Sneijder maakt opvallende keuze: ‘De beste met wie ik ooit heb gevoetbald’

Woensdag, 20 november 2019 om

Wesley Sneijder stopte in augustus officieel als profvoetballer. De oud-middenvelder kan terugkijken op een roemruchte loopbaan, waarin hij op het veld stond met diverse wereldspelers. In het FOX Sports-programma De Jaren van Perez doet Sneijder een opvallende uitspraak over de teamgenoot die hem het meest heeft geïmponeerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door harisfuckic)

Guti, uiteraard een geweldenaar. Het is alleen jammer dat hij het niet wedstrijd na wedstrijd liet zien. Qua puur talent absoluut een van de beste spelers van die tijd en een genot om naar te kijken!

20 november 2019 om 22:00

Guti had ooit een fenomenale hak-assist aan benzema gegeven.

20 november 2019 om 22:49

Mooiste assist aller tijden voor mijn gevoel, vooral dat niet zelfzuchtige

21 november 2019 om 20:37

Altijd erg onderschat geweest ondanks jarenlang een basisplaats bij Real Madrid te hebben gehad. Qua overzicht en passing absoluut uit de categorie Iniesta en Xavi.

Opvallende keuze? Ik weet niet hoe oud (of jong) de redactie van voetbalzone is, maar Guti was een van de beste middenvelders van zijn generatie, met een verfijnde techniek. Zo verrassend vind ik deze keuze niet.

20 november 2019 om 21:53

Mijn god wat was hij geweldig zeg

20 november 2019 om 21:57

Helaas is de naam van Guti, vooral bij de huidige generatie (jongere) tieners denk ik, ondergesneeuwd door de internationaal bekendere namen van bijvoorbeeld Ronaldo, Beckham, Figo, Roberto Carlos, Zidane en Makelele. Wel jammer, want Guti was absoluut een fenomeen. Als een jonge twintiger heb ik gelukkig nog wel wat moois van hem voorbij zien komen! Zelf helemaal fan geworden van al die jongens na het zien van de tweede Goal!-film!

21 november 2019 om 01:13

Dat daar nooit de derde van gekomen is.... Jammer man!

21 november 2019 om 03:17

Er is zeker wel een derde film. Dat gaat over het WK! Kijken maat

20 november 2019 om 21:58

Een geniale middenvelder was het zeker, maar een opvallende keuze vind ik het wel. Was nooit echt een onbetwiste basisspeler bij Real en de status van bv Raul heeft hij nooit gehad. Ik denk dat de klik tussen de twee spelers Sneijder heeft doen besluiten deze uitspraak te maken.

20 november 2019 om 22:29

Raúl was in de tijd van Sneijder ook al over zijn top. Raúl heeft de succesvolle EKs en WKs niet meegemaakt. Ook de Figo’s en Zidane’s hebben niet met Sneijder gespeeld dus de keuze voor Guti vind ik eigenlijk vrij logisch. Als middenvelder zal je snel een andere middenvelder of sierlijke buitenspeler noemen - dan kom je al snel uit bij Guti als je de clubs&spelers afloopt van Sneijder. Eto’o, Quaresma, Raúl en dan nog een leuke back ofzo (of Casillas 😃) maar dan houdt het toch ook wel op qua buitenlandse kandidaten

20 november 2019 om 22:36

Dat komt in mijn ogen ook vooral door de koopziekte dat Real had. Een Beckham was nooit zo goed als Guti, met uitzondering van zijn traptechniek. Beckham was pure marketing. Goede voetballer, maar toch vooral een wandelend reclamebord.

20 november 2019 om 22:45

Koopziekte... Dat verwoord je inderdaad mooi. Alles in het teken van de galacticos. Niet alleen Guti is hier slachtoffer door geworden maar ook Makalele. Overigens ging er destijds ook een opmerkelijk gerucht te ronde dat men bij Madrid Ronaldinho niet wilde. Niet vanwege zijn kwaliteiten maar vanwege zijn looks. Paste niet binnen het galactico plaatje.

20 november 2019 om 23:11

Maar goed ook dat Dinho daar niet paste. Hij paste namelijk heerlijk in het Camp Nou

21 november 2019 om 00:11

Doodzonde aangezien Real echt heerlijke spelers in dienst had, moesten helaas plaats maken voor modellen.

21 november 2019 om 13:56

"maar Guti was een van de beste middenvelders van zijn generatie"haha doe normaal man. In zijn 15 jaar bij Real zijn er 2 handen vol betere mids op te noemen. Het was een goede middenvelder ja maar je draait door. Bij Spanje niet aan de bak en bij Real nooit een onbetwiste basisspeler geweest. Edit: "beckham was nooit zo goed als Guti" Haha. Ik zal het maar op een meningsverschil houden. Beckham was in vrijwel alles beter.

21 november 2019 om 00:38

Behalve dat Guti een geweldige speler was is de keuze ook niet verrassend omdat Wesley dit al veel vaker heeft gezegd.

Zidane heeft dit ook gezegd en beckham vond zidane beste speler waarme die gespeelds had daarna guti. Terwijl die met giggs en scholes heeft gespeeld. Hij is ook vaak gbless geweest. En was bij galactico niet 1 va de grote namen zoals figo zidane maar speelde redelijk veel. En deed mooie dingen met de bal.

20 november 2019 om 21:55

Niet waar Zidane zegt altijd Braziliaanse ronaldo als hem die vraag wordt gesteld...

20 november 2019 om 22:00

Raffie was wel heel erg gecharmeerd van hem, net als Wesley dus. Over het algemeen werd R9 toch als beste speler van dat tijdperk gezien. Al waren voor mij spelers als Bergkamp, Zidane en Redondo ook buitencategorie door hun elegantie in hun spel.

Wat zou ik Guti graag terug zien in een rol bij de club. Is pas terug in Spanje als coach van Almeria, maar het is echt een droom om Guti samen met Raul (en eventueel Xabi Alonso) Real Madrid te zien trainen in de toekomst.

20 november 2019 om 22:04

Ik zie liever Alonso als hoofdtrainer bij Sociedad.

20 november 2019 om 22:53

Hij heeft de Invantil A (vergelijkbaar met O13 in NL) van Real Madrid verruilt voor Sociedad B, dus hij wordt nu klaargestoomd voor het trainerschap van Sociedad. Ik kan niet wachten om hem aan het werk te zien op het hoogste niveau, een voetballend genie als hij moet gewoon een goede trainer zijn.

De assist op Benzema met een 'hakbal' geweldige bal van een geweldige middenvelder

20 november 2019 om 23:10

Ja daar moet ik ook altijd aan denken, echt geniaal.

Dit hoor ik vaker van oud spelers. De meeste denken aan het Galactio tijdperk aan spelers als Beckham, Zizou, Figo, Raul, R9. Maar Guti hoort daar ook gewoon bij.

Dit is geen verrassende keuze, Guti was werelds. Zette spelers zo vrij voor de keeper met zijn magistrale linker. (Helaas) heeft de Nederlandse samenleving nou eenmaal meer animo met Barca en vallen dergelijke spelers minder op in Nederlandse media maar het was echt een geweldenaar in zijn tijd.

20 november 2019 om 22:52

De mensen die het Spaanse voetbal volgden weten heel goed waar je het over hebt. Zijn passes waren vaak zo zuiver, zowel door de lucht als over de grond en vaak zo onverwachts dat zelfs ik er van kon genieten. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren tegen Sociedad waar hij drie man uitspeelde om vervolgens een pass te geven die onhoudbaar was voor de keeper en uiteindelijk bij Ronaldo belandde. Magistrale voetballer en voor mij (naast Barca) 1 van de redenen was om de Spaanse competitie te volgen!

Vind het altijd wel mooi wanneer spelers hier een naam noemen die je niet zo 123 zou verwachten. Guti is een beetje van voor mijn tijd dus ken hem niet zo goed, maar als je er een youtube compilatie van ziet weet je eigenlijk wel voldoende. Zeker die hakbal die hierboven al genoemd wordt was van wereldklasse. Kan me herinneren dat vdvaart ook een keer superlatieven te kort kwam voor deze man.

Zo verrassend is het niet. Guti was echt een geweldige middenvelder met een uitstekende pass. Sneijder en Van der Vaart hebben in eerdere interviews aangegeven Guti echt hoog te hebben zitten.

Van der Vaart zei exact hetzelfde over Guti: "Hij kreeg de bal met zijn rug naar mij toe aangespeeld, dan draaide hij één keer weg en wist hij al waar ik heen liep. Dus niet waar ik stond, maar waar ik heen liep". Kijk zelf maar https://youtu.be/z42PAgKrXBc

Guti was goed inderdaad. Maar dan alleen bij Real. Bij besiktas was het een ramp. Hopeloos gefaald. Dat maakt hem in mijn ogen niet de beste van zijn generatie. Bij lang nie na. Guti speelde bij besiktas met Quaresma, simao Almeida stuk stuk topklasse spelers maar wie stak er uit met kop en schouders er boven uit? Manuel Fernandes. Die voetbalt nog steeds dat is echt een klasbak. Ik vind dus de keuze van Sneijder wel opvallend.

20 november 2019 om 23:59

Laten we inderdaad een topspeler beoordelen op zijn laatste seizoen in Turkije

21 november 2019 om 00:30

Waar moet je hem dan op beoordelen? Hij kwam als de grote meneer naar besiktas. Meervoudig cl winnaar dan heb je een bepaalde verwachtingspatroon. Van zon speler ga je toch meer verwachten vind ik vrij normaal. Okey stel dat we die niet meenemen. Niet iedereen is Hagi. Maar Guti heeft maar 13 interlands gespeeld voor Spanje. Is dat dan geen graadmeter? Dat zegt ook wel iets over Guti. Kortom wel een goede speler maar niet van absolute wereld klasse

21 november 2019 om 01:16

Op 400wedstrijden bij Real ipv zijn afbouwjaar? Een Sneijder heeft toch ook wel betere tijden gekend in de periode voor Fenerbahçe. Wel met je eens dat zijn interlandcarrière een smet is. Maar goed het gaat hier over de beste voetballer waar Sneijder meegespeeld heeft niet over de beste speler aller tijden.

21 november 2019 om 02:45

Guti is nooit een op en top prof geweest, hij leefde ook totaal niet voor zijn sport. Spanje had toendertijd een grote luxe qua middenvelders en kozen ze niet voor zo'n groot kind. Guti moet je (zoals een Ronaldinho of mijn favoriet: Cantona) niet beoordelen op een gehele carriere, maar op de momenten toen alles in hun hoofd even goed viel. Dat zijn spelers die in zo'n korte tijdspanne, zo'n grote indruk achterlieten. Dat maakt ze 1 van de beste van hun generaties.

21 november 2019 om 07:08

Precies dat! Naast dat hij soms prachtige dingen liet zien was hij ook een arrogante luie hond in het veld soms. Iedereen doet alsof het alleen maar genieten was en d ast Beckham er zo maar in stond maar die had nog wel een werklust voor het team dat kon je van Guti echt niet zeggen. Beetje zoals Riquelme in mijn ogen. In de basis fenomenaal onderlegd en creatief prachtig. Maar daardoor ook wel lui😆

21 november 2019 om 07:42

Dat is denk ik ook de reden dat v d vaart en Sneijder hem noemen. Waren ook 2 arrogante en luie honden😅 Guti, prachtige voetballer maar mentaal zo matig. Ik hou er niet van!! (Let op, prachtige speler!!)

Mooie voetballer, maar dan wel vooral wanneer hij fit én in vorm was. Als één van beide niet het geval was, dan sneeuwde het allemaal toch wat onder. En het ergste was dan nog: dan werd ie ongelooflijk vervelend tegen de tegenstander.

Ik snap dit wel hoor. Is inderdaad opvallend, maar als je ziet wat voor speler Sneijder zelf was, kan je wel invullen waar hij van houdt. Overzicht, rust, en schitterende trap.. allemaal dingen die Guti het fenomeen maakte waar ik zo'n grote fan van was en ben! Ook van der vaart is altijd lovend over Guti, dat zal even goed komen om de vergelijkbare kwaliteiten die hij zelf ook bezat in zijn topdagen.

Idd geen verassende keuze. Weet nog dat ik.hem bij manager games en pes (2002) altijd als eerste kocht , begrepen mn vrienden nooit. Met de memory card je master leauge team meenemen en dan spelen met Guti als aanvoeder.... ahh mooie tijden.

Guti en Redondo. Prachtige spelers . Hun manier van lopen bewegen. Mooie tijden waren dat

21 november 2019 om 09:21

@mcgregor haha je noemt gelijk mijn 2 van mijn meest favo spelers

In de jaren van Guti kwam Real Madrid – net als nu trouwens – vooral via de Champions League mijn huiskamer binnen. Mijn interesse in Real Madrid was niet bovengemiddeld en de Primera Division volgde ik niet op de voet. Misschien heb ik wat gemist. Ik twijfel niet aan de voetbalkwaliteiten van Guti, maar als iconische ster van de 90’s en 00’s is deze man me niet bijgebleven. Speelde opvallend genoeg ook maar 13 interlands voor Spanje. Had eerder verwacht dat Sneijder wel met Ronaldo of Robben zou komen.

21 november 2019 om 12:40

Ach ja Redondo kwam ook niet tot 30 interlands en is voor mij ook de beste middenvelder die ik ooit gezien heb van Argentinie.

21 november 2019 om 13:50

"ik twijfel niet aan de voetbalkwaliteiten van Guti, maar als iconische ster van de 90’s en 00’s is deze man me niet bijgebleven. Speelde opvallend genoeg ook maar 13 interlands voor Spanje"omdat er ook behoorlijk wordt overdreven in alle reacties ^^. Guti was een goede middenvelder maar zeker niet één van de betere, zoniet de beste, zoals hierboven wel wordt beweerd. Ik bedoel, ik kan in de ~15 jaar dat Guti er heeft gezeten 2 handen vol betere mids opnoemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

797 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren