Gullit: ‘Frenkie was héél goed, maar pas met Pröpper klopte het’

Zondag, 17 november 2019 om

Ruud Gullit is uitermate te spreken over het Oranje-middenveldkoppel Frenkie de Jong en Davy Pröpper. Bondscoach Ronald Koeman startte tegen Noord-Ierland (0-0) met Marten de Roon naast De Jong, maar greep al na een half uur in door Pröpper in te laten vallen voor eerstgenoemde. Pas vanaf dat moment ging het goed lopen bij Nederland, zag ook Gullit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Begrijp je de vergelijking tussen Frenkie de Jong en Johan Cruijff?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

De combinatie Propper-De Jong vond ik gisteren ook fantastisch. Het spel kan dan door twee toppers gemaakt worden waardoor het spel van Oranje veel verrassender wordt. Propper was in de tweede helft zelfs de baas op het veld, meer dan De Jong (daarmee wil ik zeker niet zeggen dat hij beter is). Laat Propper maar lekker naar Ajax komen. Als hij zo voetbalt als gisteren maakt Ajax niet een maar zeker twee stappen omhoog met Propper naast Martines. Wat een duo heb je daar dan staan. Echte internationale top.

17 november 2019 om 21:46

Sorry hoor, ik ben ook voorstander van Propper naast Frenkie, maar wat was er zo fantastisch aan? Het was echt een bloedeloze 0-0, ook toen Propper erin kwam. Ik vind Gullit en jou nogal overdrijven over het zogenaamde 'goede' spel.

17 november 2019 om 21:54

Helemaal eens Inke, je zag gewoon dat iedereen over de middellijn begon te denken dat gelijkspel voldoende was en de bal in de ploeg gehouden moest worden. Moet wel zeggen dat je met Propper twee spelers hebt die de passing kunnen verzorgen waardoor het geen zin meer heeft om alleen Frenkie te dekken. Dat Koeman dit echter niet vanaf begin deed vind ik dan weer raar want de Noord Ieren deden precies wat je van ze mocht verwachten. Was gewoon een zaadpot, een salon remise die door 1 ploeg besloten was leek het.

17 november 2019 om 22:13

Oranje moet gewoon 3-4-1-2 spelen met: Ake, Van Dijk, De Ligt; Willems, Frenkie, Wijnaldum, Promes; Stengs; Depay en Malen in spits. Dan heb je direct het probleem op de back positie opgelost en kun je meer gebruik maken van de wereldtoppers centraal achterin. Met zo'n opstelling gaat Oranje het EK winnen.

17 november 2019 om 22:28

Ja en dan speel je tegen een Engeland of Frankrijk met opkomende backs en snelle aanvallers en dan is de vraag wie ze gaat opvangen..

17 november 2019 om 21:47

Grotendeels eens. Maar heb toch liever dat ze Gravenbergh eerst doorschuiven vanuit de jeugd. Voordat ze weer de klassieke fout maken alles te gaan kopen ipv eerst te kijken naar eigen jeugd. Mocht Donny vertrekken volgende zomer dan mag Propper inderdaad wel komen.

17 november 2019 om 21:52

@keizer11 Begrijp wat je zegt maar Gravenberg gaat ons volgend seizoen niet meteen een heel (en waarschijnlijk ook geen half seizoen) op internationaal topniveau geven in het eerste van Ajax. Hij kan dan rustig gebracht worden met een fantastische leermeester in Propper. Ontwikkeling van de jeugd is ze ook ervaring laten opdoen met betere spelers op die positie. Daar leren ze juist nog meer van dan teveel speelminuten zonder rolmodel (bazoer, Riedewald scenario). Hoe mooi is het dan als Gravenberg op den duur het stokje kan overnemen als echte Ajacied omdat hij goed genoeg is geworden.

17 november 2019 om 21:49

Ik word beetje moe van dat spelers maar naar ajax praten. Laat Propper maar naar subtopper in Engeland gaan. Of een sevilla of een Valencia. Ajax dit ajax dat echt om moe van te worden. Alsof elke speler een ajax-poster boven zn bed heeft hangen

17 november 2019 om 21:56

Ik vond ze ook fantastisch ... Samen zorgen ze voor een zinderende 0-5 en liepen we in polonaise door het huis ... Owww.. wacht even ... wat een enorme zaad pot ...

17 november 2019 om 21:57

Propper en Frenkie kunnen samen, net als Propper en Wijnaldum. Maar als je ze alledrie opstelt gaan ze elkaar in de weg lopen. Want Frenkie en Wijnaldum renderen allebei het beste vanaf links als je met een 6 speelt. Vond Propper vanaf rechts niet heel goed spelen, en dan zoekt hij automatisch het centrum op. Het beste zou zijn Donny als rechtermiddenvelder, gezien zijn kwaliteiten, maar dan moet Donny wel als middenvelder spelen en niet als schaduwspits. Weet niet of hij dat kan. Vind hem verdedigend slecht omschakelen (waar hij aanvallend goed jaagt), en vind hem niet goed in het in de bal komen, wat op die positie ook nodig is. Donny gaat altijd diep. Nu zijn Frenkie en Gini twee spelers die ik als eerste op het wedstrijdformulier zou zetten, dus dat betekent een plek op de bank voor Propper. Ondanks dat ik fan van hem ben.

17 november 2019 om 22:12

Propper is beter als controlerende middenvelder dan Donny omdat hij een betere passer is. Hij heeft een beter veldoverzicht en is wat handiger aan de bal. Donny is weer beter als pure 10 omdat die meer scoort en op het juiste moment diep gaat. Ik heb Propper dit seizoen heel vaak zien spelen bij Brighton en hij speelt daar ook altijd als rechter controlerende middenvelder naast Stephens die links staat. Hij doet het daar gwn heel erg goed op die positie.Ik ben al jaren een groot Propper fan en hij heeft 1 manco. Pas wnnr hij gedwongen word zie je zijn beste spel. Dus wnnr hij heel kort gedekt word en op intuïtie zijn man moet uitspelen dan doet hij dat fantastisch. Wnnr hij teveel ruimte krijgt dan vind hij het wel best en levert alles in bij een Frenkie of Wijnaldum. Heel erg jammer want hij kan fantastisch voetballen maar lijkt dan niet de drang te hebben om het altijd te laten zienJe hebt overigens gelijk dat hij het beste is met een 6 achter zich ipv zelf de 6 te moeten zijn. Hij moet een beetje vrij gevoel hebben om te excelleren

17 november 2019 om 22:42

Mooie analyse. Dankjewel. Ik heb Propper eerlijk gezegd bij Brighton maar een stuk of drie keer in actie gezien. Toen vloog zowat elke bal 30 meter over hem heen. Dus ik ben maar gestopt met kijken. Fijn dat jij hem wel bent blijven volgen, want ik brak mijn hoofd erover wij bij Oranje op rechtshalf moet. Vond Propper in die paar wedstrijden dat hij De Roon verving en samen met Gini en Frenkie speelde namelijk niet zo goed als ik hem van PSV en Vitesse ken. Maar als hij bij Brighton ook aan de rechterkant staat zal dat wel een kwestie van afstemming zijn geweest. Ik zie Propper als een soort Cocu: ultieme verbindingsspeler. Wie weet mag hij na een goed EK nog een stapje hoger, want dat kan hij zeker aan.

17 november 2019 om 23:02

Klopt wat je zegt dat hij niet zo speelde als bij PSV en Vitesse. Daar voelde hij zich net als bij Brighton wat meer vrij. Het is een te lieve jongen om maar ff de touwtjes gelijk in handen te nemen bij Oranje. Erg jammer want hij heeft de kwaliteiten om een hele goede speler te zijn Brighton speelt dit seizoen goed voetbal. Veel combinerend met Potter als trainer. Laatst tegen United waren ze erg zwak maar Propper had toch weer een aantal momenten dat hij spelers prachtig op het verkeerde been zette en onder de druk vandaan voetbalde. Ook tegen Man City deed hij dit geregeld waarbij 1 keer na een soort stuiterbal hij de bal zo over De Bruyne en David Silva wipte. Een prachtige actie. Nogmaals helaas niet het karakter om dit altijd te doen. Zoals Frenkie bijna altijd op zoek is naar speltakel levert Propper dit alleen wnnr echt nodig. Dat is ook de reden waarom clubs hem niet nemen. Ze zien die mooie acties maar vervolgens ook het passieve rondspelen wnnr hij de tijd heeft. Ik hoop dat hij naar Spanje gaat waar meer stylisten hun ding kunnen doen

Ik hoop dat we het allemaal eens zijn dat donny meer talent heeft dan propper? Het middenveld moet gewoon frenkie - donny met daarvoor gini worden. Al is het maar dat alledrie de nicknames op de klinker i, maar dan toch weer anders gespeld, eindigen. 😂

17 november 2019 om 22:19

Ah vd Beek die gister opnieuw schitterde in oranje bedoel je? Was met Blind veruit de slechtste vh veld. Vd Beek mag voorlopig ver op de bank blijven bij oranje. Of ie talent heeft? Dat zeker maar in oranje heeft hij t nog niet waar kunnen maken.

17 november 2019 om 23:33

Tsja gisteren niet gezien maar ook raar dat donny nu vaste cvm bij ajax is dat koeman hem weer als 10 opstelt. Echt geen lijn naar een vast team in bij die opstellingen van koeman.

17 november 2019 om 23:41

Van de Beek was niet afschuwelijk, de hele aanval maakte gewoon verkeerde keuzes wanneer het er op aan kwam. Ik zag bij V De beek nog steeds wel dat korte combineren en die eerste aanname die gewoon heel goed is! De keuzes die ze maakten waren gewoon slecht! 1 of 2 beslissingen anders maken en je wint gewoon makkelijk. Af en toe heb je gewoon niet je avond en ondanks dat vondt ik dat Nederland amper in de problemen kwam. Iedereen is zo gigantisch negatief hier! Net alsof veel mensen de gewoonte overnemen om altijd kritiek te vinden net als de analisten die daar voor betaald worden! Het viel gewoon net niet goed gister. Noord Ierland is ook een stugge ploeg en ondanks afwezigheid van Wijnaldum en Memphis alsnog makkelijk naar een punt en het EK, vondt dat alleen al een gigantisch verschil met een paar jaar terug. Sinds jaren heb ik weer het gevoel dat Nederland niet zomaar verslagen wordt en dat we zelfs de top(Frankrijk, Duitsland,Spanje, Engeland,België, Italië) kunnen verslaan en daarmee dus ook gewoon zouden kunnen winnen dit EK.

18 november 2019 om 07:24

@michelBartelink, met je 2de stuk ben ik het zeker eens. Sinds jaren het gevoel dat we weer bij de groten horen.Alleen (nog) niet met vd Beek erin. Ik heb t niet alleen over zaterdag tegen Noord-Ierland maar in geen enkel ander duel heeft hij iets toegevoegd . Propper en Gini zijn veel verder, ook geen schande. Ik irriteer me meer aan t feit dat iedereen moord en brand schreeuwt over een slechte de Roon en Dumpfries. maar een niet functionerende vd Beek en Blind ( op deze positie) mag kennelijk wel. En dan heb ik t nog niet eens over Veltman..

18 november 2019 om 00:02

als donny zich zal ontwikkelen in zijn rol als '6' en er voor zorgt dat de twee andere middenvelders in hun kracht kunnen blijven spelen zie ik hem zeker als een goede optie. vooralsnog weet donny echter nog niet de imponeren in oranje en dus kan ik me voorstellen dat koeman dan eerder voor een de roon of prã¶pper zal opteren omdat zij meer in staat zijn om in dienst van frenkie en gini te spelen.

Bijna 70 procent begrijpt die vergelijking Frenkie met JC en niemand die reageert op die stelling. Hoogst merkwaardig. Nou ik begrijp er helemaal niets van. We hebben het notabene over Nederlandse beste voetballer aller tijden.:Johan Cruijff. Frenkie is een topper. Ik vind hem echt een goede voetballer maar hij mag echt de schoenveters niet strikken van Johan Cruijff! Klopt frenkie dicteert het spel. Jah in de middenlijn. Rushes. Nice. JC deed het ook en ook in het strafschopgebied. En scoorde en scoorde gaf assists na assists. Frenkie heeft niet eens 10 doelpunten gemaakt in zjjn hele carriere. Frenkie haalt de bal op. Jah johan Cruijff ook. Als aanvallende middenvelder haalde hij de op. bal van de verdedigers. Frenkie speelt voor de verdediging. Johan Cruijff was elke positie de beste. Hij vond dat niet kon keepen. Maar ik betwijfel het. Als je puur op een allround kijkt vind ik dat Johan Cruijff de allerbeste ooit. En met die speler wordt Frenkie vergeleken? Hou toch op. Hier kan ik zo slecht tegen. Rust in peace Johan Cruijff. "Kijk, als ik iets eerder begin te lopen dan de ander dan lijk ik sneller".

Bijna 70 procent begrijpt die vergelijking Frenkie met JC en niemand die reageert op die stelling. Hoogst merkwaardig. Nou ik begrijp er helemaal niets van. We hebben het notabene over Nederlandse beste voetballer aller tijden.:Johan Cruijff. Frenkie is een topper. Ik vind hem echt een goede voetballer maar hij mag echt de schoenveters niet strikken van Johan Cruijff! Klopt frenkie dicteert het spel. Jah in de middenlijn. Rushes. Nice. JC deed het ook en ook in het strafschopgebied. En scoorde en scoorde gaf assists na assists. Frenkie heeft niet eens 10 doelpunten gemaakt in zjjn hele carriere. Frenkie haalt de bal op. Jah johan Cruijff ook. Als aanvallende middenvelder haalde hij de op. bal van de verdedigers. Frenkie speelt voor de verdediging. Johan Cruijff was elke positie de beste. Hij vond dat niet kon keepen. Maar ik betwijfel het. Als je puur op een allround kijkt vind ik dat Johan Cruijff de allerbeste ooit. En met die speler wordt Frenkie vergeleken? Hou toch op. Hier kan ik zo slecht tegen. Rust in peace Johan Cruijff. "Kijk, als ik eerder loop dan de tegenstander dan lijk ik sneller".

ik hoop op een middenveld met Frenkie, Wijnaldum en Ihatarran. die laatste voegt echt heel veel creativiteit en voetballend vermogen aan je middenveld toe maar dat zal Koeman wel weer niet durven. die stelt dan nog liever Strootman op verwacht ik

17 november 2019 om 23:31

Ihatarran is absoluut heel erg goed! Die heeft het overzicht, de passing en de techniek om heel veel teams kapot te spelen, maar hij is simpelweg nog te jong en we zullen zien waar die staat aan het einde van dit jaar. Maar ik snap heel goed dat Koeman hem nu nog links laat liggen! Hij is jong en nog geen stabiele factor. Snap wel dat Koeman liever voor een Strootman, Propper of Van de Beel gaat op dit moment! Zoveel meer ervaring op hoog niveau. Zal me niks verbazen als Boadu, Stengs en Ihatarran mee gaan naar het Ek of in ieder geval 2 van de 3. Maar ze zitten wel in andere fases van hun carrière nog!

17 november 2019 om 23:43

dat is zo maar als je pakweg zo een Van Beek de laatste paar interlands ziet ploeteren dan kan je die ook niet echt stabiel noemen en zo zijn er meer ervaren spelers die met regelmaat niet goed presteren in Oranje. ervaring maakt je niet altijd meteen een betere speler

18 november 2019 om 00:10

Dit middenveld lijkt me echt een genot om naar te kijken. Ik denk ook dat Ihattaren het in zich heeft om ook de verdedigende meters te maken die de rol als middenvelder met zich meebrengt, ondanks zijn jeugdigheid. Veel valt of staat veel met zijn ontwikkeling bij PSV de komende maanden, maar ik hoop ook dat Koeman deze optie op zijn minst in overweging neemt. Daarnaast zou ik dan ook graag Stengs op rechts zien waarbij zij beiden een wat vrijere rol hebben en van positie kunnen wisselen.

18 november 2019 om 01:15

@foeballuh ik hoop het ook. ik snap dat er nu in de officiele interlands voor zekerheid word gekozen maar ik mag toch wel hopen dat Koeman in de oefenwedstrijden het een en ander uit gaat proberen met spelers als Stengs en Ihatarran

18 november 2019 om 01:59

Eens Jaa dat zou nog wel eens de middenveld voor het ek kunnen zijn. Frenkie Wijnaldum ihattaren .. stengs op rechts depay op links en malen in de spits ... of depay in de spits en bergwijn op links zou ook mooi zijn. Ondanks al die mooie opties ,, maak ik me toch zorgen op de rechtsback positie .. om te huilen joh .. hoop echt dat er nog iemand ineens uit een toverhoed komt

18 november 2019 om 03:44

@ronna beiden back posities zijn niet best bezet helaas. nu staan er uit nood 2 centrumverdedigers opgesteld maar dat lijkt ook niet de oplossing en ik zie zich iet zo snel iemand aandienen. toch wel een grote zorg voor het aankomende EK die posities

Pröppertje heeft zich stiekem toch ontwikkeld tot een steengoede middenvelder. Mocht Ajax hem nog op het lijstje hebben staan, zouden ze er toch echt werk van moeten maken. Wat een middenveld zouden ze dan hebben zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

217 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nog meer slecht nieuws voor Ronald Koeman uit ziekenboeg Barcelona

Ronald Koeman heeft voorlopig maar twee centrale verdedigers tot zijn beschikking bij Barcelona: Gerard Piqué en Clément Lenglet. De Spaanse topclub meldt donderdagavond via de officiële kanalen dat nader onderzoek heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren