Controversiële terugkeer Luis Enrique leidt tot nieuwe rel in Spanje

Dinsdag, 19 november 2019 om

Luis Enrique is teruggekeerd als bondscoach van Spanje. De Spaanse voetbalbond bevestigt dinsdag dat de trainer Robert Moreno vervangt op de bank bij La Roja. Luis Enrique vertrok in juni bij de nationale ploeg van Spanje vanwege zijn ernstig zieke dochter. Op 29 augustus overleed ze op achtjarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Moreno, eerst nog assistent van Luis Enrique, nam het stokje over en liet meteen weten dat hij zijn plek weer zou afstaan als zijn voormalig collega daar klaar voor was. Met Moreno als bondscoach dwong Spanje simpel kwalificatie voor het EK af. Volgens Spaanse media nam hij maandag, na de 5-0 zege op Roemenië, afscheid van de selectie. Enkele spelers zouden een traantje hebben weggepinkt tijdens de mededeling van Moreno, die het naar verluidt niet zag aankomen dat hij zo snel zou worden vervangen door Luis Enrique.

Dit zei bondscoach Moreno in september over mogelijke terugkeer Luis Enrique

Ook Moreno kon zijn emoties moeilijk in bedwang houden. De coach was niet aanwezig op de persconferentie van maandagavond en was ook niet terug te vinden in de mixed-zone voor interviews. Diverse Spaanse media richten de pijlen nu op voorzitter Luis Rubiales vanwege de wijze waarop Moreno aan de kant wordt gezet. Eerder kreeg Rubiales al veel kritiek inzake het ontslag van Julen Lopetegui vlak voor het WK van 2018.

"We kunnen bevestigen dat Luis Enrique terugkeert als bondscoach van Spanje", verklaart Rubiales dinsdagmiddag op een speciaal belegde persconferentie. "We hebben bij de aanstelling van Moreno in juni aangegeven dat Luis Enrique mocht terugkeren wanneer hij daar klaar voor was. Ik heb drie keer met hem gesproken sinds de dood van zijn dochter, er is in oktober contact geweest en gisteren (maandag, red.) is er ook weer contact geweest."

"We hebben maandag ook van Moreno gehoord dat hij het geen probleem vond dat Luis Enrique zou terugkeren als bondscoach en dat hij plaats zou maken", vervolgt Rubiales zijn uitleg. "José Francisco Molina (directeur van de Spaanse bond, red.) zei toen dat ik gelijk contact moest opnemen met Luis Enrique. Hij was gelijk enthousiast toen ik vertelde dat Moreno een stapje terug zou doen en hij dus kon terugkeren. Luis Enrique was dankbaar dat ik mijn woord had gehouden. Normaal gesproken blijft hij aan tot het WK van 2022 in Qatar. We zijn dankbaar voor het werk dat Moreno heeft verzet, maar Luis Enrique is vanaf heden weer de leider van dit project."


Poll

Een goed besluit van de Spaanse bond om weer in zee te gaan met Luis Enrique?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door v-watcher)

Afscheid, of neemt hij weer plaats als assistent? Ik mag toch hopen op het laatste, anders doe je een (op basis van de resultaten) capale man weg, lijkt me niet bepaald handig. Overigens wel mooi voor Enrique dat hij na die grote klap weer iets heeft om zich op te richten

19 november 2019 om 15:41

Nee ook geen assistent, Unzue wordt dacht ik de nieuwe assistent van Enrique.

Wat is precies de rel dan?

19 november 2019 om 12:48

Denk dat men Moreno, ondanks een gemakkelijke kwalificatie, zo snel aan de kant zet.

19 november 2019 om 12:54

"Diverse Spaanse media richten de pijlen nu op voorzitter Luis Rubiales vanwege de wijze waarop Moreno aan de kant wordt gezet. Eerder kreeg Rubiales al veel kritiek inzake het ontslag van Julen Lopetegui vlak voor het WK van 2018" Staat dus letterlijk in de tekst..

19 november 2019 om 12:55

Denk dat Moreno misschien had gedacht dat hij het EK ook had mogen doen gezien de goede resultaten. Schijnbaar dachten sommige spelers daar ook zo over. De rel zit het hem denk ik meer in de manier van communiceren van de bond. Weer ineens een andere trainer. Net als vorig jaar vlak voor het Wk.

Denk dat dit wel erg is aangedikt. En snap de heisa niet het was bekend dat hij zou terug keren vooral ju het ek bijna is.

Wat is nou eigenlijk het probleem? Moreno kan toch gewoon verder als assistent?

Niks controversieel aan. Moreno heeft zelf aangegeven dat hij zijn plek terug zou afstaan als Enrique zou terugkomen dus moet dit ook lekker accepteren en niet gaan klagen.

Zeker het meest respectvolle, of het qua voetbal een goede beslissing is blijft altijd de vraag maar zeker een mooi gebaar dit.

Tja in het filmpje eronder zegt Robert Moreno dat hij met liefde een stap opzij zet als Luis Enrique besluit weer terug te komen, maar vond hem ook wel goed ogen voor die groep. Lastige situatie opzich.

Altijd lastig als het goed gaat een bondscoach vervangen, ook al heeft moreno gezegd dat hij graag het stokje over draagt is het logische dat dit voor hem als nog als een klap aan komt. Hij had dit natuurlijk niet zo snel verwacht. Wat mij alleen niet duidelijk word is of Moreno nou direct weg is gestuurd of dat hij nog op de bank plaats neemt als assistent ?

19 november 2019 om 12:52

Wie zegt dat Moreno dat niet zo snel had verwacht? Dat is speculatie. Moreno wist dat hij terug zou keren in de functie van assistent.

Komt bij mij overal als een plotselinge troonswisseling, waarom? En is "Spanje" in rep en roer door dat Enrique aan het roer komt of dat het uit de lucht komt vallen? Nog zoveel vragen

De media maakt er een rel van! Zo te lezen hebben de direct betrokkenen er geen moeite mee...

Beetje gekke kop op dit bericht. Iedereen wist dat Enrique zou terug keren als hij ervoor klaar was. Het enige gekke is hierin de onverwacht snelle retour. Controversieel is dat niet. Maar iedereen gaat anders om met leed. Wat Enrique heeft meegemaakt is in en in triest en zou je als ouder nooit moeten hoeven meemaken. Moreno heeft het wel gewoon heel goed gedaan en begrijp hem helemaal dat hij dit lastig vindt ondanks dat hij wist dat de kans erin zat. Hoop dat hij het kan opbrengen om weer als assistent aan te sluiten bij Enrique alhoewel ik het helemaal zou begrijpen als hij dat nu niet meer wil.

Sensatiemakers..!Assistent en luis Enrique zijn vrienden en het is nobel om hem te laten teruggekomen van iets dat belangrijker is dan voetbal. Hij is altijd assistent van luis Enrique geweest dus zal ook weer prima plas op plaats maken. Vind hij het jammer? Ja waarschijnlijk wel, maar dat is logisch.Niet alles hoeft een rel te zijn Voetbalzone (zie titel), dus breng het meer als nieuws dan als sensatie.

19 november 2019 om 14:03

Helaas is de vriendschap tussen Moreno en Enrique niet meer wat het is. Hierom treedt hij ook af en gaat hij niet verder als assistent. De “rel” is om de manier van het aankondigen, na een 5-0 winst. Denk dat ze hier prima 3 dagen mee hadden kunnen wachten. Daarnaast had Luis Enrique dit als zij zulke goede vrienden waren ook aan Rober Moreno hadden kunnen laten weten. Al met al mooi dat Luis Enrique de kracht en motivatie heeft gevonden om terug te keren.

Sensatie om niks. Hij heeft toch al direct gezegd dat hij weer terug zou treden als Luis Enrique terug zou keren? Wat is dan precies het probleem. Laatstgenoemde is terug dus doet Moreno toch weer een stapje terug? Lijkt me gezien de tragische omstandigheden rond het afscheid van Luis Enrique ook de meest logische stap.

De laatste jaren krijg ik altijd het idee dat ik ook bondscoach kan zijn van het Spaanse Elftal. je ziet dat de spelers allemaal goewd kunnen spelen en de zelfde spel spelen.

19 november 2019 om 14:12

De afgelopen drie toernooien zijn een enorme blamage geweest voor Spanje, dus zo makkelijk is het blijkbaar ook weer niet.

De enige rel die er zogenaamd zou zijn is bedacht op de burelen van VZ zo te zien. Dit is allemaal in overleg besproken en akkoord bevonden door alle betrokken partijen. Nu het zo uitgevoerd is zou er volgens VZ een rel zijn? Levert vast wat extra kliks op maar dit soort onzin maakt wel dat mensen een site als deze sneller links laten liggen. Het is een keuze..

Volgens mij zou er pas een rel ontstaanals Enrique niet zou terugkeren. Immers,dat was de afspraak met Moreno en Enrique toen de eerste de tweede (tijdelijk) opvolgde. Dat Moreno gewoon een mens is en dus enige emotie toonde toen het moment daar was doet niets aan de feitelijke situatie af. Ik zou niet weten wat hier mis mee is.

Nou, dit had de Spaanse bond toch wel sjieker op kunnen lossen, had Moreno het EK laten doen en laat daarna Enrique terug keren.

Wel apart dat je de spelers er niet in hoort, als die naar tevredenheid met Moreno samenwerken en de prestaties goed zijn is het wel merkwaardig om dan Enrique weer terug te halen.gezien de resultaten in de kwalificatie en het voetbal wat ik heb gezien loopt het toch wel goed onder Moreno.maar ik snap wel dat de bond na het WK niet weer op een toernooi een flater wilt slaan dus dan mikt op iets meer ervaring, maar ook met ervaring heb je daar geen zekerheid over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 8
286 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
KepaKeeper00
David de GeaKeeper40
AlbiolVerdediger
Juan BernatVerdediger
CarvajalVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Leroy Sané is nog altijd van plan om Manchester City aankomende zomer te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren