Valentijn Driessen hoopte op harde ingreep bij Oranje: ‘Stel een voorbeeld’

Donderdag, 14 november 2019 om

Valentijn Driessen vindt dat bondscoach Ronald Koeman Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis niet had moeten selecteren voor het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de buitenspeler door zijn gedrag niet thuishoort in het Nederlands elftal. Berghuis werd in een vorige interlandperiode al op zijn vingers getikt door bondscoach vanwege slecht gedrag in een wedstrijd tegen AZ en afgelopen zondag raakte hij opnieuw in opspraak.

Berghuis miste afgelopen zondag een grote kans tegen RKC Waalwijk, waarna doelman Etienne Vaessen een opmerking plaatste. “Lekker voor je”, zou de keeper volgens Berghuis gezegd hebben, waarop de Feyenoorder een elleboog uitdeelde aan Vaesen. De VAR liet het incident gaan en Berghuis zelf vond na afloop dat er niet te zwaar aan getild moest worden en dat het ‘erbij hoort’. Koeman dacht daar anders over en heeft hem in Zeist opnieuw aangesproken op zijn gedrag.

Driessen vindt dat Koeman Berghuis uit de Oranje-selectie had moeten verwijderen. “Want je weet toch dat Berghuis het uiteindelijk niet gaat halen”, zegt hij op de website van de krant. “Stengs komt eraan en Bergwijn hebben we nog achter de hand. Dus hij had een voorbeeld kunnen stellen aan de rest van de selectie: ik pik dit gedrag niet bij jullie clubs en ik gooi Berghuis eruit. Er is toch een speler teveel, dus dan zou ik zeggen: stel een voorbeeld.”

Eerder dit seizoen liet Berghuis zich gaan in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen AZ. Hij maakte een harde overtreding op Teun Koopmeiners, waarbij hij ontsnapte aan een rode kaart. “Uiteindelijk kan je met dit gedrag niet verder. Ik denk dat dit niet valt af te leren bij Berghuis, dat hij altijd zoiets zal hebben op welk niveau hij ook speelt. Als hij straks in het Nederlands elftal gaat spelen vertoont hij ook dat soort kuren, want dat zit er gewoon in”, aldus Driessen.

"Of ik hem erop aangesproken heb? Ja, natuurlijk", zei Koeman dinsdagmiddag op de persconferentie. "Ik heb hem gezegd dat het niet slim is. Nee, het is het niet de eerste keer. En hopelijk is het de laatste keer. Je kunt het uitvergroten, maar dat tikkie is niet verstandig. Wat ik van het interview vond na afloop? Zullen we daar over stoppen? Wout Weghorst is er wel bij deze keer, hè. Want ik kreeg altijd de vraag waarom hij er niet bij was", zo probeerde de bondscoach van gespreksonderwerp te veranderen.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ach joh wat een onzin. Als hij hem nou echt pijn had gedaan, maar dit was meer een klein duwtje met zn elleboog. Het was niet agressief of kwaadaardig, hooguit een beetje dommig maar in mijn ogen geen buitensporige reactie op zo'n kleinzielig pesterijtje. Het is niet alsof hij iemands been heeft gebroken of dat die keeper er zelfs maar pijn van heeft gehad.

14 november 2019 om 15:43

Als berghuis al niet geselecteerd had moeten worden was het op vorm en kwaliteit moeten zijn. Deze situatie wordt zwaar overtrokken en krijgt te veel aandacht

14 november 2019 om 15:43

Ik ben het met je eens dat die overtreding niet zo erg was. Ik vond dit interviews achteraf echter nog veel stuitender. Daarin vond e hem echt een naar mannetje. "Moet kunnen toch." En als de journalist het niet vindt kunnen hem wegzetten als een gekkie. Bah bah.

14 november 2019 om 16:00

Laten we eerlijk zijn, het moet toch ook kunnen? Het stelt echt geen reet voor, maar door de elleboog wordt het ineens neergezet als een misdrijf (niet door jou). Die keeper doet vervelend en dan is het geen misdrijf als je hem een duwtje geeft dat geen pijn doet en alleen maar zegt 'houd eens even op joh'. Je vindt de overtreding niet erg, maar als Berghuis zegt dat het niet erg was, vind je het stuitend? Het is dom, maar het is alleen dom omdat hij moet weten dat media het onnodig gaan uitvergroten

14 november 2019 om 16:07

Tja, blijkbaar zijn er meer mensen het met jou eens dan met mij. Ik vond hem onsympathiek en vervelend overkomen in die interviews.

14 november 2019 om 17:06

Idd. Die Berghuis zet zich op het veld en in interviews voor schut. Gewoon niet meer oproepen, eindelijk zegt Driessen eens wat verstandigs. Berghuis speelt toch nauwelijks, voegt niks toe en er zijn talenten die bijna of net zo goed zijn, maar met meer potentie. Net een klein kind die Berghuis.

14 november 2019 om 17:15

Ik zag zondag dat er commotie was om het interview en had het nog niet gezien. Na al die commotie verwachtte ik iets ernstigs, maar ik begreep het niet echt. Ik vond hem (terecht) luchtig erover doen en hij stond open en vrolijk de pers te woord. Een beetje bijdehand misschien, maar dat mag toch? Je zegt immers zelf ook dat er niets aan de hand was. Berghuis zelf is het met je eens, waarom vind je het stuitend als hij dat zegt?

14 november 2019 om 18:19

Ik ben het met je eens hoor. Dat interview achteraf maakte het juist zo erg. Ik kan me best voorstellen dat je je een keer uit de tent laat lokken, maar zeg dan achteraf gewoon dat je het niet had moeten doen. En ga het als aanvoerder niet goed zitten te praten.

14 november 2019 om 15:51

Het gaat niet zozeer of het een harde of zachte elleboog was. En natuurlijk stelt die keeper zich enorm aan. Maar je zal maar na zo'n domme overtreding verder moeten met 10 man... want internationaal gezien kan hier wel een rode kaart voor getrokken worden.en het is ook niet de eerste keer dat hij dit doet..

14 november 2019 om 19:40

Sorry, maar jou reactie verbaasd me heel erg. Of de keeper nou geen of weinig pijn had, dit is een actie die niet thuis hoort op t veld. Elleboog is een elleboog, por/duw name it as u want, it is still the same. Niet agressief of kwaadaardig? Dit slaat kant noch wal, dit is zeer agressief! Een bewuste actie. Kramer is door ajacieden met de grond gelijk gemaakt, hij deed ook dit soort acties. Zn reactie als dese verbaasd me dan ook van je.

Ik ben ook van mening dat Berghuis niet meer geselecteerd moet worden en dan nog niet eens om zijn gedrag. Berghuis is een leuke speler voor Feyenoord maar komt gewoon echt tekort voor Oranje.

Koeman heeft gezegd dat Berghuis het niet moet doen en dat het niet slim is. Dan is het toch ook gewoon klaar? Die interessantdoenerij, 'een voorbeeld stellen', alsof hij iemands kaak heeft gebroken. Het was dom, maar niet meer dan een zetje. Dat zetje gaf hij toevallig met zijn elleboog, maar er was van enige vorm van geweld totaal geen sprake. Ook dat interview vind ik heel onschuldig. Nu zou ik zelf iemand niet een zetje geven als ik geprovoceerd zou worden, maar dat hij het wel doet (zonder hem ook maar enigszins pijn te doen) is niet zo kwalijk. Mensen blijven maar roepen met een toon alsof hij iemand vermoord heeft, houd toch op. Er gebeurt hier niets

Laten we het niet overdrijven. Berghuis is echt niet de enigste speler met een kort lontje en in Oranje heeft hij zich nog nooit misdragen op het veld. Driessen maakt van een mug weer eens een olifant. Natuurlijk heeft Berghuis een grens overtreden, maar het word wel enorm opgeblazen nu. Driessen is nou ook niet bepaald ethisch als het op journalistiek aankomt. Moeten ze hem dan ook maar ontslaan...

Hij had het wat mij betreft moeten doen na die charge op Koopmeiners. Daar kan je immers een collegavoetballer serieus mee blesseren. Dat tikje tegen Vaessen was vooral ontzettend dom. Daar hoef je niet perse iemand voor uit de selectie te verwijderen. Hij heeft hem er op aangesproken en dat lijkt mij voldoende.

14 november 2019 om 16:52

Ken je de uitspraak van Koeman nog? "die doodschop van Gilhaus was klasse". Dat verraadt hoe Koeman echt in de race zit; winnen boven alles ...

Makkelijk praten bij iemand die er als opvulling bijzit. Als we er straks op het EK uitgaan in een veldslag tegen een zuid Europees land, ontbreekt het ons weer aan de winnaarsmentaliteit die gasten als Diego Costa wel hebben. Ik weet nog dat Kluivert eraf ging met rood in 98 na een elleboog. Of wat te denken van Jan Wouters, die Gascoine's schedel doormidden beukte. Helden waren dat. Of Nigel de Jong die Xabi Alonso doormidden trapte. Die hoefden nooit geboycot te worden. maar prima, laten we vooral Berghuis kruisigen omdat ie een derde-rangs amateurkomiek een por geeft.

We zijn inmiddels 5 dagen verder en het gaat nog steeds over een tikje van Berghuis. Dit wordt wel heel erg uitvergroot hoor.

14 november 2019 om 16:06

Ik vraag me enkel af van wie het morgen weer af komt. Dagelijks herhaalt dit geneuzel. Maar goed dat Driessen en consorten vandaah de dag schrijven en analyseren want vroeger hadden ze diy nooit geschreven over Nigel, Wouters, de Wolf etcetera

Wat me het meest aan de borst stuit is hoe Valentijn het vindt dat er een voorbeeld door Koeman moet worden gesteld omdat er toch een voetballer teveel is. Prima als Koeman een streep trekt bij bepaald gedrag, mocht hij Driessens advies opvolgen, maar dan ben ik van mening dat je daarin consequent moet wezen, of het nu om Berghuis of van Dijk gaat.

14 november 2019 om 17:02

@ikea zo werkt het altijd. Berghuis heeft zich inmiddels vaker misdragen dan Boetius maar omdat het een betere voetballer is en meer waarde vertegenwoordigd voor Feyenoord heeft hij niet met dezelfde consequenties als Boetius te maken

De argumentatie van die Driessen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Je wilt hem dus straffen voor zijn gedrag, door hem niet te selecteren. Kan ik mij in vinden. Maar als je vervolgens aangeeft, 'je weet toch dat ie het niet gaat halen, we hebben Stengs en Bergwijn'. Hiermee geeft ie dus aan dat Berghuis gestraft moet worden, omdat er toch betere spelers zijn, en hij niet belangrijk genoeg is. Een basisspeler of iemand die wel belangrijk is hoeft dus niet gestraft te worden bij dezelfde actie. Vreemde argument.

Valentijn: Koeman komt uit de tijd dat het moest kunnen om het shirt van je tegenstander te gebruiken als toiletpapier met types als Rijkaard (das Lama), van Tiggelen ("de Spijker" en Jan Wouters (wie? hoor ik Gazza zeggen) in zijn team. Die gaat echt niet een speler wegsturen om een aaitje over de buik van een keeper, die zoals Vã¶ller over de grond loopt te spartelen, haast smekend om een kaart.

14 november 2019 om 16:40

Berghuis moet dit gewoon niet doen. Het is gewoon dom ! Natuurlijk stelt de overtreding niets voor. Maar je zal maar een rode kaart hiervoor krijgen en dan als NL. elftal met 10 man verder moet. Hetzelfde geld voor een Veltman. Je moet je niet laten provoceren ! Simpel.het gaat niet om de 'harde elleboog, het gaat erom dat hij gewoon een ellegoog geeft. Dat is bij de meeste scheidsrechters en VAR gewoon rood.

Stengs is er nog lang niet en Bergwijn weet al een hele boos geen bal goed te raken... Berghuis is geen topper, bij lange na niet maar op dit moment beter dan eerder genoemde, je heb hem dus gewoon nodig, zo simpel ligt het...en kom op, laten we het niet groter maken dan het is... Een licht tikje op dienst borst, waar heb je het over.

Ik heb met afschuw weer een stuk moeten lezen van de roddel man Valentijn Driessen. Als hij niets anders kan zeggen dan moet hij zijn grote mond eens zien te houden die bemoeial. We zullen jou eens in de gaten gaan houden en bij elke scheet die je verkeerd doet gaan waarschuwen, ben alleen bang dat we dan met ons alle meteen aan de diarree gaan Door hem heb ik de telegraaf meteen opzegt.houdoe en bedankt kwaaitong Valentijn Driesen. Dat het niet goed te praten is kan ik mij indenken maar als ik alle wedstrijden eens bekijk dan zie je enorme overtredingen van wie dan ook en onverlet welke spoeler het ook is. Dat hij een hekel aan hem hebt blijkt wel dat je hem nogal achtervolgt. Nou wij hebben een hekel aan jou slimmerd die je denkt te zijn.

Wat is dit voor onzin? Dus Koeman moet niet aan zijn voornaamste doel denken, namelijk het halen en presteren op het EK, maar Berghuis publiekelijk vernederen en daarbij een dikke middelvinger naar club Feyenoord, collega Advocaat en de KNVB steken die Berghuis onbestraft lieten. Plus ook nog de eventuele negatieve gevolgen op de huidige spelersgroep, want dan zou het komende wedstrijden alleen om de wisselspeler Berghuis gaan. En waarom zou hij dit allemaal teweeg moeten brengen? Nou omdat ene Valentijn Driessen denkt dat je wekelijks iemand eruit moet pikken om compleet af te branden en iedereen moet maar mee in zijn waanbeelden. Kritische journalistiek heet zoiets blijkbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

47 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 15 8 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Steven Berghuis geprikkeld: ‘Misschien letten jullie meer op mij’

Feyenoord kwam zondagmiddag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Vitesse. De Rotterdammers hadden de beste kansen in Arnhem, maar doelman Remko Pasveer hield zijn doel schoon. Steven Berghuis vond dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren