Wijnaldum schittert voor Oranje bij slotstuk van EK-kwalificatie

Dinsdag, 19 november 2019 om 22:32Chris Meijer

Oranje heeft de EK-kwalificatiecyclus besloten met een 5-0 overwinning op Estland. Aanvoerder Georginio Wijnaldum was dinsdagavond met drie doelpunten de grote man aan de zijde van het Nederlands elftal, terwijl ook Nathan Aké en debutant Myron Boadu treffers voor hun rekening namen. Doordat Duitsland tegelijkertijd won van Noord-Ierland, eindigt de formatie van bondscoach Ronald Koeman op de tweede plaats in Groep C.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

206 reacties (laatste reactie door hafctom1993)

In deze kwalificatiecyclus van 8 wedstrijden waren Memphis en Wijnaldum bij slechts 5 van de 24 doelpunten niet betrokken (goal of assist). Ze waren zelfs bij evenveel goals beiden betrokken (5) als geen van beiden (5). Die 0-0 tegen de Noord-Ieren had iedereen dus een beetje aan kunnen zien komen. Dit team staat en valt bij hun vorm. Heerlijke multiculturele overwinning, om het daar nog maar even over te hebben. Sterk in diversiteit!

19 november 2019 om 22:35

Boadu is er dus echt wel klaar voor Koeman. Stengs een paar foutjes maar wel 2 assists, al met al een goed debuut. Nu Koopmeiners ipv Strootman opnemen ondanks de prachtige assist van Strootman. Straks nog Ihattaren erbij, wat een aanvallers.

19 november 2019 om 22:35

Enige minpunt is dat weghorst niet heeft gescoord.

19 november 2019 om 22:35

@est-1913Ik begrijp niet dat mensen niet inzien dat door hierop te richten je juist een soort van onderscheid maakt. Desondanks was het een mooi gebaar van Gini en Frenkie. Verder volledig met je eens, zonder Gini en Depay is het aanvallend relatief pover.

19 november 2019 om 22:38

Verschillen uitlichten is niks mis mee. Diversiteit mag gevierd worden, omdat het prachtig is.

19 november 2019 om 22:44

Mee eens, ik vind het benadrukken van diversiteit anderzijds ook splitsend, snap je? Verder niks mis mee hoor.

19 november 2019 om 22:46

Wordt schijtziek met dat 'diversiteit'. Waarom moet je nou weer onderscheid maken van kleur? De Nederlander Wijnaldum heeft 3x gescoord. Het Nederlands eftal heeft gewonnen. Wij hebben gewonnen. Prachtig

19 november 2019 om 22:55

Nr. 11 - 100% met je eens, en zo hoort het ook alleen wat ik jammer vind is als een Wijnaldum onbekend had geweest en een overval had gepleegd dan is het een Surinaamse man die de overval pleegt.

19 november 2019 om 23:04

Voor iedereen die het wil weten, wanneer je een reactie leeghaalt via een edit, verwijderd hij zichzelf. Laat je er ook geen 30 staan zoals nr 11 en Daaninho hier.

19 november 2019 om 22:35

Idd Depay en Wijnaldum zijn te belangrijk als we doelpunten willen maken.

19 november 2019 om 22:36

Prima debuut van Stengs, weghorst en Boadu. Stengs zenuwachtig en onwennig, maar bleef het proberen en uiteindelijk zijn assists. Prima. Boadu echt een toptalent en leek totaal geen last van zenuwen te hebben. En weghorst brengt veel meer dan de Jong, dat is wel duidelijk. Daarnaast vind ik Ake (weer) erg sterk. Misschien ook nog optie als back?

19 november 2019 om 22:39

Die twee waren deze kwalificatie echt geweldig inderdaad, Wijnaldum zelfs de meest productieve middenvelder van alle landen. Zonder hun doelpunten wordt het lastig, al hebben we vandaag een glimp van de toekomst kunnen zien. Wat een debuut van Boadu, samen met Malen wordt dat in de toekomst echt genieten. Zoals je zegt ook heerlijk om te zien dat alle doelpuntenmakers jongens met een migratieachtergrond zijn, ben benieuwd of die supporters nu ook aan het juichen waren voor de TV

19 november 2019 om 22:44

Ja die maken veel goals, maar toch vind ik Frenkie de belangrijkste man aan de kant van Nederland. Zo bepalend in het bepalen van het spel, maar ook het pressie zetten bij balbezit van de tegenstander en het heroveren van de bal, iets wat hij vandaag meerdere keren heerlijk deed.

19 november 2019 om 22:47

Depay en Wijnaldum zijn toch echt de sterspelers van dit Oranje.

19 november 2019 om 22:50

Blijf er ook bij dat Koeman extreem veel geluk heeft met deze jongen. Pas sinds Frenkie in Oranje speelt loopt het weer qua voetbal en dat is geen toeval. Hij was ook de regissieur van het beste Ajax sinds 1995 en bij Barcelona is hij in 3 maanden tijd al de onbetwiste nummer 1 op het middenveld en wordt een ervaren speler als Busquets eerder gewisseld als hem.

19 november 2019 om 22:51

Memphis en Gini zijn enorm belangrijk, maar voor mij begon de transformatie van Oranje met Frenkie. Hij zorgt voor een basis waaruit Memphis en Gini verder kunnen voetballen. The missing link imo.

19 november 2019 om 23:00

Frenkie is belangrijk in de spelverdeling. Zonder hem word het voetballen lastiger, maar zonder Gini en Depay zijn we in offensief opzicht onmachtig. De rol van Frenkie De Jong kan in mindere mate over genomen worden door bv Propper. Gini en Depay zijn op dit moment echt onmisbaar.

19 november 2019 om 23:12

@ fcdc1
Niet helemaal mee eens. Tegen Estland kan iedereen Frenkie vervangen. Tegen de toplanden zorgt hij voor grip zodat het spel vaker bij de voorhoede komt. Propper is de perfecte ondersteuner en vult het naast Frenkie prima in, maar alleen zou hij het niet kunnen.

Het is heel moeilijk en oneerlijk om een belangrijkere speler aan te wijzen, ze zijn imo op hun best als ze met z'n drieën samenspelen.

19 november 2019 om 23:16

Ik vind drie spelers echt onmisbaar voor NL en dat zijn Van Dijk, De Jong en Memphis. Van Dijk natuurlijk vooral tegen de betere tegenstanders, die zet de hele verdediging neer waardoor de backs, De Ligt en de onzekere keeper nog enigszins overeind blijven. FDJ is de man om wie alles draait, spreekt voor zichv vind ik. Memphis is de enige aanvaller van wie structureel gevaar komt. Bij Gini heb ik juist het idee dat je hem nog wel kan vervangen door Propper als het echt zou moeten. Je gaat er dan qua kwaliteit wat op achteruit, maar niet dusdanig veel dat het hele spelbeeld verandert.

20 november 2019 om 10:58

Ach wat maakt het uit wie de sterspeler zijn -.- Depay, Wijnaldum, van dijk, Frenkie. Zijn gewoon allemaal ontzettend belangrijk. Als je er 1 mist van deze spelers merk je dat direct.

19 november 2019 om 22:48

Mooi dat je uiteindelijk zelf onderscheidt creëert. Als ik kijk naar het Nederlands elftal, zit ik niet te letten op de diversiteit, dat kan mij echt gestolen worden. Zolang er maar 11 spelers in het veld staan, die alles voor Oranje willen geven. Al zijn het 11 blanke, donkere, gele mensen, het maakt mij echt geen fluit uit. Blijkbaar vind jij het wel iets toevoegen? Wat had je gezegd als er 11 blanke Nederlanders erin hadden gestaan? beetje jammer van de geringe diversiteit? Je geeft zelf al aan dat diversiteit een feest is. Dus geen diversiteit is iets negatiefs? Vraag mij dan af wie er precies bezig is met onderscheid maken. Bij mij gaat het om kwaliteit, en niet hoe iemand eruit ziet.

19 november 2019 om 23:01

Volgens mij probeert hij gewoon te zeggen dat mensen er een slecht beeld over hebben dat het elftal divers is. Hij bedoelt niet dat niet divers zijn slecht is hoor.

19 november 2019 om 23:16

Ik ben ook geen fan van het benadrukken van diversiteit, maar gezien de gebeurtenissen van afgelopen weekend is een statement op zijn plaats.

Lekker debuut hoor voor Stengs en Boadu, 2 pareltjes uit de AZ opleiding, zatten nog wat oneffenheden aan maar ook veel veelbelovende acties. Vooral Boadu vind ik echt een toekomstig topspits. Verder Wijnaldum wat een speler en wat een ontwikkeling de afgelopen jaren. Verder een redelijk kleurloze wedstrijd, maar toch de nodige goals gemaakt. Nu werken richting het EK en hopen op een goede poule.

19 november 2019 om 22:35

Vond Stengs eigenlijk helemaal niet zo goed vanavond. Ja twee assists, maar was voor de rest echt intens matig. Jongen kan veel beter.

19 november 2019 om 22:40

Tuurlijk kan hij beter. Maar hij was duidelijk onwennig en zenuwachtig en dan is dit gewoon prima voor zijn debuut. Die komt er wel.

19 november 2019 om 22:45

zenuwen spelen een grote rol en beste heer gaf 2 assist .wat had hij nog moeten doen 2 doelpunten en een ingedraaide corner? het is geen Pele ,ronaldo of Messi dus na mijn gevoel kon niet echt beter tenzij hij er nog een per toeval scoorde ja.

19 november 2019 om 22:52

Stengs niet goed, eens. Alleen de reden er achter was op het veld zichtbaar, is een pure buitenspeler, bij club en land, als er dan een veredelde back continue hem van zijn positie beroofd/ wegdrijft en hij moet gaan zwerven tussen Wijnaldum en L. De Jong (wie ik ernstig te kort vind komen voor dit Nederlands Elftal), dan komt die inderdaad te kort, want dan komt die op een plek te spelen waar die zoekende is, achter een spits die totaal niet het soort voetbal speelt wat de rest van het team speelt.

19 november 2019 om 22:55

Nouja, Berghuis werd afgelopen zaterdag nog net niet gelyncht hier op het forum omdat Koeman hem een basisplaats gaf en die speelde beter dan Stengs vanavond. Maar goed, Berghuis is een etter dus die kan niets meer goed doen. Het blijft maf hoe er bij VZ met twee maten wordt gemeten.

19 november 2019 om 23:07

Vind je echt dat Berghuis veel toevoegt aan dit Oranje, Orgullo? En vond je Stengs echt tegenvallen op basis van de 2de helft ook? (eerste helft speelde hij merendeels onder LDJ en vlak voor Wijnaldum omdat Promes hem van de vleugel dreef, 2de helft hield Promes zich aardig in).

19 november 2019 om 22:37

Moet enigszins lachen om een bepaalde onhandige woordkeuze van je, maar inderdaad heerlijk dat AZ een aantal talenten heeft afgeleverd nu. Vind her zelf mooi om te zien dat Wijnaldum nu ook schittert bij oranje. Is wel eens anders geweest.

19 november 2019 om 22:39

Stengs was gewoon ronduit slecht. Ik had hoge verwachtingen van hem, want ben wel een fan van zijn speelstijl. Hij stelde me helaas teleur. Het zullen wel de zenuwen zijn geweest, want hij kan gewoon heerlijk voetballen. Wat een contrast met Boadu, dat was gewoon een super debuut. Speelde met vertrouwen, en maakte steeds de goede keuzes.

19 november 2019 om 22:47

Ik vond Stengs prima spelen. Probeerde veel, mislukte ook en en ander en het kan veel beter. Maar het is niet alsof 'ie geen pepernoot heeft geraakt.

19 november 2019 om 22:44

Stengs had enorm veel balverlies. Vond hem juist niet best.

19 november 2019 om 22:55

Ja maar wel veel van zijn acties die lukten. Passes waren vaker een aardige bal maar net te hard of misverstand. Is iets anders dan slechte passes of acties. Je ziet bij hem wel de potentie!! Geef deze jongen even een paar weken bij het NL team en het komt goed. Boadu overigens ook, al viel die een stuk vrijer in en alles lukte!! Jemig pas 18 jaar.

Mooi gebaar van Wijnaldum met Frenkie na de goal! Ik ben heel benieuwd hoe Aké het zal doen op de linksback, vond hem vandaag wel goed spelen. (Besef even dat hij nog achter de Vrij zit, wat een centrale verdedigers hebben wij). v Aanholt vond ik vrij matig vandaag. Vind het heel mooi om te zien hoe Wijnaldum vandaag als aanvoerder zo lekker speelt.

19 november 2019 om 22:37

Van Aanholt bracht juist een drive naar voor en was lekker aan het combineren met de aanvallers, maar hij had wel matige schoten afgevuurd en ook wel het nodige balverlies.

20 november 2019 om 02:52

Van aanholt was gewoon echt heel slecht. Hij werd gebracht voor zijn aanvallende intenties (in de verdediging was hij niet te vinden), maar bracht aanvallend helemaal niets. Was en is gewoon niet goed genoeg voor oranje.

19 november 2019 om 22:39

Wat ik dus laatst al zei.. Iedereen wil blind maar op de bank hebben maar die speel je er echt niet zomaar uit hoor. Een beetje snelheid en opkomen af en toe is niet genoeg. van Aanholt is prima als back up maar meer dan ook niet. Lekker debuutgoaltje van Myron en stengs was in het begin wat nerveus maar in de 2e helft kwam hij wel wat losser, maar hij kan nog zoveel meer brengen.. Het komt wel! We zijn allemaal overtuigd dat Stengsie het potentieel kan waarmaken

Koeman zal het nooit toegeven, maar hij lijkt toch geluisterd te hebben naar het volk! Dit is het Oranje wat ik wil zien, met durf, super aanvallende intenties en lef (mits de tegenstander dat toelaat) en het talentvolle jong aanvallend geweld wat we bezitten dus moeten benutten! Leuk dat Boadu (knappe goal😯) en Stengs (2 assists😯) eindelijk verdienstelijk hebben gedebuteerd, enige waar ik me aan stoorde was die suffe commentator op een of andere manier. Overigens is die Wijnaldum in Engeland wel echt een gigant geworden en een geweldige persoonlijkheid, zijn sterke racisme statement doorzetten met een hattrick. Deze afgelopen dagen stond Wijnaldum op, als een ware aanvoerder zowel op als buiten het veld.............. 👌🏾🥳

19 november 2019 om 22:35

Nou jongens, we hebben wel kunnen zien dat er geen discussie hoeft te bestaan over de positie als meest aanvallende middenvelder. Daar hoort dus gewoon Stengs te staan. Die mag het uitvechten met Ihattaren. Maar alsjeblieft nooit meer vd Beek daar.

Stengs had in de eerste 10minuten al meer balcontacten dan vd Beek in de afgelopen 10 interlands.

En Aké was meteen aan het heersen daar in de verdediging, leuk om te zien.

19 november 2019 om 22:42

Op basis van deze wedstrijd kun je toch niet stellen dat Stengs op het moment beter is dan Van de Beek. Donny is ook meer een speler die in de 16 komt dan Stengs, die meer een creatieve speler is. Meer balcontacten is dan ook gewoon logisch.

19 november 2019 om 22:49

Stengs speelt toch op papier als rechtsbuiten en komt daar naar binnen zodat de rechtsback erover heen kon. Middenveld met F. De Jong, Wijnaldum en Pröpper lijkt mij prima. Wordt straks wel vechten voor de plaatsen voorin met Depay, Stengs, Ihatarren, Babel, Boadu, Weghorst, De Jong, Bergwijn, Malen zijn er veel opties en vanuit jong Oranje heb je nog Kluivert en Dilrosun die op een plekje azen.

19 november 2019 om 22:58

Och, hebben we hem weer. Stengs speelde helemaal niet gelukkig, ik gun hem al het goeds maar ik kan altijd zo ontzettend lachen om je ongenuanceerde uitsluiten van spelers omdat jij ze niet mag Rossellinira. Het was Estland, Stengs zijn balbecontacten waren er misschien veel maar erg goed was het niet en Ake de heerser in de verdediging zonder aanvallers van de tegenstanders...het zijn allemaal niet zulke sterke argumenten om je anti Ajaxhart weer eens te laten spreken.

20 november 2019 om 00:20

@myvision kan het niet gewoon zo zijn dat hij Stengs gewoon een betere speler vind dan Vd Beek zonder dat het met Ajax sentimenten te maken heeft? er zijn nu eenmaal mensen die graag naar creatieve spelers kijken

20 november 2019 om 02:54

Ja dat kan, maar hij geeft het aan op basis van deze wedstrijd.

20 november 2019 om 03:12

@musi26 Stengs heeft in deze interland iig nog 2 assists gegeven. dat is meer als wat Vd Beek in zijn laatste twee interlands heeft laten zien. begrijp me niet verkeerd want ik vind Vd Beek een hele goede speler maar als er geen type Ziyech in het veld staat om hem in stelling te brengen heb je weinig aan hem. Wijnaldum en Frenkie gaan hem de diepte niet insturen en Vd Beek is een speler die gelanceerd moet worden als hij op 10 staat

19 november 2019 om 22:36

Dit was een wedstrijd om niets dus daarom deze opstelling en instelling. Ik ben bang dat Koeman bij de belangrijke wedstrijden weer terugvalt op spelers als Blind.

19 november 2019 om 22:46

Niet alleen koeman.. Alle bondscoaches vallen terug op blind. Die snappen er helemaal niks van allemaal he Protukker. Was jij de bondscoach maar

19 november 2019 om 22:54

Was ik maar bondscoach ja. Dan was Blind de eerst die thuis kon blijven.ben niet de enige die Blind een slechte back vind. Goede voetballer maar geen goede verdediger. @voetbalzone....wat is er aan de hand met de alinea’s en dergelijke? Mijn tekst word als een grote lap tekst neergezet. Doe er eens wat aan!!! Dit gaat al maanden zo!!!

19 november 2019 om 23:01

Wel een goeie verdediger, maar geen goeie back.

19 november 2019 om 23:06

Wie is wel een goede linksback dan? Kom met alternatieven.. van Aanholt struggled al tegen Estland namelijk hoe zie je dat voor je tegen België bijvoorbeeld? Er is geen alternatief je moet het gewoon accepteren maat!

19 november 2019 om 23:17

Tuurlijk zijn er alternatieven. Willems, Haps en v Aanholt. Zeg niet dat ze het beter gaan doen, maar ze verdienen een kans. Die heeft Patrick vandaag gehad en die heeft buiten 2 vuurpijlen niet gestruggled vandaag. Paar keer onnodig balverlies, maar was lekker aan het combineren met de aanvallers tot in de 16 en had een goeie drive.

19 november 2019 om 23:18

Ake misschien? En ik ben je maat niet, makker. Struggled? Praat Nederlands.

19 november 2019 om 23:18

We hebben min of meer de keus uit Blind, Van Aanholt, Ake en Willems. Geen van allen wereldtoppers, allemaal andere types, dus het is voornamelijk een tactische keuze.

19 november 2019 om 23:19

Van Aanholt afrekenen op 1 wedstrijd....Blind is verantwoordelijk voor 7 van de laatste 11 tegengoals, simpelweg omdat hij het op linksback niet kan belopen. Daarnaast brengt hij aanvallend op af en toe een goede pass na, veel te weinig.
Andere alternatieven: Ake, Willems en een fitte Haps

19 november 2019 om 23:22

Wat heeft Akè ooit betekent als LB voor oranje? Blind weet ik wat ik aan hem heb.. Ik weet ook dat hij traag is maar hij is zoveel meer is ook een stille leider qua assisteren en coaching. Nog andere alternatieven dan Akè? Denk dat het lijstje daar wel ophoudt het Protukker😅

19 november 2019 om 23:24

Haps is al 3 jaar niet meer topfit! Willems houdt met moeite stand bij newcastle.. Nee Jeroen het Team is verantwoordelijk voor die 7 tegengoals, voetbal is een teamsport je wint en verliest met elkaar. Helemaal hoe nederlanders niet kunnen verdedigen maar wel aanvallen zul je het met zn allen moeten doen

19 november 2019 om 23:25

En veel mensen weten ook wat ze aan Blind hebben als linksback, namelijk een gevaar bij balverlies. Gewoonweg te langzaam ( eigenlijk zo traag als dikke stront door een trechter) en mist belangrijke verdedigende eigenschappen.

19 november 2019 om 23:32

Maar Oranje speelt doorgaans tegen tegenstanders die niet veel druk zetten op de verdediging, dan is een speler als Blind wel erg nuttig.

19 november 2019 om 23:32

Haps heeft dit seizoen zo ongeveer alles gespeeld en doet het ook top. Elke wedstrijd de beste man van het veld. Willems doet het meer dan prima bij Newcastle, vooral aanvallend, maar verdedigend idd wat minder. Wat is dat nou voor onzin met je "het team is verantwoordelijk voor die 7 tegengoals". Er worden in de voetballerij genoeg persoonlijke fouten gemaakt en dan is die speler gewoon verantwoordelijk.

19 november 2019 om 23:36

Inderdaad, maar je kan discussieren over de linksback tot je groen ziet, maar we hebben nou eenmaal niet 1 linksback die zonder discussie basis moet staan, zoals we dat met Frenkie de Jong op Cvm, Van Dijk op CV, Wijnaldum als CM, etc wel hebben bijvoorbeeld. Er valt voor allevier wel wat te zeggen.

19 november 2019 om 23:50

Hangover96 daarom zeg ik laat blind gewoon staan alleen als je tegen een razendsnelle begaafde rechtsbuiten staat snap ik jullie angst. Maar we hebben altijd Virgil nog als rugdekking😃

19 november 2019 om 23:54

Angelo77 het is wachten tot hapsie weer geblesseerd raakt. Jij bent zeker ook voor karsdorp en janmaat in oranje ;-). Je weet dondersgoed dat het verhaal willems in oranje is afgelopen. Doe mij dan nog liever die wijndal van AZ die komt eraan en heeft potentie om het spelletje te spelen wat iedereen wilt zien bij Oranje.

20 november 2019 om 00:25

@straatvoetbal ik weet ook wat ik aan Blind heb als linksback. iemand die heel veel tegengoals inleid

20 november 2019 om 00:32

Ben absoluut niet voor Karsdorp en Janmaat in Oranje. Maar dat is de kaart die je trekt, omdat je een Feyenoord logo ziet. Ik pleit toch voor van Aanholt, of speelt die ook bij Feyenoord? Haps is buiten de afgelopen 2jaar bijna nooit geblesseerd geweest, dus dat valt ook wel mee. Wijndal een goeie idd, maar Willems is niet persé klaar. Nog jong zat.

20 november 2019 om 02:58

Willems en haps niet goed genoeg. Ake is ook geen back. Blind wordt gebracht voor zijn voetbal intelligentie en hij was niet verantwoordelijk voor de laatste 7 goals.

20 november 2019 om 03:16

@music26 nee, dat hadden de cameramensen van de Fifa in scene gezet al die tegengoals. Blind is ook niet goed genoeg als linksback. je kan wel voetbalintelligentie hebben maar als je zo traag bent dat je door elke speler voorbij word gelopen op links gaat die voetbalintelligentie je niet redden en dan leid je veel tegengoals in wat Blind de laatste tijd zowat elke wedstrijd doet. Blind is een uitstekende CV maar een dramatisch slechte back

19 november 2019 om 22:44

Bijna niemand mag Frank Snoeks, was vijftien jaar geleden al toe aan vervanging, maar bij de NOS doen ze aan vriendjespolitiek.

19 november 2019 om 23:31

El Fenomeno thanks voor je toevoeging man! Ohh ok ok, ik had wel vaker van die naam gehoord. Die Wietse van de Veronica CL wedstrijden, vind ik een verademing zeker vergeleken met deze vent.

Boadu komt er wel. Stengs wat onwennig. Fijn dat Ake er weer eens is, die mag in de basis als linksback i.p.v. Blind. Van Aanholt vond ik wel de slechtste vandaag.

19 november 2019 om 22:44

Hier op VZ alles op alles zetten he met ze allen om Blind uit de basis te houden. Blind is een hele intilligente voetballer die weliswaar traag is maar hij camoufleert het met zijn voetbalslimheid. Blind gaat never nooit eruit.. Je hoorde het vandaag al vgm 69x oranje allemaal basis😁 onder al die bondscoaches(inclusief mourinho) .. Zijn zeker allemaal koekenbakkers

19 november 2019 om 22:48

Ja blind is goed als cv en cvm niet als linksback. Dat is toch wel duidelijk voor je of niet?

19 november 2019 om 22:58

Alles op alles zetten? Waarom is er zoveel kritiek hier op Blind dan? Komt uit het niets? Waarom veel minder kritiek op een Propper, een Babel enz.voetbalslimheid zal die best hebben maar dat compenseert niet met zijn slechte verdedigende kwaliteiten. Hij is traag en staat verdedigend niet altijd zijn mannetje. Bij balverlies hobbelt Blind terug i.p.v. te sprinten. En dat is vaak zo.

19 november 2019 om 23:05

Op het middenveld en als centrale verdediger is er geen plek (al zal hij ook op de plek van Pröpper kunnen spelen) toch willen de coaches wel met Blind voetballen dus kiezen ze hem als linksback, want voetballend is hij wel een toevoeging voor het Nederlands elftal

19 november 2019 om 23:11

Blind is altijd het zwarte schaap geweest. Sinds het begin van zijn carrière toen hij verhuurd moest worden aan Groningen. Als puntje bij paaltje komt staat blind er als het moet in het united dat de europa league won in het ajax dat de halve finale CL haalde en in het Nederlands Elftal dat de halve finale op een wk haalde stond Blind hele toernooi basis linksback. Diezelfde blind waardoor je kon juichen voor de prachtige goal van RvP. Blind is een van de beste passers uit Nederland op dit moment en aangezien NL een passing team is zal hij altijd spelen

19 november 2019 om 23:22

Als je niet ziet dat Blind te traag is voor de backpositie, we daardoor tegengoals krijgen en aanvallend ook voorspelbaarder worden dan heb je het echt niet begrepen.

19 november 2019 om 23:23

Ik denk dat dit idd goed laat zien dat Blind vooral erg belangrijk is tegen de zwakkere en/of busparkerende tegenstanders waar hij zijn geweldige passing kan laten zien zonder veel in de problemen te komen. Je zag dat bij United in de EL, bij Ajax, en bij Oranje ook tegen de mindere teams, hij is eigenlijk altijd goed dan.in de Premier League bij United waar het tempo veel hoger ligt en er veel meer druk gezet wordt was hij absoluut geen succes omdat Blind nou eenmaal niet erg snel/sterk is. Dat is denk ik ook precies waarom er zo'n wisselende mening is over hem, je moet hem weten te gebruiken in de juiste wedstrijden.

19 november 2019 om 23:28

Gaat mij erom dat het alternatief RUK is! Akè op LB kan een keer maar ook niet structureel.. We hebben gewoon geen vaste LB waarbij aanvallend en verdedigend het klopt. Konden we Nico maar neutraliseren 😢

19 november 2019 om 23:33

Nico Schulz?

19 november 2019 om 23:56

Hahahaha flauw hoor Hangover, Tagliafico de warrior die je in elke strijd kan gebruiken!

20 november 2019 om 03:18

@straatvoetbal Blind camoufleert dat idd goed met zijn voetbalintelligentie. hij leid 7 van de laatste 11 tegengoals van Oranje in

20 november 2019 om 03:21

@straatvoetbal man man man, ga je nou echt 1 voorzet van Blind van inmiddels alweer 5 jaar geleden aanhalen als argument om te beweren dat Blind wel een goede linksback is? dat zegt eigenlijk al genoeg over hoe indrukwekkend hij is op die positie, dat we 5 jaar terug in de tijd moeten om een goede wedstrijd van hem te kunnen noemen als linksback

20 november 2019 om 08:14

Blind is geen goede linksback, er is simpelweg gewoon geen betere dan hij. Ake is verdedigend prima, maar voetballend komt hij zwaar te kort. Onze backs zijn bij ons de minste posities!


Over het algemeen een leuke open wedstrijd imo. Ake viel mij (met name in de eerste helft) in zeer positieve zin op. Boadu naar mijn mening een erg goed debuut achter de rug, liet bij vlagen zien een heerlijke techniek en spelinzicht te hebben! Uiteraard een heerlijke kers op de taart dat hij nog zijn doelpunt meepakte. Mooi voor Stengs dat ook hij wat heeft kunnen laten zien vandaag, al zag je in het begin wel dat hij (overdreven) graag wilde opvallen. Maar goed, geef m eens ongelijk! Frenkie naar mijn mening toch motm, ik weet dat ik een open deur intrap maar wat is die gozer goed zeg.. Zou bijna Wijnaldum vergeten, heerlijke hattrick en wat een rendement voor een middenvelder!
Wel een ideale wedstrijd voor Koeman om ook de jongens die minder minuten maken een kans te geven. Persoonlijk had ik De Vrij graag een paar minuten gegund, maar goed.
Van Aanholt vond ik erg zwak vandaag.
Denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik niet kan wachten tot komende zomer!!!

19 november 2019 om 22:37

Ik vond de Jong eerlijk gezegd niet heel bijzonder spelen. Merkte dat hij vaak zijn dribbels net iets te lang doorzette waardoor hij aantal keer balverlies leed. Voor mij is onze MOTM overduidelijk de man van de hattrick, Gini!!

19 november 2019 om 22:39

Overigens is de Vrij ook geblesseerd, van daar dat hij niet heeft gespeeld.

19 november 2019 om 22:41

Ah dat verklaart veel, zag m wel op de bank maar wist niet dat hij geblesseerd was. Thanks!

Zijn mo en malen er nog niet eens bij

Stengs erg onwennig, veel balverlies door geforceerd maar de pass te willen geven. Boadu daarentegen deed ongeveer alles goed.

Pfff wat een talent en wat een elftal. Die Koeman valt ook gewoon met zijn neus in de boter, het EK komt denk ik nog net iets te vroeg, maar voor het WK zijn we gewoon weer 1 van de topfavorieten als Stengs, Boadu, Ihattaren en Malen en De ligt 2 jaar ouder zijn. Op dat moment zijn Van dijk, Wijnaldum Frenkie en Memphis nog steeds wereldtop. Enige zwaktepuntje blijven de backposities.

In de eerste wedstrijd van Oranje na het racisme incident bij Den Bosch, worden alle doelpunten gescoord door spelers met een getinte/donkere huidskleur. De ironie. We hebben wel een erg talentvolle selectie. Ben benieuwd hoe ver we met deze jongens kunnen komen op het EK.

19 november 2019 om 22:46

Dat gebeurt sowieso bijna standaard. Het is vaak of Gini of Depay die de goal maakt. Dat zijn echt giganten bij het Nederlandse elftal.

Pfff wat een talent en wat een elftal. Die Koeman valt ook gewoon met zijn neus in de boter, het EK komt denk ik nog net iets te vroeg, maar voor het WK zijn we gewoon weer 1 van de topfavorieten als Stengs, Boadu, Ihattaren en Malen en De ligt 2 jaar ouder zijn. Op dat moment zijn Van dijk, Wijnaldum Frenkie en Memphis nog steeds wereldtop. Enige zwaktepuntje blijven de backposities.

Wat is Gini toch ook een klasbak. Boadu viel lekker in en beloonde zichzelf met een goal, Stengs was een beetje ongelukkig, eigenlijk weinigs goeds gedaan. Ook complimenten aan Ake wie verdedigend ook oersterk was.

Pfff wat een talent en wat een elftal. Die Koeman valt ook gewoon met zijn neus in de boter, het EK komt denk ik nog net iets te vroeg, maar voor het WK zijn we gewoon weer 1 van de topfavorieten als Stengs, Boadu, Ihattaren en Malen en De ligt 2 jaar ouder zijn. Op dat moment zijn Van dijk, Wijnaldum Frenkie en Memphis nog steeds wereldtop. Enige zwaktepuntje blijven de backposities.

19 november 2019 om 22:48

Gewoon weer 1 van de favorieten zijn? Begrijp me niet verkeerd dat ik met je eens ben dat er een aantal jonge talentvolle jongens aankomen maar om nu al de bloemetjes buiten te gaan zetten.het is net 2 jaar geleden dat we (alweer) een eindronde gemist hebben.eerst maar even kijken hoe Stengs, Itaharen, boadu zich ontwikkelen de komende 2 jaar.

19 november 2019 om 23:30

Memphis is een hoop, maar geen wereldtop. Ik denk ook dat je Stengs, Boadu, Ihattaren, Malen en De Ligt over twee jaar te sterk inschat, het duurt doorgaans tot halverwege 20 dat je een beetje op wereldtop niveau begint te presteren, en de top ligt typisch ergens net onder de dertig. We zien dat nu bij Van Dijk (28), De Vrij (27) en Wijnaldum (29), dat zijn de jongens die er echt staan.

wat een topper is die Boadu !.categorie: Kylan-Hazard-Rashford binnen twee jaar zie ik hem echt wel bij een Toptop team spelen.stengs was ook een parel en komt er zeker ook.alleen Boadu is een diamantje.gaan we nog jaren van genieten

19 november 2019 om 22:45

Boadu is niet van dezelfde categorie als Mbappe, Hazard en Rashford. Een talentje zeker, maar wat je nu stelt is erg overdreven.

20 november 2019 om 10:41

Rashford is ook niet van de categorie Mbappe hoor.

19 november 2019 om 22:46

Boadu is niet van dezelfde categorie als Mbappe, Hazard en Rashford. Een talentje zeker, maar wat je nu stelt is erg overdreven.

19 november 2019 om 22:51

Zie hem best een Rashford worden. Rashford zit ook dan bij lange na niet in categorie Mbappe/hazard

19 november 2019 om 22:57

Bizarre is nog dat hij eigenlijk van zijn 16 tot 18e bijna alleen maar aan het herstellen was van kruisband-en enkelblessure. Toch essentiële jaren gemist en dan nu alsnog zo goed. En vandaag dan nog als linksbuiten ook, waar hij echt nooit bij AZ speelt en dus op de positie hoe ik hem ook echt niet op zijn best voor me zie. En naast het echt goede spel op een onbekende positie ook nog eens scoren in die 45 minuten die je speelt, dan ben je een grote speler in wording. Stengs was helaas slordig, maar dat komt ook wel goed. Bij AZ gaat die inconsistentie er voor mijn gevoel langzamerhand ook meer en meer uit, dus dat zal ook wel goed komen.

Wat een grote jongen is Gini Wijnaldum toch geworden, een van de beste middenvelders in Europa op het moment! Ook mooi dat Boadu en Stengs zich hebben laten gelden. Hopelijk komt Ihattaren er over een tijdje ook bij.

19 november 2019 om 22:40

had bij z´n hattrick als een grote heer kunnen gedragen bij een stand van 3-0 en de bal naast zich spelen.(ben een grote fan van Gini) dus zeg dit echt als een fan van hem

19 november 2019 om 23:04

Achja zo vaak zal hij niet in de positie komen om een hattrick te maken

Mooi, ik las dat als we nu zeker met Oekraïne en Roemenië in poule zeker met het ek, lijkt me haalbaar

Pfff wat een talent en wat een elftal. Die Koeman valt ook gewoon met zijn neus in de boter, het EK komt denk ik nog net iets te vroeg, maar voor het WK zijn we gewoon weer 1 van de topfavorieten als Stengs, Boadu, Ihattaren en Malen en De ligt 2 jaar ouder zijn. Op dat moment zijn Van dijk, Wijnaldum Frenkie en Memphis nog steeds wereldtop. Enige zwaktepuntje blijven de backposities.

Prima afsluiting van de kwalificatiereeks waar het publiek vandaag tenminste wel een beetje werd vermaakt. Mooi statement tegen racisme gezien en als AZ-fan toch wel genoten voor de tv. Erg leuk om de uithangborden van de club te zien spelen. Boadu deed echt vrijwel niks fout vond ik ondanks dat hij echt totaal niet op zijn favoriete positie stond. Stengs was nog wel wat slordig maar wel lekker aanwezig. Had met De Jong en Weghorst ook niet de spitsen om lekkere steekballen op te geven, maar was zelf verder in de passing buiten dat om ook vaak slordig. Het viel wel op dat Boadu wat minder last van zenuwen had dan Stengs, die in het begin volgens mij nog even stijf van de zenuwen stond. Maar goed, Stengs 2 assists en Boadu een goal, dat zijn gewoon debuut-wedstrijden waar je van droomt. Dit soort potjes tegen matige tegenstanders zijn dan ook heerlijk om in te debuteren en vrijuit te ballen.

Koeman laat wel een Wijnaldum super renderen. Klopp let je op? Het blijft wel Estland dus ik word niet te lyrisch na het spel tegen de Ieren (als het erom gaat). Hopelijk staan we er op het EK volwassener voor.

19 november 2019 om 22:47

Waar heb je het over? Wijnaldum speelt geweldig bij Liverpool.

19 november 2019 om 22:53

In oranje 5 goals in de laatste 2 wedstrijden. Zijn kwaliteiten worden veel beter benut door Koeman.

19 november 2019 om 23:04

Dat is echt appels met peren vergelijken. Daarnaast heeft hij "maar" 4 goals in 2 wedstrijden. Daarnaast speelde Koeman vandaag in zijn vrije opstelling, heel aanvallend en spelers die net niet bij de standaard 11 horen (boadu, Stengs e.d.) minuten laten maken, eigenlijk een veredeld oefenpotje. Dat een speler als Wijnaldum dan met zijn ervaring er 3 inschiet is mooi, maar om de conclussie te trekken dat hij dan beter onder Koeman als onder Klopp rendeert raakt kant nog wal.

19 november 2019 om 23:13

Bij liverpool speelt hij gewoon in een andere rol met een ander systeem. Dat is niet beter of minder dan dit

20 november 2019 om 10:55

Want zijn kwaliteit is goals scoren? Hij kan prima goals maken, maar hij heeft er bij Liverpool Een paar die daar nog net wat beter in zijn. Overigens speelt Liverpool niet tegen teams met het niveau van Estland. Wijnaldum is super belangrijk voor Liverpool geworden onder Klop. Speelt nu altijd in de basis, maakt zijn goals, assists, passing en defensief erg sterk. Zijn kwaliteiten worden volledig benut geloof mij. Waarom denk je dat hij bij NL zo goed speelt? Omdat hij een hele belangrijke speler voor Liverpool is geworden en die lijn doortrekt bij het NL elftal. Dit heeft helemaal niks met Koeman te maken.

Conclusie voor mij: Weghorst moet hoe dan ook boven LDJ gekozen worden of het nou een invalbeurt of basisplaats is, Stengs speelde eerste helft dramatisch tweede helft iets beter maar hij kan veel meer, Boadu speelde heel sterk en dat op linksbuiten, Ake is een goeie back-up en als laatste kan van Aanholt ballen goed uit het stadion schieten.

19 november 2019 om 22:48

Weghorst is feller en kan goed meetikken. Vond dat listig balletje op Boadu in de 16 ook mooi. Blijft zijn ding doen en dat gaat lekker.

19 november 2019 om 22:57

Heb je gezien waar Promes de eerste helft continue liep? Op de plek waar Stengs liep, met die acties duwde hij Stengs naar het midden, waar hij achter een totaal nutteloze spits in dit systeem kwam te staan en vlak voor Wijnaldum, ik denk dat op die positie geen enkele Nederlandse voetballer zou kunnen renderen.

Mag er ook even wat aandacht naar de pass van strootman? Heerlijke bal op boadu. Lekkere wedstrijd om te debuteren. Toch 10x beter dan tegen stugge noord ieren

19 november 2019 om 22:46

Ik zei het ook al ja! Het blijft een ding, Strootman in Oranje. Laat nooit wat zien, en krijgt daarom dan ook terecht kritiek en vraagtekens bij zijn selectie. Maar om die reden mag dan ook zeker wel benoemd worden dat deze pass schitterend was, hij goed inviel en dat het hierbij hopen is dat hij dat vast blijft houden.

19 november 2019 om 22:48

Heerlijke pass van strootman inderdaad. Hij heeft me heel heel lang niet zo laten glimlachen. Blijf het jammer vinden, het was zo een goede speler voor zijn blessure

Van aanvallende armoede tot weelde, het kan verkeren. Natuurlijk is het momenteel grotendeels potentieel (Stengs, Boadu, Malen, Bergwijn, Ihattaren, en ja ook Weghorst op zijn manier, brengt felheid), maar wie had dit een jaar geleden gedacht? Het EK is een goede opstap naar 2022, daar waar we, mochten de bovengenoemde talenten zich naar verwachting doorontwikkelen, een selectie van wereldklasse moeten hebben. Vandaag was natuurlijk een veredeld oefenpotje, maar je zag wat er aan zit te komen. Het ziet er goed uit!

19 november 2019 om 22:48

Aanvallend armoede vond ik echt wel mee vallen hoor. Enige die ik echt tegen vond vallen sinds 2014 was Janssen.

19 november 2019 om 22:56

Na het stoppen van Robben en RVP waren deze jongens nog niet (allemaal) in beeld. Je moet geluk hebben dat er wat komt boven drijven, en dat geluk hebben we, al is dat niet altijd vanzelfsprekend, zie de afgelopen 4 jaar. Memphis was ook nog lang niet zo ver als nu.

19 november 2019 om 23:25

Dost was ook een flinke deceptie, vooral ook omdat het bij z'n club wel lukte.

Gini, Frenkie en Aké, wat heerlijk om naar te kijken! Jammer dat we vier van zulke goede cv's hebben, en de backposities zo dun bezet zijn. Boadu viel echt heel goed in, Stengs daarentegen was echt heel veel minder, maar heeft zijn debuut gelukkig kunnen bekronen met twee assists. Beiden komen er wel denk ik. En ook nog wel even credits naar die assist van Strootman, want hij krijgt de nodige kritiek over zich heen, maar hier mag hij toch wel voor geprezen worden, schitterend!

19 november 2019 om 22:56

Wat dacht je van Ake op linksback tegen goede tegenstanders? Dan heb je tenminste een back die echt zijn mannetje staat verdedigend gezien en met zijn kopkracht ook genoeg gevaar kan stichten bij dode spelsituaties. Bovendien is hij opbouwend ook echt prima. Als je dan toch geen opkomende back-type zoals van Aanholt neer wil zetten maar eerder een type Blind, dan zou ik het wel weten en Ake daarboven kiezen.

19 november 2019 om 23:13

Hij heeft daar al een paar keertjes gespeeld, en was toen niet echt overtuigend imo. Maar verdient daar zeker nog wel vaker een kans van mij. Het is weliswaar een totaal andere rol dan centraal achterin, maar aangezien Blind het daar nog niet heeft laten zien ben ik best benieuwd om Aké vaker op die plek te zien. Vond Van Aanholt, hoewel dreigender dan Blind, nou ook nog niet echt onze ideale back op basis van deze wedstrijd namelijk.

19 november 2019 om 23:17

Inderdaad, alleen: Koeman kennende, als we tegen sterke tegenstanders spelen, zal hij voor een 5-3-2 kiezen met een trio Van Dijk, De Vrij en Blind of De Ligt. En dan alsnog snelle jongens op de backposities.

Jezus wat een tenenkrommend gesprek met Wijnaldum nu na de wedstrijd..die commentator zegt dat het karma is van gister dat hij er vandaag drie maakt ..

19 november 2019 om 22:44

Ja echt. Wat is dit voor een interviewer? Wijnaldum scoort 3 keer en dan gaat die het over racisme in de 1e divisie hebben... geef het vooral nog meer aandacht. Die 3 hooligans bij Den Bosch lachen zich kapot.

19 november 2019 om 22:50

Typisch Stekelenburg, hij doet altijd de interviews na de wedstrijd en vraagt de domste dingen. Ze moeten van hem af, haal dan Hansie er maar weer bij.

In 1 woord voor Wijnaldum.... geweldig!

Ik zou zo graag een combi maken van Blind en Van Aanholt.blind is echt een hele goedee cv, maar komt snelheid te kort op de back, dat is duidelijk. Bij Van Aanholt is zijn snelheid en drive heerlijk, maar zie je dat hij de controle en de rust mist, als je die 2 zou kunnen combineren heb je een wereldback.

19 november 2019 om 23:00

Je snijd het onderwerp goed aan, Blind is een geweldige speler. Alleen niet voor op de backs positie, centraal of cvm zou die prima passen. Alleen Van Dijk en De Ligt vind ik beter, dan zou je hem als 3de cv op de bank moeten houden, of de Roon (van wie ik niet echt gecharmeerd ben) er voor moeten wisselen.

19 november 2019 om 23:10

Met Van Dijk en De Vrij heb je al een wereld duo, dan De Ligt nog als backup, dat betekent dat Blind en Ake moeten uitvechten wie 4e keus CV is, dan speelt Daley dus vrijwel nooit. Op linksback kan je hem iig nog gebruiken met zijn lange pass, daar is de concurrentie een stuk minder (jongens als Van Aanholt en Willems zijn toch duidelijk een ander type backs).

19 november 2019 om 23:29

Zou in het Nederlands elftal De Vrij niet boven De Ligt zetten, maar dat is een verschil in inzicht/mening. Daley als back is zeer riskant, in de aanval brengt hij veel rust en zekerheid (geen rare dingen, rustig aan de bal). Maar verdedigend vind ik hem op de back positie geen optie, te traag en mist bepaald inzicht, dan zou ik hem liever als cvm inzetten. Een plek die hij kent en waarbij die vertrouwd is, en ook zijn aanvallende kwaliteiten kan brengen en ook in kan excelleren.

Leuke pot. Fijn om Ake goed te zien ballen. Leuk voor Stengs en Boadu. Meters maken, worden alleen maar beter. Bij voorkeur bij de club en een transfer maken en op lange termijn van waarde voor Oranje worden. Hebben zeker nog veel te leren. Hopelijk volgend jaar misschien Koopmeiners erbij.

Ik hoop stiekem dat Koeman Willems meeneemt. Ik vind de linksback positie nog steeds niet zo lekker lopen

19 november 2019 om 23:10

Vind Willems eigenlijk niets voor het Nederlands elftal, dit vooral omdat die aanvallend erg sterk is, veel loopt en voorzetten geeft (zoals de engelsen hun backs het liefst zien). Maar verdedigend vind ik hem te traag, verliest vaak zijn man op snelheid.

19 november 2019 om 23:14

Hangt ervan af hoe we willen spelen, als we snel en aanvallend spelen dan kan het, maar staan we onder druk dan is Willems idd niet ideaal. Probleem is alleen, Daley Blind is ook traag, dus dan zou je tegen de sterke tegenstanders misschien nog eerder voor Ake op linksback kiezen.

20 november 2019 om 00:29

@hafctom1993 gelukkig is Blind wel snel

20 november 2019 om 06:25

Vind Blind als back ook geen optie, enige plek waar hij past met deze selectie is als 4de cv op de bank, achter Van Dijk, De Vrij, De Ligt of als cvm in de basis voor de Roon.

Promes rechtsback en en Stengs rdchtsvoor zou ik graag vaker willen zien. Boadu en Malen voor de spits wordt ook een luxe.

Koeman zal de komende maanden echt nodig hebben om de selectie te vormen die het meest verdiend naar het EK te gaan. Toch prettig voor een bondscoach dat hij iets te kiezen heeft. Met name aanvallend wordt het interessant hoe de talenten zich door ontwikkelen. Als iedereen een beetje heel blijft kunnen we met een selectie die met name in de breedte heel sterk is gaan. Ook prettig om te zien dat veel spelers er hard voor zullen moeten werken om überhaupt bij de selectie te komen en te blijven. Ben benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen.

Heel eerlijk vond ik Stengs, van Aanholt en Luuk erg matig. Stengs lijkt me nog te licht zowel letterlijk als figuurlijk. Van Aanholt vond ik opnieuw erg matig. Leuk dat hij een drive naar voren heeft, maar zie daar dan liever Willems. Luuk de Jong dan, speelde hij wel mee? Ik heb hem niet gezien. Prima als breekijzer, maar Weghorst maakt het Koeman erg moeilijk nu. Verder prima debuut van Boadu. Wil hem wel eens in de spits zien. Ake ook prima en leuk dat Strootman een assist geeft. Men is te kritisch op hem ook al doet hij niks verkeerd.

Dit Oranje zou ik altijd rondom Van Dijk, Wijnaldum, Frenkie de Jong en Memphis laten draaien. Wat een geweldige as kan dat toch zijn. Dan zou ik een spelwijze hanteren die tussen het spel van Ajax en Liverpool in ligt. Snel afjagen, met z'n allen verdedigen en echt het geloof hebben dat alles gewonnen kan worden. Zo snel mogelijk die bal naar voren en druk blijven uitoefenen door naar balverlies snel af te jagen. Koeman moet dan ook wel gauw stoppen met Blind als LB en Veltman als RB. Je moet echt met aanvallende backs gaan spelen in het moderne spelletje.

20 november 2019 om 07:00

Het nadeel van aanvallende backs is dat in de huidige Nederlandse selectie geen voetballers hebben die er mee kunnen spelen, eerder kon je er spelers als Robben bij zetten die continue naar binnen trok en daarmee de ruimte op de flanken opende waardoor de backs of de links/rechts half het gat in kon duiken. We hebben gisteren gezien wat er gebeurd als je er een pure buitenspeler neer zet zoals Stengs, eerste helft werd die continue naar binnen geduwd door Promes, en bleef Stengs zoeken naar zijn plek/positie en speelstijl, wat het niet ten goede kwam, ook de spelers om hem heen (ldj vlak voor hem, Wijnaldum vlak achter hem) zorgden er niet voor dat hij zich gemakkelijk kon aanpassen aan zijn nieuwe positie. 2de helft toen Promes wat meer achter bleef zag je de Stengs tevoorschijn komen zoals je hem bij AZ ook ziet, met 2 assists als resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren