Karim Benzema slaat terug en flirt met interlandcarrière bij Algerije

Zaterdag, 16 november 2019 om

Karim Benzema is onaangenaam verrast door de uitspraken van Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF). Eerder op de zaterdag stelde Le Graët in gesprek met RMC dat 'het avontuur' van Benzema in dienst van Frankrijk voorbij is. De 81-voudig international reageert op Twitter en flirt met een overstap naar de nationale ploeg van Algerije.

"Noël, ik dacht dat je je niet zou bemoeien met de beslissingen van de bondscoach!", schrijft Benzema. "Weet alleen dat ik, en ik alleen, een einde kan maken aan mijn interlandcarrière. Als je denkt dat mijn interlandcarrière erop zit, laat me dan spelen voor een van de landen waarvoor ik in aanmerking kom en dan zullen we wel zien." Benzema werd geboren in Frankrijk, maar zijn ouders zijn Algerijns.

In principe staat wereldvoetbalbond FIFA niet toe dat spelers die officiële interlands hebben gespeeld overstappen naar een ander land. Benzema zou echter een beroep kunnen doen op bijzondere omstandigheden, daar hij stelselmatig wordt genegeerd door de Franse voetbalbond. Hij is niet meer opgeroepen voor Frankrijk sinds hij landgenoot Mathieu Valbuena afperste met een sekstape. Benzema miste zodoende het EK in eigen land én het WK van vorig jaar zomer in Rusland.

In een documentaire van TF1 maakte bondscoach Didier Deschamps vorige maand al duidelijk waarom hij Benzema niet opnam in zijn selecties tijdens de EK-kwalificatiereeks. “Het is een sportieve beslissing”, hield Deschamps vol. “Ik ben simpelweg van mening dat zijn rentree niet goed zou zijn voor de nationale selectie. Ik kijk naar datgene wat goed is voor de selectie en wat dit shirt vertegenwoordigt, dat is alles.”


Poll

Moet de FIFA een interlandcarrière bij Algerije voor Karim Benzema toestaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door horwi)

Dit gaat nergens meer over. Benzema heeft de pech dat ze wereldkampioen zijn geworden ondanks Deschamps en Giroud. Ze hebben hem 3 eindtoernooien ontnomen. Hopelijk kiezen spelers uit Afrika voor het land van hun ouders ipv Frankrijk. Zelfde verhaal met Ozil.

16 november 2019 om 18:03

Want hij wordt niet opgeroepen omdat hij uit Afrika komt? 'Ze hebben hem 3 eindtoernooien ontnomen'. Volgens mij heeft er maar één iemand schuld aan het feit dat Benzema niet wordt opgeroepen en dat is Benzema zelf. Lees nog eens na wat hij heeft geflikt. Dan mag je nog zo'n goede spits zijn, dit kan gewoon niet.

16 november 2019 om 18:07

David, Benzema heeft de rechtszaak gewonnen.

16 november 2019 om 18:11

Volgens mij moet jij je even goed inlezen. Benzema is namelijk vrijgesproken. Dit heeft niks met voetbal te maken. Dit is iets van hogere hand. Ik geloof niet dat Deschamps kiest voor Gignac of Giroud als hij ook kan kiezen voor een wereldspits.

16 november 2019 om 18:35

Ik ben benieuwd of je hetzelfde dan zou zeggen over Nederlanders met een dubbel Afrikaanse nationaliteit (boadu, Ihatarren). Het is toch logisch dat je een sfeer in een groep goed moet houden.

16 november 2019 om 18:45

David,Benzema heeft de rechtzaak gewonnen pik.niet gelijk huilen als een klein meisje.

16 november 2019 om 18:48

Vrij gesproken omdat er niet genoeg bewijs was oke, maar de vraag is wat doe jij met zulke types. Zijn naam kan niet zomaar genoemd worden Valbuena denk je serieus hij gaat zomaar Benzema de naam noemen? Lijkt me heel sterk.

16 november 2019 om 18:52

Yman, Bemzema heeft de rechtszaak niet gewonnen, maar is vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

16 november 2019 om 19:07

Stsgrunn: dan betekent dus dat ie heeft gewonnen

16 november 2019 om 19:12

Daviddein ik kan het niet meer met je eens zijn dan dat ik dat nu ben. Mensen die het uberhaupt voor benzema opnemen , waar gaat dit over? Het is gewoon een malloot, je collega afpersen , dan spoor je niet.

16 november 2019 om 19:12

Dan heeft hij toch gewonnen haha? Ajax heeft niet van Valencia gewonnen, maar kreeg 3 punten omdat Valencia minder vaak scoorde. Zoiets?

16 november 2019 om 19:19

Volgens onze wetten ben je toch ook pas schuldig als er bewijs op tafel ligt? Of geldt dat alleen voor een bepaalde groep, waar Benzema dus niet bijhoort?

16 november 2019 om 20:54

OJ Simpson werd ook vrijgesproken. Zijn scepticisme is begrijpelijk.

16 november 2019 om 20:59

dat er nogsteeds mensen zijn die dit zeggen.. ik raad je aan om de documentaire te kijken van Benzema, hij was zelf onschuldig en is ook vrijgesproken.

16 november 2019 om 21:44

Ja als we op doe manier gaan kijken, kunnen we altijd sceptisch zijn. OJ Simpson is immers ook ooit vrijgesproken..

16 november 2019 om 21:45

Hoezo huilt hij gelijk als een klein meisje? Discussieer gewoon volwassen en ga niet zo puberaal dingen roepen. Ik weet dat dit een openbaar forum is maar dit is echt lachwekkend. En het heeft ook niks met discriminatie te maken als ik zo eens kijk naar de Franse selectie. Dus dat onzin argument kan ook de prullenbak in. Hij zal schuldig of onschuldig niet meer zo goed in de groep liggen. Dan kiest de bondscoach voor een ander en dat is zijn goed recht. Klaar. Hem voor een ander land laten spelen gaat de FIFA niet doen want dan is het hek van de Dam.

16 november 2019 om 18:06

Ozil die wereldkampioen met Duitsland is geworden bedoel je?

16 november 2019 om 18:09

Inderdaad. Een paar jaar later als hoofdschuldige aangewezen bij vroegtijdige uitschakeling van Duitsland.

16 november 2019 om 18:44

Ja en op het moment dat ze wereldkampioen werden werd hij als 1 van de dragers gezien. Wat is er sowieso met hem aan de hand? Heeft bij Arsenal ook niet meer helemaal op een rijtje volgens mij. Al met al had die bij Turkije nooit wereldkampioen kunnen worden.

16 november 2019 om 18:45

Nou niet helemaal waar. Ozil ging op de foto met Erdogan en daaronder met “ Mijn president “ waardoor Duitsers hem uitkotste. Ozil heeft dit zelf veroorzaakt, kijk eens naar Gundogan die speelt weer gewoon.

16 november 2019 om 18:47

Dat kwam vooral door de onhandigheid van Ozil zelf. Ik wil geen politieke statements maken, maar Erdogan heeft een paar vreselijk ongepaste dingen geroepen over de Duitsers en hun verleden, waardoor hij voor Duitsers eigenlijk persona non grata is. Als jij dan vrolijk lachend met hem op de foto gaat, met als caption eronder "My president", is dat niet erg handig. De hele mediastorm die dat op gang bracht vlak voor het WK heeft ze iig niet geholpen.

17 november 2019 om 02:09

@ Superbuli en Qr90,als je niet weet hoe de Turkse taal en cultuur in elkaar zit, is het beter je in te lezen of gewoon niets te zeggen. "baskanim" in het Turks betekent letterlijk inderdaad "mijn voorzitter" of "mijn president", maar het wordt in het Turks niet per definitie gebruikt om te uiten dat je diegene steunt of "onder diegene werkt". Het is vooral een uiting van respect voor de functie. Zo zul je vaak genoeg een fan van Galatasaray de voorzitter van Fenerbahce "baskanim" horen noemen (en vice versa). Of bijvoorbeeld tussen twee voorzitters, burgemeesters, etc.zie het meer als het woord "meneer" wat van "mijnheer" komt. Als je iemand "mijnheer" noemt, betekent het niet dat die man jouw heer is.

16 november 2019 om 18:11

Ozil is gewoon een wereldkampioen geweest toch? Ik denk echt niet dat hij spijt heeft van zijn keuze voor duitsland. Spelers kiezen vaak voor het land waar zij het meeste succes kunnen halen.

16 november 2019 om 18:37

@Goat: dat heeft hij helemaal zelf gedaan met de afpersingszaak. Vind het juist een meer dan terechte beslissing van de Franse Bond. Neem aan dat de uefa/fifa dit ook zo ziet en daarom nooit akkoord zal gaan met het uitkomen voor Algerije.

16 november 2019 om 18:57

4Ever4Ajax, het is al geschreven maar hij is algeheel vrijgesproken. Benzema is inmiddels een speelbal van de bond en coach.

16 november 2019 om 18:46

Blijf realistisch aub. Ik ben grote grote fan van Benzema maar waar hij mee bezig was, is niet goed te praten. Natuurlijk wil ik hem ook graag zien voetballen en ook gunde ik het hem om ook wereldkampioen te worden maar kom op je bent Benzema speelt voor real Madrid, waar ben je in godsnaam mee bezig. Ik snap überhaupt niet wat hij met zulke types doet die mensen afpersen.

16 november 2019 om 18:49

Özil speelt als een krant bij Duitsland, is jaren uit vorm en doet dingen die niet stroken met wat in Duitsland getolereerd wordt; wat bedoel je precies?

Nummer 1 Franse spits. Hoop dat hij voor Algerije mag uitkomen, en dan Frankrijk er een keer uitknikkert.

16 november 2019 om 18:03

Ik heb het over hoe hij Nederland genaaid heeft op het laatste moment. Na 4 jaar hebben jullie het nog steeds niet verwerkt.

16 november 2019 om 18:11

Haha denk je dat wij als topland wakker liggen van Ziyech die voor een matig land gaat spelen? Alleen omdat die Nederland wilde naaien. Volgens mij heeft hij alleen zichzelf ermee dusja. Kijk wat voor wereldtoppers wij hebben voortgebracht, we kunnen echt wel zonder Ziyech hoor. Neemt natuurlijk niet weg dat we heb graag erbij hadden gehad maar lig daar echt niet wakker van.

16 november 2019 om 18:20

Inderdaad Tilburg. Niemand ligt er wakker van. Nederland (ons topland) wint gewoon van de voorgaande wereldkampioenen zonder Ziyech. En straks met ihattaren erbij loopt het helemaal goed.

16 november 2019 om 18:48

Haha ja nederland die een eindtoernooi wint😂 en ik kan staan op water.wie gaan jullie daarvoor meenemen depay die 1 keer in de 80 jaar een wedstrijd redelijk speelt.

16 november 2019 om 18:55

@Tilburg: ik lig er niet wakker van(mede omdat ik een goede slaper ben), maar vind het wel heel jammer. Ik ben een grote Ziyech fan, en heel veel spelers met zijn specifieke kwaliteiten(en enorme werklust) zijn er niet. @Arsenal: Ihattaran heeft nog geen vol seizoen gespeeld, en is onderdeel van een PSV uit vorm. Beetje voorbarig als je het mij vraagt. Blijf het eeuwig zonde vinden, ook omdat ik Ziyech een sterke persoonlijkheid vind!

16 november 2019 om 20:35

@erro86, wat is jouw land dan aangezien je naar “jullie” refereert. En ziet Depay zeker nooit spelen bij Nederland of Lyon.? Daarnaast hebben we al een eindtoernooi gewonnen en stonden we 3x in een WK finale. Daarnaast zegt @arsenal ook dat we van voorgaande wereldkampioenen winnen en dat is ook zo: Spanje, Frankrijk, Duitsland bijvoorbeeld..

16 november 2019 om 20:37

@Gluubster, ik ben zelf ook erg fan van Ziyech en had hem heel graag bij het Nederlands elftal gezien. Maar de realiteit is anders en voor de rest zit ik er ook niet mee of het stoort me ook niet. Iedere speler moet namelijk doen waar hij/zij zich het beste bij voelt.

16 november 2019 om 21:51

Nederland heeft in ‘88 toch echt een eindtoernooi gewonnen.. Jij kan niet op water staan.. Dus wat is je punt? Behalve dat het wel weer duidelijk is dat je niks met Nederland hebt. Je zal het wel ontkennen maar het is duidelijk genoeg.

16 november 2019 om 18:06

Met scenario ziyech bedoel je elke wedstrijd uitgefloten worden door 50.000 Marokkanen?

16 november 2019 om 18:42

Haha, wat een grap. "Ziyech hebben we niet nodig". Ik lees zowat iedere week wel artikelen waarin jullie huilen om Ziyech en dat hij vast spijt zal hebben. Maar de realiteit is dat hij ondertussen een wk heeft gespeeld en Nederland niet. Er worden een paar potjes door Nederland gewonnen de arogantie viert weer hoogtij. Laat jullie eerst een eindtoernooi halen en het daar goed doen voordat jullie met praatjes komen.

16 november 2019 om 18:53

Dat wk ging gelukkig voor Marokko ook zo lekker goed. Wel verrassend, zijn ze er eens in de honderd jaar bij, falen ze weer zoals altijd. Marokko heeft nog nooit wat gepresteerd, stelt gewoon niks voor. Dat Nederland een aantal mindere jaren heeft gehad zegt niks. Nu is er weer een heerlijke lichting, dus beter hou jij je praatjes voor je. Kijk even naar de statistieken. Nederland is, was en zal altijd een veel groter voetballand zijn dan Marokko. Dat Marokko dan een keer aan een wk doet als opvulling doet daar niet veel aan af.

16 november 2019 om 18:53

Ziyech heeft zichzelf pijn gedaan. Als international van nederland is de overstap naar een europese club makkelijker, maar ik had hem er uiteraard graag bij gehad.

16 november 2019 om 18:58

@En-nesyri:Helemaal gelijk. Opportunisme viert weer hoogtij. Dat men zo "gemakkelijk" over Ziyech doet is denk ik een combi van frustratie en jaloezie.

16 november 2019 om 18:58

Nederland is een kwaliteitsland in voetbal. Logisch dat Hollanders een beetje arrogant over komen. Dat ze 2 toernooien mislopen betekent niet dat ze slecht zijn. Nederland is bij elk toernooi een titelkandidaat. Is Marokko dat ook? Denk het niet he.

16 november 2019 om 19:00

Haha een groot voetballand met 1 prijs ja. Jullie tellen niet mee met de big guys deal with it. Het enige waar jullie kampioen in zijn, zijn praatjes die geef ik je mee. Verder waren wij in ieder geval aanwezig, dat kan ik niet van jullie zeggen. Ik zou me gewoon gedeist houden en proberen een prijs te pakken, zodat je die praatjes uberhaupt kunt ondersteunen.

16 november 2019 om 19:02

Waar is die arogantie precies op gebasseerd? Welke prijzen? Wij hoeven geen titelkandidaat te zijn, staan we in ieder geval niet voor lul als we hem na de zoveelste praatjes weer niet halen.

16 november 2019 om 19:08

En-Nesyri: Nederland is zeker een groot voetballand. Net zoals Engeland bijvoorbeeld. Ook die hebben niet veel prijzen. Een groot voetballand betekent ook dat je grote spelers hebt en dat je het ver schopt op een toernooi. Spanje was voor 2006 ook redelijk prijsloos, maar toen ook al een groot voetballand vanwege Barca, Real en de vele magische spelers die ze hebbeng gehad. Feit blijft dat een jongen als Ziyech net het verschil kan betekenen, zeker op een niveau waar de verschillen zo klein kunnen zijn. Zonde, zonde, zonde(voor ons dan althans)

16 november 2019 om 19:10

El-Nesyri: als je moet deelnemen aan een eindronde zoals Marokko op het afgelopen wk kun je beter niet deelnemen

16 november 2019 om 19:30

Chiesa, Marokko en Nederland hebben beide evenveel Internationale trofeeën gewonnen, die beide dateren uit de jaren 80. Dat je mooi voetbal op dr mat legt is wel leuk en aardig, maar je wint er niks mee. En wie bedoel je precies met deze heerlijke lichting? De Roon of Dumfries? Marokko moet je niet onderschatten, enige die bij Marokko van Oranje in de basis zouden spelen zijn VvD, De ligt, Frenkie en Depay, derest is gewoon zware ondermaat. Hoe zou het Nederlands elftal eruit zien met Ziyech, Mazraoui, Hakimi, Harit en Boufal? Juist, puur genot.

16 november 2019 om 19:32

Titelkandidaat terwijl je 30 jaar niets hebt gewonnen? Aan titelkandidaat zijn heb je ook vrij weinig, pas als je die titel wint. En voor derest, weet niet of het WK is gevolgd, maar als alle arbitrale dwalingen niet hadden plaatsgevonden, was Marokko doorgegaan.

16 november 2019 om 21:54

Voor sommige mensen is het nooit goed, doodvermoeiend. Wil heel NL een voetballer met een dubbel paspoort in Oranje dan is het een arrogant land. Roept NL een speler met een dubbel paspoort niet op en / of vinden de supporters hem niet goed genoeg dan is het een arrogant land. Echt heel vermoeiend. Je zal zo maar in het leven staan, altijd slachtoffertje voelen en achtergesteld en in de verdediging. Zie gewoon de waardering voor Ziyech. Dat een kleine groep wat anders roept, wat ook gewoon mag trouwens, doet daar niks aan af.

16 november 2019 om 21:58

En hoeveel bekende voetballers en stijlen heeft Marokko? Wie kent er nou nog een wedstrijd van Marokko of meer dan een handjevol spelers overal ter wereld? Juist. Een groot voetballand kan je ook zijn met 0 of een enkele prijs. NL stond in 4 finales en had er met een beetje minder pech minimaal 1 bij gehad. Die finale tegen Spanje was belachelijk, die goal van Iniesta viel na een fout van de scheidsrechter. Maar goed, ik hoef je niet te overtuigen. Je houdt vast aan je eigen verhaal en voelt je vooral niet verbonden met het land waar je woont. En zoals ik al zei zie je de waardering voor bijvoorbeeld Ziyech niet. Lekker zo doorgaan met je achtergesteld voelen. Daar kom je verder mee.

16 november 2019 om 22:21

Hoeveel spelers van Oranje kent men overal ter wereld? Alleen Virgil misschien....

16 november 2019 om 23:24

We hebben vanavond gezien wat voor een topland Nederland is. Wanneer je twee spelers mist is het al niks meer... Een topland zou met goede vervangers komen en niet met respectievelijk Babel en Berghuis...

17 november 2019 om 00:18

Babel en berghuis afkraken en dan harit en boufal noemen?! Beide falen werkelijk overal en hebben een rendement van 0. Niks beter dan Babel en Berghuis.

17 november 2019 om 01:34

Haha, sinds wanneer faalt Harit. Is pas 22 jaar en neemt Schalke op die leeftijd op sleeptouw. Heeft al 5 goals en 2 assist in dit jonge seizoen. Is vorige maand nog verkozen tot beste speler van de maand in de Bundesliga. Tevens is hij twee seizoenen geleden verkozen tot beste rookie van de Bundesliga. Dit zegt al genoeg, je bent een persoon zonder verstand van voetbal...

17 november 2019 om 23:35

Wk 1986 Marokko 3-1 Portugal, ko finale het Grote Duitsland van Beckenbauer met Völler en Rumennige, onterecht 0-1 verloren. Niet die arrogante jas aantrekken want Nederland heeft zich 6 jaar lang niet geplaatst voor een eindtoernooi. Met als koop je niets, of je nou een finale verliest of in de groep eruit gaat komt op hetzelfde neer.

Even lekker snel van land wisselende als dat beter uit komt.oor een speler. Nee, dat moeten we niet willen. Lullig voor benzema, maar ik zie al allerlei paspoorten uitgedeeld worden aan goede spelers zodat ze voor een ander land kunnen gaan spelen. De bond met het meeste geld wordt dan kampioen.

16 november 2019 om 18:07

"even lekker snel" is hier niet aan de orde natuurlijk. En dat het op sportieve gronden is m.i. ook niet

16 november 2019 om 18:50

Klopt, voor benzema is het zuur, maar je kunt geen regels maken om dit te regelen zonder dat er misbruik van gemaakt kan worden op de manieren die ik aangaf

16 november 2019 om 18:07

Niks mee te maken, Benzema wordt opzettelijk niet geselecteerd voor de Franse selectie. De bondsvoorzitter heeft zijn mond voorbij gepraat en nu heeft Benzema bewijs, heerlijk dit. En het meeste geld maakt vrij weinig uit, als alle spelers gewoon hun land van afkomst had gekozen dan waren er meerdere Afrikaanse wereldkampioenen op de planeet maat

16 november 2019 om 18:50

Meerdere Afrikaanse wereldkampioenen? Op basis van wat? Het is in de geschiedenis van het WK al een hele prestatie als een Afrikaans land door de groepsfase komt. OP basis van wat denk je dat er meerdere Afrikaanse wereldkampioenen waren geweest?

16 november 2019 om 18:55

Niks mee te maken idd. De woorden van de bondsvoorzitter hebben geen enkele waarde tav een overstap naar algerije

16 november 2019 om 19:17

Land van afkomst, is dat het land waar je geboren en getogen bent of waar je ouders vandaan kwamen? Tegenwoordig zijn er veel spelers (zoals bijvoorbeeld een Zyech) die geboren zijn in NL en ook hun hele leven in Nederland hebben gewoond. Is dat dan niet het land van afkomst? Ik kom uit Nederland, geboren en getogen en mijn ouders ook. Nu woon ik niet in Nederland en mijn kindje wordt ook hier (Polen) geboren en opgevoed. Als wij hier ons hele leven blijven, dan is haar afkomst toch gewoon Pools en niet Nederlands ondanks dat ik als haar vader Nederlander ben. Vind het zo'n gelul dat je nationaliteit af zou moeten hangen van waar je ouders geboren zijn, niet waar je zelf geboren en getogen bent.

16 november 2019 om 19:57

@dr. Duck wil je het gewoon niet begrijpen of ...? De allerhoogste persoon in hun organisatie zegt letterlijk"maar zijn avontuur bij Frankrijk is voorbij." Zonder dat die man zich heeft afgemeld voor de Franse selectie wat betekent dat volgens jou? Het is duidelijk dat Benzema niet mag worden geselecteert van deze man zonder enige geldige reden. Dus waarom zou Karim niet mogen uitkomen voor een ander land als zijn huidige land hem expres niet selecteert? Benzema heeft een Algerijnse afkomst en paspoort, behoort bij de wereldtop en verdient gewoon om te schitteren op een eindtoernooi. Hij is zeker niet de eerste speler die zou spelen voor meerdere landen, integendeel Di Stefano speelde zelfs voor 3 landen!

16 november 2019 om 20:03

Dat ligt allemaal ook aan de regels van het land, maar goed ik als Angolese-Nederlander die is geboren in Nederland zal nooit zeggen dat ik van Nederlandse afkomst ben. 1. Als ik dat was, waarom zouden mensen mij dan vragen van welk land ik origineel afkomstig ben. 2. Een pure donkere nederlander bestaat natuurlijk niet. En zo zijn er wel meerdere redenen die ik zou willen opsommen, maar dan zal er een hele onnodige en controversiële discusie hier ontstaan.

16 november 2019 om 20:10

@amazingninja Logisch als wij minder plaatsen krijgen op het WK, of niet soms? Afrikaanse ploegen zouden een heel sterk elftal kunnen plaarsen, bijvoorbeeld Congo zou een echte kanshebber zijn voor het volgende WK . Maar goed je hebt ook wel gelijk, het is allemaal gebasseerd op als maar je kan niet ontkennen dat er betere ploegen zouden ontstaan.

17 november 2019 om 01:45

Vind jet het gek dat Afrikaanse landen vaak niet door de groepsfase komen? Vind je het gek, er zijn maar 5 plaatsen voor in totaal 54 landen. Erg krom. Er was zelfs een tijd dat maar 1 Afrikaans land zich kon plaatsen. Fifa moet eens normaal doen en Afrika gewoon meer plaatsen gunnen, heel simpel. Dit zorgt er voor dat voetbal zich niet snel in Afrika ontwikkelt t.o.v. Europa of zuid-Amerika.Verder is wat @jenowit zegt totaal niet gek ofzo. Als Algerije kon beschikken over een aanval met Mahrez én Benzema én Mbappe én Fekir zouden ze erg ver komen. Als Mali Sidibé en Kanté en Oussmane Dembelé kon gebruiken zouden ze ook kunnen stunten.

16 november 2019 om 18:49

Aan je afbeelding te zien heb je waarschijnlijk affiniteit met rugby, maar is het daar niet nog 100 keer erger met het uitdelen van paspoorten? Bijvoorbeeld een Japan.

16 november 2019 om 18:53

Zeker, daarom lijkt het me ook geen goed plan ook al is het zuur voor benzema. Qatar heeft allerlei hardlopers uit Oost Afrikaanse landen over genomen. Zo'n plan hadden ze ook met voetballers maar gelukkig kon dat niet vanwege de bestaande regels. Zo hadden we trouwens ook een Nederlander die voor Schotland rugby heeft gespeeld.

Zou het best mooi en begrijpelijk vinden wanneer de FIFA een uitzondering maakt voor Benzema. Zeker na die opmerkingen van de bondsvoorzitter, schandalig.

16 november 2019 om 18:08

Een uitzondering voor iemand die ze teammaat afperst en daarna zielig gaat doen?

16 november 2019 om 18:12

Hij heeft niemand afgeperst.

16 november 2019 om 18:14

Al een paar jaar geleden, heeft het nu wel begrepen denk ik toch?

16 november 2019 om 18:03

Wat een mentaliteit over de Afrika cup alsof er wekelijks geen aanslagen gebeuren op de Europese velden. Vieze opmerking dit.

Enorm respectloos hoe ze bij Frankrijk met Benzema omgaan. De Franse spitsen die wel opgeroepen worden komen niet in de buurt van het niveau van Benzema.

16 november 2019 om 18:09

Er is er maar 1 echt enorm respectloos geweest...en dat is Benzema zelf!als je als prof al zoveel geld verdient, en dan mag je ook nog uitkomen voor een mooi land als Frankrijk, en dat vertrouwen betaal je terug door de schandalen met de sex tapes!hij is een crimineel! Maar omdat hij bekend is, mag hij dat dan volgens jou? Zo iemand zou achter slot en grendel moeten zitten. Als het een onbekende was, had hij een zware straf gehad.het moet eens klaar zijn bekenden voor te trekken...iedereen hetzelfde behandelen. Hij heeft zijn kansen zelf vergooid!

16 november 2019 om 21:03

Jullie waren er bij? Jullie hebben dus de keiharde bewijzen?

18 november 2019 om 12:15

Precies, Griezmann en Mbappé waren de afgelopen jaren natuurlijk veel slechter dan Benzema.

Ik denk dat dit een juiste beslissing is geweest...iemand die mensen afperst hoort niet een land te vertegenwoordigen...dat mensen hem nog verdedigen.als prof en zeker iemand die voor een nationaal elftal uitkomt moet je gewoon geen crimineel verleden hebben, en al helemaal niet wanneer je dat tijdens je actieve carrière doet.het is zeer verwerpelijk, en dit heeft niets met nationaliteit te maken, ongeacht waar je vandaag komt zou dit moeten gelden.

16 november 2019 om 18:11

Hij is nooit veroordeeld geweest. Daarbij was het een bekende van Benzema die Valbuena afperste, waar Benzema alleen aangaf dat het wellicht beter was om te betalen. Benzema heeft dus nooit iemand afgeperst.

16 november 2019 om 18:13

Nee maar hij heeft zich wel ergens mee bemoeid, waar hij ook gewoon zijn handjes ervanaf had moeten houden. Dit valt niet goed te praten.

16 november 2019 om 18:13

Troy010,dat is wel heel makkelijk om er zo mee weg te komen. Hij had die bekende moeten aangeven, en zijn zogenaamde band moeten verbreken. Wees er gerust op dat hij er meer van wist, dat je niet veroordeeld bent zegt niet dat je onschuldig bent!

16 november 2019 om 18:22

het is ook heel gemakkelijk om te oordelen vanuit je zetel. Sommige mensen kennen het woord loyaliteit niet. Ik zou ook niet ratten op mijn vrienden.

17 november 2019 om 00:42

Dus als jij toevallig ooit vrienden bent geworden met mensen die echt de verkeerde kant op gaan, ga je lekker mee? Ga je ze steunen ookal raakt je familie er bij betrokken? Loyaal dus he, dat betekent dus dat je dezelfde vriendenkring hebt als op de basisschool, ongeacht wat die anderen dan hebben gedaan of ooit gaan doen? Een vriend die schadelijk is voor je carriere en omgeving zou je ongekende loyaliteit geven ookal betekent zijn loyaliteit alleen maar negatieve gevolgen? Dan moet je niet raar opkijken als je nooit stappen vooruit zet...

Beetje vreemd om in elk artikel maar te stellen dat hij Valbuena afperste terwijl hij nooit veroordeeld is, daarbij zou het een vriend van Benzema geweest zijn. Hoe dan ook, ik klaag niet loopt hij ook geen blessures op bij interlands oid en kan hij zich lekker op Madrid focussen.

Ik zag net een pipo reageren (is volgens mij verwijderd ondertussen) dat Ihattarian toch nog maar voor Marokko moet kiezen omdat hij nooit als voltallig Nederlander zal worden geaccepteerd. Zeer waarschijnlijk zo een wijsneus die zelf een dubbele nationaliteit heeft (heb ik overigens zelf ook). Maar, als je hier getogen en geboren bent, dan interesseert het me verder geen ene mallemoer wie je ouders, je grootouders of je hele stamboom vandaan komt. Je bent en blijft dan gewoon een Nederlander!

16 november 2019 om 18:12

shuba,en laten we niet vergeten dat hij zijn teamgenoot afperste, waardoor hij zelf verantwoordelijk is!mensen vergeten blijkbaar dat hij een crimineel is...hij ziet er ook best louche uit, en deed/doet verkeerder dingen.

16 november 2019 om 18:20

Een crimineel dan nog wel? Voor welke vermeende criminele feiten is Benzema dan veroordeeld geweest? Je laatste zin zegt ook genoeg denk ik.. Aan iemands uiterlijk kan je zien dat die er een crimineel uitziet?

16 november 2019 om 18:23

Hoe bedoel je hij ziet er ook best louche uit , wat een onzin...

16 november 2019 om 18:56

myajaxforever kun je even een linkje posten waar instaat dat Benzema schuldig bevonden is aan afpersing?

17 november 2019 om 01:46

Je laatste zin laat zien waarom sommige allochtonen in Nederland het lastig vinden om te integreren (waaronder ik, dan weet je dat alvast). Je wordt al beoordeeld om je uiterlijk, leuk.

16 november 2019 om 18:21

Dat ligt ook niet zo simpel hoor, best wel veel marrokaanse jongeren die in nederland geboren zijn krijgen de stempel marokaan als zij verkeerd in het nieuws komen.

16 november 2019 om 19:01

Ik weet het niet. Ik heb ook een dubbele nationaliteit maar ik heb een erg sterke band met beide landen. Ik ben opgegroeid in Nederland en zal hier waarschijnlijk nog lang wonen, maar ik ben opgevoed met de Marokkaanse cultuur. Ik vind het een lastige keuze, maar ik denk dat je een andere band hebt met je land van afkomst.

Is het bewezen dat hij daadwerkelijk Valbuena heeft afgeperst? Ik dacht het niet. In het artikel staat het er alsof het een feit is dat Benzema echt veroordeeld is hiervoor.

Als het echt wordt toegelaten dan heeft Turkije gelijk Özil binnen tijdens EK 2020

Zo onzin dit weer zeg. Benzema verdiend meer geld dan Valbuena ooit heeft gezien en is vrijgesproken, maar er staat Benzema heeft Valbuena afgeperst VZ is niet op de hoogte of doen dit extra. Vind dat Karim allang al weer afgeroepen moest worden toen hij werd vrijgesproken. De Franse voetbalbond heeft meerdere slechte keuzes gemaakt de laatste jaren. Lacazette bijvoorbeeld. Vind Dechamps ook echt een waardeloze trainer. Benzema heeft ook een gesprek gehad met de Franse bond in zijn docu . Dat als hij vrijgesproken word hij weer mag spelen voor Frankrijk.

Als jij ooit voor Frankrijk hebt gekozen dan is het toch zwak als je nu opeens voor een ander land wilt spelen, ik hoop dan ook dat de bondscoach van Algerije hem niet gaat oproepen.

WK wedstrijd Algerije tegen Frankrijk en dan Benzema die de winnende treffer maakt... Zou wat zijn. Kijken of Deschamps dan nog mag blijven als bondscoach.

Benzema is betrokken geweest bij een afpersingszaak. Zijn rol hierin is betrekkelijk klein geweest, en het bewijs onvoldoende. Ik vind het verachtelijk om een artikel te schrijven en daarbij te verkondigen dat Benzema zijn collega afperste. Zeker wanneer er al rechterlijke uitspraak is geweest en het resultaat vrijspraak. Onacceptabele journalistiek. Dat men daarna conclusies heeft getrokken met betrekking tot zijn deelname in de nationale ploeg kan ik inkomen. Hoewel ik van mening ben dat een rechterlijke uitspraak sluitend is. Wat mij betreft zou hij dan weer in aanmerking moeten komen.

16 november 2019 om 20:42

Nogal slecht geschreven inderdaad. Wat betreft die rechtzaak; juridisch gezien is hij vrijgesproken omdat er niet kon worden bewezen dat hij er bij betrokken was. Er is echter in de dagelijkse omgang een verschil tussen "niet schuldig bevonden" en "onschuldig". Als ik over mijn buurman hoor dat hij altijd bij mensen inbreekt maar dat hij nog nooit is gepakt nodig ik hem echt niet uit in mijn huis. Klaarblijkelijk heeft Benzema volgens Deschamps en de bondsvoorzitter iets gedaan dat hun relatie dermate heeft verpest dat hij nooit meer geselecteerd wordt.

Regels zijn regels en daar gaat voor zo,n probleem gevalletje/randfiguur (al kan ie nog zo aardig voetballen) geen uitzondering voor worden gemaakt, dan weten jullie dat alvast.

16 november 2019 om 20:24

Kluivert stond gewoon bij ons in de spits. We knepen graag een oogje toe. Die had meer op zijn kerfstok dan Benzema maar dat maakte geen reet uit als hij scoorde. We hebben allemaal gejuichd.

16 november 2019 om 21:12

Kluivert was wel wat beter dan Benzema natuurlijk.

Frankrijk heeft zoveel keuzes voorin. Waarom zouden ze deze onruststoker oproepen? Het is geen Griezmann of Mbappe.

Het verhaal van Deschamps raakt kant nog wal. Je negeert een spits die al jarenlang de 1ste keus is bij Real Madrid en je geeft de voorkeur aan de 3de spits van Chelsea. Dat heeft niets te maken met sportieve redenen.

Ondertussen wordt benzema verheerlijkt bij zijn club door zij die hem nu bekritiseren : " hij is een goede voetballer".. maar als het gaat om het het nationaal elftal nee dan halen ze politiek en afkomst erbij :" hij verziekt de sfeer " bla bla... Pure hypocrisie . Wat hij in privé deed, dat valt niet goed te praten natuurlijk, dat blijft privé dat heeft niks met sfeer te maken trouwens welke voetballer is feilloos? en daarbij bij real madrid is hij niet alleen gekend omdat hij een goede voetballer is maar ook Iemand is die voor een goede sfeer zorgt in de ploeg zowel op als naast het veld toen nog met Ronaldo als beste vrienden en nu ook zonder hem dus hij verdient een plek in de nationale ploeg hij is nu vrijgesproken maar nee mensen willen hem eeuwig boeten alsof ze perfect zijn

Dit is precies de reden waarom ik persoonlijk zelf altijd voor mijn eigen land zou kiezen.

18 november 2019 om 12:16

Zjin land is Frankrijk. Hij is er geboren en opgegroeid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
O. GiroudAanvaller70
A. GriezmannAanvaller74
K. MbappéAanvaller74
S. MandandaKeeper10
L. DigneVerdediger
L. DuboisVerdediger
P. KimpembeVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

363 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 14 11 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0
Laatste voetbalnieuws

Varane en Benzema breiden sublieme reeks Real Madrid verder uit

Real Madrid heeft zaterdag een degelijke overwinning in LaLiga geboekt. Het team van Zinédine Zidane zegevierde in eigen huis met 2-0 over Espanyol en wacht nu af wat Barcelona in de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Zinédine Zidane wil ver gaan voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren