FC Den Bosch-trainer vreesde niet voor baan: ‘De club stond direct achter me’

Vrijdag, 22 november 2019 om

Het was een roerige week voor FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. De oefenmeester noemde Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, die door supporters van Den Bosch racistisch bejegend werd, een 'zielig mannetje', maar biedt daarvoor nu zijn excuses aan. "Ik heb enorm spijt van de opmerking die ik afgelopen zondag heb geplaatst", aldus Van der Ven tegenover FOX Sports.

"Ik ben enorm geschrokken, dit was absoluut niet mijn bedoeling. Iedereen die mij kent weet dat ik zo absoluut niet in elkaar zit", zegt Van der Ven, die uitlegt dat zijn opmerking te maken had met het provocerende juichen van Mendes Moreira na diens doelpunt. "Ik was na afloop van de wedstrijd in gesprek met twee mensen, toen kwam het incident met het doelpunt ter sprake. Ze zeiden: 'Hij was wel enorm aan het provoceren.' Daar reageerde ik eigenlijk op. Het was niet dat ik uit het niets die opmerkingen naar Ahmad Mendes Moreira riep."

Van der Ven heeft maandag persoonlijk zijn excuses aangeboden aan Mendes Moreira. "Ik ben maandag direct naar Rotterdam gereisd. Ik heb een gesprek gehad met Ricardo Moniz en met Ahmad. Netjes uitgelegd, en toen was er begrip van Ahmad." Vanwege bedreigingen naar aanleiding van zijn opmerking kon Van der Ven zondag niet thuis slapen. "Dat is ontzettend vervelend en heftig. Ik heb gelukkig heel veel steun gehad van de spelersgroep en de personeelsleden, dus daar ben ik wel blij mee."

In Studio Voetbal pleitten Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen voor het ontslag van Van der Ven, die daar zelf niet bang voor is geweest. "Nee, want de club weet wie ik ben. Ze kennen me al acht jaar en er is nog nooit iets voorgevallen, omtrent die situatie. Ze gaven direct aan dat ze achter me stonden." De trainer hoopt dat de gebeurtenissen niet van invloed zijn op de wedstrijd van vrijdagavond tegen Almere City FC. "Ik heb de nodige gesprekken gevoerd met spelers en ik heb goede hoop dat ze het een beetje van zich af kunnen zetten en vandaag een goede wedstrijd neerzetten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ja het bestuur van Den Bosch zei ook meteen dat er geen sprake was van racisme. Daar zijn ze toch ook van terug gekomen...

Den Bosch heeft haar portie wel gehad denk ik.. dat ze niet sterk zijn in mediabeleid is gebleken.. dat er een groep rascisten zat ook.. maar laten we nu niet blijven hangen in een onterecht beeld dat die hele club bestaat uit nazi’s en rascisten..

Vind het maar goedkoop scoren. Eerst A zeggen dan een lading kritiek over je heen krijgen om vervolgens B te zeggen. Ik snap ook best dat we allemaal recht hebben op een tweede kans maar ik geloof echt niet dat dit oprecht is.

22 november 2019 om 21:44

Jij geeft precies het probleem aan. Jij gelooft het niet maar jij kent hem niet en toch heb je een oordeel op basis van recente beelden of woorden zonder verdere context. Wij zijn wel goed in oordelen maar weten eigenlijk niets. Ieder mens is anders en zo ook deze trainer. Dit zijn geen situaties die vaak voorkomen en mis je als mens ook de ervaring om alles juist te doen en mee te krijgen.

Psveruit030. Denk even mee. Die lui in Den Bosch dachten aanvankelijk dat het met een sisser zou aflopen. Die trainer maar ook het bestuur. Volkomen misgecalculeerd. Als je daar dan achter komt omdat heel Nederland over je heen valt is het toch niet zo heel onlogisch dat je nog eens goed gaat nadenken en dat je aan de hand van al die reacties zelf ook alsnog tot de conclusie kunt komen dat je dit met zijn allen volkomen fout hebt aangepakt ? En dat het dan wel zo handig is om dit ook expliciet naar buiten te brengen ? Ik neem aan dat jij net als die bestuursleden, die trainer en ik ook wel eens een fout hebt gemaakt r en waar je alsnog een andere keuze dan je aanvankelijke hebt gemaakt. Het is hier niet anders.

Allemaal te laat, nadenken voor je iets zegt, en zeker in dit geval, hard aanpakken dat rasime.

Een ontslag vind ik ook ver gaan. Zijn optreden was zwak en schandalig maar we zijn allemaal mensen die weleens een fout maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.TOP Oss9-12
19.Jong AZ8-21
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
P. van MoorselMiddenvelder111
D. BolsiusAanvaller110
J. HornkampAanvaller114
R. TrotmanAanvaller103
M. DeijlVerdediger100
R. PostemaAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren