Rechter zet streep door verhuizing Villarreal - Atlético Madrid naar Miami

Vrijdag, 15 november 2019 om

De competitiewedstrijd tussen Villarreal en Atlético Madrid op 8 december mag niet in Miami gespeeld worden, zo heeft de Spaanse rechter geoordeeld. LaLiga stelde voor om het duel in de Verenigde Staten af te werken, maar dat zag de Spaanse voetbalbond niet zitten. Het geschil leidde tot een rechtzaak in Madrid en de uitspraak is teleurstellend voor LaLiga.

Om de commerciële achterstand op de Premier League enigszins in te halen, hoopte LaLiga aan populariteit te winnen door een competitiewedstrijd af te werken buiten Europa. De competitie wil aan populariteit winnen in grote landen en dacht daarom aan een wedstrijd in de Verenigde Staten, met Miami als speelstad. Bij een akkoord zouden Villarreal en Atlético elkaar treffen in het Hard Rock Stadium in Miami, waar normaal gesproken American Football wordt gespeeld door de Miami Dolphins.

Fernando Roig, voorzitter van Villarreal, stond positief tegenover de plannen om eenmalig in de Verenigde Staten te spelen. "Het is goed voor ons om de Spaanse competitie naar zo'n belangrijk sportland te exporteren. Atlético en wij hebben er in ieder geval totaal geen problemen mee. We hopen dat de procedure snel in gang gezet kan worden", zo liet hij optekenen in gesprek met El Confidencial. Villarreal was zelfs bereid om de kaartjes te betalen voor supporters die van plan zijn om naar Miami af te reizen.

De Spaanse voetbalbond heeft het competitieduel in Miami kunnen voorkomen, terwijl het zelf de strijd om de Super Cup verkocht aan Saudi-Arabië. In een nieuwe opzet nemen Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia het van 8 tot en met 12 januari tegen elkaar op in het King Abdullah Sports City-stadion in Jeddah. Naar verluidt is een driejarig contract voor 120 miljoen euro afgesloten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

En zo hoort het. Italiaans voetbal in Italië. Spaans voetbal in Spanje. Amerikaanse voetbal in Amerika.

15 november 2019 om 13:55

Dat hier überhaupt discussie over is, is belachelijk. We zijn de formule 1 niet. Atletico Madrid hoort thuis te spelen in Madrid.

"atlético en wij hebben er in ieder geval totaal geen problemen mee."om te kotsen, de arrogantie. Voetbal is voor de supporters, hebben ze die ook gevraagd? Echt walgelijk.

15 november 2019 om 12:33

"voetbal is voor de supporters" ja en daarom willen ze ook in ander land spelen voor de supporters daar (naast de cash natuurlijk).

15 november 2019 om 12:39

Als de zogenaamde "supporters" van Atletico er zijn in de Amerika, waarom geen vliegtuigje pakken richting Spanje om de match bij te wonen?

15 november 2019 om 12:45

Hoezo pakken de Spaanse fans dat vliegtuigje niet? Ik vind het een idee zeker de moeite waard en past ook in het beeld dat voetbal een wereldsport is.

15 november 2019 om 12:51

@pcwolf niet iedereen kan vanuit de VS ff een vliegtuigje pakken, overnachtigen betalen om een wedstrijd te zien. In Miami wonen bijv veel Latino's die helemaal gek zijn op voetbal. Dus snap niet waarom je spreekt over "supporters". Of ben je alleen supporter als je uit het betreffende land komt?

15 november 2019 om 13:10

Supporters van Atletico en Villareal kunnen wel een ticketje naar de VS nemen? Buiten dat sommigen er voorstander van zijn en sommigen weer niet, heeft het altijd te maken met geld. Daarnaast denk ik niet dat de mensen uit Miami een wedstrijdje rond middernacht gaan meepikken, voor hun tv, als ze in de ochtend vroeg moeten gaan werken? Wat betreft dat de Spaanse bond wedstrijden in de VS wilt laten doorgaan is een niet goed doordachte keuze. American Football, NBA en de ijshockey blijven de populairste sporten van Amerika.

15 november 2019 om 13:26

Waarom de Spaanse fans geen vliegtuig pakken? Moet dat echt uitgelegd worden? Nou vooruit dan: omdat atletico (of villarreal) de club is van hun stad. Het is toch van de gekke dat een club die in madrid gevestigd is zijn thuiswedstrijden niet in madrid speelt (AZ bijvoorbeeld is een ander verhaal die hebben geen keus). Verder is het een wedstrijd in de spaanse competitie. Ik zie de logica er niet van in dat deze in een ander land plaatsvindt dan Spanje. Verder hebben seizoenskaarthouders een seizoenskaart gekocht. Het woord seizoen verklapt het al: ze hebben een kaart gekocht om alle thuiswedstrijden in het stadion van atletico bij te wonen. Het stadion van atletico madrid, in madrid dus. Ook zijn je locale supporters meestal je meest loyale, de groep mensen die mede de identeit van je club bepaald en die er ook voor je waren in slechte tijden. Hoe leg je hen uit dat ze maar een wedstrijdje moeten overslaan? Support your locals. De mensen uit miami gaan maar fijn naar een voetbalteam uit miami kijken, die spelers vinden het ook fijn als er mensen op de tribune zitten. En als ze echt een wedstrijd van atletico willen zien dan kunnen ze dat doen in Spanje. Ik hoop dat dit kleine betoog je wat uitleg heeft verschaft over waarom spaanse supporters niet het vliegtuig naar miami zouden moeten pakken.

15 november 2019 om 13:30

Tisjeboymax. Dus jij hebt bv een seizoenskaart en jouw club moet een wedstrijd in Amerika spelen dan ga jij? Dure reis paar snipperdagen. Leuk man. Laat die Amerikanen deze kant opkomen. Wij gaan toch ook naar Spanje, Engeland of Duitsland.

15 november 2019 om 14:48

@tisjeboymax0dat is niet eens een argument wat je nu zegt. Dus fans die bij wijze van spreken achter het stadion wonen, moeten naar Miami. Waarom? Geef 1 reden waarom dit goed moet uitpakken? Complete onzin. Wie La Liga voetbal wil zien, moet maar zelf naar daar. De Lakers en Celtics komen ook niet in Europa spelen.

15 november 2019 om 14:54

@tisjeboymax0 dat is de wereld op zijn kop natuurlijk. De club komt uit hun stad/land. Kun je moeilijk verwachten dat die voor een competitiewedstrijd even 4 dagen gaan reizen. Laat de buitenlandse supporters maar naar Spanje komen. Ik ben zelf fan van Real Madrid, en bezoek het bernabeu 4 tot 6 keer per jaar. Dat is zoals het hoort in mijn ogen. En niet de hele club naar het buitenland verplaatsen.

Als ze dit soort dingen gaan toestaan is dat het begin van het einde van de nationale competities. Het is eerst 1 wedstrijd. Dan nog een. Daarna iedere topper. En de volgende stap is uit de competitie stappen en een eigen super league beginnen. Kunnen ze over de hele wereld wedstrijden spelen. In miami, in seoul, in tokyo en niet te vergeten saudi arabie natuurlijk. Het gaat echt de verkeerde kant op.

15 november 2019 om 12:53

@rick101 sowieso zal er een einde komen aan de nationale compitities zoals we kennen. Is gewoon ontwikkeling van globalisering en meer commercie. Ooit zal er een wereldwijde comp zijn met grote clubs uit grote steden. Real Madrid tegen New York etc.

15 november 2019 om 13:16

Verschrikkelijk lijkt me dat. Moet je voorstellen dat je uit Barcelona komt maar Messi, de grootste club legende aller tijden, nooit in actie kan zien. Want iedere wedstrijd is buiten Spanje. Echt minachting naar de eigen stad en supporters vind ik het een beetje.

15 november 2019 om 13:26

@rick1o1 nee niet iedere wedstrijd. De thuiswedstrijd zal gewoon in Barcelona zijn. Toch zullen we die kant opgaan. Een ontwikkeling die niet gestopt zal worden. De eerste stap zal zijn dat de grote clubs in Europa eerst een eigen super league beginnen. Vervolgens zal verder gekeken worden. Krijg je paar niveau's lager Ajax Amsterdam vs Sao Paolo, PSV Eindhoven vs Peking

15 november 2019 om 13:34

Klopt en het aller leukste hieraan vind ik is de feeling die je van ervoor gaat hebben. Een tijdje heb je gespaard en dan is het zover. Je gaat naar Spanje samen met je vrienden. Het zee, het heerlijke weer, je lekker laten gaan, het stad en cultuur kennen en dan nog niet te speken over de activiteiten die Barcelona wekelijks organiseert en dit vooral in de zomer. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor supporters van over de hele wereld. We weten allemaal dat Camp Nou vol barst van toeristen. Je wilt toch als voorzitter van Barcelona niet aan denken dat je zulke zaken en voor de economische, zomaar in negatief kunnen vallen? Het bedrijfsomzet blijf elkaar jaar groeien en het Spaanse voetbal gaat echt niet populairder worden in Amerika.

15 november 2019 om 13:51

@MrKrillin Zo'n wereld league gaat er nooit komen omdat bijvoorbeeld Liverpool supporters altijd nog liever tegen Everton spelen dan tegen een New York of een Peking, buiten wat Amerikanen en Chinezen om. Nationale wedstrijden horen gewoon in het land van herkomst gespeeld te worden. Laten die Amerikanen of Aziaten maar een club uit hun eigen land kiezen om te supporten of sporadisch naar Europa vliegen om een wedstrijd te bezoeken.

15 november 2019 om 14:19

@andres13 het klinkt misschien lullig, maar supporters zijn niet van belang. Het gaat om keihard geld verdienen. Je verliest door zulke zaken aantal supporters maar je krijgt weer lading terug. Als je PL kijkt, zie je in stadion onwijs veel fans uit Azie. Dus dat een kern vasthoudt aan tradities zal de ontwikkelingen niet stopzetten. De PL en CL zullen op een gegeven moment tegen een grens aanlopen. Om verder te groeien zullen ze dus een grotere markt gaan betreden. En uiteindelijk nieuwe tradities worden altijd geboren. Vroeger was rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord groot. Nu leeft het minder bij Ajax. Zo ook met Liverpool, straks met nieuwe generaties gaat rivaliteit met Everton minder worden.ik denk echt binnen 20 a 30 jaar met alle ontwikkelingen zoals met raket binnen aantal uren andere kant van de wereld dat we die kant opgaan. Als je bijv top 20 rijkste clubs checkt zie je op plek 4. Guangzhou Evergrande en op 14 LA Galaxy. Meer clubs uit de VS en Azie zullen rijker worden en dus interessanter voor spelers, fans en clubs uit Europa. Voor clubs als Real, Barca, Man City is het gewoon op alle punten interessanter om te spelen tegen zulke clubs dan een AA Gent in de CL of een Getafe in eigen compititie.

15 november 2019 om 14:50

@mrkrillinen waar haal je deze info vandaag? Is dat een gevoel dat je hebt of echt ergens gelezen?

15 november 2019 om 14:50

Andres 13;commercie wint het vaak van nostalgie, wat naar mijn mening ook goed is. Verandering klinkt altijd veeeel erger als dat het in de praktijk is. mij lijkt het wel gaaf, de ene week PSV - Everton en dan weer Atletic de Bilbao - PSV om vervolgens thuis NYC FC over de vloer te krijgen.

15 november 2019 om 15:04

@mrkrillin/tubby Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk het logisch verstand het wint van geld. Zo is er ook weinig interesse voor een European Super League vanuit de Engelse clubs vanwege de populariteit van de nationale competitie. Daarnaast moeten stakeholders ook meegenomen worden. Als voetballers het hele jaar de wereld moeten rondvliegen, is dat een aanslag op hun lichaam. De spelersvakbond gaat daarom ook nooit hiermee akkoord. Het gaat daarom nooit gebeuren denk ik.

15 november 2019 om 15:41

@millonario Deze ontwikkelingen zie je overal met de globalisering. Ik heb ook een commerciele achtergrond en kijk anders tegen zulke zaken aan dan Andres bijv die houdt van nostalgie. Dus heb een sterk gevoel dat we zeker die kant opgaan. Kijk een Bayern die is de BL allang ontgroeid. Zelfde geldt voor Real en Barca. Ajax gaat komende jaren mogelijk de ED ontgroeien. Allemaal willen groeien. In de top 15 wat ik al aangaf zitten ook een Chinees (plek 4) en Amerikaanse club als rijke club. Daarnaast gaat het om miljarden mensen die daar wonen. Hoe lullig het ook is, ook een Ajax zal straks niets hebben aan alleen paar miljoen supporters in NL.

15 november 2019 om 21:58

Ik snap je mr krillin maar wij europeanen zijn denk ik allemaal trots op de CL, dat is gewoon kwa prestige het echte wk voor clubs (gevoelsmatig) Dat de rest van de wereld daarbij wil horen snap ik wel , maar dat maakt de Cl alleen maar zwakker .Liever real - juve dan real - new york enz... Die world leuage zou er nooit komen .Ps je maakt 1 grote fout , die veel bedrijfmensen maken. Voetbal kan niet met een bedrijven gedachte groeien , daar komt traditie en nostalgie bij kijken.Feyenoord-ajax met uitsupporters uit amsterdam zou altijd 1000x meer aantrekkingskracht hebben dan ajax tegen een chinese club met een voller stadion, de nostalgie en traditie maken voetbal, nog meer in Engeland dus ook voor de rijke engelse clubs gaat de nostalgie en traditie voorop.Dat ajax real barca en bayern (en juve) hun competities ontgroeien komt omdat de uefa het prijzengeld niet goed verdeeld , en ik denk dat in de huidige competities dit wel mee zal vallen kwa ontgroeing (dat hersteld wel weer)

Gelukkig, als je Spaans voetbal wilt zien pak je maar het vliegtuig richting Spanje. Zelfde geldt voo Amerikaans voetbal, Engels, Frans, wat dan ook. Verder is het een enorme klap in het gezicht van de mensen die een seizoensticket hebben aangeachaft die ineens de halve wereld om zouden moeten reizen. Gelukkig is de rechter een voetbalfan

Hahaha met het spel van atletico trek je fans aan in Amerika zeker. Denk dat ze dan een dikke streep door la Liga zetten.

Je zal een seizoenkaart hebben en ineens wordt zo’n wedstrijd geëxporteerd wat dan?

Stel je voor dat NBA naar Europa komt, waar blijft de traditie dan? Dan gaan alle wedstrijden in een ander land gespeeld worden, terwijl uiteindelijk naar mijn inzien de fans uit de stad van de club voorop staan. En kom op, alsof er die-hard fans zijn in de VS, de meeste zijn fans van spelers, de club boeit hem geen ene zak. Zelfde geldt voor Azië, United heeft zoveel daar kunnen winnen door Ji Sung Park. Het is belachelijk als Ajax zometeen in Berlijn gaat spelen, dat is een dikke middelvinger naar de echte fans toe.

15 november 2019 om 14:20

@evangelis "waar blijft de traditie dan" Tradities veranderen en komen nieuwe voor in de plek. Check een WWE die doen ook een wereldtoernooi voor fans overal vandaan.

15 november 2019 om 21:54

Mr krillin dat kun je toch niet menen? Wwe is een worstelorganisatie daar ben je geen fan van een worstelaar als in de zin van een voetbalclub. Ook worden de house shows in europa gedaan en de echte shows (canon storywise) zoals raw en smackdown in usa (of canada)

15 november 2019 om 14:26

De NBA speelt al wedstrijden in Londen en afgelopen jaar is er ook in Mexico gespeeld. Verder wordt er ook gesproken daar om wedstrijden in China te gaan spelen.ik vind juist de NBA (en andere Amerikaanse sporten) een slecht voorbeeld in die zin. Daar praat je niet over clubs maar over 'franchises' die zonder pardon ook van stad, naam en kleur wisselen. Dat zou je voor een Europese voetbalclub niet moeten willen.maar goed, ontopic ben ik het wel helemaal eens met je dat de clubs lekker in hun eigen stad/land moeten spelen. Ik zou het toch jammer vinden om een wedstrijd van Vitesse tegen bv. Feyenoord te moeten missen omdat die in Suriname gespeeld gaat worden.

15 november 2019 om 14:30

De NBA en NFL komen al naar Europa. De NFL heeft ieder jaar 3-4 wedstrijden buiten Amerika. 2 in Londen en 1-2 in Mexico. De NBA heeft ook vrijwel ieder jaar een wedstrijd in Londen. Beiden zijn zeer geliefd en er komt dan ook veel Europees publiek op af.

Zoals zoveel al zeggen, dat dit uberhaupt een discussie is. La liga is in spanje , dus speel je uit en thuis. Wat een onzin je seizoenkaarthouders dan? Wie verzint dit. Super cup in Saudi Arabie, wat is er mis met volle stadions in Spanje ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller177
João FélixAanvaller162
Germán ValeraAanvaller10
J. OblakKeeper200
S. AriasVerdediger60
FelipeVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren