Mundo Deportivo: scouts van Barcelona kijken dinsdag naar Calvin Stengs

Zaterdag, 16 november 2019 om

Calvin Stengs is op de radar van Barcelona verschenen, zo meldt Mundo Deportivo zaterdag. Het twintigjarige talent van AZ wordt omschreven als 'een nieuwe parel van Mino Raiola' en om die reden is de club van plan om dinsdag scouts te sturen naar de Johan Cruijff ArenA om Stengs in de gaten te houden tijdens de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Estland.

De aanwezigheid van Patrick Kluivert is een van de redenen voor de interesse uit Barcelona. De oud-topvoetballer is werkzaam als hoofd jeugdopleiding op La Masia en is volgens de krant zeer gecharmeerd van Stengs. De buitenspeler zou zaterdagavond al kunnen debuteren voor Oranje, dat het opneemt tegen Noord-Ierland. Voor zover bekend zit er in Belfast geen scout van Barcelona op de tribune, maar zal dat in Amsterdam wel het geval zijn.

Stengs is bezig aan een ijzersterk seizoen voor AZ. In 23 wedstrijden was hij goed voor 9 doelpunten en 10 assists. Mede door de topvorm waarin de aanvaller en zijn ploeggenoot Myron Boadu in verkeren, is AZ terug te vinden op de tweede plek in de Eredivisie. Eerder dit jaar bereikten AZ en Stengs overeenstemming over een contractverlenging tot de zomer van 2023. Bij een eventuele transfer kunnen de Alkmaarders dus een forse transfersom eisen.

Overigens heeft Kluivert zijn bewondering voor Stengs nooit onder stoelen of banken gestoken. Donderdagwerd Kluivert door De Telegraaf nog gevraagd naar zijn oordeel over de entree van Boadu en Stengs bij Oranje, daar hij zelf ook op jonge leeftijd zijn opwachting maakte in de nationale ploeg. "Boadu ken ik niet goed. Stengs vind ik een goede, atletische speler. Hij moet nog wel een hoop kilometers maken, maar hij heeft de instrumenten om het ver te kunnen schoppen", zei Kluivert toen.


Poll

Zie je Calvin Stengs ooit voor een Europese topclub spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door tres)

Pfff, zou geen goeie stap voor hem zijn, in mijn opinie. Ook al levert het AZ een mooi bedrag op, ben bang dat Stengs hierdoor in zijn ontwikkeling zou stokken.kan veel beter een andere stap maken, min of meer zekere speeltijd is voor hem heel belangrijk, bij een volgende club.

16 november 2019 om 15:05

Of willen ze hem net zoals Ludovit Reis eerst stallen bij Barcelona B? Lijkt mij ook geen verbetering ten opzichte van basis spelen bij AZ eigenlijk. Want de kans is erg klein dat hij vanuit Barcelona B door zal stromen naar het eerste.

16 november 2019 om 15:18

Kan me niet voorstellen dat je daarin sneller gaat ontwikkelen dan te blijven bij AZ, Europees voetbal te spelen en zelfs meedraaien in het NL elftal.hoop dat hij slimme keuzes maakt, hoewel zijn zaakwaarnemer op dat vlak niet de beste reputatie heeft.

16 november 2019 om 18:21

Zou voor AZ mooi zijn als hem voor 25/30 miljoen verkopen in de zomer. En dan nog een jaartje huren. Stengs blijft dan voetballen op niveau(EL sowieso en misschien cl) en na dat jaar krijgt barcalona een speler met nog meer ervaring terug. Lijkt me voor iedereen perfect.

16 november 2019 om 19:23

De kans dat Stengs zich in barca b laat plaatsen lijkt mij 0 % . Deze jongen kan fluitend mee met Ajax of psv en dan na 3-4 jaar naar de sub top of top van europa.

16 november 2019 om 22:16

Talent heeft Stengs zeker, maar presteren bij een topclub is welke even wat anders. Dat fluitend mee kunnen met Ajax moeten we eerst nog zien...

16 november 2019 om 17:12

Ik vraag mij sowieso af wat een goede volgende stap voor hem kan zijn. Barca inderdaad erg hoog gegrepen. Maar zou hij bij clubs als Spurs en Dortmund wel aan de bak komen? Anders ga je uitkomen bij de Leverkusen, Gladbach, Everton, Valencia, etc. van deze wereld. Maar ja gaan die de hoofdprijs betalen die AZ logischerwijs gaat vragen? Zo vaak maken die ook geen 30 miljoen over voor inkomende transfers.

16 november 2019 om 20:05

Tja, moeilijk. Ik weet het ook niet, zou denken subtop bij de top-5 competities, bij een aanvallend spelende ploeg, waar hij min of meer gehaald wordt voor de basis. Maar garanties zijn er niet natuurlijk.

19 november 2019 om 19:22

Hij is niet minder dan Dembélé. Lekker gaan, en Dembélé wegjagen daar.

Ik zei toch de Nederlandse Sané😋 interessante speler voor de toekomst

16 november 2019 om 15:11

Ik vind Stengs idd erg vergelijkbaar als Sane qua speelstijl (en uiterlijk). Valt me al een tijdje best op dat niemand hem de Nederlandse Sane noemt. Jij bent de eerste geloof ik die hem als een mindere versie van Sane ziet. Ik zie Stengs echter niet de Europese top halen. Hooguit subtop als Schalke, Valencia, Leverkusen, Lyon etc.

16 november 2019 om 15:28

Haha😋! Ja vind hem idd ook erg vergelijkbaar qua stijl & uiterlijk. Wie weet gaat hij wel naar een topclub, je weet maar nooit he maar idd ik denk als hij vertrekt hij beter naar een goede subtop moet gaan( ploegen die jij opnoemt)

Vind dit soort dingen echt geweldig om te horen, maar Stengs moet nog aardig wat stappen zetten. Wel denk ik dat zolang hij zich blijft ontwikkelen hij echt een wereldster kan worden. Ook denk ik dat Boadu nog grotere stappen moet zetten als Stengs.

16 november 2019 om 16:13

Gelukkig is Boadu ook 2 jaar jonger dan Stengs. We vergeten wel eens dat we het hebben over een 18 jarige jongen die afgelopen jaar er uit lag met een blessure. Om er dit seizoen dan meteen weer te staan zegt alles over die jongen en daarom maak ik me totaal geen zorgen om die jongen.

16 november 2019 om 18:36

Nog knapper, op zijn 16e heeft hij óók nog eens zijn kruisband gescheurd en er 3/4e jaar uit gelegen. Toen hij net volledig fit was in het begin van vorig seizoen dus zijn enkel gebroken en er weer 7 maanden uit geweest. Ongelooflijk hoe knap het dan is dat hij er nu al zo goed voor staat op zijn 18e, ondanks dat hij eigenlijk bijna 2 jaar achter elkaar geblesseerd is geweest. Hij heeft dus al enorme tegenslagen meegemaakt en zal dus mentaal erg sterk zijn.

19 november 2019 om 19:24

Deze informatie is nieuw voor mij. Idd des te knapper hoe hij het nu doet, maar hoop dan niet dat het een speler van glas is/wordt..

Hij kan beter bij AZ blijven en doorgroeien of eerst een kleinere stap maken naar clubs zoals Ajax of Dortmund. Indien zij interesse hebben. Bij Barcelona is de concurrentie gewoon groter en ben je dus erg makkelijk vervangbaar.

16 november 2019 om 15:39

O, en bij Ajax en Dortmund is er geen concurrentie in de selectie ... dan hebben ze daar grote problemenhij gaat eind van dit seizoen toch weg bij AZ, laat het dan ook maar meteen een topclub zijn

Kan hij natuurlijk nog lang niet aan, maar drijft de prijs wel weer lekker op. Geeft maar aan hoe onmogelijk de vraag van vele Ajacieden is om hem even tussen de 15-20 miljoen op te pikken. Die vergeten ook voor het gemak nog even dat zijn contract nog 3,5 jaar loopt. Ik verwacht dat hij tegen de 30 miljoen aan vertrekt als hij zo doorgaat, Huiberts is een harde onderhandelaar die vaak het onderste uit de kan haalt.

16 november 2019 om 15:08

Laat Stengs dan maar direct naar het buitenland gaan. Veel plezier met een Vincent Janssen scenario dan. Voor de club AZ is dat ook geen beste reclame als veel ex spelers van AZ floppen na AZ.

16 november 2019 om 15:14

Precies. Ik zie Stengs sowieso niet de Europese top halen. Hooguit subtop als Leverkusen, Lyon, Valencia, Everton, Fiorentina, noem ze maar op.

16 november 2019 om 15:24

Dembele, Elm, Weghorst, Berghuis, Gudmundsson, Til, Viergever, El hamdaoui (mensen vergeten vaak zijn eerste seizoen), Wernbloom, Hoedt, Haps (fit ook gewoon de betere bij Fey), Klavan vs Janssen, Jahanbaksh, Gudelj, Altidore, Maher, Sigthorsson. Enkele spelers vallen een beetje in het grijze gebied. Een De Zeeuw en Viergever hebben hun meerwaarde gewoon bewezen terwijl Jahanbaksh nu een goede keuze moet maken om zijn carriere nieuw leven in te blazen. Ik vind het vooral heel opmerkelijk hoe erg jij on de waan van de dag leeft LawPL. Maargroed ik kom je stukken vaker tegen en je krijgt we altijd mijn lachspieren weer aan het werk. Als ik iemand moet aanwijzen die niet serieus te nemen is in de AZ-topics ben jij het wel. Zelf Valentijn Driessen heeft een minder grote plaat voor zijn hoofd.

16 november 2019 om 15:32

Menige spelers die je opnoemt waren eerst ergens ook geflopt na AZ zoals Berghuis bij Watford, Sigthorrson bij Ajax, Gudelj bij Ajax, El Hamdaoui bij Ajax, Maher bij Psv, Jahanbaksh bij Brighton vind ik ook geen succes, Altidore speelt in de MLS wat ik geen hoogstaande competitie vind, Hoedt ook niet echt een groot succes geweest bij Lazio toch? Elm, Wernbloom en Til heb ik eigenlijk niet meer gevolgd na AZ. Hoe doen ze het bij hun clubs?

16 november 2019 om 15:43

Ja en AZ verloor ook alle wedstrijden tegen de top 3 dus dat moest de laatste keren ook wel weer gebeuren, oh wacht. De laatste 4 tegen de top 3 allemaal gewonnen. Wat heeft een Stengs of Boadu in godsnaam te maken met de kwaliteiten van zijn voorgangers? De druk is dan wel hoger, maar deze jongens zijn ook vele malen beter dan de voorgangers. De voorgangers erbij halen is echt appels met peren vergelijken. Als je 10 keer achter elkaar kop gooit, is de kans in een normale situatie niet groter dan 50% dat de 11e keer weer kop is.

16 november 2019 om 16:10

Gelukkig slagen de spelers van Ajax, Feyenoord en PSV wel in Europa. Ik heb al eens eerder een uiteenzetting hiervan gemaakt, maar dat zal je zwaar tegenvallen.

16 november 2019 om 15:10

Mee eens Az. Stengs zal vertrekken rond de 30 miljoen evenals boadu. Koopmeiners ook minimaal 25 miljoen.

16 november 2019 om 15:14

30 miljoen voor een speler met een zware knieblessure verleden? Nog 1 keer zijn kniebanden afscheuren en het is einde sportieve carrière voor Stengs en heeft de kopende club 30 miljoen weggegooid. Zou erg dom zijn van de kopende club als ze zoveel geld aan Stengs zouden uitgeven. Het financiële risico op een miskoop is groot bij Stengs.

16 november 2019 om 15:18

Wat is er eigenlijk erg aan een zware knieblessure in het verleden? Als je goed kan herstellen, is er niks aan de hand lijkt me. Stengs lijkt goed herstelt te zijn van z'n kruisband blessure.

16 november 2019 om 15:24

Dat betekent dat als hij weer een zware knieblessure krijgt aan hetzelfde been dat het waarschijnlijk einde sportieve carrière is voor Stengs en dat de kopende club dan dus kan fluiten naar zijn geïnvesteerde centen. Hopelijk blijft hem dat bespaard. Maar toch is er voor de kopende club een bepaald risico aan verbonden om Stengs te kopen.

16 november 2019 om 15:27

@LawPl kan het een beetje moeilijk verkoppen dat niet alle spelers met talent voor Ajax kiezen. Spelers die niet voot Ajax kiezen zullen dan 100% mislukken. Het provincieclubje uit Alkmaar vroeg voorheen niet zoveel geld, dus ik kan mij voorstellen dat er ergens jaloezie ontstaat. Niet getreurd! Want AZ voert hetzelfde beleid als Ajax op kleinere schaal. Dus dat hebben we toch even goed afgekeken bij het grote almighty Ajax.

16 november 2019 om 15:43

Van mij mag AZ best (te) hoge vraagprijzen gaan vragen hoor maar dan zullen ze hun beste spelers waarschijnlijk aan buitenlandse clubs moeten verkopen. Alleen de kans is dan aannemelijk dat ze daar op de bank terecht zullen komen. Komt de reputatie van AZ als opleidingsclub niet echt ten goede dan.

16 november 2019 om 16:13

Helemaal mee eens. Ruud van Nistelrooy was de grootste miskoop uit de geschiedenis van Manchester United. 30 miljoen betalen voor iemand met een zware blessureverleden. Is nooit meer succesvol geweest nadien.

16 november 2019 om 18:38

@lawpi Wat je hier dus eigenlijk zegt is dat ze overal gaan mislukken behalve bij Ajax. Dan kan natuurlijk nooit kloppen. AZ wil de concurrentie natuurlijk niet sterker maken en zullen spelers niet meer aan PSV en Ajax verkopen. Als Stengs en Boadu de volgende stap gaan maken, zijn er nog genoeg clubs onder de Europese top waar ze kunnen spelen en uiteindelijk slagen. Ik noem maar een Arsenal, Sevilla, Everton of Lyonnais. Het is daarnaast ook makkelijk om oud-spelers van AZ erbij te betrekken. Dat geeft natuurlijk geen garantie dat Stengs en Boadu het niet gaan redden. Iedere voetballer is natuurlijk anders.

16 november 2019 om 15:16

Als Janssen na een goed half jaar al 22 miljoen waard was, zal een talent als Stengs indien hij meegaat naar het EK zeker tegen de 30 miljoen aan zitten. AZ kan er misschien zelfs 40 uit halen als ze 2e worden in de competitie en een mooie Europese run maken.

16 november 2019 om 23:34

@joshuaK een Janssen was toen natuurlijk de spits van Oranje en speelde tegen Engeland uit een goede match. Hierdoor kwam er natuurlijk veel belangstelling. Dat Janssen veel opgeleverd heeft is geen garantie voor Stengs. Uiteindelijk bepaalt de vraag naar hem de prijs.

16 november 2019 om 15:50

Zou een club als Ajax hem niet voor bv. 20 mln kunnen halen met vervolgens een heel dik doorverkoop percentage voor AZ? Ik kan me voor Stengs namelijk voorstellen dat de stap naar een Nederlandse topclub eigenlijk heel goed zou zijn om te leren omgaan met een bepaald verwachtingspatroon en prestatiedruk en hij kan zich dan nog verder ontwikkelen, ook lichamelijk, en over twee of drie jaar een grotere stap naar het buitenland maken waarbij beide clubs dan financieel profiteren. Enige nadeel dat ik zie is dat AZ dat financiële risico niet zou willen dragen, in geval hij bv. weer ernstig geblesseerd zou raken en zijn waarde enorm keldert.

16 november 2019 om 16:14

Misschien als Ajax een lading talenten doorstuurt naar Alkmaar die nu niet meer door gaan breken. De Noa Langs en de Gravenberchjes.

16 november 2019 om 16:46

Doorverkoop percentages blijven tricky. Als Ajax al 20 miljoen betaalt en ook nog een flink percentage moet afstaan zullen ze hem pas vanaf een miljoen of 50 laten gaan vermoed ik. Overigens zie ik de kans dan groter dat ze een ruildeal inlassen voor de aankoopprijs en een mindere speler van de kopende club en dan houdt AZ er waarschijnlijk verder niks aan over. Vanuit AZ opzicht dus liever gewoon de volle duit.

16 november 2019 om 17:24

@alkmaar54 - Gravenberch is dan weer een slecht voorbeeld, die is 17 en krijgt steeds vaker minuten in Ajax 1. Die gaat in dit tempo gewoon doorbreken.

16 november 2019 om 23:35

@Alkmaar54 Gravenberch niet. Noa Lang, Ekkelenkamp en een Botman.

Zou ik wel eerst met Koeman bellen of hij wel speelt. Verder lijkt me Barca geen verstandige zet . Eerst maar eens een stap omhoog naar nationale top (Ajax / PSV) of subtop PL / BL .

Stengs hoef ik niet Barcelona. Is een lichtgewicht en niet zo bijzonder. Boadu daarentegen lijkt mij wel een echte wereldtopper in wording. Absurd hoe goed hij is. Boadu, Sontje Hansen en Jayden braaf (als die zijn oogkleppen wegelgt) zijn de potentiële voorhoede van Oranje.

16 november 2019 om 15:39

Ben ik met je eens. Daarom zie ik Boadu ook graag komen naar Ajax in de winterstop of na dit seizoen. Mogelijk samen met Stengs. Maar wel voor een schappelijke prijs. 30 miljoen voor Boadu en 30 miljoen voor Stengs is veel te veel.

16 november 2019 om 15:42

Naja er lopen wel meer niet bijzondere spelers rond bij Barca, dus wat dat betreft past hij er prima. Als ik Stengs was zou ik sowieso niet niet naar Barca gaan. Dat is niet de club waar je wilt zijn op dit moment. En na Messi wordt het alleen maar minder .

Ik volg de Eredivisie niet iedere week maar wat ik van hem gezien heb was voetballend goed. Er is alleen nog 1 ding wat hem echt parten gaat spelen op dit moment op een hoger niveau: tempo en fysiek. Tegen United deed hij het niet slecht, maar qua fysiek is het echt geen Rashford, Abraham of niet eens een Mason Mount of Driesje Mertens. Wat ik daarmee bedoel is dat je over een bepaalde motor moet beschikken in de top. Zelfs de kleinere spelers hebben die in de top. Een motor waarmee zij voor het grootste deel van een wedstrijd kunnen gaan en sterk in duels hun lichaam kunnen gebruiken. Stengs is nog wel echt een jongetje. Over een paar jaar kan het echt een topper worden als hij de mentaliteit heeft en blijft werken aan kracht, maar vooral ook aan balans. Dus niet te gespierd worden en daarmee blessures ontwikkelen en snelheid verliezen. Hij moet gericht gaan trainen op snelheid en balans.

Maar scouts van topclubs bekijken elke spelers met een beetje talent,zo bijzonder is dat niet......

Waarom dinsdag? Tegen Estland kun je toch niet goed beoordelen over wat hij allemaal kan

Hebben ze bij Barcelona wel door dat ze liever een defensieve versterking kunnen doen? Met name centraal achterin met het oog op de toekomst. En als er voorin een speler gehaald moet worden is het eerder een echte nummer 9. Tenzij je Messi als valse spits weer wil gebruiken. Stengs is overigens een zeer goede voetballer, maar direct naar de absolute top vanuit AZ lijkt mij te hoog gegrepen. Ik blijf erbij: Boadu en Stengs in een package deal naar Ajax. Ajax heeft de financien om dit te bewerkstelligen. Helemaal als Ziyech en Neres na dit seizoen een stap gaan maken.

16 november 2019 om 18:27

Ik zie AZ Stengs en Boadu niet naar Ajax laten gaan. Die willen de concurrentie niet sterker maken dan ze al zijn. Daarnaast zijn er in het buitenland nog tal van clubs die net onder de Europese top liggen zoals een Arsenal, Napoli, Valencia en Porto. Dit soort clubs zijn een perfecte stap omhoog voor die Stengs en Boadu.

16 november 2019 om 23:39

@Andres13 Als er geen serieuze belangstelling komt uit het buitenland, dan zal AZ wel moeten verkopen aan Ajax, ook als de speler(s) perse willen. Volgens mij ziet AZ een Ajax en PSV niet echt als concurrent. Vooral Feyenoord, Vitesse en mindere mate Utrecht zullen ze als concurrent zien.

17 november 2019 om 10:38

@mrkrillin Geef even de bron waarom jij stelt dat AZ wel moet verkopen? Volgens mij trekt AZ haar eigen plan. En mocht Ajax een AZ-speler begeren dan zal het moeten concurreren met wat de andere belangstellende clubs bieden. Kom graag met je link! Of is het een aanname???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 16 4 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

AZ kan niet wachten tot januari: ‘In potentie is hij de opvolger van Stengs’

AZ kijkt uit naar de komst van Hakon Evjen vanaf januari. De veelzijdige Noors jeugdinternational van negentien jaar, maandag uitgeroepen tot Voetballer én Talent van het Jaar in de Noorse Eliteserien,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren