‘Eden Hazard is de meest luie speler met wie ik ooit gespeeld heb’

Zondag, 17 november 2019 om

John Obi Mikel is allesbehalve onder de indruk van de werkethiek van zijn voormalig ploeggenoot Eden Hazard, zo vertelt de middenvelder van Trabzonspor aan de Turkse tak van beIN Sports. "Hij is de meest luie speler met wie ik ooit gespeeld heb", zegt Mikel, die in de drieënhalf jaar dat hij bij Chelsea met Hazard samenspeelde wél geïmponeerd raakte van diens talent.

"Hazard heeft ongelofelijk veel talent. Misschien niet zoveel als Lionel Messi, maar hij kan alles doen met een bal wat hij wil", zegt Mikel, die in zijn periode in Londen merkte hij Hazard geen trainingsbeest is. "Hij hield er niet van om hard te trainen. Terwijl wij aan het werk waren, ging hij erbij staan te wachten op ons." Hazard vertrok afgelopen zomer naar Real Madrid, waar hij in zijn beginperiode ook kritiek kreeg op zijn gebrek aan fitheid.

John Obi Mikel

Over de prestaties van Hazard spreekt Mikel echter niets dan goed. "Op zondag was hij altijd het mannetje tijdens de wedstrijd, dat was ongelofelijk." De Nigeriaan wordt ook gevraagd welke ex-teamgenoot hij de hardste werker vond. "Frank Lampard, zonder twijfel." Mikel streek afgelopen zomer na twee jaar in China en een seizoen bij Middlesbrough neer in Turkije, waar hij het goed naar zijn zin heeft.

Bij zijn nieuwe club Trabzonspor speelt Mikel samen met de twintigjarige Abdülkadir Ömür. De middenvelder raakte vroeg in het seizoen geblesseerd, maar heeft veel indruk gemaakt op Mikel. "Toen ik hem voor het eerst zag trainen, dacht ik bij mezelf: misschien wordt iemand als Messi nooit meer geboren, maar deze jongen heeft veel gelijkenissen met Messi. Ik ken Messi erg goed door de wedstrijden die ik tegen hem heb gespeeld en Abdülkadir lijkt in zijn bewegingen erg op hem."

Zidane: 'Hazard steeds beter, maar zou nog vaker kunnen scoren'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door genghibli)

Dat hij lui is was wel te zien bij zijn debuut ja. Schandalig dat de beste man bijna 10 kg te zwaar binnen kwam bij Real nadat ze 130 miljoen (!) voor hem hebben overgemaakt terwijl hij nog maar een contract had voor een jaar. Dan verwacht je ook dat iemand gewoon topfit binnen komt.

17 november 2019 om 23:11

Was de voorbereiding, de man had net paar weken vakantie gehad na 10 maanden vol gepresteerd te hebben. En hij was ook echt niet de enige die niet topfit was in de voorbereiding. De boog kan niet altijd gespannen staan he? Sommige spelers hebben er gewoon aanleg voor. Doe je niks aan.

17 november 2019 om 23:16

De beste man zag er tot voor kort nog steeds uit als of hij iedere avond McDonalds voor avond eten heeft en we zitten in November. Nu begint hij pas een beetje af te valen.

17 november 2019 om 23:30

Dat vind ik wel meevallen eerlijk gezegd. Hij was nooit de slankste en altijd vrij stevig gebouwd.

17 november 2019 om 23:32

Op dat niveau, waar men een miljoenensalaris opstrijkt, behoort men aan het begin van de voorbereiding toch gewoon fit op de club te verschijnen? Als je dan als nieuweling zo aan je nieuwe avontuur begint dan vind ik dat toch wel apart en erg onprofessioneel.

17 november 2019 om 23:38

Voor zover ik weet is hij altijd al wat aan de stevige kant geweest. Was bij Chelsea niet anders. Maar laat de Braziliaanse Ronaldo het maar niet horen. Want dat was meestal hetzelfde verhaal. En over zijn voetbalkwaliteiten maakte ook niemand zich druk.

17 november 2019 om 23:52

Zelfde verhaal? Volgens mij heb jij Ronaldo nooit meegemaakt anders zou je dat soort onzin niet zeggen. Die man is 3x meer dan 2 jaar zwaar geblesseerd geweest. Ja dan ben je niet direct fit nee. En zijn overgewicht heeft te maken met een schildklierziekte. Dat is een heel ander verhaal dan Hazard die gewoon te lui is.

17 november 2019 om 23:54

Zolang iemand presteert zul je niemand daarover horen. Feit is nu dat hij geen geweldige start kent en dan gaan mensen deze zaken aanhalen. Als hij de lijn van de nationale ploeg doortrekt en zijn voeten ook in Madrid laat spreken dan zullen alle meningen over zijn gewicht verstommen, net zoals bij o fenomeno.

18 november 2019 om 00:10

8 jaar gezien als actief voetballer, dus ja ik weet waar ik het over heb. Naast die ziekte was ook R9 een luie voetballer die privé geen feestje oversloeg. Maar terug naar Hazard: uiteraard had ie al op een beter niveau kunnen zitten, maar ook hij is geblesseerd geweest een week of 6.

18 november 2019 om 00:17

Maar Ronaldo's overgewicht kwam niet door feestjes. Ronaldinho ging naar nog meer feestjes en die is er ook nooit dik van geworden. Maar los van Ronaldo vind ik het voor geen enkel voetballer acceptabel om te dik te zijn. Je krijgt miljoenen betaald en dan mag je best verwachten dat iemand zijn fitheid bijhoud. Er zijn genoeg voetballers die zelfs zonder club hun conditie op pijl houden. Laat staan dat je voor 100 miljoen een transfer maakt.

18 november 2019 om 00:34

Ronaldo stond eind 2006 met 97 kilo op het veld bij Real. Dit was voor Capello en het Real bestuur een van de redenen om hem weg te sturen. Ronaldinho was in z'n laatste maanden bij Barca ook te zwaar en hopeloos uit vorm. Uiteraard mag je verwachten dat op dat niveau iedereen z'n fitheid bijhoudt. Maar de ene is wat gemotiveerder dan de ander. Het zijn ook maar mensen. Wel belangrijk dat ze het met plezier blijven doen.

18 november 2019 om 00:47

Sorry keizer , dat snap ik ....maar 10 kg in je vakantie kom op... dat is onprofessioneel man.

18 november 2019 om 01:49

Ook gespierd, mensen denken dat het enkel vet is, terwijl je eens moet zien hoe sterk die kleine Hazard is, zelfs grote verdedigers krijgen hem niet in een twee van de bal, als hij zijn lichaam er tussen zet, is het extreem lastig

17 november 2019 om 23:23

Hoe kom je op 130 miljoen als ik vragen mag?

18 november 2019 om 04:07

Die 10 kg schrijf je als een waarheid, mag ik weten wat je bron is? Want ik geloof dit niet. 10 kg extra op een man van 1, 75m dat lijkt me best stevig. Komt volgens mij uit gekleurde media. En jij neemt het aan als waarheid. Of was je er misschien bij als hij gewogen werd toen hij aankwam bij Real? Zo is het wel makkelijk scoren als Barca supporter.

18 november 2019 om 04:27

Excuus voor het feit dat ik nu pietje precies speel maar hijs is 1,70/1,71

18 november 2019 om 05:11

@GenGhibli; na even wat gegoogled te hebben was Hazard 7 Kg te zwaar. Meerdere bronnen.

18 november 2019 om 15:23

Overal waar ik kijk is het 1,75m. Maar je moet eens 10 kg aan massa bij elkaar leggen en dat voorstellen extra op een persoon van zijn lengte. Dan spreek je volgens mij al van een hele ronde buik. Lijkt me uitgesloten. Zie hier nu ook 7kg staan. Blijft veel volgens mij. Het gaat in ieder geval al naar beneden. Zoals ik al dacht.

18 november 2019 om 08:47

El Guacamayo / misschien kan je ook wat vertellen over hoe Coutinho en Dembele binnen zijn gekomen? Voor beide spelers is 160 en 160 miljoen neergeteld. Daar zou je toch meer van mogen verwachten?

Hazard kan met 1 actie in 90 minuten een wedstrijd beslissen. Als je zo’n speler helemaal kapot traint en als trainer opdrachten geeft als meeverdedigen en met de linksback van de tegenpartij meelopen maak je hem helemaal kapot.

17 november 2019 om 23:08

Zie je zelf dat je iets toevoegt aan je argument dat helemaal niet benoemd wordt in de tekst? Dat hij niet hard traint is iets anders dan dat hij wel of geen opdrachten meekrijgt van de trainer. Dat is een dikke drogredenering

17 november 2019 om 23:12

Ja, want voor de rest zijn er geen opties..

18 november 2019 om 00:00

@carlosz volgens mij heeft Cristiano Ronaldo 5 gouden ballen gewonnen door zich kapot te trainen. Dus dat vind ik helemaal geen goed argument.

18 november 2019 om 02:00

Het verschil is dat Ronaldo dankzij zijn arrogante karakter, voetbalt om de beste te zijn. Eden voetbalt enkel omdat hij van voetbal houdt. Als hij er geen plezier meer in heeft, kapt hij er gewoon mee en gaat hij op pensioen.

Ach, Hazard is eigenlijk altijd super dit geweest. Als je zijn dribbels ziet, hoe hij ook de sterkste verdedigers met zijn lichaam van de bal houdt, dat spreekt voor mij boekdelen. Het is overduidelijk dat hij echt wel op zijn talent teert. Zo verschenen er ook verhalen dat hij in zijn laatste wedstrijd bij Lille dronken op het veld stond en een hattrick scoorde. Maar toch, hij leek mij toch wel echt te zwaar binnen te komen in Madrid.

17 november 2019 om 23:05

Super fit geweest*

Talent wint van hard werk, behalve als talent niet hard werkt. Dat is waarom hij het zo moeilijk heeft tot dusver in Madrid

17 november 2019 om 23:56

Het is ook een overschatte speler die je zelden ziet opstaan in grote wedstrijden. Kan me geen goede CL wedstrijd van hem herinneren.

18 november 2019 om 01:02

Wat een onzin weer, wedstrijden tegen Arsenal, City en United soms vergeten? En volgens mij heeft hij de EL-finale ook wel van wat glans voorzien. Wat betreft de CL heb je wellicht gelijk maar dat hij er nooit staat in grote wedstrijden is complete onzin.

18 november 2019 om 01:54

Tegen Atletico en Roma? Of eerder tegen PSG, fenomenaal.

18 november 2019 om 04:29

Op het WK tegen brazilie & frankrijk?

Ieder mens is uniek, dat maakt ons anders. Daarom hoort training ook maatwerk te zijn. Niet iedereen hoeft en hoort dezelfde meters te belopen of dezelfde pass te geven of een goed schot in huis te hebben.

zolang je in het veld het verschil maakt mag een speler van mij zo lui zijn als hij wil

Ömur is een sympathieke jongen. Ik hoop voor hem dat hij verstandige keuzes maakt in zijn carriere en veel kan betekenen voor zijn club en het Turks nationaal elftal.

Dit soort dingen zijn wel echt het verschil tussen Hazard en Ronaldo. Beide spelers hebben extreem veel talent maar Ronaldo haalt door hard trainen en gedisciplineerd leven wel de absolute top en Hazard zit daar al jaren net iets onder. Dit is waarschijnlijk meer een compliment voor Ronaldo dan kritiek op Hazard, niet iedereen kan die obsersieve motivatie van Ronaldo hebben. Zonde is het wel dat Hazard niet alles uit z'n talent haalt.

18 november 2019 om 10:21

Hazard is zeker weten absolute top, Messi en Ronaldo zijn gewoon andere categorie, dat is legend status en niveau.

Hij traint rustig en geeft zich volledig in de wedstrijden. Met als gevolg dat hij al jaren zijn team enorm veel kan bijdragen. Bij Real heeft hij het nu moeilijk in zijn eerste maanden, hij mag gerust wat meer moeite doen. Zijn gewicht moet nog meer omlaag, werd hierin wat beperkt door die vervelende blessure.

Haha ach, niet alle elf de spelers hoeven altijd de klinkers uit de straat te lopen, toch? Mikel was zelf in ieder geval wel een harde werker, dus ik kan me enigszins voorstellen dat hij dit zegt. Het vermeende overgewicht dat Hazard zou hebben gehad begin dit seizoen kan echt niet, daarnaast heeft Hazard het jaren op rij laten zien in de PL..

Tsja dat is zijn zwakke punt. Had hij dat wel en die drive en winnaarsmentaliteit van een Ronaldo dan was hij nog veel beter geweest. Maar ook nu blijft hij een baas. Begint nu toch wel weer gelukkig op stoom te geraken, net ook weer met België.

Eden heeft al meerdere keren gezegd dat hij enkel voetbalt omdat hij er plezier in heeft (dus niet om de beste te zijn of voor het geld enz.). Als hij geen plezier meer heeft, stopt hij er gewoon mee, al is hij gewoon fit en nog jong... Voetbal voor hem is plezier, als hij plezier heeft, speelt hij goed. Hij heeft het nooit gezien als werk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

24 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren