Bij NEC vertrokken Joey van den Berg keert ‘voor even’ terug op oude nest

Maandag, 18 november 2019 om 17:14Robin Bruggeman • Laatste update: 17:23

Joey van den Berg staat de komende weken op het trainingsveld bij sc Heerenveen, zo melden de Friezen maandagmiddag via de officiële kanalen. De 33-jarige middenvelder liet onlangs zijn contract bij NEC ontbinden en zit zodoende momenteel zonder werkgever.

Voor Van den Berg betekent zijn rentree bij Heerenveen en terugkeer op het oude nest. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de club en maakte later tussen 2013 en 2016 deel uit van de hoofdmacht van de club. Drie jaar geleden volgde een vertrek naar Reading, waarna hij vorig jaar zomer neerstreek bij NEC.

Zijn dienstverband in Nijmegen verliep echter niet zoals gewenst en hij werd eerder dit jaar door NEC teruggezet naar de beloften met de mededeling dat hij transfervrij uit mocht kijken naar een nieuwe club. Hier kwam het echter niet van, waarna twee weken geleden definitief een einde kwam aan de samenwerking.

Van den Berg lijkt niet te hoeven rekenen op een definitief dienstverband in Heerenveen, aangezien de club meldt dat hij ‘voor even’ terugkeert. “De 33-jarige middenvelder zit momenteel zonder club na zijn vertrek bij NEC en krijgt de mogelijkheid van de club om tot de winterstop zijn conditie op peil te houden”, laten de Friezen verder in een korte verklaring weten.


Poll

Vind jij dat sc Heerenveen Joey van den Berg een contract aan moet bieden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door daffy3232)

Is deze poll serieus? Kom op een jongen die niet eens bij Nec mee kan pfff. Vond het altijd een leuke voetballer een en super tof voor de camera een speler qua karakter rijtje Immers die de mediatraining lekker overslaan en zeggen wat ze denken. Zou voor Excelsior wel een leuke speler zijn ookal staan ze ver boven Nec

18 november 2019 om 19:14

Als NEC de inhaalwedstrijd wint staan ze boven Excelsior Khalid. Ik had meer van hem verwacht, maar mij is vooral zijn geklaag wanneer het minder gaat en het pakken van onnodige kaarten bijgebleven.

18 november 2019 om 21:18

Vooral toen hij een gele kaart kreeg terwijl hij niet eens in het veld stond. Wat een kaartenpakker, 90ste minuut een gele kaart op de bank

18 november 2019 om 19:26

Zie de poll nooit meer in de app.. zal aan mij liggen? Of zijn ze update vergeten?

Op z’n hoogtepunt was Van den Berg een absolute meerwaarde voor veel ED-clubs, maar die twee jaar bank -en tribunezitten bij Reading hebben ‘m geen goed gedaan. Ik was oprecht blij met de komst van Van den Berg naar NEC, alleen heeft hij voor wat hij heeft gekost veel te weinig gebracht.

18 november 2019 om 22:40

Hij koos zelfs NEC boven een eredivisie club, omdat de Nijmeegse club meer betaalde...

19 november 2019 om 09:35

Dat is niet helemaal waar. Vd Berg wilde een meerjaar contract en de mogelijkheid om na zijn carriere iets bij de club te doen. De eredivisieclub wilde alleen een contract voor een jaar geven, NEC wilde daarin wel meegaan. De erediviseclub heeft gezien de situatie achteraf natuurlijk gelijk gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper290
J. VeermanMiddenvelder287
H. VeermanAanvaller2814
M. van BergenAanvaller274
B. NygrenAanvaller243
A. van der HeideAanvaller120
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

32 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren