‘Ajax ziet opvolger van André Onana in de Ligue 1 uitblinken’

Donderdag, 14 november 2019 om

Predrag Rajkovic staat in belangstelling van Ajax, zo weet het Franse Mercato te melden. De 24-jarige doelman van Stade Reims kwam afgelopen zomer over van Maccabi Tel Aviv en heeft tot op heden slechts zes goals hoeven incasseren in dertien duels in de Ligue 1. Mogelijk wordt Rajkovic de opvolger van André Onana, die aan veel grootmachten wordt gelinkt.

Rajkovic, twaalfvoudig Servisch international, maakt indruk bij de huidige nummer acht van de Franse competitie. De aankoop van vijf miljoen euro heeft naar verluidt de aandacht van meerdere clubs getrokken. Naast Ajax heeft ook FC Porto de sluitpost op het verlanglijstje staan. Saillant detail is dat Dusan Tadic momenteel dezelfde zaakwaarnemer heeft als Rajkovic.

Ten Hag: 'André Onana kan uitgroeien tot de beste keeper ter wereld'

Een vertrek van Onana aanstaande zomer behoort zeker tot de mogelijkheden. Afgelopen transferperiode hebben diverse Europese topclubs zich reeds gemeld voor de international van Kameroen, maar toen kwam het niet tot een overstap. Onlangs meldde De Telegraaf dat Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Manchester United concreet zouden zijn inzake Onana.

Rajkovic, die nog tot de zomer van 2023 vastligt bij Stade Reims, liet in oktober in een interview met L'Équipe nog weten dat hij niet de ambitie heeft om de Franse club snel weer te verlaten. "Een vertrek komende zomer? Ik heb eerder gezegd dat ik hier twee of drie jaar wil spelen. Ik houd me vast aan dat idee, dit is een mooie club", aldus de doelman.


Poll

Zou Predrag Rajkovic een goede opvolger zijn voor André Onana?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door vernon)

Had ik niet verwacht. Ik las altijd goede verhalen over Kotarsky...

14 november 2019 om 09:08

Niet voor niks dat Varela en Scherpen zijn overgekomen lijkt mij zo. Ik dacht altijd ook dat Kotarsky de gedroomde opvolger was maar blijkbaar denken ze daar bij Ajax anders over

14 november 2019 om 11:03

Als Scherpen de oplossing is voor je twijfels over Kotarsky moet Ajax zich ernstig zorgen maken over zijn jeugdopleiding.

14 november 2019 om 11:38

Scherpen is net zo'n aankoop als Pierie en Schuurs. Voor een relatief kleine investering vul je de jeugdopleiding/2e elftal aan met (grote) talenten. Resultaat zal zijn dat per saldo genoeg talent blijft doorstromen naar het eerste. Ik denk dat een transfer als Frenkie genoeg zegt dat dit beleid prima te rechtvaardigen is.

14 november 2019 om 13:13

Een gokje dus, het kopen omdat je het kan. Is dit niet waarom Ajacieden altijd zo boos is op engelse clubs met name. Dat jeugd spelers worden weg gekocht. Dit is nu dus exact het zelfde wat Ajax in nederland doet. maar dan praten alle ajaxieden het dus goed, zeer vreemd als je het mij vraagt.

14 november 2019 om 13:49

De Engelse betalen een kleine opleidingsvergoeding omdat ze nog geen contract hebben. Ajax betaald het gevraagde transferbedrag. Vind dat wel heel anders.

14 november 2019 om 16:05

@psvnec Nee, niet een gokje omdat het kan, een gokje omdat er een serieuze mogelijkheid is dat die spelers het eerste gaan halen en daar toegevoegde waarde hebben. Niet allemaal, maar wel bijvoorbeeld een op de drie. Iedereen moet maar lekker voor zichzelf bepalen wanneer dit "hetzelfde" is als bij andere, rijkere clubs. Maar voor mij zit het hem in de aantallen. Ajax doet dit met een paar spelers per jaar, en de namen die je noemt zijn jongvolwassen spelers, geen jongens van 15 of 16. Als je er in die laatste categorie veel koopt, vind ik dat een probleem. Maar bij spelers als Scherpen en Pierie is dat niet zo. Bovendien zijn dat Nederlanders. Een jongvolwassen, Nederlandse speler halen is wat anders dan een 15-jarige buitenlander uit zijn vertrouwde omgeving trekken omdat hij een gok is. Dat moet je alleen doen met spelers waar je echt veel vertrouwen in hebt. En zoals Bram zegt: het betalen van een transfersom ipv een vergoeding, maakt ook uit. Goed argument.

14 november 2019 om 09:09

Kotarski heeft best talent, maar acht hem nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Misschien pakt het hetzelfde uit als met Onana, maar het is wel een grote gok die je neemt... Hoe dan ook ben ik bang dat we er op achteruit zullen gaan als Onana vertrekt.

14 november 2019 om 09:10

Je gaat er sowieso op achteruit, Onana is echt geweldig en gewoon één van de weinige keepers op dit moment die echt constant geweldig keept.

14 november 2019 om 09:28

Helemaal eens. Wat mij betreft is Onana ook gewoon een van de beste keepers ter wereld. Ik verwacht dat hij ook als zodanig gezien wordt als hij bij een grotere club speelt.

14 november 2019 om 09:43

Laat hem dat nou maar eerst eens bewijzen voordat we hem daaronder scharen. Toen Stekelenburg zo werelds keepte en dit door trok op het WK, kwamen die zelfde praatjes, maar dat werd ook een ontiechelijke flop. M’n verwachtingen zijn echter wel hoger bij Onana, maar ik wil het eerst zien. Dat die jongen de top kan halen, staat buiten kijf.

14 november 2019 om 10:45

nou nou dat valt wel mee hoor ik kan zo 10 keepers opnoemen die 10x beter zijn dan onana

14 november 2019 om 11:03

Ik zou zeggen, brand los. Veel verder dan Ter Stegen, Oblak, De Gea en Allisson kom ik niet, en dan zijn zij slechts marginaal beter op dit moment, zeker geen 10x.

14 november 2019 om 11:24

@dylan1993 Nou inderdaad... ik ben ook wel benieuwd eigenlijk. Zoals Briiian kom ik ook niet veel verder dan die 4. Misschien in dat rijtje nog Ederson en Donnaruma. Daarnaast zijn geen van deze keepers 10x beter dan Onana.

14 november 2019 om 11:35

Jan Oblak | Marc-Andre ter Stegen | Alisson Becker | David De Gea | Manuel Neuer | Ederson | Hugo Lloris | Thibaut Courtois | Samir Handanovic | Keylor Navas | Wojciech Szczesny | Gianluigi Donnarumma. Verder zijn Peter Gulácsi en Kepa ook wel gelijkwaardig. Neemt niet weg dat ik Onana een geweldige keeper vind maar niet perse beter dan bovenstaande. Iedereen zijn eigen mening natuurlijk.

14 november 2019 om 11:38

10x beter nog wel. Onana doet op dit moment echt niets onder voor Donnaruma, Courtois, Lloris en Szczesny. Zeker Lloris en Courtois zijn echt niet meer de keepers die ze ooit waren. Zelfs De Gea heeft niet meer de vorm van een paar jaar terug, toen ik het echt de beste keeper ter wereld vond. Zelfde geld voor Neuer overigens.

14 november 2019 om 11:44

Onana is 23. De keepers die jij opnoemt zijn nagenoeg allemaal ouder. Hij laat het op dit moment al zien, laat staan als hij nog een paar jaar verder is.

14 november 2019 om 12:27

Tja Jij bent zo'n gevalletje alles wat uit het buitenland komt is beter. Spelers uit eigen land afzeiken. Achteraf zal wel blijken dat je er compleet naast zat. Niet dat je dat dan ooit toe zal geven. Lekker makkelijk kwats praten dus.

14 november 2019 om 12:44

@guayre. Het is momenteel moeilijk vergelijken. De Oblaks en Ter Stegens bewijzen zichzelf op een hoger niveau. Wil ik niet perse zeggen dat Onana dat niveau niet aan kan. Alleen zou hij wel wekelijks in een topcompetitie moeten spelen naar mijn mening om hem goed te kunnen vergelijken.

14 november 2019 om 15:51

@Guayre, Onana heeft zeker de potentie om beter te worden dan een aantal namen die ik noem, maar je kunt nu nog niet zeggen dat die zijn potentieel ook waar gaat maken. We zullen zien waar z'n plafond ligt.

14 november 2019 om 16:11

Waar moet hij het laten zien dan? Hij liet het vorig jaar zien bij de halve finalist in de Champions League. Ik weet niet op welk niveau spelers het moeten laten zien, als dat niet voldoende is. Een paar van de keepers die hier genoemd worden hebben dat niveau nooit gehaald, dus die hebben het dan ook niet "laten zien"? Een wereldredding is een wereldredding. Dus ook die in de eredivisie tellen mee. Dat is anders dan een spits uitschakelen als verdediger, want een spits van FC Twente uitschakelen is makkelijker dan een spits van Juventus uitschakelen, maar dat verschil is moeilijke te zien dan bij keepers. Als je ziet wat voor ballen Onana tegen houdt, dan zit hij gewoon op het hoogste niveau.

14 november 2019 om 09:13

Je moet ook maar afwachten wat er waar is van dit bericht.

14 november 2019 om 09:27

En daarvoor waren er goede verhalen over Van Bladeren, Van der Hart, Leeuwenburgh, Groothuizen, El Maach, Alblas, en weet ik veel wie ik nu vergeet. Raatsie is de enige die ik het mogelijk (!) zie halen. Als je goed zoekt zal je wellicht zelfs mensen vinden die Heijblok en Graafland goede keepers vonden voor Ajax 1. Wat ik bedoel te zeggen is dat bijna elke speler wel wordt opgehemeld, maar Kotarski zie ik het zelf niet halen.

14 november 2019 om 11:06

Over een paar van die spelers heb je gelijk, maar bij alblas en van der hart zag je in Jong Ajax al dat het vliegenvangers waren. Zeker alblas heeft er hoogst persoonlijk voor gezorgd dat dat team met Frenkie, Nouri en Donny de JL niet won door de meest gekke blunders.

14 november 2019 om 11:26

Eens Ayrshire! Alleen de enige uit die lijst waar ik wel echt verwachtingen van had waren Leeuwenburgh en El Maach. Maar goede keepers zijn blijkbaar lastig te vinden.

14 november 2019 om 11:47

Van der Hart heeft ooit de nog prijs voor het grootste talent gewonnen, dus wat Ayrshire zegt klopt echt wel.

14 november 2019 om 09:30

Kotarski is 19, ben persoonlijk gecharmeerd van hem naar hij is verre van constant genoeg om nu eerste doelman van Ajax 1 te zijn.

14 november 2019 om 09:43

@Wolterx Niet dat ik het Kotarski zie halen, maar Onana was ook verre van constant in Jong Ajax.

14 november 2019 om 10:08

Zeker waar, niet in laatste plaats door lastig communiceren met verdedigers voor hem en steeds veranderende opstelling. Maar Onana kreeg de kans nadat Cillessen vertrok met Boer als concurrent en simpelweg minder geld te besteden. Kotarski heeft Varela nog voor zich en Scherpen wisselt de wedstrijden af met Kotarski. Onana was ook logische optie, Kotarski nu brengen is een te groot risico.

ik had bruno valera de kans gegeven..

14 november 2019 om 09:34

Ik denk dat ze die de tweede keer voor de sfeer binnen de selectie hebben gehuurd, is een echte sfeermaker namelijk.

14 november 2019 om 09:47

Hahaha geloof je het zelf? Een speler pak en beet 5ton per jaar uitbetalen alleen voor de sfeer 😂

14 november 2019 om 11:28

Dat zal inderdaad niet voor de sfeer zijn geweest, Varela heeft meer ervaring dan Scherpen... dat zal waarschijnlijk de reden zijn geweest. Dan kan Scherpen zich rustig ontwikkelen...

14 november 2019 om 09:53

Baseer jij dit ook ergens op? Of is dit alleen om het feit dat hij lekker in de groep ligt? Want hij heeft maar een hand vol wedstrijden gespeeld.

14 november 2019 om 10:11

Hij is international geweest en heeft best wat wedstrijden voor Benfica gekeept. Het is geen prutser.

14 november 2019 om 10:16

Klopt helemaal.

14 november 2019 om 10:25

Kan dan wel international zijn geweest, maar het is echt wel een prutser. De meeste (zo niet alle) Benfiquista (fans) zijn maar al te blij dat hij weg is. Als hij zijn dag heeft laat hij alle ballen door zijn handen glippen, heeft ons ook wel eens punten gekost.

14 november 2019 om 11:04

@wolterx, maar hij heeft ondertussen al drie jaar amper wedstrijden gespeeld. Dus hoe goed is hij nou eigenlijk? Stekelenburg is ook international geweest en heeft veel wedstrijden gekeept, maar ik wil hem ook niet als eerste keeper zien bij Ajax. Ik denk dat mensen alleen een goed gevoel hebben bij Varela omdat het een grapjas is en goed in de groep ligt. Hij heeft nog helemaal niks bewezen. Dan zou ik inderdaad gaan voor een andere keeper.

14 november 2019 om 10:22

Bruno is een goede voor de sfeer, maar bij Benfica zijn ze maar al te blij dat hij weg is.bruno is een hete kroketten keeper, hij heeft regelmatig de makkelijkste ballen door zijn handen laten glippen. Zie hem daarom ook liever geen eerste keeper worden, in de Eredivisie kan het dan nog wel, maar Europees gaat dit Nederland punten kosten.

Altijd een topper geweest in Football Manager die Rajkovic

14 november 2019 om 09:19

Haha daar dacht ik ook meteen aan. Had ik al jaren geleden kunnen voorspellen dat dit een topper wordt.

14 november 2019 om 09:43

Hahaha true true! Maar dat is jammer genoeg niet altijd een garantie. Alhoewel ze vaak ook goed zitten.

14 november 2019 om 09:58

Kerlon was bij Ajax ook niet zo'n succes,😅

14 november 2019 om 11:05

Dat is toch geen vergelijking? Kerlon raakte meteen geblesseerd

14 november 2019 om 12:03

Dat klopt, maar had ook niet het talent die hem toegezongen werd

14 november 2019 om 13:06

Had hij echt talent dan of was dat alleen maar vanwege zijn zeehonden truc? Ik weet nog dat Jol zei dat het een gokje was toen hij kwam... verkeerd gegokt in dit geval

14 november 2019 om 11:14

Hahaha, gelijk hem opgezocht en gescout in de laatste versie. Redelijk goede stat.hij is nu 24, dus zou goede opvolger met al wat ervaring zijn. Kjell Scherpen is nog lang klaar om onder de lat te staan van een CL waardige ploeg.

14 november 2019 om 11:29

Hahaha dat dacht ik dus ook. Als ik een keeper nodig had kocht ik standaard hem :P

14 november 2019 om 12:09

Haha klopt, Had hem na 1 seizoen van Maccabi Tel Aviv naar AZ gehaald als opvolger van Bizot. Hele goede keeper idd met veel potentie, Bij FM hebben ze het vaker aan het goede einde

14 november 2019 om 13:13

Oooo dan direct halen.

6 goals tegen in 13 wedstrijden bij Stade Reims is wel erg knap. Overigens denk ik idd dat er gewoon een nieuwe keeper moet komen, Varela en Scherpen schat ik gewoon niet sterk genoeg in voor de CL.

14 november 2019 om 09:26

Ik vind het wel mee vallen, in de Franse competitie wordt niet zoveel gescoord

14 november 2019 om 09:45

Dat er niet veel gescoord wordt, is een feit, maar als je als keeper van een vrij kleine club 6 uit 13 tegen krijgt - minder dan de topclubs, welke allemaal op 10+ staan buiten PSG - doe je het gewoon uitstekend.

14 november 2019 om 10:36

Als hij 7 kansen tegen heeft gehad, dan valt het tegen en misschien moeten ze nog tegen de top 5 (als ze daar zelf niet toe behoren). Natuurlijk is het knap dat hij maar 6 tegentreffers heeft gehad, maar als je zo redeneert, is hij beter dan Onana, omdat die vaker heeft moeten vissen. Dan zou er op dit moment sprake zijn van de omgekeerde wereld. Je moet de wedstrijden zien om te kunnen oordelen vind ik Zelfs het aantal schoten op doel zegt niks, want ook een schot van 70 meter op doel is een schot op doel (bij wijze van spreken). Als je Onana die van richting veranderde bal tegen Valencia of die kans van Chelsea bij 4-4 ziet pakken, dan zijn er weinig keepers die die bal ook zouden hebben gehad. Daar ben ik wel van overtuigd. Ik kan niet over Rajkovic oordelen, omdat ik geen wedstrijden van Reims heb gezien. Maar de signalen zijn zoals jij ook aangeeft positief.

14 november 2019 om 10:52

Stade Reims heeft al gespeeld tegen o.a. Marseille, Lille, PSG, Monaco, Nice en Rennes. Toch echt niet de minste ploegen uit de Ligue 1

14 november 2019 om 13:14

Ze hebben volgens mijn nog niet tegen PSG gespeeld, dan kan het aantal tegen goals zomaar verdubbelen.

14 november 2019 om 13:53

Jawel, op 25 september hebben ze 0-2 gewonnen van PSG.

14 november 2019 om 15:56

ooh excuus, scherp Feanden

Sorry hoor maar volgens mij heeft Ajax met Scherpen een potentiële wereldtopper in huis. Geef hem de kans want er zit echt toekomst in.

14 november 2019 om 09:19

Nee joh, daar kan je echt niet op bouwen. Keept ook bij Jong Ajax niet geweldig ( dat deed Onana ook niet trouwens )

14 november 2019 om 09:39

Onana deed dat ook niet inderdaad, nou kon je bij hem wel zien dat het talent er echt was, hij was alleen heel onrustig en niet zo stabiel. Scherpen heb ik persoonlijk nog niet kunnen betrappen op enige kwaliteit. Ook vorig jaar bij Emmen heb ik hem meer zien schutteren dan ballen pakken.

14 november 2019 om 09:22

Meen je dit of is het sarcastisch bedoeld?

Ajax moet zeker rekening houden met het vertrek van Onana. Ik ben benieuwd of ze de opvolger al in huis hebben , of toch iemand van buiten af aantrekken. Want ja we horen vaker dat een club interesse heeft in een bepaalde speler of keeper en achteraf blijkt dat niet waar

14 november 2019 om 12:33

Ben benieuwd hoe de keepers in de jeugd hier over nadenken, die jongens en dan bijvoorbeeld vooral Scherpen zullen zich niet fijn voelen als ze telkens maar weer lezen/horen dat er een aankoop gedaan gaat worden voor hun positie.de keepers die er nu staan in de jeugd worden toch opgeleid om ooit in het eerste te staan of deugd de keepers opleiding niet.

14 november 2019 om 13:21

Ik weet ook niet of die keepers veel waarde hechten ovet wat er in de krant wordt geschreven. En ook het bij het begeleiden van die jonge gasten zal hiet denk ik ook aandacht aan worden besteed. Als dat niet het geval zou ik er wel voor zorgen dat dit wel zo was

Hij lijkt wel veel op Onana op de foto. Wie het ook gaat worden het gaat een achteruitgang worden.

Wel fijn dat Ajax nu ook gewoon een keeper kan halen voor 15-20 miljoen. Dat is wel nadelig voor de jeugdkeepers, maar de kans dat je keeper er dan direct staat is wel groter.

14 november 2019 om 09:42

Ik zou als ik Ajax was gewoon Varela en/of Kotarsky kansen geven in de beker en in een later stadium ook in de competitie. Als het op dit tempo doorgaat is Ajax in maart kampioen en is er genoeg tijd om een andere keeper af en toe de kans te geven. Onana was bij jong Ajax ook geen zekerheidje en kijk eens waar hij nu staat.

14 november 2019 om 13:16

Wat te denken voor jeugdspelers, die naar Ajax kunnen. Die zullen toch wel 2 keer nadenken om naar Amsterdam te gaan, als je er toch geen kans krijgt. Succes brengt mooie dingen met zich mee, maar Ajax wordt ook een koopclub zo

14 november 2019 om 13:36

Deels met je eens. Opleiding moet de hoeksteen zijn van Ajax als club, daar zijn we het denk ik allemaal wel over eens. Alleen het doel van Ajax en met Ajax alle andere clubs moet zijn een zo hoog mogelijk niveau te halen met het eerste elftal. Wanneer spelers in jouw opleiding niet voldoen aan jouw eisen, zul je het ergens anders moeten zoeken. Tot niet al te lang geleden schoof Ajax maar iedereen naar voren vanuit de opleiding, dat zorgde ervoor dat en het niveau van de spelers naar beneden ging en het niveau van Ajax. Wanneer jij nu een sterke basis hebt met ervaren spelers, creëer je een situatie waarin de talenten ook een hoger niveau gaan aantikken en zich zo beter ontwikkelen. De mix van ervaring en talent is er een waar ik persoonlijk heel groot fan van ben, maar Ajax moet niet uit het oog verliezen waar het voor staat en niet zomaar spelers kopen die niet aantoonbaar beter zijn dan het talent wat ze in huis hebben.

Ze hebben toch ook die bruno varela nog

14 november 2019 om 09:58

@MartijnBos die wordt gehuurd en volgens mij is hij niet constant genoeg voor 1ste keeper, anders had hij al 1ste keeper geweest. Hij was ook niet voor niks de 3e (!) keeper bij Benfica. Hij is mooi als back-up keeper,niet als 1ste.

Staat in de belangstelling, zoals zovelen spelers bij Ajax in de belangstelling stonden. Zal wel weer te lang gaan duren voordat het concreet wordt, waardoor er andere clubs mee vandoor gaat. Dat is al te vaak gebeurd

Rajkovic, die volgen ze al langer bij Ajax. Al van voor hij naar Israel ging. Als Onana vertrekt, zullen ze denk ik een nieuwe keeper halen, die het met Kotarski mag gaan uitvechten.

14 november 2019 om 11:06

Ik denk dat Scherpen Kotarski snel voorbij gaat in de pikorde.

Halen ze wel iemand binnen die als aanvoerder wereldkampioen is geworden dankzij weergaloze reddingen en het winnen van penalty series.

Dit is een hele goede keeper die ook nog kan groeien. Varela zit er geloof ik vooral bij omdat het zo’n leuke vent is. Kotarski maakt niet de indruk dat hij op korte termijn eerste keeper wordt en Scherpen lijkt ook een project voor de langere termijn. Lijkt me logisch om een sterke vervanger te halen voor de komende 2-3 jaar, dan kan Scherpen de rol van Varela gaan overnemen als 2e keeper en concurrent enuiteindelijk Rajkovic bijvoorbeeld opvolgen.

Lafont moeten ze voor gaan

14 november 2019 om 12:29

Lafont is een van de grootste keeperstalenten van de wereld, die zal 1) niet voor ajax kiezen, 2) Ajax moet een dergelijk bedrag niet willen betalen voor een keeper (20+ miljoen). Ik weet zeker dat je voor een miljoentje of 10 genoeg goede keepers kan vinden in Zuid-Amerika

Als United en Spurs interesse hebben moet Onana het gevecht dus eventueel aangaan met De Gea of Lloris. Zou hij dat willen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade de Reims

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. RajkovićKeeper170
Y. AbdelhamidVerdediger171
A. DisasiVerdediger171
T. FoketVerdediger170
R. OudinAanvaller172
X. ChavalerinMiddenvelder161
B. DiaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade de Reims.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren