Van Basten lyrisch: ‘Ik vind hem bijna van gelijke soort als Frenkie de Jong’

Zondag, 17 november 2019 om

Een dag nadat het Nederlands elftal zich middels een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Noord-Ierland plaatste voor het EK van volgend jaar, wordt er bij FOX Sports volop gediscussieerd over het spel dat Oranje zaterdagavond op de mat legde. Marco van Basten is kritisch over de manier waarop Oranje het spel van achteruit maakte, terwijl Kees Jansma de afwezigheid van onder anderen Memphis Depay en Georginio Wijnaldum aanhaalt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Davy Pröpper is na Frenkie de Jong de beste middenvelder van Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door janssen)

Feit is dat het gewoon beter loopt met Propper naast Frenkie op het middenveld. De bal gaat sneller richting de juiste mensen dus zie dat wel liever als opstelling straks richting het EK.

17 november 2019 om 11:31

Zeker als Frenkie zo gedekt wordt, komt de bal uiteindelijk vaak bij de andere middenvelder. Dan kun je daar beter een Propper of van de Beek hebben staan dan De Roon.

17 november 2019 om 12:48

Vd beek is veel meer een loper dan een passer zoals Propper weer meer een passer is. Daarnaast speelde vd Beek gisteren meer in de spits dan op het middenveld.

17 november 2019 om 13:19

Daar is iedereen het mee eens, behalve Koeman.

17 november 2019 om 13:24

Donny is een vrij complete middenvelder, alleen hij denkt als nummer 10 zich niet met de opbouw te hoeven bemoeien, een Ajax kwaaltje zoals we dat ook zagen bij Siem en Klaassen. Als je Donny als rechtshalf zet dan doet hij dat prima zoals hij de laatste wedstrijden dat Ziyech op 10 staat bij Ajax ook laat zien.

17 november 2019 om 12:47

Ik wordt misschien eentonig, maar ik wil het ook wel voor de Roon opnemen. Ja, Propper is een veel betere voetballer, maar van de Roon wordt andere dingen van hem gevraagd dan waar zijn kwaliteiten liggen omdat hij niet de juiste spelers om hem heen heeft. Speelt bijvoorbeeld een Ihatarren voor hem (een speler die de bal komt halen ipv een speler die alleen hard naar voren rent (zoals vd Beek)) of een rechtsback naast hem die meer voetbal in zich heeft dan Veltman, dan komt hij ook veel beter tot zijn recht. Nu wordt er van hem verwacht het spel te maken (dit omdat de Jong extra dekking krijgt) en hier liggen niet zijn kwaliteiten.

17 november 2019 om 15:49

Helemaal mee eens, wil de schuld dan ook niet bij de Roon leggen hoor. Die doet gewoon waar hij goed in is, ik denk alleen niet dat Oranje dat op dit moment nog nodig heeft.

Dit lijkt me dan weer wat overdreven. Ik vond ook totaal niet dat Oranje nu zoveel meer wist te creëren met Pröpper erbij. Hij is natuurlijk een prima optie, dat lijkt me duidelijk. Maar het is nu ook weer niet zo alsof dit de wereldvoetballer is die alles gaat oplossen. Niet voor niets speelt hij ook nog bij Brighton. Als hij werkelijk zo fantastisch was geweest had hij nu wel bij City of Liverpool rondgelopen.

17 november 2019 om 11:16

Jawel de voorhoede was sneller aanspeelbaar en de backs konden daardoor hogerop spelen. Dat daar vervolgens niets uitkomt...

17 november 2019 om 13:07

Wijnaldum speelde ook ooit "maar" bij Newcastle united.. Ik vind sowiezo dat propper hoger aankan dan Brighton maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik zou hem in ieder geval graag bij Ajax op 6 zien spelen!

17 november 2019 om 13:58

Tja, dat kun je ook over De Roon, Malen, Bergwijn, Ihattaren, Blind, Veltman, Van De Beek of zelfs Memphis zeggen. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteiten van een speler, niet waar de betreffende speler speelt als het algemene niveau van zo'n ploeg gewoon hoog is. Hij is wel gewoon een sterkhouder bij een club uit de Premier League.

Krijg allemaal hoon over me heen voor deze uitspraak. Maar het verschil wat je gisteren in opbouw tussen bijv. Ajax en Nl zag is dat Daley Blind niet centraal staat. Er was gisteren niemand vanuit centraal achterin die ruimtes tussen de linies zocht op het middenveld. De Ligt niet en v. Dijk niet, beiden waren ze continu naar de backs aan het schuiven. Bij Ajax draait dat spelletje juist als een tierelier omdat de mensen tussen de linies steeds gevonden worden. Iets waar Blind in een centrale rol echt een meester in is. Ik hoop dat Koeman dat ook ziet bij zijn centrale mensen, want v. Dijk bijv. heeft echt wel een hele goede pass en een prima sterke dribbel, die moet veel meer tussen de linies op zoek dan die lange bal steeds.

17 november 2019 om 11:13

Ik vond juist dat de vrije man niet gevonden werd doordat er vanuit het middenveld niemand zich aanbood. Dan kun je op CV Blind, van Dijk of Ramos neerzetten maar dat gaat het verschil niet maken. Van Dijk is bovendien normaal gesproken wel iemand die een bal durft in te spelen en de Ligt ook.

17 november 2019 om 11:16

De Ligt durft het wel maar komt niet in de buurt van Blind aan de bal nochtans.

17 november 2019 om 11:17

Skede. Frenkie stond toch echt weer zeer vaak vrij hoor. En ook Propper vond ik goed vrij lopen. Maar steeds werd die bal weer naar de back geschoven Bovendien zeg ik toch dat (vooral) v. Dijk dat goed kan? Alleen ze brachten het zeker gisteren niet tot uitvoering. Ook daarin lijken ze bij Nl wel behoudender.

17 november 2019 om 11:15

Ik denk dat Blind en Van Dijk een meesterlijke duo zou zijn. Maar dat gaat niet gebeuren, groot fan van Blind maar op de back kan hij gewoon niet meer. Wellicht Blind als CVM met Frenkie en Gini. Anders is Blinf waarschijnlijk gewoon 4e CB.

17 november 2019 om 11:20

4de? Ik neem aan 5de na de ligt, van dijk, de vrij en ake.

17 november 2019 om 11:23

Cunian. Helemaal eens. Ik zou als bondscoach zijnde zoveel mogelijk het Ajax spelletje proberen te kopieren. Niet omdat het Ajax is, maar omdat het Europees bewijst mee te kunnen met minder budget/materiaal dan de rest. Dat is idealiter met goede opbouwers centraal en snelle behendige backs aan de zijkanten. Dat hoeft overigens niet per se met Blind achterin, want de andere 2 kunnen het ook, maar Blind is er wel een meester in. Voorin en op het midden staat er ook echt wel al materiaal die in dat spelletje mee kunnen. Maar Koeman is vrij behoudend, dus die gaat dat niet doen. En hij blijft inderdaad ook vasthouden aan Dijk/Ligt.

17 november 2019 om 11:27

Waarom zouden wij het Ajax spelletje overnemen? We hebben gewonnen van oa Duitsland, Frankrijk en Engeland. Lijkt me niet nodig om een andere koers te nemen.

17 november 2019 om 11:39

Ake beter dan Blind? Wat lees ik hier nou in hemelsnaam vanochtend. Hij is sneller en langer, daarmee is het gezegd.

17 november 2019 om 11:54

Jij kijkt duidelijk geen Engels voetbal. Dus ik ga er niet eens verder op in.

17 november 2019 om 12:43

Ake is het anders wel aan het maken in de premier league. Iets wat blind niet kon.

17 november 2019 om 12:54

Ik heb veel respect voor Blind wat hij bij Ajax laat zien, maar wat hij als linksback bij Nederland laat zien is gewoon niet goed genoeg. Neem de penalty, bij de ingooi staat hij te protesteren waardoor de ingooi over hem heen gaat, daarna loopt hij langzaam terug waardoor de voorzet gegeven kan worden. Binnen 10 tellen een paar zwakke momenten achter elkaar. Het probleem is dat hem dit de laatste wedstrijden elke wedstrijd overkomt. Ik vind dat er serieus gekeken moet worden naar andere opties voor de back positie.ik denk daarbij aan een Ake of Willems (waarbij ik hoor dat ze het goed doen) of misschien zelfs al aan Wijndal, die ik samen met Stengs en Boadu een geweldig talente van AZ vind, en onterecht nog te weinig in de schijnwerpers vind staan.

17 november 2019 om 13:47

@ajaxcunian Ake is volgens wikipedia even lang als Blind met zijn 1.80meter lengte maar misschien is dat dan verkeerd neergezet

17 november 2019 om 15:02

Blind speelde niet bij een middenmoter.

17 november 2019 om 16:03

Blind niet meer selecteren. Als LB ondermaats, als CVM gebrek aan fysiek en als CV 4 betere voor zich. Goede speler bij Ajax maar niet meer voor Oranje.

17 november 2019 om 11:17

Deels waar vind ik. In mijn ogen lag het er eerder aan dat De Jong en De Roon constant de bal willen ophalen bij de verdedigers, dus zich terug laten zakken tot achter hun man. Terwijl vd Beek juist dieper gaat staan dan zijn man, waardoor je overal 2 Noord-Ieren tussen had staan als je door het midden wilde opbouwen. Als de complete voorhoede dan ook nog een belabberde wedstrijd speet waardoor je geen diepe ballen kunt geven, dan kom je niet verder dan de middenlijn.

17 november 2019 om 11:21

Wordt hier zo moe van. Blind is een leuke centrale verdediger en heeft een prima pass maar ik mag toch hopen dat het merendeel van Nederland ziet dat Van Dijk, De Ligt en De Vrij betere opties zijn dan Blind centraal achterin. Verdedigend zijn die alle drie beter en het is nou ook niet zo dat deze jongens niet kunnen voetballen dus ik weet wel wie ik liever heb. Blind maar prima mee naar het EK zo lang het maar lekker op de reservebank is

17 november 2019 om 11:26

Ik word moe van mensen die niet kunnen lezen. Ik leg uit waarom het Ajax spelletje beter draait dan Nl. Niet dat Blind per se dat poppetje moet zijn, hoewel hij wel een meester er in is. Maar als Dijk/Ligt ook zo goed kunnen voetballen moeten ze dat wel zometeen gaan doen en ook durven gaan opdribbel/die bal tussen de linies het midden in spelen. Dat gebeurd tot op heden niet en breekt je vooral tegen de mindere ploegen erg op.

17 november 2019 om 12:57

Ik erger me ook al tijden aan het ophemelen van dit duo. Verdedigend goed tot zeer goed, maar voetballend beperkt. Daarbij vind ik het identieke spelers zijn en maken ze elkaar niet beter. Ik zie ook liever Blind centraal staan met een van Dijk of de Ligt. Zeker tegen een kleinere tegenstander.

17 november 2019 om 13:21

Ze draaien een beter spelletje omdat ze dagelijks met elkaar trainen. Daarom.

17 november 2019 om 13:46

Janssen - Wat heeft dat voor zin? Die Noord-Ieren deden al nauwelijks moeite om te voetballen en dat gaan nog kleinere tegenstanders nog veel minder doen. Leuk dat je tempo achterin hebt in de passing, maar wat heb je eraan als de tegenstander zich ingraaft en de bal aan de tegenstander laat? Als je vervolgens tegen counters aanloopt komen we weer bij de zwakke punten van Blind en dus de volledige afwezigheid van snelheid.

17 november 2019 om 13:49

@inkemontana verdedigers en keepers moeten sowieso nooit te lang de bal hebben, ze zijn niet voor niks achterin beland. het grote probleem ligt op het middenveld waar we creativiteit tekort komen. Ihatarran kan dat straks prima oplossen maar die was er gisteren nog niet bij. Frenkie en Wijnaldum erachter en je hebt een geweldig middenveld staan met voetballend vermogen en creativiteit

17 november 2019 om 17:06

@sirius, met deze achterhoede zul je niet snel een een meerderheid op het middenveld creëeren waardoor het voor een tegenstander makkelijker is een. Team vast te zetten.

17 november 2019 om 11:36

Ik weet niet of je wel eens wedstrijden van Internazionale kijkt, maar Stefan de Vrij is een ontzettend goede opbouwer die beschikt over een uitstekende pass en ook durft in te spelen. Ik vind het dan ook opvallend dat je een lans probeert te breken voor Blind en niet voor De Vrij, want De Vrij is naast een goede opbouwer ook nog eens een ontzettend goede verdediger.

17 november 2019 om 11:38

Dzeekoe. Omdat ik Ajax week in week uit zie spelen en nooit naar Inter kijk. Ik heb geen idee hoe de Vrij dat doet. Ja, van horen zeggen hier op Voetbalzone, maar daar ga ik mijn punt niet op laten steunen.

17 november 2019 om 11:55

Blind speelt bij Ajax als laatste man zo veel mogelijk voor zijn verdediging waardoor je bijna een extra man op het middenveld hebt. Daarnaast is hij in opbouwend opzicht een van de beste van de wereld . Als CV komt hij beter tot zijn recht dan als LB. Maar ja, met van dijk en de ligt (en ook nog de vrij) ...poeh dan zou je een van die twee er uit moeten halen . En Blind als controlerende middenvelder , zou dat wat zijn ?

17 november 2019 om 12:30

Pprins. Klopt, gaat ook niet gebeuren, maar ook hoop wel dat Koeman zijn centrale duo erop gaat wijzen dat er meer durf in moet komen. Ook al vraag ik me af of dat onder Koeman gaat gebeuren, juist omdat hijzelf ook niet veel lijkt te durven. Blind op cvm vond ik begin dit seizoen bij Ajax eerlijk gezegd niet zo fantastisch. Hij is beter met het spel voor zich.

17 november 2019 om 13:25

Of je zet De Ligt op rechtsback. Kan hij vast wel. Heb je op rechts ook meteen een betere rechtsback.kan je Blind op zijn 'natuurlijke' positie laten spelen. Heb je alleen nog een goede linksback nodig.

17 november 2019 om 13:28

Op basis van vorm kan je ergens wel verantwoorden dat je met Blind en van Dijk speelt vind ik. Die Blind speelde aan het begin van het seizoen echt fenomenaal bij Ajax en de Ligt wat minder. Ik vond vooral de Ligt toch wat moeizaam aan de bal. Als je dan toch al verwacht dat de tegenstander zich zo ingraaft, dan snap ik wel dat je met Blind op LCV gaat spelen. Er zit gewoon zo veel meer voetbal in Blind.

17 november 2019 om 12:59

Nike, volledig met je eens. Er is vanuit het hart van de Oranje defensie nauwelijks voetbal te bespeuren. Passjes breed en naar de backs. Nooit strak inspelen op t middenveld. Ben ook bang dat Koeman dat niet wil, omdat het natuurlijk veel risicovoller is.

17 november 2019 om 13:18

Helemaal mee eens. Blind regeert in die rol in Europa. Op het moment is er geen verdediger op die positie die het opbouwen beter invult dan Blind.

17 november 2019 om 13:40

Ten eerste zijn Van Dijk, De Ligt en De Vrij alle drie betere centrale verdedigers en bovendien draait het spel van Ajax bij lange na niet alleen om Blind. Begrijp me niet verkeerd; hij is een goede centrale verdediger, maar in Oranje komt hij eigenlijk op elke positie tekort door uiteenlopende redenen. Waarom zou je een speelstijl kopieren als dat wat je al hebt gewoon prima werkt? Dat zou gewoon niet slim zijn.

17 november 2019 om 17:09

@sirius, de 3 die jij noemt zijn verdedigend beter, maar aan de bal zijn het alle 3 beperkte spelers. Met blind krijg je voetballend meer en zeker tegen de kleinere clubs moet dat mogelijk zijn.

Ik zie Pröper graag komen als alternatief voor Frankie maar dan houd het ook op met al die vergelijkingen. Goede speler maar zal nooit een Frenkie worden.

Aangaande de poll, Propper is een goede middenvelder, maar ik acht Wijnaldum toch wel een stukje beter dan hem. Dat is de motor op het middenveld, als hij goed gebruikt wordt (en dat doet Koeman dan wel).

17 november 2019 om 12:11

Ze spelen niet op dezelfde positie onder Koeman. Een middenveld met Frenkie, Propper en Wijnaldum zou dus kunnen.

17 november 2019 om 12:24

Zou heel goed kunnen, sterker nog, zou ik voor zijn, maar als je zegt dat Frenkie momenteel de beste middenvelder is en je stelt de vraag of Propper daarna de beste middenvelder is, dan vind ik op zijn minst dat Wijnaldum nummer twee is en misschien zelfs wel nummer één.ik ben fan van Fdj, maar ook van Wijnaldum.

17 november 2019 om 13:49

Het zou in ieder geval voor meer balans zorgen. Je hebt met De Jong al min of meer een controleur, terwijl Wijnaldum toch meer aanvallend denkt (al schuwt hij z'n verdedigende taken niet). Propper vind ik toch vooral een pure centrale middenvelder. Nu speel je eigenlijk met twee controleurs waarvan de 1 weinig kan met een bal, terwijl je achterin eigenlijk al veel luxe hebt met betrekking tot kwaliteit. De Roon is in mijn ogen nogal overbodig.

17 november 2019 om 12:59

Propper is weer een andere type dan Wijnaldum, en hierdoor moeilijk te vergelijken. Los daarvan speelt Wijnaldum natuurlijk wel in de absolute top en Propper niet.

Propper is een onderschatte voetballer. Dat ligt natuurlijk vooral aan het feit dat hij bij Brighton speelt. Een team waar zijn kwaliteiten niet optimaal tot zijn recht komen, maar waar hij zich desondanks heel knap staande houdt en waar hij een van de belangrijkste spelers is. Als je Frenkie bij Brighton zou zetten zou hij het denk ik niet veel beter doen dan Propper. Daarmee zeg ik natuurlijk niet dat Propper net zo goed is als Frenkie, maar wel dat Propper nog best een stapje zou kunnen maken naar een competitie en team dat nog beter aansluit op zijn speelstijl. Een team net onder de absolute top in Spanje of Duitsland bijvoorbeeld.

17 november 2019 om 13:14

Het moment dat hij de sterren van de hemel speelden met psv tegen atletico madrid in de CL wist ik dat davy propper het overal zou kunnen redden als hij wilt. Hij kan ook heel snel denken en spelen als het moet en is zo verfijnd in zijn techniek en passing. Ik vind het bijna zonde dat hij bij brighton speelt, maar aan de andere kant is hij daardoor wel fysiek sterker geworden is me opgevallen. Propper is best een vergelijkbare speler als FDJ alleen het zijn de kleine details die Frenkie frenkie maken

De Roon stel je op tegen een tegenstander waarbij je weet dat je kwalitatief de mindere bent. Niet tegen Noord-ierland.

17 november 2019 om 13:22

Dat is ook een zwaktebod. De Roon moet je nooit opstellen. Altijd van eigen kracht uitgaan.

Frenkie, Wijnaldum en donny of Promes op 10..dat is het beste, propper en de Roon zijn te langzaam in de handeling snelheid. De roon schiet alle ballen blind naar voren, lange halen snel thuis. En propper tikkie terug en breed. Denk ook dat ons centraal verdedigend duo bij ajax niet op de back positie moeten.. Ik zeg v Aanholt en.... Kevin Leerdam.

17 november 2019 om 13:53

Propper een trage handelingssnelheid? Heb je Propper wel zien spelen? Verder kon Leerdam niet eens zoveel indruk maken in de Eredivisie. Niet voor niets speelt hij nu in de Mls...

Hetgene waar Propper echt beter in is dat Frenkie is het vrijlopen. Hij heeft daar een beter gevoel voor. Frenkie rent meestal gwn naar bal toe terwijl hij veel beter positie kan kiezen tussen de tegenstanders hun middenvelders en aanvallers. Dat is ook gelijk de reden wrm hij vaak naast van Dijk en de Ligt komt. Puur omdat hij zich niet op tijd vrij maakt op het middenveld. Propper zag je dat beter doen en was daardoor aanspeelbaarder. Hij speelde naar mijn idee nog teveel op safe maar zoals ik hem ken kan hij dat nog veel beter. Heel veel zien spelen dit seizoen bij Brighton en speelt vaak erg sterk. Kan goed wegdraaien maar heeft dan weer niet de versnelling zoals Frenkie

17 november 2019 om 14:13

Das omdat die noord Ieren een mannetje op Frenkie hadden gezet, zowel uit als thuis. En op Propper niet . Dus dan is het makkelijker vrijlopen . Neemt niet weg dat ik het middenveld Propper - Wijnaldum - Frenkie op dit moment het meest logisch vind .

17 november 2019 om 14:51

Bij Barcelona en eerdere wedstrijden van Oranje zag ik het ook. Zijn timing om vrij te komen is vooralsnog erg matig. Een stapje naar links of rechts is voldoende. Hij moet anticiperen en aanvoelen hoe de aanvallers van de tegenstander gaan bewegen. Kijk de wedstrijd maar terug. Propper werd ook onder druk gezet maar kwam toch vaker vrij. Hij is zich meer bewust van de ruimte om zich heen. Het heeft er ook mee te maken dat hij pas anderhalf jaar echt op het middenveld speelt als senior. Ik weet wel zeker dat hij bij Barca hier heel goed in gaat worden. Daarnaast is hij ook gwn te gretig om de bal te willen hebben waardoor hij hem overal ophaalt ipv wachten op het juiste moment om te ontvangen

17 november 2019 om 16:51

Misschien waar. Hij is het natuurlijk ook nog niet gewend dat hij een mannetje op zich heeft staan . Zou hem inderdaad ook liever een meter of 10-20 verder van het doel zien zodat hij de aanvallers beter kan bedienen. Hij moet nog even wennen aan zijn nieuwe internationale status , maar hij is nog erg jong en zal zich in de door jou genoemde zaken ook vast nog ontwikkelen .

Ligt het aan mij of wilde ze gister niet voetballen en vonden ze het achterin rondschuiven wel prima. Zag van Dijk ook hele tijd gebaren van doe maar rustig aan? Momenten genoeg dat ze naar voren konden Spelen maar dit lieten.

Van Basten îs het zelfde als in het verleden Cruijff, wel kritiek hebben maar zelf “ons Oranje” coachen durft die niet

Wat een onzin.proper is een aardige speler maar overstijgt het niveau van Brighton echt niet. Het probleem ligt geheel in de verouderde denkwijze mbt het voetbal. Koeman is gewoon een ouderwetse coach die het spelletje niet op de moderne manier benadert. Een Ten Hag laat zijn ploeg zowat 90 minuten druk zetten en blijft naar voren spelen terwijl er met het hele team wordt verdedigd en afgejaagd. Dat zie je bij geen enkele Koeman ploeg. Het is allemaal vanuit een controlerende denkwijze. Als je met Ajax kunt spelen zoals je kunt spelen, dan zou je dat ook met Oranje kunnen doen. Daley Blind moet voor de opbouw gewoon naast Van Dijk. Jammer voor De Ligt. Als hij de sterren van de hemel begint te spelen bij Juve mag hij de concurrentie strijd aangaan. Op linksback gewoon Van Aanholt. Blind gaat zo enorm overlopen worden door snelle spelers op het EK. Dat gaat echt billenknijpen worden als linksback. Rechtsback zou ik rouleren mbt wat ik nodig heb en hopen dat een wat aanvallendere rb een goed restant van het seizoen draait zodat ik hem kan selecteren. Op het middenveld staat Wijnaldum er als eerste op, samen met Frenkie de Jong en dan Donnie vd Beek. Met Frenkie in een controlerende rol die ook moet denken aan verdedigende taken. Hij is op z'n best als een soort Busquets. Bal aannemen, draaien en verder spelen. Hij moet het spel gaan versnellen. Oranje onder druk? Bal naar hem, hij draait open en speelt de bal. Als hij gaat lopen met de bal moet Wijnaldum zijn rol in de punt naar achteren even overnemen. Aanvallend staan Depay en Promes er altijd in. Depay in de spits. Dan hopen dat Bergwijn/malen fit en in vorm zijn en zijn zij de laatste schakel voorin. Babel zou een goede keuze zijn voor de breedte. Het ligt ook aan de tegenstander. Als een wedstrijd erom vraagt zou ik met Weghorst in de spits spelen met Depay en Promes daar omheen. Maar met de volgende spelers zou ik lekker veel druk zetten en opbouwen met Blind. Ik was nooit echt een Blind fan, vond het altijd een zwakkeling. Maar hij heeft in het afgelopen CL seizoen echt aangetoond mee te kunnen in de top. Verder staat big dick energy Virgil naast hem om al zijn foutjes op te lossen. Van Dijk is het wel gewend om het niveau van een mede verdediger omhoog te halen. Dat doet hij al seizoenen met Matip, Lovren en Gomez. Jammer genoeg heeft Nederland geen betere keeper dan Cillesen. Krul zou ik wel meenemen als tweede keeper. Als Cillesen fouten begint te maken gelijk vervangen die hap en minder uitgaan van een meevoetballende keeper. Heb wel meer vertrouwen in de reflexen en mannelijkheid van Krul.

Cillesen
Smaak vd Dag
Van Dijk
Blind
Van Aanholt
Van de Beek
F. de Jong
Wijnaldum
Bergwijn/Mal
Depay
Promes

Vertrouw op Koeman, deze wedstrijd was om 1 punt te pakken en een winst was mooi meegenomen. Netjes van Koeman. Doelstelling behaald!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

77 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren