‘Dutch diamonds’ vallen op in Engeland: ‘Hij lijkt op De Bruyne en Eriksen’

Zondag, 17 november 2019 om

Oranje Onder-17 reikte zondagavond tot de vierde plek op het jeugd-WK in Brazilië en de prestaties van de Nederlandse talenten zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De Daily Mail heeft WK-gangers Kenneth Taylor en Sontje Hansen namelijk opgenomen in een lijstje met de twintig beste jonge spelers om in 2020 in de gaten te houden. Naast deze twee Ajacieden prijken ook Xavi Simons en Mohamed Ihattaren op de lijst.

“Taylor modelleert zijn spel naar dat van Manchester City’s Kevin De Bruyne en Tottenham Hotspurs Christian Eriksen en geeft graag assists, al kan hij ook in een meer verdedigende rol spelen”, schrijft de Engelse krant over Taylor, die het ‘kloppende hart’ van Oranje Onder-17 wordt genoemd. “Hij is het volgende talent die van de beroemde lopende band van Ajax komt gerold, hoewel hij zijn debuut in het eerste nog niet heeft gemaakt.”

Hansen hoort volgens de tabloid ook in het rijtje Dutch diamonds: “Een ander product uit de jeugdopleiding van Ajax en een uitblinker tijdens de succesvolle campagne voor Oranje op het EK Onder-17. Hij scoorde daar drie keer, onder meer in de 5-2 zege op Engeland in de groepsfase en in de 4-2 overwinning op Italië in de finale. Op het WK maakte hij nog eens zes doelpunten, waaronder een fraaie hattrick tegen Nigeria in de achtste finales.”

De ‘getructe spelmaker’ Ihattaren staat volgens de Daily Mail op zijn beurt al in de belangstelling van een aantal grote buitenlandse clubs: “De fans van PSV moeten zolang het nog kan van zijn talent genieten, aangezien clubs als Chelsea, Manchester United, Manchester City en RB Leipzig hem allemaal in de gaten houden.”

Simons ruilde Barcelona afgelopen zomer in voor Paris Saint-Germain, een beslissing die in Engeland voor een kleine verrassing zorgde: “Er zijn maar weinig spelers die La Masía vrijwillig verlaten, zeker op zo’n belangrijk punt in hun ontwikkeling. Maar Simons koos ervoor om na negen jaar te vertrekken. Zijn contract van ruim een miljoen euro, uitonderhandeld door Mino Raiola, zal er ongetwijfeld wat mee te maken gehad hebben.”


Poll

Van wie heb jij de hoogste verwachtingen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Ihatarren is veruit de beste, vind Taylor en Gravenberch vrij overschat. Hansen kan het zeker maken in een systeem die bij hem past. Zeer groot talent.

17 november 2019 om 21:36

Hansen doet mij qua spel aan Promes denken. Denk dat hij dat niveau ook wel zou moeten kunnen halen. Taylor en Gravenberch is moeilijk inschatten. Natuurlijk grote talenten, maar die moeten (net als Hansen trouwens) ook wat geluk hebben qua kansen en vertrouwen dat ze krijgen. Het moet allemaal maar net een beetje goed vallen. Als Ajacied hoop ik wel echt dat Ajax zulke talenten kansen blijft geven. Dat zou wel inhouden dat spelers als Siem, Marin, Labyad en Bande plaats moeten maken.

17 november 2019 om 21:47

@De Toekomst, als Ajax die spelers nu al wegdoet, betekent het dat ze ongeveer 30 miljoen voor niks hebben uitgegeven. Lees hier vaak positieve dingen over Overmars en dat vind ik ook zeker terecht laat dat duidelijk zijn maar heeft toch ook wel heel veel matige aankopen gedaan. 30 miljoen is niet niks namelijk en dit zijn pas 3 voorbeelden. Bij een PSV of Feyenoord zou dat echt een megacrisis tot gevolg hebben!

17 november 2019 om 22:00

Nou die megacrisis bij psv valt ook wel mee momenteel. Daarnaast kan iedereen wel gaan zeiken op die aankopen, maar uiteindelijk verkoopt Overmars Kristensen en Wöber gewoon door met winst en Dolberg voor 25 miljoen aan Nice. Zou me niet eens verbazen als hij aanstaande zomer Labyad voor een miljoen of 8 aan een club als Anderlecht verkoopt.

17 november 2019 om 22:05

Siem, Labyad, Bande en Marin leveren sowieso nog minimaal 20 miljoen op, als je hun nu zou verkopen. Als je daar tegenover een Martinez zet die deze zomer gehaald is voor 7miljoen en nu ondertussen 30 miljoen ongeveer waard is, maakt het me echt geen bal uit als er soms een miskoop tussen zit.

17 november 2019 om 22:09

Ja, en? Overmars heeft spelers als Bande en Marin, maar ook Labyad, natuurlijk gehaald met de hoop dat het een sportief en financieel succes zou worden. Dat is echter niet altijd het geval. Als er dan talenten aankomen met veel potentieel, moeten die de voorkeur gaan krijgen. Anders kosten de teleurstellende aankopen 2x geld. De eerste keer de transfersom, de tweede keer doordat de talenten zichzelf minder ontwikkelen en dus minder in waarde stijgen. Daarbij verkocht Overmars teleurstellende aankopen als Kristensen en Wober ook voor mooie bedragen, dus 30 miljoen zal er niet worden weggegooid.... Of wil jij vasthouden aan Siem de Jong of een teleurstellende Marin als er grote talenten op de deur kloppen? Ik niet. Als de genoemde spelers zich wel ontwikkelen en het verdienen om in de basis te staan, wordt het natuurlijk een ander verhaal.

17 november 2019 om 22:32

Ik ben het volkomen eens met je dat je van Labyad en Siem afscheid moet nemen, Marin en Bande zou ik niet gelijk verkopen omdat Marin er pas een paar maanden is en Bande alleen nog maar geblesseerd geweest is, het is te vroeg om hun nu al te gaan afschrijven.

18 november 2019 om 13:09

Ik hou liever Labyad en Marin erbij, dan Bande. Marin heeft gewoon wat tijd nodig, die heeft laten zien dat hij prima kan voetballen. Labyad is een ideale reserve speler. Klaagt nooit, ligt goed in de groep en is (in vorm) nog steeds een goede Eredivisie-speler. Daarbij was Labyad (volgens mij) een wunschtransfer van Ten Hag. Die wil hem er ook lekker bij houden.

17 november 2019 om 21:38

Eens over Taylor. Zwaar overschat. Kiest heel vaak voor een balletje terug of breed. Is niet iemand die zich makkelijk vrijspeelt waardoor hij niet altijd naar voren kan spelen. Heeft een goede lange bal maar vind hem niet fantastisch. Gravenberch vind ik wel een hele goede. Sterk, technisch, sterke passing, inzicht en scorend vermogen. Hij kan zo makkelijk wegdraaien en daarna versnellen. Plus kan op het laatste moment van keuze veranderen in de dribbel. Heel handig! Ihattaren heeft het meeste balgevoel en de beste steekbal

17 november 2019 om 22:36

Taylor is juist enorm onderschat, net zoals Vd Beek dat altijd was. Die begint ook steeds meer erkenning te krijgen. Taylor is perfect tweebenig, creëert enorm veel kansen voor een middenvelder, heeft een geweldig gevoel voor positioneren. Een speler die als 6/8 altijd balletje terug of breed speelt haal niet al 3 jaar minimaal 10 assists per seizoen, hij heeft echt een hele goede pass en is creatief. Die gaat gewoon weer basisplaats bij Jong Ajax pakken als hij terug is en zie hem in 2020 'gewoon' debuteren in Ajax 1. Traint daar ook geregeld mee en iedereen is heel enthousiast over hem. Hij gaat een hele hoop mensen verrassen.

17 november 2019 om 22:48

Van de Beek kreeg in de jeugd bij Ajax toch altijd juist veel positieve aandacht van media en supporters? Hij werd altijd al gezien als toptalent volgens mij.

17 november 2019 om 22:51

Wnnr je hem vergelijkt met andere middenvelders op dit toernooi dan zie je dat er heel wat makkelijker voetballen dan hij dat doet. Net als Maatsen kiezen ze veel voor breed en terug. Dat kan je niet ontkennen. Ook vaak genoeg bij onder 19 zien spelen waar hij meer tijd krijgt en idd iets makkelijker speelt. Ook in de Youth League etc met minder tijd zie je dat hij niet de wapens heeft om zich echt te onderscheiden.

17 november 2019 om 23:01

De Toekomst, bij Ajax wel, erbuiten niet. Heeft ook lang label gehad van "type Siem de Jong en Klaassen". Taylor is ook een toptalent binnen Ajax, Taylor krijgt die aandacht ook maar onder vrijwel elk artikel zijn de reacties dat hij overrated is. Beetje zoals met Vd Beek ook lang geval was. Die is nu ook ongelijk aan het bewijzen.

17 november 2019 om 23:09

Wk020, Taylor was met afstand beste middenvelder van Oranje imo. Het verschil tussen Maatsen die opbouw moest voorzien en Taylor is als dag en nacht. Tegen Japan, Senegal en Mexico was Maatsen de opbouwer op lcm, tegen VS, Nigeria en Paraguay was dat Taylor (heb vandaag moeten missen door werk, kan over vandaag niets zeggen dus) maar is geen toeval dat die wedstrijden linkerkant begon te lopen. Als je passmap erbij pakt van Taylor en die afzet tegen andere middenvelders kan je moeilijk concluderen dat hij niet de meest progressieve passer is bij dit Oranje. Was vrijwel elke wedstrijd enige middenvelder met directe lijnen naar aanval en Taabouni. Daarnaast is Taylor juist de speler die in topwedstrijden uitblinkt, hij heeft weinig onnodige balcontacten nodig omdat hij zo tweebenig is. Als hij veel tijd heeft is het juist stuk slordiger. Zijn grootste probleem is dat hij net als iemand als Vd Beek niet super atletisch is. Persoonlijk vind ik Taylor met 17 zeker niet minder dan Vd Beek dat was. Ook dit seizoen bleef hij zijn wedstrijden in Jong Ajax heel makkelijk overeind, net zoals hij elke keer als hij stap omhoog maakte deed. Misschien nog wel makkelijk dan Vd Beek dat deed.

17 november 2019 om 23:12

Je zult zien dat hij op het aller hoogste niveau in de problemen gaat komen omdat hij zich niet makkelijk vrijspeelt en kan wegdraaien. Er zijn meer goede controlerende middenvelders die dat misschien minder beheersen maar die hebben enorm snelle ogen om in 1 keer het spel te verplaatsen of zijn zo slim dat ze alsnog de oplossing naar voren hebben. Die kwaliteit heb ik bij hem ook nog niet kunnen ontdekken. Wnnr hij tijd en ruimte krijgt heeft een goede lange trap en scoort weleens maar ik vind hem zeer zeker niet beter dan Donny in de jeugd. Donny was handiger, scoorde meer, had hele snelle ogen om de ruimte te scannen ( wat ik nu minder terugzie als 10) en te passen en een betere steekbal. Taylor zit overal een beetje tussen in. Dan nog vind ik hem weer een klasse beter dan Maatsen want wat die bij Chelsea te zoeken heeft is me een raadsel

18 november 2019 om 00:19

Donny scoorde niet noemenswaardig meer dan Taylor, die kon vorig seizoen met 16 jaar 21g/a (11en10) overleggen in de o19. Jaar ervoor in o17 zat hij op 19g/a. Bij vd Beek was in begin zelfs nog twijfel of hij wel het scorend vermogen had om gat dat Klaassen achter zou laten op te vullen. Dat zit inmiddels wel goed, zie Taylor ook gewoon een middenvelder blijven die 10g10a blijft halen per seizoen. Net zoals Donny dat ook aantoonde te kunnen zijn, vergeet niet dat Donny met 17/18 ('14-'15 seizoen) er maar 2 meer scoorde dat Taylor met 16 ('18-'19) die nog veel meer assist aantikte ook. Begrijp me niet verkeerd, ik ben van mening dat Vd Beek een geweldige speler is die lang onterecht gedownplayed werd. Maar hij had met 16/17 niet het rendement dat Taylor heeft op deze leeftijd. Qua traject loopt Taylor jaar voor op Vd Beek met hele vergelijkbare cijfers, Vd Beek iets makkelijker scorend per 90', Taylor weer meer assists per 90' (seizoenen '13-'14 en '18-'19 tegen elkaar afgezet) ik ben er van overtuigd dat Taylor onderschat is. Is een van de beste passers in de opleiding bij Ajax momenteel terwijl hij ook makkelijk scoort als hij verder naar voren speelt. Puur qua passing sla ik Taylor hoger aan, gedurfdere passes, creëert meer kansen en grotere diversiteit aan passes (en tweebenigheid) door zijn goede lange trap. Als hij aan kan tonen net als Vd Beek over een geweldig voetbal IQ te beschikken en tactisch zich in een vaste rol kan groeien zie ik geen reden waarom hij niet vaste basisspeler kan worden bij Ajax.

18 november 2019 om 00:26

@wolterx Ik ben het heel vaak met je eens maar wat je over Taylor zegt klopt gewoon niet. En als Taylor kansen krijgt bij Ajax in het eerste betekent dat niet perse dat hij zo een geweldig talent is. Want waarom traint Sontje nog niet bij het eerste van Ajax mee en Taylor wel? Dat vind ik echt heel bijzonder. Ik kan je zeggen dat werkelijk bij elke scout in Brazilie Sontje Hansen top 3 stond van talenten op het WK. En Taylor komt bij geen een van die scouts voor als groot talent. Nee sterker nog, ze vinden hem niet goed genoeg. Sontje kan morgen bij Real Madrid, Chelsea, Manu en elke andere Europese topclub een dik contract tekenen. Elke club zou die jongen morgen willen tekenen. Geen club zit perse op Taylor te wachten. Zien ze het dan allemaal verkeerd of gaan ze bij Ajax weer een middelmatig talent als Taylor alle kansen geven en echte grote talenten als Sontje Hansen kleineren? Waar hebben we dat eerder gezien. Het zou werkelijk een schande zijn.

17 november 2019 om 21:47

Als je Gravenberch overschat noemt begrijp je niet veel van het spelletje, maar ieder zijn ding. Vertel mij eens waarom jij dit vindt?

18 november 2019 om 11:34

Ik kan het begrijpen als mensen denken dat hij, in de spaarzame kansen die hij tot nu toe heeft gehad in Ajax 1, nog niet heeft overtuigd. Maar mensen vergeten dat hij pas 17 is en daardoor voetballend en fysiek nog lang niet is uitgegroeid.

17 november 2019 om 21:47

Die indruk heb ik ook. En ik denk dat Ihattaren nog wel even voor de Eredivisie behouden blijft. Die moet hier lekker groeien en dan komt de stap naar het buitenland vanzelf. Bij Chelsea of Manchester City heeft hij totaal geen perspectief in de hoofdmacht, waar hij bij PSV nu al bijna een dragende rol kan opeisen!

17 november 2019 om 22:19

Aan de ene kant met je eens, maar aan de andere kant zie ik hem nog wel een succes zijn als Guardiola het echt in hem ziet zitten. Hij heeft een Sane en Gabriel Jesus ook erg jong erbij gehaald. Hetzelfde geldt in mindere maten ook voor Sterling, Bernardo Silva. Maar ik hoop wel dat je gelijk hebt, want het is een heerlijke speler. Elk seizoen dat hij in de Eredivisie speelt, is super.

17 november 2019 om 22:33

Ihattaren is 17. Die gaat toch in ieder geval niet vóór zijn 20e - en zelfs op 20-jarige leeftijd zou het al extreem vroeg zijn - wekelijks zijn waarde bewijzen voor een topclub uit de Premier League? Voor de context: op zijn 20e was Frenkie de Jong niet eens onomstreden bij Ajax he?

17 november 2019 om 22:52

Ik zeg toch niet dat hij al in staat is om daar wekelijks de kar te trekken? Ik geef aan dat ik denk dat hij zoveel talent heeft dat hij, mitst er een trainer zit die weet hoe je jonge talenten beter moet maken, een succes kan worden.

Had ihattaren nog mee mogen doen aan dit toernooi?

Ihattaren absoluut toptalent. Dat geldt in principe ook voor Sontje Hansen. Gravenberg kan een goede degelijke speler worden. Wat ik tot nu toe van Taylor heb gezien vind ik dat zeker niet een bijzonder talent. Taylor mist gewoon veel belangrijke kwaliteiten. Er zijn in Nederland in die lichting veel grotere talenten dan Taylor.

Ihattaren is natuurlijk het grootste talent was de beste man op het veld tijdens PSV - Ajax. Op 17 jarige leeftijd, ongekend. Met als absoluut hoogtepunt hoe hij Tagliafico door de benen speelde met speelsgemak. Die vrijetrap die Onana even uit de kruising tikte was ook prachtig natuurlijk.Die gaat over een aantal jaar weg voor een Frenkie achtig bedrag. Moet heerlijk zijn voor Bergwijn en Malen als je hem achter je hebt spelen.

17 november 2019 om 22:13

Ihattaren zie ik alleen voor zo'n bedrag vertrekken als PSV ook imponeert in de Champions League. Ajax heeft die extreem hoge transfersommen grotendeels aan dat succes te danken.

17 november 2019 om 22:17

Dat geldt het meest voor Malen en Bergwijn heb ik het gevoel. Die jongen is zó goed dat iedereen kan zien dat hij een toekomstige wereldtopper word, doet er niets aan of PSV in de Champions League speelt of niet. Ihattaren is uitzonderlijk.

17 november 2019 om 22:24

Klopt dat Ihattaren zeer talentvol is, maar voor zulke bedragen is het echt wel nodig om je ook op het hoogste Europese niveau echt te laten zien. Daarbij zijn er elk jaar veel hele grote talenten. Van Bazoer, Bakkali werd ook veel meer verwacht. Zelfs als Ihattaren PSV op sleeptouw neemt en dezelfde cijfers als een Ziyech haalt, zie ik hem niet voor 85 miljoen de deur uit gaan...

17 november 2019 om 22:29

Zo’n Joao Felix ging voor 126 miljoen euro zonder een minuut in de Champions League te spelen. Gekocht puur om zijn talent. Daarbij kan iedereen wel zien dat Mo van een hoger niveau is dan Bakkali en Bazoer. Waar iedereen zo euforisch over was.

17 november 2019 om 22:34

Joao Felix imponeerde in de Europa League en had een grote afkoopsom, wat Psv niet heeft. Osv kan het zich niet veroorloven om 85 miljoen te vragen, hooguit 50. Hoe groot z’n talent ook is.

17 november 2019 om 22:37

We zullen het vanzelf zien wie er gelijk krijgt, maar ik zie het nu niet snel gebeuren. En over al die talenten waren we lyrischer of net zo lyrisch, dus ja.. Nogmaals, we zien wel.

17 november 2019 om 22:42

@JdHk, dat van die afkoopsom is echt zo'n ontzettend dom argument. Alsof dat de reden is dat Atletico Madrid 120 miljoen heeft betaald... De reden dat Atletico Madrid dat heeft betaald, is omdat ze hem dat waard vonden en hij qua prijs/kwaliteitverhouding de beste optie was in hun ogen. Als ze dachten dat Felix het niet waard was, hadden ze dat nooit betaald voor hem. Of denk jij dat ze ook 450 miljoen voor hem hadden neergelegd als dat de afkoopsom van zijn contract was?

17 november 2019 om 22:53

De Europa League is niet de Champions League. De Toekomst gaf aan dat hij moest presteren in de Champions League. Daarbij ben jij de assistent van John de Jong met je statement dat PSV zich niet kan veroorloven om 85 miljoen te vragen? Maar laten we hopen dat soort talenten lang in de Eredivise blijven spelen.

17 november 2019 om 23:14

Wacht maar tot hij op het EK schittert, dan gaat die gewoon weg voor een megabedrag.

Als die Xavi Simons echt zo goed is , waarom zat hij dan niet in Oranje onder 17 ??

17 november 2019 om 22:25

Omdat die jongen helemaal niet zo speciaal is. Het is een prima speler, maar wordt vooral op basis van feitelijk onjuiste informatie gehyped. Werd onder andere een paar keer op VZ geschreven dat hij de Gouden Bal voor jeugdspelers had gewonnen, terwijl dat helemaal niet het geval was. Het ging om een prijs op een La Liga jeugdtoernooi, die “Balon De Oro” heet wat letterlijk vertaald Bal van Goud betekent.

17 november 2019 om 22:28

Speelt hij wel, alleen de o17 van dit seizoen wat nu in VS toernooi aan het spelen is. Was daar tegen VS beste op het veld imo. Maar staat hierin obv het merk Xavi Simons, dat is echt een gigantische PR machine.

18 november 2019 om 11:36

Komt ook omdat hij bij Barca speelde en op jongere leeftijd vaak wel een van de beste was in zijn leefdtijdsgroep.

Eerst maar eens afwachten hoe deze talenten zich ontwikkelen . Maar ze hebben veel potentie. Hoop op goede begeleiding .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
17 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren