‘Ajax is veel te sterk voor de rest en dat gaat alleen maar erger worden’

Zondag, 24 november 2019 om

Na 13 speelronden gaat Ajax met 35 punten aan kop in de Eredivisie en heeft 'grote concurrent' PSV reeds een achterstand van 11 punten opgelopen. Tussen beide ploegen staat AZ met 29 punten op plek 2 genoteerd, waardoor de ontmoeting tussen de Alkmaarders en Amsterdammers op zondag 15 december zeer interessant zal worden. Hoewel de competitie nog lang is, lijken veel analisten echter niet te twijfelen aan een nieuw kampioenschap voor Ajax. Verslaggever Justus Dingemanse nam voor Voetbalzone de proef op de som en vroeg bekende gezichten uit de voetballerij of zij het ook zo jammer vinden dat spanning al zo snel lijkt te verdwijnen uit de Nederlandse competitie.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk je dat Ajax de komende jaren oppermachtig zal zijn in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door livinglegend)

Exact. Dit is ook de reden waarom ik nooit begreep waarom iedereen zo juichte met die Ajax CL successen als 'Goed voor het Nederlandse voetbal'. Het is goed voor Ajax, het NL competitievoetbal gaat kapot.

22 november 2019 om 16:01

Ik vind dat mensen dit echt overdrijven hoor, Ajax is vorig seizoen nipt kampioen geworden na een ruime achterstand. Dat ze nu één jaar veruit de beste zijn is echt niet onoverkomelijk en is echt wel vaker voorgekomen.

22 november 2019 om 16:01

Onzin, je ziet dat andere Nederlandse clubs zich ook weer langzaamaan omhoog proberen op te werken. Ook goed voor het Nederlandse clubvoetbal dat Psv, Feyenoord en AZ nu ook punten pakken in Europa. Ook komen er grote talenten door met Ihattaren, Bergwijn, Malen, Gakpo, Koopmeiners, Wijndal, Stengs,Boadu. En je weet niet of Ajax de komene jaren weer zo kan heersen.

22 november 2019 om 16:02

Ja maar het is wel goed voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal internationaal. Goed voor de Nederlandse spelers en coaches en het Nederlands elftal. En eerst maar zien of Ajax echt gaat heersen de komende jaren. De kans acht ik groot. Niet alleen door het geld maar vooral door een goede coach en td en Ad en jeugdopleiding. Alles klopt momenteel. Maar we gaan het zien.

22 november 2019 om 16:08

Uiteindelijk zullen Ten Hag en Overmars ook vertrekken. Dat is eigenlijk onvermijdelijk. Het is dan maar afwachten wat je er voor terugkrijgt. Ik denk niet dat je Overmars gelijkwaardig kunt vervangen. Die man heeft briljant werk afgeleverd voor Ajax.

22 november 2019 om 16:55

Overmars heeft dit jaar nog tot 2024 verlengt, dus die zal nog wel even blijven gelukkig.

22 november 2019 om 16:17

Waarom gaat het Nederlands voetbal kapot dan? Stel dat Ajax elk jaar ruim kampioen word, iets wat ik niet geloof, dan blijft er toch nog steeds een strijd over tussen andere clubs?

22 november 2019 om 17:01

dan krijg je in de Eredivisie dezelfde situatie als in Frankrijk waar PSG elk jaar met een puntje of 20 voorsprong kampioen word

23 november 2019 om 21:47

Lyon presteert toch ook leuk in Europa zo af en toe.

22 november 2019 om 16:22

Zijn de Bundesliga, de Serie A en Ligue 1 dan ook allemaal kapot? Je levert op het aspect ''spanning om de landstitel'' wat in, maar je krijgt er een hoger niveau voetbal in je competitie voor terug. Voor de meeste clubs veranderd er helemaal niks, van Groningen tot Sittard, van Doetinchem tot Den Haag ... er zal voor die clubs weinig veranderen. Hooguit vervelend voor PSV en mogelijk Feyenoord, maar voor de rest veranderd er bijzonder weinig.

22 november 2019 om 23:47

Het is totaal niet wenselijk als de spanning om de landstitel weg is. Er is geen reet aan om een strijd om de tweede plek te aanschouwen. Slecht voor de aantrekkingskracht, slecht voor de tv rechten, slecht voor het Nederlands voetbal.

24 november 2019 om 16:44

Een competitie verliest zijn waarde als de nummer 1 al een zekerheidje is. De toppers zijn doorgaans de potten waar mensen graag voor gaan zitten. Liverpool - City was dit jaar weer om te smullen. Real - Barca en Dortmund - Bayern vaak ook (hoewel Bayern die laatste vaak wint). Een team dat er ver bovenuit stijgt degradeert de hele competitie. Portugees voetbal kijkt ook niemand voor zijn lol.

22 november 2019 om 16:32

Andere NL clubs krijgen het zwaarder in de eigen competitie als Ajax door goed te presteren op een steeds hoger niveau kan gaan aantikken, dat klopt. De concurrentie zal het lastiger krijgen om kampioen te worden, sure. Maar de directe concurrenten die er enerzijds het meest "last van hebben" zijn wel degenen die het meest kunnen profiteren van de goede prestaties van Ajax. Als ze na een goed seizoen kampioen worden, zijn ze direct geplaatst voor de CL met alle voordelen van dien. In de subtop zijn er meer/betere (later instromen) Europese tickets beschikbaar. Dat levert hen ook weer geld op en een podium voor de spelers om zich op hoog niveau te laten zien. Presteren ze daar, dan komen andere clubs toch sneller met miljoenen over de brug als ze spelers willen hebben. Aantrekkingskracht van de Eredivisie gaat daarmee ook omhoog waardoor je een iets hoger segment spelers erbij kan halen. Kortom, overall is het zeker goed voor het Nederlandse voetbal. Voor de andere clubs die normaliter niet als concurrent gezien mogen worden, gelden deze voordelen ook (hoewel in mindere mate). En het nadeel van een sterkere tegenstander tegen wie je steeds minder kans maakt hebben de concurrenten ook, dus maakt het voor die clubs in feite niet uit.

23 november 2019 om 11:44

Klopt niet. Is de Bundesliga niet spannend? Is de Primera Division niet spannend? Daar is vooraf ook vrij duidelijk wie er kampioen word. Ajax koopt AZ en PSV niet leeg. Het is wel goed voor NL voetbal want dat krijgt weer een beetje aanzien. Nu moeten die andere clubs net als Ajax de weg omhoog pakken. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor.

Ik zie dit niet gebeuren. In 95 hadden we ook een wereld team en grote successen!! Maar dat konden we niet door zetten, geschiedenis herhaalt zich vaak. Zeggen ze wel eens. En in dit geval denk ik dat dit klopt. Alle puzzelstukjes vallen nu mooi op hun plek en ik denk dat het na dit seizoen gewoon weer lastig word om een nieuw team op de been te krijgen wat zo goed kan spelen. Maar goed dat moet je weten denk ik dan! Maar wat kun je er tegen doen. Weinig denk ik.

22 november 2019 om 16:21

Na 95 gingen alle topspelers voor een fooi weg door het Bosman arrest. Nu vang je wel 80 miljoen voor Frenkie en De Ligt.

22 november 2019 om 16:37

"na 95 gingen alle topspelers voor een fooi weg door het Bosman arrest. Nu vang je wel 80 miljoen voor Frenkie en De Ligt."nu gezien was dat toen een fooi ja.. Net zoals die 80 miljoen over 15 of 20 jaar misschien wel een fooi is. Dat verandert niets aan zijn punt.

22 november 2019 om 16:46

Nee jij snapt het niet. Seedorf, Davids en Kluivert gingen toen voor bij wijs van spreken nu 10 miljoen euro weg. Die gingen bijna gratis de deur uit.

22 november 2019 om 18:12

@harisfuckic, je bent aan het lullen om het lullen, je hebt geen idee waar je over praat. De sterren van Ajax liepen letterlijk gratis de deur uit, omdat de regels als slag bij heldere hemel waren verandert. Voor 96 als een speler uit zijn contract liep, moesten clubs die die speler wilden vastleggen een transfersom betalen, dus de noodzaak om tijdige een speler langer vast te leggen was er niet. Als een club niet meewerkte, dan kon een speler letterlijk nergens heen. Komt nog bij dat een topspeler bij Ajax tegenwoordig net zoveel betaalt krijgt als bij de club net onder de allergrootste clubs, dus ze zijn eerder genegen om te blijven. Ajax is hard aan het werk om te voorkomen dat de geschiedenis verandert, dus die tegeltjeswijsheid van @gunnerfan slaat nergens op. @gunnerfan, we??? Jij was toch Gunnerfan? Blijf dat dan ook als Ajax beter presteert.

24 november 2019 om 16:46

Joh, het valt goed nu. Ten Hag weg en Ziyech de deur uit dan is het toch weer een heel ander team. Geniet van je successen. United werd ook ooit onaantastbaar geacht, Arsenal ook en Chelsea idem.

22 november 2019 om 16:33

Dat denk ik ook. Ajax heeft nu een schitterend team. Na het vertrek van De Jong en De Ligt heeft het met Tadic, Blind, Ziyech, Van de Beek, Neres, Tagliafico en Onana natuurlijk nog genoeg toppers over om Europees hoge ogen te gooien. Maar van die laatste vijf zullen er komend zomer twee of drie weggaan, de volgende zomer de rest en zelfs Blind sluit niet uit dat hij nog weer eens een stap maakt. Ajax bulkt dan van het geld als nooit tevoren, maar voor een club uit de Nederlandse competitie lijkt me het ondoenlijk dat alle versterkingen die spelers van dit formaat moeten vervangen voltreffers zijn. Wat me vooral tegenvalt is de concurrentie, in het bijzonder mijn club Psv. De insteek om door opleiding en vroegtijdig scouten in te zetten op jong talent, op deze manier kapitaal te genereren is een gezonde, maar hoe de club de laatste jaren zijn technische keuzes maakt om de jeugdigheid aan te vullen is eigenlijk te bezopen voor woorden. Zo maak je het Ajax wel erg makkelijk, terwijl juist die club met Tagliafico en Martinez bewijst dat je hele betaalbare toppers kunt scouten! In Argentinie spelen 24 teams, met evenzoveel linksbacks. Die kun je een heel jaar scouten en in kaart brengen welke daarvan haalbaar en van toegevoegde waarde zijn. Je gaat mij niet vertellen dat Ajax nou net de twee vindt die niet meer dan 7 miljoen hoeven te kosten en ook nog eens het niveau direct aankunnen, zodat je zelf met Lato en Boscagli op de proppen denkt te moeten komen!

22 november 2019 om 18:21

@gomes1psv, We hebben er altijd een handje van in Nederland om veel te voorbarig conclusies te trekken; nu ook weer, Ajax is maar liefst 1 keer op rij kampioen geworden, dus waar hebben we het over. Maar stel dat Ajax een aantal keer op rij de titel pakt is er altijd een golfbeweging; slechte periodes volgen op gouden tijden, maar tenzij er weer zoiets voorvalt als het Bosman arrest zie ik Ajax nooit meer zover terugvallen als toen, simpelweg omdat Ajax nu financieel mijlenver voorstaat op de rest van de competitie. Ook omdat Philips en zijn miljoenen lang niet meer zon grote rol spelen als toen. Dat houdt in dat Ajax geen 5e en 6e meer gaat worden zoals toen en dat Ajax ook in mindere tijden hoge ogen zal gooien wat betreft de race om de landstitel.

22 november 2019 om 19:59

De dagen dat PSV echt zwaar afhankelijk was van Philips is sinds het millennium eigenlijk al voorbij en dat is toch al bijna twintig jaar geleden. Ik ben het met je eens dat Ajax niet meer gaat terugvallen op een manier dat het uit de top 3, of zelfs de top 2 wegvalt. Maar er zijn er een hoop die zich niet realiseren dat het huidige niveau een topniveau is en over de komende jaren genomen niet het gemiddelde.

22 november 2019 om 17:38

@Gunnerfan....Hoe kan je die situatie In hemelsnaam met deze situatie vergelijken? Toen gingen allemaal spelers zowat gratis weg. Dat is nu totaal niet aan de orde. Ajax wordt alleen maar rijker en kan nu elk seizoen spelers halen die ook wat toevoegen. Ze zijn nu al bezig met volgend seizoen. Verlengen contracten op tijd en zijn gewoon veel beter bezig dan toen in die tijd. Heel vreemd dat je die situatie erbij haalt.

23 november 2019 om 02:03

@Gunnerfan Je spreekt wijze woorden, maar trekt de verkeerde conclusie. Ajax is ooit echt een langere periode wereldtop geweest, verdween omdat spelers kopen een internationale aangelegenheid werd ipv een incident. Vervolgens werden ze het weer door slim inkopen te mixen met talent. Verdween wederom, nu door het bosman arrest. Vervolgens ging het heel lang fout in de zoek naar de juiste afstemming. Te veel geld voor niets toevoegende spelers, te veel op talent gokken waardoor er een grillig team ontstond. Teams willen samenstellen uit de beste spelers in de eredivisie. Enz. Enz. Toen kwam er een nieuw plan, maar daar moest eerst voor gespaard worden. Nu voeren ze het uit. Ajax zou dit seizoen al moeten instorten. De helft van de as is immers vertrokken. Lijkt er vooralsnog niet op. Sterker nog, ze halen dezelfde truukje uit. Hoeveel staying power het heeft is afwachten, maar een key factor is gewijzigd. Het is niet perse financieel beter om in het buitenland te gaan voetballen.

Om even in te haken op de titel: Als de sterkhouders eenmaal vertrokken zijn heeft Ajax ook weer een groot probleem. De financiele middelen nemen toe, maar de vijver blijft min of meer hetzelfde. Ajax kan geen "nieuwe Ziyech" kopen, want die zijn veel te duur en de concurrentiestrijd is te hevig op meerdere gebieden. Buiten de aanval om is de selectie van Ajax namelijk helemaal niet zo heel indrukwekkend. Maar goed, dat Ajax uiteindelijk dominant zal worden over meerdere jaren zie je van mijlenver aankomen. Daar is het financiele verschil te groot voor geworden.

22 november 2019 om 16:25

"Ajax kan geen nieuwe Ziyech kopen." Waarom lukt het in de transferperiodes erna steeds wel dan met Neres, Tadic en Promes?

22 november 2019 om 16:38

Ik vind Ziyech toch echt een stuk beter dan Neres en Promes en bovendien is hij jonger. Tadic was ook vooral een verrassing. Hij had al in Nederland gevoetbald en vond Nederland de beste plek om z'n kinderen te laten opgroeien.

22 november 2019 om 16:46

En zo zullen er altijd wel vervangers komen. Toen Vertonghen, Alderweireld en Eriksen weggingen, dacht ook iedereen dat er geen goede vervangers zouden komen. Maar we kregen Sanchez en De Ligt. En Frenkie. Na afgelopen zomer wist half Nederland zeker dat Ajax zonder die laatste twee veel en veel minder zou zijn. En desondanks doet Ajax het niet zo slecht zonder ze.

22 november 2019 om 16:52

@kyle66 Je slaat nogal wat jaren over, deze hebben maar tot 2013 bij Ajax gespeeld, daartussen hebben jaren gezeten met vd Hoorn, Moisander en Lucas Andersen. Sanchez kwam pas in 2016.

22 november 2019 om 17:00

Sirius dat klopt zeker, maar Neres kan in de CL en in topwedstrijden net zo beslissend zijn als Ziyech. Zie Juventus en psv bijvoorbeeld vorig jaar. Promes scoort dit jaar elke topwedstrijd een goal. Van Ziyech is het qua passing/techniek zeker smullen, maar Promes en Neres zijn qua goals vaak even belangrijk als Ziyech en jonger? Volgens mij is Neres 22 jaar en zijn Ziyech en Promes even oud.

23 november 2019 om 22:54

@TVL, het verschil met die jaren is dat Ajax toen geen geld had voor goede vervangers. Dat geld is er nu wel.

23 november 2019 om 00:21

Ik weet niet beter of bij Ajax vertrokken elk jaar de stek-houders. Met dit verschil nu heb je de financieren om je stek-houders wat langer aan je te binden zodat je meer tijd hebt om andere spelers op niveau te brengen. Ajax zal nog steeds moeten investeren in eigen jeugd en daarnaast slim scouten dat je bv een Ziyech op.jongere leeftijd vind ....Een mooie uitdaging voor een club met ambities

23 november 2019 om 01:59

Er zullen nog steeds elk jaar sterkouder(s) vertrekken zoals altijd. Ik denk dat het grote verschil is, dat ze er sneller mee bezig zijn om de selectie op peil te houden cq te versterken. Er wordt minder lang gewacht. Zie Tadic en Ziyech. Tadic zou in principe als vervanger van ziyech komen, ook het akkefietje met nr 10, voorheen zou er gewacht worden totdat Ziyech daadwerkelijk is vertrokken. En succes trekt mensen. Ze kunnen nu ook weer aantonen dat Ajax de perfect stap is naar de top.

24 november 2019 om 09:58

Wat Ajax ook slim doet is spelers als Schuurs eerder oppikken en ze de tijd geven om zich te ontwikkelen. Dit komt ook doordat ze nu het geld hebben om spelers als Ziyech , Blind en andere spelers langer aan hun te binden

Ajax zal nooit het Bayern van Nederland kunnen worden, omdat de competitie nu eenmaal niet de aantrekkingskracht (en bijpassende financiã«n) heeft om de echte topspelers te blijven behouden. Ajax kan wel 4 miljoen salaris bieden en zit daarmee bv een Ziyech/tadic/blind (langer) behouden. Maar spelers als Frenkie en De Ligt waar de hele wereldtop achteraan zit, kunnen nog steeds elders veel meer verdienen en zullen ook om sportieve redenen de stap willen maken. Dus je houdt altijd wel een bepaalde mate van leegloop, sleutelspelers die vertrekken, automatismen die wegvallen. De bankrekening laat nu wel toe dat er kwalitatief goede spelers terug worden gehaald, maar die moeten vaak toch ook wennen. Ajax kan normaliter niet vissen in een vijver met spelers die hebben bewezen Europees topniveau te kunnen presteren, dus krijgen ze vaak genoeg te maken met terugval na een goed seizoen. Wat voor de concurrentie ook kansen biedt om daar (incidenteel) van te profiteren. Geldt in zekere zin ook voor de andere eredivisieclubs dus Ajax zal nog steeds vaak kampioen kunnen worden, maar denk dat het vaak genoeg spannend zal blijven en ze niet snel een monopolie op de titel krijgen.

22 november 2019 om 17:04

"Ajax zal nooit het Bayern van Nederland kunnen worden, omdat de competitie nu eenmaal niet de aantrekkingskracht (en bijpassende financiã«n) heeft om de echte topspelers te blijven behouden. Ajax kan wel 4 miljoen salaris bieden en zit daarmee bv een Ziyech/tadic/blind (langer) behouden. Maar spelers als Frenkie en De Ligt waar de hele wereldtop achteraan zit, kunnen nog steeds elders veel meer verdienen en zullen ook om sportieve redenen de stap willen maken." Met Tadic, Blind en Ziyech word je juist wel een Bayern van Nederland. Je zegt het zelf al, die willen 4 miljoen per jaar. Dat kan geen andere club in Nederland betalen en die 3 zijn op dit moment by far de beste spelers in de Eredivisie in mijn ogen.

22 november 2019 om 23:29

Laat ik het anders stellen, de vergelijking met Bayern gaat mank omdat de meeste spelers een keer weg zullen willen, omdat elders de competitie aansprekender is en de clubs in staat zijn nóg meer te betalen dan Ajax. Voor velen is Ajax niet het eindstation, dus je houdt altijd meer verloop dan de wereldtop uit de meer aansprekende en lucratieve competities. Volgend jaar heb je een goede kans dat Onana, Donny, Nico, Neres en Veltman vertrekken. Dat soort verloop en verlies van vastigheden kan een dip met zich meebrengen. Ajax doet er nu inderdaad goed aan dat ze met Blind, Ziyech en Tadic spelers hebben die geweldig zijn zonder dat de wereldtop achter ze aan zit. Ze zijn ook tevreden en verdienen prima, dus dan hou je wel veel meer solide basis dan enkele jaren geleden en blijft de dip een stuk meer beperkt. Maar het Bayern van Nederland vind ik dan toch te sterk uitgedrukt.

23 november 2019 om 06:57

Ja dat snap ik, maar Basel en Celtic lukt het bijvoorbeeld ook, dus waarom zoi het in de Eredivisie niet kunnen?

24 november 2019 om 13:01

Waarom zou je willen dat Ajax elk jaar kampioen word? dat is toch oersaai.

Zolang Ajax nog niet de beste spelers van Az/Feyenoord en PSV overloopt (zoals een Bayern doet in Duitsland). Zal het wel meevallen en zit het nu voor Ajax allemaal mee. Ik denk dat het ernstiger wordt als die succes in de CL de komende 5 jaar door blijft gaan (zeker als de nummer 1 direct geplaatst is en de nummer 2 het steeds niet haalt want dan krijgt Ajax jaarlijks iets van minimaal 40 miljoen inkomsten waarmee ze jaarlijks elke keer de selectie flink kunnen verbeteren. Dan gaat het uiteindelijk wel een probleem worden, maarja een Ajax is ook gegroeid vanuit minder geld dus dat traject zou een psv of Az/Feyenoord ook kunnen doen.....

het zal inderdaad een groot verschil blijven de aankomende jaren. De winst die Ajax vorige seizoen alleen al maakte is al genoeg om ze de aankomende 7 tot 10 jaar te laten domineren in de eredivisie, en ik geloof dat de winst voor aankomende seizoen niet veel minder zal zijn dan de vorige. Ajax gaat kampioen worden, zal zich waarschijnlijk plaatsten voor de playoffs van de CL, wordt alweer kampioen dit jaar, zal waarschijnlijk jongens als Van de Beek, Tagliafico, Ziyech en Onana verkopen voor een gezamenlijke bedrag dat sws boven de 150 mil zal zijn en de sponsor, TV inkomsten bovenop. Ajax heeft in een paar jaar tijd de gat heel er vergroot met de rest van de eredivisie en het zal niet minder worden

Het zou kunnen, maar het is wat voorbarig. Als ze nu 5 keer op rij kampioen worden, kan je beginnen met "het bayern van Nederland". Ik vind dat bij de 1e titel in 5 jaar wat vreemd.

Ajax is binnen 5 jaar het Bayern van Nederland. 80% van de kampioenschappen is dan voor Ajax met zo nu en dan een stunt van een ander team. Ik zie zowel financieel, als qua groeipotentieel, qua beleid en qua aantrekkingskracht geen enkele reden waarom Ajax nog weer in verval zou raken. Internationaal zetten ze zichzelf op de kaart met spetterende wedstrijden. Mits ze geen ongelooflijke blunders maken met het aanstellen van trainers, is het over 5 jaar niet meer in te halen door PSV, AZ of Feyenoord.

Wij hebben zojuist tegen jong Ajax gespeeld en hebben eigenlijk geen reden tot klagen met 1-2. Ik kan als nac supporter zeggen dat ik blij ben dat we slechts tegen jong Ajax mogen. Dit Ajax speelt heel de eredivisie zoek. En gezien jong Ajax zullen er nog meer talenten door gaan breken. Feit is dat dit zelfs nog een “verzwakt” jong Ajax is.

Voor mij is de vraag of de kloof in punten die er nu is ook model staat voor de kloof tussen clubs de komende jaren. Want als we de huidige stand gaan gebruiken op die manier, dan staat psv de komende jaren niet zo ver van Utrecht en Vitesse.korte en lange termijn worden te vaak door elkaar gebruikt in een analyse.

Ach de waan van de dag. Niet lang geleden was iedereen overtuigd dat het een head-to-head ging worden tussen Ajax en PSV dit seizoen. Als Heracles stunt tegen Ajax dit weekend praat iedereen weer heel anders. Of als ze uit de CL groep vliegen. Op lange termijn, ja er is geld, maar als er enkele belangrijke figuren vertrekken zoals Ten Hag en Overmars, kan dat geld ook zomaar weer aan miskopen besteed worden. Verder, er vloeit steeds meer geld in de voetballerij, kwestie van tijd voordat m.n. PSV en AZ hier ook van gaan profiteren want die hebben de grootste talenten rondlopen. Die gaan straks ook voor enorme bedragen weg hoor. En dan nog, misschien zal Ajax een aantal keer op een rij kampioen worden, er was niet zo lang geleden ook een tijd dat PSV maar kampioen bleef worden. Dat gaat ook weer voorbij.

Toch...toch, er is wel een kentering aan het plaats vinden. Geelen in Brazilie, Erik in Swiss, Edwin in USA en China. Ajax is hot. En dat is nou juist een perfect platform voor de talenten die Ajax nastreeft en kan betalen, en die Ajax als de perfecte springplank zien naar hun droom club of league. Ajax moet gewoon in NL blijven voetballen, maar die ‘toekomst’ zal buiten de grenzen moeten worden geexploiteerd...

AZ doet toch prima mee? Wint b.v. bij Utrecht met 0-3, bij PSV met 0-4 en bij Feyenoord met 0-4. En Ajax speelt gelijk bij hetzelfde PSV en moet nog naar Utrecht en Feyenoord. Daarnaar moet AZ nog twee keer tegen Ajax. Dus zo makkelijk wordt het niet voor Ajax. Maar AZ heeft de plaats van PSV ingenomen als concurrent, en Ajax staat nu punten voor, in plaats van achter, voor de winterstop. En als Ajax ieder seizoen de beste spelers (moet) verkopen, is het maar afwachten wie daar voor in de plaats komen. Al zal AZ datzelfde lot ook ondergaan. En ook Psv...

24 november 2019 om 03:53

Zie het niet gebeuren. AZ valt na de winterstop weg. 2 wedstrijden in de week met een smalle selectie is veel gevraagd. 1 blessure en je levert een hele berg kwaliteit in. Ajax heeft meer spelers achter de hand die erg leuk mee kunnen ballen. Ajax word dit seizoen lachend kampioen tenzij er hele vreemde dingen gaan gebeuren wat ik niet zie gebeuren. Zeker wel hopend natuurlijk

Dit gaat juist niet erger worden. Stel Nico, Donny, Ziyech, Onana en Neres vertrekken komende zomer. Ga dat maar even vervangen als Ajax zijnde. Tuurlijk kan je goede spelers kopen maar die zijn niet in een keer een goed team. Zelfs speler als Blind kunnen nog vertrekken dus ik moet het nog maar zien. Ten Hag kan ook nog weggaan dan kan je zowat opnieuw beginnen. Geld zegt langs niet alles..

24 november 2019 om 09:14

Idd straks moet Ajax weer opnieuw beginnen. Ajax heeft nu een geluk dat zege is spelers hebben rond lopen maaf hou Ziyech maar eens weg en Ajax is niks meer. Wat is die jongen belangrijk. Niemand gaat zo belangrijk worden als Ziyech. Maar door geld kunnen ze wel weer nieuwe spelers aan trekken.

24 november 2019 om 13:02

Ajax heeft een fantastische scoutings netwerk. Er zullen vast wel genoeg Ziyechs rondlopen in zuid- amerika.

En vergeet niet dat bij PSV Bergwijn en malen geblesseerd zijn anders stond Ajax niet zo ruim aan kop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren