Ontketende Ronaldo neemt twijfels weg; Tadic van waarde voor Servië

Donderdag, 14 november 2019 om

De kaarten in Groep B van de EK-kwalificatiecyclus zijn nog niet helemaal geschud. Portugal en Servië strijden op de laatste speeldag nog om de tweede plaats in de groep, achter Oekraïne. De Portugezen wonnen mede dankzij een hattrick van een ontketende Cristiano Ronaldo met 6-0 van Litouwen, terwijl Dusan Tadic een assist leverde bij Servië in de 3-2 overwinning op Luxemburg.

Portugal - Litouwen 6-0
Het was al snel duidelijk dat het in het in het Estádio Algarve in Almancil de avond van Cristiano Ronaldo kon worden. De aanvaller van Juventus werd na zeven minuten spelen in het strafschopgebied gevloerd, waarna de bal op de stip ging. Ronaldo schoot de openingstreffer tegen de touwen en verdubbelde na 22 minuten de marge. Gonçalo Paciência zette hem vrij op de rand van het strafschopgebied, waarna hij met een uiterst bekeken schot de Litouwse doelman Ernestas Setkus kansloos liet. Na rust nam Portugal definitief afstand van de bezoekers.

Pizzi was al vroeg in de tweede helft het eindstation van een fraaie aanval. Nadat Paciência en Bernardo Silva de score verder hadden uitgebouwd, tekende Ronaldo voor zijn derde treffer van de avond. Na de 6-0 nam Portugal wat gas terug, waardoor de score in de laatste 25 minuten niet verder werd vergroot. De Portugezen zijn nog niet zeker van deelname aan het EK, omdat Servië ook wist te winnen. Op de laatste speeldag van de EK-kwalificatiecyclus kan de regerend Europees kampioen zich in Luxemburg verzekeren van een EK-ticket.

Servië - Luxemburg 3-2
Met Dusan Tadic aan de aftrap stond Servië al binnen elf minuten op voorsprong tegen Luxemburg. Een afgemeten voorzet van Tadic vond het hoofd van Alexander Mitrovic, die Anthony Moris kansloos liet. De spits van Fulham verdubbelde op slag van rust de marge, met een geweldig doelpunt. Kort na rust bracht Gerson Rodrigues, voormalig speler van Telstar, de spanning terug in de wedstrijd. De 3-1 van Nemanja Radonjic leek de definitieve beslissing te brengen, maar een doelpunt van David Turpel volgde er nog een spannend laatste kwartier. Servië sleepte de overwinning over de streep en heeft op de laatste speeldag nog een kans op directe plaatsing voor het EK, als een duel met het al geplaatste Oekraïne op het programma staat.


Poll

Wie eindigt als tweede in deze groep?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door patricklebeest)

Goede wedstrijd tegen een, met alle respect, slechtere tegenstander. Het belangrijkst is tegen Luxemburg de win pakken, zodat het EK een feit is.

Wat een speler is het ook, en die 2-0 is echt een pareltje. Zoveel gevoel en kracht in die benen en nog steeds op deze leeftijd zo presteren. Niets anders dan respect voor deze grootheid

The goat Cristiano Ronaldo doet het weer met een hattrick onmenselijkheid gewoon.

14 november 2019 om 22:58

Een hattrick tegen Litouwen onmenselijk? Ik denk dat Wout Weghorst dat ook zou kunnen...

14 november 2019 om 23:03

Het is zijn 98ste goal voor Portugal, het zou mij niet verbazen als zou blijken dat het geen mens is. Ik denk dat heel veel spelers goals kunnen maken tegen dit soort ploegen. Het grote verschil is dat Ronaldo het ook elke keer doet.

14 november 2019 om 23:04

Denk niet dat hij de hattrick tegen Litouwen onmenselijk vind. Denk dat hij doelt op de zoveeelste hattrick, dat is onmenselijk.

14 november 2019 om 22:58

Ik zou drie goals tegen Litouwen, waarvan er één een penalty is, niet onmenselijk noemen, maar een goede afmaker is hij zeker wel.

Sorry hoor maar kom op zeg ontketend tegen Litouwen is niet echt zo geweldig. Als het nu tegen Nederland of Engeland zou zijn dan wel.

14 november 2019 om 23:01

Alsof hij alleen maar tegen litouwen hattrick scoorde.. deed die al paar keer tegen groote landen😌

14 november 2019 om 23:04

Ik ben benieuwd tegen welke grote landen heeft ronaldo een hattrick gescoord?

14 november 2019 om 23:05

Spanje op het laatste wk.

14 november 2019 om 23:06

Oh ja, dat klopt trouwens ook nog. Zijn er nog meer? Ben niet zo op de hoogte ervan. In ieder geval, ben benieuwd of dit hem uit zijn vorm crisis helpt, had op een andere artikel beweerd dat je maar 2 goede wedstrijden nodig hebt om weer op ritme te komen.

14 november 2019 om 23:11

Ik kan me heugen dat hij tegen Zweden tijdens de play-offs ook een hattrick maakte. Ik vind 98 goals zo bizar. Lewandowski vind ik een wereldvoetballer en speelt ook tegen dit soort landen, maar maakt er geen 98. De man is echt een fenomeen.

14 november 2019 om 23:28

Lewandowski speelt dan ook niet een team als portugal met bv een b silva.

14 november 2019 om 23:34

Lewandowski staat op 60 goals en is iets van 5 jaar jonger. Als hij zolang zo goed blijft staat hij op zijn 35ste ook op 90 goals.

14 november 2019 om 23:35

Dat is ook maar net, Ronaldo speelde daarvoor lang samen met mindere spelers, die niet in de Europese top speelde.

14 november 2019 om 23:43

Je kan toch niet met droge ogen beweren dat veel doelpunten maken voor Polen makkelijker is dan voor Portugal? Portugal heeft altijd een heel degelijk team gehad en dat kan je echt niet zeggen over Polen.

14 november 2019 om 23:48

Hoewel Spanje wel een topteam is en je hiermee een punt maakt was dat nou ook niet de moeilijkste hattrick, met een makkelijk gegeven penalty en de gea met een gigantische blunder. Zat veel mazzel bij, maar blijft natuurlijk een mooie prestatie.

14 november 2019 om 23:54

@Marcjuventus, In de tijd dat Ronaldo met mindere spelers speelde, speelde Lewandowski met nóg slechtere spelers bij Polen in vergelijking met het Polen van nu. Het verschil tussen Polen van toen en nu is groter dan het verschil van Portugal van toen en nu. Om de eerdere nationale teams erbij te halen is dus geen argument in het voordeel van Ronaldo. Ondanks alles, beiden zijn echt magistrale spelers die de inwoners van hun land waarschijnlijk (heel lang) niet meer gaan meemaken.

14 november 2019 om 23:56

Dat heb ik toch niet gezegd? Voor Polen scoren is ook zeker niet makkelijker, eerder moeilijker. Het is enkel niet zo dat Portugal altijd spelers als Bernardo Silva heeft gehad. De afgelopen jaren was het bij Portugal veel strijd, maar was het niet een wereldelftal en was het allesbehalve een elftal dat makkelijk het doel vond en erg veel creativiteit had.

15 november 2019 om 00:07

Figo, Deco, Pepe, Carvalho, Bosingwa, Moutinho, Quaresma, Nani, Mereiles etc zijn toch heel wat toppers in de afgelopen jaren bij Portugal. Polen komt niet eens in de buurt

15 november 2019 om 00:16

Figo en Deco zijn al bijna 15 jaar gestopt. In zijn jonge jaren had Portugal een geweldig team, maar daarna heeft hij gewoon niet in geweldige elftallen gezeten. Ik zeg ook nergens dat het vergelijkbaar met Polen is. Polen is altijd minder geweest. Lacazette laat het enkel een beetje over komen alsof Ronaldo altijd werd bediend door spelers als Bernardo Silva en dat is natuurlijk niet waar. Quaresma is een van de betere aanvallers van Portugal in de laatste jaren, maar speelde wel in Turkije en niet in de Europese top. Nani verminderde ook erg na een paar jaar United.

15 november 2019 om 01:11

Ronaldo heeft in zijn internationale carrière 9 keer een hattrick gemaakt (allemaal na 6 september 2013), en dit tegen Noord-Ierland, Zweden, Armenië, Andorra (4 goals), Faröer, Spanje, Zwitserland, Lithouwen (4 goals) en nog eens Lithouwen. Verder nog wel een leuk feitje: toen Ronaldo 88 goals had, had hij er 71 gemaakt in officiële interlands en 17 in vriendschappelijke. Als we dat vergelijken met een andere absolute legende als Messi (die in hetzelfde tijdvak speelde en daarom vergelijkbaar is), die scoorde van zijn op dat moment 67 interlandgoals er 35 in officiële matchen en 32 in vriendschappelijke matchen. Hoewel de cijfers ongeveer van een jaar geleden komen wijzen ze toch wel aan hoe belangrijk Ronaldo voor Portugal is in officiële matchen.

15 november 2019 om 09:20

Gaat het goed met je? Het vergelijken van Europese kwalificatiereeksen met Zuid Amerikaanse? Heb je gezien tegen welke landen ze daar constant spelen en onder welke omstandigheden? In Europa speel je constant tegen de lamme en de blinde. In zuid Amerika heeft zelfs de lamme een moordinstinct.

15 november 2019 om 10:14

@woel zeker man, buiten Brazilie en Argentinie is er ook altijd een zuid amerikaans team kampioen op een Wk en een Ek is natuurlijk van een erbarmelijk niveau vergeleken met de rest. Omstandigheden zijn in sommige delen van Europa ideaal, zeker in Oost europa etc... gaat me niet om de kinderlijke discussie betreft messi en ronaldo of de inhoudloze comments betreft Ronaldo (hij heeft mij niet nodig om hem te 'beschermen' uiteraard elke blinde paard weet waar hij staat) maar om de onbenullige posts zoals die van jou die elk feit proberen te beargumenteren en bij de een alles mooi maken en de andere complewt afkraken zonser enig fundament (maakt niet uit om wie het gaat) onbenullen zoals jullie zouden noeten leren om gewoon te genieten van de sport en de uitblinkers daarvan ipv jezelf compleet belachelijk te maken. Jullie zijn net die groupies die bij een boy band vooraan staan. Dit zeg ik tegen jouw maar geld natuurlijk voor.90% van de kanslozen die hier op het forum zichzelf compleet belachelijk maken

Nou sorry hoor tegen Litouwen wil niets zeggen. Neemt bij mij in ieder geval geen twijfels weg, hij speelt al anderhalf jaar als een natte krant. Een paar goaltjes tegen een nietszeggende tegenstander maakt hem opeens niet beter...

Het was natuurlijk duidelijk dat CR hier z'n 'revanche' ging halen en alles in het teken zou staan van zijn doelpunten. Gebeurt niet vaak dat je een toto met eerst goal scoren en laatste goal scoren goed hebt

Goed team dat Portugal! Met Bernardo en Ronaldo heb je een heerlijke technicus en een dodelijke afmaker. Dat duo gaat menig verdediging kapot spelen dit EK verwacht ik zo. Om deze twee sterspelers heen heb je met Neves, Fernandes, Félix etc. ook genoeg kwaliteit.

Niet dat het zo’n geweldige tegenstander is maar dit geeft wel een hoop vertrouwen weer voor ronaldo.hopen dat hij bij juve ook weer volop gaat scoren, wat mensen ook zeggen of denken over hem geloof me je zal zo’n speler zeker gaan missen straks als hij ermee stopt.

Ben geen Ronaldo fanboy. Maar als je in een interland op 35e jarige leeftijd de helft van de goals voor je eigen rekening neemt, mag er toch wel gezegd worden dat je het heel goed hebt gedaan. Zal mooi zijn als dit hem vertrouwen geeft en hij hierdoor zijn vorm kan vasthouden.

Ik dacht dat Portugal al wel zeker was van het EK. Omdat het die Nations League had gewonnen. Dat was toch de beloning voor de winnaar van die comp. Of ben ik zo mis?

15 november 2019 om 08:52

Dat heb je inderdaad mis. Er zijn twee wegen in de nations league.1 daarvan kon alleen door de teams uit divisie 1 gespeeld worden en dat was uiteindelijk het winnen van het toernooi. Daarnaast hebben alle winnaars van de poules uit de verschillende divisies zich geplaatst voor de play-offs welke in maart gespeeld worden. De teams die mee hebben gedaan aan de halve finales voor de beker, hebben zich ook geplaatst voor de play-offsHet zijn dus twee losse dingen eigenlijk

Het is ook nooit goed met Ronaldo,nu scoort hij 3x en de kritiek luidt als volgt;Het is tegen Litouwen of het is een penalty of van dichtbij,van de week werd hij nog afgeschreven, zucht!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 7
185 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
BetoKeeper
José SáKeeper
Ricardo PereiraVerdediger
Rúben SemedoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Portugal.

3842 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Coronacrisis zette streep door beoogde megatransfer van Cristiano Ronaldo’

Cristiano Ronaldo vierde onlangs zijn tweede landstitel met Juventus. De Portugese aanvaller zou desondanks niet volledig tevreden zijn bij la Vecchia Signora, zo claimt France Football. Het Franse tijdschrift schrijft dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
Branco van den Boomen is op weg naar Toulouse. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren