Koeman heeft boodschap voor het volk: ‘Ik stoor me daar weleens aan’

Zaterdag, 16 november 2019 om

Het Nederlands elftal speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijk op bezoek bij Noord-Ierland en plaatste zich zo voor het EK van volgend jaar. Bondscoach Ronald Koeman is na afloop vanzelfsprekend blij met de prestatie van Oranje en vindt dat Nederland de kwalificatie voor het EK vooral moet koesteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door nicollevan emm)

En zo is het. We moeten gewoon blij zijn dat we ons weer eens hebben geplaatst met veel wedstrijden (en dan reken ik de Nations League mee) waarin bij vlagen fantastisch voetbal is gespeeld.

17 november 2019 om 00:05

Op zich met je eens, maar we mogen toch wel wat meer verwachten van een wedstrijd als vanavond? Het is toch logisch dat als je er goed voor gaat zitten ervan baalt dat je dit te zien krijgt. Dat begint al met de tactiek en de opstelling

17 november 2019 om 00:12

Op zich snap ik dat je baalt, maar de belangen waren simpelweg te groot. Je mist al 2 spelers uit je as, dan ga je zoveel mogelijk in tact proberen te houden. Voor de Ieren was het een grote kans om zich te kunnen plaatsen en wij voor t eerst in 6 jaar weer bij een toernooi te zijn. Reken daarbij dat Koeman graag met een vaste kern werkt want dan weet je wat je kan verwachten. En daar dan op anticiperen waar mogelijk.

17 november 2019 om 00:35

@cheesie Van de wedstrijd mag je natuurlijk meer verwachten. Maar als de wedstrijd dan wat tegenvalt (terwijl een aantal belangrijke spelers niet beschikbaar waren, behalve Depay en Wijnaldum ook nog Bergwijn en Malen) dat er dan van de bondscoach niks deugt en van de hele campagne niet. Dat vind ik gewoon extreem bij heel veel personen hier op VZ. Mag ik dan bijvoorbeeld even wijzen op de wedstrijd tegen Duitsland uit? Heel veel landen maken dat eens in de 10 jaar mee. Maar wat zijn we onder Koeman verwend geraakt aan dat soort bizar mooie wedstrijden. Frankrijk, Engeland, Duitsland etc.

17 november 2019 om 00:07

De as van dit elftal heeft afgelopen seizoen halve finale dan wel de CL zelf gehaald. Dan moet je jezelf kapot schamen als je die Ieren niet helemaal van de mat veegt. Het is een probleem dat Koeman zo snel tevreden is. Zijn ondergrens ligt een stuk lager dan bij dit elftal mag en op die manier heb je op het EK weinig te zoeken.

17 november 2019 om 00:10

Hij zet ze neer, dan moeten die jongens wel leveren. Vond jij dat ze bepalend genoeg waren? Nee ik niet in ieder geval, daarnaast zag je voorin toch wel wat creativiteit ontbreken en een dosis pech bij Babel die ik zelf helemaal niet goed vond spelen. Daarnaast mis je 2 bepalende spelers uit die as

17 november 2019 om 00:14

@myvision dan blijken De Ligt en zeker van de Beek dus gewoon helemaal niet zo goed als wij denken want die kan geen potten breken tegen Wit Rusland en nu ook weer niet tegen Noord Ierland. Ajax leunt gewoon heel erg op de inbreng van Ziyech, Tadic, Neres, Onana, en vorig jaar vooral Frenkie de Jong (De Ligt deed het wel heel goed vorig seizoen maar leek beter door de verdedigende kwaliteiten van Frenkie). En Donny profiteert van alle topkwaliteit om hem heen. Omdat Messi en anderen bij Barca zo extreem goed zijn en Barca het daarom goed doet betekent niet dat Sergi Roberto ook zo goed is. Nee die mag meevoetballen in dat elftal en profiteert van alle kwaliteit en creativiteit om hem heen. En dat geldt ook voor Donny bij Ajax.

17 november 2019 om 01:06

Niemand speelt die noord Ieren kapot. Ook Duitsland niet , die hebben er de laatste 2 jaar 5 keer tegen gespeeld en 3 keer met 1 doelpunt en 2 keer met 2 doelpunten gewonnen. Vond ze de laatste keer in Belfast zelfs goed wegkomen. Landen als Oekraïne , Tsjechië , Zwitserland verliezen . Het is gewoon een hele stugge ploeg die je niet even van de mat veegt . Dit is nou eigenlijk precies wat Koeman bedoelt . 2 jaar geleden toen hij begon was het hele land in zak en as . We konden er geen ene reet van volgens de “kenners”. Nu na gewoon een gedegen kwalificatiereeks en een uitmuntende Nations League klagen diezelfde mensen dat Noord Ierland niet even met 0-6 wordt opgerold ...iets wat werkelijk geen enkele ploeg lukt .

17 november 2019 om 01:07

Niemand speelt die noord Ieren kapot. Ook Duitsland niet , die hebben er de laatste 2 jaar 5 keer tegen gespeeld en 3 keer met 1 doelpunt en 2 keer met 2 doelpunten gewonnen. Vond ze de laatste keer in Belfast zelfs goed wegkomen. Landen als Oekraïne , Tsjechië , Zwitserland verliezen . Het is gewoon een hele stugge ploeg die je niet even van de mat veegt . Dit is nou eigenlijk precies wat Koeman bedoelt . 2 jaar geleden toen hij begon was het hele land in zak en as . We konden er geen ene reet van volgens de “kenners”. Nu na gewoon een gedegen kwalificatiereeks en een uitmuntende Nations League klagen diezelfde mensen dat Noord Ierland niet even met 0-6 wordt opgerold ...iets wat werkelijk geen enkele ploeg lukt .

17 november 2019 om 04:39

Holland8 hoe kun je van de Beek zo declasseren? Die jongen is van veel grotere waarde geweest dan Neres, die jij aanhaalt. Ajax is niet ondanks maar dankzij van de Beek zo ver gekomen in de CL vorig jaar. Idealiter speel je met een middenveld de Jong - Wijnaldum - van de Beek. De functionele techniek en positionering zijn echt subliem.

17 november 2019 om 06:51

@pprins wat een fijne realistische reactie! We zijn er eindelijk weer bij zonder problemen, alleen maar lof voor koeman. Ik had liever ook met 5-0 gewonnen. Maar we zijn er gewoon weer bij op het EK!!!

17 november 2019 om 09:33

@Holland8. Dit is precies de conclusie die ik gisteren trok, alleen niet plaatste omdat je dan weer van die rare reacties krijgt. Gisteren was gewoon erg slecht tegen onder de middelmaat voetballers van bijvoorbeeld blackwoodTown, wie kent het niet. Als je voorhoede faalt mag je toch best achter je op de bank kijken en zoeen dat daar wél scorend vermogen zit en wissel je gewoon een Babel en een Promes. Angstvoetbal is wat we de tweede helft zagen.....bang om te verliezen ipv voetballen om te winnen.

17 november 2019 om 10:00

Jaren geleden verloren we met grote(re) spelers van IJsland, dit zijn nou eenmaal stugge ploegen die zich opladen voor zo'n wedstrijd. Geen schande al speel je gelijk, doel bereikt en door.

Weet je waar ik me aan stoor Koeman, die rechterflank van vanavond als je ook Stengs, Pröpper en Dumfries daar neer kan zetten.......

17 november 2019 om 00:08

Als.je dat doet heb je er geen bal verstand van. Zorgt voor scheve gezichten binnen de groep en je speelt je belangrijkste wedstrijd in 5 jaar?! Gewoon op de degelijkheid door borduren en wanneer het binnen is kan je risico's nemen. Zoals tegen Estland. Kunnen ze wellicht starten en de zwaar belastte jongens lekker de rust geven die ze nodig hebben.

17 november 2019 om 00:11

met degelijkheid win je geen eindtoernooi, met creativiteit en voetballend vermogen wel

17 november 2019 om 00:12

Ach kom, Koeman zei zelf dat Veltman geen gevaar liep qua gele kaart omdat hij tegen een middenvelder stond en ook dat Berghuis naar binnen zou komen naar zijn linkerbeen. Hoe moeilijk is het dan om te concluderen dat er met de Roon er ook nog bij geen enkele diepte en breedte zit aan die rechterkant. Met die 3 die ik noemde was je echt niet in gevaar gekomen hoor.

17 november 2019 om 00:16

Japie: dit is zo'n avond dat ik 't met iedere reactie van je eens ben geloof ik. Ik moet er maar van genieten geloof ik haha.

17 november 2019 om 00:26

@myvision goed om te horen dat we eindelijk een keer op 1 lijn zitten dan. een zeldzaam moment

17 november 2019 om 00:37

@Japie, Dus het Griekse team van 2004 stroomde over van kwaliteit en voetballend vermogen? Kans is klein dat je wint maar niet onmogelijk dus.

17 november 2019 om 00:43

@rgiggs mee eens maar dat was natuurlijk echt een wonder net zoals toen Leicester kampioen werd van de Premier League. het is niet geheel onmogelijk maar over het algemeen zijn het natuurlijk de teams met de creatieve individuen en de goede voetballers die de eindtoernooien winnen. ik denk echt dat als je bv die De Roon en Babel vervangt met Ihatarran (en dan Wijnaldum op de plek van De Roon) en Stengs dat we wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien op het EK. het zijn nog geen gearriveerde toppers maar wel jongens die het verschil kunnen maken. en tegen de hele sterke tegenstanders kan je dan altijd kiezen voor meer ervaren spelers als een Propper of Vd Beek bv

17 november 2019 om 01:04

Mee eens. En ihatarren en Stengs zijn ook voor de tegenstander onbekend. Iedereen kent Frenkie en zijn stijl nu ondertussen wel maar niet die van die jongens. Die krijgen daardoor misschien meer ruimte en kunnen dan verrassen.

17 november 2019 om 02:14

Hey Japie, Frankrijk heeft het WK 2018 wel zeker met degelijkheid gewonnen. Het was afgrijselijk, zeker gezien de spelers die ze kunnen opstellen, maar wat je zegt klopt niet

17 november 2019 om 02:29

Wat dacht je van Portugal in 2016...

17 november 2019 om 03:29

@skeuomorf je gaat me toch niet vertellen dat je spelers als Pogba, Mbappe, Griezmann en Kante doorsnee spelers vind mag ik hopen? die hebben allemaal creativiteit of iig voeballend vermogen en dat zijn gewoon wereldtoppers en natuurlijk veel meer als degelijke spelers want dat was mijn punt. spelers met creativiteit en voetballend vermogen maken het verschil, degelijke spelers doen dat niet

17 november 2019 om 04:42

Die creativiteit en voetballend vermogen hebben ze zeker. Echt werd dit vakkundig onderdrukt door Deschamps. De wedstrijden van Frankrijk waren niet om aan te zien en volledig gebouwd op zekerheid en degelijkheid. Frankrijk had het vermogen om elke ploeg van de mat te spelen, maar speelde laffer dan laf.

17 november 2019 om 10:01

@japie Dat is Skeuomorf zijn punt ook. Het materiaal hadden ze wel, maar het was niet om aan te gluren. Toch werden ze er kampioen mee.

17 november 2019 om 12:58

@vesta, frankrijk ging voor snelheid, lengte en kracht. Wat er gister bij Nederland op het veld stond was niet technisch en buiten Promes liep er ook geen enkele snelle speler rond om te counteren. Wtf wil je dan doen. Deschamps maakt keuzes die de meeste Nederlanders maar niks vinden maar hij zoekt wel duidelijk bepaalde types speler en heeft een zeer duidelijke visie.

17 november 2019 om 13:40

@vesta neemt niet weg dat de individuele klasse van kwaliteitsspelers met veel voetballend vermogen zoals Pogba en Mbappe natuurlijk de doorslag gaven op dat WK voor Frankrijk. de degelijke spelers van Zweden en Ijsland zie ik zo een toernooi niet snel winnen

17 november 2019 om 00:10

Dit dus. Dan geeft Koeman achteraf ook nog toe dat de rechterflank niet liep. Nee, logisch. Veltman is geen oplossing voor het feit dat Dumfries niet ''balvast is'' (de reden voor het passeren van Dumfries, al dus Koeman). Als Dumfries de beste RB is die we hebben dan is dat voor nu maar zo. Die moet gewoon spelen, want hij brengt in ieder geval nog drive en een portie kracht. Veltman is opbouwend niet bijzonder en verdedigend wijfelend, net als De Roon is op het middenveld. Leuk, zo'n Italiaanse sloper, maar als die het spel vertraagd omdat hij voetballend niet mee kan met de rest en dan ook nog constant speelt met vuur en kaarten pakt schiet je er niet veel mee op. Berghuis is gewoon brandhout. Niet goed genoeg, blinkt op dit niveau nergens echt in uit. Lekker een extra talent in zijn plaats oproepen aub, ervaring heb je met Promes, Babel, Depay, Luuk en eventueel Weghorst al genoeg in de voorhoede. Maar goed, Estland en de oefenwedstrijden voor het EK zijn een prima moment om dergelijke spelers niet meer op te gaan stellen en verandering door te gaan voeren.

17 november 2019 om 00:14

Als het oplevert dat Koeman Berghuis niet meer oproept en De Roon en Veltman op de bank zet heb ik deze zaadwedstrijd er wel voor over.

17 november 2019 om 04:44

Dumfries kan er gewoon niet zoveel van. Hij werd de laatste wedstrijden stelselmatig overgeslagen tegen de Jappen

17 november 2019 om 09:36

100 procent mee eens. Door jou aangegeven maatregel ga ik de wedstrijd van gisteredn ineens anders herzien

17 november 2019 om 02:21

@cheesie. Propper? Die komt vreselijk tekort. Is veel te traag en te laat met het geven van de bal. Stengs zakt (nu nog) op het hoogste niveau door het ijs. Dumfries had er zeker in gemogen. Vergeet niet dat Koeman weet wat hij doet. Dankzij hem kan jij straks van het EK genieten!

Ach man, wat een ergerlijke reactie. Nederland heeft geluk gehad dat die pengel misgaat want anders verlies je met deze angstige houding gewoon. Als je zo op het EK gaat spelen dan heeft het volk alle recht om zich kritisch te uiten. Nederland heeft een van de beste elftallen van de wereld met een coach die past bij een degradatiekandidaat. Hoe kan je zo behoudend gaan staan tegen met alle respect Noord Ierland.

17 november 2019 om 00:06

Denk je echt dat we verliezen als die pingel erin gaat? Kom op man

17 november 2019 om 00:09

We hebben 0 echte kansen gehad.

17 november 2019 om 00:09

Dus jij denkt dat we hadden kunnen scoren? Dus dan hebben we ook voor niets gelijk gespeeld nu. Dus dan haalt Koeman niet het absolute er uit waardoor je als groepshoofd die kwalificatie eindigt? Wat dom van Koeman eigenlijk he.

17 november 2019 om 03:39

Volgens mijn ga de eerste helft gewoon een bal op de lat.

17 november 2019 om 00:10

Nederland heeft niet een van de beste elftallen van de wereld. Ik denk dat je hier de kwaliteiten van veel spelers heel erg overschat. Met Virgil van Dijk is er één wereldtopper, Frenkie de Jong en De Ligt zijn dit in potentie ook. Dan heb je met een Memphis nog een hele goede speler die erg belangrijk is, maar daarbuiten is er ook enorm veel middelmaat.

17 november 2019 om 00:12

@dejan Wijnaldum vind ik ook wel een hele goede speler hoor

17 november 2019 om 00:18

Haha ja. Daarmee is dus de helft van 't elftal al wereldtop. Hoe kan je Frenkie die vrijwel iedere wedstrijd bij Barca bij de top 3 beste spelers zit nog potentie noemen.

17 november 2019 om 00:20

Van Dijk en Wijnaldum zijn beide wereldtop. Tip, zoek even ''wijnaldum vs City'' of ''wijnaldum vs Barcelona'' op, of kijk gewoon even naar Duitsland - Nederland van een paar maanden geleden. De Ligt is potentiã«le wereldtop. Op de bank heb je met De Vrij ook gewoon nog een wereldtopper. Die man is bij Inter in bloedvorm en kon niet voor niets afgelopen zomer naar Barcelona. De Jong schurkt tegen wereldtop aan en het is tekenend dat tegenstanders hem vaak als eerste uit proberen te schakelen. Depay in zijn vorm die hij onder Koeman doorgaans wel haalt speelt ook gewoon als een wereldtopper. We hebben dus daadwerkelijk een aantal hele goede spelers in huis. Dan komen er nog genoeg talenten aan, zoals Ihattaren, die mogelijk ook een hoog niveau kunnen gaan aantikken.

17 november 2019 om 01:13

Dat denk ik ook niet. In de as staan in principe wel wereldspelers. Maar aanvallend is het nog te weinig spelers die het verschil kunnen maken. Het is eigenlijk hopen dat depay een goede dag en een bevlieging heeft . Niettemin kunnen we het elk team lastig maken en als het balletje een paar keer net ver komt kun je het ver schoppen , ja als echt alles meezit zelfs tot de winst .

17 november 2019 om 06:57

@myvision ik blijf me verbazen over de misgunners m.b.t frenkie. Vandaag heeft die weer laten zien hoe bijzonder hij is. Als hij aanzet gebeurd er wat. Hij heeft iets wat alleen de hele grote hebben/hadden. De eenvoud waarmee hij passeert is goddelijk!

17 november 2019 om 00:13

Was je ook zo kritisch toen Nederland tot de finale reikte in de nations leauge, met vaak heel mooi en aanvallend voetbal. Net zoals tegen Duitsland. Dat Noord-Ierland een vervelende tegenstander is en die er alles tegenaan gooien, want zij willen zich ook plaatsen. Dan begrijp ik een wat behoudende tactiek best wel. Plaatsing is het belangrijkste! Nu kunnen we eindelijk weer lekker genieten van een (hopelijk) leuke voetbalzomer!

17 november 2019 om 00:19

Ja. Toen was ik ook zo kritisch want toen zag ik ook dat met deels 't zelfde materiaal Ajax nog een niveautje hoger haalde.

17 november 2019 om 01:21

In de Nations League zijn we helemaal weggespeeld door Duitsland, maar wonder boven wonder wonnen we. Ik snap dat uitslagen veel verbloemen, maar kom op zeg. Je doet nu net alsof Nederland echt zo goed en dominant speelde.

17 november 2019 om 02:27

@myvision. Soms zeg je zulke dingen... De cruciale plekken bij Ajax worden ingevuld door spelers die niet voor Oranje uitkomen. Plus.....Ajax heeft ten Hag, die het team anders prepareert dan Koeman. Ondanks wat vele anderen beweren, is de coach van een team wel degelijk belangrijk. Het grote verschil tussen Ajax en Oranje.

17 november 2019 om 00:23

Als die pingel erin was gegaan had Nederland waarschijnlijk weer hetzelfde geflikt bij elke andere wedstrijd. Een achterstand is voor dit team geen probleem.

17 november 2019 om 00:24

Nederland is subtop. Zeker in de aanval heb je behalve Memphis, waarvan je ook kunt twijfelen of hij echt wereldtop is, geen speler van absolute wereldklasse. Die hebben de belgen en de engelsen bijvoorbeeld wel.

17 november 2019 om 06:59

Ik vind Stengs echt een hele bijzondere speler. Hoe hij mensen passeert kunnen er weinig. Zoveel inzicht en techniek!

17 november 2019 om 01:00

Ik wil de bondscoach echt niet afvallen, want hij heeft uiteindelijk het Nederlands elftal weer het Nederlands elftal laten worden waar ik trots op kan zijn, maar dit was wel echt beschamend. Ik dacht dat ik blij was dat wij ons na 2 toernooien weer eens geplaatst hadden, maar ik heb geen gevoel van trots, maar een gevoel van schaamte.

17 november 2019 om 01:19

Dat ligt dan meer aan jezelf. Gewoon een gedegen reeks. Noord Ierland heeft de laatste 50 wedstijden nooit met meer dan 2 doelpunten verschil verloren , ook niet van landen als Duitsland (5*) , Zwitserland , Oostenrijk , Oekraïne , waar het soms zelfs van won of gelijkspeelde . Als je het verwacht dat oranje hier ff met 0-5 ging winnen was dat gewoon naïef . Wees blij dat we i.v.m de start van Koeman 2 jaar geleden enorme stappen hebben gemaakt . Eindelijk weer eens gewoon een gedegen kwalificatie reeks; en tussendoor ook nog een prima Nations League . Dit was een matige pot , maar je kunt niet verwachten dat het altijd lekker loopt ; zeker niet tegen zo een stugge ploeg en zonder je 2 belangrijkste spelers in aanvallend opzicht .

17 november 2019 om 07:00

@pprins Nogmaals een hele realistische reactie! Prima resultaat gezien de stand!

17 november 2019 om 02:33

Als er VAR was geweest was het nooit een pingel geweest. Nu jij weer...

17 november 2019 om 03:01

Ja idd, echt angsthazenvoetbal en angsthazenopstelling dit. Zielige opstelling, hoe durft hij. Ik zou me hiermee schamen, als je kijkt wat er nog meer bij zit. Maar dan moeten we vooral koesteren dat ze geplaatst zijn. Nou, dit is niet iets om op voort te borduren, zo kunnen we net zo goed thuis blijven. Met Berghuis winnen we echt de oorlog niet.

17 november 2019 om 08:40

@myvision,nederland heeft helemaal niet een van de beste elftallen vd wereld. Ze hebben 3 topspelers met Wijnaldum, Frenkie en Van Dijk. Daarnaast hebben ze een redelijke spits Met Depay en met De Ligt een redelijk verdedigend talent.echter ze hebben waardeloze back’s, een aanvallende middenvelder in de vorm van Donny die het bij Ajax wel laat zien maar nog niet bij Oranje. Wat ze wel hebben is de toekomst met een aantal toptalenten als Bergwijn, Malen, Stengs en Boadu. Gisteren deden Wijnaldum en Depay niet mee en dat zijn de spelers die de laatste 5 wedstrijden bijna alle goals hebben gemaakt. Bergwijn en Malen waren er ook niet.ik snap Koeman wel dat hij deze wedstrijd niet experimenteert. Dat kan vanaf nu , nu we gekwalificeerd zijn.

17 november 2019 om 09:31

Wat zou Guardiola kosten? Die zou volgens mij best trots zijn om ooit Nederland te coachen.

17 november 2019 om 09:52

Hoe? Omdat je nog maar 1 punt nodig hebt. En een vd beste elftallen? Waar is je wereldspits dan? Depay is het niet, Malen nog niet, Luuk niet en wout weghorst niet en Babel al helemaal niet. Zo slecht doet Koeman het nog niet

Typisch een Koeman reactie. Hij is zelf helemaal tevreden met hoe het vanavond is gegaan en had het precies zo voor ogen. Gelukkig scoorde NI de penalty niet.

17 november 2019 om 02:34

Pech met dat er geen VAR was...

Zeker mee eens! Ben ik het altijd met koeman eens? Zeker niet. Maar we mogen wel trots zijn dat we na 6 jaar eindelijk weer geplaatst zijn en prima wedstrijden hebben gespeeld tegen oa Duitsland en Frankrijk. Om dan reacties te zien dat koeman weg moet, is dan eigenlijk lachwekkend

en wij storen ons eraan dat je nooit een speler durft te vervangen Koeman, zelfs als zo een speler al over langere periode slecht speelt

17 november 2019 om 00:14

Berghuis is gewoon gewisseld hoor?

17 november 2019 om 00:17

inderdaad maar nu Blind, Babel, Veltman en De Roon nog en waarom niet gelijk gewoon met Stengs beginnen die een uitstekend seizoen speelt ipv Berghuis? het word echt tijd voor Ihatarran en Stengs en twee echte backs want dit ging nergens over deze opstelling vandaag

17 november 2019 om 01:14

Alleen is Ihattaren er nog niet bij, dus die kun je niet opstellen. Stengs in plaats van Berghuis vind ik ook prima en zeker in dit soort wedstrijden graag echte backs. Enig probleem is dat de backs die we hebben aanvallend wel oke zijn, maar eigenlijk niet zo goed kunnen verdedigen. Aanvallend is het leuk met Dumfries en Van Aanholt, maar stel je die beide op tegen een Belgie of Engeland dan ga je overlopen worden. De Roon vervangen door Propper in dit soort wedstrijden zou een abc'tje moeten zijn maar onze bondscoach komt er tot zijn schrik pas achter na een gele kaart van De Roon dat hij opnieuw de verkeerde man heeft opgesteld.

17 november 2019 om 02:32

Omdat Stengs op dit moment door het ijs zal zakken. Hij moet vaker bij Oranje meedraaien met trainingen en invalbeurten voordat hij basis kan staan. Daarnaast vind ik uitblinker bij AZ iets totaal anders dan uitblinker bij Ajax, PSV, Feyenoord, Liverpool, Barca, Lyon of Inter.

17 november 2019 om 11:36

@japie: Niet net gaan doen of Stengs, Ihattaren en zelfs Boadu zulke wereldsterren zijn dat zij het verschil kunnen maken. Die jongens doe het leuk in de Eredivisie dit (nog korte) seizoen, maar hebben op een hoger niveau nog helemaal niks laten zien. Die gasten komen er waarschijnlijk wel, de enige die ik gisteren liever in de spits had gezien ipv Babel is Weghorst, vanwege zijn "kampfgeist" en het gegeven dat hij op een hoger niveau dan de ED of Turkse competitie speelt en het goed doet. Koeman heeft gelijk: kwalificatie voor het EK is binnen; dat dit niet altijd met sprankelend voetbal kan is vervelend, maar van ondergeschikt belang. Nederland is nu eenmaal een subtopper in de wereld, iets waar de Nederlandse voetballiefhebbers zich maar eens bij moeten neerleggen..

17 november 2019 om 13:41

@dennisvanleeu... wat heeft Berghuis dan laten zien op een hoog niveau?

Hoe komt het toch dat nederlanders altiid lopen te klagen over het vertoonde spel etc? Dat je dat als ajax of psv fan doet begrijp ik, maar bij landen-voetbal gaat het toch gewoon om de trots voor je land? En zo lang er resultaat word gehaald is het goed, en dat is vandaag behaald, namelijk een eindtoernooi na 2x afwezigheid. Wees trots op je land.

17 november 2019 om 00:22

als die Noord Ieren die penalty gewoon verzilveren verlies je hier vandaag van een land dat heel weinig voorstelt. mensen kijken naar de langere termijn en met de opstelling zoals die vandaag was dan overleef je de poule niet op het EK

17 november 2019 om 00:47

Weet je niet. Dan gooit Oranje alles op alles. Zag je in de Kuip ook. Toen speelde Oranje ook als een natte krant, maar toen er gescoord moest worden werden de Ieren nog in dat kwartier wat Oranje had platgeperst. Oranje kan veel beter dan ze vandaag lieten zien. Als ze echt zouden moeten (lees: 1-0 achter) dan denk ik wel dat Noord-Ierland het nog erg lastig had gekregen. Het enige waar het dan nog wel billenknijpen bij zou worden is of de goal(s) er zouden komen.

17 november 2019 om 00:55

Nederland heeft heel veel wedstrijden achter gestaan. Om de 1 of andere reden hebben ze vaak het gif van een achterstand nodig.

17 november 2019 om 00:59

@buitenspelgoal @El Barto ja maar toen deden bepalende spelers als Depay en Wijnaldum mee en vandaag helaas niet

17 november 2019 om 02:01

Die penalty was natuurlijk onterecht. Dat weet jij ook

17 november 2019 om 02:16

@el barto Ik denk dat het eerder komt doordat koeman bij achterstand het voetbal durft te spelen wat meer in het oranje bloed zit.. hij noemt het graag alles of niets spelen... aanvallend voetbal moet geen noodgedwongen actie zijn voor dit team maar beginpunt.alle ajax spelers zijn niet anders gewend, liverpool speelt lekker aanvallend en de aanstormende talenten van az kennen niet anders.. juist met balansmannen als de roon trekt koeman de balans uit de natuur van dit elftal..

17 november 2019 om 02:36

Nogmaals als er VAR was geweest, was het geen elfmeter geworden.

17 november 2019 om 02:38

@japie: je geeft zelf al het antwoord. Namelijk dat toen Depay en Wijnaldum meededen. Probeer te accepteren dat dit Oranje zonder Depay en Wijnaldum toch een stuk minder is. En dat is niet verwonderlijk. Kijk wat die twee presteren. Elk ander (top)land zou blij zijn zich te kwalificeren zonder 2 van hun toppers. Maar wij.....nee wij moeten weer zonodig team en coach afzeiken. Koeman weet echt wel wat hij doet!

17 november 2019 om 07:02

Miljoen procent mee eens. Gewoon een degelijke prestatie zonder je 2 beste spelers!

17 november 2019 om 13:01

V.Dijk en de Jong deden toch gewoon mee?😋

17 november 2019 om 01:22

Inderdaad met je eens. Hele liters azijn wordt hier opgedronken zeg. Das nou precies waar Koeman zich aan stoort , en terecht .

17 november 2019 om 01:24

Op welk resultaat moeten we dan trots zijn? De 0-0 tegen Noord-Ierland wat niet fatsoenlijk kan voetballen? Het feit dat we boven dit Noord-Ierland, het machtige Estland en het geweldige Wit-Rusland zijn geeindigd? 2de worden in deze poule is geen prestatie, het is een minimale ondergrens. We hebben de keuze uit genoeg fatsoenlijke voetballers om dit soort ploegen te verslaan, zelfs bij afwezigheid van enkele sterkhouders. Je moet alleen wel ervoor kiezen om te gaan voetballen en niet te spelen op een 0-0 zoals Koeman deed vandaag. 4 veredigers die bij hun club centrum verdediger zijn, een balafpakker die het spel moet maken, een klassieke spits erin gooien maar geen buitenspelers hebben die voorzetten kunnen leveren. En dan uiteindelijk blij zijn dat door onkunde van aanvoerder van Noord-Ierland er vandaag niet verloren is omdat hij de pingel in de tweede ring schoot.

17 november 2019 om 02:07

Je mag best trots zijn. Je kwalificeert je na 2x afwezigheid weer voor een eindtoernooi. En Vergeet niet dat meeste Spelers amper ervaring hebben. We hebben 1 absolute topper (virgil), 1 absolute topper in wording (frenkie) en voor de rest? slechts subtop of minder. Dat je dan op onderling resultaat Duitsland verslaat en je 1 keertje verslikt in Noord Ierland (nog steeds 3-1 over 2 2”wedstrijden) mag je best trots op zijn.

17 november 2019 om 02:38

Met een beetje meer geluk wij je gewoon en gaat die bal onderkant lat er in...

17 november 2019 om 13:14

En met een beetjebongeluk verlies je gewoon, want dan gaat die penal erin. En ja, er was geen VAR!

Dat komt omdat NL het enige land ter wereld is waar de vorm of hoe het eruit ziet belangrijker is dan het resultaat. Geen wonder dat die 'liever mooi dan lelijk' mentaliteit haast geen enkele prijs heeft opgeleverd.

Meer en meer raak ik ervan overtuigd dat het helemaal niet zo erg is wanneer Koeman na het EK zijn droom in Barcelona najaagt. Niet alleen omdat ik denk dat Peter Bosz Oranje met dit en het komende materiaal veel meer tot de verbeelding zal laten spelen. Maar bovenal trek ik Koemans houding steeds minder. Hoe ver sta je af van je publiek als je wel recht probeert te lullen dat je gelogen hebt over contractclausules en een eventueel tussentijds vertrek, maar intussen uit je kut scheurt van ergernis zodra de fans hoge verwachtingen hebben van zegekansen op een eindronde? Vind je het gek? We hebben de twee beste centrumverdedigers ter wereld, met Frenkie de Jong de toekomstig Wereldvoetballer van het Jaar, een inmiddels wereldtopper als Wijnaldum en in het kielzog zijn variant Donny van de Beek. En intussen hebben we met o.a. Boadu, Stengs, Wijndal, Ihattaren, Unuvar, Simons en al het moois wat daarachter een tsunami aan toptalent voor de boeg, terwijl we intussen ook Bergwijn, Groenevelt, Dilrosun en Redan nog hebben. Zowel in als buiten het veld lijkt Koeman zich echter graag in te dekken; het is me echt een raadsel waarom die man zich zo terughoudend en negatief uit naar de buitenwacht.

17 november 2019 om 00:39

@gomes1psv omdat coaches het altijd beter weten dan de buitenwereld en dan zal je zien dat als straks eindelijk word gekozen voor spelers als Stengs, Ihatarran of Propper bv waar de buitenwacht om roept Oranje dalijk opeens veel beter gaat voetballen. zo is dat wel vaker geweest zoals toen bv iedereen riep om Sneijder toen Advocaat bondscoach was of toen iedereen zei dat Ziyech zeker een aanwinst kon zijn voor Oranje maar Blind en Van Basten daar anders over dachten

17 november 2019 om 00:41

Helemaal eens, we hebben topspelers en talenten waar de meeste landen alleen maar van kunnen dromen, maar moeten van Koeman blij zijn dat we er uberhaupt bij mogen zijn. Dat ze in Finland de polonaise lopen omdat ze er voor het eerst bij zijn snap ik. Maar in Nederland mogen we toch wel iets meer verwachten, of ligt de lat nu zo laag dat we kwalificatie al als wereldprestatie moeten gaan zien.

17 november 2019 om 03:05

@aardbij. Na jaren van kommer en kwel en bijna geen enkele coach die wilde instappen bij Oranje, durfde Koeman het wel aan. En wat waren wij er blij mee herinner ik mij. Plaatsing zou geweldig zijn..... Nu het zover is, verandert Koeman zijn toontje niet maar ieder ander wel. Er wordt zelfs gezegd dat wij in NL wel meer mogen verwachten. Nou nee, want NL heeft 6 jaar lang geen eindtoernooi gespeeld. En is er nu eindelijk bij zonder echt te sprankelen. Ondanks 'echte' kwaliteit bij de spelers maar dankzij Koeman.

17 november 2019 om 01:25

Als je iets wil winnen is Peter Bosz de laatste coach die je moet aanstellen. Je zult entertainment krijgen vanwege zijn kamikaze tactiek, maar tot echt resultaat leidt het nooit. Aanvallend voetbal is mooi, maar je moet er zoals bv Ten Hag wel een balans in weten te vinden.

17 november 2019 om 13:59

Apart, in het jaar dat hij in Amsterdam werkte speelde Ajax anders zijn eerste Europese finale sinds 1996. Dus zal hij toch wel iets van het spelletje snappen niet? Dat hij met Heracles wel eens met een 3-5 nederlaag in het mes liep is onderhand wel achterhaald hoor, dus bespaar me verwijten als kamikazetactieken. Bosz is een slimme, moderne trainer met de ervaring en een goede presentatie om bondscoach van Oranje te worden. Met het materiaal dat we de komende jaren tot onze beschikking hebben zou je onder zijn hoede verantwoord aanvallend voetbal kunnen spelen, met hetzelfde elan als in 1998. En mocht het Bosz niet worden, dan heb ik Ten Hag inmiddels ook hoog zitten voor bondscoach. Mediatechnisch wordt dat natuurlijk een blijvende dijenkletser, maar het is wel een bezeten vakman die volgens mij ook hoge ogen kan gooien met het Oranje van de toekomst.

17 november 2019 om 02:57

@gomes1psv. Zo zeg, als ik jou moet geloven is NL de aankomende 10 jaar Europees en Wereldkampioen. En alles wat jij opschrijft is Koeman niet van op de hoogte hoor. Het is leuk en aardig hoor al die spelers die jij opnoemt, maar hoe weet jij zo zeker dat ze stuk voor stuk goed zullen presteren bij Oranje? Dat ze hun medespeler bij Oranje in het veld zullen aanvoelen? Dat is lang niet altijd zo. Daarom kiezen coaches soms voor spelers die niet het best in vorm zijn, maar wel het best hun medespeler aanvoelen. Zo ontstaat er een team. En Koeman ziet dit heel erg goed. Hij heeft van dit zooitje een team gemaakt, zodat jij kunt genieten van het EK. Je hoeft Koeman niet te bedanken.

Natuurlijk leuk dat we er weer een keer bij zijn, maar Oranje herbergt op dit moment zoveel talent dat het halen van het EK moeilijk als echte prestatie kan worden gezien. Als je echt potten wil breken zal het tactisch een stuk beter moeten. Ik betwijfel of Koeman de capaciteiten heeft om dat erin te slijpen, dus zal ik voorlopig ook niet de polonaise met hem meelopen. Hoe graag hij dat ook wil.

Koeman, het is en blijft een oud wijf. Hakke hakke puf puf. Je moet je toch doodschamen na deze vertoning en deze reactie geeft al aan dat hij weet wat de kritiek zal zijn. Alleen Frenkie de Jong was na afloop teleurgesteld en kritisch.

17 november 2019 om 00:48

Dat is toch wel het heerlijke aan Frenkie de Jong. Ook buiten het veld is het genieten geblazen van die jongen. Zo puur, zo eerlijk, zo gewoon. Ik vergeet ook nooit de liefhebber in hem die vorig jaar in zijn laatste wedstrijd aan de scheidsrechter vroeg om zo lang mogelijk nog even te kunnen voetballen. En dat zie je ook terug in zijn presentatie in de studio vanavond. Geen blad voor de mond, geen dubbele agenda. Nee, het was gewoon zonde dat we niet gewonnen hebben vanavond. Basta. Dat spreekt me meer aan dan de dode mus die Koeman probeert te verkopen met nota bene het feit dat we te kritisch zijn als we niets minder verwachten dan een zege op Ulster!

Nederland is alleen goed met lef en vooruit gaan, met laf en hopen bereiken we niks! Als Koeman dat niet ziet dan mag die wel weg.

Slechte wedstrijd, maar ik vind dat we moeten kijken naar het grote plaatje. We hebben ons gekwalificeerd voor het EK. Nederland is bezig met een proces, en dat heeft tijd nodig.

Als je je daaraan stoort moet je geen bondscoach worden. Als het om het Nederlands elftal gaat heeft een mening, daar moet je helemaal niet op reageren.

Mag ik het normaal vinden dat we een toernooi halen? Sorry hoor maar omdat er gefaald is in de vorige jaren maakt het niet opeens een geweldig resultaat dat we we nu bij gaan zijn.normaalste zaak van de wereld dat je naar een toernooi gaat in een groep als deze. Begin aardig moe van Koeman te worden die praat alsof hij God is tegenwoordig en zo bijzonder is het allemaal ook niet.

17 november 2019 om 02:07

Wat is normaal. Hiddink / Blind hadden een betere selectie die net derde werden op een wk, en die lieten zich uitschakelen door Tsjechen , IJslanders en Turken. Het wk daarna moet je je ook gewoon plaatsen maar wordt je door Zweden uitgeschakeld . Dus ja het is wel weer eens fijn om gewoon te plaatsen als dat 2 keer op rij is mislukt

17 november 2019 om 03:05

Hiddink en Blind met name hadden helemaal niet zo'n geweldige selectie. Onder Blind bijvoorbeeld hadden we een waardeloze verdediging. Daarnaast was onze enige topspeler Robben continu afwezig wegens blessures. Vergelijk het team dat onder Blind speelde met dat we nu hebben. Vooral Frenkie is van levensbelang. Zo'n speler die alle linies samenbrengt, misten we al jaren. Dat zei Koeman trouwens letterlijk. Dus nee, ik vind het geen prestatie dat we ons hebben geplaatst. Wat ik wel een prestatie vind, is hoe saai ik deze wedstrijd vond.

17 november 2019 om 06:12

Een selectie die derde werd op het wk. Die hoefden toch echt niet van landen als IJsland EN Tsjechië EN 5urkije te verliezen hoor. Toen hadden we precies hetzelfde gezegd . Ja tsss als je je niet plaatst. Maar het gebeurde niet en nu wel. Hoezo waardeloze verdediging ? We hadden Stefan de vrij , die nu volgens velen hier vele malen beter is dan Mathijs de Ligt ! Wees gewoon eens blij i.p.v. te azijnstralen . Deze wedstrijd saai? Ja klopt. Denk je dat er ook maar 1 land in Europa is dat 8 swingende potten op de mat heeft gelegd ?

17 november 2019 om 08:48

Normaal is dat je van landen met mindere selecties/teams wint. Niemand loopt toch ook de polonaise als Ajax van VVV wint?nogmaals dat voorgangers faalden maakt het niet opeens geweldig of speciaal.en Blind en Hiddink hadden trouwens geen betere selecties hoor, niet dat het uitmaakt want die faalden gewoon.

17 november 2019 om 09:32

Nou ja, kennelijk is het dus niet zo normaal , want het is dus al 2 keer op rij niet gebeurd . En iedereen loopt dus te veel de polonaise , dat is juist wat Koeman bedoelt . 2 jaar geleden was het nog allemaalKommer en kwel en nu zitten mensen te zeiken als Noord Ierland uit , waar ze nog nooit met meer dan 2 doelpunten verschil verloren hebben , niet eventjes met een 0-6 of zo opgerold wordt . Het is gewoon een degelijke kwalificatiereeks en laten we daar na 2 verklote campagnes vooralsnog alvast tevreden over zijn. Niemand schrijft Koeman de hemel in of zo, maar Oranje staat er wel heel wat florissanter voor dam 2 jaar geleden . Ok , tuurlijk zijn er een aantal spelers doorgebroken , maar het is ook weer gewoon rustig bij Oranje . En dat is wel een verdienste van hem. Daar waar zijn voorgangers steeds maar aan het schuiven waren met spelers en opstellingen is Koeman gewoon duidelijk . Je kunt het er niet helemaal mee eens zijn of wel , maar het is voor spelers prettig dat er een coach is die niet zoOpportunistisch is als de bezoekers hier en dus spelers niet na 1 slechte wedstrijd gaat wisselen .

Dit was een schande! Hoe kan je nu babel, berghuis en de roon opstellen? Dit is een middelvinger na AZ toe. Schandalig. En mag toch hopen dat deze actie consequenties gaat hebben voor koeman. En dan denkt hij ooit bij Barca te gaan coachen. Dream on big guy! Koeman heeft wederom bewezen geen enkele spel inzicht te hebben. Daarom is succes bij elke club waar hij heeft gewerkt, uitgebleven. Waarom krijgen stengs en boadu geen kans. Of starten met weghorst. (die het goed doet in Duitsland) nee dan berghuis. Heeft dit seizoen laten zien het niveau te missen van een top ploeg. Iedereen met voetbal kennis had nooit zo gestart. Hij heeft zoveel geluk dat dit een van de beste selecties is die NL in jaren heeft gehad. Dat ze het zelf wel oplossen met. Elkaar. Maar koeman is gewoon niet geschikt als hoofd coach!!!

Hij mag zich storen aan ‘Het volk’, maar wij mogen ons niet storen aan een heel zwak Nederlands elftal?

Koeman bewijst wederom de reden voor zijn ontslag bij AZ. Tactisch slecht, dit wordt vooral duidelijk als je je realiseert dat het spelersmateriaal wat hem ter beschikking staat erg veel klasse heeft. D. Daarom kiest hij zoveel mogelijk voor voetballers van Ajax opdat er sprake lijkt van een idee. Dat doet hij wel slim.

Vreselijk om dit te kijken laat staan vol te houden 90 min,het was bagger Mr. Koeman.hoe kan Berghuis in de basis staan erger nog je roept hem op deze jongen is toch volledig de weg kwijt bij Feijenoord!!!dan ga je zonder een echte spits spelen die oorlog kan maken,nee leuk om te zien Promes en van Beek Babel balletje achter het standbeen langs dat doen ze maar op de training!!en dan lees ik terug de Duitser heeft het ook altijd moeilijk tegen de N Ieren gaan we ons afspiegelen aan de Duitsers??kom op zeg je had deze N Ieren moeten oprollen maar nee hoor lekker laf spelen,en wanneer wordt Cillessen vervangen deze jongen denkt dat hij God is wat een arrogante kwast het lijkt mij dat Bizot in de laatste wedstrijd een kans krijgt.en mocht de Vrij hersteld zijn haal de Ligt er ook maar even uit deze jongen moet even in de schaduw gezet worden, maar goed ben geen B Coach dus alles zal wel bij het oude blijven.

17 november 2019 om 14:01

Sowieso bespottelijk dat je uberhaupt geselecteerd kunt worden als je met je club 10e staat in de Eredivisie, nog los van zijn gedrag op het veld dit seizoen.

yes wij zijn weer op een EK te vinden, mooi resultaat mannen, Maar ik zie wel dat Berghuis te kort komt op dit niveau, en waarom niet met de Jong in de spits beginnen, Maar goed doelstelling gehaald, Daar gaat het om,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

331 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren