COPE: Luis Enrique keert terug als bondscoach van Spanje

Maandag, 18 november 2019 om

Luis Enrique staat op het punt om het stokje terug over te nemen als bondscoach van Spanje, zo meldt het radiostation COPE. De oefenmeester nam in juni ontslag als keuzeheer van La Roja vanwege zijn ernstig zieke dochtertje, dat op 29 augustus op achtjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van botkanker.

Enrique werd bij Spanje opgevolgd door zijn assistent Robert Moreno, die daarbij direct aangaf zijn plek weer aan Enrique te willen afstaan als die daar klaar voor is. Volgens COPE heeft de Spaanse voetbalbond via president Luis Rubiales inmiddels contact gezocht met de voormalig trainer van Barcelona. Het is de bedoeling dat Enrique tijdens het aanstaande EK, waarvoor Spanje zich onlangs plaatste, weer op de bank zit.

De huidige bondscoach, Moreno, heeft nooit eerder op het hoogste niveau gewerkt als hoofdcoach. De voormalig verdediger, die geen grootse voetbalcarrière had, werkte in het verleden bij AS Roma, Celta de Vigo en Barcelona als rechterhand van Enrique. Met Moreno als bondscoach dwong Spanje moeiteloos kwalificatie voor het EK af, door als koploper te eindigen in Groep F. Maandagavond spelen de Spanjaarden nog thuis tegen Roemenië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door arno_p)

Gun ik hem van harte. Mooi ook dat die assistent hem dit gunt en de bond ook.

18 november 2019 om 21:36

Wel jammer want die moreno deed het niet verkeerd en de groep stond overduidelijk achter heb. Maar hij heeft wel gezegd dat wanneer luis weer wil terugkeren dat hij dat kan en moreno weer stap naar achter neemt.

18 november 2019 om 21:44

Moreno blijft er gewoon bij niks jammers aan, spelers zullen het ook wel begrijpen.

Ik kan mij zelf haast niet voorstellen hoe moeilijk het is om een kind te verliezen, maar daarna is het ook enorm belangrijk om de draad weer op te pakken zodat je niet ook jezelf in verliest. Ik denk dat het onder de mensen zijn en weer aan de slag gaan als (bonds)coach hem daar enorm bij kan helpen en gun hem die terugkeer dan ook van harte.

Echt heerlijk om te horen. Denk dat spanje het ek gaat winnen!

Hier kunnen alle assistenten wat van leren ipv met hongerige ogen het stokje over te nemen van een hoofdcoach. Gewoon perfect gedaan dit. L. Enrique heeft echt een zwarte pagina afgesloten en zal weer voor de groep gaan staan en dit zag echt wel een schokgolf door de groep zenden die dan zoiets krijgen "voor jou ga ik door het vuur" als alles op z'n plek valt.

18 november 2019 om 21:35

Wel jammer want die moreno deed het niet verkeerd en de groep stond overduidelijk achter heb. Maar hij heeft wel gezegd dat wanneer luis weer wil terugkeren dat hij dat kan en moreno weer stap naar achter neemt.

18 november 2019 om 22:04

Moreno zit alleen maar daar dankzij Luis.. dus eigenlijk 1-2-3tje dat ie stapje opzij zet.

Shit man, paar dagen geleden zat ik al te denken waar is luis? Wist wel dat er iets prive was, maar hoe t ermee voor stond wist ik niet. Komt keihard aan als je je kind moet weg brengen! Hoop dat t bondscoach zijn hem goed gaat doen!

Zou prachtig zijn als die spelers voor Enrique door het vuur gaan en weer een EK naar Spanje brengen, dat gun ik die man van harte. Ook een fijne ploeg om naar te kijken dat Spanje, hoop dat er extra krachten loskomen in de zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 8
286 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
KepaKeeper00
David de GeaKeeper40
AlbiolVerdediger
Juan BernatVerdediger
CarvajalVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

16 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren