Myron Boadu scoort veel hoger cijfer dan ‘zwakste schakel’ Calvin Stengs

Woensdag, 20 november 2019 om

Het Nederlands elftal heeft de kwalificatiereeks voor het EK goed afgesloten. In de Johan Cruijff ArenA boekte de ploeg van Ronald Koeman dinsdagavond een eenvoudige 5-0 zege op Estland. Georginio Wijnaldum scoorde drie keer; ook Nathan Aké en Myron Boadu waren trefzeker. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Oranje die minstens een helft speelde met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Estland
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen 7,5
Quincy Promes 6,5
Matthijs de Ligt 7
Nathan Aké 8
Patrick van Aanholt 7
Davy Pröpper 6,5
Frenkie de Jong 7
Georginio Wijnaldum 8,5
Memphis Depay 8
Luuk de Jong 6
Calvin Stengs 5,5
Myron Boadu 7,5

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 7,5
De nul houden leek een makkelijke opdracht te worden, maar in de blessuretijd moest Cillessen zich toch nog laten gelden bij een hard schot van Konstantin Vassiljev. Het was zijn belangrijkste moment, maar de doelman kon sowieso al terugkijken op een goed optreden. Cillessen herkende kansrijke situaties voor Oranje en probeerde het spel enkele keren snel te hervatten, om aanvallen van Oranje op gang te brengen. Dat resulteerde in de eerste helft in een grote kans voor Stengs, nadat Cillessen de bal opeiste na een vroege corner. Bovendien klemde hij een afstandsschot van Erik Sorga.

Quincy Promes: 6,5
In een wedstrijd tegen een ploeg als Estland, waarin het verdedigende aspect veelal ondergeschikt is, kan het goed uitpakken om Promes als opkomende back te posteren. Een assist op Wijnaldum bij het openingsdoelpunt was ditmaal het gevolg van zijn aanvalsdrang. Als Luuk de Jong het vizier in de eerste helft op scherp had gehad, kwam daar nog een assist bij; de kopbal van de spits miste kracht. Lang niet alle voorzetten van Promes kwamen aan en na de rust was hij een stuk minder in het spel betrokken, omdat Oranje aanviel over de linkerflank.

Matthijs de Ligt: 7
Estland liet zich zeker niet volledig onbetuigd, maar De Ligt was er om de angel uit gevaarlijke situaties te halen. Zo leverde hij goede mandekking op Sorga en maakte hij diens schot onschadelijk na twintig minuten spelen. Een minuut later handelde De Ligt alert bij een dreigend moment van de bezoekers; na een halfuur was hij Sergei Zenjov de baas in een duel in het zestienmetergebied.

Nathan Aké: 8
Met een uitstekende kopbal was Aké verantwoordelijk voor de 2-0; In de slotfase van de wedstrijd kwam hij na een hoekschop zelfs weer dicht bij een doelpunt. Ook verdedigend was er weinig aan te merken op Aké. Veel kreeg hij in dat opzicht niet te doen, maar de mandekker van Bournemouth stond er wanneer het moest met het blokkeren van een doelpoging of met een sterke tackle op de bal om sprintende Sergei Zenjov af te stoppen langs de zijlijn. Aké bleef meestal achterin en zijn inspeelpasses richting het middenveld waren prima.

Patrick van Aanholt: 7
Van Aanholt kreeg zijn eerste basisplek in Oranje sinds de oefenwedstrijd tegen Slowakije (1-1) in mei 2018. Van gewenningsproblemen was geen sprake. Na de rust was hij amper te zien, maar in de eerste helft was Van Aanholt doortastend in de duels aan de zijlijn en op het middenveld en combineerde hij succesvol met zijn ploeggenoten. Zo leidde hij in de openingsfase een grote kans van Stengs in met een magnifieke steekbal en stelde hij Wijnaldum op slag van rust in staat om vanaf de zestienmeterlijn uit te halen. Na de rust moest Van Aanholt een gat dichtlopen na een potentieel dreigende steekpass van Estland en dat deed hij.

Davy Pröpper: 6,5
Wat voor Pröpper pleit, is dat hij met name voor de rust makkelijk de vrije man vond. De middenvelder koos er meestal voor om het spel te verleggen naar de rechterflank, waar ruimte was voor Oranje. De keuzes van Pröpper waren vaak veilig en de urgentie in zijn spel was soms ver te zoeken. Evenwel was de alerte Pröpper, zonder al te veel op te vallen, ook van waarde met prima balveroveringen en intercepties op het middenveld.

Frenkie de Jong: 7
Af en toe sloop nonchalance in het spel van De Jong, die zich schuldig maakte aan dagdromen op het middenveld en zich een paar keer van de bal liet zetten. Als hij wel bij de les was, leverde De Jong in verdedigend en aanvallend opzicht goede bijdrages. Hij liep makkelijk voorbij tegenstanders, was fysiek opvallend sterk en zocht de voetballende oplossingen. De Jong wilde vaart achter het spel zetten in de fases waarin dat nodig was. Niettemin werd hij een kwartier voor tijd gewisseld voor Kevin Strootman.

Georginio Wijnaldum: 8,5
Met een hattrick was Wijnaldum de man van de wedstrijd in Amsterdam. Met name de wijze waarop hij de score opende in Amsterdam valt niet genoeg te prijzen. Een makkelijke kopbal was het zeker niet, tussen enkele Estische bewakers, maar zijn timing was feilloos en Wijnaldum gaf de juiste richting aan de bal. Wijnaldum dacht voortdurend vooruit en bracht daarmee met name in de eerste helft schwung in de Nederlandse aanvallen. In het tweede bedrijf liep het wat minder soepel bij Oranje, maar was het weer Wijnaldum die scoorde - tweemaal zelfs.

Memphis Depay: 8
'Een genot om naar te kijken', zo bestempelde Rafael van der Vaart het optreden van Depay in de eerste 25 minuten. De aanvaller was constant in beweging, leverde creatieve passes, zocht de combinaties met ploeggenoten en kapte makkelijk weg bij zijn tegenstanders. Dat deed hij ook aan de rand van het strafschopgebied voorafgaand de 1-0, toen hij Promes bereikte, en een messcherpe voorzet op Aké resulteerde in de 2-0. In de pauze werd Depay desondanks gewisseld voor Boadu.

Luuk de Jong: 6
Met twaalf balcontacten was De Jong in de eerste helft het minst aan de bal van alle spelers van Oranje. In balbezit deed hij weinig geks; zo combineerde hij in de openingsfase goed met Depay en verlengde hij de bal in een kansrijke counter handig richting de spits. Zijn enige serieuze kans om zelf te scoren liet De Jong onbenut: na een klein halfuur miste zijn kopbal op aangeven van Promes venijn. Na een uur maakte De Jong plaats voor Wout Weghorst.

Calvin Stengs: 5,5
Veel ogen waren gericht op debutant, die bijzonder onwennig oogde. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de afstemming tussen Stengs en zijn nieuwe ploeggenoten nog veel te wensen overlaat. Miscommunicatie was aan de orde van de dag als Stengs in balbezit was: verwoede pogingen om met Luuk de Jong, Frenkie de Jong of Depay te combineren bleken vruchteloos. In kansrijke situaties handelde Stengs niet snel genoeg of maakte hij niet de juiste keuzes. Na de rust herpakte Stengs zich enigszins en speelde hij zelfs een cruciale rol bij de 3-0 en de 4-0, door Karol Mets van de bal te zetten en Wijnaldum weg te sturen met een steekpass.

Myron Boadu: 7,5
Een droomdebuut voor de achttienjarige aanvaller van AZ, die de bal vier minuten voor tijd prima meenam op de borst en afrondde door de benen van doelman Sergei Lepmets. Al snel werd duidelijk dat Boadu minder onwennig was dan Stengs, zijn ploeggenoot in Alkmaar. Boadu vond zijn teamgenoten makkelijker en toonde zich gretig om betrokken te raken bij het aanvalsspel. Een kwartier voor tijd was het achttienjarige talent na een goede actie buiten het strafschopgebied dicht bij zijn eerste Oranje-goal, maar de keeper van Estland bracht redding.


Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

160 reacties (laatste reactie door shota1)

Ik vond L. de Jong toch de minste denk ik

19 november 2019 om 22:53

Hij heeft weinig goede ballen gehad. Ik snap sowieso niet waarom je hem opstelt in zo'n wedstrijd. Luuk is uiterst geschikt voor de laatste 10 minuten als je wat moet forceren en opportunistisch gaat spelen maar daar blijft het in mijn ogen ook bij.

19 november 2019 om 22:57

Iedereen wel volgens mij.. Samen met van Aanholt. Stengs komt ermee weg door de gunfactor en de 2 assists. Speelde ook als een krant eigenlijk als ik eerlijk ben, maarja rendement he

19 november 2019 om 23:13

Je merkt een heel duidelijk verschil tussen De Jong en Weghorst inderdaad waar vooraf gezegd werd dat het gelijkwaardige spelers zijn. Weghorst stopt er gewoon meer energie in en wacht niet constant op de ballen, jaagt af en zorgt voor energieoverdracht op het hele team, daardoor vielen die laatste goals ook. Wat mij betreft heeft Weghorst duidelijk gemaakt op het moment sterker, en belangrijker te zijn dan Luuk de Jong

19 november 2019 om 23:32

volgens mij is de afweging van koeman altijd helder geweest. weghorst is wellicht de betere voetballer, maar luuk de jong is de betere pinchitter. kan ik best inkomen. zijn goal tegen noord-ierland was natuurlijk belangrijk en ik denk ook dat hij in de lucht sterker is dan weghorst. als pinchitter lijkt me de keuze voor de jong prima te billijken. zou je op zoek zijn naar een spits voor de basis, dan zou ik ook eerder voor weghorst kiezen. maar dan moet hij dus met memphis (en uiteindelijk boadu) concurreren en niet met de jong.

20 november 2019 om 01:19

@Bartelink Weghorst komt wel pas in de ploeg terwijl de meeste spelers al 60 minuten in de benen hebben. Dan mag je er wel van uit gaan dat hij meer energie brengt/meer energie heeft.

20 november 2019 om 09:24

Dat maak weghorst al het hele jaar maar we hebben een bondcoach die luuk ze reet kust

19 november 2019 om 23:42

Mee eens, ik vond Luuk ook een stuk minder dan Stengs. Vooral omdat hij voor mijn gevoel niet alles gaf en onvoldoende druk zette. Stengs speelde niet denderend, waarschijnlijk door de zenuwen, maar zet toch 2 assists op zijn naam. Vooral die bal op Wijnaldum was uitstekend. Maar wat ik gewoon heel leuk vind is dat er met Stengs en Boadu weer 2 jonge knulletjes bij zijn die enorm de gunfactor hebben. Voor veel spelers heb je altijd voor en tegenstanders, maar iedereen lijkt het deze gasten te gunnen. Ik hoop toch echt dat Stengs de voorkeur krijgt boven Berghuis en dat Boadu de voorkeur krijgt boven Luuk of Weghorst.

Hahaha echt lagwekkend deze cijfers, nee stengs was niet goed maar hem lager beoordelen dan de jong terwijl stengs 2 assist had slaat natuurlijk nergens op, om maar over de raketten van van aanholt te zwijgen!!!!

19 november 2019 om 22:49

Bovendien was de tekst al klaar voor de goal van Boadu, want die scoorde volgens mij toch echt

19 november 2019 om 22:52

Twee assists en twintig keer balverlies hoort gewoon een onvoldoende te zijn.

19 november 2019 om 22:55

Ik heb niks over voldoendes of onvoldoendes gezegt maar waar jij balverlies tegen assists afzet zet ik de prestatie van stengs en Luuk de jong tegen elkaar af en dan kom ik tot de conclusie dat de jong niet hoger beoordeeld had mogen worden dan stengs.

20 november 2019 om 06:30

De jong had veel meer bruikbare ballen moeten krijgen. Stengs ook een paar keer de verkeerde keuze gemaakt terwijl Luuk hem zo binnen had kunnen lopen als Stengs die bal voor gaf.

19 november 2019 om 22:55

Maak je niet dik, de cijfers moet je met een lading zout nemen. VZ geeft altijd cijfers, behalve na de wedstrijd tegen Noord-Ierland. Waarschijnlijk konden ze het niet over hun hart verkrijgen om lievelingetjes Veltman en Blind een onvoldoende te geven.

19 november 2019 om 22:56

Stengs maakte heel veel foute keuzes en die zogenaamde assist waar hoj gewoon druk zet, tel je toch niet als assist.

19 november 2019 om 23:12

Nog lachwekkender is het om bij van Aanholt alleen die 2 vuurpijlen aan te kaarten.

20 november 2019 om 07:46

Hij had verder toch ook niets goeds gedaan?

20 november 2019 om 10:27

Luuk had 2 goals gemaakt als Stengs opzij had gekeken. Luuk kwam er niet in voor, Stengs wel, maar dan vrijwel uitsluitend met balverlies en foute keuzes. Zou ze allebei een 5 geven.

20 november 2019 om 10:48

We moeten ook niet overdrijven. Van de eerste assist had hij nauwelijks weet. Hij steekt z'n voet uit om de bal af te pakken en de bal belandt dan toevallig voor de voeten van Wijnaldum. De tweede assist was wel een uitstekende bal. Maar goed, buiten die assist kun je toch niet ontkennen dat hij gewoon een slechte wedstrijd speelde. Hij was niet de allerslechtste op het veld, maar ik zou hem ook niet hoger scoren dan een 5.5. Hij had duidelijk last van de druk en dat is ook niet erg. Hij speelt nu zeer waarschijnlijk z'n eerste volledige Eredivisie-seizoen.

Propper was slechtste... Waardeloze passes en onnodige overtredingen.. Stengs heeft 2 assists. Dan gaat je cijfer toch wel van omhoog?

19 november 2019 om 22:48

Moet je nagaan wat hij had gescoord zonder assists

20 november 2019 om 10:50

Propper speelde wat veilig, maar speelde gewoon degelijk. Die 6,5 vind ik op zich wel een realistische weergave. Verder was die eerste van Stengs toch vooral een assist op papier, want hij had er zelf weinig weet van. Die tweede was wel een uitstekende pass. Verder heeft hij overigens weinig goed gedaan en dat is ook geen schande als je nog niet zoveel ervaring hebt. Dat doet niets af aan z'n talent, maar in Oranje word je nou eenmaal beoordeeld op meer dan slechts 1 aspect.

Minimaal een 6 voor Stengs speelde een beetje zoals Zijech ook wel eens speelt, gaf best veel foute ballen maar ziet het allemaal wel plus geeft altijd dreiging want hij kan telkens een mooie bal geven. 2 assists bij zijn debuut👍🏻

19 november 2019 om 22:55

Hahaha een 6 voor stengs oke daar ben ik. Het mee eens.. Maar zoals Ziyech wel eens speelt? Je bedoelt die 2, 3 wedstrijden in het jaar dat hij er geen zin in heeft.. En zelfs dan druipt de kwaliteit ervan af, maar dit wat stengs vandaag liet zien kan ik echt niet met Ziyech vergelijken op zijn slechtste dag heeft hij nog meer bijdrage dan stengs bij Oranje vandaag

19 november 2019 om 23:04

Ik vond de speelstijl van Stengs dus best lekker en leuk om te zien. Ja, veel balverlies, maar zo veel intentie om het publiek te vermaken en daarnaast ook gewoon veel dreiging. Met twee assists een prima rendement en hij speelde gewoon onbevangen. Leuk gezicht om Stengs en Boadu in Oranje te zien en mag van mij zeker vaker.je zag trouwens ook dat Stengs het lastig vond om met Promes te spelen.

19 november 2019 om 23:18

Jaa ik vind zijn stijl ook elegant en mooi om te zien, maar eerlijk is eerlijk het was niet best vandaag los van die 2 assist en die 3 geslaagde acties toch?

19 november 2019 om 23:19

Ach Stengs speelde wat ongelukkig bij zijn debuut. Was waarschijnlijk wat nerveus en ook nog onwennig. Bij AZ wijkt hij vaak uit naar buiten. Vandaag kwam Promes er steeds overheen en kon dat minder. 2e helft redelijk hersteld. Stengs komt er wel!kijk naar De Ligt in zijn debuut was hij slecht en kostte zijn vreselijke fout ons een kwalificatie. Die heeft zich ook prima hersteld en is nu basis speler. Zo zal het ook met Stengs gaan.

19 november 2019 om 23:25

Ach, hij is en blijft een momentenvoetballer. Heeft daarnaast regelmatig het doel onder vuur weten te nemen en heeft met goede passes of passeerbewegingen een aanval gestart. Dat daar niets uitkwam doet niets af aan zijn acties. Ik vind dat het prima een 6,5 had kunnen zijn. Wat Boadu en Weghorst lieten zien als invallers vond ik ook mooi. Weghorst die zich werkelijk het snot voor de ogen werkt en op die manier toch behoorlijk wat ballen wist te veroveren hoog op het veld en Boadu die een ontembare drang naar voren heeft en dat zo snel mogelijk wil doen. Zo jammer dat Stengs en Boadu zo'n zware blessure opliepen vroeg in hun carrière. Stel je voor dat ze dat niet hadden, dan waren ze nog veel verder dan dat ze nu al zijn.

19 november 2019 om 23:35

Mooi ja die passie en wil om te blijven gaan ook al is het al ruim en breed beslist. Ook weer tijdens het volkslied spatte die passie ervan af. Hij viel lekker in maar ik denk wel dat we of Luuk of Wout moeten meenemen naar het EK niet allebei.. Anders houdt er 1 de plek bezet voor een andere soort spits, misschien een iets meer beweeglijkere jongen als Malen of Boadu.

19 november 2019 om 23:38

Jaa stengs komt er wel. Maar ik ben ajacied en dat maakt me ook extra kritisch. Ik weet dat hij het kan en er zit een goede kop op. Intilligentie is ook belangrijk in het proces om te slagen

Met twee assists en misschien niet zijn beste wedstrijd toch zeker wel een 6,5 in mijn ogen 👍

Stengs was niet in zijn beste doen maar de meeste dreiging kwam toch echt als hij tussen de linies werd ingespeeld. Er ging dan heel veel mis, maar hij zorgde ten minste voor creativiteit en is toch betrokken bij 2 goals met 2 assists. Ik vond Van Aanholt en Luuk de Jong meer tegenvallen.

Ik vond Luuk de Jong en van Aanholt nog een stuk minder.

Voor mij was Luuk de Jong met afstand de slechtste man op het veld, het verschil met een goede spits zoals Weghorst was dan ook heel erg groot!

Komt er wel Stengs was allemaal nog een beetje onwennig wat begrijpelijk is.

Redelijke cijfers, al zou ik Promes iets hoger geven en Luuk de Jong wat lager. Een geweldig debuut van Boadu, dat belooft nog wat in de toekomst. Samen met Malen zit je daar echt gebakken de komende 10+ jaar als die jongens hun potentie waarmaken!

Komt er wel Stengs was allemaal nog een beetje onwennig wat begrijpelijk is.

Als je als jonge debutant in Oranje 2 assists hebt, verdien je toch echt wel hoger dan een 5,5. Wat een clown die deze cijfers maakt haha

Wat een opportunistisch gelul. Boadu heeft 1 bal goed geraakt. Stengs had zelfs 2 assists. Als 1 goed geraakt bal een 7.5 oplevert, waarom levert 2 assists dan een 5.5 op??!

19 november 2019 om 22:59

1 bal goed geraakt? Ik zag een aanwezige, gretige jongen die letterlijk elke keer voor de juiste optie koos. Als je dan in die korte tijd als flankspeler (waar hij nooit staat) ook nog eens scoort, is dit toch geen gekke beoordeling. Stengs speelde slordig en het is dus logisch dat hij lager krijgt dan Boadu ondanks de assists. Zou hem echter eerder een 6/6.5 geven.

19 november 2019 om 23:09

Volledig mee eens, als hij oprecht vindt dat Boadu maar 1 bal goed heeft geraakt dan heeft hij misschien alleen het doelpunt gezien. Alles wat Boadu deed klopte, draaide een paar keer goed weg en die goal was netjes door de benen van de keeper. Het was deze wedstrijd eerder Stengs die maar 2 ballen goed heeft geraakt.

19 november 2019 om 23:17

Azchelsea, Je beoordeeld Boadu omdat die op een vreemde positie speelde, en toch scoort. Heb je opgelet waar Promes de halve wedstrijd speelde en waar Stengs om die reden speelde? Stengs werd continue van zijn plek gedreven door Promes, waardoor Stengs in de rug van LDJ terecht kwam, en vlak voor Wijnaldum, sorry maar geen enkele speler in dit huidige Nederlands elftal zou in die situatie kunnen renderen, doe daar de druk van een international zijn bij op en je hebt een volslagen rotwedstrijd voor een speler. Het leek in de rust wel alsof Koeman aangaf dat Stengs zich moest inhouden (bracht door zijn aanvallende acties ook een paar keer de verdediging van Nederland in gevaar omdat die uit positie was). Want toen zag je voorzichtig de Stengs tevoorschijn komen die je bij AZ ook ziet. Dus geheel terecht is het cijfer ook niet.

20 november 2019 om 08:58

Je moet bij het Nederlands elftal toch echt kunnen dealen met opkomende backs. Of nou promes of dumfries er staat.

20 november 2019 om 10:30

Wat azchelsea al zrgt, Boadu was veel gretiger, veel brutaler. Stengs leek echt onder de indruk van de situatie en speelde een beetje met een mentale rem erop. Boadu was vanaf zijn eerste actie dwingend. Vond hem echt uitstekend spelen.

20 november 2019 om 10:54

1 bal goed geraakt? Die jongen viel uitstekend in en was dreigend. Bovendien toonde hij lef en betrok zichzelf veel in het spel. Stengs speelde (met name in) de eerste helft verstoppertje en z'n voorzetten en passes kwamen buiten die laatste assist eigenlijk zelden aan. Je moet er ook niet te zwaar aan tillen. Stengs speelde een ongelukkige wedstrijd en dat is niet vreemd als je voor de eerste keer op zo'n niveau speelt. Die eerste assist was er alleen 1 op papier. Hij stak z'n been uit en de bal kwam toevallig voor de voeten van Wijnaldum.

Ik vond Luuk de Jong en van Aanholt nog een stuk minder.

Luuk was het minste. Toch vind ik niet dat hem dat echt aan te rekenen valt. De Jong moet je gewoon gebruiken met hoge voorzetten, anders heb je niet zoveel aan hem. Dat je aan de Jong niet had ligt niet aan hem, maar aan Koeman. Hij haad gewoon nooit met de Jong moeten starten.

Van Aanholt een 7?! Hij was na Luuk de Jong de minste Oranje-speler op het veld. Stengs kende inderdaad een ongelukkige eerste helft, maar heeft zich in mijn ogen goed herpakt in de tweede helft met o.a. twee assists. Een 5,5 is wel erg streng.

Stengs hoger, Luuk lager en ook propper lager. Voor de rest wel oké cijfers. Misschien van aanholt iets lager, die was wel erg wild in de laatste fase

Stengs was zeker niet goed vanavond maar een 5,5? Hij heeft gewoon 2 assists gegeven in zijn debuutwedstrijd en er kwam constant dreiging van hem uit. Ja, hij was vaak ongelukkig maar een klein 7tje was toch wel op zijn plaats geweest.

19 november 2019 om 23:06

Om Stengs te betitelen als zwakste schakel slaat ook helemaal nergens op. Laten we die cijfers maar niet al te serieus nemen Ondanks dat het geen wedstrijd was om van te watertanden is het voor de AZ supporters met 1 goal en 2 assists een heuglijke avond geworden.

Van Aanholt was ook echt niet goed en Promes ondanks zn assists ook vrij veel balverlies..

Sensatiejournalistiek in mijn ogen. Bedoelt voor de clicks. Stengs liet echt wel zien dat hij heerlijk kan ballen.

Hoe levert 1 goed geraakte bal een 7.5 op en 2 assists een 5.5. Opportunistisch gelul.

Deze cijfers voelen altijd zo willekeurig. Ondanks dat Stengs ondermaats was in de eerste helft verdien je op basis van 2 assists minstens een 6 dunkt me.

Kan me wel vinden in deze cijfers alleen had Luuk ook wel een 5,5 of 5 mogen krijgen. Propper een 6,5 en vaanholt een 7 vind ik opmerkelijk, had ze dan beide een 7 of 6,5 gegeven.ik wil Oranje wel eens in een 3mans verdediging zien met deligt, vdijk en Ake want ik ben toch wel echt fan van Ake, altijd lekker als verdediger meevoetballen en zelfs over de middenlijn durven voetballen, echt geweldig hoeveel durf er in deze speler zit. Onderschatte speler wie gewoon de beste verdediger van de wereld voor zich heeft zitten in vdijk. Jammer.

weet niet wie deze cijfers geeft, maar ontsla hem! elke keer sta ik weer verbaast over de cijfers die worden gegeven 3 goals slechts een 8.5? 2 assists slechts een 5,5? stengs was niet top ben ik het mee eens, maar dit? wat moetem ze nog meer doen?

Stengs ongelukkig, al zie ik dat wel goed komen. Verwacht in de toekomst wel meer van Ihattaren dan van Stengs. Daarnaast was L. de Jong was onzichtbaar, maar daar kon hij ook niet zo veel aan doen. Verder zegt zo'n wedstrijd natuurlijk heel weinig.

Belachelijk om Stengs een 5,5 te geven. Heeft met 2 assists een belangrijk aandeel gehad. Daarnaast was hij continue aanspeelbaar. Hij verstopte zich niet. Cillessen doet 1 redding en krijgt zo’n hoog cijfer. Frenkie liep te veel met de bal. Heeft zich een aantal keer vastgelopen, voor hem mag de lat wel een stuk hoger gelegd worden.

Frenkie de Jong diverse keren dom balverlies. Luuk de Jong nauwelijks gezien. Opkomende backs nauwelijks gezien. En veel te druk rondom de 16 met Depay, Wijnaldum en L. De Jong daar. Tactisch niet goed neergezet door Koeman. Stengs soms slordig, onwennig, was op zoek naar de kaats. Maar veel medespelers bewegen nauwelijks. Toen Boadu erin kwam ging Stengs ook beter voetballen. Maar overall lag het tempo veel te laag.

Strootman met zijn wereld-assist en Weghorst zijn blijkbaar niet noemenswaardig.

19 november 2019 om 22:57

En mensen maar roepen dat Strootman moet afvallen. Stelt zich voorbeeldig op en laat zien op het veld ook nog van waarde te zijn. Het is hem gegund na al die ellende

20 november 2019 om 09:35

Strootman heeft zelf aangegeven dat het niveau hem ontstegen is en vrede heeft met zijn reserverol. Ik zou hem ook meenemen naar het EK maar topsport is hard. Als er spelers echt een stuk beter zijn dan moeten zij gewoon mee. En het gekke is dat Strootman dat absoluut zou begrijpen.

20 november 2019 om 10:57

Ja, maar op dit moment zie ik nog niemand die aantoonbaar beter is. Na het EK zou Koopmeiners een optie kunnen worden, maar op dit moment krijgt een ervaren speler van Marseille bij mij toch de voorkeur boven een talent van AZ

Kan me wel vinden in deze cijfers alleen had Luuk ook wel een 5,5 of 5 mogen krijgen. Propper een 6,5 en vaanholt een 7 vind ik opmerkelijk, had ze dan beide een 7 of 6,5 gegeven.ik wil Oranje wel eens in een 3mans verdediging zien met deligt, vdijk en Ake want ik ben toch wel echt fan van Ake, altijd lekker als verdediger meevoetballen en zelfs over de middenlijn durven voetballen, echt geweldig hoeveel durf er in deze speler zit. Onderschatte speler wie gewoon de beste verdediger van de wereld voor zich heeft zitten in vdijk. Jammer.

20 november 2019 om 00:27

en strootman een 6.9 want kan me geen andere reden verzinnen dan dat hij Koeman zijn scrotum helemaal vacuum heeft ge69t om nog minuten te mogen maken ik bedoel zelfs Klaassen lijkt me een logische keuze

Stengs kan echt veel beter, maar slechtste van het veld vond ik hem niet. Vond Van Aanholt en De jong minder. En bovendien, hij heeft wel gewoon 2 assists ondanks zijn slordige spel. Depay speelde bijvoorbeeld tegen noord Ierland ook barslecht, maar kreeg een goede beoordeling door zijn 2 goals. Lekker inconsequent dus.

Word Stengs niet een beetje afgekraakt kom op zeg is zijn 1ste interland, maar heedt wel.2 assists.

Wout Weghorst krijgt geen cijfer? Als Luuk de Jong een 6 krijgt dan krijgt wout een 12.

19 november 2019 om 22:56

Gewoon te weinig minuten. Spelers worden alleen beoordeeld bij minimaal een helft.

Stengs gaf veel foute ballen en maakte soms verkeerde keuzes, maar als je als debutant toch 2 assists geeft dan mag je toch wel minimaal een 6/6,5 geven.

Nu ben ik geen strootman liefhebber... Maar geen cijfer voor hem?

Stengs wel 2 assists tijdens zijn debut, dus zo slecht was t niet. Frenkie verdiend een veel hoger cijfer. Prachtige pasjes en ook verdedigend geweldig. De motor van dit team.

Hoe dan zwakste stengs.. Die Luuk de Jong mag nooit meer mee met Nederland. Verschrikkelijk slecht

Ach wat kan je die stomme cijfers schelen ? Het werd 5-0. Stengs en Boadu gedebuteerd. Wijnaldum een hattrick. Aké, van Aanholt en Weghorst minuten gemaakt. Promes op een positie achterom uitgeprobeerd. Allemaal prima geloppen toch ? Wat kan je die stomme cijfers dan schelen ?

Stengs verloor heel erg vaak de bal. Bij Az is hij ook vaak de speler met het meeste balverlies. Voor oranje is hij in mijn ogen nog te wisselvallig (nonchalant).

De Jong heb je in dit oranje niet veel aan als basisspeler. Is gelukkig ook niet nodig met Memphis, Malen en Boadu. V Aanholt heeft mij ook niet overtuigd, wellicht kan Aké op linksback ipv Blind wat echt een cv is. Wijndal op termijn mss een optie? Promes op rechtsback vind ik zo gek niet. Al met al zitten we met de centrale verdedigers goed met V Dijk, de Vrij, De Ligt en Aké. De backs zijn het pijnpunt. Blind, Dumfries en Veltman vind ik allemaal niet geweldig. Ik zie wel wat ik Aké en Promes. Op het middenveld zijn De Jong en Wijnaldum zekerheidjes en ik zie daar graag Ihattaren bijkomen. Dan is de bank ook nog behoorlijk bezet met middenvelders. Voorin is het echt smullen met Memphis, Malen, Boadu, Bergwijn, Stengs en de ook nog bruikbare Babel en stormrammen De Jong en Weghorst. We gaan een mooie periode tegemoet!

19 november 2019 om 23:24

Promes op de back positie kan alleen met een buitenspeler als Robben, iemand die continue naar binnen snijd en daarmee de ruimte op de flanken opent. Maar die hebben we helaas niet.je zag vandaag exact wat er gebeurd met een pure buitenspeler die continue zijn positie moet delen met een back die te pas en te onpas zijn ruimtes in loopt en hem daarmee naar binnen drijft, hij blijft zoeken naar een plek en taak, en raakt bedolven door alles om hem heen, zet daar LDJ voor als spits die werkelijk waar niets te zoeken heeft in dit NL elftal/team en eigenlijk alleen als veldopvulling heeft gediend, en Wijnaldum in je rug. Ik kan geen speler in dit NL elftal bedenken die daarin zou passen.

Waarom heeft Weghorst geen cijfer? Die heeft toch net zo lang gespeeld als Boadu?

20 november 2019 om 00:51

Boadu viel in bij rust en Weghorst viel in de 63e minuut in.

Zwakste man vond ik Luuk de Jong en daarna Van Aanholt. Die had aanvallend erg weinig in te brengen. Maar wat zou het verder, 5-0 is een topresultaat!

Volgens optajohn crëeerde Stengs acht kansen, een record sinds Promes in 2016.

Cilessen 6,5 - de ligt 7- ake 7 - van aanholt 6 - Promes 7- Propper 6 - F. De jong 6 - Wijnaldum 8,5 - depay 6 - L. De jong 4.5 - stengs 6 - boadu 6.5

geniale steekpass hoor die van Stengs op Wijnaldum in de tweede helft. hij was niet in supervorm vandaag maar hij had een paar hele goede momenten dus die 5,5 vind ik wel erg laag

Van Aanholt was erg slordig, mag het. die jonge is niet gewend aan dit niveau. Kwam wel veel dreiging van af. Net als de andere back promes. Vond stengs best aardig spelen voor zijn debuut. Met 2 assists is toch best aardig. Vond de jong en pröper niet goed. Die missen handelings snelheid. En op die posities is dat crusiaal. Boadu was ook erg gevaarlijk voor in. Ik vondt het mooi om te zien al dat talent. Ake was ook erg goed. Was verder niks mis met de wedstrijd. Maar had een paar van die talenten tegen noord ierland gebruikt. Dan hadden ze pas een goede indruk achter kunnen laten

Stengs komt ervaring op topniveau tekort. Dat zag je aan zijn handelingssnelhied die te laag was en in de persoonlijke duels was hij fysiek zwak. Het zou verstandig zijn van hem op termijn de stap naar Ajax te maken om zichzelf verder te ontwikkelen.

Ik snap niet waarom iedereen zo positief is over het optreden van Stengs. Natuurlijk een talent, maar hij heeft echt nog een paar jaar nodig om het niveau van Oranje te halen. In de competitie zien we hem ook vaker slordig spelen, dus zijn optreden gister komt niet als een verrassing. Hij kan zich beter richten op het WK '22. Kan me niet voorstellen dat hij mee gaat naar het Ek.boadu is een ander verhaal. Viel erg goed in, alsof hij al een aantal interlands achter de rug heeft. Strakke passes, goede (loop)acties en knappe goal. Hij kan zich wel weer richten op het Ek.van Aanholt moeten we als reserve houden. Komt echt te kort voor de basis. Heb in zijn interlands nooit het idee gehad dat zijn acties ergens toe leiden. Vind hem verdedigend ook niet geweldig. Zet dan maar Ake daar neer.

Van Aanholt vond ik geen 7 waard. Echter zie je wel het verschil als je gewoon spelers met diepgang opstelt als back. Geen cvs meer op de backposities tegen de kleintjes aub. Prima tegen de grote teams en Blind vind ik eerlijk gezegd altijd wel prima spelen als back door zn goede trap, maar Veltman kan echt niet.

ik vind het raar dat mensen hier een bal welke per abuis op je hak komt en dan bij een medespeler terecht komt die scoort als een assist beoordelen.een assist hoort in mijn ogen toch een voetballende actie te zijn waarbij je een scorende speler aanspeelt, geen toevalligheidje.het punt van van Aanholt is natuurlijk veel te hoog. Was vrij zwak in verdedigen, aanvallend onzorgvuldig en soms zelfs uitermate wild. Blind is veel meer voetballer en van een veel hoger niveau.

Pröpper vond ik juist goed spelen. Zocht altijd de oplossing om naar voren te spelen

haha, en zo heeft iedereen zijn mening. Niveauverschil voor Stengs...verschil tussen AZ en Oranje - en vervolgens valt Boadu die minder lang in het eerste van AZ rondloopt in die meteen aansluit op het niveau. Valt allemaal wel mee, zeker in een wedstrijd tegen Estland is dat niveauverschil echt niet zo. Stengs zal tegen Manu toch echt op een hoger niveau hebben gespeeld dan gister..wat je wel zeg was een nerveuze jongen. En dat viel te verwachten, en zeker als je basis start. Vind ik niet gek..in de tweede helft zag je bijvoorbeeld dat hij best okee speelde en die 2e assist liet hij maar weer een glimp van zijn klasse zien. En dan dat rapportcijfer. Tja, als we hadden verwacht dat ie een hattrick zou maken vanaf de flank viel het gisteren tegen. En ik zal ook niet ontkennen dat vooral de eindpassing in de eerste helft heel erg matig was. Maar als je hem zag vrijlopen, continu weglopen uit de rug van zijn tegenstander, en dreiging creeren, zie ik toch wel veel dingen die ik voor het weekend bij berghuis geen keer heb gezien. Geef die jongens wat tijd, en ook zou ik als ik hen was nog veel meters bij AZ maken, dat zo goed als zeker als een van de weinige Europees overwinterd. Daar worden ze beter en constanter van. Als ik nu Stengs zie tov vorig jaar, dan is is 150% beter geworden al. Fysiek is ook nodig, want daar legt hij het veel af, en verdedigend is ie erg mak.

Stengs wat een verademing eindelijk weer iemand die risico in het spel legt en naar voren denkt. De spelers die alleen maar op balbezit spelen hebben we er al te veel van . Kijk eens naar het aantal vrije trappen dat oranje krijgt rond het strafschopgebied. 1 per westrijd hulde voor stengs boadou en memphis de aanvallers die wel wat durven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren