Suriname opent jacht op WK-deelname met zeven nieuwe namen

Vrijdag, 22 november 2019 om 18:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:02

Goed nieuws voor Suriname: zeven nieuwe spelers dienen zich aan om uit te komen voor het nationale elftal. Het gaat om spelers die in Nederland zijn geboren en Surinaamse roots hebben. Door de invoering van het zogeheten 'sportpaspoort' kunnen zij vanaf nu uitkomen voor Natio, zoals de Surinaamse ploeg bijgenaamd heet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Maakt Suriname met deze spelers kans op deelname aan het WK in 2022?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door marega88pace)

Dat zijn geen misselijke namen hoor. Ryan donk zelfs CL ervaring en Biseswar was een plaag voor Ajax.

22 november 2019 om 18:41

Ook de talenten zonder perspectief bij Nederland kunnen nu voor Suriname gaan spelen. Ik denk dat 2022 te vroeg komt, maar als je met een vaste kern kan werken dan sluit ik 2026 niet uit.

22 november 2019 om 19:04

Raar dat deze jongens zich niet eerder hebben aangemeld. Voor oranje komen ze tekort. Maar voor Suriname uitstekende spelers.

22 november 2019 om 19:10

Ik denk dat het niet zo raar is aangezien zij dan eerst het Nederlandse paspoort in zouden moeten leveren.

22 november 2019 om 19:11

Dat kwam niet door die jongens. Ik weet niet van de hoed en de rand, maar er konden alleen jongens uit Suriname zelf voor de nationale ploeg uitkomen.

22 november 2019 om 19:44

*surinaams paspoort, voor de rest klopt t idd. Als die jongens voor Suriname wilde uitkomen, moesten ze de Nederlandse nationaliteit opgeven. Wat het voor velen niet echt interessant maakte

Ziet er veelbelovend uit voor Suriname! Hopelijk kunnen ze nu aansluiting vinden bij het niveau van Curaçao, wat vast wel gaat lukken met de nieuwe regeling. Wel een mogelijk gevaar voor het Nederlands elftal.

22 november 2019 om 19:49

Jaa over 20 jaar hebben wij misschien een Ziyech die makkelijk in oranje zou kunnen spelen maar uit bepaalde principes voor the motherland kiest

22 november 2019 om 20:04

Nou, Als Curaçao het richtpunt is... hoop dat ze hoger mikken dan dat!

22 november 2019 om 23:08

Ik denk dat Suriname potentie heeft om sneller te groeien als Curacao. Bij veel Surinamers is voetbal wel sport nummer 1, waar dat bij antilianen voornamelijk honkbal is. Niet negatief bedoeld, maar er voetballen meer Surinamers dan antilianen. Surinamers zijn over het algemeen ook betere voetballers dan antilianen. Niks verkeerds mee overigens, want ik volg ook MLB en daar heb je heel wat goeie antilianen in spelen.

Dit is gaaf! Hiermee gaat het Surinaams voetbal enorme stappen maken. Hopelijk zijn ze er snel bij op een WK en dan in een poule met Nederland, Turkije en Marokko!

Nice! Hopelijk gaat het voortvarend met Suriname en zullen ze mee gaan doen!

Zo! Dat zou toch een partij vet zijn. Nooit durven dromen als Nederlander met Surinaamse roots dat ik Suriname op een WK zou zien. Zou ook nooit lukken zonder die gasten die hun opleiding in Nederland hebben genoten.

22 november 2019 om 18:49

Ik zou het echt tof vinden voor Sranang als ze zich plaatsen. Land zou op z'n kop staan.

Ik hoop dat ze nu echt grof gaan investeren in de voetbal faciliteiten en de lijn kunnen doortrekken. Ik denk wel echt dat ze een nieuw stadion nodig hebben want als ze nationaal succes gaan boeken zit het er daar vol. Hoop dat zo ook wel eens in nl hun interlands gaan afwerken. Please Surinaamse regering don't fuck this up. Ga geen geld in je eigen zak stoppen. Ik bid echt dat dit goed gaat en dan zal ik moeite maken om de wedstrijden te zien.

Ben zelf Surinamer en ben echt blij dat dit soort namen nu voor Suriname kiezen. Weliswaar in een laat stadium, maar dan nog. En nee, dit soort namen zijn geen wereldtoppers of wat dan ook maar voor Suriname zijn dit gewoon hele goede spelers. Namen als Biseswar en Donk hebben best wel wat Europese ervaring, Leerdam is al een paar jaar een gewaardeerde kracht bij zijn club uit Amerika, Chery heeft het goed gedaan bij ADO Den Haag, FC Groningen, zijn eerste seizoen bij Queens Park Rangers, in Turkije bij Kayserispor en nu bij Maccabi Haifa. Voor Jozefzoon geld hetzelfde: deed het goed bij RKC Waalwijk, was een nuttige kracht bij Psv, Brentford en nu bij Derby County. Donald heeft het de afgelopen jaren goed gedaan in Servië bij Rode Ster Belgrado en is nu bij zijn club in Turkije ook gewoon een belangrijke kracht. Voor Suriname zijn dit soort spelers echt forse kwaliteitsinjecties. Zelf vind ik dat Suriname nu best wel veel meemaakt qua ontwikkeling als wat Curacao een paar jaar geleden onder Patrick Kluivert had. Daar kozen toen ook namen als Eloy Room, Cuco Martina, Leandro Bacuna, Juninho Bacuna, Gino van Kessel, Elson Hooi, etc. ervoor om voor Curacao te spelen en die presteren sindsdien toch best wel mooie dingen. Momenteel heeft Suriname als bondscoach Dean Gorré en die levert sindsdien echt wel goed werk. Hopelijk sluiten er nog wat namen aan bij Suriname, zoals bijvoorbeeld iemand als Gyrano Kerk, Deyovaisio Zeefuik en nog een aantal spelers. Kenneth Vermeer heeft al interlands voor Nederland gespeeld, maar misschien dat het mogelijk is om hem ook te polsen? Want er was volgens mij toch een soort speciale regel dat je alsnog voor een ander land kon uitkomen en Vermeer zal voor Nederland denk ik toch geen eerste doelman worden, terwijl Vermeer voor Suriname een hele goede keeper zal zijn. Nu kan Suriname hopelijk ook iets doen aan het voetbalniveau in Suriname zelf, want dat is daar nog slechter dan de amateurs hier in Nederland. Elke keer als ik in Suriname kwam dan zag je gewoon aan alles dat het voetbalniveau slecht was: de faciliteiten (velden echt dramatisch) en ik ben toen ook naar meerdere wedstrijden gaan kijken en dat niveau was echt dramatisch.

22 november 2019 om 19:36

Kenneth Vermeer zou DE ideale keeper geweest zijn voor Suriname, jammergenoeg heeft hij al 2 wk kwalificatie wedstrijden in de been bij Oranje en mag hij volgens de FIFA regels niet meer overstappen, maar ik zou dan Warner Hahn polsen aangezien hij ook een aantal keer met de Suriprofs heeft meegedaan en hij toch geen uitzicht heeft op oranje

22 november 2019 om 23:01

Hahn staat er inderdaad volgens mij wel voor open. Die is dit seizoen toch best wel goed bezig. Natuurlijk soms nog steeds wel domme fouten/acties maar die hebben een Vermeer en Zoet eigenlijk ook. Terwijl die bij in principe betere clubs spelen.

23 november 2019 om 09:37

Er gaat een interview rond waarin Hahn aangeeft via zijn zaakwaarnemer al te zijn benaderd en dat hij er zeer zeker voor open staat!!!

Edgar Davids,seedorf,kluivert, Gullit en Rijkaard, Reiziger,bogarde en namen die ik vergeet kon Suriname een WK winnen man. Nu hebben ze ook : Wijnaldum,van Dijk,bergwijn,promes,babel,stengs,ake met hun speel je ook wel een Kwartfinale WK

22 november 2019 om 19:14

Aké heeft geen Surinaamse roots voor zover ik weet, maar Ivoriaanse. Buiten dat kon je als Nederlandse Surinamer helemaal niet voor Suriname uitkomen. Dat is nu dus veranderd. Kortom, Nederland heeft Suriname helemaal niet genaaid.

22 november 2019 om 19:15

Dit is toch niet naaien ?? Kijk naar Frankrijk, voetballers kiezen zelf waar ze het beste perspectief zien om resultaat te boeken.

22 november 2019 om 19:33

Frankrijk komt een uit Congo,senegal,mali,marokko en Kenia allemaal verschillende landen waarvan spelers individueel toch geen meerwaarde zouden hebben..maar 15 spelers die in Oranje en jong Oranje spelen zou je echt wel serieus meedoen voor een WK. Surinaamse voetbal liefhebbers hebben al deze spelers wel moeten missen in hun nationale elftal .

vermeer
Reiziger
van dijk
Gullit
Drenthe
Davids
wijnaldum
Seedorf
Rijkaard
Kluivert
Haisselbaink
22 november 2019 om 19:41

Hebben ze deze spelers moeten missen? Hoezo missen dit zijn gewoon Nederlanders toch? Als ik zoiets zou zeggen ben ik gelijk een racist maar goed laat lekker gaan

22 november 2019 om 19:19

Nederland heeft Suriname niet genaaid. Als die gasten voor Suriname zouden willen uitkomen, zouden zij hun Nederlandse nationaliteit verliezen. Dat is niet langer het geval. Dit was het geval door de Surinaamse regering zelf, als ik mij niet vergis, dus heeft die regering het zelf verpest voor het land. Daarnaast is er nooit fatsoenlijk geïnvesteerd in het voetbal daar en hadden al die gasten ook niet veel om naar uit te kijken qua perspectief.

22 november 2019 om 19:50

Klopt als een bus Angelo77. Clarence Seedorf heeft in 2008 zelfs 3 miljoen geboden voor zeggenschap bij de Surinaamse bond zodat hij de gehele competitie kon professionaliseren, maar ze hebben zijn aanbod keihard geweigerd omdat er koppen zouden rollen.. ook voert corruptie nog steeds de boventoon daar en er zijn nog steeds redelijk machtige personen die ook tegen het sportpaspoort zijn zoals Ronnie Brunswijk omdat hij nog steeds van mening is dat Suriname het met “hun eigen jongens” kan doen en de “Hollandmangs” (Surinaams afkomstige in Nederland geboren jongens) niet nodig hebben..

22 november 2019 om 19:45

Technisch gezien zou Suriname geen WK winnen met die gasten, aangezien het NL ook niet is gelukt haha. Sorry, had to say that.

22 november 2019 om 20:04

Sorry waarom? Hoe graag ik het ook zou willen, is toch ook helemaal niet realistisch om te denken dat Suriname het WK zal winnen?? Kwalificatie voor het WK via de Gold Cup alleen al wordt een klus van jewelste met tegenstanders als: Mexico Amerika Costa Rica Canada Curaçao Jamaica Martinique Granada Panama El Salvador

22 november 2019 om 20:06

We zijn niet gierig. Eerst plaatsten dan hopen op meer.

22 november 2019 om 20:07

Angelo77 het beste oranje ooit naar mijn inziens 1974 was volledig blank. Die hebben het wk ook niet gewonnen.misschien is die mix wel nodig voor die laatste paar procentjes en natuurlijk moet alles ook kloppen. Geluk speelt ook een factor bij het winnen van een WK

22 november 2019 om 20:09

Haha nee, het is meer van dat Becksss namen als Seedorf, Davids, Kluivert etc noemde om een WK mee te winnen, maar dat zelfs Nederland met deze gasten niet kon winnen. Laat staan Suriname zonder de overige (niet Surinaamse) Nederlanders.

Speelt Suriname niet bij de Zuid Amerikaanse Bond??? Uiteraard is de kans om je via de Noord- en Midden Amerikaanse bond te plaatsen groter en niet ondenkbaar als ik deze namen zie.

22 november 2019 om 19:33

Dat is de Conmebol, daar zit Suriname niet bij

22 november 2019 om 22:26

Suriname zit niet bij de Zuid-Amerikaande bond, maar die van Noord en Midden-Amerika (en de Carribean)

Kishna zou als een keer blesurevrij zou zijn ook wel wat toevoegen.

22 november 2019 om 19:39

Zeker weten. En zo zijn er wel meer namen, namelijk: Hahn, Menig, Nunnely, Malone, Ebecilio, Zeegelaar, Kerk, Rvlp, Boetius(zou echt geweldig zijn) en Denswil.

22 november 2019 om 20:08

Boetius heeft vgm ook al interlands voor oranje gespeeld het jaar dat hij furore maakte bij Feyenoord.

22 november 2019 om 20:11

Klopt, maar dat waren oefeninterlands, waardoor het nog mogelijk is. Al zou het me niet verbazen als hij nog steeds voor z'n kansen bij NL gaat. Doet het in Duitsland heel sterk als Cam.

22 november 2019 om 20:13

Met al die namen en ervaring op Eredivisie niveau die je opnoemt moet het echt een keer lukken om die Caribische landen te pakken tijdens de kwalificatie.

Leuk man, zou mooi zijn als ze een soortgelijke ontwikkeling als curacao mee kunne maken of nog beter zelfs. Aantal leuke namen tussen, benieuwd wat gorre en de zijnen hiervan kunnen gaan smeden. Zie wel met angst en beven uit naar de commentaren van derksen en co, over de ondankbaarbeid van deze jongens richting Nederland toe, nadat ze van alle voordelen in dit land heb en kunnen genieten en nu lekker voor het land van de ouders gaan spelen waar ze nooit hebben gewoond en alleen maar van foto's, verhalen en vakanties kennen. Schande...

22 november 2019 om 19:57

Meestal als ze niet goed genoeg zijn om wat toe te voegen aan Oranje vindt hij het wel ok

22 november 2019 om 22:09

Jup, weet ik

22 november 2019 om 21:42

Idgaf, waarom zoek je goedkeuring van Derksen? We moeten met z'n allen niet hypocriet gaan doen. NL wilde asensio ook hebben voor oranje...

22 november 2019 om 22:09

Welke goedkeuring zoek ik? Ben benieuwd of al die mensen nu ook rechtlijnig zijn zoals bij mazraoui, dest, ziyech. Of dat ze nu hypocriet stil blijven omdat deze Surinaamse boys toch niet goed genoeg zijn voor oranje

Er was ooit een lijst met alle Surinaamse spelers in nederland. Kan iemand die lijst met ons delen. Whahahha Johan Derksen gaat in de toekomst nog heel boos worden. Maar zal mij een worst wezen. Boys moeten zelf kiezen. Ik hoop dat de huidige selectie van Suriname hierdoor echt zsm naar het buitenland kan gaan voor een betere competitie en de transfer gelden hiervan kan investeren in de competitie.

Er schijnt een lijst te zijn van 150 spelers waarvan Dean Gorré een selectie zal samenstellen van Surinaams afkomstige profs die in aanmerking komen voor Natio Suriname waarmee het team kan strijden om de Gold Cup. Ik heb zelf een lijst samengesteld van (oud)profs die op ook op de lijst van Gorré zouden kunnen staan SELECTIE: Warner Hahn (SC Heerenveen) Boy Waterman (APOEL Nicosia) Gino Coutinho (Sparta Nijkerk) Miguel Nelom (Willem 2) Ché Nunnely (Willem 2) Quincy Meenig (FC Twente) Virgil Misidjan (FC Nürnberg) Damil Dankerlui (Willem 2) Sherdaldo Bekker (FC Union Berlin) Marvin Emnes (Middlesbrough) Fabian Sporkslede (RKC) Ryan Koolwijk (AC Trencin) Ruben Ligeon (AC Trencin) Lorenzo Burnet (FC Emmen) Dalinho Doekhi (Vitesse) Dion Malone (ADO) Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) Evander Sno (D.H.S.C) Lorenzo Ebicilio (Jubilo Iwata) Nigel Hasselbaink (Hapoel Bëër Sheva) Ricardo Kishna (ADO) Noa Lang (Ajax) Ryan Gravenberch (Ajax) Daishawn Redan (Hertha BSC) Diego Biseswar (PAOK Saloniki) Marvin Zeegelaar (Watford) Gyrano Kerk (FC Utrecht) Raijv van la Parra (Rode Ster Belgrado) Jean Paul Boëtius (FC Mainz 05) Ridciano Haps (Feyenoord) Kelvin Leerdam (Seattle Sounders FC) Royston Drenthe (Kozakken Boys) Tjaron Chery (Maccabi Haifa) Stefano Denswil (Bologna FC) Ryan Donk (Galatasaray) Crysencio Summerville (ADO)

22 november 2019 om 20:42

Tjaron Chery, wat een geweldige speler was dat zeg. Volg hem allang niet meer helaas en hoop dat hij het nog kan opbrengen op zijn leeftijd

Ik weet dat Dion Malone ook voor Suriname wilt uitkomen.

22 november 2019 om 21:26

Stefano ga je ook binnenkort horen

Heyheeyy.. Su gaat eindelijk stappen vooruit met de plaatsing voor de Gold cup 🤗🤗

Ok Meeteen ook Xavi Simons vragen. Jammer dat Dest al voor Team USA heeft gespeeld.

Is toch prachtig, zou wat zijn zeg; Suriname op het WK

Er zit geen geld in de competitie en de faciliteiten zijn dramatisch in de surinaamse competitie. Dat gezegd hebbende.. Denk ik wel dat Suriname in potentie sneller kan groeien dan Curaçao. Bij Surinamers is voetbal toch wel sport nummer 1, waar dat bij antilianen honkbal is. No offense, maar Surinamers zijn over het algemeen ook betere voetballers dan antilianen. En er voetballen gemiddeld ook meer Surinamers dan antilianen. Dus de selectie keuze is groter en meer kans op kwaliteit. Vroeger op het pleintje had je ook vaak dat het de mocro's of suri's waren die snel, behendig en technisch waren. Altijd voor die ene panna.

Kan iemand mij vertellen wat bepaald dat Suriname mee kan doen met de CONCACAF en niet met de CONMEBOL? Het ligt toch duidelijk in Zuid Amerika en niet in midden

23 november 2019 om 09:59

De keuze om lid te worden van de CONMEBOL lag indertijd voor de hand maar vanwege de toenmalige geopolitiek en cultureel was er een sterkere overeenkomst met het Caribisch gebied. Daarbij was André Kamperveen één van de oprichters van de Carribean Football Union. Wel ziet de FIFA liever dat iedereen in zijn eigen regio voetbalt dus niet alleen Suriname maar ook Israël en Australië dus misschien is het in de toekomst nog wel mogelijk om aan te sluiten bij de CONCACAF

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
16 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren