt compleet naast tegen osorio vergelijkbaar met die tackle bij zijn debuut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren