Nederlands elftal weet reeds één opponent in EK-groep

Dinsdag, 19 november 2019 om

Oranje besloot de kwalificatiecyclus voor het EK van 2020 dinsdagavond met een 5-0 overwinning op Estland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was na het 0-0 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Noord-Ierland al zeker van een EK-ticket. Het Nederlands elftal speelt op het toernooi van komende zomer drie keer in de Johan Cruijff ArenA en treft in ieder geval Oekraïne.

Door de ruime overwinning van Duitsland op Noord-Ierland eindigt Oranje als tweede in Groep C. Daardoor zit die Mannschaft bij de EK-loting in pot 1, terwijl het Nederlands elftal als beste nummer twee van de EK-kwalificatiecyclus een plek in pot 2 krijgt. Als gastland heeft Oranje al een plek gekregen in Groep C en er kan niet tegen een van de organiserende landen uit pot 1 geloot worden. Het betekent dat Oranje in ieder geval niet tegen Engeland, Italië, Duitsland of Spanje komt te spelen.

Ook België zit in pot 1, maar de Rode Duivels weten al dat zij Rusland uit pot 2 treffen. De Russen kunnen door de onderlinge spanningen niet tegen Oekraïne (dat als groepswinnaar een plaats in pot 1 heeft) spelen, waardoor het al zeker is dat Oranje het tijdens het EK zal opnemen tegen de ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko. Het is ook al zeker dat België en Rusland, die elkaar ook al in de kwalificatie troffen, het opnemen tegen Denemarken, omdat de Denen als gastland aan Groep B worden toegevoegd.

Indien Roemenië zich via de play-offs voor het EK kwalificeert, worden zij als gastland toegevoegd aan de groep van Oranje en Oekraïne. In dat geval komt alleen de vierde opponent van het Nederlands elftal nog uit de loting. Portugal, Turkije, Oostenrijk, Tsjechië of Zweden zijn de ploegen die uit pot 3 uit de koker kunnen komen.


Poll

Zie jij Oranje op het EK winnen van Oekraïne?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door laurens e)

Dit klinkt best als een aardige poule voor NL

19 november 2019 om 23:22

Er is pas 1 tegenstander bekend?

20 november 2019 om 01:03

In de tekst staat dat Roemenie waarschijnlijk de 2de wordt indien zij zich plaatsen + nog een uit het rijtje portugal/tjechie/zweden/turkije. Mogelijk een mooie loting inderdaad.

Oekraïne moet echt wel te doen zijn als je ver wilt komen op dit EK, maar we moeten ze zeker niet onderschatten.

Stugge tegenstander waar je zo puntenverlies tegen kan lijden. In mijn ogen dan ook een dark horse voor de titel.De Belgen krijgen wel een zeer makkelijke poule imo.

19 november 2019 om 23:14

Serieus Oekraïne?? Voor de titel zelfs?? Zijn ze zo goed dan

20 november 2019 om 08:55

Zeker een leuke getalenteerde ploeg die absoluut heel aardig voetbalt maar de titel is wat mij betreft zwaar overdreven inderdaad.

19 november 2019 om 23:15

Uitwedstrijd in rusland en uitwedstrijd in denemarken klinkt mij anders minder goed in de oren dan thuis tegen oekraine en roemenie.

19 november 2019 om 23:21

Ach nee, waarom zegt iedereen dat toch. Oekraine heeft een goede kwalificatiereeks gespeeld, maar kom op, ze maken toch geen enkele kans met landen als Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Portugal en Italië die beter zijn. Dan kunnen we Finland en Turkije ook als outsiders opschrijven. Verder heeft België inderdaad wederom een makkelijke poule.

20 november 2019 om 07:45

Maken ze geen kans tegen Portugal? Nog maar even de stand kijken denk?

20 november 2019 om 02:11

@bertdebloem voor mij is Roemenie een gevaarlijke outsider voor de titel

Lastig team met veel jonge talenten, wel de makkelijkste uit pot 1

Niet bepaald ongunstig om zo Oekraine te loten!

Uiteindelijk maakt het dus niet uit dat het Nederlands elftal als tweede eindigde. Zoals ik in een andere topic al aangaf moet je van Oekraïne kunnen winnen als je aanspraak wilt maken op de titel.

Denk dat dit Oranje beter tegen een voetballende ploeg kan voetballen dan een ingraaf ploeg zoals Oekraine of Roemenie. Mag toch niet hopen dat de 3e ploeg Zweden word want dat is helemaal het toppunt van antivoetbal. Winnen moet natuurlijk alsnog lukken met de kwaliteit van dit Oranje, maar de wedstrijden worden er niet leuker op

19 november 2019 om 23:13

Zweden, Roemenië en Oekraïne zou ik persoonlijk echt een drama vinden. Worden weer 3 zaadwedstrijden waar je zo puntenverlies kan lijden. Heb liever voetballende ploegen die ruimte durven weggeven.

19 november 2019 om 23:17

Oekraine is geen ingraafploeg. Spelen goed en mooi voetbal. Roemenie lijkt me, ondanks dat die zich wellicht wel gaan ingraven, kwalitatief zo veel minder dat dat ook geen probleem mag zijn

20 november 2019 om 01:43

Eigenlijk mag niemand een probleem zijn behalve als Portugal geloot word, die hebben een steengoeie ploeg en zijn toch wel gevaarlijk..

20 november 2019 om 10:35

En van Portugal verliezen we sowieso altijd..

Ik zou Portugal toch graag even ontlopen en niet in de poule tegenkomen. Als we daar bijv de eerste match tegen moeten en we verliezen, en daarna tegen Oekraine dan staat er gelijk veel druk op. Doe maar even een rustig poultje zodat ze kunnen inkomen. Niet zoals in 2008 dat we al het vuurwerk al in de poule laten zien en daarna eruit geknald worden.

Sterke tegenstander. Hun onder 19/20 is ook wereldkampioen geworden. Niet onderschatten.

19 november 2019 om 23:36

Onder 20 inderdaad. We moeten ze sowieso niet onderschatten maar besef wel dat de beste (jeugd)spelers niet bij onder 20 zitten. Zuid-Korea werd verslagen in de finale dus dat zegt mij erg weinig. Ze zijn ze wel 1ste geworden in de poule met Portugal en gaven Servië met 5-0 op de broek, ze kunnen dus zeker wel goed voetballen. Roemenië moet eventueel goed te doen zijn. Hoop dat we geen Zweden loten want wat spelen die anti-voetbal zeg..

Toch wel jammer dat dit nu al een deel van het schema vaststaat, het had altijd wel iets om te zien welke landen uit de koker komen rollen bij de loting om vervolgens te huilen om de poule des doods.

19 november 2019 om 23:16

Haha ik mis dat ergens ook wel. Keek er altijd wel naar uit.

Oekraïne moeten we zeker niet onderschatten. Ze zijn niet voor niets boven Portugal geëindigd en hebben laatst zelfs het WK onder 20 gewonnen volgens mij.

Dit is bijna net zo ingewikkeld als de opzet van de Nations League.

Met Koeman als bondscoach zal een wedstrijd tegen een stugge ploeg als Oekraine erg lastig worden. Koeman gaat zo'n wedstrijd niet in met de intentie om de tegenstander volledig af te bluffen. De behoudende speelstijl van Koeman kan ons wel eens op gaan breken. Oekraine kun je zien als een betere versie van Noord-Ierland.

Eigenlijk best belachelijk dat er voor de loting al zoveel vastligt. Dat Oekraïne en Rusland elkaar niet kunnen loten, oké, maar doordat er zoveel gastlanden zijn, zijn sommige groepen al bijna bekend voor de loting. Volgende Ek's weer gewoon één of twee gastlanden in plaats van zo'n rare organisatie.

19 november 2019 om 23:16

Inderdaad, je kon de poules op voorhand al invullen. Snap ook niet wat het punt is van de loting op 30 november, hoe kan je nou gaan loten als er zoveel voorwaarden aan zijn verbonden? Naar mijn mening moeten ze gewoon iedereen in 1 pot gooien en loten ipv dat opdelen in groepshoofden en weet ik veel wat nog allemaal.

19 november 2019 om 23:21

Nou, iedereen in één pot gooien en loten is niet bepaald handig. Dan krijg je hele gemakkelijke en hele moeilijke poules. Al is bij de loting van nu al een groep des doods mogelijk, namelijk Duitsland, Frankijk, Portugal uit de eerste drie potten.

20 november 2019 om 01:00

Volgend EK is alleen in Duitsland

Oekraïne zal wel een lastige tegenstander aangezien Oranje mijns inziens beter uit de verf komt tegen hoger geplaatste tegenstanders. Om even een flinke open deur in te trappen, we zullen van allemaal moeten kunnen winnen om Europees Kampioen te worden...

Ik zeg Oekraïne, Zweden en Ierland, leuke poule!

19 november 2019 om 23:27

Wel hele stugge ploegen alledrie

20 november 2019 om 01:18

Doe mij maar oekraine, oostenrijk (dat verloor van letland vandaag) en het team uit play off divisie 4, kosovo of georgie ofzo.

20 november 2019 om 01:28

oostenrijk speelde tegen letland met een veredeld b-team en het was nou niet echt een wedstrijd waar je naar uitkijkt, bijna in december tegen letland uit. sabitzer, alaba en arnautovic onder anderen deden niet mee. zegt dus weinig. op een goede dag is dat gewoon een vrij lastige tegenstander met goed voetballend vermogen.

Zo jammer dat er geen België - Nederland is, zou zo leuk zijn geweest. Velen hier onderschatten België teveel en denken dat oranje al europees kampioen is

19 november 2019 om 23:38

Wie zijn die velen waar je het over hebt? Want ben zelf namelijk niemand tegen gekomen die denkt dat we al Europees kampioen zijn.

19 november 2019 om 23:40

Heb het afgelopen maanden toch vaak gelezen hier. Vooral met Van Dijk zijn we onklopbaar hoor je zo vaak

20 november 2019 om 00:47

We worden indd Europees kampioen volgend jaar. Wen er maar alvast een beetje aan dat Virgil die beker omhoog houdt op Wembley. We hebben het beste team staan samen met de nodige individuele klasse die nodig is voor de titel.

20 november 2019 om 00:14

Vind juist dat België zich ontzettend overschat. Zwakke verdediging en eigenlijk nog geen enkele keer echt getest geweest dit jaar. Tegen de laatste tegenstander van niveau (Zwitserland) eindigde het gewoon in een deceptie.

20 november 2019 om 01:19

Hopelijk is dat de finale

1. Portugal 2. Holland 3. Ukraine 4. Roemenie

19 november 2019 om 23:39

Ik teken er voor!

Het is niet gerelateerd aan de groep van Nederland, maar met deze potindeling kun je wel een prachtige poule des doods met bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Portugal erin krijgen.

Het is jammer dat je al voor een deel weet wie je tegenkomt. De verassing is er wel een beetje vanaf. Als je kijkt naar het speelschema kan je het beste 2de worden in de poule. Dan speel je je wedstrijden in Londen en München ipv Bakoe en Boekarest. Dat scheelt een hoop reizen en is voor de supporters ook beter. Ik ben benieuwd in hoeverre dat gaat meespelen bij Oranje, want dat reizen is toch wel een dingetje.

Vind het persoonlijk toch jammer dat het op deze manier gaat, gewoon uit elke pot een loten lijkt mij toch mooier.

Hopelijk plaatst roemenie zich uiteindelijk niet zodat wij misschien kosovo oid uit van divisie 4 van pot 4 kunnen loten.

Zo te horen een makkelijke poule voor Nederland. Maar is ook niet onverwacht met zoveel landen. Dan treffen de hoger landen elkaar na de groepsfase.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren