Justin Kluivert en AS Roma hebben geen moeite met Balotelli-loos Brescia

Zondag, 24 november 2019 om 16:59Rian Rosendaal • Laatste update: 17:23

AS Roma heeft zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Brescia (3-0). De thuisploeg kwam in eerste instantie niet door de hechte defensie van de bezoekers, maar in de tweede helft werd alsnog afstand genomen. Justin Kluivert had een basisplaats bij Roma, al kwam de vleugelaanvaller niet tot scoren. De Romeinen stijgen naar de vierde plaats in de Serie A en staan in punten gelijk met buurman en nummer drie Lazio. Bij Brescia ontbrak Mario Balotelli vanwege een disciplinaire schorsing.

De aanhang van Roma moest tot de tweede helft wachten op de openingstreffer. Chris Smalling kopte vijf minuten na rust raak uit een afgemeten hoekschop van Lorenzo Pellegrini. De van Manchester United gehuurde centrumverdediger was ook betrokken bij het tweede doelpunt van Roma, ditmaal als aangever. De mandekker werd op zijn beurt op fraaie wijze aangespeeld door Kluivert. Gianluca Mancini knalde de bal vervolgens van binnen het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. Na bijna een uur spelen leek het duel al beslist in het Stadio Olimpico.

Halverwege de tweede helft maakte Edin Dzeko aan alle spanning een einde in Rome. De aanvalsleider knalde de bal in de bovenhoek nadat hij goed anticipeerde op een hoekschop. Kort daarvoor zag uitblinker Smalling een goede kopkans in rook opgaan. In de restant van de wedstrijd bleef Rome op zoek naar een grotere marge, maar onder meer Dzeko en Aleksandar Kolarov werden gestuit in kansrijke positie.

In de slotfase werd onder meer Nicolò Zaniolo naar de kant gehaald bij de thuisploeg. Kluivert mocht echter tot het laatste fluitsignaal op het veld blijven staan van trainer Paulo Fonseca. Brescia moest wederom een nederlaag slikken en blijft derhalve hekkensluiter in de Serie A. Balotelli ontbrak in de wedstrijdselectie omdat hij donderdag van het trainingsveld werd gestuurd door trainer Fabio Grosso. Het is nog niet bekend wanneer de aanvaller weer terugkeert bij de laagvlieger.


Poll

Gaat AS Roma dit seizoen in de top vier eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door hangover96)

Hoe oud js kluivert ook alweer? 20 of 21? Maar het punt is dat hij nu op deze leeftijd al veel ervaring zit op te bouwen door veel wedstrijden te spelen. Rendement met komt later wel maar kluivert eigenlijk niet alle tijd omdat under nog gaat komen en dan moet je echt maar dan ook echt presteren voordat je net vorig seizoen weer op de bank te belanden.

24 november 2019 om 17:55

Hij is 20, wordt in mei pas 21 zelfs. Hij is goed bezig bij Roma de laatste tijd, drukt dat (nog) niet uit in goals en assists maar zijn wedstrijden worden toch vrijwel altijd goed beoordeeld. Is fysiek echt een pak sterker geworden en sticht toch veel gevaar in die aanval van Roma. Benieuwd hoe de opstelling eruit gaat zien als Ünder weer volledig fit is!

24 november 2019 om 19:27

Idealiter wordt het dan Ünder, Zaniolo, Kluivert achter Dzeko. Met op de bank ervaren jongens als Pastore, Perotti en Mhikitaryan.

24 november 2019 om 19:37

Lijkt me een mooie talentvolle linie achter goalgetter Dzeko inderdaad. Alleen Pellegrini loopt er ook nog rond, ook een jonge jongen die het goed doet en zelfs in de eigen jeugdopleiding heeft gespeeld. Wordt dringen voorin, hopelijk kan Kluivert zijn steentje er aan bijdragen tho!

24 november 2019 om 20:19

Pellegrini speelt ook vaak op CM, vandaar dat ik die erbuiten liet. Maar als hij voor de CAM positie in aanmerking komt wordt het idd nog een hevige concurrentiestrijd daar.

Ja, hij is nog behoorlijk jong, maar er zit echt 0 verbetering in bij Kluivert. Hij blijft dezelfde fouten maken en hij blijft in grote delen van de wedstrijd volledig onzichtbaar. Ik zie er geen speler voor de toekomstige wereldtop (meer) in. Daarvoor is het verschil tussen zijn niveau en het niveau van de top echt veel te groot.

24 november 2019 om 18:04

Beetje voorbarig... de meeste spelers van zijn leeftijd breken nog niet eens door op dit niveau en Kluivert zit nu lekker ervaring op te bouwen. Welke fouten maakt hij bijvoorbeeld? Doseert juist zijn acties, zijn verdedigende taken doet hij goed, zoekt juist veel combinaties op en maakt goede looplijnen. Vorig seizoen werd hij slimmer gebruikt door Ranieri om de voorzetten te geven en nu speelt hij meer als 10 in balbezit. 2 goals in 11 wedstrijden in de serie A is nog lang niet slecht op deze leeftijd. Het kan natuurlijk nog beter, maar ik vind de Kluivert van dit seizoen al een stuk verder dan vorig seizoen.

24 november 2019 om 18:39

Stengs, Malen, Boadu en Dilrosun zijn al belangrijk voor hun club. Natuurlijk spelen 3 van hen op een lager niveau (eredivisie), maar wat maakt dat uit? Ze doen het goed en pakken veel vertrouwen. Bovendien maken ook zij hun vlieguren. Niet voor niets word hij zo langzamerhand voorbij gestreefd. Het mag dan voorbarig zijn, maar het is dan ook slechts een mening.

24 november 2019 om 18:58

@sirius, Omdat zij die stap naar het buitenland nog moeten zetten en het is maar de vraag of dat zo goed gaat. Volgens sommigen was Kluivert voorbijgestreefd door Danjuma die het goed deed in Belgie en Nederlands elftal. Inmiddels maakt hij echt amper minuten bij Bournemouth, nog veel minder dan Kluivert vorig seizoen, is ook eens 2 jaar ouder dan Kluivert.

24 november 2019 om 22:05

Het probleem is dat we elk jaar wel zes, zeven van dat soort jonge spelers hebben in Nederland die lekker draaien in de Eredivisie, maar hoeveel daarvan kunnen het niveau hoger aan? We hadden Clasie, Siem en Luuk de Jong, Janssen, Berghuis, Jahanbakhsh, Klaassen, Locadia, Kongolo, Willems, Riedewald, Tete, Bazoer, en zelfs Depay, en allemaal wisten die geen potten te breken op hoger niveau. Al de Nederlandse spelers van dat rijtje werden nog als een zekerheidje voor Oranje gezien, spelers waar de toekomst op gebouwd ging worden. Ik ben daar allang mee gestopt met die hypes, het houdt namelijk nooit op met teleurstellen. Eerst maar een seizoen overleven op serieus internationaal clubniveau, dan kunnen we het eens over Oranje hebben.

24 november 2019 om 22:23

@hangover96, precies! Ik zou nog namen zoals. Maher, Karsdorp, Vilhena daaraan toevoegen. Ik kan me trouwens niet herinneren dat gebroeders de Jong en Berghuis nou als vastigheidje werden gezien voor het Nederlands elftal. Berghuis was ook al 23 toen hij zijn eerste seizoen had wat goed draaide.

24 november 2019 om 22:38

Ik zette bewust namen als Karsdorp, Strootman, Affelay en Van Ginkel er niet bij omdat die allevier een zware kruisbandblessure kregen waardoor ze nooit meer terugkwamen op oud niveau en hun carrieres knakten, allemaal konden die het niveau m.i. wel degelijk aan. Vilhena is eigenlijk een raar geval, zijn carriere is zelfs in Nederland nooit helemaal van de grond gekomen, maar heeft door de jaren wel alleen maar uitstekende wedstrijden gespeeld voor Oranje, zeg maar de omgekeerde Dost

Vandaag heb ik eens goed op Kluivert gelet en het verbaasde me dat die echt grote delen van de wedstrijd niet meedoet. Hij maakt amper loopacties om daarna aanspeelbaar te zijn, als zijn teamgenoten in de aanval zijn dan wandelt hij heel rustig mee maar hij kiest nooit echt positie om te bal te krijgen op een gevaarlijke plek. Zoals Zuidenaar aangeeft nu Under fit is gaat hij sowieso spelen, er zal weer een hoop geschoven worden maar het is te hopen voor Kluivert dat hij zijn plekje kan behouden maar het moet echt wel veel beter. Hij sprak laatst toen over Oranje dat hij er vanaf toen altijd bij wou zitten maar dan moet hij wel gaan presteren. Hoe hij het nu doet denk ik niet dat hij een plekje verdiend voor de EK selectie en ik hoop echt dat hij dat ook inziet en een tandje bij gaat zetten bij Roma.

24 november 2019 om 18:11

Hij werd ook gewoon (bewust?) niet aangespeeld al stond ie nog zo vrij

24 november 2019 om 18:18

Ja altijd kritiek op Kluivert, die man heeft Uefa cup gespeeld op 18-jarige leeftijd. Is fysiek verder dan een Stengs en Boadu en qua balans nog verder dan de meeste spelers van zijn leeftijdscategorie. Meeste zullen op zijn leeftijd uit balans raken na een duwtje. Enige wat Kluivert nu moet doen is zoveel mogelijk wedstrijden pakken op nationaal en internationaal niveau. In mijn ogen zit Kluivert zeker bij Oranje. Heeft diepgang, explosiviteit, goede passing, strakke voorzet en ook nog verdedigend is hij verder dan een Promes, Depay, Bergwijn en bovenal leergierig als wat. Mijn ideale aanval zou zijn, Depay, Malen en Kluivert. Alle drie enorm snel en drang naar voren. Alleen Kluivert zou zich kunnen bemoeien met verdedigen. Enige wat hij goed doet is dat hij minuten blijft maken in Jong Oranje. Op de bank zitten bij het grote Oranje is slecht voor de ontwikkeling van een jonge speler. Stel Kluivert pakt 8 wedstrijden in Jong Oranje dat is bijna 33% van het totaal aantal competitiewedstrijden. Mensen willen dat Kluivert net zo belangrijk wordt als zijn vader, maar vergeet dat Kluivert een speler is die assisten geeft, en vuil werk opknapt. Ik vond hem al verder dan een Neres en Younes. Dat soort spelers zullen nooit echt slagen bij een andere Europese club, maar zijn wel geschikt voor de Europese topper. Kluivert is op 21 jarige leeftijd straks, de man om zijn plek bij Oranje op te eisen. Bij Malen zie ik ook punten waar ik mijn vraagtekens bij zet evenals bij Depay. Het is de taak van Koeman om dat zoveel mogelijk te camoufleren.

24 november 2019 om 18:45

Het verleden is geen garantie voor de toekomst. Wat maakt het uit wat hij in het verleden gespeeld heeft? Dat telt niet meer. Hij is gewoon veel te onzichtbaar en dat zal toch echt veel beter moeten wil hij aanspraak maken op een plek in Oranje. Bovendien pakken zijn leeftijdsgenoten en concurrenten dezelfde minuten bij leuke clubs en maken ook vlieguren, zij het op een lager algemeen niveau. Echter pakken zij veel meer vertrouwen door belangrijk te zijn voor hun ploeg. Kluivert is dat absoluut niet voor AS Roma.

24 november 2019 om 19:08

Hetzelfde geldt het heden is geen garantie voor de toekomst. Klaassen ook topscorer in de Uefa...doelpunten maken of gevaarlijk zijn voor de goal telt tegenwoordig niet meer. Doelpunten maken is zeker belangrijk, maar jezelf wegcijferen voor het team dat is vele malen belangrijker. Waarom wil je straks 6 topscorers in Oranje hebben? Niemand die vuil werk op knapt of kan koppen, assisten geven. Je moet verschillende types hebben. Drie depays die alle drie veel wil scoren leverde vroeger ook veel problemen op. Van Persie die zichzelf opofferde voor Robben. Nu heb je Kluivert die weinig scoort, maar so what? Die kan perfect naast een Promes, Malen en Depay spelen. Ik zou nooit Promes, Malen en Depay samen laten spelen, want dan heb je maar 8 spelers die verdedigen ipv 10 of zelfs 11.

24 november 2019 om 23:17

Ik denk dat het ook een combinatie is van speelstijl van Roma en ook dat ze hem nog niet vertrouwen aan de bal omdat hij nogal druistig kan spelen. Het blijft gewoon een dreigende goeie speler waar je veel aan kan hebben mits je hem goed gebruikt in een systeem waarin hij rendeert. Het is wel duidelijk dat hij nog niet uitgeleerd was, zelfs zn vader zei het maarja je wou niet luisteren he Justin.. Nu moet hij maar kijken hoe hij zn weg vind in het buitenlandse kille topvoetbal. Ik hoop echt voor deze jongen dat hij goede keuzes gaat maken in zijn volgende stappen maar ik ben bang dat Roma en Kluivert nooit een succes gaan worden alleen al vanwege zijn speelstijl en de speelstijl van de club. Hij is nog niet volwassen genoeg daarom had hij moeten blijven dan was hij met de groep meegegroeit vorig seizoen

Ik wilde vandaag onze voormalige logokusser eens een keer aan het werk zien, en wat mij meteen opviel (behalve de lege tribunes zoals in bijna alle italiaanse stadions) was dat kluivert gewoonweg overgeslagen wordt, ze spelen hem gewoon niet eens aan al staat ie nog zo vrij. Heel treurig om te zien. Ik zou als ik kluivert was toch ff verder gaan kijken in december

ik vind alle kritiek op Kluivert wel weer komisch. ja zijn rendement is nog laag maar hij speelt verder alles en hij haalt best een redelijk niveau. De Ligt heeft bij Juventus geloof ik 3 maanden lang als een natte kracht gespeeld en toen legden we hem zogenaamd onder een vergrootglas en was de kritiek onterecht

24 november 2019 om 19:55

Onzin natuurlijk, de vergelijking die je trekt is zeer scheef. Kluivert is een jongen die vooral teert op zijn naam en vertrok bij Ajax zonder ook maar iets gepresteerd te hebben. Hij had enkel nog het label talent, omdat hij jong was. Bij Kluivert zijn er na zijn transfer nooit hoge verwachtingen geweest vanwege zijn matige spel bij Ajax. Hij doet nu inderdaad leuk mee daar, maar daar is alles ook mee gezegd. Het gaat gewoon om rendement als aanvaller in de serie A en vroeg of laat zal ook talent Kluivert dat merken. De Ligt daarentegen vertrok bij Ajax als een grote jongen en tevens ook Golden Boy, met alle verwachtingen van dien. Die verwachtingen zorgden ervoor dat ondanks die vreselijke 3 maanden de meeste mensen (jij wat minder) wel de rust konden bewaren en hem tijd gunnen. Het vertrouwen in hem is veel groter dan in Kluivert en dat is gezien de prestaties zeer terecht. Net als dat het volkomen terecht is dat Kluivert kritiek krijgt.

24 november 2019 om 20:10

@feast ik noem dat meten met twee maten. of je presteert wel of je presteert niet, zo simpel is het. je kan niet allerlei randzaken erbij gaan halen waarom de een die een wanprestatie levert niet bekritiseerd mag worden en de ander die misschien niet groots presteert wel neergesabeld mag worden. zeker van een speler van 80 miljoen mag er verwacht worden dat hij iets extra's brengt en dat deed De Ligt niet, integendeel zelfs, het was een drama wat hij liet zien. gisteren speelde hij een puike partij en vorige week tegen AC Milan deed hij het redelijk goed dus laten we hopen dat hij deze vorm doortrekt

24 november 2019 om 21:41

Kluivert heeft gewoon geen gunfactor dus er zal altijd wel iets gezocht worden om kritiek te leveren. Kluivert houdt zich gewoon staande in een topcompetitie. Iedereen wilt de lat bij Kluivert veel hoger leggen zodat ze hem kunnen bekritiseren...

24 november 2019 om 22:08

Kluivert was jong 18-jarig talent (maar basisspeler) in het elftal dat Europa verbaasde door de EL finale te halen, ook al maakte hij persoonlijk nog veel foutjes en moest duidelijk nog groeien. De Ligt was jong 18-jarig talent (maar basisspeler) in het elftal dat Europa verbaasde door de CL halve finale te halen, ook al maakte hij persoonlijk nog veel foutjes en moest duidelijk nog groeien. Is dat nou echt zo'n scheve vergelijking?

24 november 2019 om 23:22

Hangover heeft het perfect verwoord.. Mensen zullen altijd haten op Kluivert. Ja hij is dom dat hij wegging, maar ik ben niet vergeten wat hij kan en wat zijn potentie is. Ik ben alleen bang dat het er bij Roma niet uit gaat komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5620
3.Juventus5230
4.AS Roma5013
5.Atalanta4927
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. MkhitaryanMiddenvelder259
L. PellegriniMiddenvelder254
J. VeretoutMiddenvelder2410
Gonzalo VillarMiddenvelder230
Borja MayoralAanvaller206
PedroAanvaller194
E. DžekoAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren