Van der Vaart: ‘Ze zijn een van de favorieten, na Nederland natuurlijk’

Dinsdag, 19 november 2019 om 09:14Robin Bruggeman

België heeft nog één kwalificatiewedstrijd voor de boeg en als de Rode Duivels woensdagavond ook van Cyprus weten te winnen, zijn zij met dertig punten uit tien wedstrijden foutloos gebleven in de kwalificatiecyclus voor het EK. Het Nederlands elftal zette in de aanloop naar het WK van 2010 een soortgelijke prestatie neer en oud-internationals Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen zien wel een aantal overeenkomsten tussen de twee ploegen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij België als een van de grote favorieten voor de eindzege op het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door domburg)

De vraag is of België dan niet net z'n piek heeft gehad. Voorin is het bij tijde en wijle nog best indrukwekkend. Hazard lijkt bij België gewoon de 'oude' Hazard die hij bij Madrid bij lange na nog niet is. Achterin is het allemaal wel erg dunnetjes en kwetsbaar geworden. Daar lopen er een paar waar het beste van af is en wat daar achter zit spreekt gewoon minder tot de verbeelding.

19 november 2019 om 09:37

Eens. Ik denk dat het vorige EK de piek van de belgische ploeg was. Zoals dat bij ons toen in 2010 was. Zegt niet, dat ze er niet nog 1 laatste kunstje kunnen flikken. de Bruyne en Hazard kunnen nog prima mee, maar de rest is wel beduidend minder geworden. Met Tielemans komt er wel weer een nieuwe korporaal bij.

19 november 2019 om 09:51

Eens maar een EK is toch “eenvoudiger” dan een WK. Moet wel een beetje mazzel hebben.

19 november 2019 om 10:04

Doorgaans is het EK moeilijker, in Europa zijn meer goede landen dus je treft minder snel een kleintje

19 november 2019 om 10:06

Ik weet niet wat de nieuwe opzet van het EK gaat doen, maar voorheen was het nou juist zo dat een EK lastiger voelde dan een WK. Bij een WK kun je nog wat 'zwakkere' broeders uit een ander werelddeel treffen en maar één andere ploeg uit Europa, waardoor de kwalificatie ook relatief streng was binnen de afzonderlijke werelddelen en er nog wel eens wat goede ploegen zich niet wilden kwalificeren. Bij een EK kun je echt heel erg pech hebben. In 2010 speelde Nederland in een poule tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Niet persé makkelijk, maar in 2012 waren Duitsland, Portugal en Denemarken toch een stuk moeilijker.

19 november 2019 om 10:50

Doorgaans is het EK moeilijker? Neen toch. Een EK is zo makkelijker. Er namen misschien wel enkele bizar zwakke landen deel aan het WK (panama, Saudi Arabie) omwille van de diversiteit en dat heb je niet op een EK maar tegen de B-landen als Noorwegen moeten Belgie of Nederland op het EK ook simpel kunnen winnen. In de groepsfase zal je misschien weinig verschil merken tussen een EK of WK of is het EK misschien inderdaad wat lastiger maar toernooien win je in de knock-out fase en niet in de groepsfase. En de KO fase is gemiddeld genomen een stuk minder zwaar op een EK. Argentiniã«, Braziliã«, Uruguay, Colombia (en Chili) zijn er immers niet bij en dat is natuurlijk een enorm verschil. In plaats van 10 a 12 absolute kleppers heb je er nog 6 a 7. Daarom is het veel eenvoudiger een EK te winnen. Veel zal natuurlijk afhangen van de loting. Vaak heb je een zware en makkelijke tabel, je moet geluk hebben aan welke kant je zit. En natuurlijk van blessures en zo. Stel dat we Hazard moeten missen tja dan kunnen we het al vergeten. Maar dat geldt voor wel meer landen. Op Frankrijk na misschien want die kunnen 2 geweldige elftallen opstellen. Maar ook een Mbappe of Pogba is onvervangbaar.

19 november 2019 om 11:24

Plus de landen uit Afrika zijn vaak ook moeilijk te bespelen voor Euripese landen. En ook Mexico is gemiddeld veel sterker dan een modaal Europeees land.

19 november 2019 om 11:27

Met Van Dijk, Wijnaldum, Blind, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, De Ligt, Depay, Promes en Malen kan je gerust zeggen dat wij minimaal bij de laatste vier moet kunnen eindigen. Hopen dat er ook nog een supertalent ontwaakt in vorm van Sontje, Stengs of Boadu. Vooral in aanvallend opzicht zie je dat wij nog erg zwak zijn. Na Depay heb je niemand meer met stootkracht. Eentje met snelheid en diepgang.

19 november 2019 om 11:43

Grappig dat je bijv vd beek noemt. Die raakt geen pepernoot in oranje. Blind is ook een zwakke schakel op links. Promes is ook geen topspeler net zoals malen (nog niet) is. We hebben echt niet de beste selectie. Duitsland, Frankrijk, Portugal, Engeland hebben allen een beter team en dan vergeet ik volgensmij nog wel een paar.

19 november 2019 om 12:49

Ik vind Nederland juist heel beperkt, zeker als paar sterkhouders wegvallen door wat dan ook. Aanvallend is het rampzalig en op het middenveld heb je met Wijnaldum en Propper teveel dienende spelers. De Jong voegt vee toe, maar staat te defensief en scoort te weinig. De backs zijn daarnaast waardeloos en de keeper acceptabel. We moeten allemaal duimen dat Depay fit en in vorm is tijdens het WK, want hij is voorin de enige die het verschil kan maken, ondanks dat het bij hem vaak met ups en downs gaat doet hij het in Oranje uitstekend. Malen en Bergwijn zou leuk zijn, al moeten zij nog van verk komen.

Ik denk dat het een heel interessant toernooi zal gaan worden. Je hebt geen een ploeg die er met kop en schouders boven uit steekt. Perfect moment ook voor de "kleinere" landen om ver te komen zoals Griekenland dat toen in Portugal deed. Heb er zin in!

19 november 2019 om 09:37

Als het bij Frankrijk draait zijn die niet te stoppen stel je voor dat mbappe het op z'n heupen krijgt en dan Blind tegenover hem ziet. Daar loopt hij drie keer lachend omheen. Maar de rest heeft allemaal een gelijkwaardig niveau of mankementen België is achterin wel te kloppen. Ik vind Italië een gevaarlijke outsider maar geen echte wereldtoppers. Engeland zelfde verhaal. Duitsland doet het altijd goed op grote toernooien. Dus inderdaad een heel interessant toernooi op komst!

19 november 2019 om 09:48

Dan moet Frankrijk heel snel een andere trainer voor de groep gooien. Met Deschamps als coach vind ik ze vrij matig en moeten ze het hebben van momenten.

19 november 2019 om 10:33

Vorige keer liep Mbappe er niet zo makkelijk doorheen geloof ik.

19 november 2019 om 12:51

Momenten die ze zelf afdwingen. Frankrijk heeft zo'n briljante selectie. Ook Duitsland begint beter en beter te draaien nu ze de schoonmaak van de oudjes doorzetten.

Ik zie Nederland helemaal niet als 1 van de favorieten. Nederland heeft zeker op een aantal posities top spelers maar er zijn genoeg zwakke plekken. Beide backposities zijn erg matig bezet Nederland heeft een grabbelaar in het goal staan, het centrale verdedigingsduo is van wereldklasse en zelfs als er daar 1 van weg valt is de vervanger eigenlijk niet minder. Het middenveld is indien iedereen fit is uitstekend maar als er daar 1 of 2 wegvallen is het zeker niet van internationaal topniveau. Aanvallend geldt hetzelfde als voor het middenveld indien iedereen fit is is het prima maar (nog) geen wereldtop, op het moment dat je bijvoorbeeld Babel en Berghuis moet opstellen zullen tegenstanders niet echt heel erg onder de indruk zijn. Nederland kan met veel geluk en weinig blessures een mooi resultaat halen maar het hoeft maar even tegen te zitten en je ligt er na de eerste ronde uit. Belgie heeft op papier een prima ploeg met ervaringen en talent. Ze zijn veel meer favoriet dan Nederland maar de Belgen hebben als een hele poos een prima team maar vallen op eind toernooien tot op heden eigenlijk altijd tegen. Ik zou niet weten waarom dat nu beter zou zijn bij een team wat toch wel op z'n retour is.

19 november 2019 om 12:51

Derde op het WK 2018. Tegen Frankrijk in de halve finale kon het beide kanten opgaan. We konden even goed gewonnen hebben. De wedstrijd wordt dan beslist door een corner, maar het kon zoals ik al zei beide kanten opgaan. Zo sterk viel dat niet tegen imo. Al onze andere Wk/ek's waren wel ondermaats. Daarnaast is enkel onze verdediging op retour. Lukaku is 26, Thorgan 26, Tielemans 22, Eden 28, Witsel 30, Kevin 28, Courtouis 27 en Meunier 28. Dan heb je nog Praet, Denayer en Carrasco die ook allemaal jonger dan 26 zijn. Onze centrale duo en Mertens zijn op retour, voor de rest zijn dat hun topjaren. Belgiã« kan het EK zomaar winnen. Duitsland, Frankrijk en Spanje zie ik als de favorieten. Belgiã«, Nederland, Italiã« en Engeland als outsiders.

19 november 2019 om 12:54

Ja maar toevallig is een stabiele defensie heel belangrijk. En dat ontbreekt.

19 november 2019 om 13:04

Belgiã£â« heeft tijdens de volledige EK-kwalificatie slechts 2 goals geã£â¯ncasseerd? Akkoord, het zijn niet meer de toppers van enkele jaren voorheen en akkoord, het waren niet de beste ploegen van Europa maar toch. Ook nu zijn Alderweireld, Vertonghen en Denayer gewoon goed. Geen wereldtop, maar goed. Daarnaast is een goeie keeper ook belangrijk? Of goeie (wing)backs. Of goeie flankspelers. Of aanvallende topspelers zoals Kevin de Bruyne, Hazard en Lukaku. Enkel Frankrijk en Duitsland hebben toppers op alle posities van het veld.

19 november 2019 om 13:16

Als kimmich op het middenveld staat heeft Duitsland ook echt geen toppers op de back posities. Je zegt het al zelf de kwalificatie groep was niet lastig. Alderweireld en vooral Vertonghen zijn echt niet veel meer. Denayer is nooit een topper geweest. Keeper is goed maar geen absolute wereldtop. Meunier is wel echt goed. Dus keeper en RB is prima. Centraal blijft het beroerd. Ja het middenveld en aanval is top.

19 november 2019 om 13:29

@themagician,belgie heeft zeker een goede ploeg maar dat hebben ze al jaren en uiteindelijk heeft Belgie nog geen hoofdprijs gewonnen. Het is eeuwig zonde dat Frankrijk het afgelopen WK won met zuiver afbraakvoetbal. Hoewel het voetbaltechnisch over de gehele linie een erg matig toernooi was blijft het een schande dat Frankrijk met zoveel talent zo negatief gevoetbald heeft. Achteraf zouden ze Frankrijk die WK titel alsnog moeten afnemen. Ik zet Belgie voor Duitsland als het om kanshebbers gaat Spanje en Frankrijk zijn de echte favorieten in mijn ogen....

19 november 2019 om 13:40

@arsenal. Het is duidelijk dat je Denayer nooit tot weinig heb zien voetballen. Die doet het gewoon heel goed bij Lyon. En bon, Courtouis is misschien geen absolute wereldtop maar nog altijd 1 van de beste van de wereld. Daarnaast speelt Belgiã« niet eens met traditionele backs. Meer een 343. Duidelijk dat je Belgiã« dus eigenlijk helemaal niet volgt. Thorgan Hazard vervult de LM-positie meestal. Daarnaast is, opnieuw, onze verdediging niet beroerd. Gewoon niet top. Nederland haalde bijna de finale met veel minder: Vlaar, De Vrij (nu top, maar toen gewoon goed), Martins Indi, Janmaat en Blind.

19 november 2019 om 13:43

Tornado72, je hebt gelijk. Maar ik zeg op geen enkel moment dat we zeker het EK zullen winnen. Belgiã« heeft al jaren een goeie ploeg maar dat hebben Spanje, Duitsland en Frankrijk ook. Er is uiteindelijk maar 1 winnaar. Soms kan een teen ervoor zorgen dat je wel of niet wereldkampioen bent. Nederland heeft ook niets gewonnen met de generatie Sneijder, Van Persie en Robben, maar dat had evengoed wel gekund? Engeland won ook niets met Beckham, Gerrard, Lampard, Terry en Ferdinand, maar dat had even goed ook gekund? We zullen zien. Mijn punt was gewoon dat, behalve enkele spelers, onze ploeg niet op retour is.

19 november 2019 om 15:34

Als je courtouis 1 van de beste vind ter wereld zijn we snel uitgepraat. Top 10 ja, maar dat maakt je niet 1 van de beste. Dus omdat ik aangeef dat ze een goede RB hebben weet ik niet dat ze 343 spelen? Je hoeft zeker niet 11 toppers te hebben maar als België prijzen had willen winnen hadden ze het vorige ek en afgelopen wk moeten doen. Toen was de verdediging ook beter. Nu is het niet veel meer zoals ik zei.

19 november 2019 om 17:19

Bon, met 1 van de beste ter wereld bedoelde ik ook iets in de regio van top 10. Dus was gewoon verkeerd verwoord van me. Maar over hem zijn we het dus toch eens! Daarnaast werd Portugal met veel minder Europees Kampioen. Vervolgens kan je blijven zeggen dat het 'niet veel meer is', maar dat maakt het niet minder fout. En je punt van: 'als ze prijzen hadden willen winnen, moesten ze dat vorige Wk/ek doen', slaat ook gewoon nergens op. Dan heeft ook Nederland geen kans, want ze hebben met betere selecties ook Ek's verloren. Italiã« en Engeland idem. Het is voetbal, alles kan gebeuren. Belgiã« heeft de kwaliteit om tegen iedereen te winnen. Opnieuw: ik zeg niet dat ze favoriet zijn. Ze zouden er bijvoorbeeld ook zomaar uit kunnen liggen tegen Engeland in de kwartfinale.

19 november 2019 om 19:06

Als je 2 goals op 9 wedstrijden incaseert, heb je een goede verdediging. Niemand doet dat na, terwijl ze allemaal ook landen zoals België tegen kregen. En België is ook geen verdedigend ongestelde ploeg, dus maakt het dat enkel knapper. Boyata is gewoon klasse tussen Alderweireld en Vermalen/Vertongen. Je kunt echt Europees kampioen worden met die 3, die van Portugal waren niet beter. Meunier op rechts en Thorgan of Chadli op links, heeft iedere ploeg op het WK enorm pijn gedaan, ook Brazilië en tegen Engeland was de 1-0 zelfs een assist van een back maar back (Chadli-Meunier), en ben je die counter tegen Japan vergeten (Chadli)?

België is een ploeg die bijna elke wedstrijd scoort, zelfs veel scoort, dus kunnen ze de verdediging opvangen. Dit verdediging is ook een voetballende verdediging, het vertraagt het Belgische spel niet.

19 november 2019 om 19:10

Bij de nationale team is Courtois een van de beste ja, zeker top 3, als niet de beste. Van alle doelmannen die dit EK zullen spelen, kan ik geen 3 doelmannen noemen die meer voor hun land hebben gegeven dan Courtois. Echt een puntenpakker.

Ik zie Belgie niet als favoriet, maar als outsider. Ze hebben prima aanvallers, maar er zitten veel net niet spelers tussen. Verder vind ik ze verdedigend niet heel sterk. Als team presteren ze prima, maar vaak tegen kleinere landen. De kwalificatie poule is ook erg zwak, dus niet gek dat ze de volle score hebben gehaald. De favorieten blijven voor mij Spanje, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. Outsiders, Engeland, Italie en Belgie op het moment.

19 november 2019 om 10:13

Dus Belgie is een outsider door de vele "net niet spelers", maar Nederland is wel 1 van de favorieten? Ik denk dat jij nog niet veel van de Belgische ploeg gezien hebt, om eerlijk te zijn. Bij Nederland begint het al met een net niet speler in doel en zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen. Realiteitszin totaal verloren. Hazard speelt tractor de ligt helemaal tureluurs, wacht maar af.

19 november 2019 om 10:34

Ik vind België ook geen favoriet. Nederland ook niet hoor. Beide vind ik outsiders. België mist een goede verdediging. Middenveld is top net zoals de aanval. Bij Nederland is er ook wat mis. Maar dat is algemeen bekend.

19 november 2019 om 10:44

Op je teentjes getrapt omdat ik simpelweg realistisch ben? De belgen hebben incidenteel een resultaat geboekt tegen een topland. Voor de rest spelen ze aardig tegen mindere tegenstanders. En ja ze hebben veel net niet spelers. Alle toppers laten het ook regelmatig afweten. Dat je over Nederland begint snap ik niet, aangezien het hier over de belgische ploeg gaat. Nederland heeft inderdaad ook een aantal net niet spelers, maar is in de breedte een stuk sterker dan Belgie. Verder loopt er in Nederland behoorlijk wat talent rond die op korte termijn ook in Oranje mee kunnen. Belgie heeft te maken met een goede generatie, maar er lopen op het moment geen talenten/jonge spelers die het kunnen overnemen.

19 november 2019 om 10:45

@arsenal890. De reden dat ik Nederland bij de favorieten schaar is omdat ze de afgelopen 2 jaar zeer goede resulaten hebben geboekt tegen de toplanden en grote delen van de wedstrijden gewoon erg goed hebben gespeeld.

19 november 2019 om 11:05

Ja dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat de daadwerkelijk grote successen kunnen boeken. Az won ook van ‘topclubs’ en speelde ook goed. Maar dat wil niet zeggen dat ze een favoriet zijn.

19 november 2019 om 11:33

Het probleem is dat jij denkt realistisch te zijn, maar dit totaal niet bent. Wie zou er buiten Van Dijk, De Jong en misschien De ligt in de basis staan van de Belgen in onze opstelling? Als ik lees dat er in Nederland mensen zijn die Cilissen verkiezen boven Courtois, dan snap ik waar jouw waanideeã«n vandaan komen uiteraard. Die zou bij ons nog niet eens 2de keuze zijn. Het is toch gewoon duidelijk dat jij het Belgische voetbal totaal niet volgt. Op verdedigend vlak zou er in de toekomst zeker nog wat mogen bijkomen. Maar hebben we met Denayer en Vanheusden zeker nog opvolging rondlopen. Verder hebben we genoeg talenten die een grote toekomst worden toegedicht. Openda, Doku, Saelemakers, Verschaeren, Lokonga, Mangala, Svilar, Lukebakio, Kana, ....feit is gewoon dat in Nederland talenten vroeger "echt" doorbreken, omdat de competitie gewoon eenvoudiger is om te debuteren dan de Belgische. Een competitie waar Bjorn Vleminckx topscoorder kon worden. dat zegt wel genoeg. Wanneer lieten de toppers het de afgelopen 3 jaar dan nog afweten? Op het wk hadden we gewoon kunnen winnen van Frankrijk. Belgiã« was toen veruit de beste ploeg van het tornooi. Helaas zijn het details die maken of je zo'n tornooi wint of niet. Denk maar aan de dikke teen van Casillas altijd fijn om te lezen die overschatting van het Nederlandse team. We spreken elkaar nog wel na de zomer :D

19 november 2019 om 12:55

Logisch dat hij over Nederland begint als jij Oranje als favoriet bestempeld. Dat is compleet onrealistisch. We hebben een wereldtop driehoek met Van Dijk, De Ligt (al is hij bij Oranje en Juventus nooit wat hij bij Ajax was) en De Jong, maar verder een gebrek aan creativiteit of kwaliteit. Alleen Depay kan het verschil nog maken

19 november 2019 om 13:39

Je reageert nu met de aanname dat ik Cilessen beter vind dan Courtois. No way. Cilessen is een ok keeper, maar Courtois is wereldtop. Er zitten in Oranje meer spelers die in de basis kunnen staan bij Belgie. Jou probleem is echter dat je alleen naar de basis kijkt. Oranje heeft kwalitatief een bredere selectie en talenten die verder zijn dan de beglische. Ik roep verder ook niet dat Nederland DE favoriet is, maar een van de. Het verschil is bovenin heel klein en geen enkele ploeg is de uitgesproken favoriet. Helaas zie ik Belgie niet bij het groepje favorieten. Dat ze op het WK ver zijn gekomen is niet omdat ze geweldig speelden. Ze hadden een zwakke poule. Hebben met geluk japan en brazilie overleefd, met alleen tegen Brazilie bij vlagen goed voetbal en tegen Frankrijk kwamen ze duidelijk tekort. Bij het EK 2 jaar ervoor hetzelfde verhaal. Alleen Italie was een topland en toen waren ze vrij kansloos. De rest van de tegenstanders waren van een minder niveau en dat ze er tegen Wales uit vlogen was alleen maar een bevestiging voor me.

19 november 2019 om 13:52

@tom: ik denk dat je iets teveel door een gekleurde bril kijkt. En laten we eerlijk zijn, als je Cillissen zo noemt moet je ook eens naar de doelman van Belgie kijken. Dat is een veel slechtere doelman dan veel mensen beseffen. En heel makkelijk te provoceren, die smeer je zo een paar kaarten aan. Heeft het IQ van een bierviltje. En Hazard speelt momenteel niemand tuureluurs, laten we eerlijk zijn. Buiten het voetbalinhoudelijke gaat nog iets anders meespelen: de volksaard. De Belgen zijn te bescheiden en zullen dit ook blijven t.o.v. grotere landen als Duitsland / Frankrijk / Italie. Dat is naar mijn mening de grootste reden dat Belgie nog niets gewonnen heeft met deze lichting. En ik denk ook niet dat ze iets gaan winnen. Heb nog steeds het idee dat als het er echt op aan komt de Rode Duivels "bang zijn om de winst te pakken".

19 november 2019 om 14:54

Ik reageer vooral op het feit dat jij zegt dat er bij België te veel net niet spelers tussen lopen, terwijl in mijn optiek momenteel Nederland veel meer net niet spelers heeft dan België hoor. En euhm ja de Belgen speelden wel geweldig op het wk, daar is zowat iedere voetbalkenner het wel mee eens. Dat je een 0-2 kan ophalen ook al was het dan tegen Japan, zegt ook wel iets. was nog ooit voorgevallen op een wk meen ik mij te herinneren. We winnen zelfs nog gewoon binnen de 90 minuten. @carlo als je origi, batshuayi, carrasco, kompany, chadli, mignolet, tielemans, ... op de bank zitten hebt, denk ik dat daar nog voldoende kwaliteit zit hoor.

19 november 2019 om 15:16

@ tomkennes "het probleem is dat jij denkt realistisch te zijn..." hm, redondo geeft gewoon zijn subjectieve mening, is dat werkelijk een probleem? als er al een probleem is dan denk ik eerder dat jij het niet kunt velen dat iemand anders (en toch zeker een nederlander) jouw belgiã« momenteel lager inschaalt. dat blijkt wel uit je verdere schrijven van "altijd fijn om te lezen die overschatting van het nederlandse team". in mijn ogen totaal overbodig om dit laatste te benoemen; geef gewoon repliek met je eigen mening en argumentatie in plaats van te vervallen in het stereotype van belgen over nederlanders dat wij altijd hoog van de toren blazen (daar waar de meerderheid hier gewoon aangeeft dat het niet realistisch is dat nederland favoriet is. maar oh wee, die ene paar nederlanders die dat denken he...). en over grootspraak gesproken; je weet op voorhand al te weten dat hazard tractor de ligt tureluurs gaat spelen? en dat jij en redondo elkaar wel weer na de zomer spreken? hm, precies het dikke nekkengehalte waar sommige belgen nederlanders altijd graag van betichten, nietwaar? of de belgen geweldig speelden op het afgelopen wk, daar valt over te twisten. wanneer de japanners niet zo naã¯ef zouden blijven aanvallen maar de boel op slot hadden gegooid dan had ik het nog wel eens willen zien. en tegen braziliã« had het op basis van het spelbeeld en hun vele kansen ook heel anders kunnen uitpakken. zo overtuigend vond ik die belgische overwinning niet.

19 november 2019 om 15:41

Ja want Japanners van een 1.70 en 60 kg kunnen dan gewoon de boel op slot gooien...uiteindelijk kunnen we er hier nog zoveel over lullen als we willen, geluk en vorm van de dag bepalen al heel veel. Anders zou Braziliã« op basis van talent zowat altijd WK moeten worden. En mijn reactie over de ligt blijf ik achter staan. Ik vond hem bij ajax zeker goed, maar bij het Nederlandse team en Juventus is het toch allemaal stukken minder.

19 november 2019 om 16:18

je chargeert wel heel erg. omdat ik van de feiten ben en niet zo van de aannames en stereotypen heb ik het even opgezocht voor je. alleen nagatomo is 1m70. yoshida is 1m89, shoji is 1m82, h. sakai is 1m83, hasebe is 1m81. daarnaast is een wedstrijd op slot gooien en verdedigen niet per definitie het gebruik van fysiek, maar compact en gegroepeerd verdedigen zonder open gaten te laten vallen. of stom ruimte weggeven zoals de japanners bij die corner in blessuretijd deden. wat betreft je opmerking over dat hazard in de toekomst toch wel zeker de ligt zoek zal spelen, ik zou willen dat ik die glazen bol van je had.

19 november 2019 om 16:37

Na het EK mag je hem hebben

19 november 2019 om 18:33

weet niet waar jij het vandaan haalt dat de doelman van Belgiã« een heel laag IQ heeft, was jij dan bij die test aanwezig,..... voor zover er echt een test was natuurlijk? volgens jou is deze doelman heel makkelijk te provoceren en kan je hem makkelijk een kaart aansmeren..... wel daar kunnen we wel met zekerheid over zeggen dat als je een beetje opsporingswerk doet en naar de stats van deze doelman gaat kijken , deze totaal geen buitensporig aantal gele kaarten achter zijn naam heeft staan doorheen de jaren.... Het is zelfs zo dat deze doelman net heel weinig kaarten pakt in zijn wedstrijden .... Zo dat is dan weer duidelijk. Ook was er nergens iets te vinden over dat deze doelman makkelijk te provoceren zou zijn... Deze doelman lijkt wel, net als Celissen trouwens een ' ijskonijn' te zijn en haast niet uit zijn focus te halen... Zo nu dat is rechtgezet blijft er nog de stelling of de doelman van de rode duivels beter of slechter is dan Celissen.... Ik kijk al lang naar de PL en heb deze goalie echt wel goede wedstrijden zien spelen, maar eerlijk gezegd was er een seizoen toen het chelsea ook minder verging , dat Courtois ook niet echt OK of top was.... Celissen heeft ook zijn mindere momenten gehad doorheen zijn loopbaan tot nu toe, dat is toch ook niet te ontkennen maar ik ga me zeker niet wagen aan stellingen dat die beter is dan die andere.... Mij lijkt het wat gelijk opgaande te zijn maar dit is een puur persoonlijke mening en dat kan van persoon tot persoon verschillen.....dus geen probleem dat jij Celissen beter vindt dan Courtois., Ik heb er eerder wel een probleem mee dat er dingen worden beweerd of er bijgehaald die kant noch wal raken...... Verder wou ik nog kwijt dat we bij Oranje wel betere doelmannen hebben gehad in het verleden dan Celissen, maar dat doet volgens mij dan ook weer niets af aan de waarde van Celissen op dit moment en dat is opnieuw een persoonlijke mening die misschien niet algemeen gedragen wordt.

19 november 2019 om 19:57

De enige reden waarom Japan 2 keer kon scoren, is om ze de hele tijd voor de aanval gingen... Dat ze daarna in de laatste 30min daardoor uitgeput waren en moesten verdedigen, resulteerde in België die al snel op 2-2 terug kom komen en dan een counter in de laatste minuut. Dus compact spelen zat er niet in, en 90 minuten lopen is niet menselijk. Verder tegen Frankrijk had België 3 kansen om op voorsprong te komen, maar net niet en dan komen ze op voorsprong en spelen ze afbraakvoetbal (wat hun recht is), en winnen ze. Je kan een wedstrijd verliezen, geen schande, dat betekent niet dat je daardoor naar een outsider gedegradeerd wordt zoals mensen hierboven van mening zijn. Met dit logica is iedere land outsider, omdat iedereen al een steek of meerdere steken heeft gelaten. Verder scoorde België de meeste in het WK en hadden ze samen met Frankrijk de meeste overwinningen (6 op 7 wedstrijden). Ook bij de beste verdediging (net als Frankrijk die vooral verdedigde, enkel 6 goals tegen op 7 wedstrijden) Als je al dit naast elkaar zet, kun je België geen outsider noemen. Vooral met Boyata die op het WK misschien de beste verdedigde achterin, is de verdediging niet eens een probleem. Enkel 2 jaar verschil met het WK, 6 goals tegen op het WK op 7 wedstrijden, en vooral nu met 2 goals tegen op 9 wedstrijden, ze doen niet onder op de top 5 landen, zeker niet in combinatie met de beste aanval (ze scoren het meest van alle landen in de laatse jaren). Thorgan/Chadli op links-Meunier/Castagne op rechts-Vertongen, Vermalen, Boyata, Alderweireld, Kompany, en Denayer als reserve. Dus 5 CB's die een toernooi aankunnen, plus een reserve die zich nog niet heeft bewezen, maar wel bij zijn club. Maar 3 CB's op het veld nodig, je kunt een geblesseerde opvangen. Dat was anders op het EK toen Kompany, Vertongen en Vermalen geblesseerd waren, Van Buyten (Bayern München) na het WK14 op pensioen ging, waardoor ze gedwongen waren om met Denayer en Jordan Lukaku te spelen, 2 kleuters die samen 1 cap op hun naam hadden (dus 1 van beide deed zijn debuut), waardoor Wales gewonnen heeft.Of op het WK18, Meunier geschorst, waardoor Chadli op rechts werd gezet (een linksvoetige dus verkeerd uitgepakt) en Carrasco als linksachter... Nu een jaar later, speelt Castagne iedere wedstrijd op de back bij Atalanta en krijgt hij veel minuten bij de Nationale ploeg, en dus hoeft Chadli niet naar rechts bij geval van nood. Plus is Thorgan op links een schot in de roos gebleken. Hij loopt iedere wedstrijd over de 10km en bij Monchengladbach al zo'n rol gespeeld. Een gouden combinatie met zijn broer op links, goed schot, goede voorzet, topassist in Bundesliga, loopt veel,...geen toeval dat hij het op links goed doet. Dus hopelijk heb je nu een beter beeld van waarom de huidige verdediging, niet minder is dan in de voorbije jaren, en ze daardoor ver kunnen gaan.

19 november 2019 om 11:59

Redondo, ik ben absoluut voor Oranje. Maar je mening dat Nederland een favoriet is lijkt me verre van objectief. Realistischer lijkt me de zienswijze als outsider die kan stunten tegen de grotere ploegen. Als favoriet hoor je te domineren en ik dat je dat met deze ploeg minder snel kan. De kracht van dit team ligt toch in de snelheid en omschakeling. België blijft voor mij wel een favoriet. Hebben toch een aantal toppers die nu wat eindrondes hebben meegemaakt. Echter bekruipt mij bij deze gouden Belgische generatie hetzelfde gevoel als bij onze vorige gouden generaties en dat is dat zij herinnerd zullen worden als een ploeg die zichzelf tekort heeft gedaan door geen prijs te winnen.

altijd leuk dat gelul achteraf. 'we hadden de ervaring van 2008 nodig om in 2010 tot de finale te komen.' als Nederland met 3-0 of meer achter had gestaan bij rust tegen Brazilië was dat helemaal niet gek geweest. dat we die wedstrijd wonnen had weinig met 2008 van doen denk ik.

Belgiã« legde in zijn groep een duidelijk indrukwekkend parcours af, dat is zeker maar dat moest het ook wel doen omdat er slechts éã©n degelijk team in de groep zat, de rode duivels deden dus wat er verwacht werd ! Oranje had het wel moeilijk in verschillende wedstrijden waar eigenlijk niemand moeilijkheden verwachtte en dat geeft aan dat het team nog niet helemaal in balans zit. Geen enkel land heeft een verdediger zoals Van Dijk maar dat is dan ook de enige speler die er elke wedstrijd ook 'staat'.....rondom Van Dijk, staan mensen die talent hebben maar nog niet helemaal de nodige basis ervaring hebben om wedstrijden haast foutloos af te werken. Ook hebben we in Oranje wel enkele spelers die veel te hoog ingeschat worden maar die naar goede Hollandse gewoonte de hemel in geprezen worden,..... dat gegeven op zich, is misschien wel onze grootste zwakte omdat dat vertrouwen soms misplaatst is,.... terwijl het beter is om de zaken relatief in de juiste context te beschouwen. In vergelijking met Belgiã« kunnen we zeggen dat de rode duivels een uitstekend team hebben, en Oranje staat er niet zo ver meer achter ( we komen van ver ) en heeft zelfs betere groeimarges,..... maar als ervaren team staat op dit ogenblik Belgiã« boven Oranje. Of dit voldoende is om een tornooi te winnen hangt grotendeels ook af van blessures en/of details maar dat geldt dan ook weer voor elk land ook voor Oranje .

Nederland is zeker geen favoriet maar ben wel van overtuigd dat we België kunnen pakken.
Dus laat maar komen in de kwartfinale.... Zou toch prachtig zijn

19 november 2019 om 15:07

Zoals wij er ook van overtuigd zijn dat we Nederland kunnen pakken :D Hopelijk krijgen we deze affiche ergens op het ek te zien.

Nederland heeft op dit moment drie toppers waarbij allemaal vooral functionerend achter de bal. België heeft er misschien maar twee maar die zijn wel in staat om tegen wie dan ook een wedstrijd te beslissen of open te breken. Het is daarom heel moeilijk om de potentie van Nederland in te schatten. Depay, Bergwijn, Malen, Promes zijn goed maar ook wisselvallig. Als Depay de volgende maanden kan doorgroeien bij Lyon en echt eens een lange periode op een hoog niveau presteert kan hij zich wellicht aansluiten bij de eerder genoemde drie. België heeft dan weer een ingespeeld team en op elke positie gewoon een goede speler terwijl jongens als Boyata, Denayer, Praet, Tielemans en Verschaeren zich op clubniveau ook beginnen te manifesteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
S. MignoletKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

Nederland
457 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren