Koeman reageert op kritiek Van Hanegem en wijst nieuwe aanvoerder aan

Maandag, 18 november 2019 om

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland voor het EK van volgend jaar, maar er waren desondanks de nodige kritische geluiden van de buitenwacht. Onder meer Willem van Hanegem was in zijn column voor het Algemeen Dagblad kritisch op de in zijn ogen te positieve benadering van de pers en analisten richting Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje snapt op zijn beurt weinig van de negatieve houding jegens zijn elftal en zijn werkwijze.

"Wat mijn irritatie is? Ik heb het EK gehaald, anderen niet", concludeert Koeman maandag op de persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Estland van dinsdagavond. "Het gaat niet om wat bijvoorbeeld Willem van Hanegem zegt. Hij mag dat zeggen, hij heeft verstand van zaken. We zijn op de goede weg, maar ik denk toch dat er kritisch naar mij wordt gekeken. Dit is een andere job hè. Dit is geen club. Supporters van Ajax maakt het niet uit wat er over Feyenoord wordt gezegd. Bij Oranje is dat anders. De betiteling van het duel met Noord-Ierland is te negatief, dat vind ik."

Wijnaldum en Koeman eensgezind: 'Wij stappen bij racisme gelijk van het veld'

Koeman geeft toe dat Oranje tegen Noord-Ierland bepaald geen topprestatie leverde. "Ik merkte zelf ook dat ik baalde dat we niet de juiste keuzes maken", aldus de keuzeheer van Nederland. "Maar we onderschatten Noord-Ierland ook, die ploeg kan het veel landen moeilijk maken. Ik stoor me wel aan al die meningen. De kenners en oud-spelers hebben weer iets te doen komende zomer. Eerst was het helemaal niks. Daarna werden we wereldkampioen en nu staan we weer stil in onze ontwikkeling. Ik stoor me daar aan. Wij zijn zelf echt ook heel kritisch. In iets mindere mate dan dat jullie dat hebben als pers. Maar het ligt komende zomer dicht bij elkaar. En er steekt niet één land ver bovenuit."

Georginio Wijnaldum is de aanvoerder tegen Estland, nu Virgil van Dijk vanwege familieomstandigheden het trainingskamp van Oranje heeft verlaten. "Hij is niet voor niets aanvoerder en hij speelt niet voor niets altijd. Hij is Europees voetballer van het Jaar", legt Koeman uit. "Maar we hebben andere jongens om die positie in te vullen. En het geeft ook de gelegenheid om iemand anders daar te zien." Koeman lijkt daarmee niet te verwijzen naar Stefan de Vrij, die zaterdag tegen Noord-Ierland niet fit genoeg was om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. "Hij zou kunnen invallen als het noodzakelijk is, maar de oplossing heb ik al."


Poll

Het Nederlands elftal is volgend jaar een titelfavoriet op het EK


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door mt87)

Ben het met Koeman eens! Kom op zeg, we halen het EK, sinds 2014 weer eens een eindtoernooi. We moeten hoer eens af van de instelling dat we elke pot met 3-0 moeten winnen met fantastisch voetbal. Er moeten resultaten behaald worden en dat wordt er nu gedaan!

18 november 2019 om 14:30

0-0 tegen Noord Ierland is toch niet het soort resultaat waar we blij mee moeten zijn volgens mij. Hij moet zich niet zo aanstellen. In Nederland zijn mensen kritisch en zeggen ze wat ze denken.

18 november 2019 om 14:38

Het resultaat is toch het EK, daar was een gelijkspel voldoende voor! Ik ben tevreden

18 november 2019 om 15:34

uitslagen waren belachelijk .. maar resultaat telt zoals je het al zegt. nederlandse elftal heeft wel is gewonnen maar tegen landen die jaren al geen eindrondes spelen.toch sta ik erachter dat Nederland pas goed voetbal laat zien wanneer ze tegen sterkere landen spelen.ronaldo Koeman zal het echt niet reden in voorrondes. Knvb moet hopen dat Barcelona een oogje op Koeman laat vallen en we hierdoor van Gaal een parttime baan kunnen aanbieden voor een maand of 5

18 november 2019 om 16:06

Nou: Koeman geeft toe dat Oranje tegen Noord-Ierland bepaald geen topprestatie leverde. "Ik merkte zelf ook dat ik baalde dat we niet de juiste keuzes maken", aldus de keuzeheer van Nederland. Kom op zeg, wat een onzin. Hij heeft zelf de opdracht gegeven om verdedigend en zonder risico te spelen. Hij wilde Noord Ierland laten komen, omdat zij moesten winnen. Hij kan toch gewoon van zijn eigen krachten uitgaan? En daar is zoveel kritiek op. Zich aanpassen aan N-I???? Slappe instelling. Edit: en we gingen het toch wel redden in deze twee wedstrijden. Dan mag je wel wat durf tonen.

18 november 2019 om 14:30

@willempiew ook niet zo gek in een poule waarvan op Duitsland na iedereen een mindere selectie heeft als Oranje. we zijn goed op de counter tegen de toplanden en daar geef ik Koeman de credits voor maar als je met een De Roon en twee centrumverdedigers als backs gaat spelen tegen Noord Ierland dan snap ik echt niet meer wat je aan het doen bent. Berghuis die een matig seizoen draait krijgt zelfs de voorkeur boven Stengs die al heel het seizoen geweldig speelt. je roept 4 centrumspitsen op en dan gooi je flankspeler Babel in de spits. ik snap er helemaal niks meer van van het beleid van Koeman

18 november 2019 om 14:52

Is toch logisch? Is toch een bepaalde hiërarchie in een team? Berghuis die er al een aantal jaar bij zit en Stengs nu voor het eerst. Hij gaf zelfs aan dat Stengs en Boadu moeite hadden met het niveau. Als je die jongens elke training ziet zal hij er vast wel een goed beeld bij hebben en daar z'n besluit op nemen. Ik snap het wel en vind het vrij logisch klinken. En als je het hebt over spelers niet oproepen die zwaar uit vorm zijn, houden we niks meer over. de ligt, de Roon, Dumfries, Luuk de Jong, Strootman, Berghuis, Cillisen. Zijn allemaal jongens die niet in vorm zijn. Ik vind juist dat tot bepaalde hoogte een bondscoach jongens vertrouwen moet geven. Depay is daar een perfect voorbeeld van.

18 november 2019 om 14:59

Nee ik vind het juist extreem onlogisch. Berghuis heeft zich misdragen, is al 28 en heeft werkelijk niets toegevoegd in oranje in zijn hele carriere. Stengs heeft 'moeite met het niveau' maar speelt ondertussen de halve eredivisie aan gort en is pas 20. Laat die jongen het nu gewoon doen, van Noord-Ierland hadden we echt niet verloren hoor... Zelfde geldt overigens voor Babel, alhoewel die in het verleden, bij gebrek aan beter, nog wel goede dingen heeft gedaan voor Oranje.

18 november 2019 om 15:10

@fcvoetbal23 Logisch? Serieus? Dus tegen een tegenstander waarvan je vooraf al weet dat ze defensief gaan spelen laat je twee spelers die normaal bij hun team als CM spelen als backs opdraven omdat ze hoger in de hierarchie staan?ik begrijp het als je spelers als Depay of Promes laat spelen ten koste van een talent dat in vorm is omdat ze de gehele voorronde al hard hebben gewerkt, maar dat geldt natuurlijk niet voor Berghuis.

18 november 2019 om 17:19

@chrissie23 je zegt het zelf, hij speelt de halve eredivisie aan gort. Maar vergeet niet dat de eredivisie een ongelooflijk zwakke en matige competitie is, Portugal, Frankrijk bvb zijn al van hoger niveau dan de eredivisie. Ik schaar de eredivisie eerder in het rijtje Zwitserland, Oostenrijk en België. Behalve Ajax falen alle Nederlandse in Europa als recente voorbeelden PSV en Feyenoord. Alleen Ajax heeft Europees subtop niveau

18 november 2019 om 17:55

@gdoncaballito ik ben het wel met je stelling eens maar dat verklaard alleen nog steeds niet waarom Berghuis die een minder seizoen draait als Stengs wel werd opgesteld

18 november 2019 om 18:14

Statistieken liegen niet, maar iedereen overdrijft over het verschil, Berghuis 12 wedstrijden, 7 goals en 3 assists, Stengs 13 wedstrijden, 4 goals en 6 assists....daarnaast ziet Koeman dat Stengs nog wat te kort komt....Maar wederom, mensen lijken Berghuis niet meer objectief te kunnen beoordelen.

18 november 2019 om 18:38

@jeroenf772 ik ben zelf voor Feyenoord dus ik ben vrij objectief en ik vind Berghuis dit jaar niet goed spelen. ik had het natuurlijk liever anders gezien maar hij verkeerd gewoon niet in beste vorm

19 november 2019 om 08:00

Het is dat ze een penalty missen anders hadden er deze pot gewoon verloren. Ik zeg nergens volgens mij dat hij zich goed gedragen heeft? Maar qua hiërarchie vind ik het logisch ja om z'n jonge jongen waarvan hij zelf zegt het niveau niet aan te kunnen even de tijd geeft om te wennen.

18 november 2019 om 14:47

Ik ben het met je eens willempieW we moeten blij zijn dat we weer ergens om mee kunnen doen en ergens voor kunne strijden.. Nee het voetbal tegen de noord ieren was niet om aan te zien. Maar we zijn er weer bij en dat is prima! En ik verwacht van koeman dat de opgeroepen jongens zeker nog wel minuten maken, laat staan naar het EK mee gaan er kan nog veel gebeuren de aankomende 6 maanden. En nog wat oefenpotjes die gebroken moete worden. Maar je verwacht toch niet dat koeman net zoals blind gaat experimenteren met nieuwe jochies en dan met deze druk erbij en dan het EK door je neus laat boren, kom op hé ff nadenken mensen. Jullie verwachten toch ook niet dat een stengs en een boadu gelijk erstaan in het Nederlands elftal?? Ze hebben net aan het korstje moge sabbelen van Europees voetbal.. Koeman gaat 't zeker neer zetten en we gaan zeker en kans maken!!

18 november 2019 om 15:42

Helemaal met je eens Willempie. Wij zijn de afgelopen tijd echt enorm verwend onder Koeman, met overwinningen tegen Duitsland (2x en een gelijkspel), Frankrijk en Engeland. We hebben ons ook weer voor het eerst sinds jaren geplaatst voor een eindtoernooi. Nu spelen we 1 zaadpartij tegen Noord-Ierland en het halve land komt weer met fakkels en hooivorken naar buiten. Blijkbaar zijn we alweer vergeten dat we twee jaar geleden nog kansloos met 2-0 verloren bij Bulgarije......

18 november 2019 om 16:08

@perry19 twee jaar geleden was Depay niet de Depay van nu, was Wijnaldum nog niet bepalend bij Liverpool, speelde Frenkie nog niet eens in de basis bij Ajax en was Van Dijk nog niet 1 van de 5 beste verdedigers ter wereld. dat maakt wel een groot verschil natuurlijk

18 november 2019 om 18:56

Natuurlijk hebben we nu betere spelers, maar het succes van Depay is bijvoorbeeld ook voor een behoorlijk deel aan Koeman te wijten. Was hij niet degene die hem als eerste structureel in de spits zette? Trouwens, ook in de periode van Danny Blind hadden we gewoon op iedere positie een betere voetballer dan een land als Bulgarije, dus dat is niet echt een excuus. Blind had bijvoorbeeld wel de beschikking over Robben. De resultaten onder Koeman zijn gewoon fantastisch. Dit gelijkspel tegen Noord-Ierland was letterlijk het eerste slechte resultaat onder hem, en zelfs daarover kan je nog twisten omdat het doel gewoon bereikt werd.

18 november 2019 om 16:19

Hij heeft het EK gehaald, ja. Maar ook met een elftal dat we in lange tijd niet gezien hebben: wat een spelers! Hij mag trots zijn op z'n prestatie, maar hij moet zichzelf ook niet overmatig op de borst kloppen.

We hebben hier in Nederland gewoon de neiging om altijd erg opportunistisch op alles te reageren. Precies zoals Koeman het zegt, als we winnen van Frankrijk worden we Europees kampioen en nu is het allemaal weer matig. Gelukkig hebben we een bondscoach die daar maling aan heeft en gewoon doet wat hem en zijn staf het beste lijkt.

18 november 2019 om 14:34

ik krijg flashbacks naar Advocaat die nooit wilde wisselen. heel het volk riep al tijden om Sneijder maar die vond Advocaat er nog niet klaar voor. onder druk van de publieke opinie werd die toen voor het eerst toch maar opgesteld in de cruciale wedstrijd tegen Schotland en wie werd de Motm? juist ja, Wesley Sneijder. het is gewoon niet uit te leggen hoe het ook kan dat spelers die zwaar uit vorm zijn of niet presteren de voorkeur krijgen boven jongens die wel in topvorm zijn en goed presteren. alle spelers die nu niet in de basis staan zitten eigenlijk voor spek en bonen bij Oranje want hoe goed ze het ook doen, ze krijgen toch geen kans. een hele slechte en zorgelijke ontwikkeling imo

18 november 2019 om 14:46

Sneijder was in die tijd een uitzonderlijke talent en later gebleken een uitzonderlijke voetballer te zijn. Niet vergelijkbaar met Stengs, Ihatarren etc. die het leuk doen in de Eredivisie. Hun tijd komt nog wel en wie weet gebeurt dat morgen tegen Estland.

18 november 2019 om 14:51

Ik denk juist dat Koeman al aardig wat jonge spelers de kans heeft gegeven. Bergwijn heeft onder Koeman gedebuteerd en al aardig wat wedstrijden in de benen. Malen is er ook al vrij snel bijgehaald. Nu de twee jongens van AZ die na een goede periode morgen wellicht zullen debuteren. Ihattaren staat er ook goed op bij de bondscoach. Hij heeft met het opstellen van de Roon een wat behoudende stijl, maar dit heeft hem tegen toplanden wel uitstekende resultaten opgeleverd en ik zie niet welk speler er nu echt tekort wordt gedaan. Koeman heeft van begin af aan duidelijkheid gegeven en ik denk dat dit er juist toe leidt dat iedereen weet waar hij aan toe is en volgens mij is de sfeer binnen de groep uitstekend.

Wat Koeman toch tegen de Vrij heeft weet ik niet, ook in zijn Feyenoord tijd had die commentaar op hem en pakte zelfs zijn aanvoerdersband af. En dan ook nog miepen dat er heel voorzichtig wat kritiek is

18 november 2019 om 14:27

Begrijpend lezen is ook een kunst. De Vrij was niet fit. En dus zal Koeman nu ook geen risico met hem willen nemen. Niet heel gek toch?

18 november 2019 om 14:31

Ja dat valt voor velen nog niet mee, staat vrij duidelijk dat hij zaterdag niet fit genoeg was, nu dus wel en kan de aankomende wedstrijd gewoon spelen, maar doet dat dus niet

18 november 2019 om 14:46

Er is een verschil tussen kunnen lezen en begrijpend kunnen lezen. Martijnnr12 heeft gewoon gelijk. Een goed verstaander leest dat Koeman niet bereid is om onnodige risico's te nemen met de Vrij, ook gezien de alternatieven, die hij tot zijn beschikking heeft.

18 november 2019 om 14:39

Tja, volgens mij heeft Koeman echt niks tegen de Vrij, die kampte met een blessure en daarom is hij niet de eerste gegadigde om in de basis te verschijnen. Dat maakt hem nog niet helemaal wedstrijdfit met weinig training in de benen. Waarom risico’s nemen om zijn (sluimerende) kwetsuur te verergeren in een potje tegen Estland, dat er niet echt meer toe doet en waarschijnlijk sowieso wel gewonnen gaat worden? Daarnaast zal Inter een verergering door te snel weer starten ook niet echt waarderen. Je hebt met de Ligt en Blind een mogelijk centraal duo, dat vorig seizoen furore maakte in de CL en elkaar door en door kent en hebt Aké nog als mogelijkheid. Waarom Koeman vele jaren terug de Vrij aanvoerder af maakte, mocht hij ook toch bepalen? Een aanvoerder is het verlengstuk op het veld van de trainer, als een coach meer op hebt met een andere speler en deze meer leiderscapaciteiten vindt hebben, dan staat hij vrij om van aanvoerder te wisselen. Lijkt me dat er weinig sprake is van ‘iets tegen de persoon hebben’ is.

ik begin echt steeds banger te worden dat we onder Koeman nooit pareltjes als een Stengs, Malen of Ihatarran in de basis van Oranje gaan zien zolang spelers als Babel, Weghorst en De Roon nog actief zijn op een redelijk niveau. deze coach lijkt nooit een speler te durven of te willen wisselen. Blind heeft 7 van onze laatste 10 tegengoals ingeleid, De Vrij word structureel genegeerd, zelfs als zijn directe concurrent over langere periode faalt. Veltman is geen back maar word door Koeman zwaar misbruikt op die positie. Stengs speelt een veel beter seizoen als Berghuis maar word gepasseerd voor diezelfde Berghuis. De Roon valt vaker wel dan niet tegen en speelt ook steeds. ik snap niks meer van de keuzes van onze bondscoach en ook voor de onderlinge concurrentie is dit niet goed. een heel slecht signaal naar alle spelers die geen basisplaats hebben want ook al speelt je concurrent slechter als jou, je gaat toch geen speeltijd krijgen van Koeman. ik vind dit zorgelijke ontwikkelingen richting het EK

18 november 2019 om 14:34

Weghorst speelt nooit joh.

18 november 2019 om 14:38

@elphenomeno dat is zo maar mijn punt is dat Koeman zich imo veel teveel Blind staart op puur en alleen ervaring en dat hij daarbij aan de kwaliteit van bepaalde minder ervaren spelers voorbij gaat. je gaat mij bv echt niet vertellen dat Berghuis dit seizoen beter speelt als Steng. Dumfries mag dan geen hoogvlieger zijn maar is nog steeds beter dan centrumverdediger Veltman als back die geen man voorbij gaat en elke keer de bal terug speelt waardoor je nooit tempo creeert op de rechterflank. ik vind de keuzes van Koeman persoonlijk moeilijk te begrijpen. wissel die De Roon met Wijnaldum en gooi Ihatarran op 10 en Stengs op rechts. je hebt nu 0 creativiteit in je elftal namelijk en deze twee spelers zijn niet minder als een De Roon, Babel of Berghuis plus ze hebben de toekomst

18 november 2019 om 14:45

Anderzijds zorgt vertrouwen wel voor betere prestaties. Ga je pak em beet De Roon (vast)vervangen door iemand anders, heb je de kans dat de nieuwe jongen het minder doet ÉN De Roon minder gaat presteren. Overigens ben ik wel met je eens dat Koeman eens wat anders mag proberen, maar er valt wel wat voor te zeggen.

18 november 2019 om 14:59

@nl_modric ik denk juist dat een onderlinge concurrentiestrijd je scherp houd omdat je weet dat je goed moet presteren om erin te staan. Koeman kijkt niet naar hoe een speler presteert en zet standaard de 11 zelfde namen op het wedstrijd formulier, ook al spelen ze al een tijdje als een natte krant. ik vind dat een slechte ontwikkeling. iedereen die niet een van die 11 namen is zit voor spek en bonen bj Oranje, ook al presteer je beter als iemand van die 11 namen die wel in de basis staat. dat gaat imo nergens over

18 november 2019 om 14:39

(Japie-Krekel)Hou toch eens op met als dat gezeur over die talenten ze spelen een paar goede wedstrijden en moeten gelijk in het Nederlands elftal laten die eerst eens een heel seizoen presteren en dan zien we wel verder het WK is nog ver weg , ik zou bondscoach worden als ik jou was want je schijnt het beter te weten als Koeman ik kom alleen maar azijn zeikers tegen in de vele reacties het was niet goed nee maar we zijn wel weer op een toernooi sinds 6 jaar en dat mag je schrijven op het conto van Koeman of je dat nu leuk vind of niet , en jonge talenten zijn ook gebaat bij routine dus spelers als Babel en Blind en of de Roon zijn daarin gewoon belangrijk hoor maar ga lekker door met afzeiken van deze spelers maar die verdienen wel wat maar credits hoor .

18 november 2019 om 14:51

@sloep01 moet ik Blind credits geven voor die 7 van de laatste 10 tegengoals die hij heeft ingeleid? alsof Babel, Promes, Veltman Van Beek en Berghuis elke keer zulke geweldige interlands afwerken. geef anderen ook een keer de kans. we hebben het goed gedaan tegen de toplanden en daar geef ik Koeman alle credits voor maar ik denk dat Wiljan Vloet zich in deze poule met deze Oranje selectie ook nog wel had geplaatst voor het EK. tegen de kleinere tegenstanders mag je heus wel wat avontuurlijker spelen

18 november 2019 om 15:11

Schei is uit over Blind man al speelt die wekelijk goed dan nog kan hij bij jou geen goed doen het is altijd Blind bij jou denk je nu echt als hij zo slecht is als jij suggereert dat Koeman hem opstelt , ik denk dat het in de naam zit maar blinkt wekelijks uit bij Ajax en in de Cl en 70 interlands en kan er nog steeds niets van ha ha , je bent nauwelijks serieus te nemen .

18 november 2019 om 15:40

@sloep01 bij Ajax als CV wel maar jij wil zeggen dat als je 7 van de laatste 10 tegengoals inleid je goed presteert in Oranje? als het Dumfries was die dat aantal tegengoals had ingeleid was hij nu al gelyncht maar blijkbaar mag je het niet benoemen als een speler van Ajax dramatisch presteert in Oranje want dan snap je er weinig van. dat is toch echt 3 kwart van de tegengoals, hoe kan je dan zeggen dat hij niet slecht speelt in Oranje?

18 november 2019 om 16:01

Je moet wel overal over ophouden en uitscheiden of niet als het over een speler van Ajax gaat? Sorry hoor, maar als Blind wekelijks uitblinkt bij Ajax dan gaat er sowieso al iets niet goed. Blind heeft natuurlijk 70 interlands omdat we de laatste jaren nogal kwaliteitsloos waren, zoals je waarschijnlijk zelf ook hebt meegemaakt.oranje heeft Blind lang kunnen gebruiken, evenals nog een aantal hoor (veltman, Babel, de Roon, Promes, Strootman, maar het is tijd om door te selecteren aangezien de talenten staan te trappelen.

18 november 2019 om 16:13

@harisfuckic als je veel van de Ajax supporters moet geloven hebben Blind en Veltman nog nooit een slechte wedstrijd in hun carriere gespeeld. altijd word er wel weer een of andere randzaak aangevoerd als ze slecht spelen. dan ligt het aan hun teamgenoten die niet goed stonden, aan de Var of aan een slechte scheids maar het ligt nooit aan Blind of Veltman. geven die onnodig een goal weg door gepruts achterin dan word er gewezen naar twee of drie goede onderscheppingen die ze voor dat cruciale moment hadden waardoor ze volgens die mensen dus uitstekend hebben gespeeld. heb je kritiek op een verdedigende blunder van deze spelers dan ben je een Blind of Veltman hater die alles wat deze spelers fout doen zogenaamd onder een vergrootglas legt. dan moet je daarna even kijken als pakweg een Dumfries een keer een bal verkeerd aanneemt. dan is het hek wel meteen van de dam en is het een eerste klas koekenbakker

18 november 2019 om 17:54

Blind hoort niet op linksback te spelen. Speelt hij ook niet bij Ajax. Zelfde voor Veltman.

18 november 2019 om 17:58

@dennishartkoor... ik neem het Blind en Veltman ook niet kwalijk want die doen heus wel hun best op die backpositie. ik neem het Koeman kwalijk dat hij ze als backs opstelt. Blind is echt een uitstekende centrum verdediger maar hij mist de snelheid, dynamiek en wendbaarheid die een moderne back moet hebben en daardoor komt hij op die positie vaak in de problemen. zelfde gaat op voor Veltman op de rechtsbackpositie

18 november 2019 om 20:39

JApie. Blind is mss niet de beste links back vd wereld maar wel de beste in dit oranje. Als je voetballend wil opbouwen is hij de beste optie. T zelfde geld voor veltman. Plus ze zijn alletwee gepokt en he mazeld en be halen een hoge ondergrens. En dat jij 7 tegen doelpunten aan blind verwijt, dat kan, maar elke doelpunt komt tot stand omdat er meer Dan een Ding fout gaat, meestal 3 zelfs, voordat er gescoored word. Maar nogmaals; oranje heeft geen betere linksback Dan blind. Van anholt is een soort dumbfries Met een iets beter schot maar kan niet mee doen in t balbezit spel dat oranje is. Net zo als dumbfries, die kan ook niet simple de bal in de ploeg houden. Holle en klummele dat kan hij. Dan is veltman de betere optie. En ake is niet beter Dan blind voetballend. Hoogstens iets sneler Maar minder in de passing. Ik zelf vind ook dat we zonder backs moeten speelen en met 3 cenrtum verdedigers en wing backs. Promes en blind of willems zou ik willen zien. Maar 4-3-3 zijn veltman en blind echt de beste opties

19 november 2019 om 11:56

@toppertje ouwe de eerste stelling ben ik niet volledig met je eens want ik vind Dumfries een matige speler maar als back wel beter als centrumverdediger Veltman op die plek. Van Aanholt t.o.v. Blind hetzelfde verhaal. ik vind Blind echt een uitstekende CV die indrukwekkend goed speelt in de CL dus ik wil zeker niks af doen aan zijn kwaliteiten maar op de backpositie komt hij imo niet tot zijn recht. daarvoor mist hij de snelheid, wendbaarheid en de dynamiek en dat zie je vaak terug in Oranje. in je tweede stelling kan ik je zeker volgen. met 3 centrale vededigers heb je veel meer aan Blind want dan kan hij zich voetballend onderscheiden en dan idd Promes als dynamische wingback op rechts. dat lijkt me zeker geen verkeerde optie

18 november 2019 om 14:41

Dat hij tijdens de kwalificatieperiode niet veel gewisseld of geexperimenteerd heeft valt te billijken. Immers, we hebben het gehaald. Structuur en automatismen waren daar zeker debet aan. We gaan nu een nieuwe cyclus in en dit betekent dat er in ieder geval de kans is om wijzigingen toe te passen. Denk dat Koeman daar nog even op gewacht heeft.

18 november 2019 om 14:55

@mt87 ik mag het wel hopen. als hij in de oefenwedstrijden niet wat nieuwe spelers een kans gaat geven dan ben ik er echt klaar mee

18 november 2019 om 15:17

@japie, ik ook. Vooral omdat we met Van Dijk, Frenkie, en Memphis zo'n sterke as hebben. De Ligt en De Vrij zijn ook toppers, Wijnaldum niet te vergeten, en op de flanken barsten we dan nog van het talent. Enige waar Koeman niet veel aan kan doen is onze keeper, maar voor de rest heeft hij verzaakt de puzzel echt in elkaar te laten vallen. Beide backs krijgen terecht bakken met kritiek, en de rechtermiddenvelder van 'de ideale opstelling' is veel te lang De Roon geweest. Maar het goede nieuws is dus dat de puzzel bijna ligt. Aan Koeman om er een toernooiploeg van te maken, want met dit materiaal mag je niet naar het EK gaan om leuk mee te doen, dan ga je om te winnen.

18 november 2019 om 16:11

@mt87 mee eens! ik hoop op een middenveld met Wijnaldum, Frenkie en Ihatarran, een aanval met Promes, Depay en Stengs en een verdediging met Ake, De Ligt, Van Dijk en Dumfries. dat lijkt mij iig de sterkst mogelijke opstelling van Oranje

18 november 2019 om 20:33

@Japie helemaal mee eens. Al vraag ik me af of het niet te offensief is. Als ik iemand zou slachtoffers zou Veltman zijn en ik zou eigenlijk de Vrij ook naast van Dijk willen zien. Vind de moeilijkste positie de rechter kant. Bergwijn, Stengs, Ihataren, Malen kunnen daar allemaal. Zelf zou ik het best wel wat meer bewegelijk willen zien. Met Wijnaldum en Donny heb je veel werklust en diepgang. Zou voorin dan kiezen voor Depay, Ihataren en Promes. Denk dat je dan een elftal hebt die zoveel van positie kan wisselen dat de tegenstanders er gek van worden en toch ook qua balans veel hebben. Als je dan met Dumfries speelt kan je prima een soort van 10 op rechtsbuiten hebben. Ake/ Blind zijn minder aanvallend en daar echt een buitenspeler dus Promes/Babel is prima

19 november 2019 om 12:20

@peter1984 dat zou idd ook een goede opstelling kunnen zijn met Ihatarran op rechts in de Ziyech rol die Donny kan lanceren. Dumfries hoort er idd in te staan. geen hoogvlieger ook maar wel de beste rechtsback die we hebben dus die moet gewoon spelen imo. ik vind het alleen zonde dat Stengs dan niet speelt want dat vind ik echt een geweldige voetballer maar goed, je moet keuzes maken en je kan niet iedereen opstellen

19 november 2019 om 14:15

@japie, enorm voordeel met Ihattaren op rechtsbuiten is dat hij Dumfries aanvoelt. Dat wil zeggen, hij zorgt ervoor dat Denzel altijd een makkelijke afspeelmogelijkheid heeft waardoor hij zichzelf aanvallend niet voorbij loopt. Dat was bij Oranje de grootste bron van ergernis. Denk overigens wel dat Stengs dat ook kan doen gezien zijn speelstijl en linksbenigheid. Zou dan wel met Propper spelen, want als Depay een vrije rol heeft, en Stengs/mo vanaf rechts naar binnen trekt, plus de penetrerende Wijnaldum vanaf links, dan wordt het met een diepgaande speler als Donny te druk voorin en word je in de counter kwetsbaar. Ake is wel een goede oplossing op linksback trouwens als je ziet hoe het elftal in zijn geheel beweegt, dan is een opkomende linksback niet zo belangrijk.

18 november 2019 om 14:43

Valt wel mee denk ik, op dit moment is resultaat gewoon van enorm belang. Na 2 eindtoernooien geschitterd te hebben van afwezigheid was het wel weer eens nodig om ons te plaatsen en dan maakt het in principe niet uit hoe. In aanloop naar het EK zijn er genoeg oefenwedstrijden en ook morgen tegen Estland is er genoeg reden om wat spelers te laten testen. Waar van ik ook verwacht dat het gaat gebeuren.verder kan ik mee in de mening van Koeman er is enorm veel kritiek, maar men vergeet dat we na 6 jaar ons weer eens geplaatst hebben voor een eindtoernooi. Ik denk dat men daar te kritisch in is.jonge jongens moet je nooit snel brengen ook al doen ze het leuk in de Eredivisie, het resultaat gaat altijd voor op lijkt me. Of we moeten weer behoefte hebben aan een bloedeloze zomer.

18 november 2019 om 18:42

Koeman werkt met een team. Om een plek te verwerven moet je het over langere tijd laten zien. Tot die tijd maakt hij gebruik van spelers die al eerder hun diensten hebben bewezen. Frenkie kreeg gewoon snel een basisplaats omdat hij oprecht veel beter is dan de concurrentie. zo moeilijk is t niet

18 november 2019 om 18:43

Haha ik ben het roerend met je eens Japie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ontzettend zorgelijke ontwikkeling waar weinig aan gedaan kan worden want we moeten vooral positief zijn dat hij (!) het EK heeft gehaald en elke kritische noot wordt in de kiem gesmoord.

Nou, nou, nou Ronald. "ik heb het EK gehaald andere niet" Daar eis je toch iets te veel credit op.. Koeman kreeg heel toevallig een nieuwe generatie geweldige spelers op de schoot geworpen en dat was grotendeels stom geluk. Koeman verdiet wel credit voor doorselecteren Van Persie en Sneijder. dat was de juiste keuze geweest. Maar dat middenveld van Wijnaldum en Strootman waar hij steeds weer mee kwam aankakken dat duurde allemaal zo lang en dat was ook gewoon puur hoogmoed.

18 november 2019 om 14:58

Juist! Met deze lichting van spelers zou het moeilijker zijn geweest om ons niet te plaatsen.

18 november 2019 om 18:43

Met de vorige lichting had je je ok makkelijk moeten plaatsenntegen ijsland

Ik denk dat Blind centraal gaat en Aké links. Zou best een aardige opstelling zijn en een mooie kans voor Aké om zich te laten zien. Als hij het daar goed doet kan het zomaar eens zijn tijd worden bij het NL 11tal ipv Daley Blind.

18 november 2019 om 17:56

Gezien onze slechte backs moet je wel met de Roon spelen.

Ja hij is geslaagd in zijn opdracht , Oranje naar het EK te loodsen. Nu is het tijd voor een andere opdracht er het beste team mogelijk van te maken, die de grootste kans maakt op het toernooi. Ik ben benieuwd of Koeman daar ook in slaagt.als je ziet hoe van Gaal en van Marwijk hebben gepresteerd op een eind toernooi , daar kan Koeman een voorbeeld aan nemen . Die hebben het maximale uit het team gehaald en dat moet Koeman nu ook maar eens laten zien ...

18 november 2019 om 15:12

Hij moet het inderdaad laten zien. Maar dan moeten wij als supporters hem ook de voor kans geven i.p.v heb continu af te zeiken. Ik kan mij namelijk herinneren dat wij in aanloop naar het WK van 2014 ook alleen maar negatief waren en de rest is geschiedenis.

18 november 2019 om 16:28

Hij krijgt volgens mij genoeg de ruimte en de vrijheid om zijn ideeën op dit Oranje vrij te laten. En je weet net zo goed als ik ,elke bondscoach krijgt kritiek .

Tja de waan van de dag overheerst vaak in de voetballerij, maar een beetje kritiek kan meneer ook niet hebben hoor. Heel Nederland is uiteraard blij dat we erbij zijn, maar laten we ook niet vergeten dat de voorgangers niet zulke toppers als Van Dijk, De jong en De ligt tot beschikking hadden zoals er nu zijn. De toppers van Persie, Robben en Sneijder waren op hun retour en er was een tussenpoos van armoede in de selectie. Ik vind dat Koeman nu gewoon te koppig was in zijn opstelling en gedachtegangen en dat mag best uitgesproken worden.

18 november 2019 om 20:39

De Ligt was ook niet echt best de laatste tijd maar een kans geven aan de Vrij zit er ook niet in. Gewoon al jaren een top verdediger in de Serie A maar word compleet genegeerd. Geroemd in 2014 maar niet goed genoeg meer. In mijn ogen moed Koeman eens de juiste mensen de kans geven. Stengs, Ihataren, de Vrij, Ake horen gewoon een echte kans te krijgen maar helaas voor hun zit dat er niet in

"ik heb het EK gehaald, anderen niet". Kom op man, in een poule met landen als Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland is dat toch niet bijzonder wanneer er twee landen doorgaan? De vorige bondscoaches (met name Blind en in mindere mate Hiddink) hebben natuurlijk gefaald, maar die zaten ook in moeilijkere poules. Voor het EK van 2016 waren landen als Tsjechiã«, Ijsland en Turkije gewoon beter dan bij wat Nederland nu in de poule zit. Zweden is ook beter dan deze landen, terwijl er natuurlijk geen discussie is over de kwaliteiten van het Frankrijk wat uiteindelijk wereldkampioen is geworden versus een Duitsland in opbouw. Tweede worden in deze poule was dus het uiterste minimum wat haalbaar was met deze spelersgroep en dat is gelukt, gefeliciteerd Ronald! Het spel is echter nog steeds waardeloos tegen teams die Oranje geen zeeen van ruimte geven op de counter, dus succes op het EK zal vooral afhangen van in hoeverre tegenstanders kunnen realiseren dat dit Oranje niets meer dan een simpele counterploeg is.

18 november 2019 om 14:59

Behalve dat de vorige bondscoaches een zwaardere poule hadden, hadden ze ook veel mindere spelers tot hun beschikking. We hebben nu Frenkie op het middenveld. Blind speelde volgens mij met Bazoer. Een groot verschil.

18 november 2019 om 15:09

Dat over de spelersgroep vind ik weer iets te makkelijk. Er zaten natuurlijk bijna geen geweldenaren in die selecties, maar veel minder dan de teams waarvan verloren werd was het natuurlijk niet terwijl dat wel zo leek. Blind en van Basten waren gewoon een extreem incapabel duo, dus het is dan niet gek dat je van iedereen kunt verliezen. Gelukkig hebben beide heren inmiddels gerealiseerd dat ze niet geschikt zijn als trainer, daar is niets mis mee.

18 november 2019 om 16:36

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn, ja de spelersgroep was wat minder dan die nu is, maar kijk ook eens naar de gemaakte keuzes (welke spelers werden opgeroepen, maar ook naar de wissels) van beide voorgaande bondscoaches.het lukte toen al niet om van Slowakije (oefeninterland) en een Bulgarije (kwalificatie) te winnen, terwijl dat ook met de spelers van toen prima had moeten kunnen. Echter de keuzes en speelwijze waren niet erg sterk, en dan zit het qua geluk ook al niet mee en mis je zomaar een eindtoernooi. Dat had dit keer ook wel kunnen gebeuren, maar dan tegen een Ierland waar een Duitsland met x keer meer inwoners en een ontelbaar keer grotere vijver om uit te vissen voor wat betreft voetballers, het ook moeilijk tegen had in de uitwedstrijd. Waarom verwachten we altijd 'walkovers' tegen dergelijke teams, het Noord Ierse team is voetballend niet erg sterk, maar kan wel verdedigen (krijgt weinig tegen) en legt meestal heel veel strijd op de mat. Daar komen ze best vaak wel ver mee (in de kwalificatieronden, want ze scoren ook niet erg veel en missen daardoor nogal vaak eindronden), maar wij vinden het van het NLs eiftal dan weer slecht dat ze daar, in een uitwedstrijd, waarbij er alles aan gelegen is om maar niet te verliezen, voorzichtig voetballen en niet teveel risico nemen en daarmee eigenlijk met een 0-0 genoegen nemen?laat ik het zo stellen, ik ben eigenlijk ergens wel blij dat ze op een 0-0 kunnen spelen tegenwoordig, en ook gewoon rustig blijven. Voorheen zouden we blind naar voren rennen om iets proberen te forceren, het deksel op de neus krijgen en de kwalificatie alsnog weggeven, dan is dit toch echt wel een stap voorwaarts.

Onder Koeman zijn we over 2 wedstrijden met het nodige geluk sterker gebleken dan Noord -Ierland. Wereldprestatie en ongekend natuurlijk. Koeman verdient er gewoon een standbeeld en een lintje mee. Onvoorstelbaar dat er dan nog mensen enigszins kritisch zijn over het spel. Arme, arme Koeman, wat een onrecht!

18 november 2019 om 15:17

Men praat over Noord Ierland alsof het SAN Marino is. Ze hebben idd geen toppers maar zijn door hun instelling recent nog op een eindtoernooi gekomen wat het Nederlands elftal niet gelukt was. Het Is gewoon niet makkelijk om tegen zo een land te voetballen

#wat mijn irritatie is? Ik heb het EK gehaald, anderen niet", concludeert Koeman #wat een armoedige conclusie van een zogenaamde toptrainer die graag Barca wil coachen.als je hiermee al blij bent Koeman dan verwacht ik dat je tijdens het EK al blij bent de kwartfinale te halen. Ondanks kwalificatie liet Oranje mede door de opstelling van Koeman het statuur van top voetballand in Belfast verkwanselen. Jammer hoe mooi zou het zijn geweest als Oranje boven Duitsland groepshoofd geworden is.

Met de enorme hoeveelheid talent die nu rondloopt zou het doel moeten zijn wereldkampioen worden in 2022. Bij (bijna) gelijke geschiktheid moet Koeman daarom kiezen voor talenten, niet voor middelmatige meer seniore spelers. Daarbij: met Veltman, De Roon, Babel, Berghuis weet je één ding ook zeker: Europees kampioen word je er niet mee. Met Cillessen trouwens ook niet, want dikke kans dat je minstens één penaltyserie moet overleven....

18 november 2019 om 15:21

@voetbart; Vraag is dan natuurlijk met welke doelman zou jij het EK gaan spelen ? Zoveel toppers hebben we natuurlijk ook weer niet ....

'ik heb het EK gehaald, anderen niet.' Dá’s een opmerkelijke uitspraak als je pleit voor nuance! Zelf met een karrevracht aan (drog)redenen komen om kritiek op het spel tegen Noord-Ierland te pareren, maar zonder oog van context jezelf even neerzetten ten koste van je voorgangers! Volgens mij hadden Hiddink, Blind en Advocaat een heel andere groep om mee te werken. Een mindere vooral. Koeman heeft de wereldverdediger Virgil van Dijk, Danny Blind liet hem in 2015 teleurstellend debuteren toen-ie nog maar voor Celtic uitkwam. Enkele maanden daarvoor had Frenkie de Jong toen net zijn debuut voor Willem II gemaakt en kwam Donny van de Beek net een paar wedstrijden uit voor Jong Ajax. Mathijs de Ligt maakte een jaar later pas zijn debuut bij de beloften, Wijnaldum beleefde zijn debuutjaar bij Newcastle United en als reserve bij Manchester United was Memphis Depay allerminst de voetballer die hij nu is. Wie bovendien uit arren moede nog wel in de picture waren waren Jeffrey Bruma, Bas Dost, Vincent Janssen, Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en zelfs Luciano Narsingh en Jordy Clasie. Het stoort mij dus vooral dat Koeman dit niet in ogenschouw neemt, zich toch op de borst klopt en zich intussen wel bediend van ‘waar “we” vandaan komen.’

Ik vind dat Koeman wel een punt heeft. Veel analisten doen nogal snel badinerend over buitenlandse tegenstanders zonder zich goed voor te bereiden, zowel op clubniveau als op interlandniveau. Noord-Ierland bijvoorbeeld geeft al jaren heel weinig weg.

Koeman kiest voor wat vertrouwt is. Dus Dumfries rechtback en Veltman zal nu centraal spelen naast de Ligt.

Ik verbaas me echt elke keer over de Nederlandse publieke opinie. Zo hooghartig! Wees nou eens blij man. Als we goed voetbal te zien krijgen is dat mooi meegenomen. Resultaat is toch wat we willen. Portugal speelde slecht het vorige EK maar die beker hadden ze wel. Welke Portugees zal het een worst zijn geweest hoe dat gebeurd is. Kritiek mag best maar plaats deze wedstrijd eens in context. Je mist belangrijke spelers, speelt uit tegen een taaie tegenstander die getriggerd is door eerdere uitspraken en zich ingraaft, 6 jaar waren we er niet bij dus er is druk. Je ziet dat Oranje niet in het mes wil lopen door de tijd te nemen. Helemaal logisch want een punt is voldoende. Als NIR dan nog niets doet krijg je soort van impasse die dan geen amusementswaarde heeft. In mijn ogen is gewoon heel zakelijk en verstandig kwalificatie afgedwongen. Maar ja als journalist wil je reuring veroorzaken hè en altijd kritisch zijn want dat is goed toch. Die jongens weten ook wel dat het beter kon. Lekker belangrijk! Vandaag bij de persconferentie weer zo'n zuigende journalist die Koeman woorden in zijn mond legt en weer even kort door de bocht zegt dat Het niet goed was. Het is altijd zo glas half leeg. Erg vermoeiend!!

Misschien dat ik als Ajacied te verwend ben geraakt hoor maar waarom zou Nederland en helemaal tegen landen van het kaliber Noord-Ierland niet net zo kunnen spelen als Ajax al anderhalf jaar doet in de Champions League? Wie kan mij uitleggen waar de angst en het puur voor het gelijkspel spelen nou vandaan kwam zaterdag? Als Nederland gewoon van eigen kracht was uitgegaan had wel alles tegen moeten zitten om van dit Noord-Ierland te verliezen en ik ben er zeker van dat een nederlaag dan ook nooit hoger was uitgevallen dan 1 doelpunt verschil en had je nog een beter onderling resultaat gehad met Noord-Ierland. Wat ik gewoon niet begrijp is waar de angst zat om niet gewoon je eigen spel te durven spelen. Als je nou tegen Duitsland had gemoeten en het een allesbeslissende wedstrijd was voor wel of niet kwalificatie had ik het kunnen begrijpen maar de situatie in de poule was zo dat er helemaal niks aan de hand was. Zelfs met een kleine nederlaag had je, je op onderling resultaat gekwalificeerd en dan ook nog met de wetenschap dat je zelf nog tegen Estland speelt en Noord-Ierland nog naar Duitsland moet. Iedereen mag zijn eigen mening hebben maar de manier waarop Nederland zich zaterdag kwalificeerde kon geen euforie bij mij opwekken en met de laatste wissel van Ake om met 5 verdedigers een punt te verdedigen tegen Noord-Ierland is voor mij beschamend en Nederland onwaardig. En dat slappe excuus van Koeman dat niemand kritiek mag hebben omdat hij met Nederland wel een eindtoernooi heeft bereikt is ronduit lachwekkend. Kijk even na het potentie aan spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft ten opzichte van zijn voorgangers, dan had Clown Bassie zich ook gekwalificeerd in deze poule hoor.door zijn eigen lafheid wordt Nederland nu waarschijnlijk tweede in de poule en ben je verzekerd dat je met de loting 1 absoluut topland bij je in de poule krijgt met het EK. Dat zou ook nog eens de verdiende loon van de angst van Koeman zijn en had hij beter vol voor de overwinning kunnen spelen in de wetenschap dat je, je tegen Estland alsnog gekwalificeerd had. Maar nee hoor, verder moet heel Nederland in de polonaise lopen omdat de heilige meneer Koeman zich heeft gekwalificeerd en mogen we hem alleen bewonderen en vooral geen kritiek leveren.

18 november 2019 om 17:05

@ajaxclub ik ben geen Ajacied en ik ben het volledig eens met je reactie! met dit materiaal mag je tegen de kleinere tegenstanders best wat gedurfder spelen. Ajax laat in de CL zien dat ze met minder financiele middelen als veel van hun tegenstanders nog steeds kunnen domineren door met lef te voetballen en hoog druk te zetten. nu snap ik wel dat clubvoetbal anders is als landenvoetbal maar aanvallender als tegen Noord Ierland moet toch wel kunnen lijkt mij

"ik heb het EK gehaald en anderen niet." Als het met dit materiaal wat er in Nederland rondloopt nog niet was gelukt dan was het zeer zeker niet best geweest. Alleen de wedstrijden tegen Duitsland was acceptabel nivo

Koeman heeft wel een punt. Ja Noord Ierland is niet fantastisch, maar de afgelopen 2 kwalificatiecampagnes zaten we ook niet in een poule vol toplanden. Daar gingen we er af tegen Bulgarije, Ijsland en Turkije.

Ik doe het goed en we hebben de verkeerde keuzes gemaakt? Tja, als anderen terecht kritiek op je hebben en je daar niet tegen kunt, kom je met de borst vooruit reclame voor jezelf maken. En “we” maken de verkeerde keuzes. Nee, Ronald, voor de zoveelste keer maak jij de verkeerde keuzes. Zowel voor de selectie als de beginopstelling en de angsthazentactiek. Dan niet naar anderen wijzen. En nog even over die enorm zware tegenstander Noord-Ierland: thuis en uit alles verloren in de Nations League. Tegen Oostenrijk en Bosnië-Herzogovina. Dat zijn taaie tegenstanders. En dat plaatst de bijzondere gelukkige thuisoverwinning en zwaar bevochten gelijkspel in de uitwedstrijd in een heel ander daglicht. Het wordt tijd voor wat spiegels in huis. En geen lachspiegels...

Ik ga voor Japie Krekel als bondscoach We zijn er weer.nederland heeft weer 17.000.000 bondscoaches. Nederland bestaat steeds meer uit betweters en azijnzeikers

Beetje zelfreflectie zou meneer Koeman sieren, iedere !Jan Doedel als trainer had met deze selectie in deze poule zich geplaatst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

246 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 15 2 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
2015/2016 Newcastle United 38 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Keuze voor Turkije verklaard: ‘Wie gaat hen nou uit Oranje spelen?’

De loopbaan van Orkun Kokcü zit in de lift. De middenvelder geniet het vertrouwen van trainer Dick Advocaat, die de jonge spelmaker van Feyenoord een grote toekomst voorspelt. Kokcü is blij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren