‘Manchester United-trekjes’ bij Arsenal door loodzware erfenis Wenger

Zaterdag, 23 november 2019 om

Voor Arsenal is 20 april 2018 een keerpunt in de clubgeschiedenis, want op deze lentedag ruim anderhalf jaar geleden werd het vertrek van Arsène Wenger aangekondigd, na bijna 22 jaar trouwe dienst. The Gunners stelden een maand later Unai Emery aan als diens opvolger en de Spaanse manager liet in zijn beginperiode in het Emirates Stadium een overwegend positieve indruk achter. Die euforie is inmiddels echter allang verdwenen, want Arsenal lijkt dit seizoen compleet stuurloos te zijn. De crisis in Noord-Londen vertoont overeenkomsten met de uiterst moeizame periode bij Manchester United in 2013, nadat Sir Alex Ferguson na 27 dienstjaren op Old Trafford met pensioen ging.

Door Rian Rosendaal

Ferguson trok bijna drie decennia aan alle touwtjes bij the Red Devils en zorgde er terloops voor dat Manchester United weer een vaste bespeler van de Engelse en Europese top werd. Daarnaast werd onder het bewind van de strenge Schot de prijzenkast in Manchester bijna jaarlijks aangevuld. Wenger op zijn beurt zorgde ervoor dat Arsenal binnen no time teruggekeerde in de top van de Premier League, daar de Londense club achttien maanden voor zijn aanstelling nog op de twaalfde plaats eindigde. Het enige verschil tussen beide legendarische managers is dat Ferguson tweemaal de Champions League veroverde en eenmaal de Europa Cup II, terwijl Wenger in Europees verband steevast bakzeil haalde. Zelfs de Invincibles van de jaargang 2003/04 wisten Europa niet te domineren. Desondanks legden beide elftallen de lat zeer hoog door jarenlang zeer aanvallend voetbal op de mat te leggen. In beide gevallen zou de erfenis loodzwaar zijn en dat is zeker in het geval van Manchester United ook wel gebleken.

We've got our Arsenal back
De recordkampioen van Engeland, met twintig landstitels op de erelijst, koos voor de bij Everton geslaagde David Moyes als opvolger van Ferguson. Het bleek al snel een impossible job te zijn voor de Schotse manager en de directie van Manchester United trok dan ook al na tien maanden de stekker uit de samenwerking met Moyes. The Mancunians is inmiddels drie managers verder, maar de terugkeer in de absolute top van het Engelse voetbal, laat staan de top in Europa, is nog steeds niet gerealiseerd. Arsenal lijkt langer geduld te hebben met Emery, maar de eerste geluiden in de Engelse media over een mogelijk ontslag sijpelen hier en daar al door. De resultaten waren in de jaargang 2018/19 in eerste instantie nog zeer bevredigend, er was zelfs een reeks van 22 wedstrijden zonder nederlaag. 'We’ve got our Arsenal back', zongen de Arsenal-fans zelfs na de 1-5 overwinning op Fulham in oktober. De laatste weken van het eerste seizoen na het vertrek van Wenger verliepen echter rampzalig, met het mislopen van Champions League-voetbal en de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Chelsea in de finale van de Europa League als gevolg.

Emery: 'Ik snap dat ik veel kritiek krijg op mijn werk'

De tegenvallende resultaten zijn een halfjaar later nog steeds geen halt toegeroepen. Arsenal won tot dusver pas vier van de twaalf duels in de Premier League, grossiert in gelijke spelen en is tevens een tandenloze tijger in aanvallend opzicht. Ook in defensief opzicht zijn er de nodige kopzorgen voor Emery, wiens elftal zelden de 'nul' houdt en om de haverklap een vroeg verkregen voorsprong weggeeft. Het is een opmerkelijk gegeven, want de keuzeheer uit Spanje zweert doorgaans bij een solide organisatie bij balverlies en een hechte defensie. Daarnaast lijkt Emery zijn team vaak aan te passen aan de kwaliteiten van de tegenstander, waar Wenger altijd uitging van eigen kracht en aanvallend voetbal propageerde. Zoals gebruik in de Engelse media worden oorzaken gezocht voor de sportieve malaise van Arsenal. De Londense club zou een manager hebben die de Engelse taal niet voldoende beheerst, waardoor de spelers vaak niet weten wat er op het veld moet gebeuren. De interviews na afloop van wedstrijden werken vaak op de lachspieren van voetballiefhebbers, daar Emery vaak in zeer moeilijk verstaanbaar Engels zijn mening geeft over de prestatie van zijn manschappen.

Henrikh Mkhitaryan zette in een interview met FourFourTwo in bedekte termen vraagtekens bij de tactische keuzes van Emery. "Door zijn oog voor detail op tactisch gebied veranderde mijn rol binnen het elftal", aldus de dit seizoen aan AS Roma verhuurde aanvaller. "Ik begon nog als flankspeler, maar moest gaandeweg een band opbouwen met de verdedigende middenvelder. Daarom kon ik vorig seizoen veel minder mijn bijdrage leveren op het gebied van doelpunten en assists. Ik speel echter liever met meer vrijheid, met oog voor de ruimte. Maar uiteindelijk moet je als speler doen wat de manager van je vraagt." Mkhitaryan koos uiteindelijk voor de ontsnappingsroute richting Rome. "Ik had steeds meer moeite met mijn plaats op de bank voor sommige wedstrijden. Ik ken mijn kwaliteiten en weet waartoe ik in staat ben. Ik ben 30 jaar en wil graag spelen, niet mijn tijd verspillen op de bank. Emery en Raul Sanllehi (hoofd voetbalzaken Arsenal, red.) zeiden dat ik belangrijk was voor Arsenal, maar ik kreeg al snel het gevoel dat ze bij Roma meer in mij geloofden." De analyse over de werkwijze van Emery staat in schril contrast met de lofzang op Wenger, die slechts enkele maanden met Mkhitaryan werkte. "Onder hem spelen was een genot. Hij zei altijd: ‘Ga gewoon voetballen en geniet ervan’. Als je iets doet dat plezier oplevert, dan ben je goed bezig. Ik heb Wenger maar zes maanden meegemaakt. Toen hij vertrok, was dat een grote schok voor iedereen binnen de club. Ik koos voor Arsenal omdat Wenger van mij gecharmeerd was. Maar zo gaat dat in het voetbal, je moet overal op voorbereid zijn."

Van 'Wenger Out' naar 'Emery Out'
'Wenger Out' was een veelgebruikte term in de nadagen van Wenger als manager van Arsenal. De roep om een nieuwe eindverantwoordelijke in de dug-out wordt steeds luider, met de simpele maar veelzeggende woorden 'Emery Out'. En de hevige kritiek beperkt zich niet tot de aanhang van de dertienvoudig kampioen van Engeland. Ian Wright, zeven seizoenen topschutter van Arsenal en nog steeds mateloos populair bij de fans, lijkt de dagen af te tellen tot het vertrek van Emery uit Noord-Londen. Wrighty hield een tirade op Twitter na de 2-0 nederlaag van Arsenal tegen Leicester City op 9 november. "Maar een schot op doel vanavond! Slechts twee overwinningen in de laatste tien wedstrijden in de Premier League!! Geen duidelijke manier van spelen, laat staan een plan. Een negatiet doelsaldo. Geen enkele verbetering in de verdediging. Geen enkele kans afgedwongen. Waarom zouden Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette hun contracten verlengen? Je kunt het ze niet kwalijk nemen als dat ze het niet doen! Er moet een moeilijke beslissing genomen worden Arsenal! Het wordt er allemaal niet beter op!"

Emmanuel Petit, tussen 1997 en 2000 een van de dragende krachten van Arsenal, was net als Wright onverbiddelijk voor de Spaanse oefenmeester. "Ik denk dat het tijd is voor Emery om bij Arsenal te vertrekken", zei de oud-middenvelder na Leicester-uit bij Paddy Power. "De resultaten zijn echt dramatisch. Ik herken dit elftal en de club niet meer." Petit was hevig geschrokken van de prestatie van Arsenal tegen the Foxes. "Er was geen spirit, geen honger, niets van dat alles. Ik dacht toen bij mijzelf: Wat gebeurt er binnen deze club, wat is er in godsnaam aan de hand?" De voormalig wereldkampioen uit Frankrijk hoorde hoofd voetbalzaken Sanllehi zeggen dat de baan van Emery niet in gevaar is, maar Petit gelooft daar met het oog op de tegenvallende resultaten maar weinig van. "Het is een politiek correct antwoord en als ik officials of aandeelhouders zo hoor praten dan weet ik al dat ze bezig zijn met het ontslaan van de manager. Het omgekeerde van wat ze zeggen is misschien waar." De voormalige Gunner, die 'passie en emotie' predikt, schoof terloops clubiconen Thierry Henry en Patrick Vieira naar voren als mogelijke opvolgers. Henry is echter niet beschikbaar, want de topscorer aller tijden van Arsenal tekende vorige week donderdag bij Montreal Impact.

Arsenal-DNA verdwijnt
Volgens de Daily Mail kennen veel trouwe medewerkers net als Petit Arsenal ook niet meer terug. Naar verluidt zijn er sinds de aanstelling van Edu als technisch directeur afgelopen zomer al acht belangrijke krachten binnen de organisatie aan de kant gezet. In de meeste gevallen betrof het mensen die jarenlang hadden samengewerkt met Wenger. Vooral over het vertrek van Steve Morrow, verantwoordelijk voor de scouting in de jeugdopleiding, zou intern veel onvrede zijn geweest. Het geeft aan dat de Arsenal-leiding de geest van Wenger min of meer wil verdrijven en een geheel nieuwe koers noodzakelijk wordt geacht om nieuwe successen te bereiken. Steve Rowley, jaren de hoofdscout van Arsenal, moest al vertrekken toen Wenger nog de scepter zwaaide. Steve Bould is niet naar de uitgang begeleid, maar de voormalige assistent van de Franse coach, vorig jaar nog de rechterhand van Emery, is teruggekeerd bij het beloftenelftal. Volgens bronnen dicht bij de club zijn er binnen verschillende geledingen grote zorgen over het typische 'Arsenal-DNA', dat sinds de entree van Emery, met Sanllehi en Edu op de achtergrond, steeds meer lijkt te verdwijnen.

Oud-verdediger Tony Adams, die zijn gehele loopbaan het shirt van Arsenal droeg, is duidelijk minder hard in zijn kritiek op Emery. Mister Arsenal denkt dat de problemen veel verder reiken dan alleen de manager. "Al denk ik niet dat hij zichzelf een dienst heeft bewezen met de rel rond het aanvoerderschap", verwees Adams bij Sky Sports naar Granit Xhaka, die tegen Crystal Palace woedend van het veld liep na zijn wissel en inmiddels de aanvoerdersband heeft moeten inleveren bij Emery. Het vermeende gebrek aan leiderschap is de robuuste verdediger van weleer een doorn in het oog. "Het aankoopbeleid is al een paar jaar van een bedenkelijk niveau. Het is moeilijk werken voor een manager als je niet de juiste spelers hebt, want wat kun je nou werkelijk bereiken? Het is dus te makkelijk om de schuld alleen bij Emery neer te leggen. Hij doet er alles aan om het maximale uit deze spelersgroep te halen, maar het probleem van Arsenal beperkt zich niet tot de manager, dat lijdt geen twijfel."

Naast Granit Xhaka lijkt ook Lucas Torreira te azen op een vertrek bij Arsenal

Alan Smith, die Arsenal in 1994 naar winst in de Europa Cup II schoot, kijkt met enige jaloezie naar de situatie bij Chelsea sinds afgelopen zomer. The Blues ruilden de doorgaans voorzichtige Maurizio Sarri in voor clublegende Frank Lampard, met fris en aanvallend voetbal als gevolg. "Chelsea heeft de zaken weer op orde en de werkwijze van Lampard lijkt aan te slaan. Het is een andere situatie, maar Lampard weet zijn voetbalfilosofie over te brengen op de spelers. Bij Emery is dat geenszins het geval, ben ik bang." Smith is blij dat Mesut Özil weer in beeld is bij Emery, maar volgens de oud-spits is het middenveld van Arsenal nog steeds dringend toe aan een kwaliteitsinjectie. "Je hebt alleen betere spelers nodig en wellicht wordt er in januari een centrale middenvelder binnengehaald." Om vervolgens de aandacht weer te verleggen naar Emery. "Maar boven alles gaat het erom wat er op het trainingsveld gebeurt en dat er een bepaalde hardheid wordt gecreëerd. Die hardheid ontbreekt al een hele poos bij Arsenal, dus daar zou Emery zich vooral op moeten focussen."

Emery blijft zich eigen zeggen onverstoorbaar zijn werk doen en het bestuur van Arsenal geeft de 48-jarige Bask voorlopig het voordeel van de twijfel. Resultaten zijn echter cruciaal, wil hij er een derde seizoen in Londen aan vastplakken. Zolang de crisis op sportief gebied blijft aanhouden, blijven ook de negatieve aspecten van het managerschap van Emery de boventoon voeren, zoals dat ook gebeurt met Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United. Een blik op het speelschema zal Emery waarschijnlijk geen gerust gevoel geven. Arsenal komt tot 1 januari tienmaal in actie, met onder meer regerend landskampioen Manchester City en Chelsea als tegenstanders. Over pakweg vijf weken zal er waarschijnlijk meer duidelijk zijn over de toekomst van Emery als manager van Arsenal. Ondertussen denken ex-aanvoerder Xhaka en Lucas Torreira naar verluidt hardop na over een winters vertrek uit het Emirates Stadium, terwijl de band tussen Emery en Özil onherstelbaar beschadigd lijkt te zijn. Genoeg problemen dus voor de Spanjaar in Engelse dienst, die op Nieuwjaarsdag Manchester United op bezoek krijgt. Een clash tussen twee clubs die worstelen met het verleden, lijdzaam toezien hoe Liverpool en Manchester City de Premier League domineren en snakken naar een nieuwe identiteit.


Poll

Denk jij dat Unai Emery na 1 januari nog manager van Arsenal is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door a.t.)

Eddie Howe lijkt mij echt perfect om dit Arsenal geleidelijk weer terug te brengen.

Ik dacht dat ze bij Arsenal al enkele jaren langzaamaan alle verantwoordelijkheden bij Wenger aan het afsnoepen waren en aan het onder verdelen waren onder mensen met verstand van zaken? Voor zover ik het begreep van de Arsenal fans hier mocht Wenger op het laatst niet meer doen dan de trainingen leiden en af en toe een briefje doorgeven met 1 of 2 spelers die hij eventueel, misschien wel, als het echt zou kunnen bij de selectie zou willen zien? Ik weet niet beter dan dat er nu pas net weer financieel wat mogelijk is bij Arsenal, alhoewel ik Emery ook al vaker heb horen zeggen dat ze gewoon op zwart zaad zitten.. Dat is heel anders dan bij United waar na het vertrek van Ferguson en Gill een enorm gat viel waar Edje Woodward maar al te gretig in geklauterd is om er vervolgens niet meer uit te komen. Hij heeft eigenhandig die club om zeep geholpen, door vooral met miljoenen te strooien naar de verkeerde spelers en de verkeerde spelers niet te verkopen maar nog langer aan de club te binden! Hij stelt managers aan maar kan ze vervolgens niet bieden wat ze verlangen en nodig hebben.. Bij Arsenal is daar niet 1 iemand voor aan te wijzen geloof ik? Ik snap dat de fans vinden dat Emery het niet goed doet, maar zo goed is dit materiaal gewoon niet.. Iedereen die boven ze staat is gewoonweg veel beter en iedereen die net onder ze staat is zeker niet minder. Op Aubameyang na is het "lang leve de middelmaat"...

22 november 2019 om 01:14

Nu doe je spelers als Bellerin, Lacazette, Torreira, Ozil en etc echt tekort mee door ze te bestempelen als middelmaat.

23 november 2019 om 13:22

Zijn ook geen wereldtoppers, maargoed dat is arsenal helaas ook niet meer.

23 november 2019 om 14:09

Ik was onder Wenger echt fan van Arsenal en op dat moment waren spelers als Bellerin en Ozil wereldtop, maar als je eerlijk bent, dan kun je ze nu gewoon als middelmaat bestempelen.

22 november 2019 om 14:19

Dat is inderdaad het geval Yoeri. Dat er pas nu financieel wat mogelijk was klopt natuurlijk slechts deels. Financieel is er al langere tijd wat mogelijk, alleen niet op het niveau a la City en Liverpool. Dit komt deels door een lager budget en deels door een belabberde strategie qua voornamelijk uitgaande transfers, maar ook ingaande transfers. Emery zegt dat ze op zwart zaad zitten, maar er is afgelopen zomer wel 'gewoon' 150 miljoen aan zijn wensen gespendeerd. Bij Arsenal vind ik de situatie anders dan dat jij voorstelt in je laatste stukje. Er is inderdaad meer verantwoordelijkheid verdeeld onder meer mensen, maar dan nog klopt de kritiek op Emery wel degelijk.ik ben het al helemaal niet met jou eens dat iedereen boven Arsenal beter is en iedereen die net onder ze staat gelijkwaardig. Het materiaal is wel degelijk beter dan wat op dit moment aan prestaties wordt laten zien. Sheffield United staat boven Arsenal, maar is absoluut niet beter. Leicester staat boven Arsenal, maar speler voor speler niet per sé beter. Chelsea staat boven Arsenal, maar is niet zoals jij stelt: 'veel beter'. Dat is niet negatief bedoelt trouwens, maar dat probeer ik zo objectief mogelijk.chelsea is in mijn ogen wel lichtelijk beter, absoluut, maar het grootste verschil zit in mijn ogen in de manager. Leicester idem. Leicester presteert beter en heeft een aantal spelers die bij Arsenal in de basis zouden staan, maar dat is andersom idem dito. Het grootste verschil zit wederom in de manager. Wolves, Burnley, Bournemouth, Brighton, Crystal Palace en Newcastle staan allemaal net onder Arsenal (2 punten), maar zijn wel degelijk minder dan Arsenal. Daar vind ik dus dat jij de plank mis slaat.idem met op Aubameyang na.het probleem zit in de speelwijze en mentaliteit. Beide zijn zaken die door een manager in een team geslepen kunnen worden. Klopp heeft een speeltijl, Guardiola heeft een speelstijl, Rodgers heeft een speelstijl, Lampard heeft een speelstijl: Emery niet. Spelers gaan door het vuur voor Klopp, Guardiola, Rodgers en Lampard: voor Emery niet. Dat is het grootste probleem bij Arsenal.het spel onder Emery is ideeloos en stroperig. Verdedigend weet niemand wat hij doet en aanvallend idem dito. Spelers spelen op posities waar ze nooit in hun leven gespeeld hebben. De ene keer wordt er tot in den treure vanuit achteren opgebouwd, de andere keer wordt alles blind weggeramd. De ene keer speelt die speler, de andere keer een ander; zonder aantoonbare reden. Hij laat spelers staan die wekenlang niet presteren en zet andere spelers op de bank/tribune na 1 mindere wedstrjid. De opstelling verandert zowat elke wedstrijd.dit zijn allemaal zaken waarop Emery direct invloed heeft, maar blijkbaar niets in ziet of niets aan kan verbeteren. Dan is het dus tijd om een nieuwe manager aan te stellen. Arsenal heeft op dit moment kwaliteit genoeg om top 4 te spelen, mits er een manager is met een visie en het vermogen om spelers te overtuigen.een 4-3-3 opstelling is al een begin. Neem daarbij de tactiek van Liverpool als richtlijn, aangezien de huidige selectie daar het meest op lijkt qua type spelers. De selectie van Arsenal is niet van hetzelfde niveau natuurlijk, maar de manier van spelen zou er in mijn optiek wel bij passen.leno; Tierney-Holding-Sokratis-Bellerin; Torreira-Guendouzi-Ozil; Aubameyang-Lacazette-Pepe.In die opstelling staan spelers waarbij je twijfels kunt hebben, maar daar heb je alternatieven voor. Centraal achterin is het om het even, dus je kunt daar ook Chambers en/of David Luiz neerzetten. Vooralsnog presteert Chambers dit seizoen het best. Ceballos kan in plaats van Ozil. Maar, in de genoemde opstelling kun je in mijn ogen spelen zoals Liverpool (zij het in de light variant): backs die de hele flanken bestrijken (tierney en Bellerin), buitenspelers die naar binnen komen en scorend vermogen hebben (aubameyang en Pepe) en een spits die in kan zakken en sterk is aan de bal (lacazette). De aanpassing die je dan doet ten opzichte van Liverpool is op het middenveld en centraal achterin. Arsenal heeft niet het sterk werkende middenveld a la Liverpool en de Cv's zijn niet van het niveau Van Dijk. Maar dan nog. Torreira speelde toen hij kwam echt wel goed als verdedigende middenvelder en Guendouzi laat zien zich goed te ontwikkelen als lopende middenvelder. Al met al ben ik van mening dat Arsenal met deze selectie niet 8 punten hoort achter te staan op de top 4, zeker gezien de tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad..

Ik probeer al tijden positief te blijven, maar ik zie het heel erg snel bergafwaarts gaan als er niet snel dingen veranderen bij Arsenal. Emery heeft met Aubameyang (golden Boot-winner), Lacazette en Pepe een aanval lopen van meer dan 200 miljoen en hij krijgt het voor elkaar om na 12 wedstrijden met een doelsaldo van -1 onder Sheffield United te staan. Het spel is sinds april vorig jaar eigenlijk niet om aan te zien en er lijkt geen enkel strijdplan te bestaan om wedstrijden over de streep te trekken. Als Arsenal op deze voet verder gaat met Emery, gaan we niet verder komen dan een plek 5 en wellicht een kwart/halve finale EL. Het mislopen van de CL zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de ambities van de komende jaren. Hoe talentvol deze selectie ook mag zijn, de selectie vertegenwoordigd uiteindelijk weinig waarde. Aubameyang en Lacazette hebben een 1-jarig contract, Toreirra is ontevreden en is geen schim van de Toreirra van vorig seizoen en spelers als Xhaka en Ozil zijn gezien hun huidige situaties ook weinig waard. Van deze spelers verwacht ik dat er minimaal 4 zullen vertrekken bij het missen van CL voetbal en wellicht allemaal. Arsenal heeft op dat moment niet de financiële middelen om waardige vervangers aan te trekken en ik vrees dan ook het moment dat clubs als PSG en Bayern zich met een zak geld gaan melden voor sterkhouders als Guendouzi en Leno. Arsenal heeft jaren kunnen steunen op de grote naam uit het verleden bij het aantrekken van spelers, maar als er wederom geen CL wordt gehaald zal het steeds moeilijker worden om grote spelers aan te trekken. Tel daar bij op dat een nieuwe coach minimaal een jaar de tijd moet krijgen om het team naar zijn hand te zetten en je loopt alweer 2 jaar achter op teams als Leicester en Chelsea die op het moment wél stappen zetten. Het is NU tijd om in te grijpen. Emery Out. Now.

22 november 2019 om 10:49

Inderdaad als je dit seizoen geen CL haalt gaan de toppers en potentiële toppers weg. Ik zie laca en auba sws vertrekken zonder CL. Torreira, guendouzi, bellerin en xkaka zie ik ook vertrekken. Oftewel CL is een must. Maar dat gaat niet lukken met emery. Emery moet er zo snel mogelijk uit. Kies een trainer die wel de defensie goed kan laten staan en de aanval goed kan laten renderen. Bijv howe of arteta. Of als interim Freddie.

Ik denk dat beide clubs veel te lang met hun manager zijn doorgegaan. Daardoor droegen ze aan hun opvolger een ouderwetse club over die niet mee waren gegaan in de moderniteit qua training , voeding , psychologie etc. En een gezapige oude selectie die weinig restwaarde vertegenwoordigde. Dst kost daarom jaren om weer te verjongen en verrfrissen .

22 november 2019 om 11:14

Arsenal is zeker weten te lang doorgegaan. Dat is duidelijk. Bij united weet ik het niet. Ze waren ongelooflijk succesvol onder Ferguson. Je kan dan niet zomaar zeggen van wegwezen terwijl ze de ene na de andere prijs wonnen.

Wat in mijn mening wel een belangrijk verschil is dat Arsenal altijd met een minimaal budget werkt waardoor de kans op minder goede spelers vele malen groter is. Bij United kan de geldstroom niet op en toch is het een grote zooi. Het beleid bij beide clubs is natuurlijk niet best maar United is in mijn ogen nog een graadje erger.

Oprecht respect voor Arsene Wenger. Fantastisch gedaan. Altijd gedealt met de spelers die hij had en nooit echt een extreem slecht jaar gehad.

24 november 2019 om 15:52

Inderdaad, binnen de mogelijkheden die hij had heeft hij echt optimaal gepresteerd. Ik heb toen direct gezegd dat zijn opvolger het nooit beter zou kunnen doen. Daarna best wel veel geinvesteerd maar het is er alleen maar minder op geworden. Tis niet meer om aan te gluren. Ik zou Wenger persoonlijk willen ophalen om het roer weer over te laten nemen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. NketiahAanvaller61
N. PépéAanvaller61
B. LenoKeeper60
M. MaceyKeeper00
Cédric SoaresVerdediger00
BellerínVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1183 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Arsenal 0 0 0 0
2019/2020 Arsenal 18 1 1 0
2018/2019 Arsenal 24 5 2 0
2017/2018 Arsenal 26 4 4 0
2016/2017 Arsenal 33 8 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren