Gerbrands: ‘Ik beantwoord deze vraag ook niet als je drie keer verliest’

Donderdag, 21 november 2019 om

PSV verkeert de laatste tijd in zwaar weer. De Eindhovenaren wisten de laatste zes wedstrijden voor de interlandperiode niet te winnen en verloren drie van de vier meest recente duels. Trainer Mark van Bommel staat onder druk, maar algemeen directeur Toon Gerbrands weigert in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 antwoord te geven op vragen over de toekomst van de oefenmeester.

“Dat is zo’n vraag die ik niet hoef te beantwoorden als je vier keer wint. Dus ik beantwoord deze vraag ook niet als je drie keer verliest”, zegt Gerbrands stellig als hij een vraag krijgt over de toekomst van Van Bommel. Er wordt vervolgens gevraagd of hij daar wel op zou antwoorden als er zes keer op rij gewonnen werd. “Dan komt die vraag niet. Als het goed gaat, hoef ik dit niet te beantwoorden.”

“We werken hier, gaan aan de slag en de werkweek ziet er niet anders uit als we drie keer verliezen en de bal binnenkant paal eruit schiet”, concludeert Gerbrands, die zijn contract onlangs verlengde tot medio 2025. PSV hervat de competitie zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren bezetten na 13 wedstrijden de derde plaats in de Eredivisie met 24 punten, 11 minder dan koploper Ajax.

HIGHLIGHTS | PSV - STVV (oefenduel)
Meer video's

Poll

Denk jij dat Mark van Bommel tussentijds vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gomes1psv)
21 november 2019 om 16:59

Gerbrands zat in eerste instantie ook in dit programma om zijn boekje te promoten. Dit boekje was al klaar voor deze hele heisa begon, toch vind ik dit optreden niet handig. Je geeft er een verkeerd signaal mee af. Zorg eerst maar dat je de boel bij PSV weer op de rit krijgt. Daar gaat hij zijn handen meer dan vol aan hebben. Nevenactiviteiten doe je maar als alles weer goed gaat.

21 november 2019 om 17:24

Ik heb dit al zo vaak aangegeven. Toon moet zijn tijd besteden aan PSV. Genoeg te doen daar. Een onervaren coach en TD en mijlenver achter op Ajax. Niet geplaatst voor de CL, waarschijnlijk uitgeschakeld in de EL. Daarbij voor 40 miljoen of meer spelers gekocht en gehuurd die niet voldoen.

Gewoon Advocaat iets meer geld bieden dan hij bij Feyenoord krijgt, dan komt ie de boel wel even fixen. Dickie to the rescue!nee zonder dollen, ik neem aan dat ze van Bommel er niet uit gaan gooien. Psv zit even in een dip, maar vergeet niet dat Ajax die onder Frank de Boer ook bijvoorbeeld had, vaak aan het begin van het seizoen. Die groep komt er wel en zal denk ik gewoon weer tweede worden, want ik moet AZ nog maar dit een heel seizoen vol zien houden. En Vitesse of Utrecht zie ik ook niet een heel seizoen al constant presteren.

21 november 2019 om 15:20

De Boer had natuurlijk wel krediet opgebouwd door in zijn eerste half jaar een niet draaiend Ajax kampioen te maken met talenten als Vertonghen, Van der Wiel en Eriksen die zich goed ontwikkelde. Eigenlijk precies andersom als bij van bommel. Die heeft in de 2de seizoenshelft het goed draaiende psv van de 1ste seizoenshelft niet aan de praat gekregen en sindsdien lijken talenten als bergwijn, rosario en dumfries zich niet meer te ontwikkelen. Eigenlijk hadden ze de vraag moeten stellen hoe hij het eerste 1,5 jaar van van bommel vind. Hij begon goed, maar in 2019 lijkt het met de week minder te worden en spelen talenten als rosario, bergwijn en dumfries ook niet meer zo als in 2018. Dan vraag je het al een stuk beter om te zeggen of na 3 nederlagen zijn positie op het spel staat.

21 november 2019 om 15:48

Je kunt het inderdaad moeilijk vergelijken met de Boer. Blijft ook gek om te zien hoe de meerderheid PSV fans van Bommel blijven steunen. Ik snap dat het een PSV icoon is maar uiteindelijk moeten zijn trainers kwaliteiten leidend zijn! PSV is een topclub en daar horen resultaten bij! Het is natuurlijk mooi dat PSV hem deze kans gegeven heeft maar achteraf kun je gerust zeggen dat het beter was om elders wellicht bij een kleinere club om te starten en ervaring op te doen. Van Bommel heeft vorige jaar toch een aantal cruciale fouten gemaakt waardoor het kampioenschap mis is gelopen. Dit jaar zie je dat er geen duidelijke verbetering is en kun je nu al bijna zeggen dat het een prijsloos seizoen word. Voor PSV hoop ik ook dat ze afscheid nemen van van Bommel en dat deze voetbalheld in de toekomst terugkeert bij PSV met wat meer bagage.

21 november 2019 om 15:52

Ik zie serieus maar heel weinig PSV supporters nog vertrouwen tonen in Mvb, maar ook John de Jong staat er niet goed op ondertussen.

21 november 2019 om 15:34

Zeker weten. Neem ook in ogenschouw dat zijn twee belangrijkste spelers geblesseerd zijn. Er gebeurd bij elk team wel wat als dat zou gebeuren, of dat nou bij PSV, Emmen of Ajax is. Ik denk dat van Bommel een enorm potentieel heeft als coach, ik zou hem gewoon behouden. Het zit gewoon even allemaal niet mee voor hem.

21 november 2019 om 16:10

-nec- zijn de blessures van malen en bergwijn (die overigens ook nog 2 potjes meegedaan hebben in deze reeks) de reden dat er verloren werd? Laatste 4 potjes heeft psv 12 tegengoals, met malen en bergwijn werd er ook 3-0 verloren van utrecht. Het probleem ligt volgens mij echt achterin momenteel. Tegen az en linsz verlies je gewoon met 4 tegengoals terwijl iedereen achterin en op het middenveld fit is. Ja viergever werd gemist tegen az, maar met hem er weer bij scoorde linsz er ook 4 en had nunnely er alleen al 4 kunnen maken vorige week. De opbouw van achteruit en de verdediging was al weken schrijnend bij psv ook al in de voorrondes tegen basel, ojisek en in de JC Schaal. Ook toen psv de eerste 8 wedstrijden goed mee deed bovenin kwamen ze al een paar keer goed weg.

21 november 2019 om 17:30

Zytto, nee dat is niet de reden, dat zeg ik ook helemaal niet. Maar je moet het wel in gedachte houden dat je twee belangrijkste spelers er niet zijn en dat heeft wel een impact op je elftal. Natuurlijk ligt het probleem achterin. Maar ook domme rode kaarten en domme fouten moet je meerekenen, daar heb je als trainer eigenlijk geen invloed op. Dat PSV geen een echte linksback heeft vind ik meer te wijten aan de TD. Het vertrek van Angelino, een topback voor de eredivisie, is gewoon niet goed opgevangen. Allemaal factoren die het van Bommel niet makkelijker maken.

21 november 2019 om 19:03

Mee eens dat je niks kan doen aan domme rode kaarten en blunders van zoet bijvoorbeeld, maar volgens mij heeft de TD met boscagli, lato en gloster gewoon 3 linksbacks gehaald. Dat van bommel voor sadilek kiest is niet per se te wijten aan de TD, want ik geloof echt niet dat al die 3 slechter zijn dan sadilek. Daarnaast leek guti na 5 duels een goede voetballer, maar die speelt nu ook alleen nog de bal kleurloos rond als hij speelt. Buiten de resultaten om is de opbouw van achteruit al tijden slecht bij psv en dat is van bommel gewoon aan te rekenen in mijn ogen. Hij krijgt geen voetbal in psv, sterker nog hij haalt het er liever uit (zie pereiro en guti onder van bommel). Als psv volgend seizoen weer dood leuk gaat beginnen met rosario, hendrix, dumfries, schwaab en viergever dan krijg je gewoon weer een kut seizoen. Die gasten zijn al lang blij als ze de bal naar de goede kleur spelen. Ze durven nooit als Blind bijvoorbeeld een linie over te slaan of in te dribbelen. Het is voetballend achterin al een tijdje drama bij psv, maar de resultaten verbloemde veel.

21 november 2019 om 19:03

@Zytto, Hendrikx was er niet bij. En tegen AZ misten ze behalve Hendrikx ook nog Viergever, Bergwijn, Malen en Ihaterran.

Natuurlijk zal hij die vraag niet beantwoorden. Die vraag moeten ze ook niet stellen. Hij zat er zijn boekje te promoten over de prijs van succes. Kunnen toch wel om lachen, want tot nu toe zien we weinig succes bij Psv. Hij is wel een meester in struisvogelpolitiek. Zoals het gewoon vinden van 3 x verliezen....

21 november 2019 om 15:19

We hebben juist veel succes gezien onder Gerbrands alleen nu zitten we gewoon in een mindere periode.

Hypocriete man die Gerbrands. Als het goed gaat en er 4 wedstrijden op rij niet gewonnen wordt verstuurt hij ook geen obligaat goedkoop tweetje dat er zo hard gewerkt wordt achter de schermen aan het resultaat en dat iedereen achter het elftal en de technische staf moet gaan staan. Als er 4 wedstrijden op rij niet gewonnen wordt doet hij dit wel. Je handelingen als het goed gaat zijn als het goed is iets anders dan wanneer het slecht gaat. Hoezo acteer je dan dat je in beide situaties hetzelfde doet?

22 november 2019 om 07:00

Waarschijnlijk omdat alles wat hij ook gezegd zou hebben, de druk op Van Bommel zou vergroten.

22 november 2019 om 07:07

Is Gerbrands hypocriet of jij naïef? Je kunt toch niet verwachten dat hij in de media het achterste van zijn tong laat zien. Binnenskamers zal hij echt wel met de vuist op tafel slaan. Begrijpelijk brengen ze dat niet naar buiten, daar los je het probleem niet op, dat is alleen maar smullen voor degenen die het graag willen horen. Een dip kent elke club, dat weet toch iedereen.

Zou het wel willen zien als ome Toon mark ontslaat. Zou hij dat durven? Hopen voor hem Mark stopt zelf al zie ik hem dat niet doen. Misschien een leuk onderwerp voor zijn nieuwe boekje. Hoe breng je slecht nieuws. Of een slecht nieuws gesprek.

21 november 2019 om 20:32

Als Toon niet snel wakker wordt, worden zijn volgende beoogde bestsellertjes 'zachte Heelmeesters' en 'de Prijs van Blindheid.' Toon is de enige senior in alle geledingen van Psv. De overvloed aan talent heeft niets aan de middelmaat die voor routiniers moet doorgaan in de selectie en daarboven heeft PSV een koppige, onervaren trainer en een snel tevreden, eveneens onervaren technisch directeur die gemeen hebben dat ze allebei van het type 'jong genoeg om alles te weten' zijn. Gooi alsjeblieft een lijntje uit richting Ted van Leeuwen om het technisch beleid op te veizelen en stel wat mijn part Guus Hiddink en Ruud van Nistelrooij aan om Van Bommel te vervangen.

Hahah, wat een redenatie. Het is toch logisch dat er aan de positie van de trainer wordt getwijfeld na zeer slechte resultaten? Ik krijg het idee dat PSV (vooral van Bommel) de problemen ernstig bagatelliseert, het wordt allemaal goed gepraat met als redenen het ontbreken van sterspelers en het hebben van pech. Alleen uit 6 wedstrijden 2 punten halen met een negatief doelsaldo van 15-4 kan toch niet alleen liggen aan het ontbreken van sterspelers en het hebben van pech? Tuurlijk mis je met Malen en Bergwijn belangrijke spelers en veel goals/assist, maar het technische beleid heeft toch ruim geïnvesteerd in Doan, Mitroglu en Bruma? Verder moet je met het overige materiaal toch als trainer en spelers kunnen voorkomen dat je als een gieter afgaat tegen Lask, Utrecht, Willem 2 en AZ? Wil je een probleem aanpakken, dan moet je het eerst onderkennen en dat is precies wat PSV niet doet.

Wat een klinkklare onzin Gerbrands. Er worden kapitalen vernietigd, de landstitel is afgelopen seizoen door toedoen van MvB misgelopen, daar is hij 100% verantwoordelijk voor. En dit jaar weer hij opnieuw zwaar teleur te stellen. In het bedrijfsleven vlieg je er dan direct uit. Wegwezen. Neem jij ook eens je verantwoordelijkheid Toon.

21 november 2019 om 16:44

Mark is gewoon gewogen en te licht gevonden. Na winterstop nieuwe trainer #Bommelout

21 november 2019 om 17:01

Nee waarom ? v Bommel heeft gewoon de pech dat ene de Jong gewogen is en te licht is bevonden want hij hij heeft gefaald met zijn aankopen en niet v Bommel .

21 november 2019 om 17:42

@Sloep01Aankopen gebeurd in samenspraak. Dus met scouting, John de Jong én Mark van Bommel. Iedereen is hier verantwoordelijk voor. Er gaat dan ook veel mis binnen PSV. En dat heeft niks met pech te maken.

21 november 2019 om 20:25

Met beide eens. Van Bommel is tactisch gewoon niet flexibel en slim genoeg; het bestaat niet dat je anderhalf jaar niet verder komt dan een invulling van 4-2-1-3, waarin twee simpele balletje breed-voetballers die samen goed zijn voor nog geen handvol goals een hoofdrol krijgen, maar zowel niet bijdragen aan de aanval als het voorkomen van tegengoals. Daarnaast is het gebrek aan vertrouwen af te lezen van vrijwel alle spelers, wordt vrijwel niemand beter (eerder minder) en blijkt uit de manieren waarop hij de blessure van Bergwijn en de situatie Zoet heeft gemanaged en zijn beslissing om een speler in verval die bovendien structureel geblesseerd is aanvoerder te maken dat deze man gewoon tekort komt. Het kan bovendien niet zo zijn dat diezelfde Bergwijn, Zoet, Hendrix, Rosario, Gutierrez en Dumfries allemaal structureel onder hun kunnen presteren of stilstaan in hun ontwikkeling, en dat je afhankelijk bent geworden van een 17- en een 20-jarige. Daar ligt echt een gebrek aan kwaliteit bij Van Bommel als oorzaak. Deels geldt dat ook voor het laten renderen van de 'versterkingen', maar als die zeven er allemaal structureel niets van bakken twijfel ik eveneens sterk aan de geschiktheid van John de Jong. Journalisten die PSV volgen zeggen klip en klaar dat Tony Lato zelfs voor Jong PSV tekort komt en de afgelopen drie jaar Schwaab heeft laten zien waarom zijn vertrek een kans is om iets beters te halen en niet een excuus om hem weer terug te nemen. Hoe je het intussen voor elkaar krijgt dat je na drie jaar intensief scouten je jezelf ervan overtuigd dat Bruma voldoende basistechniek heeft om te denken dat Galatasaray en RB Leipzig het niet bij het juiste eind hadden om dit wild paard lekker op de bank te houden is me het allergrootste raadsel. Wat Boscagli en Doan intussen toevoegen of hoe men denkt dat die PSV ooit ontgroeien om de club in de toekomst van de noodzakelijke inkomsten te voorzien: Ik. Snap. Het. Niet. Maar laat De Jong nog lekker een jaar herkansen en weer een half dozijn van dezelfde miskleunen binnen hengelen en voor je het weet heeft deze voortijdige reincarnatie van Martin van Geel PSV op dezelfde manier als bij Feyenoord met een selectie opgescheept waar niemand belangstelling voor zal hebben en waar je in geen jaren vanaf komt. Laat staan vooruitgang mee boekt.

Ze blijven bij PSV maar volharden dat het domme pech is. Wat een slechte metafoor met de 'bal die er via de binnenkant van de paal uitvliegt'. Dat valt me toch steeds weer enorm tegen van een man die pretendeert een topsportklimaat en -cultuur voor te staan.

21 november 2019 om 20:05

Ongelooflijk he? Het is echt precies lullen zoals het je uitkomt. Vorig jaar waren die laatste goals een kwaliteit, maar rode kaarten en binnenkant of buitenkant paal is nu ineens pech? Zelfs het argument blessures is niet eens pech te noemen: welke trainer laat zich wijsmaken dat er niets aan de hand is als de speler in kwestie aan zijn hamstring loopt te trekken alsof hij in zijn been geschoten is? Dat heeft niets met pech te maken, maar met puur amateurisme!

Totaal irrelevant dat hij die vraag niet krijgt en niet hoeft te beantwoorden na een reeks zeges. Natuurlijk niet! Als je toch sporitef je grootste crisis sinds 2013 beleefd en je seizoen ligt mogelijk al voor de kerst in as, is het toch logisch dat je die vraag wel krijgt. Toegegeven, elk antwoord maakt je kwetsbaar natuurlijk. Volledige steun maakt je kwetsbaar bij ontslag op korte termijn, iets minder dan dat of er niet op ingaan impliceert genoeg om van Van Bommel aangeschoten wild te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4140
2.AZ3527
3.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1210
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Gerbrands: ‘Als wij een maatregel nodig vinden, nemen we die’

PSV leek tot een aantal weken geleden nog de voornaamste uitdager van Ajax in de Eredivisie. De Eindhovenaren maken echter een dramatische serie door, met uitschakeling in de Europa League en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren