‘Je wereld stort in, het voelt alsof onze droom van ons is afgepakt’

Vrijdag, 15 november 2019 om 07:18Robin Bruggeman

Oranje Onder-17 begon als regerend kampioen als een van de favorieten voor de eindzege aan het jeugd-WK in Brazilië. De Nederlandse talenten slaagden er echter niet in om de eindstrijd van dat toernooi te halen, aangezien Mexico donderdagavond na het nemen van strafschoppen te sterk bleek. Voor de Nederlandse talenten, die drie penalty’s misten in de beslissende reeks, kwam de uitschakeling hard aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Oranje Onder-17 het eigenlijk verdiende om de finale te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door mayarood)

Iedereen die nee zegt in de poll, heeft de wedstrijd niet gezien.

15 november 2019 om 08:03

Aan de andere kant op basis van de eerste wedstrijden op het toernooi verdiende ze het zeker niet om de finale te halen

15 november 2019 om 08:52

Waarom niet? Het is niet dat zij ook maar 1 wedstrijd punten hebben gestolen? Terecht verloren in er poulefase, maar ook de overige wedstrijden terecht gewonnen. Deze halve finale is zo onterecht verloren hé. Als die Braaf nou eens doorkrijgt dat het een teamsport is..

15 november 2019 om 09:37

Tja dat had die coach wat aan kunenn veranderen door een andere speler op te stellen .

Wereld die voor je instort omdat je een voetbalwedstrijd verliest. Ongelukkige woordkeuze als je het mij vraagt. Ik begrijp dat er teleurstelling is en dat men hard voor heeft gewerkt, maar een wereld die dan instort?? Wel zuur overigens voor oranje, ze hadden het in zich om door te kunnen gaan. Jammer, na een stroef begin waren ze aardig op weg.

15 november 2019 om 07:55

Het voelt als* Is toch niet zo gek? Iedere dag weer, week in en week uit sta je op het veld. Dan sta je op het hoogst haalbare toernooi in je carriere tot nu toe en verlies je op penalties. Dat moment dat die laatste penalty er niet in gaat zal best even voelen alsof je wereld even in stort ja. Dat is topsport

15 november 2019 om 08:27

Het zijn jonge jongens, voor hen is de wereld nog niet zo groot...

15 november 2019 om 08:32

Ongelukkige woordkeuze als je het jou vraagt? Die jongen is 17. Wat voor interview verwacht je van iemand in deze leeftijdscategorie?

15 november 2019 om 09:38

Dat is topsport! Als op zo'n moment je wereld niet instort voor je gevoel dan ben je ook geen topsporter, want er is geen volgende keer voor deze leeftijdscategorie en voor sommigen zelfs de laatste in een nationaal elftal, dus ja je wereld stort dan even in voor je gevoel.

Het probleem lijkt toch wel de coach te zijn met een onbegrijpelijke opstelling. Salah-Eddine verdiende het wel, speelde een goede wedstrijd. Ook pech met ziekte Taylor, toch een van de betere spelers. Maar blijft staan dat er wel veel schorsingen waren na 5 wedstrijden, veel spelers op de verkeerde positie stonden, goede spelers soms niet opgesteld werden, enz. Gisteren werd er ook helemaal niet gewisseld, maar je kon zien dat bepaalde spelers vermoeid waren. Ook onbegrijpelijke penalty-nemers, dus ook niet vreemd dat het mis ging.

15 november 2019 om 08:56

Sorry hoor mayarood, maar heb je de wedstrijd wel gezien? Oranje domineerde, had bijvoorbeeld in de eerste helft 68% (!) balbezit, speelde de gehele wedstrijd goed positiespel, zette de hele wedstrijd de tegenstander onder druk, had ongeveer zes doelrijpe kansen. Oranje was een klasse beter dan Mexico, dat door een arbitrale misser gratis een vrije trap kreeg waaruit het scoorde en verder nauwelijks kansen wist af te dwingen. Oranje stond gewoon prima, wat er onbegrijpelijk zou zijn aan de opstelling, ontgaat me een beetje. Er was ook geen reden om te wisselen. Hooguit had Braaf op de vingers getikt kunnen worden om zijn egocentrische spel, maar verder was er geen enkele aanleiding om te wisselen. Dat jongens van 16,17 en 18 vermoeid raken tijdens een toernooi in de hitte van Brazilië is logisch, maar ook dat gaf geen reden tot wisselen. Deze uitschakeling was totaal tegen alle verhoudingen op het veld in. Om de coach nu de uitschakeling in de schoenen te schuiven, slaat als een tang op een varken. De penaltyreeks is als een Russische roulette, om nu ook nog eens de penaltynemers te bediscussiëren? Die jongens zijn piepjong en nemen de verantwoordelijkheid op zich onder grote druk. Achteraf makkelijk te beweren dat ze nooit achter de bal hadden mogen gaan staan. De koe in de kont kijken. Deze selectie groeide in het toernooi, het elftal kreeg gaandeweg zijn vorm en compositie, de trainer anticipeerde, na een moeizame start, prima op het wankele vertrouwen bij de spelers en dit elftal had een finaleplaats meer dan verdiend. Het grootste probleem was het niet afmaken van kansen, waar ze in de twee wedstrijden daarvoor wel mee om wisten te gaan.

15 november 2019 om 09:16

Ik was van plan reactie te gaan typen, maar na dit verhaal is dat niet meer nodig, mooie analyse!

15 november 2019 om 10:11

Als Braaf niet snel leert dat dit een teamsport is, gaat hij het niet redden. Sorry maar zijn spel kan je echt letterlijk vergelijken met een boek dat gaat over voetbal. “ Egoïstische teamgenoot kiest voor zichzelf tijdens een groot toernooi. “

16 november 2019 om 14:10

Ik heb de wedstrijd wel degelijk gezien en ja, ze waren de bovenliggende partij. Maar er werden nauwelijks kansen gecreeerd, met andere woorden: het spel was niet effectief. Mijn kritiek op de coach is niet alleen deze wedstrijd, maar ook al in de eerste 2. Nu ook weer: heb je een goede spits, die zelfs op de buitenkant kan, zet je hem op 10, dus Sontje Hansen kwam niet voor in het stuk. Regeer is geen cv, maar een middenvelder. Dit zijn een paar voorbeelden. Over het wisselen: meestal helpt het wel als je vers bloed in je team brengt. Het gaat niet zo zeer om wie, maar gewoon iemand die fysiek nog fris is. Daarbij kun je ook nog kiezen voor iemand die een goede penalty kan schieten en zelfs voor een keeper die wat meer reach heeft dan Raatsie voor de penalties. Dat Braaf zou missen kon ik al van tevoren zeggen, dat geldt ook voor Taabouni.

15 november 2019 om 09:01

Onbegrijpelijke penalty nemers is koffiedik kijken van buitenaf. De mensen met de beste trap moeten ook maar durven en vertrouwen hebben in goede afloop, dat is geen zekerheid. Verder waren de penalties slecht ingeschoten en zijn Taabouni, Braaf en Regeer toch jongens die wel een bal kunnen schieten. Verder kun je alles heel negatief draaien zoals je nu doet maar haddrn ze zichzelf gewoon met 3-0 moetrn belonen. Ook mag die scheids gewoon geen vrije trap geven aan Mexico waar de goal uitkomt

Als je de kansen niet afmaakt win je nooit een wedstrijd. Wijze les voor deze groep, hoop dat ze ervan leren want zoveel kansen om wereldkampioen te mogen worden krijg je niet in je carriere.

Een weer een nieuwe lichting Nederlandse voetbal met een penaltytrauma. Zuur, maar als je 3 mist kan je niet van een loterij spreken. Gewoon minder goed in strafschoppen

15 november 2019 om 11:04

Inderdaad, Nederlandse ploegen verliezen toch wel vaak op penalties. Op mijn leeftijd heb ik al veel ploegen uitgeschakeld zien worden. En ja ja, er 3 missen is wel heel veel. Ze zeggen zelf erop getraind te hebben, dan is het toch een mentale kwestie. Jammer, want zo’n titel zal die jongens toch een boost geven en is goed voor ons voetbal.

16 november 2019 om 14:11

Ik denk dat het juist een goede leerschool voor ze is. Daarbij waren er ook 3 die het wel goed deden....

Soms win je en soms verlies je. Feit blijft: er komen weer een paar lekkere spelertjes aan. Je bent een van de beste van de wereld op jonge leeftijdscategorie. Positieve boodschap. De coach, tja....

15 november 2019 om 11:21

Als ik kijk naar de Jong Oranje teams die het EK wonnen zegt presteren op deze leeftijd helemaal niets over hoe succesvol je zal zijn. De Jong Oranje teams waren nog eens ouder ook.

De tekst klopt niet helemaal, want Regeer scoorde helemaal niet aangezien het een eigen doelpunt van Mexico was. Overigens speelde Regeer een ongelukkige wedstrijd, miste een dot van een kans en had nog een bal op de lat (was waarschijnlijk alsnog afgekeurd door de VAR i.v.m. hands), en miste uiteindelijk de beslissende penalty. Ik snap ook niet bij de gemiste strafschoppen waarom de aanloop zo kort genomen wordt, je kan dan toch nooit genoeg kracht zetten? Neem gewoon een flinke aanloop en plaats de bal hard en al dan niet met gevoel in de hoek! Heel erg jammer, want ze waren de betere partij!ook vond ik de gegeven vrijeschop voor Mexico wel erg gemakkelijk gegeven, en als Bogarde springt in de muur had de bal wellicht niet gezeten. Hij bleef als enige staan in de muur en de bal ging precies over hem heen de goal in. Al met al weer een hoop leermomenten, waar deze spelers alleen maar beter van worden!

15 november 2019 om 09:52

Youri Regeer heeft de goal namens de FIFA (te vinden op hun site) officieel op zijn naam gekregen, dus het klopt wel. Het is ook moeilijk te herkennen op de beelden wie de bal als laatste raakt, maar de FIFA zal er het wel uitgebreid beschouwd hebben en tot dat oordeel zijn gekomen.

15 november 2019 om 10:20

Vreemd, aan zijn juichen zie je al duidelijk dat hij hem zelf niet maakt. En als je de herhaling nog eens ziet zie je overduidelijk dat de bal nog via een Mexicaans been de goal in gaat.

15 november 2019 om 10:45

Ik had zelf ook zo mijn twijfels, maar al met al is het natuurlijk allemaal triviaal wanneer je uiteindelijk de finale mist.

15 november 2019 om 11:22

Goed dat je even uitlegt hoe een penalty genomen moet worden. Zo'n eyeopener hadden ze ongetwijfeld nog niet gehad

Jammer . Maar een wijze les voor later.

15 november 2019 om 13:27

Blijkbaar niet, want ze doen het daarna nog eens 2x waardoor hij wordt gemist

Ook voor de evaluatie rondom de VAR geeft dit een mooi praktijkvoorbeeld. De 1 - 1 valt uit een vrije trap die er overduidelijk geen was. Buiten de 16 meter mag de VAR er niets aan doen, hoewel het de wedstrijd beïnvloedt. Waarom geen gebruik maken van de middelen en dit ook corrigeren? (En ja, er zijn ook voldoende tegenargumenten).

Ik zei het in de vorige topic ook al, de coach had moeten wisselen. Een bannis kan nog wat forceren en is een koelbloedige jongen van wat ik ken van hem. Dit is een harde leerschool voor de boys en ze moeten echt leren kansen afmaken. Die regeer gaan we 100% terug zien bij de grote mannen daar ben ik van overtuigd. Het zijn allemaal nog kinderen en ze halen al een hoog niveau! Er moet verder echt een mental coaching komen voor braaf en hem bij brengen dat dit een team sport is. Die jongen had met afstand assist king kunnen worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TroostKeeper
M. BogardeVerdediger
K. HoeverVerdediger
Y. LeliendalVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U17.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland U17.

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren