Ajax is verheugd en maakt contractnieuws wereldkundig

Vrijdag, 15 november 2019 om

Edwin van der Sar heeft voor vier jaar bijgetekend, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De algemeen directeur heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis in de Johan Cruijff ArenA. De contractverlenging komt niet als een verrassing, daar de Amsterdammers erg tevreden zijn over het bewind van de oud-doelman en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

De raad van commissarissen had Van der Sar in een eerder stadium al voorgedragen voor herbenoeming. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) vrijdag is de deal helemaal rondgekomen. Ook de contractverlenging van Overmars, die in maart al een overeenstemming bereikte over contract tot medio 2024, is vrijdag officieel beklonken.

“Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren", reageert president-commissaris Leen Meijaard. "Om dit succes te bestendigen willen wij zijn contract graag verlengen. In gesprekken die wij met hem voerden bleek dat ook hij graag door wilde bij Ajax. Hij vertegenwoordigt Ajax zowel in binnen- als buitenland op excellente wijze. Onder zijn leiding kan Ajax nog verdere stappen maken, daar zijn wij van overtuigd.”

“Eigenlijk was ik me niet eens bewust dat mijn termijn af liep", aldus Van der Sar. "En voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax. Dus ik ben blij met het vertrouwen. Ons gezamenlijke doel is om met Ajax 1 structureel aan te haken bij de Europese top. Daar hoort een gezonde bedrijfsvoering bij, die gericht is op nationale en internationale groei en vanuit de waarden die bij Ajax horen. Dat is ambitieus en daar hou ik van. Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet.”

Mede door de inspanningen van Van der Sar en Overmars gaat het zowel op sportief als financieel gebied voor de wind voor Ajax. De Amsterdammers bereikten onder het duo onder meer de finale van de Europa League in 2017 en de halve finale van de Champions League vorig seizoen. Over het afgelopen boekjaar wist Ajax een recordomzet van 199,5 miljoen euro te draaien.

Door de goede prestaties met Ajax werd Van der Sar regelmatig gelinkt aan een buitenlands avontuur. Onder meer zijn voormalig werkgever Manchester United zou belangstelling hebben in een samenwerking met de oud-keeper. Van der Sar heeft echter meerdere keren aangegeven het erg naar zijn zin te hebben bij Ajax en voorlopig nog niet klaar te zijn in Amsterdam.

Highlights Ajax - Willem II | Oefenduel
Meer video's

Poll

Een goede zet van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door droppie)

Goed nieuws zo voor het weekend

Dit lijkt mij uitstekend nieuws voor Ajax. Edwin heeft samen met Mark toch voor een ommekeer gezorgd. Mooi dat hij zijn werk kan voortzetten. Na jaren zaaien, nu lekker oogsten. Dit duo valt alleen maar te benijden.

15 november 2019 om 14:20

Ik hoop heel erg dat Feyenoord hiervan leert. Dan gaat het daar uiteindelijk ook weer structureel vooruit en staan we Europees sterker. De potentie is er.

15 november 2019 om 14:32

Absoluut. Laat Ajax een voorbeeld zijn, onze club heeft namelijk ook onwijs veel potentie.

15 november 2019 om 14:35

Copy paste beleid is wel een zwaktebod vind ik. En valt meestal tegen. Omdat je geen gelijkwaardige mensen kan vinden als Overmars en Vd.Sar. Dus krijg je meestal slappe aftreksels.

15 november 2019 om 14:48

Beter goed gepikt dan slecht bedacht! Bovendien hoeft het geen copy-paste beleid te zijn, maar kan dit dienen als inspiratie toch? Ajax gaat op deze manier een goude toekomst tegemoed, goed voor het NL-voetbal

15 november 2019 om 15:00

ergens iets van leren is niet hetzelfde aan kopieren. Je kan namelijk ook inspiratie opdoen, slechts bepaalde elementen overnemen of juist over een totaal andere boeg gooien.

15 november 2019 om 15:46

Alsof er honderden manieren zijn om een club gezond te runnen. Ze moeten kijken naar wat we in Amsterdam goed doen en daar lering uit trekken. Voorlopig lijkt het me een goed idee dat ze vooral jonge basis waardige spelers met doorgroeimogelijkheden aantrekken. Ook moeten ze eens stoppen met krampachtig vast te houden aan spelers waar een mooi bod op is gekomen zoals bijvoorbeeld Jorgensen en Vilhena. Het maximale bedrag eruit zien te slepen en dat zorgvuldig besteden is de enige manier voor Feyenoord om ooit nog aansluiting bij de top 2 te vinden.

15 november 2019 om 16:04

niet honderden manieren maar wel meer dan 1. Vilhena is voor een mooi bedrag weggegaan dus snap je punt niet. Daarnaast was het bij jorgensen een gok door het naderende WK. Had hij daar twee doelpunten gemaakt en vervolgens verkocht voor 25 miljoen had iedereen van Geel geprezen. (precies de situatie van Milik bij Ajax en het Ek).

15 november 2019 om 16:23

Voor Vilhena hadden ze 3?! jaar daarvoor net zoveel of nog meer voor kunnen krijgen. En die gok met Jorgensen was gewoon beroerd. Je hebt amper geld op de bank, het merendeel van je selectie is op leeftijd, er is amper doorstroom aan talent en dan weiger je biedingen op twee spelers die je mogelijkheden geven door te selecteren. Dan "gok" je dus op subtop en dat is precies wat ze hebben gekregen. Vind het apart om een feyenoord supporter dat beleid te zien verdedigen aangezien jullie beter verdienen dan dit. Mijn eerdere reactie was overigens op lawpl.

15 november 2019 om 16:43

@origineelik verdedig het beleid niet. Ik vind dat waar kritiek terecht is, het geuit mag worden maar niet alles is per se slecht geweest. Vilhena wilde ook niet meer weg ivm zijn moeder. Een gok kan altijd 2 kanten opvallen. Niks voor niks bestaat gegokt en verloren. Het is vanuit van Geels kant allemaal logisch te verklaren. Het was midden in het seizoen, Jorgensen was een van de laatste sterkhouders van het team, er was geen vervanging en het WK kwam er aan. Achteraf allemaal verkeerd uitgepakt en korte termijn visie geweest maar toenterijd niet een hele gekke gedachte. Over vilhena is het misschien wel goed uitgepakt nu. De kans is groot geweest dat van geel die 10 miljoen had geinfesteerd in types uit de eredivisie. Nu is er een centrale verdediger uit Argentinie gehaald die naar alle waarschijnlijkheid wel met winst verkocht zal worden

In het begin was het allemaal beetje shaky maar nu staat alles als een huis. Samen met Overmars lekker de club laten runnen!

15 november 2019 om 14:24

Ik denk dat dat meer te danken is aan Marc en dat het in het begin niet direct geweldig ging was een geld kwestie. Marc wilde wel, maar hij kreeg maar amper een cent los. Nu hij wat meer te besteden krijgt zie je wat er gebeurd. De invloed van van der Sar heeft daar niks aan toegedragen. Sterker nog hij was degene die Ten Hag geen nieuwe staf gunde en we weten hoe dat afgelopen is, Ten Hag weg, gedoe met Bergkamp en Keizer. Klaar nu alles loopt bij Ajax deelt hij mee in het succes, maar ik ben totaal niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

15 november 2019 om 14:34

Sorry maar je verhaal klopt van geen kant. Is meer een Derksen en Driessen verhaal. Daarbij zit Ten Hag er nog. Denk dat je Bosz bedoeld.

15 november 2019 om 14:36

Ten Hag? Die zit er nog hoor. Je bedoelt Peter Bosz.

15 november 2019 om 15:23

Droppie moet even het interview met de commercieel directeur luisteren. Dan begrijpt hij misschien de essentie van de groei van de structurele inkomsten om salarissen kunnen te betalen van de toppers die Overmars binnenhengelt en de vitale rol die VD Sar speelt bij het aanboren van die nieuwe inkomstenbronnen.

16 november 2019 om 00:29

Je hebt gelijk, ik heb de namen door elkaar gehaald.

16 november 2019 om 00:37

Sorry maar Peter Bosz heeft dit zelf verteld, hij wilde zijn eigen staf, zeker na denigrerende opmerkingen van Bergkamp (bosz had 'maar' bij Feijenoord gespeeld). Van der Sar zou hierover nadenken en een paar dagen later werd tegen hem gezegd dat hij aan die eis niet kon voldoen.

16 november 2019 om 01:00

Manodedios, Van der Sar had natuurlijk wel het 1 en ander aan krediet verloren na het gedoe met Bosz, Bergkamp en Keizer, al dan niet mede door de rest van die daar de dienst uitmaken. Het zou toch gek zijn als ze hem nu geen veren in de kont prikken nu het beter gaat., op die manier creëren ze krediet voor hem mocht het in de toekomst wat minder gaan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer Ten Hag geen succes was geweest dat hij al op straat stond. Begrijp mij goed, ik heb geen voorkeur voor een topploeg en van mij mogen ze het allemaal goed doen, tenslotte is er niks mooier dan een goede competitie te hebben die ook nog wat Europees kunnen presteren.bjp79, Derksen is een clown en Driessen een houtworm die een voorkeur heeft voor stoelpoten. Beide neem ik verre van serieus.

Iemand die zijn kop in het zand steekt met betrekking tot supportersgeweld en een snoepreisje naar Qatar kan ik onmogelijk serieus nemen, wellicht best een goede directeur op de werkvloer maar naar buiten toe komt hij slecht op me over. Daarentegen wel een wereldprestatie geleverd samen met Overmars na jaren van onrust, verdiende complimenten wat dat betreft.

15 november 2019 om 14:18

Je bericht staat echt bol van tegenstrijdigheden. Wat mij betreft een uitstekende directeur die net als al z'n voorgangers fouten heeft gemaakt. Dat gaan z'n opvolgers ongetwijfeld ook doen maar de balans is bij deze beginnende directeur gewoon goed.

15 november 2019 om 14:25

Laat ik het anders formuleren. Ik heb respect voor hoe hij en Overmars Ajax weer hebben opgebouwd tot een serieuze speler op Europees niveau. Maar vind het persoonlijk jammer hoe hij met bepaalde onderwerpen zoals supporters en Qatar om gaat. Je geeft het juist aan, hij heeft net als zijn voorgangers fouten gemaakt. Dat mag ik dan toch ook benoemen? Het is niet alleen maar hosanna met Edwin van der Sar. Aangezien ik iets meer waarde hecht aan ethiek dan winst neem ik de beste man indd niet serieus.

15 november 2019 om 14:37

Qatar gaat hij prima mee om wat mij betrefd gewoon lekker gaan. Al die moraal ridders gewoon negeren. Supporters ben ik wel eens, al ben ik van mening dat dat geen supporters zijn. Kosten Ajax alleen maar geld en imago. Zijn naar mijn idee criminelen die naam van de club misbruiken om rotzooi te trappen.

15 november 2019 om 14:56

Omdat mensen een beroep doen op een heersende moraal moet je ze maar gewoon negeren? Dat is best raar. Over zulke dingen ga je in discussie, die ga je niet uit de weg.

15 november 2019 om 15:09

Waarom in discussie gaan. Gaat erom wat Ajax wil en niet wat wat mensen langs de zijlijn roepen. Zie het probleem niet zo laatste was PSV en kan me niet dezelfde ophef herinneren over het trainingskamp.

15 november 2019 om 15:15

Lekker belangrijk wat een Pec supporter van Ajax vindt

15 november 2019 om 15:18

Veel te kort door de bocht. Ajax zoekt altijd naar maatschappelijk draagvlak en samenwerking met maatschappelijk betrokken partijen. Oa daarom nemen ze ook de trein naar Lille. Dan mag je best luisteren en in gesprek gaan als je kritiek krijgt.

15 november 2019 om 15:26

Valt anders weinig te discussiëren. Dat soort instanties en mensen willen graag makkelijk scoren en lekker van de daken schreeuwen die gaan geen inhoudelijke discussie aan dus waarom luisteren?

15 november 2019 om 16:10

"qatar gaat hij prima mee om wat mij betrefd gewoon lekker gaan. Al die moraal ridders gewoon negeren."mensen, die het vreemd vinden dat Ajax voor geld in een stadion gaat voetballen waarbij doden zijn gevallen, moraalridders noemen. Sorry dat ik het zeg hoor maar dan ben je gewoon ziek.

15 november 2019 om 16:21

@BJP, dus als iemand zich druk maakt om mensenrechten is hij een moraalridder? In dat geval ben ik een moraalridder en ben ik er trots op.

15 november 2019 om 14:27

@consy dat Qatar verhaal is idd discutabel maar qua sportieve prestaties hebben ze Ajax weer al dan niet tijdelijk weer aan de wereldtop gebracht en dat is knap gezien het verschil in budget met de Europese top en natuurlijk het gebrek aan aantrekkingskracht voor een competitie als de Eredivisie. Overmars en Vd Sar leveren echt een wereldprestatie bij Ajax en alle credits daarvoor. als je dan ziet wat voor puinhoop het al decennia lang is bij mijn club Feyenoord dan zie je dat een goed beleid voeren blijkbaar niet heel makkelijk is

continuã¯teit!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lekker man.... Zo kan Ajax blijven groeien. Geen wisselingen voorlopig in de top. Nu lekker commercieel doorgroeien in veel landen. vd Sar succes!

43 procent van de stemmers op de poll zegt 'Nee'.. Hoe dan? Vd Sar en Overmars zijn goud waard voor Ajax. Die gasten verzetten voor hun club echt bergen met werk.

15 november 2019 om 14:10

Heel simpel er zitten hier ook heel veel psv'ers die dat moeilijk kunnen verkroppen. Jongens als Treble bijvoorbeeld vinden dat heel lastig te concluderen. Natuurlijk staan de prestaties van deze twee top gasten buiten kijf! Hulde en Chapeau!

15 november 2019 om 14:11

Je moet niet zoveel waarde hechten aan een poll van een paar minuten oud... het is nu al 80%

15 november 2019 om 14:14

Snel gegaan dan Wazza nu is nog maar 18% nee

15 november 2019 om 14:35

Neem het met een polletje zout. (y) Gevarieerde lezers hier.

15 november 2019 om 15:02

Wazza. Ik drukte ook nee. Maar dat komt omdat het drukken op ja niks deed. Heb de browser 5x gerefreshed maar alsnog hield het niets uit. Dus drukte ik op nee en dat werd wel geregistreerd.

15 november 2019 om 17:17

Ik heb niet gedrukt, maar ik vind het een nare man, los van of hij goed werk doet. Heb al wat meer sympathie voor Overmars.

Geweldig nieuws voor Ajax en heel Nederland en Europese voetbal. Ben benieuwd wat komende jaren gaat brengen voor Ajax. Hopelijk in CL voortaan normale arbitrage niet zoals tegen Chelsea 2x

Heerlijk! Kan dat gerucht over Rajkovic als opvolger van Onana ook weer naar de prullenbak.

Netjes, top nieuws! Continuïteit is goed voor de club. Nu Ten Hag nog minimaal 4 jaar zien te behouden voor de club en Ajax kan nog veel jaren genieten met Overmars, Vd.Sar en Ten Hag aan het roer.

Goede vervanger voor Onana. On: Ajax doet het momenteel geweldig op financieel en sportief vlak. Het is natuurlijk lastig te beoordelen voor een leek of hij goed werk verricht, maar zolang het goed gaat met Ajax, zie ik niet in waarom hij geen toegevoegde waarde is.

Ondanks vds presteert Ajax top, m.n. Te danken aan Overmars

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren